|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1891 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wakacyjne nasze Szkraby przywitały swoje Mamy!!! - Lipcowo-Sierpniowe Słoneczka
Cytat:
Witam z kawunia. Córunia w hustawce, skupia sie... o nie nie skupia,przysypia ![]() a mama od rana ![]() Jestem wyspana.Poszlam spac wg.planu.Zrobilam sobie jeszcze miche popcornu ,zjadlam w łóżku i padłam. Moglabym dzis tez wybyc na plotki do kolezanki z mala ale nie wiem czy nie przywioza dzis paczki.Wylicytowalam dla Laury 2 czapki na alle.Podwieczór razem z mężem do ![]() Nadal z nim nie rozmawiam.Obiadu i dzis nie bedzie
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
|
#1892 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wakacyjne nasze Szkraby przywitały swoje Mamy!!! - Lipcowo-Sierpniowe Słoneczka
Cytat:
![]() Na allegro również poszalałam i zakupiłam kombinezony na jesień i zimę |
|
|
|
|
#1893 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Taki ma siorka.Wykorzystala i do karmienia i dozabawy synka.Teraz karmi w tym corcie:http://allegro.pl/item739978949_krze...krzeselko.html to tez fajne ale juz nie tak funkcjonalne:http://allegro.pl/item742725882_krze...a_2kolory.html
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
|
#1894 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cześć,
miałam wczoraj niezłą jazdę i w dzień też mały przez cały dzień spał 2 godziny, a ja pół ![]() pod wieczór myślałam już że zasnę na stojąco a tu małż wrócił jeszcze z cieknącym nosem i musiałam sobie radzic sama ![]() Mati zasnął dopiero przed 24 spał do 3 jadło pół godziny i spał do 5, potem całe szczęście szczelił kupkę która męczyła go dość długo i po przewie na troszkę mleczka o 7 na razie śpi, a ja jem śniadanko Nie wiem dlaczego nie zacytowało mi wszystkich zaznaczonych postów ![]() Cytat:
po pierwsze nie jestem wtedy nerwowa, po drugie śpię z małym w łóżku i nie chcę go przydusić co może sie stać przy niedosypianiu po trzecie miałam niedawno akcję jak młody się dławił mlekiem (prawie godzinę po zjedzeniu) gdyby nie to że śpi ze mną i że usłyszałam jego "bulgotanie" to nie wiem jak by się to mogło skończyć w cg dwóch sekund był już na boczku i na rękach i łapał oddech gdyby był w łóżeczku a ja jeszcze zmęczona na bank nie usłyszałabym że się dusi ![]() Cytat:
![]() u mnie tak objawiało się uczulenie na białko krowie ![]() spróbuj odstawić nabiał i zobaczysz czy działa a córeczka nie domaga sie czasem częściej piersi ? bo mój chciał, a w książce wyczytałam że w taki sposób uzupełnia sobie płyny wydalone z kupą i nie wolno mu tego ograniczać a nawet zachęcać Cytat:
![]() nawet nie żartuj, na pewno dasz radę - jak ja daję z nieprzespanymi nocami ![]() współczuję gazów ![]() biedny Kubuś pocieszające jest to że dzieci nie pamiętają tych szczepień i nie wiem co dalej miałam komu napisać idę więc szukać na nowo
|
|
|
#1895 |
|
Zakorzenienie
|
eleeri z tym duszeniem to po odbiciu sie przytrafilo? czy akurat wtedy bez odbicia byl odlozony?
ja btez sie obawiam takich akcji i dlatego mam strasznego hopla nt.odkladania,odbijania itp
|
|
|
#1896 | |
|
Zakorzenienie
|
Tulipfever ślicznie wyglądacie razem
Mayaha Zuzia też jest sliczna Mariolu współczuję problemów z niejadkiem Antoniem może to chwilowe grymasy ![]() Skoro lekarz się nie martwi to wydaje mi się że niepotrzebnie się denerwujesz Oj Kasia bo zagłodzisz męża, chcesz go wziąć głodem Pierwsze krzesełko strasznie kosmiczne – mi się nie podoba, drugie OK. Widziałam kiedyś krzesełko podobne do tego drugiego, razem ze stoliczkiem ale niestety nie skopiowałam sobie linka i już nie mogę znaleźć ---------- Dopisano o 08:27 ---------- Poprzedni post napisano o 08:20 ---------- Cytat:
Nie pamiętam ![]() ja tak często wstaję w nocy do małego że juz mi się mylą te wszystkie karmienia - kiedy odbił raz, a kiedy kilka razy, a kiedy nie beknął wcale ![]() w każdym razie po tej akcji odechciało mi się przyuczania małego do spania samemu w łóżeczku spadam bo juz się obudził i słyszę że kupa poszła
![]() http://suwaczki.maluchy.pl/li-38235.png http://suwaczki.maluchy.pl/li-72900.png Edytowane przez eleeri Czas edycji: 2009-09-24 o 08:29 |
|
|
|
|
#1897 | ||
|
Rozeznanie
|
Mayu piekna coreczka
![]() Frida dzieki za pomysl na usypianie! Cytat:
Cytat:
Boze moj, te nasze dzieciatka ![]() Aneczka dzisiaj zasnela przed 23 i obudzila sie dopiero o 5. Ciekawe, czy to zbawienny wplyw dlugiego spaceru wczorajszego. Teraz znowu zasnela najedzona, przewinieta i wycalowana po stopkach Czy Wasze dzieci spia juz w swoich pokoikach czy nadal z Wami? Kiedy macie zamiar je przeprowadzic do siebie?
|
|
#1898 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Ja rownież przy kawie, mały śpi po porannym mleku, a ja się relaksuję. Cytat:
Cytat:
Martwię się, aby znowu mu czegoś nie znaleźli . Z ledwością doszłam do siebie i mam nadzieję, że limit złych wiadomości dot zdrowia Antosia jest już na ten rok (i kolejne) wyczerpany.A lekarz się martwi, skoro mam wizyty w domu co tydzień , tylko są bardzo ostrożni w tym, co mi mówią ze względu na nasze przejścia i moją depresję![]() No dobrze, to z siebie wyrzuciłam to co chciałam i idę robić sie na bóstwo
|
|
#1899 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny
Cytat:
Sama nie wiem, co się dzieje , barkuje mi czasu, a nie umiem sobie pewnych rzeczy odpuścić, ehh ![]() Cytat:
Kubuś nie gorączkował, w miejscu wkłuć też nic się nie dzieje, ale za to jaki mieliśmy wieczór . Spał sobie, obudził się z płaczem i tak do 21-ej: trochę Go utuliłam - uspokoił się, znów zaczął płakać - przysnął na moim brzuchu (pierwszy raz zresztą ), potem znów przeraźliwie płakał, nawet w trakcie jedzenia zaczynał, przysnął i znów obudził Go płacz . Myślałam, że pierwszy raz złapała Go kolka, ale brzuszek miał miękki, nie podkurczał i nie prostował nóżek, sama nie wiem, co to było . Płakałam razem z Nim ![]() Zastanawialiśmy się, czy Go kąpać, zdecydowaliśmy, że tak, żeby wiedział, że wszystko jest po staremu, żeby czuł się bezpiecznie i to była dobra decyzja Cytat:
, współczuję.Jestem pełna podziwu dla Twojej wiedzy o karmieniu No właśnie wiem, że Ty dajesz radę z nieprzespanymi nocami (szacunek ![]() Zbieramy się na spacer, pa
|
|
|
#1900 |
|
Zakorzenienie
|
Weronika znowu 3 noce z rzedu spala jak na kiedys tzn. budzila sie raz na mleczko
ale juz wola moj glodomorek hehe.......a gaworzy coraz wiecej i najbardziej kocham jej usmiech jak rano sie obudzi to sie smieje caly czas-wyspana to i zadowolona-gorzej wieczorem
|
#1901 | |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
a ja glupia znowu poszlam spac o 24.30 zamiast polozyc sie razem z dzieckiem ale maly pospal do 4 a potem mu sie juz nie chcialo i poltorej godzinki sobie kombinowal, w koncu zgasilam swiatlo i zasnelismy teraz lezy na macie i krzyczy na zwierzaki ![]() zjadlam wczoraj mizerie ze smietana - mam nadzieje, ze nie bedzie dzis kolki po tym
|
|
|
#1902 |
|
Zakorzenienie
|
Svinecko do kiedy leci Brzydula? bo takie akcje odchodza jakby niebawem mialo sie skonczyc
![]() Laura nie ma swojego pokoju i nie bedzie go miala przez najblisze kilka lat ale nie ma tez takiej potrzeby mysle do 2 r.ż.Potem jakis kącik jej wygosopodaruje.Niunia spi, ja juz zrobilam make up,wytarlam sobie podlogi,posprzatalam lazienke,wstawilam pranko i ide myc okna. Kupka juz tez była Jak tylko zrobi to jest niespokojna i żada przewinięcia.A ja jakze uradowana Mąż zaczal sie odzywac, nawet sie pozegnal na wyjsciu, ale ja bede nieugieta...Nie bedzie obiadu tak czy siak
|
|
|
#1903 | |||
|
Zakorzenienie
|
no i młody znowu spi
![]() a ja znowu jem ![]() ale zaraz zmykam spać tylko zjem i nasmaruję sobie rękę Cytat:
nie możesz mieć przecież ciągle "pod górkę" Cytat:
będzie dobrze Biedny Kubuś, może coś sie mu śniło ? Mój tak się budził a nawet kwilił przez sen w tym dniu w którym kłóciłam się z małżem pewnie przeżywał to po swojemu ![]() mam fajną ksiązkę, siedzę też w necie. Szukam, szukam aż znajduję - taka moja wiedza ![]() a z nocami to przecież nie mam wyjścia, chociaż mogłabym machnąć ręką i przejść na butelkę i mleko modyfikowane, ale wiem że żałowałabym tego później ![]() myslę że jak być miała takie noce też byś je przeżyła Cytat:
biedak Co do pokoju to sie nie wypowiem bo nie wiem jak życie pokaże ![]() z założenia w łóżeczku miałam go przyuczać w listopadzie, grudniu - jeszcze przed moim powrotem do pracy, ale po tej akcji w nocy nie mam go zamiaru tam przenosić, a juz tym bardziej samego zostawiać w pokoju
|
|
|
#1904 | |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
ma byc 240 odcinkowa juz w 188 przemiana Uli
|
|
|
#1905 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo teraz przyjemnie sie oglada jak takie zwroty akcji tak to ciagnelo jak flaki z olejem.Kolejny nasz rytuał.O ile juz nie zbieramy sie spac.Klade mala na lozku, ja z nia.Grzechotki,zabawki itp.Mala fika girkami i sie chichota a ja ogladam.Na reklamie jestem cala dla niej
|
|
|
|
#1906 | |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
a odcinki ogladam na necie online wieczorem i jak zwykle jeden z wyprzedzeniem - ten co bedzie dzis widzialam juz wczoraj - a wieczorem obejrze jutrzejszy
|
|
|
#1907 |
|
Zadomowienie
|
Svinecko a na jakiej stronie?
Tomuś spi juz od 10 a zazwyczaj w dzien nie zmruzy oka przynajmniej do 14, wiec jestem w szoku
|
|
#1908 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=747075871 http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=746335574 Polowałam jeszcze na ten, ale niestety się nie udało http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=742891336 Cytat:
Kinga od samego początku śpi w swoim pokoju razem ze mną. Tzn. na początku spała w kołysce, ale już jej tam niewygodnie i od ponad 2 tygodni śpi w swoim łóżeczku. Biorę ją do siebie do łóżka tylko wtedy gdy wyjątkowo marudzi, albo nie może usnąć, a ja padam ze zmęczenia. Cytat:
Chciałam się pochwalić, że kolejny kilogram za mną |
|||
|
|
|
#1909 |
|
Zakorzenienie
|
Sliczne kombinezoniki
|
|
|
#1910 | |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
zawsze wieczorem jest dodany nowy odcinek - jeden dzien na przod
|
|
|
#1911 |
|
Wtajemniczenie
|
a moja niunia slicznie dzis spala
![]() zjadła standardowo o 22, pozniej o 4 (o 2 sie przebudzila ale ja poglaskalam 5 min po główce i usneła)i o 8:15 dopiero Zeby tak zawsze, bo w koncu sie wyspałam Dzieki A moja tylko w dzien z moniem usypia a tak to bez. a jak juz spi to jej wyjmuje A teraz mykam do gina. Mam nadzieje ze wszystko OK. |
|
|
|
#1912 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
a moje dziecko w ogole nie chce smoka - wypluwa go, nie umie w ogole zassac, nie wiem nie chce
a przydalby sie bo jak jest spiacy to jest strasznie marudny i jakis uspakajacz by zalatwil sprawe nie wiem moze wyprobowac inne ksztalty, moze taki okragly zblizony do brodawki
|
|
#1913 |
|
Zadomowienie
|
Dzien dobry mamusie i dzieciaczki.
Jak ja za Wami tesknilam. Dziadkow mam w gosciach i zupelny brak czasu na Wizaz, ale dzis odjezdzaja wiec moze od jutra bedzie wiecej czasu. Moj Kuba skonczyl we wtorek juz 6 tygodni. Bosz, jak ten czas leci. Rosnie pieknie. Ma 61cm dlugosci i wazy 5740gr(jak sie urodzil to wazyl 3860gr). Czaly czas trzymamy sie na cycu. Spimy ladnie, nawet udaje nam sie usypiac samodzielnie, choc nie za kazdym razem jeszcze. Kuba budzi sie 2 razy nocy i potrafi juz przespac 6 godzin ciurkiem. Jak tylko bede miec wiecej czasu to poastaram sie nadrobic zaleglosci czytaniowe. Pozdrawiam wszystkie mamusie i trzymam za wszystkie plany, badania i cele mam i dzieciczkow.Buziaki
Kubuś (11.08.2009) Piotruś (14.10.2011) 108,6-106-105-104-102,5-101-100.2-99-98,8-97,7-96-95-94-93-92-91-90-89-88-87-86-85-84-83-82-81-80-79-78-77-76-75-74-73-72 Edytowane przez Ulcia2512 Czas edycji: 2009-09-24 o 13:10 |
|
|
|
#1914 | |||
|
Zakorzenienie
|
Moje dziecko jeszcze śpi
ciekawe czemu w nocy tak ładnie nie spi ![]() przynajmniej sie wyspałam ![]() młody się rozkopał spod kocyka (tym mnie zbudził) pewnie mu było gorąco, poleżał chwilke odkryty po czym go przykryłam i spi dalej och słyszę że poszła kupa ![]() Cytat:
![]() za wizytę ![]() Cytat:
Cytat:
![]() 6 tygodni i taka waga , mój dobijał do 3 m-cy z taka wagą ![]() No to Kuba pobił chyba rekord ![]() Śliczny jest No i po spaniu, pies mi zbudził małego ![]() bo gołąb wylądował na parapecie ![]() wstrętne ptaszyska
![]() http://suwaczki.maluchy.pl/li-38235.png http://suwaczki.maluchy.pl/li-72900.png Edytowane przez eleeri Czas edycji: 2009-09-24 o 14:23 |
|||
|
|
|
#1915 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Kurde nie dzialają mi cytaty : ---------- Dopisano o 14:26 ---------- Poprzedni post napisano o 14:26 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 14:32 ---------- Poprzedni post napisano o 14:26 ---------- Cytat:
Cytat:
masz racje to może być uczulenie ale wydaje mi się że na brzoskwinie bo jak je jadlam to tak robila teraz już 2 dzień nie zjadłam i kupki sa ładniejesze i nie śmierdzą tak mocno, pic duz nie chciała w zasadzie kupki to tylko mi robi z 3 na dobe. i musze się pochwalic 3 dzień z rzędu przespała od 20 do 5.30 szok wydawało mi sie że to za długo ale jak ja próbowalam w nocy nakarmic to zacinęła usteczka i spała dalej ![]() ---------- Dopisano o 14:34 ---------- Poprzedni post napisano o 14:32 ---------- Cytat:
|
||||||
|
|
|
#1916 |
|
Zadomowienie
|
Witam mamusie
![]() Bardzo się cieszę, że Wasze maleństwa zdrowo się chowają. A u nas bez zmian cały czas czekam na wynik i żyję w stresie i niepewności Tak już bym chciała wiedzieć co i jak![]() Mam pytanie do dziewczyn których maleństwa niestety mają lub miały kolki. Jak to u Was wygląda??? Bo moja Maja podczas jedzenia cyca strasznie się pręży kopie nóżkami i stęka a chwilę później zaczyna strasznie płakać. Daję jej kropelki Sab Simplex ale za wiele nie pomagają i zastanawiam się czy to faktycznie kolki czy coś innego... I powiedzcie czy dajecie t kropelki do kazdego jedzenia i po ile kropelek???
http://suwaczki.slub-wesele.pl/20080607650113.html 21.08.2009 23.09.2013 Edytowane przez marysia_258 Czas edycji: 2009-09-24 o 14:41 |
|
|
|
#1917 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
mi to nawet nie wiem ile brakuje bo mój TŻ nie chce kupić wagi ![]() kombinezoniki cudo wiesz znam taka stronkę ktora pomaga w licytacji, tz logujesz się tam i ustawiasz sobię cene za jaką bys chciała kupić i czas np. 5 sekund przed zakończeniem i wygrywasz, mi juz dzięki temu udalo się sporo aukcji wygrać
|
|
|
|
|
#1918 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewuszki
My juz standardowo od 6 na nogach. Mały pieknie przespał nocke (zreszta jak zawsze). Wybrałam sie dzisiaj do miasta bo w moim ulubionym lumpku była dostawa Kupiłam sporo rzeczy dla Kuby, takie juz ciepłe bluzy i swetreki na zime. I sobie jdna bluzeczke Widziałam przecudny kombinezon 6-9 miesiecy, taki kremowy z aplikacja misia ale baba zabrała mi go sprzed nosa Kosztował tylko 10 zł A to pech. Był tez taki podobny welurkowy ale 3-6 miesiecy i wydawał mi sie malutki wiec go nie wziełam. Zaszłam tez do rossmana, kupiłam kilka kosmetyków. Dla małego krem Nivea na każdą pogode, bo juz sie chodno i wietrzenie robi a tam jest napisane, że chroni przed wiarem. Włozyłam tez do koszyczka kaszke malinową, soczki, kilka deserkow owocowych Gerbera (była promocja). Przydadza sie jak Kubcio skonczy 4 miesiace Aha i kupiłam tez ta wieksza butelke Lovi i smoczek 3+ i taka sliczna welurkową czapeczke z uszkami myszki ![]() Cytat:
![]() Kuba ostatnio tez je po 120 ml. Zaczynam twierdzic, że apetyt mu rosnie Oby tak dalej. Wczoraj zjadł 690 ml mleczka na dobe. Z dnia na dzien jest coraz wiecej. Może i u Was sie niebawem poprawi Ale rozumiem Twoje zmarwienie, tez sie marwie jak synek mało je. A kiedy zaczynacie wprowadzac nowe pokarmy? Antos juz chyba skonczył 4 miesiace? Jak to jest z wczesniakami? Cytat:
Narazie tak zostanie, chce miec go na oku. Pokoiku swojego nie ma ale jak juz wprowdzimy sie do swojego domku bedzie miał śliczny apartament
^^^Moje skarby^^^ Jakub 20 czerwca 2009 r. Blanka 15 września 2011 r. Edytowane przez Cassandra 23 Czas edycji: 2009-09-24 o 14:46 |
||
|
|
|
#1919 |
|
Zadomowienie
|
Cześć.
Dawno nic nie pisałam ale czytam regularnie. Wczoraj pisałyście ile jedzą wasze pociechy "butelkowe" i postanowiłam sprawdzić ile je mój głodomorek. No i jestem w szoku bo je około 800/900ml na dobe i to już od paru tygodni! Pozatym musze oznajmić że za szybko pochwaliłam Sab Simplex bo niestety po tygodniu stosowania przestał działać i dalej męczymy się ze wzdęciami. Chyba organizm sie przyzywyczaił ![]() My od października się przenosimy do osobnego pokoiku ale ja dalej będe spała z nim w pokoju aż Adrianek bedzie większy i będzie można go zostawiać samego. Ale póki co to je co 3 godziny więc pewnie prędko to nie nastąpi. |
|
|
|
#1920 |
|
Zadomowienie
|
I jeszcze moja pociecha
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:30.

, ubraliśmy Go szybko i tuliłam Go, dość szybko się uspokoił, w drodze powrotnej zasnął, a w domu jak Go rozbierałam obudził się i uśmiechał. Posmarowałam miejsce wkłuć Altacetem i obserwuję Go. Teraz śpi, bidulek.

... zdziwił sie tym bardzo i jadl sobie dalej 

pewnie przeżywał to po swojemu
za wszystkie plany, badania i cele mam i dzieciczkow.
szok