|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#661 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie listopadowo-grudniowe 2009, cz. 3 :)
Cytat:
moj napewnoCytat:
Powodzenia u lekarza nasza chudzinko a kg to faktycznie malutko Ci przybyło kochana,nie bedzie co zrzucac po porodzie Cytat:
Marzy mi sie takie znieczulenie hihih A ja dzis na sr sie dowiedzialam ze u nas w szpitalu znieczulenia zoo niestety brakkkkkkkkk Cytat:
No niezle z tym psem,dobrze ze krzywdy dziecku nie zrobil Narobilas mi smaka na nalesniki i dzis sobie usmaze na obiad
|
|
#662 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Byłam oglądnąc te kompl. poscieli i niue moge sie zdecydowac którą wybrac ![]() ![]() Własnie zajadam chałke i popijam jogurcikiem wiśniowym ![]() Dziewczynki ma któras zapisaną liste "wyprawkową ",bo chce zobaczyc co Mi jeszcze brakuje ,a długo zeszło by mi szukać ja w wątku
![]() Edytowane przez AsiCcccCA Czas edycji: 2009-09-24 o 13:01 |
|||
|
|
|
#663 |
|
Zakorzenienie
|
Ja znalazlam coś takiego:
UBRANKA: 4-5 bawełnianych śpioszków, 4-5 bawełnianych kaftaników, 2-4 body, 4-5 bawełnianych koszulek, 1-2 pajacyki, 2 czapeczki bawełniane, 2-3 pary skarpetek, 1-2 sweterki, 1 spodenki, . zimą kombinezon, rękawiczki, gruba czapka PIELUCHY I POŚCIEL: 15 pieluch tetrowych pieluchy jednorazowe 3 pieluchy flanelowe becik-rożek 1 kocyk lżejszy 1 kocyk ciepły komplet pościeli poszewki na pościel i kocyki prześcieradło 2-3 duże ceratki do łóżeczka i jedna ceratka do wózka. Jednorazowe podkłady do przewijania dzidziusia KĄPIEL I PIELĘGNACJA: wanienka 2-3 ręczniki mydło dla niemowląt termometr kąpielowy myjka oliwka krem do pupy chusteczki nawilżające waciki i patyczki z wacikami plastikowy pojemnik na brudną bieliznę Krem Bepanthen mydełko dla niemowląt - puder do ciała - krem przeciw odparzeniom - spirytus do przemywania pępka - sól fizjologiczna - chusteczki pielęgnacyjne - pieluchy New born - szczoteczka do włosów (ze sztucznym włosiem, ale nie bardzo twarda) - gumowa gruszka lub aspirator do noska - małe nożyczki z okrągłymi końcówkami (przydatne już w szpitalu) - patyczki higieniczne - wyjałowione gaziki oraz waciki - ręczniki kąpielowe - termometr do mierzenia temperatury wody - myjki frotte - przewijak - proszek do prania niemowlęcych ubranek APTECZKA: 70% roztwór spirytusu jałowe gaziki termometr gruszka do nosa sól fizjologiczna herbatka HIPP z kopru włoskiego KARMIENIE: herbatka HIPP dla kobiet karmiących Nakładki silikonowe Smoczek - uspokajacz Podgrzewacz/sterylizator - wkładki ochronne do biustonosza - laktator (niekonieczny) - butelka 125 ml - butelka 250 ml - smoczki do butelek - szczotka do mycia butelek - podgrzewacz do butelek (niekonieczne na początku) - termoopakowanie do butelek (również niekonieczne) AKCESORIA: wózek łóżeczko przewijak fotelik samochodowy lampka nocna torba z przegródkami na spacer - śpiwór do wózka - torba - osłona przeciwdeszczowa - parasol TORBA DLA MAMY Dokumenty Karta Ciąży, wyniki badań, Dowód Osobisty, Książeczka Ubezpieczeniowa, woda niegazowana Art. higieniczne i kosmetyczne Kosmetyki (bezzapachowy dezodorant, pasta, szczoteczka, delikatne mydło, mydło / płyn do higieny intymnej polecan TantumRosa, szampon, kosmetyki do makijażu, grzebień do włosów,, pilniczek do paznokci, i błyszczyk do ust czy też tusz do rzęs - cokolwiek co może Ci poprawić humorek i dodać poczucia "naj") kubek Ręczniki (co najmniej 2-3) Ręcznik papierowy, jednorazowy, lepszej jakości (do wycierania krocza). Podpaski nocne Wkładki laktacyjne / na początku nigdy nie wiesz czy będziesz karmić piersią czy nie to na początek w zastępstwie możesz użyć większych płatków kosmetycznych a wkładnki w razie potrzeby zawsze możesz dokupić/ Jednorazowa maszynka do golenia Jednorazowy zestaw do lewatywy Bielizna 2 Biustonosze do karmienia Majtki jednorazowe, z siateczki (nie z fitolizyny), do nabycia w aptece /nawet z 2 opakowania/ Kapcie Klapki pod prysznic Szlafrok Koszule nocne, rozpinane. Skarpetki to tyle ze standardowej listy / chyba/ Ja osobiście dołożyłabym podkłady dla niemowląt o których pisałam wcześniej, maść Bepanten Inne bardziej lub mniej przydatne rzeczy Karta telefoniczna i/lub Telefon komórkowy . (Uwaga ! Zapytaj czy można go używać w Twoim szpitalu)
|
|
#664 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuje pięknie Konspi
|
#665 |
|
Zakorzenienie
|
Ale jestem zła
Jeszcze przyjdzie mi nową maszynę do szycia kupić, bo w starej zygzag szlag trafił i nie mam jak obrębiać
|
#666 |
|
Zakorzenienie
|
Witam mamusie troszke was nadrobilam ale jeszcze nie wszytsko pozniej postaram sie to zrobic.
Kachula Cisze sie z udanej wizyty i ze dzidzia zdrowa Sexy ale masz poslusznego synusia, wystarczylo zeby mamusia z tatusiem ladnie do niego pogadali a maly zaczal fikac Ravenne gratulacje rozpoczesia 8 miesiaca Brombusia gratki z okazji 34 tygodnia Domi dla ciebie gratulacje za 29 tydzien ja teraz jestem w 33 tc i juz mam 17 na plusie Asiccccca Super ciuszki a jak ich duzo ![]() Dziewczyny mam jeszcze pytanko co to jest to nieczulenie zoo jak ono dziala?? Ja nadal chodze ze spuchnietymi nogami ale przynajmniej zgaga przeszla
|
#667 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczynki a Rutinoskorbin chyba mogę sobie łykać jak mnie coś "bierze"??
|
|
|
|
#668 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#669 |
|
Raczkowanie
|
Cześc wam kochane
Ja już po obiadku,misiu dopiero o 17 będzie a ja już bym chciała żeby był w domku Nudzę się a wogolę to znów boli mnie kręgosłup i jakoś takoś łopatki i mam katar.Mam nadzieje że nic mnie niebierze bo szlak mnie trafi.Mam chęc na jabłko lub jakiegoś owoca takiego twardego i kwaśnego
|
#670 |
|
Zakorzenienie
|
paczka Twoj Tz bedzoe przynajmniej o 17 a moj nie wiadomo kiedy mial po pracy przyjechac do domu ale mamusia mu napisala zeby przyjechal i polecial jak na skrzydlach. Zla jestem. a caly dzien mialam zly humor to teraz mam jeszcze gorszy
|
#671 |
|
Zakorzenienie
|
Mamusie przedtem napisalam takiego długiego posta odnaszac się do większości wypowiedzi i mi wcięło
byłam strasznie zła więc poszła robić sałatke i skonczyłam sprzatac i czasem tu zerkam do Was...i jak zwykle nie pamietam co mialam napisac ![]() acha mialam sie pytac:zakladamy ta nasza ksiazke kucharska?Moja propozycja jst taka, zeby to byl watek oczywiscie tylko z naszymi przepisami i tylko z przepisami, tzn, tam bedziemy podawaly przepisy ale nie bedziemy gadaly. Zeby porpostu bylo czarno na bialym i wszytskie przepisy ładnie po kolei...co Wy na to? ![]() Pietrusia ale moj Tz olewa swoja mamusie na szczescie...dodam, ze ostatnio ja spotkalismy a zapomnialam o tym napisac. Nie bylo nic szczegolnego w tym spotkaniu, jedynie byla milutka chwile trwalo to pod naszym blokiem ale zaraz poszlismy![]() AsiCcccCa za***iaszcze ciuszki! |
|
|
|
#672 |
|
Zakorzenienie
|
Wiesz domi moja tesciowa ogolnie jest spoko nie moge narzekac ale zle wyczucie czasu, wtedy co chce najbardziej ze4by Tz byl w domu to akurat ona cos od niego chce
|
#673 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dzięki
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Czyżby jedynak? ![]() Wczoraj na SR położna nam mówiła, że te wszystkie herbatki mlekopędne, picie bawarki itd. to bzdury, bo przecież wytwarzanie mleka sterowane jest hormonami a nie zawartością żołądka. I że jedynym sposobem na zwiększenie laktacji, jest częstsze przystawianie dziecka bądź też odciąganie laktatorem. Tak na chłopski rozum to do mnie te argumenty trafiają, a co Wy o tym myślicie ?
|
|
#674 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
]
"what doesn't kill me makes me feel alive" Edytowane przez gucia6 Czas edycji: 2009-09-24 o 15:28 |
|
|
|
|
#675 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A dzis prosto po pracy jedzie z Kuba na basen wiec tez jestem samotna- chociaz przy dzisiejszym samopoczuciu jakos mi to nie przeszkadza...
|
|
|
|
|
#676 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kurcze ja nie wiem, nie "siedze" jeszcze w tym temacie ![]() to która sie podejmuje załozenia tegoż wątku???
|
|
|
|
|
#677 |
|
Zakorzenienie
|
brombi nie zawsz leci na jej znak ale dzis mnie to wyjatkowo wkurzylo bo chcialam z nim spedzic popoludnie bo przez dluzszy czas nie mielismy dla siebie zbyt duzo czasu
|
#678 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jeśli chodzi o tą bawarkę to nie wiem. Ale co do ziółek to możemy podyskutować ![]() Tu nie chodzi o zawartość żołądka, tylko o substancje czynne zawarte w ziołach. Weźmy na przykład kawę (jak by nie było produkt pochodzenia roślinnego), która wyraźnie pobudza. Rumianek i lawenda - uspokajają. Herbatka malinowa lub z dzikiej róży wspomaga zwalczanie przeziębień. Marchewka, seler i pietruszka pomagają przy obrzękach i problemach dróg moczowych. Pokrzywa i skrzyp wzmacniają włosy i skórę. A widocznie anyż, kminek i koperek (znane jako zioła mlekopędne) wpływają jakoś tak na mózg i hormony, że pobudzają pracę gruczołów mlecznych. Ja dzięki ziółkom wyleczyłam egzemę (teoretycznie chorobę nieuleczalną i póki co mam spokój) i zaszłam w ciążę ![]() A tak swoją drogą może niech w tym przypadku pani położna się trochę douczy, bo też nie bez przyczyny wiele ziół, również tych na pobudzenie laktacji, było stosowane od wieków przez szamanów i różnych innych w medycynie ludowej, kiedy z pewnością nie prowadzono jeszcze żadnych badań naukowych. No chyba, że przez wieki było to wszystko wysysane z palca ![]() Wiadomo, wiele z tego to kwestia wiary w to, że coś tam pomoże. Ale mimo wszystko zioła (leki też) mają jakiś tam wpływ na organizm, jak również są zioła, którymi można się porządnie zatruć, czy doprowadzić do śmierci. Więc nie jest to tylko trawa - bo zielone
|
|
#679 |
|
Zakorzenienie
|
Gucia jeszcze tylko powiedz mi, że na tym pianinie w pokoiku córeczki potrafisz grać a od dziś jesteś moim guru a ja Twoją fanka
|
|
|
|
#680 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#681 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale to chyba na podforum Moje Gotowanie Guciu zacytować Cię chciałam, ale mi wstrętny wizaż znowu kłody pod nogi rzuca ![]() Ja rozumiem, że Ty siedzisz w ziołach, więc inaczej patrzysz na te sprawy. Ja generalnie jestem sceptycznie nastawiona, chociaż z drugiej strony raczej wierzę w "dobrodziejstwa natury" Ona mówiła o tym, że nie jest udowodnione działanie, ja tylko przekazuję co się dowiedziałam, nie wgłębiałam się zbytnio w temat. I powiedziała jeszcze, żeby nie pić za dużo mleka i nie jeść przetworów mlecznych, bo jeśli się przesadzi to można wywołać u dziecka skazę białkową. Nie chodziło o to, żeby w ogóle nie jeść, tylko żeby nie zwiększać spożycia dlatego, że się karmi piersią. A to, że bawarka i piwo karmi nie wpływają w ogóle na karmienie to już słyszałam nie pierwszy raz. O rany, dziewczyny to mój tysięczny post. Od teraz jestem zadomowiona
Edytowane przez brombusia Czas edycji: 2009-09-24 o 15:44 |
|
|
|
|
#682 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tyle, że ostatni oprzez te wszystkie przeprowadzki i zamieszanie z przygotowywaniem pokoju dla córci, to dość dawno nie grałam
|
|
#683 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oki to załoze ten watek, ale wieczorem, bo niedlugo wychodzimy |
|
|
|
|
#684 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Guciu normalnie ty moja zielarko kochana Widze ze na temat ziol naprawde wiesz duzo
|
|
#685 |
|
BAN stały
|
hej dziewczynki
wczoraj w nocy w szpitalu wyladaowałm ![]() miała silny ból brzucha i lekkie krawienie. ogolenie masakra. chcieli mnie zostawić ale sie nie dałam ze wzgledu na Patryczka. dali i przeciwbólowe i czuje się ciutke lepiej pozdrawiam |
|
|
|
#686 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie Mamusie!
Zaraz Was będę nadrabiać, od rana internetu nie miałam ![]() Ja już po wizycie Córcia potwierdzona Waży 1900 gram i jest starsza o tydzień czyli zamiast 30+5, ma już 31+5, ale wszytko w porządku. Mi się szyjka skraca, mam mało chodzić, dużo leżeć, brać leki, a wszystko będzie dobrze ![]() Zjem coś i będę czytać co tam się działo od wczoraj
|
|
|
|
#687 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
i już taka duża ![]() słuchaj się lekarza i lez grzecznie i wszytko bedzie ok |
|
|
|
|
#688 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#689 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
no te podstawowe badania tez. chcili mnie zosatwić ale nie moge przecież |
|
|
|
|
#690 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ginekolog Cię badał? Cytat:
Córa rośnie jak na drożdżach ![]() ---------- Dopisano o 16:21 ---------- Poprzedni post napisano o 16:19 ---------- No a USG potwierdziło ciążę czy jak?
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:11.

My dzisiaj w końcu dostaniemy łóżeczko - fotki wkleje jak pokoik bedzie zrobiony oki? 
moj napewno
hm nie lubię zimy wtedy nic mi się nie chce najchętniej to tylko wyrko i spanie

ale przynajmniej zgaga przeszla 

chwile trwalo to pod naszym blokiem ale zaraz poszlismy