Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr Pierre Dukana, cz. 2 - Strona 42 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-09-21, 09:08   #1231
betii5
Rozeznanie

Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr Pierre Dukana, cz. 2

Cytat:
Napisane przez Dukanka22 Pokaż wiadomość
Witam

no to dzisiaj mój wielki dzień ... bo to Dzień I mojej diety
jestem mega głodna i idę właśnie coś upichcić na śniadanko ... trochę brak pomysłów (bo jeszcze w tej diecie wprawy nie mam) ale skusiły mnie te placuszki o których pisała BogaczKa22
Witam w naszym gronie.Pamiętaj tylko żeby nie dopuszczać do takiego stanu jakim jest głód,to nasz wielki wróg.Pozdrawiam.
betii5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-21, 09:17   #1232
_kasiulka_
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez cocci Pokaż wiadomość
dukanko - zerknij stronę, czy dwie wcześniej, już o tym deliberowałyśmy

kasiulka - a moze w mikrofali? Ja wrzucam tą masę na 4 min na max

ja dziś ostatnie P. ale jak do piątku nic nie spadnie, to chyba się najjem bułek

a jak kasiulka nie ma mikrofali!?!?! robie chlebek w piekarniku na 160 widze ze rosnie ciekawe jaki bedzie czy nie oklapnie i bede miala spod do ciasta
_kasiulka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-21, 09:27   #1233
Didier
Rozeznanie

Cytat:
wychodzi na to że ze mnie to jakiś nieudolnik jest mimo wszelkich starań i Waszych rad te placuszki serowe mi się rozpadają a po drugie nie chcą wogóle się podważyć (ja tez mam taka łopatkę do przewracania) nie wiem co robię źle ale wiem że GŁODNA JESTEM

no to nie wiem, czesto to zalezy od sera tez, zobacz moze za rzadkie to doloz chudego twarogu albo wbij zoltko samo to mocniej zwiaze, bialko nie bo bedzie jeszcze rzadsze, kombinuj kobieto bo zesz z glodu umrzesz

---------- Dopisano o 10:27 ---------- Poprzedni post napisano o 10:17 ----------

zabierzcie dola ...
Didier jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-21, 09:28   #1234
wiolqn
Zakorzenienie

GG do wiolqn

Cytat:
Napisane przez BogaczKa22 Pokaż wiadomość
Poza tym też zastanawiam się nad zmianą planu z 5/5 na 4/3
ja ide wlasnie takim trybem, latwiej jest wytrzymac 4 dni bez warzyw, a w weekendy jakos bardziej mnie do nich ciagnie

Cytat:
a u mnie znowu wielkie NIC. ostatni spadek zanotowałam w sobotę tydzień temu,
j amialam przestoje ponad 2tygodniowe a potem ruszalo - uwaga - 200g. Mierzysz sie? Bo pomimo ze waga stala w miejscu to centymetry mi ubywaly

Cytat:
Napisane przez Didier Pokaż wiadomość
ja wczoraj probowalam ten chlebek ale wywalilam do kosza bo przetrzymalam za dlugo chyba w piekarniku i jakbym jadla sam proszek do pieczenia, bueeeee

w przepisie jest ze w mikrofali ale nie napisane w jakiej mocy, moze ktos wie i powie???
4-5 minut na pelnej mocy. Moja mikrofala ma zdaje sie 800W. Ja chlebek robie w mikrofalii a potem jak mam czas wrzucam go na 5 minut do piekarnika zeby sie przyrumienil. Wczoraj do masy wkroilam wedlinke i dzis mam taki kanapkowy chlebek na sniadanie. Pycha. Moj szefus przyglada mi sie wlasnie z zaciekawieniem co ja tam skubie z tego woreczka. Juz sie nie dziwi. Przywykl ze ja dziwne rzeczy wcinam. A jak mnie widzi z kefirem to sie tylko smieje ze znowu to paskudztwo pije.

Nudzilo mi sie w sobote wiec przerobilam jeden z przepisow z mojej nowej cudnej torturujacej ksiazki. Wyszlo dobre

MUS CZEKOLADOWY
8 porcji

4 zoltka
3 czubate lyzki slodzika
450ml chudego mleka
2 czubate lyzki kakao (w orginale 225g czekolady)
1 czubata lyzka zelatyny
450 ml chudego jogurtu greckiego (w orginale smietana)

Zoltka utrzec ze slodzikiem na puszysta mase, wkrecic mleko i kakao, posypac zelatyna i odstawic na 5 minut az napecznieje. Podgrzewac na malutkim ogniu ok 15min lub do calkowitego rozpuszczenia zelatyny. Mase przelac do miski, przykryc folia spozywcza i odstawic do schlodzenia na ok 1.5h. Ubic jogurt z odrobina dodatkowego slodzika do smaku. Mase czekoladowa ubic, dodac jogurt, przelac do pucharkow i schlodzic. Mozna udekorowac resztka ubitego jogurtu.

Uwagi: jogurt dodaje deserowi kwaskowatosci. No i brak czekolady ma wplyw na konsystencje. Mysle ze mozna sprobowac dodac mniej kogurtu, troche wiecej zelatyny i ubite bialka to wyjdzie pianka czekoladowa.

TaZ wciagnal wiekszosc deserku znaczy ze dobry wyszedl. Pupuru zaraz bedzie na mnie krzyczec wiec juz wrzucam przepis do przepisowni.

Brykanie czyli to co Tygryski lubia najbardziej

Kuchnia Tygryska
wiolqn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-21, 09:34   #1235
Didier
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez wiolqn Pokaż wiadomość
ja ide wlasnie takim trybem, latwiej jest wytrzymac 4 dni bez warzyw, a w weekendy jakos bardziej mnie do nich ciagnie

j amialam przestoje ponad 2tygodniowe a potem ruszalo - uwaga - 200g. Mierzysz sie? Bo pomimo ze waga stala w miejscu to centymetry mi ubywaly

4-5 minut na pelnej mocy. Moja mikrofala ma zdaje sie 800W. Ja chlebek robie w mikrofalii a potem jak mam czas wrzucam go na 5 minut do piekarnika zeby sie przyrumienil. Wczoraj do masy wkroilam wedlinke i dzis mam taki kanapkowy chlebek na sniadanie. Pycha. Moj szefus przyglada mi sie wlasnie z zaciekawieniem co ja tam skubie z tego woreczka. Juz sie nie dziwi. Przywykl ze ja dziwne rzeczy wcinam. A jak mnie widzi z kefirem to sie tylko smieje ze znowu to paskudztwo pije.

Nudzilo mi sie w sobote wiec przerobilam jeden z przepisow z mojej nowej cudnej torturujacej ksiazki. Wyszlo dobre

MUS CZEKOLADOWY
8 porcji

4 zoltka
3 czubate lyzki slodzika
450ml chudego mleka
2 czubate lyzki kakao (w orginale 225g czekolady)
1 czubata lyzka zelatyny
450 ml chudego jogurtu greckiego (w orginale smietana)

Zoltka utrzec ze slodzikiem na puszysta mase, wkrecic mleko i kakao, posypac zelatyna i odstawic na 5 minut az napecznieje. Podgrzewac na malutkim ogniu ok 15min lub do calkowitego rozpuszczenia zelatyny. Mase przelac do miski, przykryc folia spozywcza i odstawic do schlodzenia na ok 1.5h. Ubic jogurt z odrobina dodatkowego slodzika do smaku. Mase czekoladowa ubic, dodac jogurt, przelac do pucharkow i schlodzic. Mozna udekorowac resztka ubitego jogurtu.

Uwagi: jogurt dodaje deserowi kwaskowatosci. No i brak czekolady ma wplyw na konsystencje. Mysle ze mozna sprobowac dodac mniej kogurtu, troche wiecej zelatyny i ubite bialka to wyjdzie pianka czekoladowa.

TaZ wciagnal wiekszosc deserku znaczy ze dobry wyszedl. Pupuru zaraz bedzie na mnie krzyczec wiec juz wrzucam przepis do przepisowni.
dwa razy sie mierzylam ale dzisiaj chyba nie moge o tym rozmawiac bo strzele sobie w leb musze przeczekac ten dzien moze jak dzisiaj sie wyspie to jutro bedzie lepiej juz nie wiem sama, mam nadzieje ze dlugo to nie potrwa

co do przepisu to te mleko w proszku jest czy normalne takie plynne?
Stary 2009-09-21, 09:36   #1236
_kasiulka_
Rozeznanie

wiec zrobilam w smaku pyszny niezbyt urósł ale naprawde dobre
Stary 2009-09-21, 09:41   #1237
NiKaNu
BAN stały

ja dzisiaj mam drugi dzień I fazy i póki idzie mi całkiem nieźle, ale ważyć się nie będą do końca pierwszej fazy czyli do piątku. Obawiam się tylko, że w piątek nic mnie nie zaskoczy a waga pokaże tyle co w niedzielę jak zaczynałam.
NiKaNu jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-09-21, 09:42   #1238
wiolqn
Zakorzenienie

GG do wiolqn

Cytat:
dwa razy sie mierzylam ale dzisiaj chyba nie moge o tym rozmawiac bo strzele sobie w leb musze przeczekac ten dzien moze jak dzisiaj sie wyspie to jutro bedzie lepiej juz nie wiem sama, mam nadzieje ze dlugo to nie potrwa

co do przepisu to te mleko w proszku jest czy normalne takie plynne?
mleko plynne

nie strzelaj, lepiej sie wygadaj, bedzie lzej, a najlepiej wyspij. Sen jest potrzebny do zachowania szczuplej sylwetki. to amerykanscy (a jakze) naukowcy juz dawno dowiedli.

Kuchnia Tygryska
Stary 2009-09-21, 09:48   #1239
_kasiulka_
Rozeznanie

nikt nie pochwali mojego pieknego chleba? matko wiecie jaka to radocha zjesc kromke z szynka najadlam sie jak cholera
Stary 2009-09-21, 09:48   #1240
fatamorgana35
Raczkowanie

witam poniedziałkowo
u mnie po weekendzie 0.7 mniej ale od dzisiaj proteinki to moze więcej spadnie
jak ja nie lubię poniedziałku !
fatamorgana35 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-21, 09:52   #1241
Dukanka22
Raczkowanie

hmmm jem śniadanie jest godzina prawie 11 a ja zaczęłam je przyrządzać po 9. Po moim nieudanym debiucie z placuszkami serowymi musiałam zrobić sałatkę z tuńczyka bo byłam tak głodna że szok. No i sałatka PALCE LIZAĆ !! tak się najadłam jak nigdy chyba
??.?? --> 60,0 kg

all the time ....
Dukanka22 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-09-21, 09:53   #1242
neitka
Zadomowienie

GG do neitka

Cytat:
Napisane przez eliza40 Pokaż wiadomość
No więc na początku musiałam się pobawić i robiłam sobie formę z foli aluminiowej ale w tygodniu kupiłam sobie foremki jednorazowe,takie podłużne,ale są krótsze niż normalne.Akurat zakrywa się całe dno.Piekę na termoobiegu ze 12 minut w 160 st,ale wiadomo,że co piekarnik to inaczej,trzeba wyczuć.Ja bardzo lubię ciemne pieczywo,a ten chlebek mi zastępuje.
A ja ten chlebek z Twojego przepisu robię w mikrofali - na pewno wychodzi mniej chrupki niz z piekarnika, ale ja swój piekę na 500 W 5 minut. Polecam spróbować. W kryzysowo-głodowej sytuacji 5 minut może uratować życie... albo kilogram

Cytat:
nie strzelaj, lepiej sie wygadaj, bedzie lzej, a najlepiej wyspij. Sen jest potrzebny do zachowania szczuplej sylwetki. to amerykanscy (a jakze) naukowcy juz dawno dowiedli.
To fakt, ja jak mało śpię, to przez cały dzień "zjadłabym coś". Najczęściej nie mogę ustalić co to jest, więc w poszukiwaniu jem wszystko, co się nawinie.

Ekhm, Ekhm...
U mnie pierwszy dzień III fazy

neitka
neitka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-21, 09:54   #1243
Dukanka22
Raczkowanie

Cytat:
no to nie wiem, czesto to zalezy od sera tez, zobacz moze za rzadkie to doloz chudego twarogu albo wbij zoltko samo to mocniej zwiaze, bialko nie bo bedzie jeszcze rzadsze, kombinuj kobieto bo zesz z glodu umrzesz

robięco w mojej mocy Pozdrawiam
??.?? --> 60,0 kg

all the time ....
Stary 2009-09-21, 10:10   #1244
Parvati
Zakorzenienie

neitka zdawaj relacje jak to jest na tej III fazie

A ja właśnie wróciłam z weekendu na wyjeździe grillowym do znajomych i jestem z siebie okropnie dumna znajomi mieszkają z rodzicami więc non stop były podtykane ciasta, ciasteczka, ziemniaczki (moje ukochane) etc. No i nie dałam się żyłam na jogurtach i grillowanej rybce i piersi z kurczaczka. Najgorzej jak podstawiali warzywa, sałatki i owoce pod nos i za każdym razem trzeba się było tłumaczyć, że nie mogę i wysłuchiwać, że dieta jest jakaś głupia, bo przecież od warzyw i owoców nie przytyje...
Tak czy siak nie dałam się, a mój TŻ wspierał mnie dzielnie

Co do placuszków i przypalania - kochane wszystkiemu winna patelnia moim zdaniem ja teraz na dietkę musiałam kupić nowy teflonik, bo do starszej teflonowej WSZYSTKO co było bez tłuszczu się przyklejało

Dziś ostatni dzień uderzeniówki. Nie mogę się doczekać jutrzejszych warzyw
Jak efekty? Nie wiem, wagi tu nie mam wyjeżdżam do domu w piątek to się zważę. Mam nadzieje, że efekty są choć z 1 kg

CBT
Parvati jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-21, 10:32   #1245
Dianae
Raczkowanie

Witajcie po weekendzie

Dla mnie on był naprawdę ciężki - byłam przez trzy dni na imprezie, gdzie wszyscy sobie pili piwko, jedli kiełbaski z grilla, częstowali nalewkami domowej roboty i wcinali pizzę. A ja nic ;-( Przyznam szczerze, że mam już po uszy twarogu, drobiowych szynek i tuńczyka, jak mam znów jeść białkowe żarcie, to wolę nie jeść wcale Szczęśliwie dziś pierwszy dzień PW. Waga drgnęła tylko leciutko, 300 gram w dół, co daje 1,2 kg na pierwszych 10 dniach drugiej fazy. Bez szału, ale nie jest źle, biorąc pod uwagę, że pierwsze 6-7 dni wskazówka wagi stała jak zaklęta. Uff... Zmęczona już troszkę jestem tym wszystkim, ale już tak niewiele brakuje do '7' z przodu... Pójdę dziś do hipermarketu poszukać czegoś, co wyda mi się smaczne i może to mnie jakos uratuje.

Start diety: 1/09/2009, 88,2 kg, wzrost: 173 cm
Zakończenie pierwszego etapu: 74,7 kg 30/11/2009
Drugi etap od 15/02/2010, cel: 68 kg
Aktualnie: 75,8 kg

http://straznik.dieta.pl/zobacz/stra...7414f241a9.png
Dianae jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-21, 10:41   #1246
cocci
Zakorzenienie

Cytat:
Cocci nie daj się !!! Czasami trzeba niestety poczekać . Były tu już takie przypadki, że dłuuuugo nie było żadnego spadku ale dizewczyny przeczekały to i organizm znowu zaczął chudnąć
mam nadzieję, że u mnei też ruszy w końcu, to sięzałamać idzie!
Cytat:
ja mam dzisiaj dola total... odstawilam make skrobie i te inne i czuje ze jestem jak balon z woda
ja teżpowoli dołka łąpię... a z wodą to siezastanawiam, bo dosłownie wiem, że nie wysikuję (sorki za słowo) wszystkiego, co wypiję Dzisiaj sobie zaserwowałam urosept, co by nerki trochę pobudzić.... trochę sięo nei boję, muszę poszukać info odnośnie ich reakcji na tą dietę :?
Cytat:
Napisane przez betii5 Pokaż wiadomość
Kochanie cierpliwość to gwóżdż do sukcesu,ja też teraz miałam długi przestój,no i właśnie dziś się ruszyło.Ja wiem że to bardzo zniechęca ,ale warto poczekać i po kilku miesiącach zmieniać garderobę,jak czytam co dziewczyny piszą to sobie mówię;babo ty też dasz radę ,rób co dukan zaleca i cierpliwie czekaj.Trzymam kciuki za Ciebie i wszystkie dukanki.
dzięi kochana :cmo: wsparcie mi siebaaardzi orzyda, bo zaczynam wątpić.
Cytat:
wychodzi na to że ze mnie to jakiś nieudolnik jest mimo wszelkich starań i Waszych rad te placuszki serowe mi się rozpadają a po drugie nie chcą wogóle się podważyć (ja tez mam taka łopatkę do przewracania) nie wiem co robię źle ale wiem że GŁODNA JESTEM
to zjedz coś innego
Cytat:
Napisane przez _kasiulka_ Pokaż wiadomość
a jak kasiulka nie ma mikrofali!?!?! robie chlebek w piekarniku na 160 widze ze rosnie ciekawe jaki bedzie czy nie oklapnie i bede miala spod do ciasta
no tak: kasiulka nie ma mikrofali a ja nie mam mózgu, bo mi to nawet przez myśl nei przeszło
Cytat:

zabierzcie dola ...
ode mnie też...
Cytat:
zmierzyułąm sie wczoraj 1 raz i postanowiłam mierzyć się co tydzięń.
Cytat:
Napisane przez _kasiulka_ Pokaż wiadomość
wiec zrobilam w smaku pyszny niezbyt urósł ale naprawde dobre
bo on ponoć nie wyrasta...
Cytat:
hmmm jem śniadanie jest godzina prawie 11 a ja zaczęłam je przyrządzać po 9. Po moim nieudanym debiucie z placuszkami serowymi musiałam zrobić sałatkę z tuńczyka bo byłam tak głodna że szok. No i sałatka PALCE LIZAĆ !! tak się najadłam jak nigdy chyba
a! jednak coś zjadłaś :P

ja też idę coś wtrząchnąć, bo dotychczas pochłonęłam tylko paczkę wędliny i zaczyna mnei ssać. Może ja powinnam częściej jeść :mysli:

ʎɐqǝ uo pɹɐoqʎǝʞ ɐ ʎnq ı ǝɯıʇ ʇsɐן ǝɥʇ sı sıɥʇ

cocci jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-21, 10:46   #1247
Dukanka22
Raczkowanie

wiecie co... odchudzanie odchudzaniem ... ale to forum uzależnia siedzę tu od rana i ani myślę go wył
??.?? --> 60,0 kg

all the time ....
Stary 2009-09-21, 10:52   #1248
cocci
Zakorzenienie

Cytat:
wiecie co... odchudzanie odchudzaniem ... ale to forum uzależnia siedzę tu od rana i ani myślę go wył
powiedziała, co wiedziała :P ja mam 4 fora, które śledzę prawie na bieżąco... to jest BAGNO

Stary 2009-09-21, 10:52   #1249
eliza40
Zakorzenienie

Zrobiłam przed chwilą chlebek w mikrofali i stwierdzam,że z piekarnika o niebo lepszy

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-09-21, 10:55   #1250
Dukanka22
Raczkowanie

Cytat:
powiedziała, co wiedziała :P ja mam 4 fora, które śledzę prawie na bieżąco... to jest BAGNO
... ja nigdy bym nie przypuszczałam że to tak uzależnia wiele razy czytałam jakieś porady na tego typu forach ale nigdy nie myślałam o tym żeby założyć na nich konto ... ale teraz widzę że robiłam wielki błąd
??.?? --> 60,0 kg

all the time ....
Stary 2009-09-21, 10:57   #1251
cocci
Zakorzenienie

Cytat:
teraz widzę że robiłam wielki błąd
.............który się bedzie za Tobą ciągną w nieskończoność... i na 1 forum wkrótce sie nei skończy My na forach dzieciowych jużsiew realu poznajemy i jest przeogromnie miło...

a zeby nie było offtopic - nie mam co zjeść

Stary 2009-09-21, 10:58   #1252
Didier
Rozeznanie

Cytat:
mleko plynne

tak dziekuje, wiem ze sen jest wazny ale ja moze i sie jutro wyspie ale co z tego jak waga i tak nie ruszy, wlasnie mi sie ponadplanowa @ konczy a we czwartek oczekuje planowej @ i nie mam watpliwosci ze nadejdzie, i tak w kolko
Stary 2009-09-21, 11:17   #1253
BogaczKa22
Zadomowienie

Cytat:
Kochane Dukanki mam problem ... jak ja mam te placuszki serowe usmażyć? przecież bez jakiegokolwiek tłuszczu tych placków nie da sie obrócić na patelni
Wszystko się da tylko trzeba chcieć (takie jest moje motto życiowe )... i trochę pokombinować...
Placki robię odrobinę inaczej niż w przepisie, bo z przepisu wychodzą zbyt rzadkie i nie można było ich przewracać. Do tych proporcji które są podane dodaję 2 łyżki otrąb/otrębów i jest git ! Potem posypuję je cynamonem i słodzikiem, pyyyyyyycha

---------- Dopisano o 12:17 ---------- Poprzedni post napisano o 12:11 ----------

Cytat:
ja mam dzisiaj dola total... odstawilam make skrobie i te inne i czuje ze jestem jak balon z woda zaraz zrobie buuuum! gdyby nie to ze BogaczKa tez dlugo czekala na spadek a ciagle byla pelna optymizmu (BogaczKa jak ty to robisz ) to juz bym zrezygnowala
i spac mi sie chce tragicznie normalnie ciezki dzien bedzie
juz sie w ogole przestalam wazyc mierzyc i ogladac widze po ciuchach ze nic nie rusza sie
Kochana, ja generalnie jestem zrównoważoną optymistką ( fajnie to brzmi, hi, hi). Staram się nie nakręcać, że coś mi tam nie wyszło i w ogóle to nic mi się nie udaje i nic mi się nie chce, itede etepe... tylko (za przeproszeniem) olewam to wszystko z góry na dół i robię swoje dalej
ALE ... wiem, że gdyby nie ten wątek na forum i porady, i wsparcie Was wszystkich, to sama nie przetrwałabym nawet miesiąca...
Dlatego uszy do góry i nie poddawać mi się tam Na pewno niedługo coś się ruszy. Musi!

Dukan

BogaczKa22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-21, 11:19   #1254
wiolqn
Zakorzenienie

GG do wiolqn

Cytat:
Napisane przez Dianae Pokaż wiadomość
jak mam znów jeść białkowe żarcie, to wolę nie jeść wcale
ale wiesz ze to oczywiscie nie mozliwe, bo nie jedzac nie chudniesz a nawet spowalniasz caly proces
Cytat:
jeszcze jak, ja mam caly czas otwarte forum w pracy i zamiast ciezko harowac to plotkuje. A na emigrantkowym forum tez zaczelysy sie spotykac i jest przesympatycznie

Kuchnia Tygryska
Stary 2009-09-21, 11:52   #1255
BogaczKa22
Zadomowienie

... I jeszcze raz do Dukanka22 odnośnie Twoich wątpliwości co do smażenia bez tłuszczu. Wszystkie nasze potrawy bez tłuszczu należy smażyć na teflonowej patelni (jeśli ktoś ma inne i udaje się na czymś innym to piszcie). Mięsko natomiast, ja osobiście, smażę na patelni grillowej, którą mi mężuś specjalnie zakupił na okazję mojej diety

---------- Dopisano o 12:23 ---------- Poprzedni post napisano o 12:21 ----------

Cytat:
Napisane przez betii5 Pokaż wiadomość
gratuluję,u mnie trochę inaczej po 1,5 tygodnowym zastoju,a nawet przyroście ok.2kg,ale to pewnie związane z@,dziś ubyło mnie 0,3kg cóz za radość.Wiesz wiem że to niedorzeczne,ale z moich obserwacji wynika że ja chudnę w dniach p/w i zauważyłam też że właśnie ostatnio nie maiłam apetytu i mało jadłam a wczoraj jadłam dużo ,chyba coś w tym jest że czym więcej się je tym lepiej się chudnie ,co Ty na to?Czy też tak masz?
Wiesz, chyba na to nie ma reguły, bo akurat wczoraj jadłam umiarkowanie dużo, jakoś nie miałam ochoty, a i niektóre rzeczy już mi się znudziły

---------- Dopisano o 12:31 ---------- Poprzedni post napisano o 12:23 ----------

Cytat:
Napisane przez neitka Pokaż wiadomość
A ja ten chlebek z Twojego przepisu robię w mikrofali - na pewno wychodzi mniej chrupki niz z piekarnika, ale ja swój piekę na 500 W 5 minut. Polecam spróbować. W kryzysowo-głodowej sytuacji 5 minut może uratować życie... albo kilogram

Ekhm, Ekhm...
U mnie pierwszy dzień III fazy
W kryzysowej sytuacji...

... Ależ zazdroszczę Ci, że już jesteś na III

---------- Dopisano o 12:52 ---------- Poprzedni post napisano o 12:31 ----------

Cytat:
tak dziekuje, wiem ze sen jest wazny ale ja moze i sie jutro wyspie ale co z tego jak waga i tak nie ruszy, wlasnie mi sie ponadplanowa @ konczy a we czwartek oczekuje planowej @ i nie mam watpliwosci ze nadejdzie, i tak w kolko
Jak to, za 4 dni kolejna @ ???

Dukan

BogaczKa22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-21, 12:05   #1256
Didier
Rozeznanie

Cytat:
---------- Dopisano o 12:52 ---------- Poprzedni post napisano o 12:31 ----------

Jak to, za 4 dni kolejna @ ???

no wlasnie nie moge dojsc ladu z hormonami, lekarze to jedno dadza to drugie to zabiora to dorzuca a problem pozostaje i sadze ze dlatego mi ta waga tak w miejscu stoi i mam zasoje wody bo czasem rano jak wstaje to fizycznie czuje sie jak basen pelen wody

---------- Dopisano o 13:05 ---------- Poprzedni post napisano o 13:03 ----------

tak naprawde wcale mi nie do smiechu, szczegolnie jak widze ze kolezanka z pracy tak ladnie chudnie a dukanuje tylko tydzien dluzej niz ja i juz schudla 7,5 kilo
Stary 2009-09-21, 12:12   #1257
Dukanka22
Raczkowanie

ZWYCIĘSTWO !!

...
tak jak wyżej pisała BogaczKa22 "wszystko się da tylko trzeba chcieć" .... więc tak zawzięcie kombinowałam aż upiekłam te placuszki serowe . Upichciłam je w sandwich'u. Z uwagi na to że ciasto na te placki miało konsystencję ciasta naleśnikowego nie dało ich się w żaden sposób upiec na patelni teflonowej. Szkoda mi było wylewać tyle ciasta (szkoda składników) wiec wlałam to do tego opiekacza i super trójkąciki mi wyszły .

co do smaku to mogą być... chociaż jak dla mnie bez rewelacji ja bym do tego jeszcze jakieś zioła i przyprawy dodała...

a może już ktoś tego próbował?
??.?? --> 60,0 kg

all the time ....

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-09-21, 12:17   #1258
kretoszczurek
Raczkowanie

Witam Wszystkie odchudzaczki
Mogę♥ się przyłączyć?
Jestem na 5 dniu fazy 1. Z tego tytułu do bardziej doświadczonych pytanie zacząć jutro 2 czy pociągnąć dłużej. Włg testu powinnam ją robić 1 dzień.
17.09 ok 61,6
19.09 ok 60
piszę że około bo waga szwankuje (waga początkowa) a wczorajsza to waga po obiedzie u teściowej
Moja waga docelowa to 57kg

! faza bez grzeszków jedynie syropy i leki bom chora
Stary 2009-09-21, 12:18   #1259
Dukanka22
Raczkowanie

Cytat:
jeszcze jak, ja mam caly czas otwarte forum w pracy i zamiast ciezko harowac to plotkuje. A na emigrantkowym forum tez zaczelysy sie spotykac i jest przesympatycznie
... tylko szkoda że tak późno się zabrałam za pisanie na forum... wciągające jak cholera a ja jeszcze dwa tygodnie wolnego mam od października uczelnia wita więc ... na pewno na uczelni będę tylko myślała co na tym forum się dzieje itp
??.?? --> 60,0 kg

all the time ....
Stary 2009-09-21, 12:18   #1260
margaa
Rozeznanie

Ja się pochwale dziś waga pokazałam mi magiczne 60,8 kg powolutku ale chudnę ciesze się strasznie. BogaczKa22 oglądałam twoje prace śliczne są te aniołki Dziś znowu P przeszłam na system 2/7 śniadanko trochę makreli hm jakoś nie przepadam na rybkami i serek wiejski light w sumie to czuje jak bym jadła gumę bo już w ogóle mi on nie smakuj no i uzo wody o picia i herbata a obiad kurczaczek. Dziś zakupiłam kg ślicznej marchewki i pięknego kalafiora nie moge doczekać się jutra .

margaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości