|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1681 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: PRóBOWAć DO SKUTKU część IX "weterankowy finał"
Ech dziewczynki czytam Was dzisiaj i płaczę, nie wiem czemu, chyba jakiś dzień płaczliwy mam
Velluto ogromne gratulacje ![]() ![]() Nikuś podziwiam Cię za ten spokój co w sobie masz, przeciez to tylko parę dni.... a od Ciebie bije taki spokój, piękne to Kropko jak przeczytałam co Ci dolega, raaaany nie miałam pojęcia... jakbyś była moją siostra.. (mój kręgosłup to strzępki, lekarze mnie straszyli już nie raz że jak dalej nie będę o niego dbała to zostanę, kaleką, tachykardia hmmm skąd ja to znam, dodatkowo nerwica lękowa - może masz tą samą odmianę ![]() Konczitko, własnie co do wieku, to proszę zmień u mnie na 30 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1682 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() no własnie, ciekawe co u olivki... Cytat:
![]() Ale pamietaj, że to Ty nadałaś taki tytuł dla tego wątku, a to zobowiązuje ![]() ![]() ![]() ![]() Bardzo mi przykro, że nie udało Wam sie znaleźć pracy tutaj Cytat:
Uważam, że Twoj mąż robi bardzo mądrze, że chce wyciągnąć konsekwencje wobec pomysłodawców głupich żartów. I pamietaj, że NIKT nie jest ideałem, nawet te osoby, które chciały Ci to wytknąć. Dziwne metody... Trzymam kciuki za Was ![]() dziekuje ![]() ![]() Kasia_23 - dziekuje ![]() Edytowane przez velluto Czas edycji: 2009-09-22 o 11:26 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1683 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1684 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja też mam dziś dzień marudny, chyba za krótko spałam...i jakaś jestem taka.... nieswoja hehe spokój? czy ja wiem...czuję się troszkę tak jak przed Bożym Narodzeniem... ekscytacja, ciekawość, oczekiwanie... jestem gotowa, wszystko gotowe...już nic innego nie pozostało tylko czekać, a potem dać z siebie wszystko. nikt tego za mnie nie zrobi przecież ![]() wierzę, że dam radę.
![]() ![]() |
![]() |
#1685 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Np. przy kolonoskopii wyskoczyła mi tachykardia 160 i częstoskurcz komorowy. A ja się tylko bałam... Przeszłam masę lekarzy nim w końcu mój stomatolog zapytany o stan moich zębów (mąż mnie poinformował że zgrzytam w nocy, to poszłam do kontroli) stwierdził, że to temat dla psychologa. Nie rozdrabniałam się, poszłam do psychiatry i stwierdzono u mnie nerwicę. Ku mojemu mega zaskoczeniu. ![]() ![]() Wyniki krwi trzeba sprawdzić, nigdy nie są złe bez przyczyny. Edytowane przez kropka75 Czas edycji: 2009-09-22 o 11:34 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1686 |
Zadomowienie
|
![]() Ale teraz widzę, że wszystko układa się w logiczna całość. Te wszystkie rzeczy, które sie stały dzieki temu, że wcześniej nam sie nie udawało, mają ogromne znaczenie i wpływ na nasze życie. Wierzę, że u Ciebie będzie podobnie. Choć wydaję się, że limit na cierpliwe czekanie już dawno został wyczerpany... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1687 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
straaaaasznie się cieszę, że Wam się udało! ![]() ![]() wogóle ten wrzesień to miesiąc cudów... mogłaby się Lena we wrześniu urodzić..w sumie czemu nie??? dawaj maleńka, mamusia czeka...
![]() ![]() |
![]() |
#1688 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1689 |
Zadomowienie
|
Nika
![]() Ja jestem przeszczęśliwa, choć tak naprawdę jeszcze boję się tak otwarcie cieszyc się z tego faktu ![]() ![]() A Lenka może spełni Twoje życzenie, kilka dni wrzesnia jeszcze przed nami ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1690 |
Zadomowienie
|
nikt nie zostaje w tyle Słonko
![]() ja to na drugie dziecko straciłam wszelkie nadzieje... pod klubem nieszczęść zdrowotnych mogę się podpisać dwoma łapkami i jeszcze nogą... dwie operacje, zrosty, cudem urodzone dziecko, permanentna anemia, która o dziwo teraz wyszła na prostą, kręgosłup szyjny powypadkowy z przemieszczeniami, reszta kręgów żyje własnym życiem ,ale to wynik tańczenia zawodowego, wada serca, a nawet dwie ![]() ![]()
#1691 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() No właśnie Nikuś o tym mowiłam, że od Ciebie nie czuć żadnej paniki, raczej wielkie oczekiwanie ekscytację i spokój i to takie, takie fajne jest ![]() A Lenka niech pijawi się we wrześniu, to takie przypieczętownie tych wszystkich dobrych wieści by było na koniec września ![]() Cytat:
![]() ![]() A co do lekarzy... oj tylu ich odwiedziłam. W ogole książkę można by napisać. Ale to nic fajnego i chyba nie chce o tym się rozpisywać. No nic, jak siostry ![]() To teraz jeszcze o fluidki siostrzane poprosze ![]() Ściskam Was mocno ![]() Cytat:
Jak napisałaś o 10 cyklach to starałam się doliczyć który to u mnie, ale będzie conajmniej z 20.... ![]() ---------- Dopisano o 13:12 ---------- Poprzedni post napisano o 13:08 ---------- Cytat:
Staram się, czasami są chwile zwątpienia, czasami cholernie mocno wierze, że nadejdzie ten dzień. To takie huśtawki niestety. Ale chyba uzasadnione. Te nasze długie oczekiwania jakby nie było musza się na nas jakoś odbic. Nie jestem CZK. Nie mam serca z kamienia, dlatego się rozklejam. Edytowane przez _Kasia23_ Czas edycji: 2009-09-22 o 12:09 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1692 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Tez chciałabym zobaczyc te upragnione dwie kreseczki...ale jakoś nadzieji na nie już nie mam.. Pozdrawiam |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1693 | ||
Zakorzenienie
|
Moje wy kochane przypadki nieszczęść zdrowotnych!!!!
![]() ja miałam tylko tachykardię, zespół jelita drażliwego, hemoroidy ![]() ![]() a poza tym córka alkoholików więc w głowie też niecałkiem poukładane, ale to bogu dzięki niezdiagnozowane i nienazwane więc spychamy w nieświadomość ![]() Kropeczka, przydadzą się ![]() Cytat:
Kochanie, ja się cieszę za Ciebie , wiesz? póki co spokojnie i z optymizmem. a jak mąż zareagował?????????? Cytat:
i choć teraz wydaje ci się, że to wszystko jest bez sensu i do doopy zachowaj nadzieję, że jesteś na dobrej drodze, choć może rożami usłana nie jest. drzewo nie smagane wiatrem nie wyrasta na silne. oj byłoby pieknie urodzić jeszcze we wrześniu. ![]() ![]() kiedy będzie- wtedy będzie ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1694 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Fluidki wyślę Ci siostro, jak się ta mała trąba pokaże w końcu. Bo tymczasem to ma mnie w nosie. ![]() ---------- Dopisano o 13:27 ---------- Poprzedni post napisano o 13:24 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() A jak u Ciebie jelito w ciąży? Podobno u osób ze skłonnością do zaparć, ciąża tylko pogarsza sprawę, ale jakoś nie zauważyłam... |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1695 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() kochana, właśnie moje jelita w ciąży pracują pięknie! żadnych dolegliwości- no teraz dosłownie ostatnie dwa tyg czasem muszę iść dwa razy do kibelka, ale podejrzewam, że mała już mi na jelitach siedzi. a poza tym, to super. mogę nawet orzeszki jeść i nic - działa jak w zegarku! cała ciąże żadnych zaparć, żadnych bóli nic... ale może to też kwestia tego, że nareszcie mam spokojne życie...pomijając rodzinne problemy, oczywiście.
![]() ![]() |
![]() |
#1696 | |
Zakorzenienie
|
Cześć kobietki
![]() Wpadłam do was po pracy i przed dalsza pracą, znaczy się przed wywiadówką. A ktoś mnie pytał, czego uczę. Jestem wredną polonistką, ot co ![]() Velluto, gratulacje serdeczne ![]() ![]() ![]() ![]() Konczita, cieszę się, że z mężem sobie wyjaśniliście. A ty się ie obwiniaj, że czasem już jest dobrze, a czasem jeszcze cię nosi. Masz do tego pełne prawo, nie warto wszystkiego w sobie chować, bo się nerwicy nabawisz, a związek zawiśnie na bardzo cieniutkim włosku. A te osobniki powinny moim zdaniem zostać ukarane. Jak się im odpuści, to mogą to zrobić innej osobie. A ty się trzymaj ![]() ![]() Bazylko, a ja i tak będę trzymała kciuki mocno za ciebie ![]() ![]() Nika, ja to już nie mogę się doczekać, żeby twoją Lenkę zobaczyć. Z takim imieniem to prawdziwa ksieżniczka będzie ![]() Cytat:
![]() ![]() Widzę, że o choróbskach. Ja to już od dawna wiem, że jak będzie ciąża to będzie też cc, bo wzrok straszliwy. Nerwica stwierdzona, nie działa na nią melisa, czasem uspokajacze działają, ale ogólnie stany lękowe każdego dnia. No i bóle w różnych miejscach na tle nerwicowym. A jeszcze wiem, że jak mi się zajdzie, to od razu muszę na L4 iść, tak ginek przykazał ![]() ![]() Miłego dnia i trzymajcie kciuki za pierwsze spotkanie z nowymi rodzicami (dostałam nową wychowawczą, mam nadzieję, że szybko pójdzie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1697 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Tak pytam, bo mi się właśnie zrobiło jak w zegarku od tygodnia gdzieś. Jem śniadanie i... po sprawie. Żadnych otrębów nie muszę, śliwek, ani innych cudów. Ale może to zasługa migdałów. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1698 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
powodzenia na wywiadówce pani polonistko!!! kochana, sposób " na kłótnię" polecamy - sprawdzony jak widzisz... jak to się nie kłócisz??? kochana, to czas zacząć!!!! słonko to powinnaś zobaczyć pełne imię ( a w sumie imiona bo drugie Lena po babci dostanie) i nazwisko Lenki.... no faktycznie brzmi zdeczka królewsko bo my nazwisko z "van" mamy ![]() moja babcia jak zaproszenie na slub zobaczyła gdzie było pełne nazwisko mojego męża to spojrzała z powagą i pyta: a to on hrabia jakiś czy korzenie ma hrabiowskie? ![]() ![]() ![]() a ja myslałam, że się posikam bo tutaj co drugi to "van" albo "de" ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1699 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Przyjdzie i na Ciebie pora ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
A mąż? ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() OMG polonistka? ![]() ![]() Edytowane przez velluto Czas edycji: 2009-09-22 o 13:36 |
||||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1700 |
Wtajemniczenie
|
Haaah nie no ja też mam zespół jelita drażłiwego, nawet nie wspomniałam, bo to przeciez taki drobiazg
![]() ![]() Nikus ja wiem, wiem że wszystko ma w życiu jakis tam logiczny sens. Ale kurna czemu nigdy nie jest tak jak my chcemy. No nigdy. Np. czemu wszyscy faceci w których się zakochałam, to oświadczyli mi to po czasie? No czemu??!! Wszyscy jak miły bóg okazało się że mnie cholernie kochają- ale serio- wtedy kiedy nie trzeba. Wtedy kiedy byłam zaręczona, wtedy kiedy barałam ślub. No żesz.... do tej pory sie pojawiają. Ci na których punkcie kiedyś szalałam, a oni po latach mi mówią że śnili o mnie po nocach, że kochają mnie do dziś, że jestem najwspanialszą kobietą na świecie.......... ale się bali .... no ja pier.... ![]() No ale ok, tłumacze sobie to tak że mialam poprostu byc z moim szczęściem ![]() I powiem Wam że własnie do takich rzeczy sie już chyba przyzwyczaiłam, i odnośnie fasolki myślę sobie że pewnie pojawi się wtedy kiedy się ani tego nie spodziewam ani nie myślę o tym... tylko kurna jak tu nie myślec. Muszę zapomnieć. Znależć sobie hobby pochłaniające mnie na 100%. Może to pomoże ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1701 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Nikuś - sprawdza Ci się... http://www.parentingweekly.com/pregn...e_calendar.htm ![]() ---------- Dopisano o 14:46 ---------- Poprzedni post napisano o 14:44 ---------- Cytat:
![]() To mój przylazł do mnie z wynikiem testu i jakimś obłędem w oczach, i uśmiechem od ucha do ucha, i do wieczora już mnie nie opuścił, jakby się bał że to dziecko zgubię albo sprzedam jak mu z oczu zniknę. ![]() A potem wyskoczył myć auto i wrócił z kwiatami. ![]() Faceci prześmiesznie reagują. ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1702 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ostatnim tekstem mnie nieźle rozbawiłaś ![]() Cytat:
pomyśl o wszystkich rzecxach, których kiedyś chciałaś... co by było gdybyś je dostała.... pewnie nawet obecnego męża byś nie poznała... jest takie chińskie przekleństwo: niech się spełni to czego sobie życzysz. Słonko! ja Ci życzę, żeby życie Cię MILE zaskoczyło, żeby dało Ci to, co ci potrzebne do szczęścia... ![]() Cytat:
dobrze widzę, że i Tobie wychodzi mała Kropka? ( szczerze mówiąc to by sięz moim przeczucie zgadzało...że to ona będzie) ano , faceci dziwnie reagują ...mój zaczął mnie całować a potem nagle przestał i mówi poważnie: to będzie dziewczynka, widzę to w Twoich oczach.... ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1703 |
Zakorzenienie
|
Nika, kłócimy się jak głupole, bo ja straszna choleryczka jestem
![]() ![]() ![]() Kasiu, to mogę tylko życzyć znalezienia dobrego hobby ![]() ![]() Dziewczyny, ale fajne te reakcje waszych TZtów ![]() ![]() Kropeczko, kiedy ty masz to usg następne? Bo się jakoś pogubiłam ![]() Velluto, nie trzeba uważać na pisownię, bo ja sama po godzinach błędy popełniam ![]() Lecę się zdrzemnąć, bo w nocy o 2.30 jakiś idiota obudził nas dzwoniąc do drzwi ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1704 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mnie Nikuś jak do 34 lat dodam 9 mcy, to syn wychodzi. Chyba, że w sierpniu liczysz mi 33 jeszcze... w sumie to nie wiem jak na to patrzeć. ![]() Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:02 ---------- Poprzedni post napisano o 15:00 ---------- W piątek. ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1705 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() leć się prześpij, ja próbowałam, ale nie wyszło........ ![]() Cytat:
zresztą...wiesz jak to jest z tymi kalendarzami. ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1706 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Takie cykle wlasnie potrafia nas niezle zaskoczyc ![]() Mnie tez takie zaskoczenie spotkalo a teraz juz brzucholek ma 35 tygodni ![]() Swieza porcja fluidkow łapac i zarazac sie kochane ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
http://abcslubu.pl/suwak/11_08_2007_7_1_2002_66.png ![]() ![]() ![]() Mateuszek jest z nami od 03,11,2009 ![]() ![]() ![]() http://suwaczki.slub-wesele.pl/200911031762.html Odchudzanko od 28,01,13 Jest mnie mniej o 19,5kg ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1707 | |||
Zakorzenienie
|
witajcie
Cytat:
i jeszcze ile łez ile mam przejsc... Cytat:
![]() ja z biegiem czasu dla mniedo roku to nie jest duzo czasu,ale mysle tak bo ja przeszałm juz duzo,chodz wiem,ze 6 czy nawet 7 cykli to duzo dla dziewczyn a dla ciebie 10,dla mnie to krótko,ale wlasnie tak mysli czlowiek,nie wychodzi ciagle i nie wie ile wytrzyma... Cytat:
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1708 |
Zakorzenienie
|
to ja tak wpadne się wygadać...
tak mnie naszło... Jestem na liście ,ale przecież tak "technicznie" to ja się nie staram.Czekamy na rozpoczecie staran do stycznia. Z kilku powodów,głownie lokalowo-materialnych. W ubiegły weekend opiekowalismy sie połrocznym chrzesniakiem męża i naszło mnie na refleksje. Czy ja się nadaję na matkę w ogóle? nie potrafię się w 100% skupic na dziecku i patrzec w nie jak w obrazek.Nie potrafiłam tak skupić się na tym malcu. Opieka nad nim sprawiała mi dużo frajdy,nawet nocne pobudki nie byly jakos uciazliwe,ale cieszyły mnie momenty kiedy mialam chwile dla siebie. Mały jest przeuroczy, taki słodki łobuziak ![]() Moze dlatego,ze to nie moje dziecko? Pamiętam ,kiedy byłam w ciąży przez te kilka tygodni to co czułam było nieporównywalne z czymkolwiek innym. Mimo,ze to malenstwo miało kilkanascie milimetrow bylam gotowa zrobic dla niego wszystko. A teraz nie wiem czy bede tak jeszcze kiedykolwiek potrafić? Moje dziecko miałoby teraz 2,5 miesiaca, przeszłam etap ogladania wozkow,wyprawki,czytania o porodzie,zastanawiania sie jakby to było... I teraz prezechodzi mi przez głowe mysl,czy ja sobie czego nie odbieram w ten sposób? Czy jesli uda mi sie jakims cudem ponownie zajsc w ciaze to nie bedzie to juz cos innego? czy bede potrafiła sie cieszyc tak jak wtedy? Ehhh...wiem,ze to chaotycznie napisane,ale musiałam gdzies to z siebie wyrzucic.. |
![]() ![]() |
![]() |
#1709 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:28 ---------- Poprzedni post napisano o 19:25 ---------- Cytat:
Chyba jakaś rola by Ci się przydała, kochanie, krówki, świnki... bo jak się człowiekowi nudzi to mu głupie pomysły do główki przychodzą. ![]() Dlaczego miałabyś patrzeć jak w obrazek na dziecko, które nie jest Twoje? Oczywiście, że to inna sprawa. Nawet nie ma porównania. I oczywiście, że będziesz kiedyś czuła to samo co wtedy. I będziesz się tak cieszyć. Zaręczam. ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1710 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dobrze czasem sie wygadac i przeczytac,ze coś mi sie niepotrzebnie roi ![]() Rolę to ja mam,cały ogródek na balkonie 1,5 m 2 ![]() za świnki i krówki podziękuję ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:18.