|
|
#241 | |||
|
BAN stały
|
Dot.: Mamusie listopadowo-grudniowe 2009, cz. 3 :)
Cytat:
---------- Dopisano o 13:32 ---------- Poprzedni post napisano o 13:29 ---------- Cytat:
jesli chodzi o rwe kulszową to miałam to kiedyś . boało tak własnie od pośladka w dół przez kilka dni a pożniej spokoj ale po miesiacu znowu wróciło. i to tak powracało dopóki nie dostałam zastrzyków. dośc bolesnych. ---------- Dopisano o 13:34 ---------- Poprzedni post napisano o 13:32 ---------- Cytat:
![]() dzisaj zdjecie obiecuje
|
|||
|
|
|
#242 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
O ile dobrze pamiętam usg masz jutro. Będziemy trzymać mocno ![]()
|
|
#243 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
Ja do niedawna mysam o rozwodzie i to calkiem powaznie. my z tz mieslismy taki okres kłutni że mysłam że to koniec. ale jakos sobie poradziliśmy i jestesmy teraz szczesliwi czasem w zyciu bywa gorzej ale kazda burza sie kiedyś kończy i wychodzi teńcza. licze na to że jakoś się dogadacie a w domu nie musisz siedziec. idz na jakieś krótki spacerek. na słoncu lepszy humor ![]() ---------- Dopisano o 13:39 ---------- Poprzedni post napisano o 13:37 ---------- Cytat:
![]() nie dla tego że nie chce dziecka ale dlatego że to za wczesnie i nie chce go skrzywdzić ---------- Dopisano o 13:44 ---------- Poprzedni post napisano o 13:39 ---------- no to już nareszcie troszke nadrobiłam ![]() dzisaj sobie uświadomiłam że jestem w pełni szczesliwa. mam moich dwóch najukochańszych mezczyzn cały czas przy sobie z tż nareszcie zalczelismy sie dogadywac Patryczek ładnie się rozwija i przybiera na wadze mam wszytko co mi jest potrzebne do szczescia nawet noc była w miare spokojna i troszke sie wyspałam. pozniej jedlismy sniadanie w ogoródku korzystają z osatnich promieni słońca. Patryś troszke spędził czasu na dworze i śpi teraz ![]() dobrze że tż narazie nie pracuje i jakoś razem dajemy sobie rade. ale już od listopada wraca do pracy tylko teraz zamiast codzienie pracowac od rana do wieczora to bedzie jedził na delegacje ![]() pierwszy wyjazd w listopadzie na 6 tygodni eh no ale ktoś zarabiać musi |
||
|
|
|
#244 |
|
Zakorzenienie
|
Czesc Mamusie
![]() Gucia slicznie wygladasz i wiesz, wydaje mi sie, że brzuszek juz zwolnił tempo u Ciebie i teraz rośnie powolutku A ja mam ciągle wrażenie, że jednak mój jest mniejszy rano a większy popołudniami ![]() Ja na obiadek robie kurczaki Brombi zobaczymy co mi wyjdzieA w ogóle to znow mnie dopadła ta infekcja. Jak smarowałam jogurtem to mi przeszlo w tamtym tygodniu, a wczoraj znów i to ze zdwojoną siłą. Nie mogłam uleżec tak mnie gryzło, nie wiem czemu wizyte mam za tydzień u lekarza, ale jutro do niego zadzwonie czy nie da sie jej przyspieszyc....Do przychodni nie pójde, poniewaz moj Tz jeszcze nie ma wyrobionej ksiazeczki rodzinnej. A ja musze zrobić dowód, żeby on mógł ksiazeczke wyrobic. Sexy współczuje Ci tej sytuacji. Widze,ze teraz macie kryzys i jedna nieprzyjemna sytuacja ciągnie za sobą drugą. Ale z tego, co piszesz wnioskuje, że to Twoj Tz się nei w porzadku zachowuje. Przykładem jest to, że sa pojechal na mecza Ty na slub nie poszłas. Poza tym dziwi mnie, że sobie sam jedzie do rodziców i Cie w takim stanie zostawia. A co na to Twoja mama bo chyba z nią mieszkacie??? Musisz sie wziąć za męża, bo on chyba nie wie, w jakiej roli się znalazł ![]() Trzymaj sie narazie i pamietaj, że z kazdego kryzysu da sie wyjśc, tylko trzeba się za to wziąc Bravurko czekamy z niecierpliwościa na Wasze fotki
|
|
|
|
#245 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A delegacjami się nie martw. Bardzo często takie dłuższe przerwy tylko cementują miłość i związek. Wtedy można dostrzec te wartości, o których się nawet nie myślało, gdy widuje się z kimś codziennie A czas i tak szybko mija, więc na pewno dasz radę ![]() Cytat:
a mi coraz ciężejTak głupio zapytam, jaki stosujesz płyn do higieny intymnej? Spróbuj może czegoś z korą dębu (ja od kiedy to stusuję, nie miałam żadnej infekcji) i dodatkowo możesz zapytać w aptece o dopoochwowe tabletki z nagietka (to się chyba Calendulis nazywało). Bo z tym jogrtem to jest jak dziewczyny wcześniej pisały, jeśli nie wiesz co to dokładnie jest, to może się okazać, że jogurt szkodzi.
"what doesn't kill me makes me feel alive" Edytowane przez gucia6 Czas edycji: 2009-09-20 o 14:06 |
||
|
|
|
#246 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ale pamiętaj: nie wolno Ci się teraz denerwować bo to bardzo złe dla Dzidziusia... Ja wiem - to się tak łatwo pisze, a wcielić w życie znacznie trudniej, ale musisz przynajmniej spróbować się uspokoić...Poza tym - wybacz - ale wydaje mi się, że na takie mocne słowa jak "nie chcę żeby wracał" czy "nie wszystkim się udaje" jeszcze chyba w Waszym przypadku za wcześnie... Przecież dopiero od niedawna jesteście małżeństwem, nie zdążyliście się jeszcze do siebie "dotrzeć", oprócz tego jesteś w ciąży co ma na Ciebie ogromny wpływ (nie tylko fizycznie ale też psychicznie) i na Twojego TŻ-ta na pewno też... Absolutnie nie mam zamiaru Go w żaden sposób bronić czy usprawiedliwiać bo to jego zachowanie które opisywałaś było bardzo nieładne i nie dziwię się że wyprowadził Cię z równowagi, chodzi mi po prostu o to, że może to tylko jakiś krótkotrwały kryzys który niedługo minie i uda Wam się jakoś dogadać? Mam nadzieję że się na mnie nie pogniewasz za to, co napisałam ![]() Cytat:
Guciu, ślicznie się prezentujesz
|
|
#247 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mam płyn Ziaji taki zielony, jest na nim napisane: profilaktyka infekcji. Moze faktycznie wybiore sie do jakiejs apteki i sama cos kupie, bo zanim bedzie wizyta to chyba oszaleje. A najgorsze jest to, że dbam o higiene jak moge a tu mnie takie coś dopadło
|
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#248 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Trzymam kciuki za jutrzejsze usg Cytat:
Moze faktycznie idz do apteki i zapytaj farmaceute o jakis specyfik ktory moze stosowac kobieta w ciazy ---------- Dopisano o 14:44 ---------- Poprzedni post napisano o 14:44 ---------- Malinka powodzenia na obiedzie u tesciowki
|
|
#249 |
|
Zakorzenienie
|
Domi a ja jeszcze mam takie pytanie dosc intymne no ale przy infekcjach nawracajacych wazne.. moze poprostu podraznilas sie przy goleniu a jak wloski odrastaja to irytuja??
zawsze zostaje tantum rosa do irygacji..
|
#250 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i o infekcje nie trudno. Może jesteś też trochę osłabiona ![]() Dodatkowo niedawno się przeprowadzałaś i może to być problem ze zmianą wody i skóra musi się też przyzwyczaić
"what doesn't kill me makes me feel alive" Edytowane przez gucia6 Czas edycji: 2009-09-20 o 14:51 |
|
|
|
|
#251 |
|
Wtajemniczenie
|
hej mamusie
ja dzis nie spie juz od 4.30 obudzilam sie, poszlam do wc a jak wrocilam do lozka to mala urzadzila sobie chyba aerobik i ja juz nie moglam zasnac. A okolo 6 uslyszalam ze strasznie psy szczekaja no to wyjzalam przez okno i wiecie co zobaczylam ze pies sasiada gryzie sie z jednym z naszych psow, ja nie wiem jak on wlazl do nas ale obudzilam tz i on wylazl na dwor i zaczal krzyczec to ten bydlak sasiada uciekl przeskakujac przez siatke co bedzie jak nikogo u nas nie bedzie w domu przeciez ten bydlak moze zagrysc ktoregos naszego psiaka Najgorsze ze ten sasiad to jest wujkiem tz i nie bardzo wiem co zrobic... a pozatym u mnie piekna pogoda dzis
|
#252 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzien doberek Dziewczynki
![]() ...ale mam nerwe mam już dość mieszkania z siostrą (a tu do maja chwile )jednak naprawde lepiej mieszkac osobno bo jak sie tak na dłużej zamieszka z siotra jej dziećmi czy tesciami to zaczyna sie je coraz mniej lubieć ta wiecznie bałagani nie moge już tego znieść taka stara a taka głupia a tu nie tylko o bałagan chodzi ogólnie Cytat:
Śliczy brzusio ..zaraz Was ponadrabiam ![]() a moja mała coś ostatnio małokopie ,mam nadzieje ze wszytko jest dobnrze
![]() Edytowane przez AsiCcccCA Czas edycji: 2009-09-20 o 14:53 |
|
|
|
|
#253 |
|
Zadomowienie
|
Bravurko-bardzo się cieszę że jesteś szczęśliwa w pełni na to zasługujesz
Sexy-tż powinien być przy tobie,musicie porozmawiać ![]() Macie racje z tymi skurczami coraz częściej się tu u nas zdarzają Ja się nie mogę doczekać wizyty w czwartek,chcę zobaczyć czy naszej Oiwce nic nie urosło i chciałabym zobaczyć też ile waży bo ten mój brzuszek to taki nie za duży jest nie wiem tylko czy ją doktor zważy bo ostatnio mówił że waży od 30 tygodnia a to będzie 29![]() ![]() A tak poza tym to znowu spędzam cały dzień z wami
|
#254 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Być może...Poza tym krew mi z nosa leci tak troszke od kilku dni...ehh sama nie wiem ![]() W każdym razie jest to bardzo nieprzyjemne Caly czas biore nowy recznik do kapieli, Tz zakazalam dotykac mojego recznika. No nie wiem co mam zrobic...Mam nadzieje, ze to na Dzidzie nie wpłynie |
||
|
|
|
#255 |
|
Zakorzenienie
|
|
#256 |
|
BAN stały
|
Własnie sobie zdałam sprawe że mój mały ma juz 50 dni.
ale zleciało ![]() własnie sobie lezymy z malutkim. a tż pojechał do wawy wiec troche mu zejdzie zanim wróci ![]() także też dzień spedzam z wami |
|
|
|
#257 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i tylko wtedy jak sie pokochamy z Tżcikiem nie wiem o co cho , dlaczego sie tak dzieje ,jeszcze Mi puchnie ,jak będe u ginki we wtorek musze sie popytać ![]() Domijak Cio sie leje krewka z noska to może osłabiona jestes?
![]() Edytowane przez AsiCcccCA Czas edycji: 2009-09-20 o 15:14 |
|
|
|
|
#258 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
poczytalam o tym i jak tylko znajdziemy jakąs apteke to zakupie to![]() Cytat:
Mi też puchnie takie mam wrazenie ale ja Tz nie dopuszczam absolutnie juz od ponad tygodnia, bo sie jeszcze gorzej zrobi
|
||
|
|
|
#259 |
|
Zakorzenienie
|
Domi, skoro leci ci krew z nosa, to powinnaś pojeść witeminę C i to nadwyżkę, pić kwaśne i dużo, żeby zakwasić mocz i wypłukać ewentualne bakterie. Sama wit wzmacnia też naczynia krwionośne i może ci pomóc na krwawienie z nosa i na pewno wzmocni organizm.
AsiCcccCa, pamiętaj, że w czasie ciąży nasze intymne rejony są bardziej wrażliwe, czy to na obtarcia, czy na zarazki, które zawsze gdzieś tam znajdą podczas przytulanek. Co do córci, to pewnie ma dzień leniuszka ![]() A mieszkanie z rodzinką po tym jak juz mieszkało się osobno jest męczące, ale trzymaj się dzielnie Mamrotko, widzę, że niefajnie macie z sąsiadem. Trochę dziwne, że skoro to jest wujek tzta, to nie stara się jakoś żyć z wami w zgodzie i pilnować swojego psa ![]() A tak swoją drogą, dziura w płocie już była, czy to zrobił ten szkodnik?
|
#260 |
|
Rozeznanie
|
dziś 20.09 a ja mam tp na 20.11 czyli równe 2 mies
a od 1ponad godz mimo leków znowu mam skurcze... chyba zaraz pojedziemy z tz do szpitala... trzymajcie kciuki pls... |
|
|
|
#261 |
|
Zakorzenienie
|
Luckytrzymamy kciuki
bedzie dobrze tylko sie nie denerwuj![]() Guciamoja córcia to ma 3 dzien leniuszka ....a co do mojej siostry ledwo ledwo sie trzymam ale wytrzymam
|
#262 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dziekuje za tę odpowiedź W takim razie zażywam rutinoscorbin (wczesniej mialam opory, jakos tak sie boje leków zazywac) i lecimy do sklepu po maslanke i apteki po tantum rosa ![]() Cytat:
![]() Dziewczyny Flowerpowers to też jest chyba w szpitalu, bo mam opis na gg: Szpital
|
||
|
|
|
#263 |
|
Rozeznanie
|
flowerspower miała jakieś problemy i lekarz kazał jej sie zgłosic do szpitala, z tego co pamiętam to zaczęło się od lekkiego przebarwienia oczu.
Może warto byłoby się z nią skontaktować i zapytać co się dzieje ![]() Dzięki dziewczyny za wsparcie
|
#264 |
|
Raczkowanie
|
Lucky ja również trzymam kciuki, to jeszcze nie pora na Twojego maluszka. Daj jak najszybciej znać co i jak
![]() Bravurka jeszcze ja Tobie nie gratulowałam Patryczka, cieszę się, że z maluszkiem wszystko oki i zazdroszcze, ze masz Go już przy sobie. Domyślam się, że jakie ciężkie chwile przezyłaś, ale maleństwo Ci to wszystko teraz wynagrodzi Sexy strasznie mi przykro z powodu głupiego zachowania Twojego męża!!! Chciałabym czasami, żeby przez chociaz jeden tydzień to oni pochodzili z brzuchem, siedzieli w domu i miewali hustawki nastroju!!! Myślę, że żaden z nich by tego nie wytrzymał. A wczesniej też tak było?? Może on im bliżej porodu. to tym bardziej się tego boi i stara się uciec przed tym, przed odpowiedzialnościa, przed zmianami... Ty się nie denerwuj, wiesz, ze nie nie mozesz... Ja wierzę, ze wszystko sie między Wami ułoży jak tylko maleństwo pojawi się na swiecie, zakochacie sie w nim i o wszystkim zapomnicie. Życzę Wam żeby tak było Guciu śliczny brzuszek Podobny do mojego![]() Trochę Was poczytałam, a teraz lecę robić obiadek. Będzie kurczaczek. Ostanio coś namodziłam i wyszedł zarąbisty i teraz mój mąż zażyczył sobie taki sam, a ja nie wiem czy mi wyjdzie, bo pamietam, ze dawałam do niego wszystko co miałam pod ręką (lubie eksperymentowac). Dałam curry, miód, musztarde, chilli itp. A później idziemy na pokaz fontanny multimedialnej z orkiestrą na zywo w tle, podobno super widowisko. Mam do Was jeszcze pytanko odnośnie wózka. Czy któraś z Was zastanawiała się moze nad Mutsy 4Rider Joey Silver??? Miłego popołudnia mamuskie
|
#265 |
|
Zakorzenienie
|
Lucky, trzymaj się, a ja trzymam za was kciuki, żebyście zostali jeszcze w dwupaku
![]() AsiCcccCa, dzwoń w takim razie do lekarza, że zauważyłaś zmiany w aktywności dziecka Mam nadzieję, że z Flowerspower jest wszystko w porządku. Jeśli tak dalej pójdzie, to wkrótce większość z nas będzie leżeć, czy to w domu, czy w szpitalu Katarina, jeśli mówisz, że masz podobny brzuszek do mojego, to konecznie wrzuć fotki. Zresztą powinien to być "karniak" dla nowo przybyłych mamuś ![]() A dziś na obiad natchnęła mnie trochę Domi z "kurczakami Brombusi". Trochę pokombinowałam z tym co miałam w lodówce i zobaczymy czy coś wyjdzie. Jeśli nie, to zawsze mamy coś w zamrażalniku ![]()
|
#266 |
|
Zakorzenienie
|
Lucky!!!!! nogi razem!!! za wczesnie jeszcze!!
|
#267 |
|
BAN stały
|
ale dużo tu skurczów.
dziewczynki jeszce nie wolno sie rozapkowywać ![]() lucky1910trzymam kciuki ![]() :kc iuki:
|
|
|
|
#268 |
|
Zakorzenienie
|
Rzeczywiście dość ich sporo, ale miejmy nadzieję, że jednak wytrzymamy wszystkie do terminów.
Tak swoją drogą, ciekawe jak tam czują się Dudziakowa i Zaharia. Do Kareniny napiszę jutro. Ja dziś sobie przygotowałam mieszankę olejków na wzmocnienie skurczów w czasie porodu, przyspieszenie i ułatwienie Ciekawe czy mi pomogą, kiedy zacznie się akcja porodowa ![]()
|
#269 |
|
Zakorzenienie
|
oglądam te komplety poscieli i nie mog.e sie zdecydowac
|
#270 |
|
Raczkowanie
|
LUCKY1910-Trzymam kciuki za was lepiej idz z tż na pogotowie mamy nadzieję że wszystko jest dobrze z dzidzią.
U nas tak sobie - Nika wojuje ale nic niechce jeśc ![]() Jutro pójde z nią do lekarza Ja dziś od rana było dobrze ale po 13 znów zaczeła mnie boleć nóżka i pośladek.Ta rwa kulszowa jest okropna jak tak będzie we wtorek to powiem swojej gince.Bo chodzić prawie niemogę.A do skurczów to rzeczywiście jest ich za dużo ale taki czas ![]() :brzyda l:![]() Musimy wytrwać do terminów i mówić do dzidziusiów żeby niekombinowały i niewychodziły wcześniej ![]() Idę się położyć kochane później zajrze do was o ile wstane
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:24.

Tylko nie wiem jak sobie je przeziębiłam, bo przeciągów w domu nie mamy, wczoraj było przecież ciepło. Mam nadzieję, że szybko minie
I córcia rozpycha się okropniście, najchętniej to bym przybrała pozycję leżącą, ale na to też nie mam ochoty.

zobaczymy co mi wyjdzie

A czas i tak szybko mija, więc na pewno dasz radę 
Ale pamiętaj: nie wolno Ci się teraz denerwować bo to bardzo złe dla Dzidziusia... Ja wiem - to się tak łatwo pisze, a wcielić w życie znacznie trudniej, ale musisz przynajmniej spróbować się uspokoić...

zobaczylam ze pies sasiada gryzie sie z jednym z naszych psow, ja nie wiem jak on wlazl do nas ale obudzilam tz i on wylazl na dwor i zaczal krzyczec to ten bydlak sasiada uciekl przeskakujac przez siatke 
....a co do mojej siostry ledwo ledwo sie trzymam ale wytrzymam