|
|
#211 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie listopadowo-grudniowe 2009, cz. 3 :)
Cytat:
Bravurka no to tak wstepnie gratuluje przynajmniej razem sie wychowaja ![]() a ja juz po wizycie.. Tom wazy 1.9kg i jest slodki.. obejrzelismy mozg i osluchalismy serduszka.. moj perfekcyjny maly chlopczyk Sexy bardzo ci wspolczuje..
Edytowane przez kropka241 Czas edycji: 2009-09-19 o 20:16 |
|
|
|
|
#212 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
O ja Bravurko to nic tylko umawiaj sie do lekarza i niech Cie zbada wtedy bedzie juz wszystko wiadomo
|
|
#213 |
|
Rozeznanie
|
Wrócił z meczu. Ale po co ma sie do mnie odzywać?
|
#214 |
|
Zakorzenienie
|
jak to po co!!! no co on se myśli?zabronił Ci isć na ślub do przyjaciela, sam sobie jeździ, Ty jestes w ciazy i nie ma Ci nic do powiedzenia???Kochana musisz postawic go do pionu i albo porozmawiac z nim powaznie albo zacząć się dasać. Trzymaj sie |
|
|
|
#215 |
|
Zakorzenienie
|
No wiesz Ty co!!!Oj ja bym mu dała!!Chyba czeka Was kochana powazna rozmowa i postawienie sprawy jasno tzn wyjasnienie sobie co niektorych zagadnien
|
#216 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A TZowi należą się baty! Przychodzi z meczu i jeszcze obrażony??? Chyba coś mu się pomyliło!!!!!ups...... normalnie nie wiem co napisać ..... |
|
|
|
|
#217 |
|
Raczkowanie
|
BRAVURKA - gratulacje kochana aale w poniedziałek idz do lekarza.
Nikola jak narazie to biega wojuje jest wszystko tak jak bylo.Niewiem jak coś to pójdziemy jutro z Grzeskiem na pogotowie z nią.Ale jak jutro będzie mnie tak ta rwa bolala to ja niepójde.Bo teraz ledwo co chodzę Jutro do was zajrze.kocham was kochane. DOBRANOC
|
#218 |
|
BAN stały
|
ja jakoś w to nie wierze i oby to nie była ciąza bo sie wtedy załamnie zupełnie
|
|
|
|
#219 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tez mi sie wydaje, ze to pozostalość po poprzedniej ciązy...ale mam nadzieje, ze na usg w poniedzialek sie dowiesz ![]() MOj Tz sciaga "Oszukac przeznaczenie 4"
|
|
|
|
|
#220 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wreszcie kończy się ten dzień już mam go dość,a jutro też mnie czeka taki sam niestety tak nie lubię być sama,jak się urodzi dzidzia to pewnie będę tęsknić za moim lenichowaniem
|
|
#221 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeśli to przez tzta straciłaś z nimi kontakt, to najwyższa pora wytłumaczyć sobie nawzajem, że są sprawy, które będziecie mieli tylko dla siebie i są takie które będziecie dzielić. Nie pozwól na odcięcie się od tego wszystkiego co było wcześniej. To jest przecież część tego kim jesteście. A jak on się teraz dąsa, to idź do niego i zapytaj o co mu chodzi. Wiem, że może być trudno, ale lepiej wyjaśnić wszystko póki sprawa jest świeża niż miałoby się to wyszstko nawarstwiać. Bądź dzielna i twarda. W końcu będziesz matką i nie takie problemy spotkasz na drodze wychowywania dzieci
"what doesn't kill me makes me feel alive" Edytowane przez gucia6 Czas edycji: 2009-09-19 o 21:53 |
|
|
|
|
#222 |
|
Zadomowienie
|
sexy musicie pogadać
bravurko no to czekamy co będzie po niedzieli. Moja kruszynka waży 1300g
|
|
|
|
#223 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No to Bravurko trzymam kciuki zeby to jednak byla pozoztalosc po tej ciazy
|
|
#224 |
|
BAN stały
|
gdyby sie jednak okazało że to ciąza to dziecko znowu urodziało by sie jakos wczeniak i nie wiem czy bym to drugi raz wytrzymała
|
|
|
|
#225 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kalina koralowa - Viburnum opulus (Caprifoliaceae). Działanie. Kora, liście i kwiaty działają moczopędnie, przeciwkrwotocznie, rozkurczowo, uspokajająco, żółciopędnie, przeciwzapalnie; obniżają ciśnienie krwi, uszczelniają i wzmacniają naczyńka krwionośne. Wskazania (kora, liście, kwiaty): bolesne miesiączkowanie, krwotoki maciczne, atonia macicy, przekwitanie, pokwitanie, pobudzenie nerwowe w okresie ciąży, przed menstruacją i w czasie miesiączki, skłonność do przedwczesnych porodów, skąpomocz, zaburzenia oddawania moczu podczas ciąży i miesiączki, zapalenie przydatków, nadciśnienie, choroba wrzodowa, krwotoki z nosa, pękanie i przepuszczalność naczyń krwionośnych (plamice), nadmierne i nieregularne krwawienia miesiączkowe, upławy (pić odwar lub napar i jednocześnie stosować przepłukiwanie pochwy lub nasiadówki). Odwar: 2 łyżki kory lub owoców zalać 2 szkl. wody; gotować 5 minut; odstawić na 20 minut; przecedzić. Pić 3-4 razy dz. po 100 ml; Odwar z owoców osłodzić miodem.
|
|
#226 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bravurko kochana nigdy nic nie wiadomo,a moze jednak bylo by wszystko dobrze Ja np 2 lata temu poronilam pierwsza ciaze w 8 tygodniu i lekarze mowili mi ze nastepna tez moze byc poroniona a poki co jest wszystko ładnie,nawet ostatnio ginka powiedziala mi ze ja to chyba jestem stworzona do tego zeby w ciazy chodzic bo jest wszystko idealnie wiec wiesz moze i u Ciebie bylo by wszystko dobrze tym razem
|
|
#227 |
|
Zadomowienie
|
Witam mamusie
![]() Jestem pierwsza dziś ![]() Ale tylko na chwilkę bo jedziemy na skok spadochronowy kolegi miłego dnia |
|
|
|
#228 |
|
Raczkowanie
|
DZIEŃ DOBRY MAMUSIE
U nas wszystko wporządku,Nikola już dobrze z nią.Idę jesć śniadanie bo Grzesiek krzyczy że mam zjesc no nic jak narazie niemam tej rwy ale jak sie rozchodze po domku to napewno powróci bo czuje tego mięśnia ze ćmi dziwnie
|
#229 |
|
Zakorzenienie
|
to ja 3cia??
nie moze byc o tej godzinie![]() my dzis mamy w planach spotkanie z wizazanka z londynu i jej tz hiszpanem zreszta zobaczymy jak sie bede czula bo w nocy mialam dosc mocne skurcze co 15-20 minut ale po nospie przeszly..
|
#230 |
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry
![]() Kolanosiu, bardzo, ale to bardzo mi przykro z powodu Twoich nerkowych problemów Na pewno jest Ci ciężko funkcjonować z tym workiem, ale skoro to ma Ci pomóc to chyba warto... Trzymam za Ciebie kciuki - żeby Cię nie bolało, żeby Dzidzia spokojnie sobie rosła a czas do porodu szybko minął! Bravurko, to super że masz już synka w domu! A co do wyników Twoich testów ciążowych to... Życzę Ci po prostu żeby wszystko było dobrze... Coś ostatnio dużo tu doniesień o skurczach... U mnie niby się uspokoiło - tzn. nic bolesnego nie odczuwam, ale brzuch ciągle twardawy i jakoś mi się wydaje, że to nie do końca dobrze... Na razie od paru dni głównie leżę, chodzę bardzo mało no i mam nadzieję że nic złego się jednak nie dzieje... A w piątek idę do gin i zobaczymy co powie... Pozdrawiam niedzielnie
|
#231 |
|
Zakorzenienie
|
Dzieńdoberek Mamusie
U mnie tak sobie. Ucho mnie boli Tylko nie wiem jak sobie je przeziębiłam, bo przeciągów w domu nie mamy, wczoraj było przecież ciepło. Mam nadzieję, że szybko minie A poza tym, to ostatnio mam takie delikatne bóle w dole podbrzusza i czasami czuję to jakby w środku. Mam nadzieję tylko, że to nie szyjka I córcia rozpycha się okropniście, najchętniej to bym przybrała pozycję leżącą, ale na to też nie mam ochoty.Gadałam dziś z tztem o mojej wizycie u okulisty 15.10., a on stwierdził, żeby to tylko nie było za późno. Halo??? A to ze wczorajszego spaceru ![]()
|
#232 |
|
Zakorzenienie
|
Gucia ty mi sie dzisiaj snilas
![]() a brzuszek fajny.. wcale nie jest taki duzy..
|
#233 |
|
Zakorzenienie
|
Witam mamusie w ten niedzielny piekny dzien
Bravurka trzymam mocno kciuki zebu sie wszystko ulozylo po Twojej mysli i czekamy na wiadomosc po USG jutro Gucia wyglądasz super, fajniusi brzuszek
17.11.2009 19.06.2012 Aniołek[*] Edytowane przez pietrusia Czas edycji: 2009-09-20 o 12:04 |
|
|
|
#234 |
|
Rozeznanie
|
gucia fajna fotka, nie ma to jak wieś
Ja popadam w nerwicę, dostaje jakichś duszności, nie mogę sobie ze sobą poradzić. TŻ pojechał do rodziców, bo mu przy mnie źle. Nawet nie będę juz pisała jakim jest palantem. Rozmowy nie maja sensu. Nie chcę żeby wracał. Nie wszystkim się udaje, zawsze jest jakis procent tych, którzy nie są szczęśliwi. Po prostu ja do tej grupy należę. A znajomych nie mam, bo wszyscy z którymi dotychczas się kumplowałam wciaż balują, imprezują i się włóczą a mi sie już nie chce/nie mogę. Więc kontakty się urwały. Dzięki za rady i słowa otuchy Smutni mi też bo jest taka piękna pogoda a ja jestem skazana na samotne siedzenie w domu :-(
Czarny kot już jest! Edytowane przez sexy body Czas edycji: 2009-09-20 o 12:08 |
|
|
|
#235 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
:przytul : napewno sie jakos dogadacie z tztem przeciez nie mozecie sie przez caly czas nie odzywac i dasc na siebie, zobaczysz napewno sie wszystko ulozy
|
|
#236 |
|
Zakorzenienie
|
Sexy nie obraz sie prosze ale ja mysle ze moze przydalaby sie wam terapia?? szkoda bo jestescie tak krotko po slubie a tu takie brzydkie rzeczy wychodza.. przede wszystkim rozmowa ale jak nie da sie rozmawiac to trzeba szukac innych metod..
|
#237 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
To dobrze ze z Nikola juz lepiej ja mimo to poszla bym do lekarza lepiej dmuchac na zimne Cytat:
Ale fajne atrakcje dzis bedziecie mieli,fajnie Cytat:
To dobrze ze u Ciebie chociaz skurcze sie uspokoily,trzymam kciuki za wizyte ja mam w srode Cytat:
Ślicznie wygladasz Guciu,zgaga to tez juz moja przyjaciolka ktora codziennie ciaga sie za mna i nawet mliko juz nie pomaga,a podejscie do porodu jak najbardziej popieram Cytat:
Sexi
|
|
#238 | |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję za komplementy
Cytat:
![]() A brzuszek nie wygląda na zbyt duży, bo nie stoję całkiem bokiem ![]() Sexy, mam nadzieję, że wszystko szybko się między wami ułoży Może spróbuj się tym razem ty podąsać, albo jeśli masz dobre stosunki z teściową, to poskarż się jej albo poradź.A co do znajomych, to skoro jesteś póki co jedyną bardziej zaangażowaną rodzinnie, to spróbuj może zacieśnić znajomości z babkami ze SR, albo później jak maleństwo będzie już na świecie, z innymi mamusiami z placu zabaw ![]()
"what doesn't kill me makes me feel alive" Edytowane przez gucia6 Czas edycji: 2009-09-20 o 13:17 |
|
|
|
|
#239 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
dziekuje Ci kochana za rade bardzo dziękuje ogolenie czytałam że po cc powinno się poczekac z ciąza 2 lata żeby sie organizam mógł zregenerowac jeszce wyczytałam takie coś Jeżeli czas jaki upłynął od ostatniego cięcia jest stosunkowo krótki wówczas zwiększa się ryzyko rozejścia się blizny lub pęknięcia macicy w czasie ciąży lub porodu także ogolnie juz wogole mam starcha a w dodotku mi niedobrze ![]() ---------- Dopisano o 13:28 ---------- Poprzedni post napisano o 13:26 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#240 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jeśli chodzi o niedziele to ja zaraz jadę na obiad do teściowej a potem tż zmyka do Krakowa na jakies spotkanie ze znajomymi ze studiów- podobno jest wazna sprawa do obgadania i jego obecność jest niezbędna (oczywiście pisze to z ironią). Ja oczywiście będe w domu siedziała |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:23.

no co on se myśli?zabronił Ci isć na ślub do przyjaciela, sam sobie jeździ, Ty jestes w ciazy i nie ma Ci nic do powiedzenia???Kochana musisz postawic go do pionu i albo porozmawiac z nim powaznie albo zacząć się dasać. 
Chyba coś mu się pomyliło!!!!!

zreszta zobaczymy jak sie bede czula bo w nocy mialam dosc mocne skurcze co 15-20 minut ale po nospie przeszly..
Na pewno jest Ci ciężko funkcjonować z tym workiem, ale skoro to ma Ci pomóc to chyba warto...
Tylko nie wiem jak sobie je przeziębiłam, bo przeciągów w domu nie mamy, wczoraj było przecież ciepło. Mam nadzieję, że szybko minie
I córcia rozpycha się okropniście, najchętniej to bym przybrała pozycję leżącą, ale na to też nie mam ochoty.
a potem tż zmyka do Krakowa na jakies spotkanie ze znajomymi ze studiów- podobno jest wazna sprawa do obgadania i jego obecność jest niezbędna (oczywiście pisze to z ironią). Ja oczywiście będe w domu siedziała