Starające się i będące już w ciąży - rozmowy o wszystkim co nas martwi - Strona 50 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-09-23, 09:52   #1471
malinka123108
Wtajemniczenie

Dot.: Starające się i będące już w ciąży - rozmowy o wszystkim co nas martwi

Cytat:
Napisane przez jami Pokaż wiadomość
Dziekuje Kochane za rady. chyba na razie wstrzymam się z jakimkolwiek dzialaniem i poczekam na to wyrownanie we wrzesniu. Biorac to na chlopski rozum wlasnie tak myslalam, ze zasilek powinien byc przynajmniej podobnej wielkosci a tu gdzies te pieniazki zniknely. jutro mam wizyte u lekarza, wiec bede musiala zawiesc tez l4 do pracy-poprosze jeszcze raz, zeby sprawdzili czy na pewno policzyli mi 100%. Zobaczymy-choc nie jestem dobrej mysli-od samego pocztaku mam z nimi problemy, a moj stres sprowadza tez problemy na moja ciaze ;( W sumie nigdy nie bylam taka, zebym walczyla o swoje za wszelka cene, ale teraz kiedy spodziewam sie dzidziusia to w sumie wszystko dla niego-zyjemy z TZ z jego pensjia moja odkladamy na dzidziusia, zeby miec w razie czego-i jak tu oszczedzac? sorki dziewczyny, ale ostatnio tyle problemow, ze starsznie placzliwa jestem i musze sie komus wygadac
kochana rozumiem cie naprawde baby to maja przewalone jak nie urokj to sraczka no ale coz taki nasz los ja dopiero 1 cykl sie staram i czekam na ta wredna malpe*tzn nie czekam)ale jak przyjdzie to sie wscikne i tyle najgorsza jest ta nasza niecierpliwosc no ale coz trzeba sobie radzic..jak bede w ciazy bede napewno sie martwic o inne rzeczy zawsze sa problemy jakies ale najwiekszym to chyba jest nie brak dzidziusia nawet widzac to 1 kreske na tescie to uczucie zagnebia jak szlak
malinka123108 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-23, 09:56   #1472
Carol77
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kamilunia Pokaż wiadomość
ja też miaam króliczka miniaturkę, ale odmianę baranek, to te z oklapnietymi uszkami słodziutki był, ale niestety musiał być chory bo po tyg zdechł. Zastanawiam się czy kupić drugiego dla synka????
My też mieliśmy baranka i był przecudny, ale też zdechł, leczyliśmy go, ale w sklepie go zaniedbali i wątroba mu nie wytrzymała, płakałam jak dziecko. Jak będziesz kupowała, to nie kupuj odmiany "lewek" bo to sa durnie straszne, miałam 2 takie i szkoda gadac , takie pokopańce
Ja teraz mam bezrasowca , heheh nie wiem jak sie nazywa ta rasa, ma gładką sierśc i jest biało czarny- tzn ona jest no i jak bedziesz w sklepie, to pooglądaj go dokładnie, szczególnie pupkę, jak bedzie miał pozlepiane i poprzyklejane wokół pupki odchody, to go nie kupuj,bo tzn, że już jest z nim coś nie tak. Ja miałam 6 królików i też kupiłam takiego co miał taką pupke poobklejana myśląc, ze może zaniedbali go troszke, a jak się potem okazało 2 takie przypadki po tygodni zdechły

---------- Dopisano o 10:56 ---------- Poprzedni post napisano o 10:54 ----------

Jami, nic się nie przejmuj, żal się ile wlezie!!!!!!! My postaramy sie pomoc, ja wiem jak jest ciężko, ja mam swoją firmę i żygac mi się chce już od wydatków...

Olusia
Filipek

Adaś

A baby is born with a need to be loved - and never outgrows it.

Carol77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-23, 10:13   #1473
aneczka555
Zadomowienie

dziewczyny a to ze zaczely bolec mnie piersi z piatku na sobote oznacza to ze moglam miec jajeczkowanie tak? tzn nie obserwowalam siebie w tym cyklu i nie wiem juz...ale chyba piersi nigdy nie bola przed,albo bez powodu?mam nadzieje ze nie zagmatwalam za bardzo mojego pytania??

aneczka555 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-23, 10:21   #1474
malinka123108
Wtajemniczenie

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=220201
prosze kochana.wszystko prawie o cycuszkach
Stary 2009-09-23, 10:26   #1475
aneczka555
Zadomowienie

dziekuje malinka ale ja nie biore tabletek anty.wiec od tego mnie na pewno nie bola...podobno bol pojawia sie zawsze po owulacji i jest to zwiazane ze wzrostem progesteronu czy to prawda??

Stary 2009-09-23, 10:26   #1476
jami
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez malinka123108 Pokaż wiadomość
kochana rozumiem cie naprawde baby to maja przewalone jak nie urokj to sraczka no ale coz taki nasz los ja dopiero 1 cykl sie staram i czekam na ta wredna malpe*tzn nie czekam)ale jak przyjdzie to sie wscikne i tyle najgorsza jest ta nasza niecierpliwosc no ale coz trzeba sobie radzic..jak bede w ciazy bede napewno sie martwic o inne rzeczy zawsze sa problemy jakies ale najwiekszym to chyba jest nie brak dzidziusia nawet widzac to 1 kreske na tescie to uczucie zagnebia jak szlak
Widzisz-ja tam nie musialam sie zbytnio starac-poprostu wpadlismy z TZ, ale to zycie takie przewrotne-jak czegos bardzo chcesz to zwylke sa z tym problemy. Ale wierze, ze Ci sie uda trzymam kciuki
Cytat:
Napisane przez Carol77
Jami, nic się nie przejmuj, żal się ile wlezie!!!!!!! My postaramy sie pomoc, ja wiem jak jest ciężko, ja mam swoją firmę i żygac mi się chce już od wydatków...
Hehe dzieki, ale pewnie jeszcze bedziecie miec mnie dosc z tym zaleniem sie -juz taka jestem, ze zawsze martwie sie na zapas-moze i dobrze, ze moj TZ przyjmuje wszystko z wiekszym dystansem ...

Edytowane przez jami
Czas edycji: 2009-09-23 o 10:29
jami jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-23, 10:27   #1477
Carol77
Zakorzenienie

Kurde, drażni mnie mój ukochany perfum!!!!!! Zaraz oszaleje, dopiero co go dostałami nie moge się nim perfumowac.............a wczoraj nagle zaczął mi śmierdziec gaz w salonie, nikt tego nie czuł tylko ja, ja już chyba mam świrajuż mnie to wkurza, pomimo kataru wszystko czuje, grrrrrrrr a testu i tak nie zrobie, bo do 2 duzo czasu. Miałyscie takie objawy kochane?? A moze po prostu hormony poszalały, czytałam, ze w niektórych dniach cyklu możemy nieznosić nawet naszych ulubionych perfum... Ja kiedyś na jedne byłam uczulona i mnie dusiły, ale nie reagowałam tak dziwnie.

Olusia
Filipek

Adaś

Stary 2009-09-23, 10:34   #1478
jami
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Carol77 Pokaż wiadomość
Kurde, drażni mnie mój ukochany perfum!!!!!! Zaraz oszaleje, dopiero co go dostałami nie moge się nim perfumowac.............a wczoraj nagle zaczął mi śmierdziec gaz w salonie, nikt tego nie czuł tylko ja, ja już chyba mam świrajuż mnie to wkurza, pomimo kataru wszystko czuje, grrrrrrrr a testu i tak nie zrobie, bo do 2 duzo czasu. Miałyscie takie objawy kochane?? A moze po prostu hormony poszalały, czytałam, ze w niektórych dniach cyklu możemy nieznosić nawet naszych ulubionych perfum... Ja kiedyś na jedne byłam uczulona i mnie dusiły, ale nie reagowałam tak dziwnie.
Ja np uwielbiam kalafiora,ale jak bylam juz w ciazy (jeszcze o tym nie wiedzialam) zrobilam sobie na obiad moja ulubiona zapiekanke z kalafiorem to przechodziac przy stole zbieralo mi sie na wymioty, wiec stwierdzilam, ze to podejrzane.
W sumie kazda kobieta przechodzi to swoja droga, ale u mnie np wyostrzyl sie wech-wyczuwam wsztsko, czego inni nie zdaza poczuc-moj TZ i moja mama strasznie na to narzekaja
jami jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-23, 10:38   #1479
Carol77
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jami Pokaż wiadomość
Ja np uwielbiam kalafiora,ale jak bylam juz w ciazy (jeszcze o tym nie wiedzialam) zrobilam sobie na obiad moja ulubiona zapiekanke z kalafiorem to przechodziac przy stole zbieralo mi sie na wymioty, wiec stwierdzilam, ze to podejrzane.
W sumie kazda kobieta przechodzi to swoja droga, ale u mnie np wyostrzyl sie wech-wyczuwam wsztsko, czego inni nie zdaza poczuc-moj TZ i moja mama strasznie na to narzekaja
Ja już nie pamiętam jak było w 1 ciąży, ale to mi jakos się dziwne wydaje...ale co tam, może po prostu coś mi węch oszalała nawiasem mówiąc to byłoby niesamowite, bo przytulanki były tylko 2 razy w tym cyklu, bo TZ miał szkolenie 2 tygodniowea owulka nie mam pojecia kiedy i gdzie była hehhe ale spokój mnie nie opuszcza i po test nie mam zamiaru leciec poczekamy, zobaczymy a jeszcze dizsiaj kobieta była licznik na wodę spisać i mi krowami śmierdziała

Olusia
Filipek

Adaś

Stary 2009-09-23, 10:40   #1480
aneczka555
Zadomowienie

Cytat:

kochana a mnie sie jakos wydaje ze ty faktycznie zafasolkowalas!!
podejrzana jakas jestes,sennosc ,zapachy itp
no no...ja tez bym chciala miec juz jakies objawy

Stary 2009-09-23, 10:45   #1481
Carol77
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aneczka555 Pokaż wiadomość
kochana a mnie sie jakos wydaje ze ty faktycznie zafasolkowalas!!
podejrzana jakas jestes,sennosc ,zapachy itp
no no...ja tez bym chciala miec juz jakies objawy
słodka a wiesz, ja jak wcześniej szalałam, tak teraz się z siebie śmieje i wręcz sobie wmawiam, ze to niemożliwe i, że to na pewno nie tym razem i jakaś dziwnie spokojna jestem, naprawdę szok, nawet się z małą nie kłócę a tak to wyzywam ile wlezie a senność, to akurat u mnie normalka, bo niskociśnieniowiec jestem zobaczymy kochana co będzie po 2 października ja tam za Was trzymam kciuki

Olusia
Filipek

Adaś

Stary 2009-09-23, 10:50   #1482
aneczka555
Zadomowienie

ja tez nie schizuje ale czasem myslenie sie wlacza-jestem-nie jestem w ciazy?? i chyba jak na razie przewage bierze to drugie...

Stary 2009-09-23, 10:53   #1483
Carol77
Zakorzenienie

Cytat:
ja tez nie schizuje ale czasem myslenie sie wlacza-jestem-nie jestem w ciazy?? i chyba jak na razie przewage bierze to drugie...
Wiem jak to jest i rozumiem Cię doskonale!!! Będziesz zafasolkowana, zobaczysz, a potem bedziemy wszystkie tutaj narzekac jak bobasy daja nam w kość

Olusia
Filipek

Adaś

Stary 2009-09-23, 11:02   #1484
malinka123108
Wtajemniczenie

ja tez nie biore zadnych tabletek anty wiec w sumie nie mam pojecia co z tymi naszymi cycuvhami
Stary 2009-09-23, 11:14   #1485
aneczka555
Zadomowienie

Cytat:
Wiem jak to jest i rozumiem Cię doskonale!!! Będziesz zafasolkowana, zobaczysz, a potem bedziemy wszystkie tutaj narzekac jak bobasy daja nam w kość
dla fasolki zniose wszystko

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-09-23, 11:36   #1486
marlenka0505
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kamilunia Pokaż wiadomość
@ powinnam juz dostać, bo u mnie cykle wypadają tak dość dziwnie bo kilka cykli pod rząd mam25, a póżniej kilka 28( więc teraz wypada 25- dziś/0 sama nie wiem od czego to zależy???? Moż e któaś z was tak ma?????:confuse d:

---------- Dopisano o 10:29 ---------- Poprzedni post napisano o 10:27 ----------

brzuch mnie trochę ćmi, a zPrzemusiem tez mnie ćmił, tylko nie wiem czy tak??????? Nie pamiętam piersi przecież też nie muszą boleć chyba od razu co????
ja bym poczekała do tego 28 dnia cyklu i wtedy dopiero bym zrobiła, bo jak coś się przestawiło i znowu wypadnie Ci 28 dniowy cykl, to test może jeszcze nie wykazać ciąży.
Co do objawów, to ja w 1 ciąży nie miałam rzadnych oprócz braku @.

Ja już po zakupach, oczywiście nie znalazłam tego czego szukałam (dodatki w postaci sztucznej biżuterii). Za to córeczce kupiłam koraliki i koleżance z pracy nakupiłam różnych dodatków Coś kupiłam wiec jestem usatysfakcjonowana, a że nie dla siebie to tylko szczegół
No i taki piękny dziś dzień, słoneczko, taka pozytywna jesień w powietrzu - ech piękny ten pierwszy dzień jesieni.
No i po drodze młodą straciłam Teściową spotkałam i porwała mi małą mam chwilę dla siebie, a raczej na zaangażowanie się w porządki
aaaa i prawie zapomniałam, przechodziłam koło komisu z dziecięcymi rzeczami, sama się zdziwiłam za jak małą kasę można kupić fajny niezniszczony wózeczek Młoda już komentarze, że kupimy jak będzie siostra, albo brat

---------- Dopisano o 12:36 ---------- Poprzedni post napisano o 12:34 ----------

jami wiesz skoro Ci się należy to dlaczego masz nie dostać. 300 zł miesięcznie to masz sporo kasy, licząc przez czas chorobowego i potem macierzyńskiego to się ładna sumka nazbiera.
Stary 2009-09-23, 13:19   #1487
macocha19
Raczkowanie

Cytat:
Ja już nie pamiętam jak było w 1 ciąży, ale to mi jakos się dziwne wydaje...ale co tam, może po prostu coś mi węch oszalała nawiasem mówiąc to byłoby niesamowite, bo przytulanki były tylko 2 razy w tym cyklu, bo TZ miał szkolenie 2 tygodniowea owulka nie mam pojecia kiedy i gdzie była hehhe ale spokój mnie nie opuszcza i po test nie mam zamiaru leciec poczekamy, zobaczymy a jeszcze dizsiaj kobieta była licznik na wodę spisać i mi krowami śmierdziała

Carol jestes nie zła miałam ubaw po pachy
Stary 2009-09-23, 13:23   #1488
Carol77
Zakorzenienie

Cieszę się, że Cię rozbawiłam

Olusia
Filipek

Adaś

Stary 2009-09-23, 14:05   #1489
niutek
Raczkowanie

Ja też kiedyś chodziłam po domach i tez w co niektórych fajny zapach był.....i teraz jak to czytam co Carol 77 piszę normalnie tak ryczę ze śmiechu że nie mogę się powstrzymać , cały dzień krowy przed oczami....
niutek jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-09-23, 14:06   #1490
malinka123108
Wtajemniczenie

czytalam teraz na pewnym forum o testach ciaz.i 1 dziewczyna sie wypowiadala ze okres sie jej spoznial a test jej wyszedl negatywnie i robila jeszcze 5 i dopiero 13 dni po oczekiwanej miesiaczce 6 jej wykazal
Stary 2009-09-23, 14:11   #1491
Carol77
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niutek Pokaż wiadomość
Ja też kiedyś chodziłam po domach i tez w co niektórych fajny zapach był.....i teraz jak to czytam co Carol 77 piszę normalnie tak ryczę ze śmiechu że nie mogę się powstrzymać , cały dzień krowy przed oczami....
ja sama się śmieje z siebie ale mówię Ci krowy i obora , masakra i jeszcze tak blisko mnie stała, i tak zaciągała po wiejsku miła kobietka, ale ten smrodek

---------- Dopisano o 15:11 ---------- Poprzedni post napisano o 15:09 ----------

Cytat:
czytalam teraz na pewnym forum o testach ciaz.i 1 dziewczyna sie wypowiadala ze okres sie jej spoznial a test jej wyszedl negatywnie i robila jeszcze 5 i dopiero 13 dni po oczekiwanej miesiaczce 6 jej wykazal
ja jeszcze lepszy post przeczytałam, laska nie wiedząc nic o ciąży poszła do gina na kontrole a ten jej mówi, ż ejest w 8 tyg, ona szok, ale się ucieszyła. Po drodze do domu kupiła 2 testy,bo chciała kiedyś je dziecku pokazać i...........zrobiła obydwa i obydwa wyszły negatywne!!!!!!!! Czujecie??? Podobno niektórym kobietom wcale nie wychodzą

Olusia
Filipek

Adaś

Stary 2009-09-23, 14:15   #1492
niutek
Raczkowanie

Cytat:
Właśnie też już słyszałam że dziewczyny robiły więcej tych testów ciążowych .....ja nie wiem od czego to zależy czy od testu czy od dnia, że pierwszy wyszedł negatywnie a po paru razach testowania w końcu dwie kreseczki ..... no i wierzcie tu teraz testom...
Stary 2009-09-23, 14:19   #1493
malinka123108
Wtajemniczenie

ja jeszcze lepszy post przeczytałam, laska nie wiedząc nic o ciąży poszła do gina na kontrole a ten jej mówi, ż ejest w 8 tyg, ona szok, ale się ucieszyła. Po drodze do domu kupiła 2 testy,bo chciała kiedyś je dziecku pokazać i...........zrobiła obydwa i obydwa wyszły negatywne!!!!!!!! Czujecie??? Podobno niektórym kobietom wcale nie wychodzą[/QUOTE]

ja cie pierdziele wysoki sadzie ale jaja wieksze od torby eheheheheheh
Stary 2009-09-23, 14:19   #1494
niutek
Raczkowanie

Cytat:
ja sama się śmieje z siebie ale mówię Ci krowy i obora , masakra i jeszcze tak blisko mnie stała, i tak zaciągała po wiejsku miła kobietka, ale ten smrodek

---------- Dopisano o 15:11 ---------- Poprzedni post napisano o 15:09 ----------

ja jeszcze lepszy post przeczytałam, laska nie wiedząc nic o ciąży poszła do gina na kontrole a ten jej mówi, ż ejest w 8 tyg, ona szok, ale się ucieszyła. Po drodze do domu kupiła 2 testy,bo chciała kiedyś je dziecku pokazać i...........zrobiła obydwa i obydwa wyszły negatywne!!!!!!!! Czujecie??? Podobno niektórym kobietom wcale nie wychodzą
Ale jaja... i co teraz ..jak sprawdzić chyba tylko domowymi sposobami,
a zna któraś jakiś domowy pewny sposób...na to czy się jest , czy nie?...
Stary 2009-09-23, 14:24   #1495
aneczka555
Zadomowienie

dlatego jak mi wychodza negatywne testy to az tak sie nie przejmuje bo zawsze mysle a noz trafilam na jakis felerny test i nie pokazal jeszcze ciazy

---------- Dopisano o 15:24 ---------- Poprzedni post napisano o 15:21 ----------

kurcze ja to sie zalamie jak dostane teraz @

Stary 2009-09-23, 14:28   #1496
Carol77
Zakorzenienie

no mówię Wam jaja jak berety ehehhehehheeh kurde ja tam nie znam sprawdzonego domowego sposobu heheh a bardzo bym chciała kobietki dawajcie jakieś ja zrobiłam 3 ostatnio i nic, ale beta też była ujemna więc nie miałam złudzeń, chociaz na wyniku było napisane, ze od 3-4 tygodnia wyjdzie poziom tego hormonu. Potem juz nic nie robiłam, 2 dniwe krwawienie i teraz czekam co dalej jak krowy i inne będą mnie dalej prześladować to będę sie zasatanawiać

Olusia
Filipek

Adaś

Stary 2009-09-23, 14:31   #1497
niutek
Raczkowanie

Cytat:
dlatego jak mi wychodza negatywne testy to az tak sie nie przejmuje bo zawsze mysle a noz trafilam na jakis felerny test i nie pokazal jeszcze ciazy

---------- Dopisano o 15:24 ---------- Poprzedni post napisano o 15:21 ----------

kurcze ja to sie zalamie jak dostane teraz @
bez obaw bo zawsze sie może tak być że ten test jest zły ty jesteś z tych co nie wykrywa im.. a na drugi miesiączek już stan odmienny... Moja koleżanka tak miała normalnie @ a na nastepny miesiąc sie okazało że to już 8 tydzień .... Raz czytałam że dziewczyna przy kości nieco żle się poczuła bardzo coś zemdlała czy coś i do szpitala ją zawieżli a tam się okazało że rodzić zaczeła....:hahah a:.. Nawet sie nie zastanawiałm jak to jest możliwe .... wiec nigdy nic nie wiadomo...a co do domowych sposobów to poszperam może co wynajdę

Edytowane przez niutek
Czas edycji: 2009-09-23 o 14:33
Stary 2009-09-23, 14:37   #1498
aneczka555
Zadomowienie

Cytat:
no mówię Wam jaja jak berety ehehhehehheeh kurde ja tam nie znam sprawdzonego domowego sposobu heheh a bardzo bym chciała kobietki dawajcie jakieś ja zrobiłam 3 ostatnio i nic, ale beta też była ujemna więc nie miałam złudzeń, chociaz na wyniku było napisane, ze od 3-4 tygodnia wyjdzie poziom tego hormonu. Potem juz nic nie robiłam, 2 dniwe krwawienie i teraz czekam co dalej jak krowy i inne będą mnie dalej prześladować to będę sie zasatanawiać

hehe dobre
a ja na twoim miejscu pokusilabym sie na zrobienie testu,tym bardziej ze mialas tylko 2 dniowe krwawienie...

---------- Dopisano o 15:37 ---------- Poprzedni post napisano o 15:32 ----------

niutek w takim razie czekamy na informacje

Stary 2009-09-23, 14:42   #1499
Carol77
Zakorzenienie

Niutek szukaj szukaj czekamy ale historia heheh jak można do 9 mc nie wiedziec?? no ale różnie to bywa hehhe

Aneczka, zrobię jak do 10 października nie przyjdzie moja Mama ma 11 urodziny to może będzie miała prezent hehehheh

Olusia
Filipek

Adaś

Edytowane przez Carol77
Czas edycji: 2009-09-23 o 14:43
Stary 2009-09-23, 14:54   #1500
aneczka555
Zadomowienie

oby Carol mama na pewno mialaby niezapomniane urodzinki...moj tz ma urodziny w pazdzierniku i tak bardzo chcialabym tez miec dla niego prezent ja mam we wrzesniu ale do tego czasu to i tak nic jeszcze nie bedzie wiadomo ehhhh

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości