|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#691 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie listopadowo-grudniowe 2009, cz. 3 :)
No wlasnie Bravurko usg potwierdzilo ciaze?
|
#692 |
|
BAN stały
|
no pecherzyk widac nic pozatym
|
|
|
|
#693 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczynki ja dzis jestem po fryzjerze, podcięłam włoski i od razu wyglądają zdrowiej.
Byłam też w pracy podszkolic nową dziewczynę, która przejmie po mnie obowiązki. Poza tym TŻ znowu na rybach. Czyli w sumie nic ciekawego się nie dzieje. bravurka ja Ci współczuję tej niepewności. Jakbyś mało już przeżyła stresów
|
#694 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#695 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#696 |
|
Zakorzenienie
|
|
#697 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
I też na siebie uważaj i dużo odpoczywaj
|
|
#698 | |
|
Zadomowienie
|
Wielocytowałam kilkanaście wypowiedzi i mnie wywaliło
Cytat:
![]() Powiedz mi proszęGucia czy do masażu krocza zamiast olejku jojoba mozna uzywać olejek bambino???? bravurka - biedulka!! tyle się wycierpiałaś i nadenerwowałaś i jeszcze teraz to!!! hm...duża?? patrzyłam do książki i dla tego tyg 32 to norma lekarz też powiedział, że w sam raz....hmA ja od początku ciąży 8 kg na plusie! Oj aż mnie dziś wstrząsnęło jak mnie ważyła, bo dziś miałam równe 70 kg I też mam zamiar po urodzeniu zrzucić wszystko z ciąży plus 3-4 kg, tak, żeby ważyć 58 max 60!!! !!!!!!!!!!!!!!!! Edytowane przez elalank Czas edycji: 2009-09-24 o 17:21 |
|
|
|
|
#699 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny spokojnie z ta waga po porodzie zalozymy watek o odchudzaniu i dzielnie bedziemy sie wspierac
|
#700 |
|
Zakorzenienie
|
Hej hej heloł
![]() Jestem prze happy ....wracając do domku wstapiłam do takiego sklepu dziecięcego co w nim jeszcze nie byłam i co!...nakupiłam pełno rzeczy dla małej ;Da jak Mi sie podobają ![]() ![]() .Zbieram sie powolutku do przyjaciólki na cherbatke do wieczorka buziaki ![]() ......a kupiłam -kompl. poscieli ![]() -skarpusie -cieniutkie rękawiczki - 2 czapeczki ....grubszą i cienszą i 2 komplecii grubszy i cienszy ![]() - i sobie wkładki laktac.....chyba tyyle
|
#701 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#702 |
|
BAN stały
|
ja tam widze na zdejciu usg zarodek mały i lekarz też tak mówił
moja wina i będe terz ponosić konsekwencje |
|
|
|
#703 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No to kochana ciezki orzech do zgryzienia ale nie martw sie ,trzeba myslec pozytywnie ze wszystko tym razem bedzie dobrze,w kazdym badz razie ja trzymam kciuki
|
|
#704 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Mam nadzieję, że ułoży się wszystko po Twojej myśli. Co tu takie pustki dzisiaj? Czyżby wszystkie przytulały się do swoich TŻ albo może oglądają jakieś seriale ? ![]() Mój TŻ przenosi szafę z sypialni do salonu, bo w sypialni ma zamiar remontować na dużą skalę Mnie wygonił do jeszcze innego pokoju, w którym jest teraz łóżko. Mam straszny bałagan w całym mieszkaniu, a tak ładnie rano posprzątałam Do połowy października musi być wszystko zrobione, bo nerwowo nie wytrzymam
|
|
#705 |
|
Zadomowienie
|
Bravurko-z jednej strony to szczęście no a z drugiej...no nic na pewno wszystko bedzie dobrze szkoda tylko że jesteś w takim stresie jakby było go mało
Ja już po wizycie i pozostaje córka
|
#706 |
|
Zakorzenienie
|
Gucia powiem Ci jedno:zadziwiasz mnie dziewczyno swoimi zainteresowaniami rozległymi, zdolnosciami i wiedza
Twój Tz ma naprawde szczescie...i jeszcze piszesz o maszynie do szycia.Od dziś jestem Twoja fankąMoja mama porobila mi kompotów ze śliwek, ale się ciesze AsiCccCa super zakupki muszą być, a wiesz, że my uwielbiamy fotki? ![]() Ja mam 3 kocyczki z domu, które mama mi kupila w ciucholandzie. Wkleje Wam zdjecia jutro, bo juz teraz za ciemno. I ocenicie...bo ja na poczatku ich nie chcialam, ale teraz sobie mysle, ze niezniszczone a po co mam kupować ![]() Poza tym czekam na posciel a tu dooopa jeszcze nei wysłana ![]() Dziewczyny Kropka już w szpitalu jest??????????????a Karenina miala wyjsc dzisiaj, no nie?i ciekawe jaką samanthha podjęłą decyzje odnośnie studiów
|
|
|
|
#707 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:18 ---------- Poprzedni post napisano o 19:12 ---------- Cytat:
![]() Przecież wypierzesz i tak wszystko, potem jeszcze wyprasujesz i żadnego ryzyka nie ma. Cytat:
Właśnie o Kareninie też myślałam dzisiaj, może Gucia do niej napisze? A samanthha rzeczywiście dawno się nie odzywała.
|
|
#708 |
|
Zakorzenienie
|
MAMUSIE ZAPRASZAM!!!!!!!
NASZ WĄTEK KULINARNY
Edytowane przez domi7ks Czas edycji: 2009-09-24 o 19:22 |
|
|
|
#709 |
|
Wtajemniczenie
|
Guciu podziwiam twoje zafascynowanie ziółkami, ja z ziół lubię znam te świeże, pospolite, które można dodać np do twarogu lub masła.
Dzisiaj byłam na badaniach krwi i moczu... ogólnie wyniki OK, może żelazo troszkę poniżej normy ale bez jakiejś tragedii. Najbardziej bałam sie o cukier ale okazało się, że wszystko w normie! przy okazji wpadłam do ciuchu-puchu i wyszukałam dla mojej niuni 3 ciuszki, później wkleję foty! Niestety wszystkie różowe a nie unisex ale nie mogłam się powstrzymać ![]() ---------- Dopisano o 19:27 ---------- Poprzedni post napisano o 19:24 ---------- to ja wkleję przepis na ciasto marchwiowe- pyszne i proste w wykonaniu. Coprawda przepis jest po angielsku ale myślę, że nikt nie będzie miał problemu z rozszyfrowaniem go ![]()
|
|
|
|
#710 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A samanthhhę "wyśledziłam" i wszystko u niej w porządku, tylko udziela się w innym wątku ![]() Kropka melduj się, bo Domi tu juz panikę sieje
|
|
#711 |
|
Zakorzenienie
|
jestem
![]() wczoraj bylo mi zle psychicznie i nie pisalam z kolei dzis wrocilismy do domu tuz przed 19:00 dopiero.. wyglada na to ze w koncu udalo sie nam znalezc chetnych na mieszkanie.. tzn para bardzo chce ale nie podpisalismy jeszcze dzis umowy bo dopiero w niedziele mieszkanie bedzie wolne.. prosze trzymajcie kciuki bo chcialabym ta sprawe miec juz zamknieta przed szpitalem poza tym chyba wciaz mi zle psychicznie wiec pije meliske.. odezwe sie jak obejrze bzydule online
|
#712 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#713 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co do Bambino to nie wiem co tam w nim jest. Osobiście uniekałabym czegokolwiek, co zawiera perfumy (które mogą podrażnić) i parafiny (które tylko złudnie nawilżają i tylko tworzą trudno zmywalną warstwę na skórze, a w tym przypadku na bardzo wrażliwych błonach śluzowych). Dlatego wolę czyste oleje oleje. Spróbuj może z najzwyklejszą oliwą z oliwek, albo olejem z pestek winogron ![]() Co do wagi maleństwa, to po prostu jest to znaczna różnica po tym jak kilka tygodni temu meldowałyśmy, że nasze maleństwa miały po 500 - 600 g ![]() Cytat:
Dobrze, że z oczami w porządku i przynajmniej będziesz miała spokój z rodzeniem Ja jestem ciekawa co mi powie okulista za 3 tygodnie ![]() Cytat:
Generalnie wychowałam się w rodzinie dość konserwatywnej, gdzie płeć piękna powinna zajmować się kuchnią, powinna umieć przynajmniej szyć lub posługiwać się igłą (niestety nie zostałam "kurą domową" i skończyłam studia techniczne ), a ziółka... kwiaty zawsze lubiłam . Później mama dostała książkę o ziołach i jako dzieciak lubiłam oglądać zdjęcia. A potem zaczęłam czytać co tam piszą i tak się zaczęło.A kocyki... przecież ładnie wypierzesz, wyprasujesz i będą jak nowe. Najważniejsze, żeby były użyteczne i ciepłe. Ehh... te pościele. Ja też kiedyś czekałam w nieskończoność na pościele, nawet kilka razy dzwoniłam do sprzedawcy, ale w końcu dostałam ![]() Cytat:
I widzę, że ty też byłaś dziś na udanych łowach . Czekamy na zdjęciaCytat:
żeby wszystko się teraz szybko wyjaśniłoA co do Kareniny, to miałam z nią dziś małą konwersację smsową. Generalnie u niej jest ok, Andre kopie jak szalony, mieli ją puścić dziś, ale jeszcze trzymają do jutra. W przeciwnym razie nasza Karenina grozi, że nawieje ze szpitala I generalnie nie robią już nic, żeby powstrzymać ewentualny poród. Musi tylko leżeć.My właśnie wróciliśmy z dużych zakupów i w końcu zjadłam świeżą rybkę smażoną i kupiłam też nową maszynę do szycia - w końcu będę się mogła wykazać.Nie wiem tylko co zrobić ze starą, bo motor jest w porządku, tylko mechanizm zygzaka się zepsuł. Pewnie póki co zostawię ją na ewentualne części, albo kiedyś zajrzę do środka i może uda się to naprawić. Wtedy będę miała dwie
|
|
#714 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No w sumie fakt ale poki co mozemy jeszcze bezkarnie sie objadac ze niby ciaza i te sprawy,zachcianki itp
|
|
#715 | |||
|
Zadomowienie
|
Witam mamusie
![]() ![]() Cytat:
ale powinnam dotrwać do końca. Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#716 |
|
Zakorzenienie
|
![]() Gucia ja tam juz teraz sobie nie wyobrazam ze moglabym nie miec maszyny do szycia w sumie to znajome chyba tez sobie tego nie wyobrazaja![]() moj tz cos mi dobrego slodkiego do jedzenia ma zrobic.. sama nie wiem co to bedzie.. poza tym przytulanek mi sie zachcialo
|
#717 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale mogę się pochwalić, że jestem dumną posiadaczką przedwojennej maszyny Singer, tyle że jej nie używam ![]() Cytat:
Ja chyba będę się zbierała do wyrka, bo coś mnie wszystkie gnaty bolą
Edytowane przez brombusia Czas edycji: 2009-09-24 o 21:52 |
||
|
|
|
#718 |
|
Zakorzenienie
|
A ja musze Wam napisac bo zapomnialo mi sie calkiem ze juz od jakiegos czasu wiem kiedy moj maly ma czkawke,jakis czas temu jeszcze nie wiedzialam ale juz wiem
ostatnio zaczelam to czuc---------- Dopisano o 22:10 ---------- Poprzedni post napisano o 22:09 ---------- No mi tez Domi narobila smaka tymi parowkami ale samej dla siebie nie chce mi sie robic bo tz nie ma juz od poniedzialku i przyjedzie pewnie dopiero w nastepny piatek wiec moze wtedy zrobie
|
#719 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Tylko nie wiem, czy umiałabym się czyms takim posługiwać w czasach dzisiejszego zautomatyzowania.Powiem wam, że chyba mu jeszcze brzuch rośnie. Najgorsze jest to, że napięcia skóry nie czuję na brzuchu, tylko na plecach Dziś zażądam masażu nie tylko brzucha, ale i plecków ![]() (właśnie mnie polska ortografia rzuciła na kolana. Jednak czas za granicą robi swoje. Jestem zaskoczona, że żądać nie pochodzi od rządzić ... hehe, taka mała powtórka ze szkoły
"what doesn't kill me makes me feel alive" Edytowane przez gucia6 Czas edycji: 2009-09-24 o 22:17 |
||
|
|
|
#720 |
|
Zadomowienie
|
Ja biore magnezin 200mg
Czy któraś z Was brała może Fenoterol? |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:10.

Córcia potwierdzona

lekarz też powiedział, że w sam raz....hm

i pozostaje córka
Twój Tz ma naprawde szczescie...i jeszcze piszesz o maszynie do szycia.Od dziś jestem Twoja fanką

i kupiłam też nową maszynę do szycia - w końcu będę się mogła wykazać.