|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#631 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie listopadowo-grudniowe 2009, cz. 3 :)
Cytat:
Fajny,ja tam kawki nie moge bo zaraz serducho mi lata tak jakby wyskoczyc mialo,nawet najzwyklejsze cappucino ma na mnie takie dzialanie
|
|
#632 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale zastanawiam sie cos zrobiła swojemu lekarzowi ze mu sie tak dłuży ta ciązaCytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 07:53 ---------- Poprzedni post napisano o 07:50 ---------- A tak wogóle to sie nie przywitałam Dzień dobry- chociaz jak dla mnie to średnio dobry- boli mnie głowa i czuje ze to znowu zatoki się odzywają a dopiero przeciez brałam antybiotyk |
|||
|
|
|
#633 |
|
Wtajemniczenie
|
Malina ja magnezu biorę jakieś 500 mg a jak bardzo mi brzuch dokucza to i nospe
300 to normalna dzienna dawka a w ciąży to chyba 360 minimum ja z Izą brałm tyle magnezu, ze tylko się zastanawiałam czy ginowi się nic nie pomyliło ale i brzuch mi mniej twardniał odstawiłam Ize dziś do przedszkola - raczej luzik dziś znowy miałam problemy ze snem a do tego takie głupoty mi się śniły że szok |
|
|
|
#634 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#635 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Witajcie Mamuśki
Wczoraj padłam jak kawka przed 22, więc dzisiaj od rana mam przypływ energii ![]() Cytat:
![]() Fajnie, że nauczyliście się kąpać dziecko, my to będziemy mieć w poniedziałek Cytat:
![]() Cytat:
![]() Tak sobie myślę, że jeśli dzieci w brzuszkach tyją mniej więcej 200 g na tydzień, to do terminu porodu przytyłby jeszcze 1200 g, czyli ważyłby ok. 3,5 kg. A to by było w sam raz A ginowi nic nie zrobiłam, przynajmniej nie umyślnie ![]() Cytat:
![]() W każdym razie, mam nadzieję, że normalnie to tak nie wygląda ![]() Co do magnezu, to ja biorę 2-3 tabletki neomagu, a on ma zdaje się 100 mg magnezu, tyle że ja nie mam bolesnego twardnięcia brzucha, wczoraj pytałam gina, bo robią mi się czasami takie gule na brzuchu i nie wiedziałam, czy to Mały czy to macica mi tak twardnieje i okazało się, że to Mały się rozpycha i naciska na macicę, wtedy w tym miejscu twardnieje. Mam się nie martwić, bo generalnie moja macica jest grzeczna i nic się złego nie dzieje
Edytowane przez brombusia Czas edycji: 2009-09-24 o 08:35 |
||||
|
|
|
#636 |
|
Raczkowanie
|
Ja wczoraj niebyłam na wizażu popołudniu bo coś źle się czułam Nikola wojowała a ja leżałam w łóżku i oglądałam tv,Mojego tż brat wrócił wczoraj ze szpitala i tak siedzieliśmy później u mamy w pokoju NIEOBRAŹIŁAM SIĘ NA WAS BO NIEMAM NA CO A TO NASZA SPRAWA WIEM ŻE DAMY RADE TO TYLKO GŁUPIE RATY SĄ WIĘC NIEMA SIĘ O CO MARTWIĆ. Bolał mnie kręgosłup plecy na dodatek jeszcze ta rwa kulszowa mi dokucza ale daje rade sobie.Wiktor kopie mocno.Mam nadzieję że doktorowej sie wyrwało to tylko przez przypadek żebym jeszcze tylko donosiła tą ciąże to wszystko będzie dobrze.Ale mam nadzieję że Wiktor tam posiedzi do końca.Uciekam pogadać z Andrzejem papapapapapapapapapa
|
#637 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzien doberek
...ale Mnie brzuszko-żołądek boli tylko chodze i bąki puszczam![]() ![]() Cytat:
,jejku chciałabym tyle ważyć ....nie no moja wymarzona waga to 50/55.....ja przed ciąza ważyłam 58/59 waze 73 (ale po ciązży wszystko zniknie !!!!do 57 ![]() prosze moje zakupki dziś ide kupić cos malej na wyprawke zaraz po porodową ![]() Gucia super avek (o twoja własna kawka czy z neta sciągnięta ?
![]() Edytowane przez AsiCcccCA Czas edycji: 2009-09-24 o 08:55 |
|
|
|
|
#638 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chyba się dzisiaj przejdę do jakiegoś lumpka ![]() A co do wagi, to może wody nabrałaś? Puchną Ci stopy albo rączki? Często waga jest wynikiem nie tylko utycia, ale właśnie zatrzymywania wody.
|
|
#639 |
|
Raczkowanie
|
U nas cały zestaw poscieli + baldachim ochraniacz kołdra poduszeczka przescieradło 145zł bo samo łózeczko kosztuje 186zł + zestaw poscieli = 331 zł to sie opłaca ale ja jakbym miała kupowac to bez tego baldachimu bo mi niejest on potrzebny ,ale jak zobaczyłam taki zestaw to az bym go chciała już miec naszykowanego w domu
![]() Poczekamy jeszcze sobie może i lepiej jak będzie później postawione łóżeczko bo bym tylko siedziała nad nim i marzyła żeby Wiktor już byłw domku hi hi hih hi CIUSZKI SĄ SUPER
|
#640 |
|
Zakorzenienie
|
Stopy mam spuchnięte ,wyglądają jak poduszkowce
a może to pozostałosci po weselu
|
#641 |
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczynki
![]() Która z Was miała przepis na knedle ze śliwkami? Obiecałam Tż-towi, że dziś zrobię na obiad, tyle, że nigdy nie robiłam
|
|
|
|
#642 |
|
Wtajemniczenie
|
Malino w ciąży zwiększa się zapotrzebowanie na magnez głównie z uwagi na macicę, ale pogrzebie w necie jak to jest, już kiedys to sprawdzałam ale szczegółów nie pamiętam
Paczko ginka tak powidzeiała ale to nie oznacza, ze masz się martwić, jeżeli wszystko jest dobrze to nie zaprzątaj sobie głowy bo Wiktor też sie denerwuje |
|
|
|
#643 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Spróbuj ograniczyć drastycznie sól, pij dużo wody mineralnej, podobno moczopędnie działa pietruszka, ja sobie czasami robię taki wywar z warzyw, marchewka, pietruszka, seler gotuję w niedużej ilości wody. Trochę jak wywar na rosołek, tylko bez mięska. U mnie poskutkowało i mniej opuchnięta jestem, a były już momenty, że nie mogłam obrączki ubrać. Gucia na pewno zna na to jakieś zioła, ja wiem tylko że mniszek lekarski, ale ja generalnie ziołowa za bardzo nie jestem.
|
|
#644 |
|
Zakorzenienie
|
-ugotowac ziemniaki ok1kg(po ugotowaniu ubić )
jak już będą zimne -dodac ---1 jajko,30-40 dag mąki pszennej ,dobrze wyrobic ,odrobine mozna dodac oleju lub masła . ...Bombrusiaale ja pije dużo wody (niegazowanej )z solą tez nie przesadzamm ![]() może bardziej sa spuchnięte bo wczoraj dużo łaziłam ...ale ten wywar sobie napewno zrobie
![]() Edytowane przez AsiCcccCA Czas edycji: 2009-09-24 o 09:50 |
|
|
|
#645 |
|
Wtajemniczenie
|
a mnie położna powidzeiała, żeby nie pić dużo ale jeść w zamian owoce to mniej się puchnie -- no ale widomo owoce to i cukier itd
---------- Dopisano o 09:52 ---------- Poprzedni post napisano o 09:47 ---------- Bardzo ważnym biopierwiastkiem w diecie jest także magnez. Uważa się, że aktywuje on około 300 enzymów w ustroju człowieka. Zwiększone zapotrzebowanie na magnez podczas ciąży wynika z potrzeb płodu, który akumuluje go w ilości 8 mg/dobę. Natomiast średnia ilość magnezu wydzielanego do pokarmu kobiecego w ciągu doby wynosi 25 mg. Zalecana dobowa podaż magnezu kobietom ciężarnym wynosi 350 mg, a matkom karmiącym 380 mg [6,7]. Niedobór magnezu w organizmie człowieka może wywoływać zróżnicowane objawy kliniczne, najczęściej są to: zaburzenia rytmu serca, wypadanie włosów, ogólne zmęczenie i inne. |
|
|
|
#646 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#647 |
|
Zakorzenienie
|
y nie wiem ,ja zawsze z mamuska gotowałam z pszennej ,ale napewno troszke można dodac ziemniaczanej
![]() Uciekam z młodym do szkoły a potem na zakupki :....a gdzie Domi ?
|
#648 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
A co do owoców, to pewnie też dobra rada, bo mają dużo wody i ja u siebie zauważyłam, że jak zjem dużo owoców, to potem biegam do WC w nocy częściej. Więc może pomagają pozbyć się wody z organizmu
|
|
#649 |
|
Zakorzenienie
|
Czesc mamusie ja tylko wpadam sie przywitac i uciekam do SR dzis ostatnie spotkanie
Nie wyspalam sie w ogole dzis,zasnelam cos kolo 2 w nocy a o 8 juz wstawalam bo mnie kolezanka obudzila ze nasza wspolna kolezanka z pracy wlasnie na porodowce lezy Tak wiec pomyslalam ze ładnie ładnie bo gdybym tydzien temu na porodowke za Sr nie poszla to dzis tez by wycieczki nie bylo bo ta nasza kumpela rodzi
|
#650 | |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie kobietki,
u mnie też coś wielocytowanie nie działa ![]() Kachula, Brombusia i Maria - gratulacje zdrowych dzidków Ale ten czas leci - niektore z Was juz kończą SR, godzina zero coraz blizej. My dzisiaj w końcu dostaniemy łóżeczko - fotki wkleje jak pokoik bedzie zrobiony oki? ![]() Ten Big Boy co wkleiła Tarasia to... Cytat:
Mojemu mężowi wczoraj się śniło że rodził ![]() Ja biorę neomag forte 2 tabletki.
|
|
|
#651 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie mamusie
hm nie lubię zimy wtedy nic mi się nie chce najchętniej to tylko wyrko i spanieObiadek mam zrobiony -kopytka więc dziś mam wolne ![]() O dyskusja kilogramowa
|
#652 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#653 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Zakupki super A kawusia to moja. Mam w kolekcji tylko 3 bo ciężko jest złapać, zwłaszcza, że ostatnio nie pijam za dużo kawy. Cytat:
A z ziółek polecam pokrzywę (tylko pij ciepłą, bo zimna smakuje ohydnie . Ze smaczniejszych polecam wywar z kwiatu czarnego bzu. Mniszek lekarski (korzeń), tak jak napisała Brombusia jest ok.Skrzypu nie polecam, bo może wywołać skurcze nóg ![]() Cytat:
. Okazuje się, że wg mądrych ksiąg mieszanka jest bardzo moczopędna, oczyszcza nerki, odżywia ciało i witalizuje ![]() Cytat:
![]() Myślę, że ze zrzucaniem nie będziesz miała problemu. O ile będzie co do zrzucania ![]() A tak w ogóle to dzień dobry. Jakoś w nocy nie mogłam spać i wyspałam się dopiero jak tz poszedł do pracy od 7.30 do 10.30 A teraz zmykam się wychlupkać, żeby wyglądać jakoś do ludzi ![]()
|
|
#654 | ||
|
Wtajemniczenie
|
hej mamusie
Cytat:
![]() Cytat:
czasami po nocy tz ma juz tego dosc a ciuszki sliczne a mnie wczoraj wieczorkiem ok. 24 naszlo na chrupki kukurydziane o smaku truskawkowym jeden 6km, drugi 20 ) i nie wiadomo czy by dostal te chrupki i zjadlam sobie tosta z dzemem wisniowym
|
|
#655 |
|
Zadomowienie
|
sexy jak tam kociak??pewnie mrrrruczy ci
|
|
|
|
#656 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczynki gdzie można kupić te olejki do masowania! Np. migdałowy czy jojoba? Bo ja pytałam w aptekach i nie mają.
Śniło mi sie, że pojechałam do szpitala bo nie czułam ruchów dziecka, a tam mi powiedzieli że rodzę i położyli mnie na sali porodowej. Poprosiłam o znieczulenie i pielęgniarka dała mi... znieczulenie w czekoladzie ![]() Ale i tak okazało się że to fałszywy alarm ![]() malinka kociak okazał sie strasznym łobuziakiem. Pierwszego dnia zrobił wielką qpę na nasz piękny nowy dywan ![]() Chyba będzie miał na imie Murzyn.
Czarny kot już jest! Edytowane przez sexy body Czas edycji: 2009-09-24 o 11:20 |
|
|
|
#657 |
|
Raczkowanie
|
DZIEWCZYNY - bo jak ona mi o tym powiedziała to aż mi buzia opadła niech pani jeszcze donosi to dziecko to bedzie bardzo dobrze tak jakby twierdziła że urodze wcześniej może i tak wyjdzie zobaczymy.Mam nadzieje że ze wszystkim zdąże
![]() Dostałam właśnie pieniądze za kierownice Grzeska nareszcie doszły bo czekałam od poniedziałku na nie. Pogoda taka sobie może później jak wróci tż to pójdziemy na spacer ale zobaczymy jak będzie z tą pogodą bo Grzesiek wraca dopiero o 17 z pracy dziś.Zaraz kładę malutką bo wstała o 7 więc i ja też jestem zmęczona trochę.Wczoraj na obiad zrobiłam krokiety z teściową bylo pycha.zjadłam aż 3 sztuki i na wieczór jeszcze zrobiłam sobie naleśniki z dzemem bo taką miałam chęc na naleśniki z truskawkowym dzemem. Ja nielubie kotów mamy 3 pieski w domu i nam wystarczy.Jestem ciekawa czy położna jak będzie przychodzić do dziecka czy niebędzie zwracać uwagi że niepowinno byc tyle psów w domu przy dziecku ale do nas żaden niebędzie wchodził bo niepozwalamy im wchodzić.A jak już bedzie dziecko to mają swoje miejsca ale trzeba będzie im pokazać że jest nowy członek rodziny hi hi hi muszą sie przyzwyczaić. Moja koleżanka miała psa suke,Gdy urodziła pies był w domu ona poszła na chwile do kuchni a dzidzia leżała w łóżeczku a wiecie co ta suka zrobiła wskoczyla dołóżeczk i nasikała na dziecko musieli ja wydać do schroniska.
|
#658 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Ja mam dzisiaj niezłego powera
![]() Posprzątałam już w chałupce i upiekłam ciasto ze śliwkami Teraz czekam na koleżankę, która się zapowiedziała na kawkę. Może mu za dużo pytań zadaję ? Cytat:
Chociaż ja bym wolała, żeby mój nie demonstrował ćwiczeń na parcie, jeszcze by coś urodził ![]() Cytat:
![]() Cytat:
O ja, fajnie by było. Zdecydowanie wolę czekoladę niż cewnik Ale jesteś niepoprawna politycznie ![]() Cytat:
![]() Ale ja go sama nie zostawię z psem nawet na chwileczkę, w tym celu muszę zmienić klamki w domu na okrągłe, co prawda mi się takie nie podobają, ale tylko takimi Rufus nie potrafi się posługiwać.
|
|
#659 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A jojobę kupuję przez internet, w Polsce kupowałam u nich http://www.ecospa.pl/ Oooo... gdyby takie znieczulenie było możliwe, to ja zawsze i chętnie ![]() A z kociakiem będziecie musieli chyba dojść do porządku Cytat:
![]() A co do psa, to w sumie zależy. Sąsiedzi moich rodziców (w bloku, an tym samym piętrze) mają owczarka niemieckiego i przez ostatnie2 lata opiekowali się wnukiem ( od 9 mies do przedszkola) i pies był bardzo cierpliwy ![]() A co do otwierania klamek. Ów pies był jeszcze dość młody mój tata (kocha wszystkie psy, aż do bólu
"what doesn't kill me makes me feel alive" Edytowane przez gucia6 Czas edycji: 2009-09-24 o 12:34 |
||
|
|
|
#660 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No i jest argument żeby pić te ohydną pokrzywę... bleee mam jeszcze dwa opakowania bo kiedyś maiłam zamiar ja pić na wlosy - ale była tak ohydna że nie dałam rady,...
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:53.

Ale wyciągnęłam w końcu z niego, że na razie nic nie wskazuje na to, żeby to miało być wcześniej. Następna wizyta za 3 tygodnie, wtedy weźmie wymaz na paciorkowca.
dostałam leki na twardy brzuszek (bóle brzucha)
Dzień dobry- chociaz jak dla mnie to średnio dobry- boli mnie głowa i czuje ze to znowu zatoki się odzywają a dopiero przeciez brałam antybiotyk

...ale Mnie brzuszko-żołądek boli tylko chodze i bąki puszczam
ee to juz przesadnei za duzo:/
....nie no moja wymarzona waga to 50/55.....ja przed ciąza ważyłam 58/59 

. Ze smaczniejszych polecam wywar z kwiatu czarnego bzu. Mniszek lekarski (korzeń), tak jak napisała Brombusia jest ok.
) i nie wiadomo czy by dostal te chrupki i zjadlam sobie tosta z dzemem wisniowym