Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr Pierre Dukana, cz. 2 - Strona 44 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-09-21, 15:38   #1291
Didier
Rozeznanie

Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr Pierre Dukana, cz. 2

Cytat:
Napisane przez pupuru Pokaż wiadomość
Kurczę... babcia z dziadkiem przywieźli z kaszub wielki, pachnący, chrupiący chleb _-_ i zjadłam 2 taki wielkie kromki z serem i keczupem _-_ to by grzech i to z premedytacją i do tego nie żałuję : P za to chyba wcześniej zacznę P i zmniejsze P+W : P

o ludzie tez bym zjadla na twoim miejscu i tez bym nie zalowala
Didier jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-21, 15:48   #1292
pupuru
Raczkowanie

Po prostu w życiu są rzeczy których nie można odmówić : P
pupuru jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-21, 15:53   #1293
Dukanka22
Raczkowanie

a ja dzisiaj chyba na kolacyjkę zrobię sobie a'la tymbaliki :
- jakaś chuda wędlinka
- jajka z musztardą "rozciapane" widelcem + przyprawy = farsz

Farsz wkładamy na plasterek wędlinki i robimy z tego roladkę
tak sobie wymyśliłam zobaczymy czy to będzie dało się zjeść

(bo w oryginale farsz składa się z jajek + masło + chrzan) i w oryginale sa pyszne

---------- Dopisano o 16:53 ---------- Poprzedni post napisano o 16:52 ----------

Cytat:
Po prostu w życiu są rzeczy których nie można odmówić : P
oj są ja też bym takiego chlebusia nie odmówiła
??.?? --> 60,0 kg

all the time ....
Dukanka22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-21, 15:54   #1294
Didier
Rozeznanie

no to musze konczyc Proteinki, nie wiem jak by sie ten dzien i dieta skonczyly gdyby nie Wy bo tak podle dawno sie nie czulam i wcale nie dlatego ze poniedzialek, nie

mam nadzieje ze jutro bedzie pieknie

pozdrawiam i do jutra
Didier jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-21, 15:56   #1295
Dukanka22
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Didier Pokaż wiadomość
no to musze konczyc Proteinki, nie wiem jak by sie ten dzien i dieta skonczyly gdyby nie Wy bo tak podle dawno sie nie czulam i wcale nie dlatego ze poniedzialek, nie

mam nadzieje ze jutro bedzie pieknie

pozdrawiam i do jutra
3maj się
??.?? --> 60,0 kg

all the time ....
Stary 2009-09-21, 16:01   #1296
candy1991
Raczkowanie

mi dziś głowa pęka...
w ogóle od wczoraj mam @ a chciałam się zważyć na dniach, teraz muszę to odłożyć

ej czy wy na serio nie liczycie kalorii? ja się nie mogę opanować, kurcze mam jakąś blokadę trzymam się zasad Dukana, ale oprócz tego liczę i nie moge przestać, wyszło na to, że połączyłam dwie diety Dukan+1200kcal
Stary 2009-09-21, 16:03   #1297
agus30
Raczkowanie

Oj, znam ten zapach chleba i wiem że ciężko się niemu oprzeć.Ja sama często piekę chleb w automacie i jak się piecze to zapach po całym domu się rozchodzi a mi nie pozostaje nic innego jak tylko powąchać.Ale dumna jestem z siebie,że takie pokusy wokoło a ja nieugięta.Jestem na diecie od 17 tego sierpnia i nic zakazanego w ustach nie miałam
1 grudzień Start III faza
agus30 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-09-21, 16:05   #1298
Parvati
Zakorzenienie

candy nie liczymy i to jest piękne

btw. też dziś jakos kiepsko ze mną, jestem ospała i boli mnie głowa. Ale od jutra faza II...warzywka

CBT
Parvati jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-21, 16:07   #1299
Dukanka22
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez agus30 Pokaż wiadomość
Oj, znam ten zapach chleba i wiem że ciężko się niemu oprzeć.Ja sama często piekę chleb w automacie i jak się piecze to zapach po całym domu się rozchodzi a mi nie pozostaje nic innego jak tylko powąchać.Ale dumna jestem z siebie,że takie pokusy wokoło a ja nieugięta.Jestem na diecie od 17 tego sierpnia i nic zakazanego w ustach nie miałam
czyli przez miesiąc schudłaś 10 kg ??
??.?? --> 60,0 kg

all the time ....
Stary 2009-09-21, 16:09   #1300
candy1991
Raczkowanie

no a myslicie, że jedzenie tylko 1200 jakoś pogarsza efektywność Dukana? wiem, wiem, ze niby im więcej białka tym więcej kcal spalam, ale to tak nie do końca bo w książce Dukan piszę, że po zjedzeniu białka na jego strawienie idzie 30% a reszta to jednak czyste kalorie które organizm przyjmuje, więc nie może być takie totalnej samowolki co do ilości jedzenia. Ja żyję raczej "na siedząco" i boję się jeść więcej bo normalnie powinnam jeść 1800 jem 1200 więc to tylko 600 na minusie.
Stary 2009-09-21, 16:14   #1301
aloes61
Raczkowanie

Witam wszystkie osoby odchudzające się dietą proteinową .Ja na tej diecie jestem od 20 kwietnia i do tej pory pozbyłam się 13 kg .Ta dieta jest wspaniała bo człowiek je i nie głoduje a kilogramy lecą w dół Z waszych wypowiedzi sądzę że jesteście młode osoby i łatwiej osiąga się upragnioną wagę .Od samego początku śledzę Wasze wypowiedzi i naprawdę jest w tym dużo mobilizacji w odchudzaniu .
aloes61 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-09-21, 16:17   #1302
eliza40
Zakorzenienie

Cytat:

Ty schudłaś od 17 sierp. 10 kg ????
Za***isty wynik

---------- Dopisano o 17:17 ---------- Poprzedni post napisano o 17:15 ----------

Cytat:
Napisane przez aloes61 Pokaż wiadomość
Witam wszystkie osoby odchudzające się dietą proteinową .Ja na tej diecie jestem od 20 kwietnia i do tej pory pozbyłam się 13 kg .Ta dieta jest wspaniała bo człowiek je i nie głoduje a kilogramy lecą w dół Z waszych wypowiedzi sądzę że jesteście młode osoby i łatwiej osiąga się upragnioną wagę .Od samego początku śledzę Wasze wypowiedzi i naprawdę jest w tym dużo mobilizacji w odchudzaniu .

Eetam nie wszystkie młode
Stary 2009-09-21, 16:21   #1303
agus30
Raczkowanie

Tak Dukanko22, 10 kilosów udało mi się zrzucić jak na razie,ale jeszcze chociaż tyle bym chciała,czasem nie mam apetytu,ale jem z rozsądku a czasami bym całą lodówkę opróżniła.Najgorszym problemem jak dla mnie jest picie dużej ilości wody bo przed dietą bardzo mało piłam,ale powoli się przyzwyczajam.Kalorii nie liczę na Dukanie,ale jak ktoś słusznie zauważył nie trzeba się opychać bez przesady,chyba że ktoś bardzo aktywny tryb życia prowadzi a ja raczej też na siedząco
Stary 2009-09-21, 16:27   #1304
Dukanka22
Raczkowanie

Cytat:
Tak Dukanko22, 10 kilosów udało mi się zrzucić jak na razie,ale jeszcze chociaż tyle bym chciała,czasem nie mam apetytu,ale jem z rozsądku a czasami bym całą lodówkę opróżniła.Najgorszym problemem jak dla mnie jest picie dużej ilości wody bo przed dietą bardzo mało piłam,ale powoli się przyzwyczajam.Kalorii nie liczę na Dukanie,ale jak ktoś słusznie zauważył nie trzeba się opychać bez przesady,chyba że ktoś bardzo aktywny tryb życia prowadzi a ja raczej też na siedząco
wiesz co, naprawdę Ci zazdroszczę ale również bardzo mocno gratuluje bo 10 kg to jest prawie mój cel który chce osiągnąć
??.?? --> 60,0 kg

all the time ....
Stary 2009-09-21, 17:00   #1305
_kasiulka_
Rozeznanie

czesc ja dopiero wrocilam z zakupow
zrobilam sobie teraz obiadek... pokroilam piersi z kurczaka w kosteczke podsmazylam na patelni, porwałam sałate lodowa(chyba mozna?) pokroilam ogorka zielonego i nawet szczypiorek w zwyczaju zalewalam to majonezem;/ ale niestety nie mozna wiec jogurcik naturalny i jem chyba wystarczalna porcja warzyw?:P jestem z siebie dumna
_kasiulka_ jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-09-21, 17:10   #1306
BogaczKa22
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez wiolqn Pokaż wiadomość
Bogaczko powiedz masz jakas tajemna recepture na mase solna? Te aniolki sa urocze, kiedys probowalam sama robic ale cos masa nie chciala ze mna wspolpracowac i sie przerzucilam na szydelkowanie i haftowanie
Niestety tajemnej receptury nie posiadam Po prostu mieszam mąkę i sól w proporcjach 1:1 wagowo i dodaję tyle wody, żeby masa była plastyczna ale nie za miękka i nie za twarda, taka trochę jak plastelina. Wszystko jest kwestią wprawy Ostatnio przez kilka dni wylepiłam 50 szt. aniołków , z czego 26 oddałam w dobre ręce

Dukan

BogaczKa22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-21, 17:21   #1307
Dukanka22
Raczkowanie

już wiem że możemy w I FAZIE jeść otręby pszenne a takie coś jak sezam albo siemię lniane ? - oczywiście w małych ilościach do jogurtów naturalnych
??.?? --> 60,0 kg

all the time ....
Stary 2009-09-21, 17:34   #1308
BogaczKa22
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Dukanka22 Pokaż wiadomość
już wiem że możemy w I FAZIE jeść otręby pszenne a takie coś jak sezam albo siemię lniane ? - oczywiście w małych ilościach do jogurtów naturalnych
Obawiam się, że nie można bo skoro nie można płatków (środek ziarna) to dlaczego można by było inne ziarna. Tym bardziej, że i siemię i sezam należą do b. tłustych . Osobiście nie polecam

Dukan

BogaczKa22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-21, 17:37   #1309
Dukanka22
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez BogaczKa22 Pokaż wiadomość
Obawiam się, że nie można bo skoro nie można płatków (środek ziarna) to dlaczego można by było inne ziarna. Tym bardziej, że i siemię i sezam należą do b. tłustych . Osobiście nie polecam
hmmm... szczerze mówiąc też tak myslałam ale miałam cichą nadzieje że można... no to nic jogurt z otrębami tez jest dobry

dzisiaj zamówiłam książkę Dukana ... więc nie będę już Was aż tak zasypywać pytaniami
??.?? --> 60,0 kg

all the time ....

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-09-21, 17:54   #1310
kuleczka18
Zadomowienie

dziewczyny a można jogurt wiśniowy 0% bez cukru? w prawdzie pisze że jest 4.6 g białka i 6 kg węgli i 0%tł na 100 gram więc jak?Można?
Rowerek-1/40
kuleczka18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-21, 18:20   #1311
cocci
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kuleczka18 Pokaż wiadomość
dziewczyny a można jogurt wiśniowy 0% bez cukru? w prawdzie pisze że jest 4.6 g białka i 6 kg węgli i 0%tł na 100 gram więc jak?Można?
wydaje mi sie ze nie.. w końcu kluczem jest ograniczenie cukrów i tłuszczu. No i owoce dopiero w III fazie... ale moze niech dziewczyny sie wypowiedzą

ʎɐqǝ uo pɹɐoqʎǝʞ ɐ ʎnq ı ǝɯıʇ ʇsɐן ǝɥʇ sı sıɥʇ

cocci jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-21, 18:38   #1312
Eagle Owl
Przyczajenie

Hej hej ja jem owocowe jogurty jogobelli light słodzone aspartamem i nic mi nie jest tylko pamietajcie ze 2 dziennie max
Eagle Owl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-21, 19:28   #1313
pupuru
Raczkowanie

Nie znalazłam w książce tego, więc pytam - czy jest możliwość rytmu 7/3 albo 5/2? W książce jest o takim rytmie tylko z przewagą tych dni z warzywami, a ja wolałabym 7 dni protein i 3 dni warzyw... Można tak?
Stary 2009-09-21, 19:53   #1314
agus30
Raczkowanie

Cytat:
Nie znalazłam w książce tego, więc pytam - czy jest możliwość rytmu 7/3 albo 5/2? W książce jest o takim rytmie tylko z przewagą tych dni z warzywami, a ja wolałabym 7 dni protein i 3 dni warzyw... Można tak?
Myślę że możesz takim rytmem iść jak napisałaś,albo 5/3 a te 3 to warzywa.Ja idę rytmem 7/7 i myślę aby zmienić na 7/5 bo troche ciezko bez warzyw 7 dni wytrzymać,ale nie zdecydowałam jeszcze
Stary 2009-09-21, 20:03   #1315
pupuru
Raczkowanie

W swoim poprzednim, 'przeddukanowskim', życiu nie jadłam specjalnie dużo warzyw i jakoś żyłam :P Myślę, że powinno być ok, jeśli będę brała witaminki. Problem leży jedynie w tym, że zbliża się październik i znów będę biedną studentką, więc średnio będzie z kasą, jak będę non stop mięso kupowała : P

A ten dzisiejszy chleb (zjadłam 3. kromkę do zupy, bo ciężko się je taką paćkę, nie ważne jak dobra jest w smaku :P) będę odpokutowywała dodatkową butelką wody, zimnym prysznicem i jedzeniem kostek lodu : P

...

Off-topic - całe życie myślałam, że jak ważę 80kg i stanę na jednej nodze, to cały ciężar ciała przenosi się na tę drugą nogę i nacisk jest 2x większy na jednej nodze itd., ale wychodzi na to samo. Więc teraz niech któraś mi wytłumaczy: jak to jest, że jak staję na wadze na 2 nogach, to ważę 81, a jak stanę na 1 to ważę 79,5? _-_

Edytowane przez pupuru
Czas edycji: 2009-09-21 o 20:06
Stary 2009-09-21, 20:41   #1316
mmargola
Przyczajenie

Cytat:
no to mnie tym zmobilizowałaś ... oczywiście życze dalszych sukcesów w gubieniu zbędnych kg
------------------------------------------------------
a czy Wy też miałyście na początku stosowania tej diety uczucie takiej ospałości, braku chęci do robienia czegokolwiek? Bo ja jak teraz pomyśle o nabiale to mi sie coś robi a poza tym wcale jeść mi sie nie chce tylko pije wodę ...

najchętniej bym poszła spać
Ospała to ja jestem jak tylko zaczynam fazę proteinową, warzywka dodają wigoru

---------- Dopisano o 21:13 ---------- Poprzedni post napisano o 21:09 ----------

Cytat:
no ja zdaje sobie sprawę z tego że początki zawsze we wszystkim są trudne i to jest kwestia czasu ... dlatego staram sobie nie obrzydzać jedzenia i nie narzekać

a czy w tej pierwszej fazie można jeść płatki owsiane zalane chudym mlekiem ?
niestety nie-tylko otręby
Płatki z chudym mlekiem jadłam na diecie montignaca - to był śniadaniowy hit, ale do tego obowiązkowo góra warzyw o niskim IG, ale to temat na inny topic, no i chudłam

---------- Dopisano o 21:16 ---------- Poprzedni post napisano o 21:13 ----------

Cytat:
Napisane przez betii5 Pokaż wiadomość
witam!z tego co ja się orietuje to można pić taki koktajl,ale nie jest to koniecznością.Starsz a stażem koleżanka która schudła bardzo dużo i jest na stabilizacji,napisała że otręby nie są nakazane codziennie ,dopiero w trzeciej fazie chybaJa osobiście używam ich codziennie ponieważ pomagają mi w wypróżnianiu.No i jeszcze jedno nie płatki ,tylko mają być otręby,też kiedyś czytałam wyjaśnienie dlaczego ,ale już nie pamietam.Może odezwie się któraś z dziewczyn ,która zna odpowiedż i Ci to wyjaśni.
Płatki to ziarno - rozgniecione, czy też rozbite, natomiast otręby to tylko jego łuska - a więc przede wszystkim włókno roślinne, czyli błonnik.

---------- Dopisano o 21:23 ---------- Poprzedni post napisano o 21:16 ----------

Cytat:
Napisane przez cocci Pokaż wiadomość
wydaje mi sie ze nie.. w końcu kluczem jest ograniczenie cukrów i tłuszczu. No i owoce dopiero w III fazie... ale moze niech dziewczyny sie wypowiedzą
jak bez cukru, to chyba można - coś mi się kojarzy, że Dukan pisał o jogurtach bez cukru z pulpą owocową. Ja też jadam jogobelle light, ale 1 dzieniie - miksuję ją sobie z chudym twarogiem na śniadanie , bo sama jest dla mnie za słodka i szamam z otrębami

---------- Dopisano o 21:30 ---------- Poprzedni post napisano o 21:23 ----------

Cytat:
W swoim poprzednim, 'przeddukanowskim', życiu nie jadłam specjalnie dużo warzyw i jakoś żyłam :P Myślę, że powinno być ok, jeśli będę brała witaminki. Problem leży jedynie w tym, że zbliża się październik i znów będę biedną studentką, więc średnio będzie z kasą, jak będę non stop mięso kupowała : P

A ten dzisiejszy chleb (zjadłam 3. kromkę do zupy, bo ciężko się je taką paćkę, nie ważne jak dobra jest w smaku :P) będę odpokutowywała dodatkową butelką wody, zimnym prysznicem i jedzeniem kostek lodu : P

...

Off-topic - całe życie myślałam, że jak ważę 80kg i stanę na jednej nodze, to cały ciężar ciała przenosi się na tę drugą nogę i nacisk jest 2x większy na jednej nodze itd., ale wychodzi na to samo. Więc teraz niech któraś mi wytłumaczy: jak to jest, że jak staję na wadze na 2 nogach, to ważę 81, a jak stanę na 1 to ważę 79,5? _-_
hehe, moze na jednej nodze ciężar się inaczej rozkłada i waga jest krzywo, nie wiem jaką masz wagę - ja taką starą z tarczą, dlatego nie mogę się pochwalić ile gramów schudłam, dopiero jak schodzą kilogramy to coś widać. Przez 2 tygodnie spadło ich pomiędzy 3 a 4, więc nie jest źle.
Dzis też byłam dzielna - koleżanka w pracy częstowała tortem poweselnym, a właściwie dwoma tortami - czekoladowym i toffi, ale się nie złamałam
Ubrania stają się luźniejsze, a to dla mnie najlepsza motywacja do działania. Demotywująco działają natomiast pochwały innych - ale dopiero po jakimś czasie - bo wtedy sobie odpuszczam sądząc że mały grzeszek nie zaszkodzi diecie.

---------- Dopisano o 21:41 ---------- Poprzedni post napisano o 21:30 ----------

[QUOTE=wiolqn;14325460]glodny glodnemu wypomni

Odkad sie waze to zauwazylam ze lewe udo mam wezsze o dobry centymetr od prawego hmmmmm

ja tak mam odkąd pamiętam
Ostatnio czytałam że nawet to którą stroną chodnika chodzimy ma wpływ na asymetrię w umięśnieniu ciała. Pewnie to też stwierdzili amerykańscy naukowcy
mmargola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-21, 20:56   #1317
_kasiulka_
Rozeznanie

coś cisza dzisiaj, ja już po kolacji pije 0,5l zielonej herbatki i szukam czegoś co można jeszcze zrobić do jedzenia na naszej diecie. wlazłam na te warzywa i waga stoi jak zaklęta..ehh chyba pociągne je tylko 3 dni i bede tak jadła.
Stary 2009-09-21, 21:05   #1318
SALANG
Przyczajenie

Aczy można jeść otręby z mlekiem sojowym?
SALANG jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-21, 21:08   #1319
margaretkaat
Raczkowanie

cisza? czlowiek wyjechal na jeden dzien, a tu tyle rzeczy sie pojawilo

boje sie, ze ja tez sie uzaleznilam od forum

a powiedzcie mi dziewczyny, co wy jecie wciągu dnia? w pracy np. bo ja zaczne rok akademicki, na dwoch kierunkach i to wyglada tak, ze wychodze rano, wracam wieczorem, a jesc trzeba. wiec co?? macie jakies rady/pomysly?
15.07.09
\/
34 33 32 3130 29 28 27 26 25 24 23 22 21 20.... 1 0
------------------------/\ 26.10.09 (ruszylo!!)

Edytowane przez margaretkaat
Czas edycji: 2009-09-21 o 21:10
margaretkaat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-21, 21:15   #1320
_kasiulka_
Rozeznanie

moja kolezanka robi sobie wczesniej jakis obiadzik typu salatka z tunczyka,zawsze mozesz wziac jogurt przeciez ze soba tez, serek wiejski mozna kupic w sklepie
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości