Mamusie listopadowo-grudniowe 2009, cz. 3 :) - Strona 9 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-09-20, 13:34   #241
bravurka
BAN stały

Dot.: Mamusie listopadowo-grudniowe 2009, cz. 3 :)

Cytat:
Napisane przez gucia6 Pokaż wiadomość
Dzieńdoberek Mamusie

U mnie tak sobie. Ucho mnie boli Tylko nie wiem jak sobie je przeziębiłam, bo przeciągów w domu nie mamy, wczoraj było przecież ciepło. Mam nadzieję, że szybko minie
A poza tym, to ostatnio mam takie delikatne bóle w dole podbrzusza i czasami czuję to jakby w środku. Mam nadzieję tylko, że to nie szyjka I córcia rozpycha się okropniście, najchętniej to bym przybrała pozycję leżącą, ale na to też nie mam ochoty.

Gadałam dziś z tztem o mojej wizycie u okulisty 15.10., a on stwierdził, żeby to tylko nie było za późno. Halo??? jeszcze mamy czas. Chociaż jest mi już dość ciężko, zaczęłam mieć zadyszki, zgaga to teraz mój codzienny kompan, a porodu się nie obawiam.

A to ze wczorajszego spaceru

fotka śliczna a brzuszek taki w sam raz

---------- Dopisano o 13:32 ---------- Poprzedni post napisano o 13:29 ----------

Cytat:
Napisane przez paczka22 Pokaż wiadomość
DZIEŃ DOBRY MAMUSIE

U nas wszystko wporządku,Nikola już dobrze z nią.Idę jesć śniadanie bo Grzesiek krzyczy że mam zjesc no nic jak narazie niemam tej rwy ale jak sie rozchodze po domku to napewno powróci bo czuje tego mięśnia ze ćmi dziwnie

jesli chodzi o rwe kulszową to miałam to kiedyś . boało tak własnie od pośladka w dół przez kilka dni a pożniej spokoj ale po miesiacu znowu wróciło. i to tak powracało dopóki nie dostałam zastrzyków. dośc bolesnych.

---------- Dopisano o 13:34 ---------- Poprzedni post napisano o 13:32 ----------

Cytat:
Napisane przez pietrusia Pokaż wiadomość
Witam mamusie w ten niedzielny piekny dzien

Bravurka trzymam mocno kciuki zebu sie wszystko ulozylo po Twojej mysli i czekamy na wiadomosc po USG jutro A jak tam Patryczek jak sie sprawuje w domku ??

Gucia wyglądasz super, fajniusi brzuszek
a patryczek super. wogole taki słodki jest że chyba go schrupie. wycałowałam go od Was
dzisaj zdjecie obiecuje
bravurka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-20, 13:37   #242
gucia6
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bravurka Pokaż wiadomość
dziekuje Ci kochana za rade:cm ok:
bardzo dziękuje

ogolenie czytałam że po cc powinno się poczekac z ciąza 2 lata żeby sie organizam mógł zregenerowac
jeszce wyczytałam takie coś
Jeżeli czas jaki upłynął od ostatniego cięcia jest stosunkowo krótki wówczas zwiększa się ryzyko rozejścia się blizny lub pęknięcia macicy w czasie ciąży lub porodu

także ogolnie juz wogole mam starcha
a w dodotku mi niedobrze
Na pewno wszystko będzie dobrze A niedobrze jest ci na pewno ze zdenerwowania.
O ile dobrze pamiętam usg masz jutro. Będziemy trzymać mocno
Stary 2009-09-20, 13:44   #243
bravurka
BAN stały

Cytat:
Napisane przez sexy body Pokaż wiadomość
gucia fajna fotka, nie ma to jak wieś

Ja popadam w nerwicę, dostaje jakichś duszności, nie mogę sobie ze sobą poradzić. TŻ pojechał do rodziców, bo mu przy mnie źle. Nawet nie będę juz pisała jakim jest palantem. Rozmowy nie maja sensu. Nie chcę żeby wracał.
Nie wszystkim się udaje, zawsze jest jakis procent tych, którzy nie są szczęśliwi. Po prostu ja do tej grupy należę.
A znajomych nie mam, bo wszyscy z którymi dotychczas się kumplowałam wciaż balują, imprezują i się włóczą a mi sie już nie chce/nie mogę. Więc kontakty się urwały.

Dzięki za rady i słowa otuchy

Smutni mi też bo jest taka piękna pogoda a ja jestem skazana na samotne siedzenie w domu :-(
Przedwszytkim nie wolno Ci się w tym stanie denrwoac kochana
Ja do niedawna mysam o rozwodzie i to calkiem powaznie. my z tz mieslismy taki okres kłutni że mysłam że to koniec.
ale jakos sobie poradziliśmy i jestesmy teraz szczesliwi
czasem w zyciu bywa gorzej ale kazda burza sie kiedyś kończy i wychodzi teńcza.
licze na to że jakoś się dogadacie
a w domu nie musisz siedziec. idz na jakieś krótki spacerek. na słoncu lepszy humor

---------- Dopisano o 13:39 ---------- Poprzedni post napisano o 13:37 ----------

Cytat:
Na pewno wszystko będzie dobrze A niedobrze jest ci na pewno ze zdenerwowania.
O ile dobrze pamiętam usg masz jutro. Będziemy trzymać mocno
dziekuje. oby nic nie wyszło
nie dla tego że nie chce dziecka ale dlatego że to za wczesnie i nie chce go skrzywdzić

---------- Dopisano o 13:44 ---------- Poprzedni post napisano o 13:39 ----------

no to już nareszcie troszke nadrobiłam
dzisaj sobie uświadomiłam że jestem w pełni szczesliwa.
mam moich dwóch najukochańszych mezczyzn cały czas przy sobie
z tż nareszcie zalczelismy sie dogadywac
Patryczek ładnie się rozwija i przybiera na wadze
mam wszytko co mi jest potrzebne do szczescia
nawet noc była w miare spokojna i troszke sie wyspałam.
pozniej jedlismy sniadanie w ogoródku korzystają z osatnich promieni słońca. Patryś troszke spędził czasu na dworze i śpi teraz
dobrze że tż narazie nie pracuje i jakoś razem dajemy sobie rade.
ale już od listopada wraca do pracy
tylko teraz zamiast codzienie pracowac od rana do wieczora to bedzie jedził na delegacje
pierwszy wyjazd w listopadzie na 6 tygodni
eh no ale ktoś zarabiać musi
Stary 2009-09-20, 13:55   #244
domi7ks
Zakorzenienie

Czesc Mamusie

Gucia slicznie wygladasz i wiesz, wydaje mi sie, że brzuszek juz zwolnił tempo u Ciebie i teraz rośnie powolutku
A ja mam ciągle wrażenie, że jednak mój jest mniejszy rano a większy popołudniami

Ja na obiadek robie kurczaki Brombi zobaczymy co mi wyjdzie
A w ogóle to znow mnie dopadła ta infekcja. Jak smarowałam jogurtem to mi przeszlo w tamtym tygodniu, a wczoraj znów i to ze zdwojoną siłą. Nie mogłam uleżec tak mnie gryzło, nie wiem czemuwizyte mam za tydzień u lekarza, ale jutro do niego zadzwonie czy nie da sie jej przyspieszyc....
Do przychodni nie pójde, poniewaz moj Tz jeszcze nie ma wyrobionej ksiazeczki rodzinnej. A ja musze zrobić dowód, żeby on mógł ksiazeczke wyrobic.

Sexy współczuje Ci tej sytuacji. Widze,ze teraz macie kryzys i jedna nieprzyjemna sytuacja ciągnie za sobą drugą. Ale z tego, co piszesz wnioskuje, że to Twoj Tz się nei w porzadku zachowuje. Przykładem jest to, że sa pojechal na mecza Ty na slub nie poszłas. Poza tym dziwi mnie, że sobie sam jedzie do rodziców i Cie w takim stanie zostawia. A co na to Twoja mama bo chyba z nią mieszkacie???
Musisz sie wziąć za męża, bo on chyba nie wie, w jakiej roli się znalazł
Trzymaj sie narazie i pamietaj, że z kazdego kryzysu da sie wyjśc, tylko trzeba się za to wziąc

Bravurko czekamy z niecierpliwościa na Wasze fotki

domi7ks jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-20, 13:55   #245
gucia6
Zakorzenienie

Cytat:

pozniej jedlismy sniadanie w ogoródku korzystają z osatnich promieni słońca. Patryś troszke spędził czasu na dworze i śpi teraz
tylko teraz zamiast codzienie pracowac od rana do wieczora to bedzie jedził na delegacje
Najważniejsze, że czujesz się szczęśliwa. To jest najlepsza atmosfera w której może dorastać wasz synek
A delegacjami się nie martw. Bardzo często takie dłuższe przerwy tylko cementują miłość i związek. Wtedy można dostrzec te wartości, o których się nawet nie myślało, gdy widuje się z kimś codziennie A czas i tak szybko mija, więc na pewno dasz radę

Cytat:
Napisane przez domi7ks Pokaż wiadomość
Czesc Mamusie

Gucia slicznie wygladasz i wiesz, wydaje mi sie, że brzuszek juz zwolnił tempo u Ciebie i teraz rośnie powolutku
A ja mam ciągle wrażenie, że jednak mój jest mniejszy rano a większy popołudniami

Ja na obiadek robie kurczaki Brombi zobaczymy co mi wyjdzie
A w ogóle to znow mnie dopadła ta infekcja. Jak smarowałam jogurtem to mi przeszlo w tamtym tygodniu, a wczoraj znów i to ze zdwojoną siłą. Nie mogłam uleżec tak mnie gryzło, nie wiem czemuwizyte mam za tydzień u lekarza, ale jutro do niego zadzwonie czy nie da sie jej przyspieszyc....
Do przychodni nie pójde, poniewaz moj Tz jeszcze nie ma wyrobionej ksiazeczki rodzinnej. A ja musze zrobić dowód, żeby on mógł ksiazeczke wyrobic.
W sumie to taki największy wzrost miałam w 6tym mies, a teraz rzeczywiście wydaje mi się, że brzusio jest taki sam - na wadze też dużo nie przybieram- chociaż tz mówi, że codziennie się powiększa. Ja czuję tylko, że córci zaczyna być coraz ciaśniej a mi coraz ciężej

Tak głupio zapytam, jaki stosujesz płyn do higieny intymnej?
Spróbuj może czegoś z korą dębu (ja od kiedy to stusuję, nie miałam żadnej infekcji) i dodatkowo możesz zapytać w aptece o dopoochwowe tabletki z nagietka (to się chyba Calendulis nazywało).
Bo z tym jogrtem to jest jak dziewczyny wcześniej pisały, jeśli nie wiesz co to dokładnie jest, to może się okazać, że jogurt szkodzi.

Edytowane przez gucia6
Czas edycji: 2009-09-20 o 14:06
gucia6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-20, 14:24   #246
gissh
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez sexy body Pokaż wiadomość
Ja popadam w nerwicę, dostaje jakichś duszności, nie mogę sobie ze sobą poradzić. TŻ pojechał do rodziców, bo mu przy mnie źle. Nawet nie będę juz pisała jakim jest palantem. Rozmowy nie maja sensu. Nie chcę żeby wracał.
Nie wszystkim się udaje, zawsze jest jakis procent tych, którzy nie są szczęśliwi. Po prostu ja do tej grupy należę.
Sexy, bardzo smutne jest to co piszesz... Ale pamiętaj: nie wolno Ci się teraz denerwować bo to bardzo złe dla Dzidziusia... Ja wiem - to się tak łatwo pisze, a wcielić w życie znacznie trudniej, ale musisz przynajmniej spróbować się uspokoić...

Poza tym - wybacz - ale wydaje mi się, że na takie mocne słowa jak "nie chcę żeby wracał" czy "nie wszystkim się udaje" jeszcze chyba w Waszym przypadku za wcześnie... Przecież dopiero od niedawna jesteście małżeństwem, nie zdążyliście się jeszcze do siebie "dotrzeć", oprócz tego jesteś w ciąży co ma na Ciebie ogromny wpływ (nie tylko fizycznie ale też psychicznie) i na Twojego TŻ-ta na pewno też...
Absolutnie nie mam zamiaru Go w żaden sposób bronić czy usprawiedliwiać bo to jego zachowanie które opisywałaś było bardzo nieładne i nie dziwię się że wyprowadził Cię z równowagi, chodzi mi po prostu o to, że może to tylko jakiś krótkotrwały kryzys który niedługo minie i uda Wam się jakoś dogadać?

Mam nadzieję że się na mnie nie pogniewasz za to, co napisałam

Cytat:
Napisane przez kachula27 Pokaż wiadomość
To dobrze ze u Ciebie chociaz skurcze sie uspokoily,trzymam kciuki za wizyte ja mam w srode
Dzięki

Guciu, ślicznie się prezentujesz

DOMINIKA - moje małe wielkie SZCZĘŚCIE
http://suwaczki.maluchy.pl/li-40048.png
gissh jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-20, 14:28   #247
domi7ks
Zakorzenienie

Cytat:
Tak głupio zapytam, jaki stosujesz płyn do higieny intymnej?
Spróbuj może czegoś z korą dębu (ja od kiedy to stusuję, nie miałam żadnej infekcji) i dodatkowo możesz zapytać w aptece o dopoochwowe tabletki z nagietka (to się chyba Calendulis nazywało).
Bo z tym jogrtem to jest jak dziewczyny wcześniej pisały, jeśli nie wiesz co to dokładnie jest, to może się okazać, że jogurt szkodzi.

Ja mam płyn Ziaji taki zielony, jest na nim napisane: profilaktyka infekcji. Moze faktycznie wybiore sie do jakiejs apteki i sama cos kupie, bo zanim bedzie wizyta to chyba oszaleje. A najgorsze jest to, że dbam o higiene jak moge a tu mnie takie coś dopadło

Stary 2009-09-20, 14:44   #248
kachula27
Zakorzenienie

Cytat:
Przedwszytkim nie wolno Ci się w tym stanie denrwoac kochana
Ja do niedawna mysam o rozwodzie i to calkiem powaznie. my z tz mieslismy taki okres kłutni że mysłam że to koniec.
ale jakos sobie poradziliśmy i jestesmy teraz szczesliwi
czasem w zyciu bywa gorzej ale kazda burza sie kiedyś kończy i wychodzi teńcza.
licze na to że jakoś się dogadacie
a w domu nie musisz siedziec. idz na jakieś krótki spacerek. na słoncu lepszy humor

---------- Dopisano o 13:39 ---------- Poprzedni post napisano o 13:37 ----------

dziekuje. oby nic nie wyszło
nie dla tego że nie chce dziecka ale dlatego że to za wczesnie i nie chce go skrzywdzić

---------- Dopisano o 13:44 ---------- Poprzedni post napisano o 13:39 ----------

Ciesze sie ze takie dobre wiesci od Ciebie i czekam z niecierpliwoscia na obiecana foteczke Patrysia
Trzymam kciuki za jutrzejsze usg

Cytat:
Ja mam płyn Ziaji taki zielony, jest na nim napisane: profilaktyka infekcji. Moze faktycznie wybiore sie do jakiejs apteki i sama cos kupie, bo zanim bedzie wizyta to chyba oszaleje. A najgorsze jest to, że dbam o higiene jak moge a tu mnie takie coś dopadło

Moze faktycznie idz do apteki i zapytaj farmaceute o jakis specyfik ktory moze stosowac kobieta w ciazy

---------- Dopisano o 14:44 ---------- Poprzedni post napisano o 14:44 ----------

Malinka powodzenia na obiedzie u tesciowki

Mateuszek jest z nami od 03,11,2009

http://suwaczki.slub-wesele.pl/200911031762.html

Odchudzanko od 28,01,13
Jest mnie mniej o 19,5kg
kachula27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-20, 14:48   #249
kropka241
Zakorzenienie

GG do kropka241 Wyślij wiadomość przez MSN do kropka241

Domi a ja jeszcze mam takie pytanie dosc intymne no ale przy infekcjach nawracajacych wazne.. moze poprostu podraznilas sie przy goleniu a jak wloski odrastaja to irytuja??
zawsze zostaje tantum rosa do irygacji..

kropka241 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-20, 14:49   #250
gucia6
Zakorzenienie

Cytat:
W czasie ciąży niestety nasze organizmy są trochę przestawione i o infekcje nie trudno. Może jesteś też trochę osłabiona
Dodatkowo niedawno się przeprowadzałaś i może to być problem ze zmianą wody i skóra musi się też przyzwyczaić

Edytowane przez gucia6
Czas edycji: 2009-09-20 o 14:51
gucia6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-20, 14:50   #251
mamrotka
Wtajemniczenie

hej mamusie

ja dzis nie spie juz od 4.30 obudzilam sie, poszlam do wc a jak wrocilam do lozka to mala urzadzila sobie chyba aerobik i ja juz nie moglam zasnac.
A okolo 6 uslyszalam ze strasznie psy szczekaja no to wyjzalam przez okno i wiecie co zobaczylam ze pies sasiada gryzie sie z jednym z naszych psow, ja nie wiem jak on wlazl do nas ale obudzilam tz i on wylazl na dwor i zaczal krzyczec to ten bydlak sasiada uciekl przeskakujac przez siatke a nasz ma spuchnieta lape ... Ile razy juz my zwracalismy uwage sasiadowi ze niech pilnuje swojego psa ale mozemy sobie pogadac, i nie wiem co teraz zrobic co bedzie jak nikogo u nas nie bedzie w domu przeciez ten bydlak moze zagrysc ktoregos naszego psiaka Najgorsze ze ten sasiad to jest wujkiem tz i nie bardzo wiem co zrobic...

a pozatym u mnie piekna pogoda dzis chyba pojde na spacerek
Stary 2009-09-20, 14:51   #252
AsiCcccCA
Zakorzenienie

GG do AsiCcccCA

Dzien doberek Dziewczynki

...ale mam nerwe mam już dość mieszkania z siostrą (a tu do maja chwile )jednak naprawde lepiej mieszkac osobno bo jak sie tak na dłużej zamieszka z siotra jej dziećmi czy tesciami to zaczyna sie je coraz mniej lubieć ta wiecznie bałagani nie moge już tego znieść taka stara a taka głupia a tu nie tylko o bałagan chodzi ogólnie

Cytat:
Dzieńdoberek Mamusie

U mnie tak sobie. Ucho mnie boli Tylko nie wiem jak sobie je przeziębiłam, bo przeciągów w domu nie mamy, wczoraj było przecież ciepło. Mam nadzieję, że szybko minie
A poza tym, to ostatnio mam takie delikatne bóle w dole podbrzusza i czasami czuję to jakby w środku. Mam nadzieję tylko, że to nie szyjka I córcia rozpycha się okropniście, najchętniej to bym przybrała pozycję leżącą, ale na to też nie mam ochoty.

Gadałam dziś z tztem o mojej wizycie u okulisty 15.10., a on stwierdził, żeby to tylko nie było za późno. Halo??? jeszcze mamy czas. Chociaż jest mi już dość ciężko, zaczęłam mieć zadyszki, zgaga to teraz mój codzienny kompan, a porodu się nie obawiam.

A to ze wczorajszego spaceru

Śliczy brzusio

..zaraz Was ponadrabiam

a moja mała coś ostatnio małokopie ,mam nadzieje ze wszytko jest dobnrze

Edytowane przez AsiCcccCA
Czas edycji: 2009-09-20 o 14:53
AsiCcccCA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-20, 14:51   #253
martaN23
Zadomowienie

Bravurko-bardzo się cieszę że jesteś szczęśliwa w pełni na to zasługujesz
Sexy-tż powinien być przy tobie,musicie porozmawiać

Macie racje z tymi skurczami coraz częściej się tu u nas zdarzajątylko po co?
Ja się nie mogę doczekać wizyty w czwartek,chcę zobaczyć czy naszej Oiwce nic nie urosło i chciałabym zobaczyć też ile waży bo ten mój brzuszek to taki nie za duży jestnie wiem tylko czy ją doktor zważy bo ostatnio mówił że waży od 30 tygodnia a to będzie 29i oczywiście ciekawa jestem ile mamusi przybyło nie mam wagi i nie wiem ile tam na liczniku
A tak poza tym to znowu spędzam cały dzień z wami bo tż pracuje do 22
martaN23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-20, 14:58   #254
domi7ks
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kropka241 Pokaż wiadomość
Domi a ja jeszcze mam takie pytanie dosc intymne no ale przy infekcjach nawracajacych wazne.. moze poprostu podraznilas sie przy goleniu a jak wloski odrastaja to irytuja??
zawsze zostaje tantum rosa do irygacji..
Ale ja tam mam w środku wszytsko czerwone i w dodatku jak robie siku to mnie piecze a tantum rosa myslisz, ze by mi pomogło?choc ukoiło troche

Cytat:
W czasie ciąży niestety nasze organizmy są trochę przestawione i o infekcje nie trudno. Może jesteś też trochę osłabiona
Dodatkowo niedawno się przeprowadzałaś i może to być problem ze zmianą wody i skóra musi się też przyzwyczaić

Być może...Poza tym krew mi z nosa leci tak troszke od kilku dni...ehh sama nie wiem
W każdym razie jest to bardzo nieprzyjemneCaly czas biore nowy recznik do kapieli, Tz zakazalam dotykac mojego recznika. No nie wiem co mam zrobic...
Mam nadzieje, ze to na Dzidzie nie wpłynie

Stary 2009-09-20, 15:03   #255
kropka241
Zakorzenienie

Domi http://www.tantumrosa.pl/infe-index.html

Stary 2009-09-20, 15:11   #256
bravurka
BAN stały

Własnie sobie zdałam sprawe że mój mały ma juz 50 dni.
ale zleciało
własnie sobie lezymy z malutkim.
a tż pojechał do wawy wiec troche mu zejdzie zanim wróci
także też dzień spedzam z wami
Stary 2009-09-20, 15:13   #257
AsiCcccCA
Zakorzenienie

GG do AsiCcccCA

Cytat:
Ale ja tam mam w środku wszytsko czerwone i w dodatku jak robie siku to mnie piecze a tantum rosa myslisz, ze by mi pomogło?choc ukoiło troche

Ja mam to samoi tylko wtedy jak sie pokochamy z Tżcikiem nie wiem o co cho , dlaczego sie tak dzieje ,jeszcze Mi puchnie ,jak będe u ginki we wtorek musze sie popytać

Domijak Cio sie leje krewka z noska to może osłabiona jestes?

Edytowane przez AsiCcccCA
Czas edycji: 2009-09-20 o 15:14
AsiCcccCA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-20, 15:27   #258
domi7ks
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kropka241 Pokaż wiadomość
dzieki Kropka poczytalam o tym i jak tylko znajdziemy jakąs apteke to zakupie to

Cytat:
Napisane przez AsiCcccCA Pokaż wiadomość
Ja mam to samoi tylko wtedy jak sie pokochamy z Tżcikiem nie wiem o co cho , dlaczego sie tak dzieje ,jeszcze Mi puchnie ,jak będe u ginki we wtorek musze sie popytać

Domijak Cio sie leje krewka z noska to może osłabiona jestes?

Mi też puchnie takie mam wrazenieale ja Tz nie dopuszczam absolutnie juz od ponad tygodnia, bo sie jeszcze gorzej zrobi

Stary 2009-09-20, 15:44   #259
gucia6
Zakorzenienie

Domi, skoro leci ci krew z nosa, to powinnaś pojeść witeminę C i to nadwyżkę, pić kwaśne i dużo, żeby zakwasić mocz i wypłukać ewentualne bakterie. Sama wit wzmacnia też naczynia krwionośne i może ci pomóc na krwawienie z nosa i na pewno wzmocni organizm.

AsiCcccCa, pamiętaj, że w czasie ciąży nasze intymne rejony są bardziej wrażliwe, czy to na obtarcia, czy na zarazki, które zawsze gdzieś tam znajdą podczas przytulanek.

Co do córci, to pewnie ma dzień leniuszka

A mieszkanie z rodzinką po tym jak juz mieszkało się osobno jest męczące, ale trzymaj się dzielnie

Mamrotko, widzę, że niefajnie macie z sąsiadem. Trochę dziwne, że skoro to jest wujek tzta, to nie stara się jakoś żyć z wami w zgodzie i pilnować swojego psa
A tak swoją drogą, dziura w płocie już była, czy to zrobił ten szkodnik?
Stary 2009-09-20, 15:49   #260
lucky1910
Rozeznanie

GG do lucky1910

dziś 20.09 a ja mam tp na 20.11 czyli równe 2 mies
a od 1ponad godz mimo leków znowu mam skurcze... chyba zaraz pojedziemy z tz do szpitala...
trzymajcie kciuki pls...
lucky1910 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-20, 15:57   #261
AsiCcccCA
Zakorzenienie

GG do AsiCcccCA

Luckytrzymamy kciuki bedzie dobrze tylko sie nie denerwuj

Guciamoja córcia to ma 3 dzien leniuszka ....a co do mojej siostry ledwo ledwo sie trzymam ale wytrzymam
Stary 2009-09-20, 16:03   #262
domi7ks
Zakorzenienie

Cytat:
Domi, skoro leci ci krew z nosa, to powinnaś pojeść witeminę C i to nadwyżkę, pić kwaśne i dużo, żeby zakwasić mocz i wypłukać ewentualne bakterie. Sama wit wzmacnia też naczynia krwionośne i może ci pomóc na krwawienie z nosa i na pewno wzmocni organizm.

dziekuje za tę odpowiedź dzieki temu przypomnialas mi, ze ktos mi mówil kiedys, że w razie czego na infekcje są dobre maslanka lub kefir
W takim razie zażywam rutinoscorbin (wczesniej mialam opory, jakos tak sie boje leków zazywac) i lecimy do sklepu po maslanke i apteki po tantum rosa
Cytat:
Napisane przez lucky1910 Pokaż wiadomość
dziś 20.09 a ja mam tp na 20.11 czyli równe 2 mies
a od 1ponad godz mimo leków znowu mam skurcze... chyba zaraz pojedziemy z tz do szpitala...
trzymajcie kciuki pls...
Trzymam kciuki

Dziewczyny Flowerpowers to też jest chyba w szpitalu, bo mam opis na gg: Szpital

Stary 2009-09-20, 16:17   #263
sexy body
Rozeznanie

flowerspower miała jakieś problemy i lekarz kazał jej sie zgłosic do szpitala, z tego co pamiętam to zaczęło się od lekkiego przebarwienia oczu.
Może warto byłoby się z nią skontaktować i zapytać co się dzieje

Dzięki dziewczyny za wsparcie Wiem, że za wcześnie jeszcze na podejmowanie ostatecznych decyzji co do małżeństwa, ale człowiek w rozgoryczeniu mowi różne rzeczy.

sexy body jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-20, 16:20   #264
Katarina081
Raczkowanie

GG do Katarina081

Lucky ja również trzymam kciuki, to jeszcze nie pora na Twojego maluszka. Daj jak najszybciej znać co i jak

Bravurka jeszcze ja Tobie nie gratulowałam Patryczka, cieszę się, że z maluszkiem wszystko oki i zazdroszcze, ze masz Go już przy sobie. Domyślam się, że jakie ciężkie chwile przezyłaś, ale maleństwo Ci to wszystko teraz wynagrodzi

Sexy strasznie mi przykro z powodu głupiego zachowania Twojego męża!!! Chciałabym czasami, żeby przez chociaz jeden tydzień to oni pochodzili z brzuchem, siedzieli w domu i miewali hustawki nastroju!!!
Myślę, że żaden z nich by tego nie wytrzymał.
A wczesniej też tak było?? Może on im bliżej porodu. to tym bardziej się tego boi i stara się uciec przed tym, przed odpowiedzialnościa, przed zmianami... Ty się nie denerwuj, wiesz, ze nie nie mozesz... Ja wierzę, ze wszystko sie między Wami ułoży jak tylko maleństwo pojawi się na swiecie, zakochacie sie w nim i o wszystkim zapomnicie. Życzę Wam żeby tak było

Guciu śliczny brzuszek Podobny do mojego

Trochę Was poczytałam, a teraz lecę robić obiadek. Będzie kurczaczek. Ostanio coś namodziłam i wyszedł zarąbisty i teraz mój mąż zażyczył sobie taki sam, a ja nie wiem czy mi wyjdzie, bo pamietam, ze dawałam do niego wszystko co miałam pod ręką (lubie eksperymentowac). Dałam curry, miód, musztarde, chilli itp.
A później idziemy na pokaz fontanny multimedialnej z orkiestrą na zywo w tle, podobno super widowisko.

Mam do Was jeszcze pytanko odnośnie wózka. Czy któraś z Was zastanawiała się moze nad Mutsy 4Rider Joey Silver???

Miłego popołudnia mamuskie
Stary 2009-09-20, 16:35   #265
gucia6
Zakorzenienie

Lucky, trzymaj się, a ja trzymam za was kciuki, żebyście zostali jeszcze w dwupaku

AsiCcccCa
, dzwoń w takim razie do lekarza, że zauważyłaś zmiany w aktywności dziecka

Mam nadzieję, że z Flowerspower jest wszystko w porządku.

Jeśli tak dalej pójdzie, to wkrótce większość z nas będzie leżeć, czy to w domu, czy w szpitalu

Katarina, jeśli mówisz, że masz podobny brzuszek do mojego, to konecznie wrzuć fotki.
Zresztą powinien to być "karniak" dla nowo przybyłych mamuś

A dziś na obiad natchnęła mnie trochę Domi z "kurczakami Brombusi". Trochę pokombinowałam z tym co miałam w lodówce i zobaczymy czy coś wyjdzie. Jeśli nie, to zawsze mamy coś w zamrażalniku
Stary 2009-09-20, 16:37   #266
kropka241
Zakorzenienie

Lucky!!!!! nogi razem!!! za wczesnie jeszcze!!

Stary 2009-09-20, 16:48   #267
bravurka
BAN stały

ale dużo tu skurczów.
dziewczynki jeszce nie wolno sie rozapkowywać
lucky1910trzymam kciuki:kc iuki:
Stary 2009-09-20, 16:55   #268
gucia6
Zakorzenienie

Cytat:
ale dużo tu skurczów.
dziewczynki jeszce nie wolno sie rozapkowywać
Rzeczywiście dość ich sporo, ale miejmy nadzieję, że jednak wytrzymamy wszystkie do terminów.

Tak swoją drogą, ciekawe jak tam czują się Dudziakowa i Zaharia.
Do Kareniny napiszę jutro.

Ja dziś sobie przygotowałam mieszankę olejków na wzmocnienie skurczów w czasie porodu, przyspieszenie i ułatwienie Ciekawe czy mi pomogą, kiedy zacznie się akcja porodowa
Stary 2009-09-20, 17:00   #269
AsiCcccCA
Zakorzenienie

GG do AsiCcccCA

oglądam te komplety poscieli i nie mog.e sie zdecydowac .DomiTy pokazywałs ostatnio kompl. pościeli i co kupiłaś go ???dasz linka do niego
Stary 2009-09-20, 17:02   #270
paczka22
Raczkowanie

GG do paczka22

LUCKY1910-Trzymam kciuki za was lepiej idz z tż na pogotowie mamy nadzieję że wszystko jest dobrze z dzidzią.

U nas tak sobie - Nika wojuje ale nic niechce jeśc
Jutro pójde z nią do lekarza .
Ja dziś od rana było dobrze ale po 13 znów zaczeła mnie boleć nóżka i pośladek.Ta rwa kulszowa jest okropna jak tak będzie we wtorek to powiem swojej gince.Bo chodzić prawie niemogę.A do skurczów to rzeczywiście jest ich za dużo ale taki czas :brzyda l:
Musimy wytrwać do terminów i mówić do dzidziusiów żeby niekombinowały i niewychodziły wcześniej
Idę się położyć kochane później zajrze do was o ile wstane

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości