|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1591 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr Pierre Dukana, cz. 2
Cytat:
|
|
|
|
|
#1592 |
|
Zadomowienie
|
Hurrrrrrrrraaaaaaaaaa, udało się
Muffinki wyszły bardzo puchate i trzymałam je w piekarniku krócej niż 20 min, bo tylko z 17 min. Wyszły mało słodkie ale chyba takie mają być. Myślę sobie, że można by je wszamać z serkiem homo posłodzonym słodzikiem. Dałam mężusiowi spróbować, nie mówił nic, że nie słodkie (pewnie z grzeczności) ale zapytał co to za ziarna w środku, hi, hi... ---------- Dopisano o 20:32 ---------- Poprzedni post napisano o 20:27 ---------- Te muffiny będą w sam raz na jutro, bo zamiast dziś, będę miała jutro dzień wyjściowy Wezmę sobie ze 2 babeczki, trochę koktajlu (w takim kubku termo jak do kawy) i może wieśniaka z pomidorkiem . Wychodzę rano i wracam wieczorem dlatego tak dużo zamierzam sobie żarełka przygotowac ![]() Jutro zaczynam 4 dni PW Edytowane przez BogaczKa22 Czas edycji: 2009-09-23 o 20:34 |
|
|
|
#1593 |
|
Rozeznanie
|
wiesz co ja duzo je miętosiłam w mikserze wszystkie skladniki wiec u mnie nawet nie bylo czuć otrebów moj tata nawet zjadl a jest kucharzem i powiedzial ze ok
www.motocyklove.pl ..z miłości do motocykli ----------------------------- mój związek z Dukanem : start wrzesień 2009 -> 76 kg faza III-->listopad 2009 - > 67 powrot na II faze cnotliwie 04.05.2011 cel : 65...64..63..62..60. |
|
|
|
#1594 |
|
Zakorzenienie
|
ale sie objadlam. zrobilam te nalesniki z serem i bialkiem w proszku. od dawna stala ta puszka bialka i nie mialam co z nia zrobic. Wyszlo 10 grubszych nalesnikow. Do tego serowe nadzienie: twarog z zoltkiem i slodzikiem. Podsmazylam i zjadlam z jogurtem. a zjadlam tylko pol
musze sie pochwalic. Jechalam dzis winda z takim ludkiem. Pracuje w naszym hotelu, i mowimy sobie "morning" na korytarzu ale ogolnie nie znamy sie (nawet nie wiem kto on jest tyle ze go widze czesto) wiec zadnego zaangazowania emocjonalnego. No wiec jedziemy ta winda a on ni z tego ni z owego: - a ty to schudlas ostatnio sporo. do twarzy ci zamurowalo mnie. Myslalam ze goscia usciskam
There is a place. Like no place on Earth. A land full of wonder, mystery, and danger! Some say to survive it: You need to be as mad as a hatter. Which luckily I am Brykanie czyli to co Tygryski lubia najbardziej Kuchnia Tygryska |
|
|
|
#1595 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:47 ---------- Poprzedni post napisano o 20:45 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1596 |
|
Raczkowanie
|
a ja dzisiejszy dzien mialam pod znakiem cebuli
. sama nie wiem jak to sie stalo.ale najpierw zupa-krem pomidorowo-cebulowa, a potem do plackow selerowych tez sie daje cebule i jakos tak wyszlo. dobrze, ze dzis dzien w zaciszu domowym, a nie zadne spotkania z ludzmi
|
|
|
|
#1597 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny o jakim Wy koktajlu mowicie ??? Bardzo prosze o przepis
|
|
|
|
#1598 |
|
Zadomowienie
|
3 łyżki otrębów
3/4 szkl mleka 0,5 % 3 łyżeczki mleka w proszku odtłuszczonego 1/2 kostki twarogu chudego 1 średni jogurt light aromat 1/2 łyżeczki słodziku mam nadzieję, że o niczym nie zapomniałam... Wszystko razem wymieszać (najlepiej w blenderze) Świetny i sycący
|
|
|
|
#1599 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1600 |
|
Przyczajenie
|
dzieki betii5... tak wiem juz, ze parowek nie mozna wiec dzis kazalam mojemu mezusiowi je wszystkie zjesc zeby mnie nie kusilo. nie mam juz pomyslu na obiad i zastanawiam sie co tu zrobic... jestem na diecie a non stop mysle co by tu wykombinowac. moze jutro placuszki z tunczyka. dzis dzien przeszedl bez zadnych grzeszkow. no bo przeciez lyk piwa od mezusia sie nie liczy no nie?
Edytowane przez rejbel Czas edycji: 2009-09-23 o 21:10 |
|
|
|
#1601 |
|
Raczkowanie
|
Dzieki ^^ Zrobiłam inaczej już: P według tego przepisu:
poszatkować małą marchewke, cebule czerwoną, małą czerwoną papryke, 3 ząbki czosnku, wszystko wrzucić na patelnię, dodać 1/4 szklanki octu, 2 duże łyżki koncentratu pomidorowego, tabasco (dałam za dużo :P), pieprz, sól, kropelka oliwy. Smażyć smażyć smażyć, miksować miksowac miksować. Ja potem dodawalam octu i coli zero, żeby dopracować smak :d Wyszło megaostre i dość smaczne, chociaż wolałabym, żeby było bardziej klarowne, bo wyszło jak paćka z mini grudkami. |
|
|
|
#1602 |
|
Rozeznanie
|
wiecie co? mam jakas taka faze,że najadłam sie tych mufinek i ze przytyje tone jakby to byly slodycze bo takie dobre
![]() zaraz cos jeszcze na kolacje chociaz po tych mufinach to juz mnie serce sciska... wiec wiesniaka chyba zjem i tyle. wlasnie pije 0,5l herbaty zielonej ;] cos cicho dzisiaj wieczorem ;]
www.motocyklove.pl ..z miłości do motocykli ----------------------------- mój związek z Dukanem : start wrzesień 2009 -> 76 kg faza III-->listopad 2009 - > 67 powrot na II faze cnotliwie 04.05.2011 cel : 65...64..63..62..60. |
|
|
|
#1603 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
bo tam aż 12 łyżek otrębów jest Poczęstuj kogoś albo podziel sobie na kilka dni...
|
|
|
|
|
#1604 |
|
Rozeznanie
|
nie no ja zjadlam 3;] reszte zjadla rodzinka z cukrem pudrem
|
|
|
#1605 |
|
Zadomowienie
|
Grzeczna dziewczynka
![]() Ja też wciągnęłam 3 szt i nawet wcale mi nie przeszkadza że takie mało słodkie . Cieszę się też że znowu coś nowego w moim menu
|
|
|
|
#1606 |
|
Raczkowanie
|
no takiego smaka mi narobiłyście na te mufinki
|
|
#1607 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Pyyycha Koniecznie szukaj foremek |
|
|
|
|
#1608 |
|
Przyczajenie
|
pamiętaj, że marchew gotowana ma strasznie wysoki index glikemiczny, jest pioruńsko kaloryczna.możesz jeśc surową , ale gotowana, raczej w protalu odpada
|
|
|
|
#1609 |
|
Rozeznanie
|
mozesz zamowic na allegro ja teraz zamowie sobie tam jest 100 sztuk za 6 zl plus przesylka;/ ale to papierowe te moje metalowe to zaplacilam 7 zika za 10foremek ;/
moje w smaku byly dobre bo dodalam kakao smieszne takie jak ciasto i pachnie w calym domu tez ciachem jak je pieczesz
|
|
|
#1610 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Polecam lekturę książki |
|
|
|
|
#1611 |
|
Raczkowanie
|
Ta marchew to tak czy siak mi ten sos chyba tylko popsuła : P następnym razem zrobie z samej papryki i pomidorów i cebuli : P na pewno wtedy będzie klarowny. Poza tym, to sos i używam jest tak ostry, że nie da rady go zbyt dużo używać : P
|
|
|
|
#1612 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Następnym razem na pewno wyjdzie duuuuuuuuużo lepszy |
|
|
|
|
#1613 |
|
Raczkowanie
|
No, jak go udoskonalę to pozostaje tylko wymyślić substytut ryżu : P
|
|
|
|
#1614 |
|
Zadomowienie
|
Świetny pomysł
Czekam na rezultaty
|
|
|
|
#1615 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny, ile Wy tych postów produkujecie
A ja dziś popełniłam fitnessowy grzech - taka byłam zarobiona, że moje leczo (czyli obiad!) zjadłam dopiero przed samą 19:00 i od razu poleciałam na basen, bo się zaczynała sesja o 19:15. No i myślałam, że utonę z takim pełniastym brzuchem Za to poszłam krok do przodu i dziś już 1350 metrów w 45 minut, czyli 0 50 więcej niż w zeszłym tygodniu Pytanie do muffinkujących: gdzie dorywacie odtłuszczone mleko w proszku i jakiej firmy?
Start diety: 1/09/2009, 88,2 kg, wzrost: 173 cm Zakończenie pierwszego etapu: 74,7 kg 30/11/2009 Drugi etap od 15/02/2010, cel: 68 kg Aktualnie: 75,8 kg http://straznik.dieta.pl/zobacz/stra...7414f241a9.png |
|
|
|
#1616 |
|
Raczkowanie
|
Yh... człowiek siedzi do nocy i odświeża strone uniwersytetu, bo plany miały być dziś i co? Wszystkie plany opublikowane tylko nie mój -_- człowiek aż traci wiarę w los -_- aż chyba pójdę spać : P
|
|
|
|
#1617 | |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry bardzo wszystkim
Wstawać szkoda dnia !!! Pobudka , halo !!!Właśnie zajadam pierwsze śniadanko ![]() ---------- Dopisano o 07:52 ---------- Poprzedni post napisano o 07:48 ---------- Cytat:
![]() Na pewno znajdziesz je też w większości marketów |
|
|
|
|
#1618 |
|
Raczkowanie
|
Czesc Dziewczyny,
a propos ryb wedzonych,raz widzialam jak sie wedzi ryby. Otoz one mocza sie pare dni w takiej slonej zalewie(chyba jeszcze cos oprocz soli tam jest,ale nie wiem dokladnie co),potem przed wlozeniem do wedzarni smaruje sie je obficie olejem. Tak wiec ten caly tluszcz nie pochodzi z rybki tylko z oleju. Moj facet choruje na dne moczanowa i powiedzial mi taka rzecz, ze jedzenie duzej ilosci miesa z indyka powoduje u niego napady dny moczanowej, przez to,ze kwas moczowy odklada sie w stawach.On sie bardzo martwi o mnie i o to,ze przez tyle bialka rozchoruje sie. Bolaly mnie stawy,zwlaszcza barku,po tej "rewelacji" ograniczylam spozycie miesa z indyka.A na watrobce tez czesto pisze,ze drobiowa(a nie wiadomo czy kurza czy indycza). Milego dnia! |
|
|
|
#1619 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Co do mięsa... właśnie dlatego trzeba duuuuuuuuuuużo pić Co do wątróbki... to na pierwszy rzut oka widać która kurzęca a która indycza. kurzęca jest malutka a indycza duża (i chyba dużo ciemniejsza) |
|
|
|
|
#1620 |
|
Zakorzenienie
|
witam!
u mnei 54,6 ![]() ![]() ![]() pupuru - już nie karmię, dzięki za troskę. Poza tym wiesz...... to nie moje pierwsze dziecko No i przy karmieniu nie zaczynałabym diety. To by było za duże obciążenie dla organizmu moim zdaniem.wiolqn - no ja mam nadzieję pływać w kompleentach, jak pojedzimey do PL. a mój R załamany, bo zrobiłam mu wczoraj test i wyszło, ze może zrzucić nawet do 12 kilo, ale do końca października. A ten myślał, ze może jeszcze ten tydzień i koniec! a o 3 fazie jak mumówiłam, to mnie zgasił: "później siębędziemy martwić" a teraz zaskoczony "jaka 3 faza???" Chociaż z drugiej strony fajnie, że robi tą dietkę razem ze mną, to mam mniejszy problem z obiadami. Dzieci jedzą to samo to my, tylko z ziemniakami, makaronem, smażone normalnie (bo smażenie bez tłuszczu mnie dobija) i z normalnym cukrem, mlekiem i mąką. W sumei dużo wiecej roboty nie mam. Wczoraj na wieczór R przytahał kapustę pekińską i się o 23ej obżeraliśmy sałatką gyros lekko zmodyfikowaną... ![]() ewik - mój ojciec ma mocznicę i dieta przy tej chorobie jest ogólnie niskobiałkowa, więc całkowite przeciwieństwo Dukana. To, że miałaś problemy ze stawem, to na pewno nie to, bo mocznicę się dziedziczy. Dlatego zaraz po wypłacie lecę na badanie poziomu kreatyniny, bo jestem w pierwszej grupie zagrożenia. Oczywiście jak to fajnie bywa z wszystkimi tego typu chorobami lekarze twierdzą, ze mogę do końca życia nie mieć problemu z nerkami, albo za niedługo być skazana na dializy. dlatego mam teraz trochę mieszane uczucia odnośnie dukanowania... :/ dianae - gratuluję postępów w pływaniu! ja też bym sobie poszła na basen, ale oczywiście jest wieeeelkie ale, ze chcę wyjść gdzieś sama
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:10.

Wezmę sobie ze 2 babeczki, trochę koktajlu (w takim kubku termo jak do kawy) i może wieśniaka z pomidorkiem
. Wychodzę rano i wracam wieczorem dlatego tak dużo zamierzam sobie żarełka przygotowac 

wiec wiesniaka chyba zjem i tyle. wlasnie pije 0,5l herbaty zielonej ;] cos cicho dzisiaj wieczorem ;]
Poczęstuj kogoś albo podziel sobie na kilka dni...
. Cieszę się też że znowu coś nowego w moim menu
all the time ....
Koniecznie szukaj foremek