|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1861 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Wakacyjne nasze Szkraby przywitały swoje Mamy!!! - Lipcowo-Sierpniowe Słoneczka
Inhalujemy pulmicorem i beloduarem, przepisał nam lekarz.
Tomus cały dzień grzeczny a teraz tak marudzi -sam nie wie czego chce. Zaraz kapiel moze sie uspokoi i zasnie
|
|
#1862 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wakacyjne nasze Szkraby przywitały swoje Mamy!!! - Lipcowo-Sierpniowe Słoneczka
Cytat:
Moj TŻ tez mnie ostatnio wkurza juz sama nie wiem, może sie za bardzo czepiam, wszystko wyolbrzymiam stad te moje humorki względem małża Dzisiaj np. zamiast posiedziec z małym i ze mną to pojechał do mamusi :/Cytat:
|
|
|
#1863 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kolega wydzwaniał jak opętany w sprawie spotkania z motocyklistami.Motocyklis ta zakichany, no i pojechał, więc będe za to ciosać mu kołki na głowie z czystej złośliwości. A ja już liste robiłam na zakupy, żeby obiadek był pyszniutki i soczki itp.Człowiek się "odziera", pot to tyłku leci i o kant d***y to roz...trzasnąć.Koniec.Nie ma.Nie będzie. Ciotka na dniach u mnie będzie.Drażni mnie wszytsko od wczoraj Może też wyolbrzymiam.Kto to wie.Ten co z boku patrzy ma inne podejście.Ważne co we mnie siedzi. Ide sobie do kąpieli i spać Dobranoc mamusie
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
|
#1864 | |||
|
Zakorzenienie
|
czesc mamcie
![]() ![]() my po bioderkach- niestety wyniki chyba nie sa za dobre bo zalecono szerokie pieluchowanie- wyniki to 1a i 2a....nie wiem co to oznacza......za miesiac do kontroli mam nadzieje ze bedzie dobrze bo w sumie bioderka ciagle sie wyksztalcaja wiec moze za miesiac bedzie ok.....mala spi na brzuszku wiec zawsze ma nozki szeroko na zabke..... mala byla bardzo grzeczna ze pojechalismy na zakupy i zaszalalam z zakupami dla Weroniki -nakupilam spioszkow i pajacykow na 62 i 68..... Cytat:
![]() Cytat:
ja nosze Weronike 10-15 minut Cytat:
|
|
#1865 | |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
![]() dzis jak wczoraj dziecko poszlo o 21 spac zobaczymy jak bedzie potem przez to codzienne wieczorne wojowanie maly chyba sobie wszystko poprzestawial bo wczoraj jak sie obudzil o 3 w nocy to nie chcial zasnac do 5 rano
|
|
|
#1866 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cześć
nie mam siły moje dziecko znowu dało mi popalić ![]() spał od 22 - 1 jadł do 1.30 szczelił kupke i poszedł spaća potem to juz była jazda zbudził sie o 2.30 jadł do 3.10 zbudził sie o 3.30 jadł do 4 zbudził sie o 4.30 jadł do 5 itd jestem wykonczona bolał go chyba brzuszek bo przy piersi wyginał mi się we wszystkie strony, bił mnie rekami i kopał nogami ![]() teraz puszcza bączki ![]() Cytat:
Cytat:
tylko co z owoców będę wtedy jadła ![]() gratuluję przespanej nocy lecę bo juz wyje
|
|
|
#1867 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Eleeri może tylko dzisiaj ta noc taka nieciekawa była? Moja niuńka dzisiejszej nocy obudziła się tylko raz około 3 zasnęła o 4 i jeszcze śpi. Idziemy zaraz do księdza w sprawie chrztu. Ile się daje księdzu za chrzest? 50 zł wystarczy??? |
|
|
|
#1868 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie jestem przyzwyczjona do tylu pobudek w nocy, ale znając siebie bylabym nie do zycia,naburmuszona i okrzyczana ![]() ---------- Dopisano o 08:08 ---------- Poprzedni post napisano o 07:46 ---------- Cytat:
I uwaga uwaga!!!! u nas juz dzis po kupce, wiec teraz jestem juz pewna ze to za sprawa wody
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
||
|
|
|
#1869 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ania tez potrafi tak solidnie zakupkowac. Wczoraj podczas karmienia czulam, ze cos produkuje, poszlam Ja przebrac, ledwo zdjelam pieluszke- rabnela nowa kupke tak gruntownie, ze zalalo cale spiochy i komode, po czym na zakonczenie siknela ![]() A ostatniej nocki to Ci wspolczuje. Moze to tak wyjatkowo miala wielki glod ![]() Cytat:
Cass trzymam kciuki za szczepienie, aby nie bolalo...Ja nie wiem, jak ja przezyje nasze szczepienia... Czekoladko zaciskam za te bioderka!Czesc mamusie! Moje dziecko nie potrafi samo zasnac...W nocy to jest walka, kto sie pierwszy podda- Ania czy my. Najchetniej zasypia przy mojej piersi lub na brzuchu meza. Gdy odstawiamy do lozeczka- natychmiast strzela focha ![]() Ciesze sie, bo spacery nam sie bardzo udaja. Co prawda, za kazdym razem najpierw jest wielki ryk, ze co to, niewygodnie, Ona nie chce czapki, sweterek tez be, ale niezlomnie pakuje Ja do wozeczka i wychodzimy. Po 5 minutach coreczka posyla mi swoj najslodszy usmiech po czym odplywa do krainy snu. A matka zziajana robi rundki ![]() W zalaczniku- moja coreczka Dobrego dnia!
|
|
#1870 | ||
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny
My juz po szczepieniu. Mały prawie nie płakał Dzielnego mam synka Pani doktor dokładnie go zbadała ( w sumie okazała sie spoko lekarzem a myslałam, że jest niefajna ). Powiedziała, że jest okazem zdrowia. Osłuchała serduszko i płucka. Położyła na brzuszku. Mały sie troszke denerwował. Kazała cześciej układać go na brzuchu bo ma juz lekko spałszczoną gówke z tyłu. Powiedziała, że musimy z nim trenować, zeby ładnie podnosił gówe, podciagał nózki a także pełzał. Nawet jesli sie denerwuje to nie zaprzestawac ćwiczeń Potem pielegniarka zwarzyła Kube. Waży 6430 g i ma 64 cm. Przez 6 tyg. przybrał 730 g. Lekarka mówi, że prawidłowo przybiera na wadze i, że tyle co je w zupełnosci wystarcza. Dziecko w tym wieku nie powinno przekraczac 600 ml na dobe, tak powiedziała. Jestem juz spokojniejsza I nie kazała karmic czesciej niz co 3 godziny, ale Kuba i tak czesciej nie chce jesc. Czasami przerwy są 4 godzinne. Kupki zielone i rzadkie też są prawidłowe. Na Bebilonie Pepti właśnie tak wyglądają kupki bo białko jest zchydrolizaowane i jakies tam reakcje zachodzą ![]() Czyli wizyta udana ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Bo ja robie je na wodzie Żywiec, Dobrawa itp. dla dzieci. Ale jej juz nie gotuje. Ostatnio przegotowałam ta wodę to na powierzchni pływał taki biały osad. Już nie wiem jakiej wody uzywać.
|
|
|
#1871 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
)odsypiam kosztem spaceru, bo rano zawsze jest coś do zrobienia a to pranie, śniadanie, obiad - bo mąż miał mi pomagać a nie ma na nic czasu i wiecznie "zmęczony" wraca z 8-godzinnej pracy ![]() myslicie że 50 zł wystarczy ![]() gratuluje, że znalazłaś przyczynę braku kupek Cytat:
głód to chyba nie był, raczej ból brzucha Mati zawsze przy cycu robi co trudniejsze kupy - nie wiedzieć czemu ![]() a potem puszczał bączki mam nadzieję, juz nie wiem co mam jeść, żeby spał normalnie 3 godziny w nocy ![]() Cytat:
![]() wycałuj Kubusia od ciotki ![]() ciekawe ile się daje u mnie, musze popytać a póki co spadam bo się dziecko obudziło
|
|
|
#1872 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
a moje dziecko dzis od 4 praktycznie w ogole nie spalo
teraz zasnal ![]() ale i tak jestem uradowana bo nie bylo kolki - po prostu mu sie spac nie chcialo chyba juz sie przyzwyczail do tego, ze zasypia pozna noca i jak teraz zasnie ok 21 to sie szybko wysypia ![]() a ja nieprzespanych nocy nie odsypiam nigdy - rano wiadomo kupa rzeczy do zrobienia w domu a po poludniu musze jechac po Eryka do przedszkola i prosto z dziecmi na plac ide, potem do mamy i wracam do domu wieczorem - zawsze obiecuje sobie, ze jak maly szybko zasnie to sie tez poloze i zawsze mam cos do zrobienia i klade sie o 12
|
|
#1873 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1874 |
|
Zakorzenienie
|
czesc mamusie, wkoncu znalazlam chwilke, wczoraj caly wieczor robilam przetwory z ogorkow i pomidorów. z pomidorów zrobilam sos slodka kwasny ( nie wiem czy doczeka do zimy
). a dzisiaj przerabiam buraczki ![]() Oliwia spi sobie. na szczescie nie bylo gorączki po szczepionce. tylko troche marudna była. Jesli chodzi o kąpanie, to staramy sie codziennie, ale zdarzy sie czasami dzien, ze w pore kąpania sobie smacznie spi, to jej nie budze na siłe juz. a zwlaszcza jak byli u nas goscie, to zawsze ja kąpie, bo to dotykaja, to całują po rękach ( czego nie znosze, bo niunia wiadomo ręce do buzi wkłada). A wiecie co, moja sąsiadka ostatnio zwrocila mi uwage zebym nie zaslaniala wózka pieluszką jak swieci slonce na Oliwke, tylko zeby sie opalała..... bez komentarza..... wrzarłam własnie wielką porcję buraczków, zeby Oliwce szybciej się kupka zrobiła
|
|
|
|
#1875 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Załącznik 2535564
Cytat:
Ja tez nie robie higieny jamy ustnej... Moze czas zaczac ![]() Cytat:
Ja jej nie daje, ale musze przy okazji z męzem walczyc, bo jak on usłyszy ze mała płacze (szczególnie w nocy) to od razu chce jej jesc dawac, bo wtedy przestaje. Cytat:
Sliczna masz ta córeczke
Edytowane przez mayaha Czas edycji: 2009-10-07 o 11:54 |
|||
|
|
|
#1876 |
|
Rozeznanie
|
cześć dziewczyny ja mam problem i pytanko. moja mała robi takie śmierdzące kwaśne kupki lekko zielone i wczoraj mi tak troszke ulała na żółto błagam pomóżcie co to moze być??? karmie ja tylko piersią i nie marudzi, czytalam że zielone kupki to mogą byc od zapalenia ucha ale nie widać żeby ją cos bolalo jest pogodna i nie marudzi. pomocy
|
|
|
|
#1877 | |
|
Zakorzenienie
|
wlasnie popralam spioszki ktore wczoraj kupilam i tak powiem ze te ktore sa na 62 z Salomei wychodza jak na 68 z Ewa Klucze-wiec rozmiary sa rozbiezne
Weronika wlasnie spi -biedna jak wstala o 7.30 to dopiero teraz jakas godzinke spi.......ale pije mleko moja glodniara zrobilam jej rano 130ml mleka -a ona co-malo!!! wiec wypila jeszcze 60ml ale potem przynajmniej przez 3 godziny nie chcialanie dziwota ze wszyscy u lekarza pytali czy ma 3 mce a ona jeszcze 2 nie skonczyla![]() caly czas wyczesujemy ciemieniuszke aczkolwiek to juz chyba sie konczy bo ma tylko taki jakby lekki lupiez jak czesze po oliwkowaniu a przedtem to bylo tego duzo i wieksze platki Cytat:
|
|
#1878 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
widze ze nasze życie toczy sie od kupki do kupki ![]() ![]() ![]() Chciałabym ci jakos doradzic ale niewiem jaka moze przyczyna. A kiedy ulała? zaraz po jedzeniu czy duzo pozniej? I tylko jeden raz? A jakie pije mleczko? Bo podobno po bebiku moze tak byc. Moze jest uczulona Jak sie martwisz a to sie powtorzy to chyba lepiej bedzie jak zapytasz lekarza. FAjna stronka- http://isr.atspace.com/r9/p3/p31.htm |
|
|
|
|
#1879 | |||
|
Zakorzenienie
|
dzien dobry
uciekły mi wszystkie cytaty .... Cytat:
za bioderka! ... a te wyniki to z usg były? ... My idziemy na usg 30 wrzesnia ... i się zastanawiam co to będzie ![]() no i był ... już dwa razy ... to jeszcze nie było to co kiedyś, ale moze być ![]() Cytat:
... zaspałam ![]() no to ładnie mała pospała w nocy my płacilismy 100 zł ... ale to zalezy od ksiedza ![]() Cytat:
![]() ehhh z tym spaniem to macie cieżko ![]() śliczne fotki ... Ania i mamusia pieknie wygladają! |
|||
|
|
|
#1880 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
hehe mój Bartek bardzo ładnie pełza, tylko zawsze mu przystawi ściana ![]() Cytat:
![]() ....................... moje dziecie śpi ... w nocy mielismy akcje przebieranie, bo Bartuś tak się wyprężył zeby puścić bąka, ze zwrócił wszystko co zjadł ... zdziwił sie tym bardzo i jadl sobie dalej ![]() .... lece powiesic pranie, bo taka piękna pogoda ...---------- Dopisano o 15:18 ---------- Poprzedni post napisano o 15:17 ---------- a ciekawe jak tam Miramej i Kubuś po szczepieniu ... mam nadzieję, ze wszystko ok!
|
||
|
|
|
#1881 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() :co nfused:![]() |
|
|
|
|
#1882 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczynki
Chyba będę musiała sobie odpuścić forum ![]() Niedawno wróciliśmy ze szczepienia, Kubuś zdrowy, pani pediatra powiedziała, że jest zachwycona, że Mały tak ładnie przybiera na piersi tam waga wskazywała trochę mniej, niż ta nasza pożyczona - według tamtej Kubasek waży 5735 g. Mierzy 60 cm, czyli urósł 3 cm przez 8 tygodni A potem było szczepienie - ja Go trzymałam na rękach, a Małż za nóżkę lub rączkę. Boże, jak się rozpłakał, myślałam, że mi serce pęknie , ubraliśmy Go szybko i tuliłam Go, dość szybko się uspokoił, w drodze powrotnej zasnął, a w domu jak Go rozbierałam obudził się i uśmiechał. Posmarowałam miejsce wkłuć Altacetem i obserwuję Go. Teraz śpi, bidulek.Wczoraj mieliśmy ciężki dzień, Kubusia męczyły gazy , prawie nie spał, bo, co zasnął, to wybudzał się z płaczem , uspokajał się tylko u mnie na rękach. Całe szczęście normalnie przespał noc, a dzisiaj było już lepiej.Idę nadrobić zaległości
|
|
#1883 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Współczuję
![]() Trzymam kciuki, aby ta nocka była lepsza! Śliczna jest Ania Cytat:
![]() Cieszę się, że Kubuś to okaz zdrowia, bo tak sie martwiłaś jego niejedzeniem. Widzę, że przybiera podobnie jak mój Antonio. Dziś mój synek również był ważony - 5180 g (w ciągu 2 tygodni przybrał 180g, czyli tyle, co kiedyś w tydzień). Dalej je mało, nie zwiększa ilości, ale ciągle przybiera na wadze i mieści sie w okolicach 50 centyla. Wkrótce znowu do lekarza i jestem ciekawa, co powie. Cytat:
![]() Podziwiam za robienie przetworów ![]() Cytat:
![]() A woda była, ale sporadycznie. Cytat:
![]() Dlaczego nie wyrabiasz? Co się dzieje? Ani myśl sobie nas opuszczać
|
|
#1884 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie Mamusie
![]() Jak zapowiedziałam sobie w duchu tak zrobilam.Wyruszylam przed 10 a zlądowałam przed 18. Szybka kąpiel, mleczko i córunia na Brzyduli juz spala.Wymeczyl ją dzien no a do 21 by nie doczekała.Prychodzi taka pora gdzie robi sie marudna i nic ją nie interesuje jak spanie.Nawet w najwiekszym hałasie i świetle. Miramejku dlaczego chcesz nas opuscic? moze tylko taki 1 dzien mieliscie moze bedzie ich kilka a ty chcesz nas zostawic? ![]() Moja pije bebiko i zoltym nie ulewa, jak równiez nie spotkalam sie z taka opinia ze akurat wlasnie po tym moze byc kolor zolty ![]() Laurze czasem sie uleje z odrobinka brązowego koloru ale to napewno od herbatek które namiętnie chłepta. Cass- wlasnie robie tak jak napisalas.Przegotowuje zywca.Moze sam zywiec by wystarczyl.Ale tak na wyrost teraz robię.Przed tem podrzedną mineralke jej dawalam.Jak widac nie bylo to dobre i odbilo sie na wyproznianiu.Osad jest i u mnie, ale czy to zle jak on jest? Sama sie umeczylam dniem.W terenie to inaczej niz w domku, wiec padam.Ide do kąpieli i do łóżka.Obiadu nie gotuje, nie sprzatam,pełen luzz Ja pojade na obiadek do mamy a mąż niech obejdzie sie smakiem.Poszukam jeszcze jakiegos fotelika do karmienia na alle, bo ciotka chce taki wlasnie prezencik zrobic Laurze, wiec wybiore jaki mi bedzie odpowiadal i poczeka na stosowna chwile.
|
|
|
#1885 | |
|
Zakorzenienie
|
Kurcze coś nie moge cytować
Wizaż mi szwankuje. Tuli Ania jest przesliczna, taka mała kruszynka ![]() Miramejku biedny Kubasek musiało go bardzo boleć Mam nadzieje, że juz sie uspokoił i nic złego sie nie dzieje. Dlaczego chcesz nas opuścić? Ja protestuje! Nie zgadzam się! Mariolu a co mówi Twoj lekarz? Ile powinien jesc Antoś? Moja pwiedziala, że 500 ml na dobe jest jak najbardziej ok. Ale tak sobie mysle, że on jak był noworodkiem to tez jadł 500 ml. Czyli co, po 3 miesiacach ma jesc tyl samo? Wyliczyła, że od urodzenia dobrze przybiera na wadze. Nie za mało i nie za duzo, tak w sam raz. Cytat:
I to miałam chyba 6-7 lat jak z bratem kłocilosmy sie, kto bedzie z nia spał Uwielbiałam mamy zapach ![]() Kuba po szczepieniu spokojny. Prawie od południa do 18 był na dworku. TŻ zabrał go na spacer a potem moja mama woziła go po podwórku Potem wykapalismy go, był juz taki głodny, że zjadł...najpierw 130 ml kaszki bananowej a potem jeszcze 40 ml. Może apetyt mu powróci?
|
|
|
#1886 |
|
Zakorzenienie
|
Cass, lekarz mówił, że jak przybiera na wadze, to widocznie mu wystarczy. Nie wiem, czy uda mi się z nim umówić na przyszły tydzień, bo wydaje się być nieuchwytny
. Co tydzień health visitor waży go i zawsze przybiera, niedużo, ale przybiera. Dziś cały dzień ładnie jadł, o 17.00 zjadł rekordowe 160 ml, ale po kąpieli nie chciał juz wcale . I nie ma mocnych, aby coś w niego wmusić. Tak jakoś wygląda, że nie chce jeść już 5 razy dziennie, tylko 4, bo od tygodnia manewry z opuszczaniem posiłku robił w ciągu dnia, a na widok butelki płakał.Poczekam, czy się jeszcze obudzi... Na śpiąco nie zje Jak to niedobrze, jak dziecko nie chce jeść
|
#1887 |
|
Zakorzenienie
|
Aniu tak te wyniki to z usg bioderek
Mariola jesli synus przybiera na wadze to nie martw sie ze czasem nie chce zjesc mleczka moja za to nadrabia bo je za duzo-ale przeciez nie bede jej glodzic jak chce ![]() znowu marudzila teraz przy piciu mleka i kazda proba wlozenia smoczka do buzi konczyla sie placzem i musialam ja utulac i probowac na nowo.....az wypila 70ml i zasnela ![]() mamy w planie z tż jakis filmik wiec spadam sie umyc i na seans w towarzystwie krakersow
|
#1888 | |
|
Zakorzenienie
|
Antonio obudził się po godzinie, a potem zdecydował, że jednak bedzie jadł i wypil 120 ml, więc jestem zadowolona i to bardzo.
Cytat:
Oczywiście na męża ma już sposób i Carlos już go nie karmi, bo są śmiechy, przewracanie oczami, wypluwanie smoka i odsuwanie butelki ręką. Mamy jeszcze słucha... trochę ![]() Mam nadzieję, że jak będziemy wprowadzać pokarmy stałe, to przynajmniej bedzie jadł.
|
|
#1889 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
mariolu a moze to mleczko mu tez nie smakuje? moze sprobuj jeszcze inne
moj co prawda karmiony piersia a butle jadl tylko na spacerach (jadl bo teraz juz w ogole nie chce) i probowalam kilka rodzajow mlek bo prawie kazde mu nie smakowalo
|
|
#1890 | ||
|
celebriti
|
Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:30.

juz sama nie wiem, może sie za bardzo czepiam, wszystko wyolbrzymiam stad te moje humorki względem małża
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

mam nadzieje ze bedzie dobrze bo w sumie bioderka ciagle sie wyksztalcaja wiec moze za miesiac bedzie ok.....
Okresu jeszcze nie dostane
... 

za te bioderka!

ale potem przynajmniej przez 3 godziny nie chciala
... zdziwił sie tym bardzo i jadl sobie dalej