|
Notka |
|
Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1171 |
Rozeznanie
|
Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr Pierre Dukana, cz. 2
właśnie stamtąd je mam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1172 |
Zadomowienie
|
Witam.Kochane od od 1 do 16 września schudłam 2 kg! Super! Czyli tak jak chciałam-zdrowo 1 kg na tydzień
![]() ![]() Dzisiejszy planowany jadłospis: śniadanie: serek chudy+jog nat.+słodzik posiłek: sałatka z tuńczyka z 4 jaj+pomidor+ogórek+brokuł y+cebula+jog nat obiad: jakaś rybka z warzywami albo filet z kurczaka posiłek: serek wiejski+ogorki kiszone kolacja: reszta tuńczykowej sałatki. Kochane co myślicie o systemie 5/3?
#1173 |
Raczkowanie
|
hej
![]() Zaczynam dziś Faze II, faza I trwała 5dni ważę 61kg czyli 2 kg mniej pewnie to sama woda, ale i tak dobrze. Na śniadanko zjadłam pomidorka ![]() Nie wiem jaki system sobie przyjąć na tą druga fazę macie jakieś pomysły?? Do zrzucenia mam jeszcze 4kg. miłej niedzieli ![]()
Życie nie oferuje wyjaśnień czy przeprosin. To my je wymyślamy. Dieta Dukana: 15.09.2009-9:15- 63kg ![]() Faza I zakończona 20.09.2009- 61kg ![]() Faza II 23.09.2009-60kg ![]() 06.10.2009-59kg ![]() 15.10.2009- 58kg ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1174 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Nie pamietam, kto na forum podal ten sposob, ale w tym miejscu BARDZO dziekuje ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1175 |
Zakorzenienie
|
Witam dziewczyny.
Ja dziś po ważeniu i po p/w i p czyli po10 dniach 1,2kg mniej. Miałam nadzieję,że to szybciej pójdzie. Dziś zaczynam p/w na śniadanie pomidory zalane jogurtem,na obiad udko + kalafior,potem jeszcze się zobaczy.
#1176 |
Zakorzenienie
|
aguś - ja przyjęłam metodę 3/3, bo dla nas 3 dni bez warzyw to jest poważne wyzwanie...
witam tak w ogóle. ten ser do placuszków serowych, to taki biały z kostki? Bo ja tu nie mam takowego, tylko coś pośredniego miedzy homo a zwykłym. Coś jak biały ser z kostki już po dodaniu śmietany - taką mniej więcej konmsystencję ma. Serniki np z tego nie wychodzą rzadne. Więc obawiam sie, ze placuszki mi siei tak porozpadają... pomóżcie u mnie choroby ciąg dalszy, ale po wczorajszych grzeszkach/"lekach" czuję się o niebo lepiej, niż wczoraj. Najgorzej, ze dzieci tyż trzyma...
![]() |
#1177 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Pozdrowionka ![]()
![]() |
#1178 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
czesc sąsiadko z polic ![]() ja dodaje twarog wiejski taki jak serek wiejski jest tez twarog 0% ,ale mozesz dodawac taki w kostce twarog, wszystko jak polozyczysz z mąką to wyjdzie ci takie cos jak na nalesniki taka konsystencja tylko troche gęstsza. dasz rade ![]() ja nadal stoje w miejscu 2kg mnie,ale widze po brzuchu ze jest troche inaczej o jedna dziurke w pasku przesunelo mi sie ![]() ![]() ![]() takze dzisiaj od rana zmotywowana jestem , chociaz dzisiaj ostatni dzien uderzeniowki,jutro juz P/W. Matko !! pierwszy raz w zyciu tesknie za warzywami ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1179 |
Raczkowanie
|
Dzisiaj jak wracałam z kościółka zaszłam do Lewiatana żeby sobie coś na dzisiaj kupić bo w lodówce pustkami zaczęło świecić i nie mogłam znaleźć białego sera 0%,były tylko półtłuste
![]() ![]() ![]()
#1180 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1181 |
Zakorzenienie
|
kasiulko kochana. Ja teraz w Niemczech siedzę i tu nie ma czegoś takiego, jak twaróg w KOSTCE. Tylko taki, jak pisałam wyzej. i stąd moje wątpliwości
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1182 |
BAN stały
|
dzisiaj wystartowałam i dołączam się do Dukanek.
chcę stracić 10 kg, ale wciąż się zastanawiam który system wybrać 3/3 cyz 5/5 ponieważ zależy mi na straceniu najwięcej w talii i okolicach brzucha może ktoś coś doradzi? dukan w książce wspomina, że 5/5 jest dobre jak chce się skupić na dolnych partiach - któraś coś doradzi w sprawie górnych? ;> |
![]() ![]() |
![]() |
#1183 |
Raczkowanie
|
witam wszystkie proteinki
![]() Mama nadzieje że przyjmiecie mnie do swojego grona. ja z dr Dukanem żyje sobie już całe 7 dni efekty widać najbardziej po skórce pomarańczowej na udach nie myślałam że to będą takie szybkie efekty. już przywykłam do tego całego białka i nawet z pokusami potrafię dzielnie walczyć i do słodkiego mnie nie ciągnie. |
![]() ![]() |
![]() |
#1184 |
Rozeznanie
|
Witam was w tym pieknym dniu, jestem na 4 dniu uderzeniowki, i stracilam jak dotad 1.7kg, z czego cale 1 kilo poszlo pierwszego dnia. Zastanawiam sie wiec, czy moze w drugiej fazie zrobic 1 dzien proteinowy i ze 4 z warzywami, co myslicie? Tym bardziej, ze co niektore to traca wage na warzywach tez. Mam jeszcze do zrzucenia minimum 6kg, i chcialabym jak najszybciej dojsc do fazy trzeciej, ale z drugiej strony z warzywkami byloby mi troche latwiej. No i moze ten jeden dzien proteinowy bylby takim szokiem i bym na nim duzo tracila, oj dylematy.... Dzisiaj, jak na razie czuje sie lepiej, wiec moze wczoraj byl tylko maly kryzysik.
Jak czytam ile wy potracilyscie, to az mi lepiej! ---------- Dopisano o 11:40 ---------- Poprzedni post napisano o 10:59 ---------- Czesc NiKaNu i Ginger20, a ja sie o tych dolnych nie doczytalam a moze mi jakos umknelo, to moze zdecyduje sie przy 5/5, bo mnie wlasnie na dolnych partiach zalezy. A i celulitis tez bym sie bardzo chciala pozbyc, bo wiernie towarzyszy mi juz od lat, przeklenstwo! |
![]() ![]() |
![]() |
#1185 |
Raczkowanie
|
cocci-> chyba też przyjmę zasadę 3/3, bez warzywa było mi te 5 dni ciężko wytrzymać ale mam je za sobą więc jest dobrze
![]() Jak dziś rano dorwałam się do pomidorka to tak jak małe dziecko dostaje lizaka się cieszyłam ![]()
Życie nie oferuje wyjaśnień czy przeprosin. To my je wymyślamy. Dieta Dukana: 15.09.2009-9:15- 63kg ![]() Faza I zakończona 20.09.2009- 61kg ![]() Faza II 23.09.2009-60kg ![]() 06.10.2009-59kg ![]() 15.10.2009- 58kg ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1186 |
Rozeznanie
|
ja to mysle zeby 5/5 albo w ogole dziwnie 5/3 ;] caly tydzien proteinki aweekend warzywka z proteinkami. tak bylby mi najlepiej chyba
|
![]() ![]() |
![]() |
#1187 |
Rozeznanie
|
Ja chyba też zmienię sobie system może 2/7 albo 3/3 hmm. Dziś same proteinki wiec jajeczka na sniadanie plus wędlinka z indyka 2% a na obiad chyba bezie kurczak i jogurt naturalny.
Wszystko było takie, jakie być powinno, z tym tylko zastrzeżeniem, że nic nie było jak należy. Esmeralda Weatherwax Edytowane przez margaa Czas edycji: 2009-09-20 o 14:29 |
![]() ![]() |
![]() |
#1188 |
Raczkowanie
|
A można w ogóle iść takim trybem 5/2? W sensie że warzywa tylko 2 dni w tygodniu? To nie jest niezdrowe?
Poza tym, pomożecie mi to przerobić na przepis dukanowy?
Zamiast ziemniaków trochę mąki kukurydzianej? A zamiast śmietany mleko zmiksowane z twarogiem? :P I mniej bulionu żeby było gęste? Nie mam pojęcia, jak to zrobić, żeby sie nie zważyło... Edytowane przez pupuru Czas edycji: 2009-09-20 o 15:35 |
![]() ![]() |
![]() |
#1189 |
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny w niedzielne popołudnie. Dziś kolejny etap samych "P". Czasami ciężko mi się zorganizować bez warzyw ale damy radę. Spadająca waga wystarczająco mocno motywuje
![]() Nadal niestety zagadką dla mnie jest które części wołowiny są chude. A przyznam szczerze, że zjadłabym coś innego niż drób i ryby. ---------- Dopisano o 17:40 ---------- Poprzedni post napisano o 17:33 ---------- Witaj witaj! Powiem Wam , że ja też jestem zdziwiona jak wyglądają moje uda. O wiele lepiej. To picie wody chyba jednak działa zbawiennie na skórę.
#1190 |
Rozeznanie
|
zrobilam sobie cos co lubilam jesc jako salatke marchewka por i majonez,niestety ze majonezu mi nie wolno dalam serek wiejski ale przesadzilam chyba z przyprawami
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1191 |
Zakorzenienie
|
[QUOTE=syb;14343990]
Nadal niestety zagadką dla mnie jest które części wołowiny są chude. A przyznam szczerze, że zjadłabym coś innego niż drób i ryby Ja widziałam w sklepie kawał takiej polędwicy wołowej,myślę,że to jest właśnie chuda wołowina.Jest dosyć droga. Ja nie kupuję wołowiny,nie mogę się przekonać do tego miecha.
#1192 |
Zadomowienie
|
A ja dziś rano zapomniałam się zważyć
![]() Od dziś jestem na samych P i bardzo mi tęskno do "kolorówki" ![]() Poza tym też zastanawiam się nad zmianą planu z 5/5 na 4/3 bo mi bardzo brakuje warzyw przez te 5 dni. No, i łatwiej zapamiętać, że zawsze od pon do czw P a od piątku do niedz P+W. Jeszcze nie podjęłam ostatecznej decyzji ale chyba tak będzie mi łatwiej ![]() Witam nowe Dukanki: NiKaNu i ginger20 Życzę Wam powodzenia na dietce ![]() ---------- Dopisano o 19:28 ---------- Poprzedni post napisano o 19:14 ---------- Mój dzisiejszy jadłospis wyglądał następująco 1. 2 jajka "zapite" jogurtem, 3 łyżeczki wieśniaka z 1 plasterkiem indyka, kawa 2. przekąska- korniszonek zawinięty w 2 plasterki indyka, woda, herbata 3. Pierś indycza smażona na patelni grillowej z sosem czosnkowo-ziołowym, woda, kawa 4. Ta sama pierś pokrojona w kostkę, wrzucona na kilka godz. do tego samego sosu (tak dla urozmaicenia ![]() 5. może jeszcze przekąszę wieśniaka z indykiem również dla urozmaicenia ![]() Coraz bardziej kurczy mi się menu na samych P ![]() Pasta z makreli i tuńczyk wychodzą mi uszami, coraz trudniej patrzeć mi na wieśniaka i szynkę z indyka ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:30 ---------- Poprzedni post napisano o 19:28 ---------- Ej dziewczyny śpicie już??? co tak zaniemówiłyście ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1193 |
Raczkowanie
|
Witajcie chudłam sobie przez tydzień powolutku ... nie odzywałam się ale śledziłam Wasze poczynania... ucieszyłam się z tego mleka sojowego ze można kupiłam litr i mnie po prostu zaczarowało , nie mogłam się powstrzymać wypiłam w ciągu jednego dnia litr a wolno tylko szklankę .. trochę się to pewnie odbiło na tym że tępo chudnięcia się zwolniło ... Jako nastolatka przez ponad 7 lat byłam wegetarianką , serki tofu i mleczko sojowe i inne produkty sojowe były moim przysmakiem i chlebem powszednim . Nie miałam nigdy wcześniej problemów z nadwagą , dopiero 2 lata temu po ciąży która mnie wykańczała , nie mogłam nic jeśc , wymioty i ciągłe chudnięcie , głęboka anemia , po ciąży zaczełam nadrabia, że wkońcu mogę jeść wszystko , nie karmiłam piersią wiec pochłaniałam wszystko jak odkurzacz i tak przez 2 lata dorobiłam się 16 kg ..
teraz trochę sie obawiam ze na 3 fazie to bedzie trochę mało dla mnie i nadal bede spadac z wagi dlatego zastanawiam się czy nie skończyć 2 fazy już przy 61 kg tak jak wyliczył mi TEST DUKANA a nie 60 jak planowałam ... ,w zasadzie już jestem zadowolona ze swojej sylwetki tylko ten brzuszek jeszcze....
#1194 |
Raczkowanie
|
Ja po 5 dniach jedzenia serków jogurtów jajek i szynki z indyka miałam już dość. Makrelkę w sumie też jadłam 2 razy ale to jeszcze zniosłam
![]() Mam pytanie czy można jesc jogurty owocowe light?? I jakie jogurty kupujecie??
Życie nie oferuje wyjaśnień czy przeprosin. To my je wymyślamy. Dieta Dukana: 15.09.2009-9:15- 63kg ![]() Faza I zakończona 20.09.2009- 61kg ![]() Faza II 23.09.2009-60kg ![]() 06.10.2009-59kg ![]() 15.10.2009- 58kg ![]() ![]() Edytowane przez agus8609 Czas edycji: 2009-09-20 o 19:03 |
![]() ![]() |
![]() |
#1195 |
Zakorzenienie
|
Ja codziennie robię placki serowe i chlebek dukana.Wczoraj na ten chlebek nałożyłam sobie 3 łyżeczki jogurtu i psypałam troszkę cukrem trzcinowym,normalnie niebo w gębie myślałam,że gofra jem
![]() A dzisiaj sobie zjadłam z pomidorem.
#1196 |
Raczkowanie
|
A to cukier trzcinowy można??
![]() ![]() |
![]() |
#1197 |
Zadomowienie
|
No właśnie! Ale jestem torba
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:03 ---------- Poprzedni post napisano o 19:58 ---------- Który przepis na chlebek stosujecie ??? ten podstawowy czy modyfikowany??? Który jest fajniejszy??? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1198 | ||
Rozeznanie
|
[QUOTE=eliza40;14345607]
Cytat:
macie makro w swoich miastach?na miesnych działach są narysowane zwierzęta (przynajmniej w naszym makro) krowa i świnia i co sie jak nazywa;] ktore to podane czesci ciała ![]() ---------- Dopisano o 20:07 ---------- Poprzedni post napisano o 20:03 ---------- Cytat:
powiedz mi dokladnie jak robisz ten chlebek plis |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1199 |
Zakorzenienie
|
Nie wiem czy można,ale ja nie używam słodzika.Cukru używam bardzo mało i ma 0% tłuszczu.
Używam i chudnę ![]() Kasiulka przepis jest w naszej przepisowni.
![]() Edytowane przez eliza40 Czas edycji: 2009-09-20 o 19:10 |
![]() ![]() |
![]() |
#1200 |
Rozeznanie
|
a ktory robisz?ten modyfikowany czy nie?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:41.