Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr Pierre Dukana, cz. 2 - Strona 40 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-09-19, 23:25   #1171
_kasiulka_
Rozeznanie

Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr Pierre Dukana, cz. 2

właśnie stamtąd je mam
_kasiulka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-20, 08:22   #1172
kuleczka18
Zadomowienie

Witam.Kochane od od 1 do 16 września schudłam 2 kg! Super! Czyli tak jak chciałam-zdrowo 1 kg na tydzień! Na razie jeszcze nie widać po ubraniach ,ale ja chcę właśnie by było widać do osiągnięcia mojego celu już niedaleko. Właśnie sobie zajadam śniadanie:serek chudy z jogurtem naturalym i słodzikiem i mam przed sobą 1.5l czerwonej herbatki na dziś i wodę mineralną również 1.5 l nie wiem czy uda mi się coś poćwiczyć bo mam dużo nauki ale postaram się pod koniec dnia.
Dzisiejszy planowany jadłospis:
śniadanie: serek chudy+jog nat.+słodzik
posiłek: sałatka z tuńczyka z 4 jaj+pomidor+ogórek+brokuł y+cebula+jog nat
obiad: jakaś rybka z warzywami albo filet z kurczaka
posiłek: serek wiejski+ogorki kiszone
kolacja: reszta tuńczykowej sałatki.

Kochane co myślicie o systemie 5/3?
Rowerek-1/40
kuleczka18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-20, 08:39   #1173
agus8609
Raczkowanie

GG do agus8609

hej
Zaczynam dziś Faze II, faza I trwała 5dni ważę 61kg czyli 2 kg mniej pewnie to sama woda, ale i tak dobrze. Na śniadanko zjadłam pomidorka z serkiem. Obiadek zupka brokułowa mmm. Ja ogólnie jem 3-4 posiłki bo więcej mi się nie chce jeść, pić pije dużo ale więcej to chyba herbat niż samej wody.

Nie wiem jaki system sobie przyjąć na tą druga fazę macie jakieś pomysły?? Do zrzucenia mam jeszcze 4kg.
miłej niedzieli
15.09.2009-9:15- 63kg
Faza I zakończona
20.09.2009- 61kg
Faza II
23.09.2009-60kg
06.10.2009-59kg

15.10.2009- 58kg miesiąc diety

agus8609 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-20, 09:43   #1174
margaretkaat
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez pupuru Pokaż wiadomość
A placków na tej diecie nie robie bo nigdy mi nie wychodzą Zawsze się rozpadają... Zostanę przy naleśnikach :/
Ja klade placki na mocno rozgrzana patelnie, na duzy ogien. Po kilku sekundach zmniejszam na malutki i przykrywam pokrywka. Zagladam czy sie gora plackow troche sciela i jesli tak, to odwracam na druga strone i po chwili sa gotowe. Nawet mi sie ta metoda nie rozwalaja, a to naprawde swiadczy o skutecznosci sposobu, bo jesli chodzi o smazenie, to potrafie spartaczyc wszystko .

Nie pamietam, kto na forum podal ten sposob, ale w tym miejscu BARDZO dziekuje
15.07.09
\/
34 33 32 3130 29 28 27 26 25 24 23 22 21 20.... 1 0
------------------------/\ 26.10.09 (ruszylo!!)
margaretkaat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-20, 10:15   #1175
eliza40
Zakorzenienie

Witam dziewczyny.
Ja dziś po ważeniu i po p/w i p czyli po10 dniach 1,2kg mniej.
Miałam nadzieję,że to szybciej pójdzie.
Dziś zaczynam p/w na śniadanie pomidory zalane jogurtem,na obiad udko + kalafior,potem jeszcze się zobaczy.
Stary 2009-09-20, 10:17   #1176
cocci
Zakorzenienie

aguś - ja przyjęłam metodę 3/3, bo dla nas 3 dni bez warzyw to jest poważne wyzwanie...

witam tak w ogóle.

ten ser do placuszków serowych, to taki biały z kostki? Bo ja tu nie mam takowego, tylko coś pośredniego miedzy homo a zwykłym. Coś jak biały ser z kostki już po dodaniu śmietany - taką mniej więcej konmsystencję ma. Serniki np z tego nie wychodzą rzadne. Więc obawiam sie, ze placuszki mi siei tak porozpadają...
pomóżcie

u mnie choroby ciąg dalszy, ale po wczorajszych grzeszkach/"lekach" czuję się o niebo lepiej, niż wczoraj. Najgorzej, ze dzieci tyż trzyma...

ʎɐqǝ uo pɹɐoqʎǝʞ ɐ ʎnq ı ǝɯıʇ ʇsɐן ǝɥʇ sı sıɥʇ

cocci jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-20, 10:44   #1177
agus30
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kuleczka18 Pokaż wiadomość
Witam.Kochane od od 1 do 16 września schudłam 2 kg! Super! Czyli tak jak chciałam-zdrowo 1 kg na tydzień! Na razie jeszcze nie widać po ubraniach ,ale ja chcę właśnie by było widać do osiągnięcia mojego celu już niedaleko. Właśnie sobie zajadam śniadanie:serek chudy z jogurtem naturalym i słodzikiem i mam przed sobą 1.5l czerwonej herbatki na dziś i wodę mineralną również 1.5 l nie wiem czy uda mi się coś poćwiczyć bo mam dużo nauki ale postaram się pod koniec dnia.
Dzisiejszy planowany jadłospis:
śniadanie: serek chudy+jog nat.+słodzik
posiłek: sałatka z tuńczyka z 4 jaj+pomidor+ogórek+brokuł y+cebula+jog nat
obiad: jakaś rybka z warzywami albo filet z kurczaka
posiłek: serek wiejski+ogorki kiszone
kolacja: reszta tuńczykowej sałatki.

Kochane co myślicie o systemie 5/3?
Myślę że ogórki kiszone to są tu nie na miejscu,zawierają dużo soli.Dukan pisał raczej o korniszonach i to traktując je raczej jako przyprawę,ale może koleżanki też się wypowiedzą w tej sprawie jeśli się mylę.
Pozdrowionka
1 grudzień Start III faza
agus30 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-09-20, 11:16   #1178
_kasiulka_
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez cocci Pokaż wiadomość
aguś - ja przyjęłam metodę 3/3, bo dla nas 3 dni bez warzyw to jest poważne wyzwanie...

witam tak w ogóle.

ten ser do placuszków serowych, to taki biały z kostki? Bo ja tu nie mam takowego, tylko coś pośredniego miedzy homo a zwykłym. Coś jak biały ser z kostki już po dodaniu śmietany - taką mniej więcej konmsystencję ma. Serniki np z tego nie wychodzą rzadne. Więc obawiam sie, ze placuszki mi siei tak porozpadają...
pomóżcie

u mnie choroby ciąg dalszy, ale po wczorajszych grzeszkach/"lekach" czuję się o niebo lepiej, niż wczoraj. Najgorzej, ze dzieci tyż trzyma...

czesc sąsiadko z polic
ja dodaje twarog wiejski taki jak serek wiejski jest tez twarog 0% ,ale mozesz dodawac taki w kostce twarog, wszystko jak polozyczysz z mąką to wyjdzie ci takie cos jak na nalesniki taka konsystencja tylko troche gęstsza. dasz rade

ja nadal stoje w miejscu 2kg mnie,ale widze po brzuchu ze jest troche inaczej o jedna dziurke w pasku przesunelo mi sie

takze dzisiaj od rana zmotywowana jestem , chociaz dzisiaj ostatni dzien uderzeniowki,jutro juz P/W. Matko !! pierwszy raz w zyciu tesknie za warzywami milego niedzieli kobitki
Stary 2009-09-20, 11:25   #1179
agus30
Raczkowanie

Dzisiaj jak wracałam z kościółka zaszłam do Lewiatana żeby sobie coś na dzisiaj kupić bo w lodówce pustkami zaczęło świecić i nie mogłam znaleźć białego sera 0%,były tylko półtłuste.Białka ma 16,5g,węgli 3,7g a tłuszczu 4g,myślicie że mogę go trochę zjeść W sumie serek wiejski lekki ma niewiele mniej tego tłuszczu bo 3%.Poradźcie coś ,proszę
1 grudzień Start III faza
agus30 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-20, 11:27   #1180
kuleczka18
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agus30 Pokaż wiadomość
Dzisiaj jak wracałam z kościółka zaszłam do Lewiatana żeby sobie coś na dzisiaj kupić bo w lodówce pustkami zaczęło świecić i nie mogłam znaleźć białego sera 0%,były tylko półtłuste.Białka ma 16,5g,węgli 3,7g a tłuszczu 4g,myślicie że mogę go trochę zjeść W sumie serek wiejski lekki ma niewiele mniej tego tłuszczu bo 3%.Poradźcie coś ,proszę
myślę,że tak. raz się nic nie stanie przecież , też jadłam chyba z 3 razy półtłusty i waga spadała
Rowerek-1/40
kuleczka18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-20, 11:50   #1181
cocci
Zakorzenienie

kasiulko kochana. Ja teraz w Niemczech siedzę i tu nie ma czegoś takiego, jak twaróg w KOSTCE. Tylko taki, jak pisałam wyzej. i stąd moje wątpliwości

ʎɐqǝ uo pɹɐoqʎǝʞ ɐ ʎnq ı ǝɯıʇ ʇsɐן ǝɥʇ sı sıɥʇ

cocci jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-20, 11:50   #1182
NiKaNu
BAN stały

dzisiaj wystartowałam i dołączam się do Dukanek.
chcę stracić 10 kg, ale wciąż się zastanawiam który system wybrać 3/3 cyz 5/5 ponieważ zależy mi na straceniu najwięcej w talii i okolicach brzucha może ktoś coś doradzi?
dukan w książce wspomina, że 5/5 jest dobre jak chce się skupić na dolnych partiach - któraś coś doradzi w sprawie górnych? ;>
NiKaNu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-20, 11:51   #1183
ginger20
Raczkowanie

GG do ginger20

witam wszystkie proteinki
Mama nadzieje że przyjmiecie mnie do swojego grona.

ja z dr Dukanem żyje sobie już całe 7 dni efekty widać najbardziej po skórce pomarańczowej na udach nie myślałam że to będą takie szybkie efekty. już przywykłam do tego całego białka i nawet z pokusami potrafię dzielnie walczyć i do słodkiego mnie nie ciągnie.
ginger20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-20, 12:40   #1184
scoobs
Rozeznanie

Witam was w tym pieknym dniu, jestem na 4 dniu uderzeniowki, i stracilam jak dotad 1.7kg, z czego cale 1 kilo poszlo pierwszego dnia. Zastanawiam sie wiec, czy moze w drugiej fazie zrobic 1 dzien proteinowy i ze 4 z warzywami, co myslicie? Tym bardziej, ze co niektore to traca wage na warzywach tez. Mam jeszcze do zrzucenia minimum 6kg, i chcialabym jak najszybciej dojsc do fazy trzeciej, ale z drugiej strony z warzywkami byloby mi troche latwiej. No i moze ten jeden dzien proteinowy bylby takim szokiem i bym na nim duzo tracila, oj dylematy.... Dzisiaj, jak na razie czuje sie lepiej, wiec moze wczoraj byl tylko maly kryzysik.
Jak czytam ile wy potracilyscie, to az mi lepiej!

---------- Dopisano o 11:40 ---------- Poprzedni post napisano o 10:59 ----------

Czesc NiKaNu i Ginger20, a ja sie o tych dolnych nie doczytalam a moze mi jakos umknelo, to moze zdecyduje sie przy 5/5, bo mnie wlasnie na dolnych partiach zalezy. A i celulitis tez bym sie bardzo chciala pozbyc, bo wiernie towarzyszy mi juz od lat, przeklenstwo!
scoobs jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-20, 13:19   #1185
agus8609
Raczkowanie

GG do agus8609

cocci-> chyba też przyjmę zasadę 3/3, bez warzywa było mi te 5 dni ciężko wytrzymać ale mam je za sobą więc jest dobrze
Jak dziś rano dorwałam się do pomidorka to tak jak małe dziecko dostaje lizaka się cieszyłam
Faza I zakończona
20.09.2009- 61kg
Faza II
23.09.2009-60kg
06.10.2009-59kg

Stary 2009-09-20, 13:37   #1186
_kasiulka_
Rozeznanie

ja to mysle zeby 5/5 albo w ogole dziwnie 5/3 ;] caly tydzien proteinki aweekend warzywka z proteinkami. tak bylby mi najlepiej chyba
Stary 2009-09-20, 14:26   #1187
margaa
Rozeznanie

Ja chyba też zmienię sobie system może 2/7 albo 3/3 hmm. Dziś same proteinki wiec jajeczka na sniadanie plus wędlinka z indyka 2% a na obiad chyba bezie kurczak i jogurt naturalny.

Edytowane przez margaa
Czas edycji: 2009-09-20 o 14:29
margaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-20, 15:07   #1188
pupuru
Raczkowanie

A można w ogóle iść takim trybem 5/2? W sensie że warzywa tylko 2 dni w tygodniu? To nie jest niezdrowe?

Poza tym, pomożecie mi to przerobić na przepis dukanowy?
  • 3 ładne pory (tylko białe części)
  • 2 ziemniaki
  • 1 litr bulionu warzywnego
  • 250 ml mleka (3.2-proc.)
  • 120 ml gęstej śmietany (22-proc.)
  • masło do smażenia
  • sól
  • pieprz
  • gałka muszkatołowa
  • posiekana natka lub szczypiorek do posypania
Dokładnie oczyść pory, starając się usunąć całą ziemię spomiędzy liści. Opłucz je i pokrój w plasterki. W rondlu rozgrzej masło, wrzuć pory i podduś, uważając, aby się nie przyrumieniły. Po paru minutach dodaj obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki, wymieszaj, wlej bulion. Nie sól, bo bulion jest słony. Gotuj na małym ogniu, a gdy ziemniaki będą miękkie, zmiksuj zupę na gładki krem razem z mlekiem. Przypraw do smaku pieprzem, gałką muszkatołową i - jeśli trzeba - szczyptą soli, połącz ze śmietaną, zagotuj, mieszając. Przed podaniem posyp natką albo szczypiorkiem. Podawaj w kokilkach, najlepiej z groszkiem ptysiowym

Zamiast ziemniaków trochę mąki kukurydzianej? A zamiast śmietany mleko zmiksowane z twarogiem? :P I mniej bulionu żeby było gęste? Nie mam pojęcia, jak to zrobić, żeby sie nie zważyło...

Edytowane przez pupuru
Czas edycji: 2009-09-20 o 15:35
pupuru jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-20, 16:40   #1189
syb
Raczkowanie

Cześć dziewczyny w niedzielne popołudnie. Dziś kolejny etap samych "P". Czasami ciężko mi się zorganizować bez warzyw ale damy radę. Spadająca waga wystarczająco mocno motywuje. Wskoczyło magiczne 66 na wadze. Cieszę się jak dziecko.
Nadal niestety zagadką dla mnie jest które części wołowiny są chude. A przyznam szczerze, że zjadłabym coś innego niż drób i ryby.

---------- Dopisano o 17:40 ---------- Poprzedni post napisano o 17:33 ----------

Cytat:
Napisane przez ginger20 Pokaż wiadomość
witam wszystkie proteinki
Mama nadzieje że przyjmiecie mnie do swojego grona.

ja z dr Dukanem żyje sobie już całe 7 dni efekty widać najbardziej po skórce pomarańczowej na udach nie myślałam że to będą takie szybkie efekty.
Witaj witaj! Powiem Wam , że ja też jestem zdziwiona jak wyglądają moje uda. O wiele lepiej. To picie wody chyba jednak działa zbawiennie na skórę.

syb jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-09-20, 17:57   #1190
_kasiulka_
Rozeznanie

zrobilam sobie cos co lubilam jesc jako salatke marchewka por i majonez,niestety ze majonezu mi nie wolno dalam serek wiejski ale przesadzilam chyba z przyprawami i wyszlo niezbyt dobre;] ehh..cos cicho dzisiaj.
Stary 2009-09-20, 18:07   #1191
eliza40
Zakorzenienie

[QUOTE=syb;14343990]
Nadal niestety zagadką dla mnie jest które części wołowiny są chude. A przyznam szczerze, że zjadłabym coś innego niż drób i ryby

Ja widziałam w sklepie kawał takiej polędwicy wołowej,myślę,że to jest właśnie chuda wołowina.Jest dosyć droga.
Ja nie kupuję wołowiny,nie mogę się przekonać do tego miecha.
Stary 2009-09-20, 18:30   #1192
BogaczKa22
Zadomowienie

A ja dziś rano zapomniałam się zważyć

Od dziś jestem na samych P i bardzo mi tęskno do "kolorówki"

Poza tym też zastanawiam się nad zmianą planu z 5/5 na 4/3 bo mi bardzo brakuje warzyw przez te 5 dni. No, i łatwiej zapamiętać, że zawsze od pon do czw P a od piątku do niedz P+W. Jeszcze nie podjęłam ostatecznej decyzji ale chyba tak będzie mi łatwiej

Witam nowe Dukanki: NiKaNu i ginger20 Życzę Wam powodzenia na dietce

---------- Dopisano o 19:28 ---------- Poprzedni post napisano o 19:14 ----------

Mój dzisiejszy jadłospis wyglądał następująco

1. 2 jajka "zapite" jogurtem, 3 łyżeczki wieśniaka z 1 plasterkiem indyka, kawa
2. przekąska- korniszonek zawinięty w 2 plasterki indyka, woda, herbata
3. Pierś indycza smażona na patelni grillowej z sosem czosnkowo-ziołowym, woda, kawa
4. Ta sama pierś pokrojona w kostkę, wrzucona na kilka godz. do tego samego sosu (tak dla urozmaicenia ), herbata, woda
5. może jeszcze przekąszę wieśniaka z indykiem również dla urozmaicenia

Coraz bardziej kurczy mi się menu na samych P
Pasta z makreli i tuńczyk wychodzą mi uszami, coraz trudniej patrzeć mi na wieśniaka i szynkę z indyka Macie jakieś inne propozycje

---------- Dopisano o 19:30 ---------- Poprzedni post napisano o 19:28 ----------

Ej dziewczyny śpicie już??? co tak zaniemówiłyście

Dukan

BogaczKa22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-20, 18:37   #1193
neura
Raczkowanie

Witajcie chudłam sobie przez tydzień powolutku ... nie odzywałam się ale śledziłam Wasze poczynania... ucieszyłam się z tego mleka sojowego ze można kupiłam litr i mnie po prostu zaczarowało , nie mogłam się powstrzymać wypiłam w ciągu jednego dnia litr a wolno tylko szklankę .. trochę się to pewnie odbiło na tym że tępo chudnięcia się zwolniło ... Jako nastolatka przez ponad 7 lat byłam wegetarianką , serki tofu i mleczko sojowe i inne produkty sojowe były moim przysmakiem i chlebem powszednim . Nie miałam nigdy wcześniej problemów z nadwagą , dopiero 2 lata temu po ciąży która mnie wykańczała , nie mogłam nic jeśc , wymioty i ciągłe chudnięcie , głęboka anemia , po ciąży zaczełam nadrabia, że wkońcu mogę jeść wszystko , nie karmiłam piersią wiec pochłaniałam wszystko jak odkurzacz i tak przez 2 lata dorobiłam się 16 kg ..
teraz trochę sie obawiam ze na 3 fazie to bedzie trochę mało dla mnie i nadal bede spadac z wagi dlatego zastanawiam się czy nie skończyć 2 fazy już przy 61 kg tak jak wyliczył mi TEST DUKANA a nie 60 jak planowałam ... ,w zasadzie już jestem zadowolona ze swojej sylwetki tylko ten brzuszek jeszcze....
o3.09-65,80
06.o9-64,90
09.09-64,20
13.09-63,50
20.09-62,9
neura jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-20, 18:39   #1194
agus8609
Raczkowanie

GG do agus8609

Ja po 5 dniach jedzenia serków jogurtów jajek i szynki z indyka miałam już dość. Makrelkę w sumie też jadłam 2 razy ale to jeszcze zniosłam Jutro muszę iść na jakieś zakupy bo mam pustki hehe.
Mam pytanie czy można jesc jogurty owocowe light?? I jakie jogurty kupujecie??
Faza I zakończona
20.09.2009- 61kg
Faza II
23.09.2009-60kg
06.10.2009-59kg

Edytowane przez agus8609
Czas edycji: 2009-09-20 o 19:03
Stary 2009-09-20, 18:42   #1195
eliza40
Zakorzenienie

Ja codziennie robię placki serowe i chlebek dukana.Wczoraj na ten chlebek nałożyłam sobie 3 łyżeczki jogurtu i psypałam troszkę cukrem trzcinowym,normalnie niebo w gębie myślałam,że gofra jem
A dzisiaj sobie zjadłam z pomidorem.
Stary 2009-09-20, 18:45   #1196
agus8609
Raczkowanie

GG do agus8609

A to cukier trzcinowy można??
Faza I zakończona
20.09.2009- 61kg
Faza II
23.09.2009-60kg
06.10.2009-59kg

Stary 2009-09-20, 19:03   #1197
BogaczKa22
Zadomowienie

No właśnie! Ale jestem torba Jeszcze nie robiłam sobie chlebka Muszę koniecznie jutro spróbować go upiec

---------- Dopisano o 20:03 ---------- Poprzedni post napisano o 19:58 ----------

Który przepis na chlebek stosujecie ??? ten podstawowy czy modyfikowany??? Który jest fajniejszy???

Dukan

BogaczKa22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-20, 19:07   #1198
_kasiulka_
Rozeznanie

[QUOTE=eliza40;14345607]
Cytat:
Napisane przez syb Pokaż wiadomość
Nadal niestety zagadką dla mnie jest które części wołowiny są chude. A przyznam szczerze, że zjadłabym coś innego niż drób i ryby

Ja widziałam w sklepie kawał takiej polędwicy wołowej,myślę,że to jest właśnie chuda wołowina.Jest dosyć droga.
Ja nie kupuję wołowiny,nie mogę się przekonać do tego miecha.

macie makro w swoich miastach?na miesnych działach są narysowane zwierzęta (przynajmniej w naszym makro) krowa i świnia i co sie jak nazywa;] ktore to podane czesci ciała

---------- Dopisano o 20:07 ---------- Poprzedni post napisano o 20:03 ----------

Cytat:
Napisane przez eliza40 Pokaż wiadomość
Ja codziennie robię placki serowe i chlebek dukana.Wczoraj na ten chlebek nałożyłam sobie 3 łyżeczki jogurtu i psypałam troszkę cukrem trzcinowym,normalnie niebo w gębie myślałam,że gofra jem
A dzisiaj sobie zjadłam z pomidorem.

powiedz mi dokladnie jak robisz ten chlebek plis
Stary 2009-09-20, 19:08   #1199
eliza40
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agus8609 Pokaż wiadomość
A to cukier trzcinowy można??
Nie wiem czy można,ale ja nie używam słodzika.Cukru używam bardzo mało i ma 0% tłuszczu.
Używam i chudnę

Kasiulka przepis jest w naszej przepisowni.

Edytowane przez eliza40
Czas edycji: 2009-09-20 o 19:10
eliza40 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-20, 19:14   #1200
_kasiulka_
Rozeznanie

a ktory robisz?ten modyfikowany czy nie?
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości