Mamusie Majowo- Czerwcowe 2010 !!! (: - Strona 21 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-09-21, 14:49   #601
kitty241
Raczkowanie

GG do kitty241
Dot.: Mamusie Majowo- Czerwcowe 2010 !!! (:

Cytat:
Napisane przez dafreen Pokaż wiadomość
a w środę jeszcze raz do gina na nfz... matko w życiu tyle po lekarzach nie ganiałam....
ganiaj, ganiaj...lepsze "ganianie" niż ciągłe czekanie...ja mam wizytę za 9 dni i nie moge się doczekać..gdybym mogła to codziennie bym do gina i na usg ganiała, żeby sprawdzić i popatrzeć...myślę, że tego 30 września w końcu rybkę zobaczę bo na razie tylko pęcherzyk i ciałko żółte...a to było w 7tyg i 6 dniu wg usg a wg bety i takich tam 6-7tydz. kurczę, jak mam w końcu liczyc wiek fasolki? wg usg czy wg bety?

wg tego suwaczka to mamy więcej tyg niż doktor przepowiedział...nieprawd opodobne
kitty241 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-21, 15:12   #602
dafreen
Zadomowienie

GG do dafreen

Cytat:
Napisane przez kitty241 Pokaż wiadomość
ganiaj, ganiaj...lepsze "ganianie" niż ciągłe czekanie...ja mam wizytę za 9 dni i nie moge się doczekać..gdybym mogła to codziennie bym do gina i na usg ganiała, żeby sprawdzić i popatrzeć...myślę, że tego 30 września w końcu rybkę zobaczę bo na razie tylko pęcherzyk i ciałko żółte...a to było w 7tyg i 6 dniu wg usg a wg bety i takich tam 6-7tydz. kurczę, jak mam w końcu liczyc wiek fasolki? wg usg czy wg bety?
ja liczę od daty ostatniej @... jutro skończę dokładnie 8 tyg, a w środę będzie 8 tyg i 1 dzień albo rozpoczęty 9 tydzień jak kto woli.... i tego się trzymam bo usg nie daje miarodajnych terminów na tym etapie; fasolki rosną w różnym tempie, tak jak pisałam moja była wg usg w zeszłym tygodniu tydzień starsza, ale nie ma to większego znaczenia, bo w tym mogła mniej urosnąc i wszystko się wyrówna... dla mnie najbardziej miarodajny jest termin z ostatniej @

Bruno już w domku
dafreen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-21, 15:22   #603
Marta1122
Rozeznanie

ja również tak licze..i wychodzi mi że dzis jestem w 7 tc i 1 dzien, a wczesniej liczylam sobie od pierwszego dnia plodnego(czyli 2 tygodnie po miesiączce)..ale lekarz liczy zawsze od dnia ostatniej miesiaczki. jutro mam pierwsza wizyte i jakiegoś stracha mam a zarazem już nie mogę sie doczekać tej wizyty.

niunia jest z nami!:confuse d:

8.08.2009 10 rocznica znajomości i nasz ślub
Marta1122 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-21, 15:24   #604
38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8
Konto usunięte

ja też liczę od pierwszego dnia ostatniego okresu.
38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-21, 15:51   #605
kitty241
Raczkowanie

GG do kitty241

[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;14359231]ja też liczę od pierwszego dnia ostatniego okresu. [/QUOTE]
a ja zwyczajnie nie pamiętam pierwszego dnia ostatniej miesiączki....nigdy sobie nie zapisywałam...wiedziałam mniej więcej.i co teraz?

wg tego suwaczka to mamy więcej tyg niż doktor przepowiedział...nieprawd opodobne
Stary 2009-09-21, 16:00   #606
yolanda9
Zadomowienie

hej!
ja już po pracy.... i muszę sobie drzemkę strzelić, bo nie wyrabiam

yolanda9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-21, 16:00   #607
joanna200
Rozeznanie

ojejku, tylko 2 dni wolnego i jestem 3 strony do tyłu..

no ja byłam dziś drugi raz na bete, jutro odbieram wyniki, oby było wszystko ok.. no i w końcu za tydzień do tego ginekologa, może będzie juz coś widać.. będzie wtedy skończone 7 tygodni, od ostatniej @..

ostatnio złapały mnie poranne mdłości, strasznie mnie naciąga ale nie mogę się , porażka..
a poza tym wszystko ok..

pozdrowionka dla wszystkich mamusiek

joanna200 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-21, 16:06   #608
kitty241
Raczkowanie

GG do kitty241

ale się objadłam....od jakiegoś czasu coś za mną chodziło, jadłam wszystko co popadło aż w końcu dziś trafiłam w 10 skroiłam sobie 1,5 pomidora i cebulkę, posoliłam i to było to...tak mi dobrze

Stary 2009-09-21, 16:09   #609
lindsley
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez eniggma Pokaż wiadomość

tak wogole to witam w poniedziałekmy dzisaj zaczynamy już 9 tydzień jeszcze az 31 do konczaciekawe kiedy bedzie widać brzuszek. a tak wogole to chyba mi sie troszke przytyło
My zaczęliśmy dziś 7 tydz i ja już odczuwam, że przytyłam
Cytat:
Napisane przez bydgoszczanka Pokaż wiadomość
lea, witaj i gratuluję
...a ja dzisiaj miałam rano plamienie i idę na 13.00 do gina, strasznie się boję Trzymajcie proszę kciuki.
I jak po wizycie? Wszystko ok?

Pisałyście o L4... A ja nie pracuje i bardzo żałuję bo poza becikowym nic nie dostaniemy a nam się nie przelewa. Trudno damy jakoś radę. Nawet do marketu chciałam iść tylko po to byle mieć jakąś pracę Teraz to już chyba bez sensu szukać bo i tak mnie nie zatrudnią

Powiedziałam siostrze o dzidziusiu a ona wcale zaskoczona nie była. Mówiła, że się domyśliła jak jej tydzień temu mówiłam że @ się spóźnia a wtedy to nawet ja nie byłam jeszcze pewna. Jutro albo w śr wreszcie pójdę do gina bo już czas....

Mdłości mi przeszły na razie, wcinam to na co mam ochotę. Za to zaczęło mi się nocne wstawanie do WC, do tej pory jakoś dawałam radę całą noc

A można pić zieloną herbatkę? Bo tylko taką z imbirem znalazłam a mam ochotę spróbować.

A w ogóle to naprodukowałyście przez te 2 dni postów, że hoho

Michaś
lindsley jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-21, 16:13   #610
kitty241
Raczkowanie

GG do kitty241

Cytat:
Napisane przez lindsley Pokaż wiadomość
My zaczęliśmy dziś 7 tydz i ja już odczuwam, że przytyłam

I jak po wizycie? Wszystko ok?

Pisałyście o L4... A ja nie pracuje i bardzo żałuję bo poza becikowym nic nie dostaniemy a nam się nie przelewa. Trudno damy jakoś radę. Nawet do marketu chciałam iść tylko po to byle mieć jakąś pracę Teraz to już chyba bez sensu szukać bo i tak mnie nie zatrudnią

Powiedziałam siostrze o dzidziusiu a ona wcale zaskoczona nie była. Mówiła, że się domyśliła jak jej tydzień temu mówiłam że @ się spóźnia a wtedy to nawet ja nie byłam jeszcze pewna. Jutro albo w śr wreszcie pójdę do gina bo już czas....

Mdłości mi przeszły na razie, wcinam to na co mam ochotę. Za to zaczęło mi się nocne wstawanie do WC, do tej pory jakoś dawałam radę całą noc

A można pić zieloną herbatkę? Bo tylko taką z imbirem znalazłam a mam ochotę spróbować.

A w ogóle to naprodukowałyście przez te 2 dni postów, że hoho
kochana..idź do tego marketu, nie musisz przecież mówić że zaciążyłaś...ja mam tak samo jak Ty...9 tydzień i do dziś byłam bez pracy i też poszłam do marketu, żeby jakiś grosz na pieluszki nazbierać..i pracuj dopóki dasz radę. a ja jakby co będę cię wspierać...

Stary 2009-09-21, 16:19   #611
lindsley
Zakorzenienie

Cytat:
kochana..idź do tego marketu, nie musisz przecież mówić że zaciążyłaś...ja mam tak samo jak Ty...9 tydzień i do dziś byłam bez pracy i też poszłam do marketu, żeby jakiś grosz na pieluszki nazbierać..i pracuj dopóki dasz radę. a ja jakby co będę cię wspierać...
Problem w tym, że ja już dawno chciałam iść do marketu, każdy w mieście miał moje podanie i nigdzie mnie nie chcieli. Z nieoficjalnych źródeł wiem, że to przez wykształcenie albo stan cywilny. Nie chcą z wyższym bo się boją, że zaraz uciekną, a tym bardziej młoda mężatka (rok po ślubie) bo zaraz zaciąży.

Michaś
Stary 2009-09-21, 16:26   #612
kitty241
Raczkowanie

GG do kitty241

Cytat:
Problem w tym, że ja już dawno chciałam iść do marketu, każdy w mieście miał moje podanie i nigdzie mnie nie chcieli. Z nieoficjalnych źródeł wiem, że to przez wykształcenie albo stan cywilny. Nie chcą z wyższym bo się boją, że zaraz uciekną, a tym bardziej młoda mężatka (rok po ślubie) bo zaraz zaciąży.
ja też mam wyższe....a o stan cywilny nikt mnie nie pytał...ale nie rezygnuj- szukaj tej pracy..przejdź się po centrach handlowych, zerknij-może gdzieś potrzebują do pracy...ja tak właśnie znalazłam...trzy razy się dobijałam do "mojego" marketu i za trzecim razem się udało...na odpowiedź nie czekałam długo, od razu na rozmowie kwalifikacyjnej dostałam skierowanie do lekarza, papiery do wypełnienia....moze poskutkowało to że powiedziałam,że 3 razy się dobijalam do firmy i może "do trzech razy sztuka"...i się udało...próbuj Kochana, próbuj....
a zarejestrowałaś się w pośredniaku?

Stary 2009-09-21, 16:28   #613
Konto usunięte

Cytat:
a ja zwyczajnie nie pamiętam pierwszego dnia ostatniej miesiączki....nigdy sobie nie zapisywałam...wiedziałam mniej więcej.i co teraz?
to rzeczywiście trudna sprawa. czyli licz "mniej więcej", a jak fasolka urośnie troszkę, to ci ładnie ginekolog datę porodu z wymiarów fasolinki wyliczy.

Cytat:
Napisane przez yolanda9 Pokaż wiadomość
hej!
mi też chce się non stop spać.
najlepiej to kładłabym się do łóżka zaraz po pracy, ale to niestety niemożliwe, mój 2-letni urwis pada dopiero po 21:00.

Cytat:
no, rzeczywiście szkoda.
taka u nas polityka prorodzinna, że szkoda gadać.
ja na szczęście pracuje, a według moich obliczeń w razie czego będę miała szanse załapać się na płatny wychowawczy.

kropka, przez przypadek trafiłam na wątek jakiegoś tatusia na temat urlopu wychowawczego, tam też wypowiadałaś się jak spec.
Powiedz mi czy jak teraz pracuję, to będę mogła bez problemu skorzystać z wychowawczego , to że mój TŻ prowadzi własną działalność gospodarczą nie ma żadnego znaczenia?
38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-21, 16:34   #614
dafreen
Zadomowienie

GG do dafreen

ja pije zieloną herbatkę bo tylko taka mi wchodzi... po zwykłej czarnej był mój pierwszy więc odpada, wchodzi mi jeszcze tylko woda i kawa zbożowa Anatol...

buziakuję Was Słonka i do jutra

Bruno już w domku
dafreen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-21, 16:36   #615
lindsley
Zakorzenienie

Cytat:
ja też mam wyższe....a o stan cywilny nikt mnie nie pytał...ale nie rezygnuj- szukaj tej pracy..przejdź się po centrach handlowych, zerknij-może gdzieś potrzebują do pracy...ja tak właśnie znalazłam...trzy razy się dobijałam do "mojego" marketu i za trzecim razem się udało...na odpowiedź nie czekałam długo, od razu na rozmowie kwalifikacyjnej dostałam skierowanie do lekarza, papiery do wypełnienia....moze poskutkowało to że powiedziałam,że 3 razy się dobijalam do firmy i może "do trzech razy sztuka"...i się udało...próbuj Kochana, próbuj....
a zarejestrowałaś się w pośredniaku?
Tak zarejestrowałam się. Teraz chodzę na kurs: "kadry płace prawo pracy" z UP. Chociaż troszkę kasy dostanę - bo za kursy płacą. Wątpię w to że teraz pracę dostanę bo szukam już dobre 9 m-cy. W sumie to się już przestałam martwić jak to będzie, jakoś być musi. Dla dzidziusia łóżeczko i ubranka dostaniemy, wózek może za nieduże pieniądze od brata lub szwagra (no chyba że będą niedługo też planować następnego dzidziusia). Na początku dziecko tyle nie kosztuje. Boję się co będzie później. Mam nadzieję, że uda mi się jakąś pracę załapać jak dziecko podrośnie...

Michaś
Stary 2009-09-21, 16:38   #616
kitty241
Raczkowanie

GG do kitty241

Cytat:
Tak zarejestrowałam się. Teraz chodzę na kurs: "kadry płace prawo pracy" z UP. Chociaż troszkę kasy dostanę - bo za kursy płacą. Wątpię w to że teraz pracę dostanę bo szukam już dobre 9 m-cy. W sumie to się już przestałam martwić jak to będzie, jakoś być musi. Dla dzidziusia łóżeczko i ubranka dostaniemy, wózek może za nieduże pieniądze od brata lub szwagra (no chyba że będą niedługo też planować następnego dzidziusia). Na początku dziecko tyle nie kosztuje. Boję się co będzie później. Mam nadzieję, że uda mi się jakąś pracę załapać jak dziecko podrośnie...
Kochana...bądź dobrej myśli...trzymam kciuki za ciebie:kc iuki:

Stary 2009-09-21, 16:45   #617
Konto usunięte

kitty, teraz dopiero przeczytałam Twój podpis pod suwaczkiem. fajnie to brzmi, mój syn powiedziałby : "niesamowite".

bydgoszczanka, jak po wizycie, kochana?
Stary 2009-09-21, 16:50   #618
bydgoszczanka
Zakorzenienie

GG do bydgoszczanka

Jestem po wizycie. Wg pęcherzyka , to jest 7 tydzień, ale nie ma zarodka. Wg mnie, to 5 tydzień.... ale w ogóle coś chyba jest nie tak. Lekarz nie mógł nic znaleźć, ale pojeździł i coś tam pulsowało przy ściance Następne usg mam w czwartek i może wtedy coś się okaże, albo ciąża jest, albo obumarła Szłam do domu i ryczałam.....ale i tak chyba pójdę jeszcze do innego lekarza. Już dostałam namiary na dobrą gines od znajomej, którą spotkałam taka zaryczana.
Nie mam siły nic więcej pisać

http://suwaczki.maluchy.pl/li-44203.png

Luiza

http://suwaczki.maluchy.pl/li-44331.png

Jaka jest różnica między kobietą z PMS a terrorystą?
Z terrorystą można negocjować.
bydgoszczanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-21, 16:53   #619
Konto usunięte

bydgoszczanka, koniecznie idź do innego lekarza.
jakość sprzętu usg ma tu ogromne znaczenie.
a my będziemy mocno trzymać kciuki.

ja w pierwszej ciąży do ginekologa chodziłam z NFZ, ale na usg prywatnie, bo sprzęt z kasy to po prostu porażka, nic tam widać nigdy nie było.
Stary 2009-09-21, 17:35   #620
Puma13
Zadomowienie

Bydgoszczanka, na pewno okaże się, że z fasolką jest wszystko w porządku.

Ja mam następną wizytę 5 października. Dzisiaj od rana mnie muliło, a przeszło mi przez przypadek, jak zjadłam resztkę kanapeczki z białym serem, którą moja córcia, nie dała rady zjeść na śniadanie.
Muszę zaopatrzyć lodówkę w białe serki w razie czego
Poza tym, chyba przeszły mi smaki na kwaśne, za to mój mężuś od 3 dni biega do piccolo po spagetti

Wiatam wszystkie nowe mamusie

Nadia 06.05.2010
Puma13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-21, 17:37   #621
didiedi
Przyczajenie

A ja sie rozchorowałam kicham kaszle beznadzieja po prostu. I jak tu sie leczyc jak nic nie wolno. Wcinam czosnek przy czym mam wiadome odruchy wymiotne gorąca herbatka z miodem i cytryną i syrop z sosny mam nadzieje ze przejdzie
didiedi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-21, 17:55   #622
kitty241
Raczkowanie

GG do kitty241

Kropka...Kropka....muszę zapytać naszą speckę o jeszcze jedną ogromnie istotną rzecz...pokrótce moją historę-karierę znasz. czy możesz mi jeszcze powiedzieć jak to u mnie z macierzyńskim będzie?jakbym podczas okresu próbnego poszła na L4 to mi będą płacić?będe Ci dozgonnie wdzięczna za pomoc, bo czytam te artykuły różne, kwadratowe i podłużne, i nic nie kumam...raz wydaje mi sie że będą płacić a raz że nic z tego....HELP

Stary 2009-09-21, 18:16   #623
Puma13
Zadomowienie

Didiedi, to zdrówka życzę i kuruj się szybciutko
Mnie też zaczęło coś rozkładać, ale na szczęście na małym katarku się skończyło. Herbatka z malin też podobno jest dobra

Nadia 06.05.2010
Puma13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-21, 18:32   #624
Karolinna
Raczkowanie

Wróciłąm od ginekologa,

wszystko miało być inaczej ale w sumie dobrze wyszło.
Pani Doktor potwierdziła 5 tydzień ciąży termin porodu 25 maj 2010. USG w przyszłym tygodniu tak jak i badania. Myślałam że będę pracowała jeszcze do końca października a tu Doktor wypisuje mi zwolnienie od zaraz. Niestety jutro muszę jechać do Krakowa więc na L4 idę dopiero od przyszłego poniedziałku. Będę miała dużo wolnego czasu dla siebie i fasolki. W sumie to bym sobie jeszcze popracowała ale moja praca jest zbyt stresująca, dużo wyjazdów itd. więc korzystam. Maleństwo na pierwszym miejscu. Co mnie dziwi moja szefowa przyjęła tą wiadomość całkiem dobrze. Teraz musi być wszystko dobrze... Całuski dla wszystkich mamuś
Za nami już przed nami jeszcze kupa czasu
Ty i ja

http://suwaczki.waszslub.pl/img-2008080201401430.png

Waiting for my only miracle.

Mój Aniołeczek 05.10.2009 [*]
Karolinna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-21, 20:35   #625
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez yolanda9 Pokaż wiadomość
hej!
Mój mąż też chyba jest w ciąży. Przyjechał po mnie do pracy i w drodze mnie pyta czy po obiedzie sobie pójdziemy poleniuchować. Poszliśmy... ja oglądałam film, on zasnął.

Cytat:
ale się objadłam....od jakiegoś czasu coś za mną chodziło, jadłam wszystko co popadło aż w końcu dziś trafiłam w 10 skroiłam sobie 1,5 pomidora i cebulkę, posoliłam i to było to...tak mi dobrze
Zdrowo. Ja w tej chwili mam fazę na colę - mniam.

---------- Dopisano o 20:17 ---------- Poprzedni post napisano o 20:09 ----------

Cytat:
W małych ilościach tylko, podobno ma coś co w nadmiarze szkodzi w ciąży. Jak wszystko chyba.

[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;14360433]
kropka, przez przypadek trafiłam na wątek jakiegoś tatusia na temat urlopu wychowawczego, tam też wypowiadałaś się jak spec.
Powiedz mi czy jak teraz pracuję, to będę mogła bez problemu skorzystać z wychowawczego , to że mój TŻ prowadzi własną działalność gospodarczą nie ma żadnego znaczenia?[/QUOTE]
Będziesz mogła, jeśli druga strona nie korzysta. W tym celu pisze się oświadczenie. Tzn. małżonek pisze, że nie korzysta i nie zamierza. Powinno starczyć.

---------- Dopisano o 20:24 ---------- Poprzedni post napisano o 20:17 ----------

Cytat:
Załapiesz, załapiesz. Masz trochę czasu. A i ten dziwny pseudokryzys się kiedyś skończy, to z pracą lepiej będzie.

Cytat:
Napisane przez bydgoszczanka Pokaż wiadomość
Jestem po wizycie. Wg pęcherzyka , to jest 7 tydzień, ale nie ma zarodka. Wg mnie, to 5 tydzień.... ale w ogóle coś chyba jest nie tak. Lekarz nie mógł nic znaleźć, ale pojeździł i coś tam pulsowało przy ściance Następne usg mam w czwartek i może wtedy coś się okaże, albo ciąża jest, albo obumarła Szłam do domu i ryczałam.....ale i tak chyba pójdę jeszcze do innego lekarza. Już dostałam namiary na dobrą gines od znajomej, którą spotkałam taka zaryczana.
Nie mam siły nic więcej pisać

Dobrze, że idziesz do innego gina, może ten coś zobaczy, czego tamten nie widział. Może mały uparciuch się chowa.

---------- Dopisano o 20:26 ---------- Poprzedni post napisano o 20:24 ----------

Cytat:
Napisane przez didiedi Pokaż wiadomość
A ja sie rozchorowałam kicham kaszle beznadzieja po prostu. I jak tu sie leczyc jak nic nie wolno. Wcinam czosnek przy czym mam wiadome odruchy wymiotne gorąca herbatka z miodem i cytryną i syrop z sosny mam nadzieje ze przejdzie
Gorąca woda, mleko czy herbata zabijają miód, wystudź trochę napój nim miód dodasz, bo taki roztopiony we wrzątku to jak cukier, bez żadnych właściwości.

---------- Dopisano o 20:32 ---------- Poprzedni post napisano o 20:26 ----------

Cytat:
Kropka...Kropka....muszę zapytać naszą speckę o jeszcze jedną ogromnie istotną rzecz...pokrótce moją historę-karierę znasz. czy możesz mi jeszcze powiedzieć jak to u mnie z macierzyńskim będzie?jakbym podczas okresu próbnego poszła na L4 to mi będą płacić?będe Ci dozgonnie wdzięczna za pomoc, bo czytam te artykuły różne, kwadratowe i podłużne, i nic nie kumam...raz wydaje mi sie że będą płacić a raz że nic z tego....HELP
Masz umowę na okres próbny?? Na jaki czas?

Przy okresie próbnym zasady są nieco inne. Umowa musi być na okres dłuższy niż miesiąc. A do końca jej trwania musi upłynąć (zakończyć się) 3ci miesiąc ciąży. Wtedy umowa przedłużona jest do dnia porodu.

L4 płaca tak i tak. Macierzyński zasiłek płaci wtedy ZUS.

---------- Dopisano o 20:35 ---------- Poprzedni post napisano o 20:32 ----------

Cytat:
Napisane przez Karolinna Pokaż wiadomość
Pani Doktor potwierdziła 5 tydzień ciąży termin porodu 25 maj 2010.
Super. Dobre wieści.

"Masz świra to go hoduj."

kropka75 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-21, 20:36   #626
kitty241
Raczkowanie

GG do kitty241

DO KROPECZKI KOCHANEJ

Mam na 3 m-ce.....a koniec 3 m-ca fasolki tuz, tuż...czyli na macierzyński mogę liczyć? a w jakiej wysokości?100%?

Edytowane przez kitty241
Czas edycji: 2009-09-21 o 20:38
Stary 2009-09-21, 21:00   #627
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:
DO KROPECZKI KOCHANEJ

Mam na 3 m-ce.....a koniec 3 m-ca fasolki tuz, tuż...czyli na macierzyński mogę liczyć? a w jakiej wysokości?100%?
Tak, zasiłek macierzyński wynosi 100% przychodu, który jest podstawą do jego obliczenia.

Stary 2009-09-21, 21:06   #628
kitty241
Raczkowanie

GG do kitty241

KROPCIU NAJDROŻSZA....:cmok :
jestem Ci niezmiernie wdzięczna i mam propozycję dla Ciebie...doradzasz tylu mamusiom, mi ogromnie pomogłaś- może złożysz swój wątek z poradami bo robisz to świetnie

jeszcze raz Cię zapytam, tak reasumując- mam umowę próbną na 3 m-ce.3 miesiąc fasolki tuż, tuż....jeśli w ciągu trwania tej próbnej umowy pójdę na L4 to mam zwolnienie płatne 100% a po porodzie macierzyńskie płatne 100%...czy dobrze zrozumiałam?

Stary 2009-09-21, 21:29   #629
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:
KROPCIU NAJDROŻSZA....:cmok :
jestem Ci niezmiernie wdzięczna i mam propozycję dla Ciebie...doradzasz tylu mamusiom, mi ogromnie pomogłaś- może złożysz swój wątek z poradami bo robisz to świetnie
Dziękuję, nie mam skłonności samobójczych.

Cytat:
jeszcze raz Cię zapytam, tak reasumując- mam umowę próbną na 3 m-ce.3 miesiąc fasolki tuż, tuż....jeśli w ciągu trwania tej próbnej umowy pójdę na L4 to mam zwolnienie płatne 100% a po porodzie macierzyńskie płatne 100%...czy dobrze zrozumiałam?
Jeśli w trakcie trwania tej umowy pójdziesz na L4 masz je płatne 100% jeśli będzie od gina i będzie miało zapis o ciąży.

Jeśli fasolka skończy 3 miesiące przed końcem tej umowy, przedłużą Ci umowę do dnia porodu.

Umowa przedłużona do dnia porodu, kończy się w tym dniu, a świadczenie w postaci zasiłku macierzyńskiego wypłaca ZUS.

Edytowane przez kropka75
Czas edycji: 2009-09-22 o 07:19
Stary 2009-09-22, 04:55   #630
didiedi
Przyczajenie

Ale mamy szczescie że mamy Kropkę porady prawne, żywieniowe, trzeba uważac żeby nam faktury nie wysłała Buziaki
didiedi jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości