Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr Pierre Dukana, cz. 2 - Strona 43 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-09-21, 12:42   #1261
BogaczKa22
Zadomowienie

Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr Pierre Dukana, cz. 2

Cytat:
Napisane przez Dukanka22 Pokaż wiadomość
ZWYCIĘSTWO !!

... tak jak wyżej pisała BogaczKa22 "wszystko się da tylko trzeba chcieć" .... więc tak zawzięcie kombinowałam aż upiekłam te placuszki serowe . Upichciłam je w sandwich'u. Z uwagi na to że ciasto na te placki miało konsystencję ciasta naleśnikowego nie dało ich się w żaden sposób upiec na patelni teflonowej. Szkoda mi było wylewać tyle ciasta (szkoda składników) wiec wlałam to do tego opiekacza i super trójkąciki mi wyszły .

co do smaku to mogą być... chociaż jak dla mnie bez rewelacji ja bym do tego jeszcze jakieś zioła i przyprawy dodała...

a może już ktoś tego próbował?
Gratuluję inwencji twórczej

---------- Dopisano o 13:42 ---------- Poprzedni post napisano o 13:39 ----------

Cytat:
Napisane przez margaa Pokaż wiadomość
BogaczKa22 oglądałam twoje prace śliczne są te aniołki .
Dzięki
Właśnie kolejne anioły "dochodzą" w piekarniku a jeszcze następnych kilka dziś zamierzam spłodzić

Dukan

BogaczKa22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-21, 12:44   #1262
agus30
Raczkowanie

Ja też się muszę pochwalić bo od półtora tygodnia waga stała w miejscu a ważę się codziennie a dziś byłam mile zaskoczona bo jestem lżejsza o 0,8kg.W końcu coś ruszyło znowu,pomimo tego że jutro spodziewam się @.Od dziś P+W,ciekawe czy będzie dalej spadało Za to reszta dnia nie była tak optymistyczna.Ponad 3 godziny czekałam w kolejce do okulisty z 4 letnią córką i okazało sie że szykują sie okulary i musi mieć zaklejone jedno oczko a na dodatek zaproponowała mi aby jechać do Białegostoku na bardziej szczegółowe badania bo w tych nędznych Suwałkach nie ma odpowiedniej aparatury. I jak tu się cieszyć z lecących kg jak ciągle nowe problemy wyskakują?Nawet obiadu w ogóle mi się nie chciało jeść,ale wiem że trzeba to sobie zupkę warzywną posiorbałam.
1 grudzień Start III faza
agus30 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-21, 12:45   #1263
Dukanka22
Raczkowanie

Pytanie do BogaczKa22:
w podpisie masz napisane jaką miałaś wagę początkową i jaką masz obecnie... w jakim okresie czasu zrzuciłaś te kg? Czy może jest to wynik po I FAZIE ....?
??.?? --> 60,0 kg

all the time ....
Dukanka22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-21, 12:59   #1264
NiKaNu
BAN stały

a ja właśnie wygrała małą bitwę w pracy. mimo, że oblewaliśmy zaręczyny koleżanki nie pokusiłam się na żadne z 5-ciu rodzajów ciast, ani na słodzoną kawę. nawet specjalnie mnie te rarytasy nie kusiły, mimo, że slodycze uwielbiam. mam tylko nadzieje, że ta wytrzymałośc utrzyma się nieco dłużej
NiKaNu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-21, 13:06   #1265
Dukanka22
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez NiKaNu Pokaż wiadomość
a ja właśnie wygrała małą bitwę w pracy. mimo, że oblewaliśmy zaręczyny koleżanki nie pokusiłam się na żadne z 5-ciu rodzajów ciast, ani na słodzoną kawę. nawet specjalnie mnie te rarytasy nie kusiły, mimo, że slodycze uwielbiam. mam tylko nadzieje, że ta wytrzymałośc utrzyma się nieco dłużej

gratulacje !!
??.?? --> 60,0 kg

all the time ....
Stary 2009-09-21, 13:24   #1266
Didier
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez agus30 Pokaż wiadomość
Ja też się muszę pochwalić bo od półtora tygodnia waga stała w miejscu a ważę się codziennie a dziś byłam mile zaskoczona bo jestem lżejsza o 0,8kg.W końcu coś ruszyło znowu,pomimo tego że jutro spodziewam się @.Od dziś P+W,ciekawe czy będzie dalej spadało Za to reszta dnia nie była tak optymistyczna.Ponad 3 godziny czekałam w kolejce do okulisty z 4 letnią córką i okazało sie że szykują sie okulary i musi mieć zaklejone jedno oczko a na dodatek zaproponowała mi aby jechać do Białegostoku na bardziej szczegółowe badania bo w tych nędznych Suwałkach nie ma odpowiedniej aparatury. I jak tu się cieszyć z lecących kg jak ciągle nowe problemy wyskakują?Nawet obiadu w ogóle mi się nie chciało jeść,ale wiem że trzeba to sobie zupkę warzywną posiorbałam.
no w białym jest taka pani docent Mrugacz, ktora pracuje w dsk, ja tez z mala bylam u niej ale prywatnie
Didier jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-21, 13:27   #1267
_kasiulka_
Rozeznanie

a ja mam taki problem ze zbedne sa mi do zycia warzywa... jem az marchewke,salate, ogorki. i jakos nie bardzo moge wymyslic cos co bym zjadla a jestem na warzywach.jesli bede jadla malo tych warzyw np az surówke do obiadu to nic sie nie stanie? moge czasem podjac po jakiejs marchewce.ale nie lubie ani brokul ani kalafora. jeszcze moge zjesc bigos.. nie wiem czy to nie wplynie zle na diete?
_kasiulka_ jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-09-21, 13:30   #1268
agus30
Raczkowanie

Dzięki Didier za info
I tak nie wcześniej się tam wybierzemy jak w połowie listopada bo wtedy wraca mój mąż. Ja teraz teraz sama z dzieciakami walczę w domku
1 grudzień Start III faza
agus30 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-21, 13:35   #1269
Didier
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez agus30 Pokaż wiadomość
Dzięki Didier za info
I tak nie wcześniej się tam wybierzemy jak w połowie listopada bo wtedy wraca mój mąż. Ja teraz teraz sama z dzieciakami walczę w domku

spoko agus30 jak bedziesz gotowa to sie przypomnij, zarzuce ci telefon na rejestracje
Stary 2009-09-21, 13:35   #1270
BogaczKa22
Zadomowienie

Cytat:
Pytanie do BogaczKa22:
w podpisie masz napisane jaką miałaś wagę początkową i jaką masz obecnie... w jakim okresie czasu zrzuciłaś te kg? Czy może jest to wynik po I FAZIE ....?
Dukana zaczęłam 29 lipca i do 14 sierpnia spadło mi 2,5 kg ale potem pojechałam na urlop i obżerałam się wszystkim czym tylko się dało i kg wróciły . Potem dalej dietowałam od 31 sierpnia i to właściwie od tego momentu tyle spadło ... czyli 3 tygodnie i ponad 4 kg na minusie

Dukan

BogaczKa22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-21, 13:45   #1271
Dukanka22
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez BogaczKa22 Pokaż wiadomość
Dukana zaczęłam 29 lipca i do 14 sierpnia spadło mi 2,5 kg ale potem pojechałam na urlop i obżerałam się wszystkim czym tylko się dało i kg wróciły . Potem dalej dietowałam od 31 sierpnia i to właściwie od tego momentu tyle spadło ... czyli 3 tygodnie i ponad 4 kg na minusie
no to mnie tym zmobilizowałaś ... oczywiście życze dalszych sukcesów w gubieniu zbędnych kg
------------------------------------------------------
a czy Wy też miałyście na początku stosowania tej diety uczucie takiej ospałości, braku chęci do robienia czegokolwiek? Bo ja jak teraz pomyśle o nabiale to mi sie coś robi a poza tym wcale jeść mi sie nie chce tylko pije wodę ...

najchętniej bym poszła spać
??.?? --> 60,0 kg

all the time ....
Stary 2009-09-21, 13:52   #1272
Didier
Rozeznanie

Cytat:
no to mnie tym zmobilizowałaś ... oczywiście życze dalszych sukcesów w gubieniu zbędnych kg
------------------------------------------------------
a czy Wy też miałyście na początku stosowania tej diety uczucie takiej ospałości, braku chęci do robienia czegokolwiek? Bo ja jak teraz pomyśle o nabiale to mi sie coś robi a poza tym wcale jeść mi sie nie chce tylko pije wodę ...

tez bylam zmeczona i czasami teraz mi sie zdarza ale ja mam o tyle lepiej ze dla mnie miecho moze nie istniec, wprawdzie nie jadlam duzo nabialu raczej ryby, warzywa no i weglowodany w kazdej postaci ale teraz nie jest mi ciezko siedziec ciagle na bialkach, czasami dla urozmaicenia robie jakiegos ptaka do jedzenia ale rzadko
Stary 2009-09-21, 13:53   #1273
Dianae
Raczkowanie

A ja mam kolejne pytanie z cyklu 'Czy można...?' - chodzi mi o kiełki (np. soczewicy, słonecznika, rzodkiewki) na PW. Nie znalazłam nic w książce, czy ktoś sie natknął na nie w innych źródłach? Odpowiedzi 'na zdrowy' rozum też mile widziane

Start diety: 1/09/2009, 88,2 kg, wzrost: 173 cm
Zakończenie pierwszego etapu: 74,7 kg 30/11/2009
Drugi etap od 15/02/2010, cel: 68 kg
Aktualnie: 75,8 kg

http://straznik.dieta.pl/zobacz/stra...7414f241a9.png
Dianae jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-21, 13:55   #1274
Dukanka22
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Didier Pokaż wiadomość
tez bylam zmeczona i czasami teraz mi sie zdarza ale ja mam o tyle lepiej ze dla mnie miecho moze nie istniec, wprawdzie nie jadlam duzo nabialu raczej ryby, warzywa no i weglowodany w kazdej postaci ale teraz nie jest mi ciezko siedziec ciagle na bialkach, czasami dla urozmaicenia robie jakiegos ptaka do jedzenia ale rzadko
no ja zdaje sobie sprawę z tego że początki zawsze we wszystkim są trudne i to jest kwestia czasu ... dlatego staram sobie nie obrzydzać jedzenia i nie narzekać

a czy w tej pierwszej fazie można jeść płatki owsiane zalane chudym mlekiem ?
??.?? --> 60,0 kg

all the time ....
Stary 2009-09-21, 13:57   #1275
Didier
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Dianae Pokaż wiadomość
A ja mam kolejne pytanie z cyklu 'Czy można...?' - chodzi mi o kiełki (np. soczewicy, słonecznika, rzodkiewki) na PW. Nie znalazłam nic w książce, czy ktoś sie natknął na nie w innych źródłach? Odpowiedzi 'na zdrowy' rozum też mile widziane

na zdrowy rozum to jak mozna rzodkiewke na pw to powinno byc mozna i kielki ale ja kilka razy pytalam na forum i nikt mi nie odpowiedzial a potem to i sama zapomnialam
uwielbiam kiełki

---------- Dopisano o 14:57 ---------- Poprzedni post napisano o 14:55 ----------

Cytat:
no ja zdaje sobie sprawę z tego że początki zawsze we wszystkim są trudne i to jest kwestia czasu ... dlatego staram sobie nie obrzydzać jedzenia i nie narzekać

a czy w tej pierwszej fazie można jeść płatki owsiane zalane chudym mlekiem ?
platkow nie nie mozna w 1. i w 2. tez nie na 100%, masz do dyspozycji 3 lyzki otrebow dziennie i musi ci to wystarczyc

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-09-21, 14:03   #1276
Dukanka22
Raczkowanie

pisze o tych płatkach owsianych z tego względu, że czytałam gdzieś że podczas tej diety należy codziennie rano do śniadania i w dwie godziny po śniadaniu pić koktajl z 5 łyżek płatków owsianych+twarogu półtłustego+jogurtu naturalnego.

Czyli wnioskując po w/w wypowiedziach ten koktajl jest zakazany i nie należy tak jakby do tej diety ?
??.?? --> 60,0 kg

all the time ....
Stary 2009-09-21, 14:10   #1277
cocci
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez NiKaNu Pokaż wiadomość
klask i:
Cytat:
Napisane przez _kasiulka_ Pokaż wiadomość
a ja mam taki problem ze zbedne sa mi do zycia warzywa... jem az marchewke,salate, ogorki. i jakos nie bardzo moge wymyslic cos co bym zjadla a jestem na warzywach.jesli bede jadla malo tych warzyw np az surówke do obiadu to nic sie nie stanie? moge czasem podjac po jakiejs marchewce.ale nie lubie ani brokul ani kalafora. jeszcze moge zjesc bigos.. nie wiem czy to nie wplynie zle na diete?
a fasolka szparagowa? pieczarki, papryka??? dziewczyny doszły też do wniosku, że kapusta kiszona może być, więc chudy bigos pewnie tyż. a zrób sobei sałatkę giros, ale bez majonezu....
Cytat:

ja też byłam zmęćzona, wręcz wykończona. Czułam siejak na początku ciąży.
Cytat:
Napisane przez Dianae Pokaż wiadomość
też ciekawa jestem...

bogaczka - no to super spadek!

ʎɐqǝ uo pɹɐoqʎǝʞ ɐ ʎnq ı ǝɯıʇ ʇsɐן ǝɥʇ sı sıɥʇ

cocci jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-21, 14:18   #1278
betii5
Rozeznanie

Cytat:
pisze o tych płatkach owsianych z tego względu, że czytałam gdzieś że podczas tej diety należy codziennie rano do śniadania i w dwie godziny po śniadaniu pić koktajl z 5 łyżek płatków owsianych+twarogu półtłustego+jogurtu naturalnego.

Czyli wnioskując po w/w wypowiedziach ten koktajl jest zakazany i nie należy tak jakby do tej diety ?
witam!z tego co ja się orietuje to można pić taki koktajl,ale nie jest to koniecznością.Starsz a stażem koleżanka która schudła bardzo dużo i jest na stabilizacji,napisała że otręby nie są nakazane codziennie ,dopiero w trzeciej fazie chybaJa osobiście używam ich codziennie ponieważ pomagają mi w wypróżnianiu.No i jeszcze jedno nie płatki ,tylko mają być otręby,też kiedyś czytałam wyjaśnienie dlaczego ,ale już nie pamietam.Może odezwie się któraś z dziewczyn ,która zna odpowiedż i Ci to wyjaśni.
betii5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-21, 14:25   #1279
eliza40
Zakorzenienie

Ja w kwestii formalnej jakie macie propozycje na omlet.Z czym można zrobić na p/w.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-09-21, 14:27   #1280
cocci
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez eliza40 Pokaż wiadomość
Ja w kwestii formalnej jakie macie propozycje na omlet.Z czym można zrobić na p/w.
z pieczarkami......

ʎɐqǝ uo pɹɐoqʎǝʞ ɐ ʎnq ı ǝɯıʇ ʇsɐן ǝɥʇ sı sıɥʇ

cocci jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-21, 14:30   #1281
betii5
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez _kasiulka_ Pokaż wiadomość
Może taka sałatka będzie ci smakowała;pomidor,ogórek zielony,papryka czerwona,jajko na twrado,kapusta pekińska,można dodac koperek,możesz dodać też pierś z kurczaka z przyprawą gyros no i do tego sos np. z jogurtu i czosnku,szczyptę wegety.Oczywiście przyprawić leciutko solą i pieprzem. A może sałatka z pieczarek;pieczarki kroję i gotuję chwilę,odcedzam dodaję jajko na twardo szczypiorek,doprawiam i solą i pieprzem zamiast majonezu oczywiście jogurt.Jeszcze możesz twaróg biały zrobić z rzodkiewką ,szczypiorkiem,mozna dodac też paprykę czerwoną.Mi smakuje.
Stary 2009-09-21, 14:38   #1282
_kasiulka_
Rozeznanie

cos bede myśleć,chociaz nie lubie też pomidorów ani fasolki i papryki tez wiem wiem..świr troche. ale tak już żyje. zaraz ide na zakupy jak tylko mała wstanie to coś sobie kupie. bo dziś mam p/w a w jeszcze nie bylo...
_kasiulka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-21, 14:52   #1283
Didier
Rozeznanie

Cytat:

ze wszystkim
mieso mielone z warzywami i w sosie pomidorowym, takie jak do spagetti, wiesz mniamusne takie

a jak robisz omlet? ja na p jestem to chyba tylko serek bialy na slodko mi do niego pozostaje ale musze sobie zapisac gdzies zeby na nastepnym pw zrobic ten omlet a la spagetti, mmmm
Stary 2009-09-21, 15:07   #1284
kuleczka18
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez BogaczKa22 Pokaż wiadomość
Dukana zaczęłam 29 lipca i do 14 sierpnia spadło mi 2,5 kg ale potem pojechałam na urlop i obżerałam się wszystkim czym tylkio się dało i kg wróciły . Potem dalej dietowałam od 31 sierpnia i to właściwie od tego momentu tyle spadło ... czyli 3 tygodnie i ponad 4 kg na minusie
Gratuluję!
Mój dzisiejszy jadłospis(znowu wróciłam do protein- muszę wybrać bardziej zmasowany atak wybrałam więc opcje 5/3)
śniadanko: ser biały+jogurt naturalny+słodzik(mnmnm uwielbiam to połączenie
posiłek: 3 jajka+jogurt naturalny+kawa+ tuńczyk+troche wieśniaka
obiad: omlet z 2 jajek z otrębami+ serek +kawałki chudej szyneczki
posiłek: serek wiejski(w planie- ale równie wychodzi)
kolacja: plasterki chudej szyneczki albo rybka
i do tego 2 razy 1.5 l wody mineralnej, 2 razy 1.7 herbaty czerwonej i zielonej

ćwiczenia: 50 min aerobów+100 przysiadów+brzuszków skośnych+agrafka
pozdrawiam
Rowerek-1/40
kuleczka18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-21, 15:15   #1285
Didier
Rozeznanie

Cytat:

po pierwsze nie platki a otreby mozesz,
po drugie nie 5 lyzek tylko 3 mozesz
po trzecie nie poltlusty ser tylko chudy mozesz

hmmm ja sie spotkalam z tym koktajlem w gazetce rossmana ale nie znalazlam go nigdzie u Dukana, w sumie ten koktajl to nic innego jak polaczenie dozwolonych skladnikow w jednym dzbanku hmmm ja juz pisalam ze probowalam go pic na poczatku ale mi zawracal po drodze ale moja kolunia pije i nie przeszkadza jej to chudnac no bo przeciez wszystko w nim jest ok tak

---------- Dopisano o 16:15 ---------- Poprzedni post napisano o 16:11 ----------

kurde tak sie zastanawiam moze mi te 5/5 nie sluzy, powinnam zmienic...moze wiecej p a mniej p/w w ogole bez p/w chyba nie dam rady...
Stary 2009-09-21, 15:16   #1286
betii5
Rozeznanie

Cytat:
Ja robię tak;1 jajko,pieprz caynne,przyprawa do jajek,pieprz,szczypta soli,troszkę magi.Dodatki;pierś z kurczaka ,papryka ,pieczarki-kroimy podsmażamy razem i zalewamy masą jajeczną.Może też być szynka.
Stary 2009-09-21, 15:16   #1287
wiolqn
Zakorzenienie

GG do wiolqn

kasiulka na PW warzywa to podstawa. Te dni sa dane po to aby uzupelnic niedobory witamin i mikroelementow ktorych samo bialko dostarczyc nie potrafi. W te dni powinysmy stawiac przede wszystkim na warzywa i jako dodatek jesc proteiny. Wiec sama surowka to ponizej minimum. Postaraj sie wprowadzic do jadlospisu na te dni jak najwiecej warzywek. Przynajmniej tych co lubisz. Szpinak jest bardzo bogaty w zelazo, marchewki mozna tylko troche,

Cytat:
Napisane przez betii5 Pokaż wiadomość
jeszcze jedno nie płatki ,tylko mają być otręby,też kiedyś czytałam wyjaśnienie dlaczego ,ale już nie pamietam.Może odezwie się któraś z dziewczyn ,która zna odpowiedż i Ci to wyjaśni.
platkow nei mozna. Podstwowa roznica pomiedzy platkami a otrebami to to z czego sa zrobione. Platki to srodek zboza a otreby to lupinka.

Bogaczko powiedz masz jakas tajemna recepture na mase solna? Te aniolki sa urocze, kiedys probowalam sama robic ale cos masa nie chciala ze mna wspolpracowac i sie przerzucilam na szydelkowanie i haftowanie

Brykanie czyli to co Tygryski lubia najbardziej

Kuchnia Tygryska
wiolqn jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-09-21, 15:20   #1288
Didier
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez betii5 Pokaż wiadomość
Ja robię tak;1 jajko,pieprz caynne,przyprawa do jajek,pieprz,szczypta soli,troszkę magi.Dodatki;pierś z kurczaka ,papryka ,pieczarki-kroimy podsmażamy razem i zalewamy masą jajeczną.Może też być szynka.

WOW! a ja nie wiedzialam co zrobic na obiad ale jestem na p od dzisiaj i moge sobie zapodac owoce morza w omlecie, bo lubie baaaardzo
Stary 2009-09-21, 15:23   #1289
eliza40
Zakorzenienie

Omlecik to będzie jutro na obiados
A ja robię omlet tak normalnie jajka i mleko,nawet mąki nie dodaję,byle było jadalne i żeby można czymś przełożyć.Normalnie to się jeszcze daje mąkę nie.

Dzięki za propozycje
Stary 2009-09-21, 15:31   #1290
pupuru
Raczkowanie

Kurczę... babcia z dziadkiem przywieźli z kaszub wielki, pachnący, chrupiący chleb _-_ i zjadłam 2 taki wielkie kromki z serem i keczupem _-_ to by grzech i to z premedytacją i do tego nie żałuję : P za to chyba wcześniej zacznę P i zmniejsze P+W : P
pupuru jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości