Wakacyjne nasze Szkraby przywitały swoje Mamy!!! - Lipcowo-Sierpniowe Słoneczka 2009 - Strona 63 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-09-22, 19:58   #1861
WrednaAfrodyta
Zadomowienie

Dot.: Wakacyjne nasze Szkraby przywitały swoje Mamy!!! - Lipcowo-Sierpniowe Słoneczka

Inhalujemy pulmicorem i beloduarem, przepisał nam lekarz.

Tomus cały dzień grzeczny a teraz tak marudzi -sam nie wie czego chce. Zaraz kapiel moze sie uspokoi i zasnie
Stary 2009-09-22, 20:02   #1862
Cassandra 23
Zakorzenienie

Dot.: Wakacyjne nasze Szkraby przywitały swoje Mamy!!! - Lipcowo-Sierpniowe Słoneczka

Cytat:
Napisane przez katarzynka00 Pokaż wiadomość
Ja tez ide zaraz do kąpieli i do łóżka.

Mąż mnie wkurzył...Nie było kłótni ale popsuł mi humor co mnie zirytowalo.Ogłaszam strajk na pranie,gotwanie i wszystko inne.Ograniczać się będę tylko do karmienia stworów, no i bez reszty pochłaniać się będę córeczce do czasu aż oficjalnie nie przyzna mi racj, która jest w tym wypadku niepodważalna.
No poprzewracało się w główce człowieczkowi, no!!!

Jutro wybędę z samego rana, a przynajmniej mam taki plan.Zobaczymy jak potoczą się dzis rozmowy.
Racja
Moj TŻ tez mnie ostatnio wkurza juz sama nie wiem, może sie za bardzo czepiam, wszystko wyolbrzymiam stad te moje humorki względem małża Dzisiaj np. zamiast posiedziec z małym i ze mną to pojechał do mamusi :/

Cytat:
Napisane przez eleeri Pokaż wiadomość
my w tym celu kupiliśmy wagę łazienkową ale elektroniczną waży z dokładnością do 100 g. (miam taką zwykłą)
My tez mamy taka elektroniczną. Ale coś jej nie ufam bo ostatnio jak małego zwarzylismy to w przychodni ważył o 300 g mniej. Chyba nie jest dokładna

Jakub 20 czerwca 2009 r.
Blanka
15 września 2011 r
.

Cassandra 23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-22, 20:58   #1863
katarzynka00
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Cassandra 23 Pokaż wiadomość
Dzisiaj np. zamiast posiedziec z małym i ze mną to pojechał do mamusi :/
u nas na podobnym gruncie
kolega wydzwaniał jak opętany w sprawie spotkania z motocyklistami.Motocyklis ta zakichany, no i pojechał, więc będe za to ciosać mu kołki na głowie z czystej złośliwości.
A ja już liste robiłam na zakupy, żeby obiadek był pyszniutki i soczki itp.Człowiek się "odziera", pot to tyłku leci i o kant d***y to roz...trzasnąć.Koniec.Nie ma.Nie będzie.

Ciotka na dniach u mnie będzie.Drażni mnie wszytsko od wczoraj
Może też wyolbrzymiam.Kto to wie.Ten co z boku patrzy ma inne podejście.Ważne co we mnie siedzi.

Ide sobie do kąpieli i spać
Dobranoc mamusie
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny

katarzynka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-22, 22:54   #1864
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

czesc mamcie

my po bioderkach- niestety wyniki chyba nie sa za dobre bo zalecono szerokie pieluchowanie- wyniki to 1a i 2a....nie wiem co to oznacza......za miesiac do kontrolimam nadzieje ze bedzie dobrze bo w sumie bioderka ciagle sie wyksztalcaja wiec moze za miesiac bedzie ok.....
mala spi na brzuszku wiec zawsze ma nozki szeroko na zabke.....

mala byla bardzo grzeczna ze pojechalismy na zakupy i zaszalalam z zakupami dla Weroniki -nakupilam spioszkow i pajacykow na 62 i 68.....

Cytat:
Napisane przez Svinecka Pokaż wiadomość
nie mielismy dzisiaj kolki
i nawet zasnelismy we wlasnym lozeczku
i to po ciemku

moj maly tez ciagle gryzie piastki i zjada pieluche - a do tego ogromnie sie slini - Eryk tak mial jak zabkowal, ale nie wydaje mi sie zeby Marcel zabkowal w wieku dwoch miesiecy aczkolwiek zdarzaja sie i takie przypaki - Eryk zabkowal jak mial 7-8 miesiecy
super a jak dzisiaj?bo chyba nie doczytalam

Cytat:
Napisane przez Ania0104 Pokaż wiadomość
j
no wiec byłam dzisiaj u ginki ... wszystko ok! No i jestem dobrze pozszywana Okresu jeszcze nie dostane ... pochwaliła mnie ze karmię piersią ...
no to zielona swiatelko dla seksiku

Cytat:

Dziewczyny jak długo czekacie żeby Wasze dzieci beknęły po jedzeniu ?
ja nosze Weronike 10-15 minut

Cytat:
Napisane przez WrednaAfrodyta Pokaż wiadomość
Czesc Mamusie

Bylismy wczoraj u lekarza z tym kaszelkiem i na szczescie to tylko ten katar mu splywa i dlatego kaszle, teraz sie inhalujemy i czekamy na efekty. Lekarz zwazyl Tomusia i wazy juz 4900...A ma miesiac i tydzien, jak wychodzilismy ze szpitala wazyl 3300 wiec rosnie jak na drozdzach
ładnie rosnie maly klocuszek

Dominika 04.11.2014
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-22, 22:57   #1865
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Cytat:
Mati odkąd odstawiłam mleko nie robi w nocy kup, tylko rano
czytałam, że niektóre dzieci przez cały okres karmienia piersią mogą robić kilka kup na dzień i jest to normalne
widocznie mój tak ma (trochę to nieekonomiczne dla mnie )
ale mi z tymi jablkami zalecil pediatra - bo byl okres, ze maly ciagle kupy walil az balam sie, ze sie odwodni a on wtedy powiedzial zeby odstawic wszystko co zwiazane z jablkami bo podobno sa sraniopedne
Cytat:
Napisane przez czekoladka21 Pokaż wiadomość
super a jak dzisiaj?bo chyba nie doczytalam
dzis jak wczoraj dziecko poszlo o 21 spac wiec chyba jednak ten nabial
zobaczymy jak bedzie potem

przez to codzienne wieczorne wojowanie maly chyba sobie wszystko poprzestawial bo wczoraj jak sie obudzil o 3 w nocy to nie chcial zasnac do 5 rano
Svinecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-23, 06:18   #1866
eleeri
Zakorzenienie

Cześć

nie mam siły
moje dziecko znowu dało mi popalić

spał od 22 - 1 jadł do 1.30 szczelił kupke i poszedł spać
a potem to juz była jazda zbudził sie o 2.30 jadł do 3.10
zbudził sie o 3.30 jadł do 4
zbudził sie o 4.30 jadł do 5 itd

jestem wykonczona
bolał go chyba brzuszek bo przy piersi wyginał mi się we wszystkie strony, bił mnie rekami i kopał nogami
teraz puszcza bączki

Cytat:
My tez mamy taka elektroniczną. Ale coś jej nie ufam bo ostatnio jak małego zwarzylismy to w przychodni ważył o 300 g mniej. Chyba nie jest dokładna
muszę ją w takim razie sprawdzic jak pójdziemy do przychodni

Cytat:
ale mi z tymi jablkami zalecil pediatra - bo byl okres, ze maly ciagle kupy walil az balam sie, ze sie odwodni a on wtedy powiedzial zeby odstawic wszystko co zwiazane z jablkami bo podobno sa sraniopedne

dzis jak wczoraj dziecko poszlo o 21 spac wiec chyba jednak ten nabial
zobaczymy jak bedzie potem
no to spróbuję
tylko co z owoców będę wtedy jadła

gratuluję przespanej nocy

lecę bo juz wyje

http://suwaczki.maluchy.pl/li-38235.png

http://suwaczki.maluchy.pl/li-72900.png

eleeri jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-23, 07:26   #1867
frida110
Zakorzenienie

Dzień dobry No i co z tą kawą???? ;-)

Eleeri może tylko dzisiaj ta noc taka nieciekawa była?

Moja niuńka dzisiejszej nocy obudziła się tylko raz około 3 zasnęła o 4 i jeszcze śpi.

Idziemy zaraz do księdza w sprawie chrztu. Ile się daje księdzu za chrzest? 50 zł wystarczy???
frida110 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-23, 08:08   #1868
katarzynka00
Zakorzenienie

Cytat:
nie mam siły

jestem wykonczona
bolał go chyba brzuszek bo przy piersi wyginał mi się we wszystkie strony, bił mnie rekami i kopał nogami
teraz puszcza bączki
odsypiasz kiedys te zarwane noce?
Nie jestem przyzwyczjona do tylu pobudek w nocy, ale znając siebie bylabym nie do zycia,naburmuszona i okrzyczana

---------- Dopisano o 08:08 ---------- Poprzedni post napisano o 07:46 ----------

Cytat:
Napisane przez frida110 Pokaż wiadomość
Idziemy zaraz do księdza w sprawie chrztu. Ile się daje księdzu za chrzest? 50 zł wystarczy???
mysle ze tak.Jak nasz powie "co łaska" to 50zł dostanie.

I uwaga uwaga!!!! u nas juz dzis po kupce, wiec teraz jestem juz pewna ze to za sprawa wody

Stary 2009-09-23, 09:46   #1869
Tulipfever
Rozeznanie

Cytat:
Prawie godzinę wisiała u cycka ta moja kochana pijawka i już spał a tu mąż musiał zadzwonić
i jak na złość dzwonił kilka razy, no i po spaniu
a teraz słyszę że kupa poszła
rany druga
o matko jeszcze raz
lecę bo przes... mi ubranko
Pieknie
Ania tez potrafi tak solidnie zakupkowac. Wczoraj podczas karmienia czulam, ze cos produkuje, poszlam Ja przebrac, ledwo zdjelam pieluszke- rabnela nowa kupke tak gruntownie, ze zalalo cale spiochy i komode, po czym na zakonczenie siknela
A ostatniej nocki to Ci wspolczuje. Moze to tak wyjatkowo miala wielki glod

Cytat:
Napisane przez WrednaAfrodyta Pokaż wiadomość
Czesc Mamusie

Bylismy wczoraj u lekarza z tym kaszelkiem i na szczescie to tylko ten katar mu splywa i dlatego kaszle, teraz sie inhalujemy i czekamy na efekty. Lekarz zwazyl Tomusia i wazy juz 4900...A ma miesiac i tydzien, jak wychodzilismy ze szpitala wazyl 3300 wiec rosnie jak na drozdzach
Brawo, pieknie przybiera!

Cass trzymam kciuki za szczepienie, aby nie bolalo...Ja nie wiem, jak ja przezyje nasze szczepienia...

Czekoladko zaciskam za te bioderka!

Czesc mamusie!
Moje dziecko nie potrafi samo zasnac...W nocy to jest walka, kto sie pierwszy podda- Ania czy my. Najchetniej zasypia przy mojej piersi lub na brzuchu meza. Gdy odstawiamy do lozeczka- natychmiast strzela focha
Ciesze sie, bo spacery nam sie bardzo udaja. Co prawda, za kazdym razem najpierw jest wielki ryk, ze co to, niewygodnie, Ona nie chce czapki, sweterek tez be, ale niezlomnie pakuje Ja do wozeczka i wychodzimy. Po 5 minutach coreczka posyla mi swoj najslodszy usmiech po czym odplywa do krainy snu. A matka zziajana robi rundki

W zalaczniku- moja coreczka

Dobrego dnia!
Tulipfever jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-23, 09:56   #1870
Cassandra 23
Zakorzenienie

Hej dziewczyny
My juz po szczepieniu. Mały prawie nie płakał Dzielnego mam synka
Pani doktor dokładnie go zbadała ( w sumie okazała sie spoko lekarzem a myslałam, że jest niefajna ). Powiedziała, że jest okazem zdrowia. Osłuchała serduszko i płucka. Położyła na brzuszku. Mały sie troszke denerwował. Kazała cześciej układać go na brzuchu bo ma juz lekko spałszczoną gówke z tyłu. Powiedziała, że musimy z nim trenować, zeby ładnie podnosił gówe, podciagał nózki a także pełzał. Nawet jesli sie denerwuje to nie zaprzestawac ćwiczeń
Potem pielegniarka zwarzyła Kube. Waży 6430 g i ma 64 cm. Przez 6 tyg. przybrał 730 g. Lekarka mówi, że prawidłowo przybiera na wadze i, że tyle co je w zupełnosci wystarcza. Dziecko w tym wieku nie powinno przekraczac 600 ml na dobe, tak powiedziała. Jestem juz spokojniejsza
I nie kazała karmic czesciej niz co 3 godziny, ale Kuba i tak czesciej nie chce jesc. Czasami przerwy są 4 godzinne.
Kupki zielone i rzadkie też są prawidłowe. Na Bebilonie Pepti właśnie tak wyglądają kupki bo białko jest zchydrolizaowane i jakies tam reakcje zachodzą
Czyli wizyta udana Kuba zdrowiutki i wszystko jest super

Cytat:
U nas sie daje 100 zł. I jeszcze 10 zł dla organisty

Cytat:
I uwaga uwaga!!!! u nas juz dzis po kupce, wiec teraz jestem juz pewna ze to za sprawa wody
Kasiu napisz jeszcze raz jak teraz przygotowujesz mleczko.
Bo ja robie je na wodzie Żywiec, Dobrawa itp. dla dzieci. Ale jej juz nie gotuje. Ostatnio przegotowałam ta wodę to na powierzchni pływał taki biały osad. Już nie wiem jakiej wody uzywać.

Jakub 20 czerwca 2009 r.
Blanka
15 września 2011 r
.

Stary 2009-09-23, 10:10   #1871
eleeri
Zakorzenienie

Cytat:
odsypiasz kiedys te zarwane noce?
Nie jestem przyzwyczjona do tylu pobudek w nocy, ale znając siebie bylabym nie do zycia,naburmuszona i okrzyczana
-

mysle ze tak.Jak nasz powie "co łaska" to 50zł dostanie.

no staram się odsypiać, bo później wszystko mnie irytuje (nawet Mati - ale to jest silniejsze ode mnie )

odsypiam kosztem spaceru, bo rano zawsze jest coś do zrobienia a to pranie, śniadanie, obiad - bo mąż miał mi pomagać a nie ma na nic czasu i wiecznie "zmęczony" wraca z 8-godzinnej pracy

myslicie że 50 zł wystarczy

gratuluje, że znalazłaś przyczynę braku kupek

Cytat:
Napisane przez Tulipfever Pokaż wiadomość
Pieknie
Ania tez potrafi tak solidnie zakupkowac. Wczoraj podczas karmienia czulam, ze cos produkuje, poszlam Ja przebrac, ledwo zdjelam pieluszke- rabnela nowa kupke tak gruntownie, ze zalalo cale spiochy i komode, po czym na zakonczenie siknela

głód to chyba nie był, raczej ból brzucha
Mati zawsze przy cycu robi co trudniejsze kupy - nie wiedzieć czemu
a potem puszczał bączki

Cytat:
Eleeri może tylko dzisiaj ta noc taka nieciekawa była?
mam nadzieję, juz nie wiem co mam jeść, żeby spał normalnie 3 godziny w nocy

Cytat:
Hej dziewczyny
Pani doktor dokładnie go zbadała ( w sumie okazała sie spoko lekarzem a myslałam, że jest niefajna ). Powiedziała, że jest okazem zdrowia. Osłuchała serduszko i płucka. Położyła na brzuszku. Mały sie troszke denerwował. Kazała cześciej układać go na brzuchu bo ma juz lekko spałszczoną gówke z tyłu. Powiedziała, że musimy z nim trenować, zeby ładnie podnosił gówe, podciagał nózki a także pełzał. Nawet jesli sie denerwuje to nie zaprzestawac ćwiczeń
Potem pielegniarka zwarzyła Kube. Waży 6430 g i ma 64 cm. Przez 6 tyg. przybrał 730 g. Lekarka mówi, że prawidłowo przybiera na wadze i, że tyle co je w zupełnosci wystarcza. Dziecko w tym wieku nie powinno przekraczac 600 ml na dobe, tak powiedziała. Jestem juz spokojniejsza
I nie kazała karmic czesciej niz co 3 godziny, ale Kuba i tak czesciej nie chce jesc. Czasami przerwy są 4 godzinne.
Kupki zielone i rzadkie też są prawidłowe. Na Bebilonie Pepti właśnie tak wyglądają kupki bo białko jest zchydrolizaowane i jakies tam reakcje zachodzą

U nas sie daje 100 zł. I jeszcze 10 zł dla organisty
fajnie się czyta że dziecię jest zdrowe
wycałuj Kubusia od ciotki

ciekawe ile się daje u mnie, musze popytać

a póki co spadam bo się dziecko obudziło

http://suwaczki.maluchy.pl/li-38235.png

http://suwaczki.maluchy.pl/li-72900.png

eleeri jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-23, 11:04   #1872
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

a moje dziecko dzis od 4 praktycznie w ogole nie spalo
teraz zasnal

ale i tak jestem uradowana bo nie bylo kolki - po prostu mu sie spac nie chcialo
chyba juz sie przyzwyczail do tego, ze zasypia pozna noca i jak teraz zasnie ok 21 to sie szybko wysypia

a ja nieprzespanych nocy nie odsypiam nigdy - rano wiadomo kupa rzeczy do zrobienia w domu a po poludniu musze jechac po Eryka do przedszkola i prosto z dziecmi na plac ide, potem do mamy i wracam do domu wieczorem - zawsze obiecuje sobie, ze jak maly szybko zasnie to sie tez poloze i zawsze mam cos do zrobienia i klade sie o 12
Stary 2009-09-23, 13:17   #1873
frida110
Zakorzenienie

Cytat:
...

Czesc mamusie!
Moje dziecko nie potrafi samo zasnac...W nocy to jest walka, kto sie pierwszy podda- Ania czy my. Najchetniej zasypia przy mojej piersi lub na brzuchu meza. Gdy odstawiamy do lozeczka- natychmiast strzela focha
...
Ja na swoją Kingę znalazłam sposób i jak narazie się sprawdza (testuję to od 3 dni). Wieczorem daję jej smoczek, odkładam do łóżeczka, pieluszką lekko blokuję smoczek, żeby nie wypadał z buzi (bo ona go puszcza i potem tak go szuka, że się wybudza) a obok jej głowy kładę koszulkę którą nosiłam w ciągu dnia. Mała zasypia w przeciągu 10 minut Spokojna i szczęśliwa, że mamę ma "obok" siebie.
frida110 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-23, 13:24   #1874
Wojtusia
Zakorzenienie

czesc mamusie, wkoncu znalazlam chwilke, wczoraj caly wieczor robilam przetwory z ogorkow i pomidorów. z pomidorów zrobilam sos slodka kwasny ( nie wiem czy doczeka do zimy ). a dzisiaj przerabiam buraczki
Oliwia spi sobie. na szczescie nie bylo gorączki po szczepionce. tylko troche marudna była.

Jesli chodzi o kąpanie, to staramy sie codziennie, ale zdarzy sie czasami dzien, ze w pore kąpania sobie smacznie spi, to jej nie budze na siłe juz. a zwlaszcza jak byli u nas goscie, to zawsze ja kąpie, bo to dotykaja, to całują po rękach ( czego nie znosze, bo niunia wiadomo ręce do buzi wkłada).

A wiecie co, moja sąsiadka ostatnio zwrocila mi uwage zebym nie zaslaniala wózka pieluszką jak swieci slonce na Oliwke, tylko zeby sie opalała..... bez komentarza.....

wrzarłam własnie wielką porcję buraczków, zeby Oliwce szybciej się kupka zrobiła
Wojtusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-23, 13:24   #1875
mayaha
Wtajemniczenie

GG do mayaha

Załącznik 2535564
Cytat:
Napisane przez mariolasl Pokaż wiadomość
Mayaha, ja podaję Nutramigen i kupki sa takie, jak piszesz, czasami bardziej "musztardowe".

Ja również nie robię żadnej higieny jamy ustnej. Poczekam, aż będzie miał zęba.
Dzieki za odp w sprawie kupek. A zauwazyłas w nich troszke wody?
Ja tez nie robie higieny jamy ustnej... Moze czas zaczac
Cytat:
Tak, Kubcio to niejadek. Chociaz ostatnio zjada juz na dobe nawet 600 ml. Średnio tak 560 ml. Ale to chyba nie jest duzo jak na 3-miesieczne dziecko?
Mało je faktycznie. Moja Zuzinka zjada na dobe 650 -700 ml ale pewnie by jeszcze wiecej zjadła jakbym jej dała, głodomorek mały.
Ja jej nie daje, ale musze przy okazji z męzem walczyc, bo jak on usłyszy ze mała płacze (szczególnie w nocy) to od razu chce jej jesc dawac, bo wtedy przestaje.
Cytat:
Ja dałam 150 zł ale ja w sobote robiłam i nie na mszy tylko taka skrócona wersja (ok.15 min). Z tego co wiem to 100 zł sie u nas daje.

Cytat:
Sliczna masz ta córeczke

Edytowane przez mayaha
Czas edycji: 2009-10-07 o 11:54
mayaha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-23, 13:50   #1876
marica5
Rozeznanie

GG do marica5

cześć dziewczyny ja mam problem i pytanko. moja mała robi takie śmierdzące kwaśne kupki lekko zielone i wczoraj mi tak troszke ulała na żółto błagam pomóżcie co to moze być??? karmie ja tylko piersią i nie marudzi, czytalam że zielone kupki to mogą byc od zapalenia ucha ale nie widać żeby ją cos bolalo jest pogodna i nie marudzi. pomocy: pliz:
Stary 2009-09-23, 14:23   #1877
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

wlasnie popralam spioszki ktore wczoraj kupilam i tak powiem ze te ktore sa na 62 z Salomei wychodza jak na 68 z Ewa Klucze-wiec rozmiary sa rozbiezne

Weronika wlasnie spi -biedna jak wstala o 7.30 to dopiero teraz jakas godzinke spi.......ale pije mleko moja glodniara zrobilam jej rano 130ml mleka -a ona co-malo!!! wiec wypila jeszcze 60mlale potem przynajmniej przez 3 godziny nie chciala a jak dostala mleczko nim zasnela to musiala byc jeszcze syta bo wypila tylko 80ml

nie dziwota ze wszyscy u lekarza pytali czy ma 3 mcea ona jeszcze 2 nie skonczyla

caly czas wyczesujemy ciemieniuszke aczkolwiek to juz chyba sie konczy bo ma tylko taki jakby lekki lupiez jak czesze po oliwkowaniu a przedtem to bylo tego duzo i wieksze platki

Cytat:
a moje dziecko dzis od 4 praktycznie w ogole nie spalo
teraz zasnal

ale i tak jestem uradowana bo nie bylo kolki - po prostu mu sie spac nie chcialo
chyba juz sie przyzwyczail do tego, ze zasypia pozna noca i jak teraz zasnie ok 21 to sie szybko wysypia
a moze teraz dopiero sobie na nowo ulozy rytm spania i da mamie pospac

Dominika 04.11.2014
Stary 2009-09-23, 15:01   #1878
mayaha
Wtajemniczenie

GG do mayaha

Cytat:
Napisane przez marica5 Pokaż wiadomość
cześć dziewczyny ja mam problem i pytanko. moja mała robi takie śmierdzące kwaśne kupki lekko zielone i wczoraj mi tak troszke ulała na żółto błagam pomóżcie co to moze być???
Ehhh ....
widze ze nasze życie toczy sie od kupki do kupki
Chciałabym ci jakos doradzic ale niewiem jaka moze przyczyna. A kiedy ulała? zaraz po jedzeniu czy duzo pozniej? I tylko jeden raz?
A jakie pije mleczko? Bo podobno po bebiku moze tak byc. Moze jest uczulona
Jak sie martwisz a to sie powtorzy to chyba lepiej bedzie jak zapytasz lekarza.

FAjna stronka- http://isr.atspace.com/r9/p3/p31.htm
mayaha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-23, 15:13   #1879
Ania0104
Zakorzenienie

dzien dobry

uciekły mi wszystkie cytaty ....
Cytat:
czesc mamcie

my po bioderkach- niestety wyniki chyba nie sa za dobre bo zalecono szerokie pieluchowanie- wyniki to 1a i 2a....nie wiem co to oznacza......za miesiac do kontrolimam nadzieje ze bedzie dobrze bo w sumie bioderka ciagle sie wyksztalcaja wiec moze za miesiac bedzie ok.....
mala spi na brzuszku wiec zawsze ma nozki szeroko na zabke.....

mala byla bardzo grzeczna ze pojechalismy na zakupy i zaszalalam z zakupami dla Weroniki -nakupilam spioszkow i pajacykow na 62 i 68.....

no to zielona swiatelko dla seksiku
za bioderka! ... a te wyniki to z usg były? ...
My idziemy na usg 30 wrzesnia ... i się zastanawiam co to będzie

no i był ... już dwa razy ... to jeszcze nie było to co kiedyś, ale moze być
Cytat:
Dzień dobry No i co z tą kawą???? ;-)

Moja niuńka dzisiejszej nocy obudziła się tylko raz około 3 zasnęła o 4 i jeszcze śpi.

... zaspałam

no to ładnie mała pospała w nocy

my płacilismy 100 zł ... ale to zalezy od ksiedza
Cytat:
Pieknie

Czesc mamusie!
Ciesze sie, bo spacery nam sie bardzo udaja. Co prawda, za kazdym razem najpierw jest wielki ryk, ze co to, niewygodnie, Ona nie chce czapki, sweterek tez be, ale niezlomnie pakuje Ja do wozeczka i wychodzimy. Po 5 minutach coreczka posyla mi swoj najslodszy usmiech po czym odplywa do krainy snu. A matka zziajana robi rundki

Dobrego dnia!
... to się nazywa oszczędność na pampersach

ehhh z tym spaniem to macie cieżko

śliczne fotki ... Ania i mamusia pieknie wygladają!

Bartuś
- 15.07.09 r.
Dawidek - 13.06.14 r.
Ania0104 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-23, 15:18   #1880
Ania0104
Zakorzenienie

Cytat:
Hej dziewczyny
super, że Kubasek zdrowy jak rybka!!!

hehe mój Bartek bardzo ładnie pełza, tylko zawsze mu przystawi ściana
Cytat:
Ja na swoją Kingę znalazłam sposób i jak narazie się sprawdza (testuję to od 3 dni). Wieczorem daję jej smoczek, odkładam do łóżeczka, pieluszką lekko blokuję smoczek, żeby nie wypadał z buzi (bo ona go puszcza i potem tak go szuka, że się wybudza) a obok jej głowy kładę koszulkę którą nosiłam w ciągu dnia. Mała zasypia w przeciągu 10 minut Spokojna i szczęśliwa, że mamę ma "obok" siebie.
niezły patent z tą koszulka

.......................
moje dziecie śpi ... w nocy mielismy akcje przebieranie, bo Bartuś tak się wyprężył zeby puścić bąka, ze zwrócił wszystko co zjadł ... zdziwił sie tym bardzo i jadl sobie dalej ... no ale musiałam mu przerwać, bo był caaały mokry

.... lece powiesic pranie, bo taka piękna pogoda ...

---------- Dopisano o 15:18 ---------- Poprzedni post napisano o 15:17 ----------

a ciekawe jak tam Miramej i Kubuś po szczepieniu ... mam nadzieję, ze wszystko ok!

Bartuś
- 15.07.09 r.
Dawidek - 13.06.14 r.
Ania0104 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-23, 15:50   #1881
marica5
Rozeznanie

GG do marica5

Cytat:
Napisane przez mayaha Pokaż wiadomość
Ehhh ....
widze ze nasze życie toczy sie od kupki do kupki
Chciałabym ci jakos doradzic ale niewiem jaka moze przyczyna. A kiedy ulała? zaraz po jedzeniu czy duzo pozniej? I tylko jeden raz?
A jakie pije mleczko? Bo podobno po bebiku moze tak byc. Moze jest uczulona
Jak sie martwisz a to sie powtorzy to chyba lepiej bedzie jak zapytasz lekarza.

FAjna stronka- http://isr.atspace.com/r9/p3/p31.htm
ulała wczoraj chwilę po jedzeniu i tylko raz było troszkę żółtego a reszta biała, a karmię tylko piersią bardziej te kupki mnie martwią taka zółta śluzowata jakby z galaretą i okropny ma zapach prędzej takiej nie miała ;(:co nfused:
Stary 2009-09-23, 16:52   #1882
Miramej
Zakorzenienie

Cześć dziewczynki

Chyba będę musiała sobie odpuścić forum , nie wyrabiam

Niedawno wróciliśmy ze szczepienia, Kubuś zdrowy, pani pediatra powiedziała, że jest zachwycona, że Mały tak ładnie przybiera na piersi tam waga wskazywała trochę mniej, niż ta nasza pożyczona - według tamtej Kubasek waży 5735 g. Mierzy 60 cm, czyli urósł 3 cm przez 8 tygodni .

A potem było szczepienie - ja Go trzymałam na rękach, a Małż za nóżkę lub rączkę. Boże, jak się rozpłakał, myślałam, że mi serce pęknie , ubraliśmy Go szybko i tuliłam Go, dość szybko się uspokoił, w drodze powrotnej zasnął, a w domu jak Go rozbierałam obudził się i uśmiechał. Posmarowałam miejsce wkłuć Altacetem i obserwuję Go. Teraz śpi, bidulek.

Wczoraj mieliśmy ciężki dzień, Kubusia męczyły gazy , prawie nie spał, bo, co zasnął, to wybudzał się z płaczem , uspokajał się tylko u mnie na rękach. Całe szczęście normalnie przespał noc, a dzisiaj było już lepiej.

Idę nadrobić zaległości

H. MacLeod

.
Miramej jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-23, 18:47   #1883
mariolasl
Zakorzenienie

Cytat:
nie mam siły
Współczuję
Trzymam kciuki, aby ta nocka była lepsza!
Cytat:
Śliczna jest Ania
Cytat:
(...)
Gratuluje udanego szczepienia
Cieszę się, że Kubuś to okaz zdrowia, bo tak sie martwiłaś jego niejedzeniem. Widzę, że przybiera podobnie jak mój Antonio.
Dziś mój synek również był ważony - 5180 g (w ciągu 2 tygodni przybrał 180g, czyli tyle, co kiedyś w tydzień). Dalej je mało, nie zwiększa ilości, ale ciągle przybiera na wadze i mieści sie w okolicach 50 centyla. Wkrótce znowu do lekarza i jestem ciekawa, co powie.
Cytat:
Napisane przez Wojtusia Pokaż wiadomość
czesc mamusie, wkoncu znalazlam chwilke, wczoraj caly wieczor robilam przetwory z ogorkow i pomidorów. z pomidorów zrobilam sos slodka kwasny ( nie wiem czy doczeka do zimy ). a dzisiaj przerabiam buraczki
Oliwia spi sobie. na szczescie nie bylo gorączki po szczepionce. tylko troche marudna była.
Świetnie, że nocka po szczepieniu minęła spokojnie
Podziwiam za robienie przetworów
Cytat:
Napisane przez mayaha Pokaż wiadomość
Dzieki za odp w sprawie kupek. A zauwazyłas w nich troszke wody?
(...)
A to moja Zuzia
Zuzia śliczna
A woda była, ale sporadycznie.
Cytat:
Napisane przez Miramej Pokaż wiadomość
Chyba będę musiała sobie odpuścić forum , nie wyrabiam

Niedawno wróciliśmy ze szczepienia, Kubuś zdrowy, pani pediatra powiedziała, że jest zachwycona, że Mały tak ładnie przybiera na piersi tam waga wskazywała trochę mniej, niż ta nasza pożyczona - według tamtej Kubasek waży 5735 g. Mierzy 60 cm, czyli urósł 3 cm przez 8 tygodni .

A potem było szczepienie - ja Go trzymałam na rękach, a Małż za nóżkę lub rączkę. Boże, jak się rozpłakał, myślałam, że mi serce pęknie , ubraliśmy Go szybko i tuliłam Go, dość szybko się uspokoił, w drodze powrotnej zasnął, a w domu jak Go rozbierałam obudził się i uśmiechał. Posmarowałam miejsce wkłuć Altacetem i obserwuję Go. Teraz śpi, bidulek.
Gratuluję udanej wizyty
Dlaczego nie wyrabiasz? Co się dzieje?
Ani myśl sobie nas opuszczać
Stary 2009-09-23, 19:11   #1884
katarzynka00
Zakorzenienie

Witajcie Mamusie
Jak zapowiedziałam sobie w duchu tak zrobilam.Wyruszylam przed 10 a zlądowałam przed 18.
Szybka kąpiel, mleczko i córunia na Brzyduli juz spala.Wymeczyl ją dzien no a do 21 by nie doczekała.Prychodzi taka pora gdzie robi sie marudna i nic ją nie interesuje jak spanie.Nawet w najwiekszym hałasie i świetle.

Miramejku
dlaczego chcesz nas opuscic? moze tylko taki 1 dzien mieliscie moze bedzie ich kilka a ty chcesz nas zostawic?

Moja pije bebiko i zoltym nie ulewa, jak równiez nie spotkalam sie z taka opinia ze akurat wlasnie po tym moze byc kolor zolty

Laurze czasem sie uleje z odrobinka brązowego koloru ale to napewno od herbatek które namiętnie chłepta.

Cass
- wlasnie robie tak jak napisalas.Przegotowuje zywca.Moze sam zywiec by wystarczyl.Ale tak na wyrost teraz robię.Przed tem podrzedną mineralke jej dawalam.Jak widac nie bylo to dobre i odbilo sie na wyproznianiu.Osad jest i u mnie, ale czy to zle jak on jest?

Sama sie umeczylam dniem.W terenie to inaczej niz w domku, wiec padam.Ide do kąpieli i do łóżka.Obiadu nie gotuje, nie sprzatam,pełen luzz Ja pojade na obiadek do mamy a mąż niech obejdzie sie smakiem.
Poszukam jeszcze jakiegos fotelika do karmienia na alle, bo ciotka chce taki wlasnie prezencik zrobic Laurze, wiec wybiore jaki mi bedzie odpowiadal i poczeka na stosowna chwile.

Stary 2009-09-23, 20:10   #1885
Cassandra 23
Zakorzenienie

Kurcze coś nie moge cytować Wizaż mi szwankuje.

Tuli Ania jest przesliczna, taka mała kruszynka

Miramejku biedny Kubasek musiało go bardzo boleć Mam nadzieje, że juz sie uspokoił i nic złego sie nie dzieje.

Dlaczego chcesz nas opuścić? Ja protestuje! Nie zgadzam się!

Mariolu a co mówi Twoj lekarz? Ile powinien jesc Antoś? Moja pwiedziala, że 500 ml na dobe jest jak najbardziej ok. Ale tak sobie mysle, że on jak był noworodkiem to tez jadł 500 ml. Czyli co, po 3 miesiacach ma jesc tyl samo?
Wyliczyła, że od urodzenia dobrze przybiera na wadze. Nie za mało i nie za duzo, tak w sam raz.

Cytat:
Pamietam jak ja lubiłam spac z mamy koszulą. I to miałam chyba 6-7 lat jak z bratem kłocilosmy sie, kto bedzie z nia spał Uwielbiałam mamy zapach

Kuba po szczepieniu spokojny. Prawie od południa do 18 był na dworku. TŻ zabrał go na spacer a potem moja mama woziła go po podwórku Potem wykapalismy go, był juz taki głodny, że zjadł...najpierw 130 ml kaszki bananowej a potem jeszcze 40 ml. To jego rekord Może apetyt mu powróci?

Jakub 20 czerwca 2009 r.
Blanka
15 września 2011 r
.

Stary 2009-09-23, 20:46   #1886
mariolasl
Zakorzenienie

Cass, lekarz mówił, że jak przybiera na wadze, to widocznie mu wystarczy. Nie wiem, czy uda mi się z nim umówić na przyszły tydzień, bo wydaje się być nieuchwytny . Co tydzień health visitor waży go i zawsze przybiera, niedużo, ale przybiera. Dziś cały dzień ładnie jadł, o 17.00 zjadł rekordowe 160 ml, ale po kąpieli nie chciał juz wcale . I nie ma mocnych, aby coś w niego wmusić. Tak jakoś wygląda, że nie chce jeść już 5 razy dziennie, tylko 4, bo od tygodnia manewry z opuszczaniem posiłku robił w ciągu dnia, a na widok butelki płakał.

Poczekam, czy się jeszcze obudzi... Na śpiąco nie zje , nawet nie ma mowy.

Jak to niedobrze, jak dziecko nie chce jeść
Stary 2009-09-23, 21:49   #1887
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Aniu tak te wyniki to z usg bioderek

Mariola jesli synus przybiera na wadze to nie martw sie ze czasem nie chce zjesc mleczka
moja za to nadrabia bo je za duzo-ale przeciez nie bede jej glodzic jak chce

znowu marudzila teraz przy piciu mleka i kazda proba wlozenia smoczka do buzi konczyla sie placzem i musialam ja utulac i probowac na nowo.....az wypila 70ml i zasnela

mamy w planie z tż jakis filmik wiec spadam sie umyc i na seans w towarzystwie krakersow

Dominika 04.11.2014
Stary 2009-09-23, 23:04   #1888
mariolasl
Zakorzenienie

Antonio obudził się po godzinie, a potem zdecydował, że jednak bedzie jadł i wypil 120 ml, więc jestem zadowolona i to bardzo.
Cytat:
Mariola jesli synus przybiera na wadze to nie martw sie ze czasem nie chce zjesc mleczka
Wiesz, 80g na tydzień to prawie nic, dlatego też mamy na niego oko i jest regularnie ważony. Z mlekiem to on ma problem podczas każdego karmienia, początkowo pije nawet chętnie (szczególnie pierwsze poranne mleko), ale po 60ml już nie za bardzo chce. Wypija nieco ponad 400ml/dobę, a to niezbyt dużo.
Oczywiście na męża ma już sposób i Carlos już go nie karmi, bo są śmiechy, przewracanie oczami, wypluwanie smoka i odsuwanie butelki ręką. Mamy jeszcze słucha... trochę
Mam nadzieję, że jak będziemy wprowadzać pokarmy stałe, to przynajmniej bedzie jadł.
Stary 2009-09-23, 23:15   #1889
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

mariolu a moze to mleczko mu tez nie smakuje? moze sprobuj jeszcze inne

moj co prawda karmiony piersia a butle jadl tylko na spacerach (jadl bo teraz juz w ogole nie chce) i probowalam kilka rodzajow mlek bo prawie kazde mu nie smakowalo
Stary 2009-09-23, 23:21   #1890
groszkolino
celebriti

GG do groszkolino

Cytat:
j robie podobnie, tez czyms podtrzymuje smoka, ale na te koszulke jeszcze nie wpadlam... sprobuje

groszkolino jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości