Wakacyjne nasze Szkraby przywitały swoje Mamy!!! - Lipcowo-Sierpniowe Słoneczka 2009 - Strona 66 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-09-24, 23:34   #1951
katarzynka00
Zakorzenienie

Dot.: Wakacyjne nasze Szkraby przywitały swoje Mamy!!! - Lipcowo-Sierpniowe Słoneczka

Cytat:
Napisane przez majka versace Pokaż wiadomość
Mam pytanie... czy jak wasze dzieci śpią czasem dłużej w dzień (niż zwykle) to czy to się potem odbija na spaniu nocnym??? Bo mój mały śpi już długo i boje się że potem w nocy będzie rozrabiał Nie wiem czy go nie obudzić....
u nas nie ma to żadnego wpływu.Laura obojętnie ile spi w dzien to nocke przesypia całą, bez pobudki.Najwczesniej kolo 6.

cos jeszcze mialam zacytowac i mi umknelo

W kazdym razie bylam dzis u proboszcza po zgode na chrzest na w innej parafii. Smecił i moralizował a sam jest ojcem dzieci i zyje z kobieta.Tak tak proboszcz tez czlowiek
Bylam z mężem.
Ciągnął nas jeszcze do kościoła zebysmy weszli i pokazali malej kościółek.Dochodzila już 19:30,ona marudn a ten mimo to eh...
CDN jutro bo mąż wisi mi na ramieniu
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny

katarzynka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-25, 07:48   #1952
eleeri
Zakorzenienie

Dot.: Wakacyjne nasze Szkraby przywitały swoje Mamy!!! - Lipcowo-Sierpniowe Słoneczka

No i stało się
ja mam katar i mały ma katar

przydałaby mi się jakaś niania
już nie mam siły
bolą mnie żylaki, boli mnie kręgosłup i bardzo boli mnie ta moja ręka
a tu mąż nie pomaga ani trochę bo chory

Cytat:
Napisane przez Svinecka Pokaż wiadomość
no nie pobil bo moj wazyl tyle samo w wieku 6 tygodni a urodzil sie o pol kilo mniejszy niz Kuba

Cytat:
Napisane przez katarzynka00 Pokaż wiadomość

W kazdym razie bylam dzis u proboszcza po zgode na chrzest na w innej parafii. Smecił i moralizował a sam jest ojcem dzieci i zyje z kobieta.Tak tak proboszcz tez czlowiek
Bylam z mężem.
Ciągnął nas jeszcze do kościoła zebysmy weszli i pokazali malej kościółek.Dochodzila już 19:30,ona marudn a ten mimo to eh...
nie człowiek tylko nadczłowiek

czyżby już zgoda z małzem ?
czyżby błagał z kwiatami i na kolanach o przebaczenie

http://suwaczki.maluchy.pl/li-38235.png

http://suwaczki.maluchy.pl/li-72900.png

eleeri jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-25, 07:55   #1953
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

dziendoberek
wiecie co chyba te nasze kolki to jednak nie od nabialu - przedwczoraj zjadlam mizerie ze smietana a maly nie mial kolki moze po prostu juz mu przeszly
zasnal znow o 21, tylko zawsze tak ma, ze jak zasnie o 21 to po ok 45 minutach znow sie budzi zeby zjesc mimo, ze jadl przed spaniem i idzie spac juz na dlugo, tak jakby chcial jeszcze dojesc porzadnie przed noca

dzis wstal wczesniej bo o 2 ale potem pospal prawie do 7 - a teraz lezy od godziny i sie cieszy

dziewczyny ratunku!!!!!!!!!!!!! wyszedl mi hemoroid nie wiem od czego to, przeciez nie rodzilam sn ehhh boli i swedzi i piecze co mam zrobic?
TZ dzis pojedzie do naszego znajomego lekarza zeby cos przepisal - a Wy czym sie leczylyscie?
Svinecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-25, 08:07   #1954
eleeri
Zakorzenienie

Cytat:
dziendoberek
wiecie co chyba te nasze kolki to jednak nie od nabialu - przedwczoraj zjadlam mizerie ze smietana a maly nie mial kolki moze po prostu juz mu przeszly
zasnal znow o 21, tylko zawsze tak ma, ze jak zasnie o 21 to po ok 45 minutach znow sie budzi zeby zjesc mimo, ze jadl przed spaniem i idzie spac juz na dlugo, tak jakby chcial jeszcze dojesc porzadnie przed noca

dzis wstal wczesniej bo o 2 ale potem pospal prawie do 7 - a teraz lezy od godziny i sie cieszy

dziewczyny ratunku!!!!!!!!!!!!! wyszedl mi hemoroid nie wiem od czego to, przeciez nie rodzilam sn ehhh boli i swedzi i piecze co mam zrobic?
TZ dzis pojedzie do naszego znajomego lekarza zeby cos przepisal - a Wy czym sie leczylyscie?
mój tez tak dojada ale nie spi tak długo
bosssze kiedy ja pospię chociaż 4 godziny bez pobudki

zazdroszczę tak długiego spania

ja miałam czopki Hemorol z Herbapolu, środek ziołowy może i dobry ale jak się trzyma takiego czopka całą noc a przynajmniej kilka godzin
ja musiałam wstawać do małego co max 2 godziny i czopek wypływał zbyt wcześnie. A mozna go stosować tylko 7 dni

Teraz mam Hemorectal ale jeszcze nie wkładałam
mam od wczoraj, a wczoraj już nie miałam siły na nic
bo mały marudził do 24

Stary 2009-09-25, 08:11   #1955
Miramej
Zakorzenienie

Cześć Mamuśki

Cytat:
Napisane przez Ania0104 Pokaż wiadomość
cieszę sie, ze Kubuś tak zareagował na szczepienie ... czyli wszystko ok!
... a wieczoru współczuje

Cytat:
Napisane przez marica5 Pokaż wiadomość
Moja Martynia wczoraj skończyła 3 miesiące
reszta fociakow galerii
Ale fajna pucia

Cytat:
no i nadszedł ten dzień ... mój małż 5 października jedzie w delegację ... będzie wracał na weekendy ale ....

Cytat:
Napisane przez Cassandra 23 Pokaż wiadomość
Zawsze go kapie o 19. Ale od kilku dni juz o 18 zaczyna marudzic, trze oczka i jest głodny. Wiec nie czekam dluzej z kąpielą. On poprostu tak juz sie nauczył, że jak zaczyna sie sciemniac to trzeba sie kapac i spać. Ma jakis zegarek wczepiony bo wszystko musi byc o czasie.

Jak zjadł o 18.20 to teraz pewnie obudzi sie ok 24-1, zje i spi dalej. A potem ok 4-5. Czyli dwa razy
To ładną ma tą pierwszą przerwę, zazdroszczę

Cytat:
1. Poranne ćwiczenia
2. i 3. Dzisiejsza sesja zdjęciowa
Śliczny chłopczyk i nie tak źle Mu idzie z tą główką

Cytat:
pucus pucuś az pani doktor nam pow że może miec coś z tarczyca bo niby za dużo przytyła, ale jak sie rozpłakala to pow ze jednak to nic groźnego ale co mi stracha narobila to narobiła...ale jak tu takiemu szkrabowi cycka odmówić
marica nie martw się, ostatnio przeczytałam, że niemowlęcia karmionego piersią nie da się przekarmić.

Cytat:
Napisane przez magi77 Pokaż wiadomość
Dobry wieczór
Znowu nie jestem na bieżąco, eh, ciągle zabiegana, dopiero jutro złożę papiery o becikowe.
Mój maluch z dnia na dzień coraz bardziej radosny, śmieje się i gada jak najęty - to po tatusiu, choć mamusi nic nie brakuje
Dzisiaj mam samotny wieczór, Małż ma kolację firmową, a Maćka już dawno porwał Morfeusz. Niby mogłabym zrobić coś przy sobie, ale mi się po prostu nie chce. I tak już nie jest źle, Malutek pozwala mi już myć włosy prawie codziennie, wcześniej to jak umyłam raz na 4-5 dni, to było super. Jeżeli chodzi o wagę, to zostało mi 4kg do wagi z przed ciąży czyli zleciało już 16kg. Hurrra mieszczę się już w swoje spodnie
Ja myję co 2 dni i jakoś mi się udaje od początku to utrzymać (oczywiście dzięki pomocy Małża), ale to już nie takie hop-siup , jak kiedyś
Gratuluję wagi

Cytat:
Napisane przez eleeri Pokaż wiadomość
No i stało się

już nie mam siły

H. MacLeod

.
Miramej jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-25, 08:15   #1956
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

eleeri wspolczuje ale napewno to sie unormuje - ja mialam tak jak Ty, moje dziecko wstawalo cala noc co chwile doslownie i wisial przy cycu - a od paru dni ani kolek, ani wstawania co chwile
tez marzylam zeby pospac a teraz udaje sie nawet 6 godzin
Stary 2009-09-25, 08:28   #1957
eleeri
Zakorzenienie

Cytat:
eleeri wspolczuje ale napewno to sie unormuje - ja mialam tak jak Ty, moje dziecko wstawalo cala noc co chwile doslownie i wisial przy cycu - a od paru dni ani kolek, ani wstawania co chwile
tez marzylam zeby pospac a teraz udaje sie nawet 6 godzin
Ale kiedy to będzie ?????
przecież Mati jest starszy od Marcela

Jestem u kresu sił, do tego nikt mi teraz nie pomaga, ręka boli mnie coraz bardziej, maść już nie pomaga.

Normalnie wszystko mi się wali

Stary 2009-09-25, 08:36   #1958
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:

Jestem u kresu sił, do tego nikt mi teraz nie pomaga, ręka boli mnie coraz bardziej, maść już nie pomaga.

eleeri tak mi Ciebie szkoda , nie dziwię Ci się, że nie masz już siły. Rozumiem, że nie masz kogo poprosić o pomoc? Zagoń chociaż Małża, żeby zajmował się Małym po powrocie z pracy.

H. MacLeod

.
Miramej jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-25, 09:04   #1959
magi77
Wtajemniczenie

Cytat:

dla pani doktor ....

miałam ten sam problem ... a teraz zabieram Bartkla do łazienki w foteliku ... On uwielbia szum wody

pięknie CI waga leci!

Maciuś cudny!
dziękuje

Zawsze trzeba mieć nadzieję na lepsze jutro...

MACIEJKA SYNEK KOCHANY
20-07-2009
magi77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-25, 09:11   #1960
katarzynka00
Zakorzenienie

Cytat:
No i stało się

już nie mam siły

nie człowiek tylko nadczłowiek

czyżby już zgoda z małzem ?
czyżby błagał z kwiatami i na kolanach o przebaczenie
to jak wszyscy jestescie chorzy to i on moze sie zblizac dopierworodnego hm?

maz wcz.mnie przeprosil.Kwiatow nie bylo.Przy 2 kotach w domku musze te badyle gdzies po szafach,katach ustawiac wiec musialam przestac lubic kwiaty.

No i tu rzecz nie bywała...pierwszy raz ja wykapal od a-z z przygotowaniem kapieli i posprzataniem po niej.Czyli jak chce to umie awczesniej mowil ze sie boi.No moze w tym ziarnko prawdy bylo,bo byla mniejsza i mniej poreczna.

Cytat:
ja po porodzie mialam jednego malego i mi pomogla masc z wyciagu z kasztanowca.Nazwe podam jak mala odloze,bo usypia mi na rekach.Bez recepty.

Kolezanka miala b.zaawansowane stadium i uzywala posterisan.Mowila ze skuteczne.

ciekawe od czego ci wyszlo.Siedzacy tryb zycia nie wchodzi przeciez w gre.

Cytat:
Napisane przez Miramej Pokaż wiadomość
Ale fajna pucia
co to pucia?okreslenie na dziewczynki?
Cytat:

szkoda mi ciebie,a malzem twym przydaloby sie odrobinke potrzasnac...

Laura zasnela

Edytowane przez katarzynka00
Czas edycji: 2009-09-25 o 09:12
Stary 2009-09-25, 09:24   #1961
marica5
Rozeznanie

GG do marica5

Witam
Moja Myszka dala ładnie dzis pospac i myslałam, że ja ulokuje w leżaczku i zaczne nadrabiac forum a ona zaczyna się krzywić, o ale telewizor i lodówką ja pochłonęły więc mam troszke czasu

Cytat:
dziendoberek

Ja też rodzilam cc i mi dziad wyszedł ale używałam proktohemolan i powiem, że skuteczne
Mi sie wydaje, że te kolki to tylko do 3 miesięcy nawet ktoś mi to mowił bo moja mała też juz dość długo zadnej kolki nie miała

---------- Dopisano o 09:15 ---------- Poprzedni post napisano o 09:11 ----------

Cytat:

Ale fajna pucia

marica nie martw się, ostatnio przeczytałam, że niemowlęcia karmionego piersią nie da się przekarmić.
:
Pani Doktor byla be be

---------- Dopisano o 09:24 ---------- Poprzedni post napisano o 09:15 ----------

Cytat:

dla pani doktor ....

miałam ten sam problem ... a teraz zabieram Bartkla do łazienki w foteliku ... On uwielbia szum wody

pięknie CI waga leci!

Maciuś cudny!
Zgadzam sie ta brzydka Pani Doktor powinna : pala:
Stary 2009-09-25, 09:24   #1962
mariolasl
Zakorzenienie

Smile Dot.: Wakacyjne nasze Szkraby przywitały swoje Mamy!!! - Lipcowo-Sierpniowe Słoneczka

Hej Ja przy porannej kawie i lekturze wizażu

My na razie nie zamierzamy Antosia przeprowadzać. Śpi ładnie w swoim łóżeczku, nie jest nauczony spać z nami w łóżku, poza tym nie wyobrażam sobie, aby nie spać z mężem w jednym łóżku i przeprowadzić się do pokoju dziecka
Cytat:
A kiedy zaczynacie wprowadzac nowe pokarmy? Antos juz chyba skonczył 4 miesiace? Jak to jest z wczesniakami?
Na razie nie zamierzam wprowadzać stałych pokarmów, bo mu nie potrzeba. Śpi od 19.30-20.00 do ok 6 rano, więc nie widzę powodu. Poza tym nie zwieksza ilości wypijanej mleka, a w tym wieku większość składników odzywczych i tak powinien czerpać z mleka.
Cytat:
Dawno nic nie pisałam ale czytam regularnie. Wczoraj pisałyście ile jedzą wasze pociechy "butelkowe" i postanowiłam sprawdzić ile je mój głodomorek. No i jestem w szoku bo je około 800/900ml na dobe i to już od paru tygodni!
Pięknie je Twój maluszek
Cytat:
I jeszcze moja pociecha
śliczny
Cytat:
Napisane przez UnholyOne Pokaż wiadomość
Ja idę na przegląd w poniedziałek, a Antosiek ma usg bioderek we wtorek i również poproszę o trzymanie
Kciuki trzymane.
Cytat:
Napisane przez UnholyOne Pokaż wiadomość
Fotki Bąbla z irokezem, jako spidermana, z Bartusiem i jak dzisiaj czapę mierzyliśmy
Słodki jest Antoś
Cytat:
Mam pytanie... czy jak wasze dzieci śpią czasem dłużej w dzień (niż zwykle) to czy to się potem odbija na spaniu nocnym??? Bo mój mały śpi już długo i boje się że potem w nocy będzie rozrabiał Nie wiem czy go nie obudzić....
U nas nie. np wczoraj Antonio zrobił numer, zjadł ok 11 i zasnął po 12, spodziewałam się, że obudzi się ok 15. Zaczął sie trochę kręcić, więc go wzięłam, ale spał dalej. Położyliśmy się i obudził nas mąż o 18!. Później pił jeszcze dwa razy mleko, poszedł spać po 21 i spał do 6 rano bez przerw.
Cytat:
A wasze maluchy w czym spią?
Body z krótkim rękawem, pajacyk i śpiworek.
Cytat:
reszta fociakow galerii
Slodkośći!
Cytat:
1. Poranne ćwiczenia
2. i 3. Dzisiejsza sesja zdjęciowa
Cudny chłopczyk
Stary 2009-09-25, 09:25   #1963
groszkolino
celebriti

GG do groszkolino

Cytat:
a moje dziecko w ogole nie chce smoka - wypluwa go, nie umie w ogole zassac, nie wiem nie chce
a przydalby sie bo jak jest spiacy to jest strasznie marudny i jakis uspakajacz by zalatwil sprawe

nie wiem moze wyprobowac inne ksztalty, moze taki okragly zblizony do brodawki
ja uzywam NUKA uspokajacza juz drugiego i u mnie działa.

Tuli nasza córa mieszka w naszej sypialni i tak zostanie, zawsze slychac jak placze lub cos jej dolega i tylko wystarczy podniesc sie z łóżka. No i nie mamy dodatkowego pokoju poki co by kiedys ja przeniesc. Wynajmujemy 2 pokojowe mieszkanko.

Kasiu mi podoba sie lepiej drugie krzeselko, przynajmniej wizualnie

Eleri - moze zabrzmiec glupio, ale na katar u nas pomaga wlozenie do nosa zabek czosnku... wysusza i lagodzi

Majka u mnie nie ma to wplywu, z reszta młoda spi coraz mniej w dzien, dopiero popoludniu przesypia 3-4 h do kapieli i pozniej w nocy. Choc teraz akurat zasnela, mialysmy syrene kolkowa od 5 rano

Najpierw sie pochwale a pozniej pozale i poprosze o rade:
zdałam sesje

niestety, mimo ze sama docelowo chcialam calkowicie przejsc na butle, przemyslalam sprawe i postanowilam, ze kilka posilkow jej utrzymam na cycu a tu tak sie stalo: moje piersi sa miekkie i w ogole mniejsze

mała sie w ogole chyba nie najadala po bo 30 min przy cycu wypijala niemal 100 ml bebiko!!!
wydaje mi sie ze to przez stres z ta sesja, mozliwe ze minela mi laktacja staram sie ja przystawiac ale nie widze wzrostu produkcji

a problem polega na tym, ze odkad ona na kazdy posilek dostaje butle to ma zatwardzenie!! normalnie steka, jeczy, ma kolki ogromne a kupa - najpierw twardy bobek, jak u doroslego i kupa zbita, twarda czy ktos sie z czyms takim spotkal? czy to mozliwe ze taka reakcja na mleko sztuczne? co ja mam robic? nie moge nic wydusic z tych moich piersi a przeciez nie bede Skarba glodzic ;(
dodam, ze musialam wyjechac na prawie 1,5 dnia i wtedy byla zupelnie na butli...
i co jest z ta cholerna laktacja, mialam wrecz nawal i co tak poprostu zniknela??!!
doradzcie mi cos blagam
udac sie do lekarza w zwiazku z ta kupa? moze sa jakies srodki? podajemy infacol i parzymy koperek... mała piszczy z bólu.

groszkolino jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-25, 09:33   #1964
marica5
Rozeznanie

GG do marica5

Cytat:
Napisane przez groszkolino Pokaż wiadomość

Tuli nasza córa mieszka w naszej sypialni i tak zostanie, zawsze slychac jak placze lub cos jej dolega i tylko wystarczy podniesc sie z łóżka. No i nie mamy dodatkowego pokoju poki co by kiedys ja przeniesc. Wynajmujemy 2 pokojowe mieszkanko.

Eleri - moze zabrzmiec glupio, ale na katar u nas pomaga wlozenie do nosa zabek czosnku... wysusza i lagodzi

Majka u mnie nie ma to wplywu, z reszta młoda spi coraz mniej w dzien, dopiero popoludniu przesypia 3-4 h do kapieli i pozniej w nocy. Choc teraz akurat zasnela, mialysmy syrene kolkowa od 5 rano

zdałam sesje

niestety, mimo ze sama docelowo chcialam calkowicie przejsc na butle, przemyslalam sprawe i postanowilam, ze kilka posilkow jej utrzymam na cycu a tu tak sie stalo: moje piersi sa miekkie i w ogole mniejsze

mała sie w ogole chyba nie najadala po bo 30 min przy cycu wypijala niemal 100 ml bebiko!!!
wydaje mi sie ze to przez stres z ta sesja, mozliwe ze minela mi laktacja staram sie ja przystawiac ale nie widze wzrostu produkcji

a problem polega na tym, ze odkad ona na kazdy posilek dostaje butle to ma zatwardzenie!! normalnie steka, jeczy, ma kolki ogromne a kupa - najpierw twardy bobek, jak u doroslego i kupa zbita, twarda czy ktos sie z czyms takim spotkal? czy to mozliwe ze taka reakcja na mleko sztuczne? co ja mam robic? nie moge nic wydusic z tych moich piersi a przeciez nie bede Skarba glodzic ;(
dodam, ze musialam wyjechac na prawie 1,5 dnia i wtedy byla zupelnie na butli...
i co jest z ta cholerna laktacja, mialam wrecz nawal i co tak poprostu zniknela??!!
doradzcie mi cos blagam
udac sie do lekarza w zwiazku z ta kupa? moze sa jakies srodki? podajemy infacol i parzymy koperek... mała piszczy z bólu.
Gratuluje zdanej sesji
mi jeszcze 1 egzamin został, bo nie dałam rady pójść i ciekawe kiedy bede mogła go zdać
w sprawie karmienia ci niestety nie pomogę bo karmię tylko piersią, ale na laktację to piję herbatkę hipp laktacyjną, kawę zbożową z mlekiem a słyszałam, że są tabletki na laktację ale nie pamiętam nazwy
Stary 2009-09-25, 09:35   #1965
Tulipfever
Rozeznanie

Cytat:
Na Anie nie ma to zadnego wplywu jak dlugo spi w dzien. Dzisiaj spala pieknie, zasnela o 22:30, obudzila sie tradycyjnie punktualnie o 3:20, a potem zbudzila tatusia do pracy o 6:15 Porzadek musi byc

Cytat:
A wasze maluchy w czym spią?
Aneczka spi w body bez rekawkow i na to bawelniane spiochy.

Cytat:
Wasze szkraby też juz główke podnosza???? Bo moja to sie strasznie cipie do podnoszenia : w leżaczku do zabawek się podnosi ale to chyba jeszcze za wcześnie nie?

reszta fociakow galerii
Gratulacje!
Moja podnosi glowke, ale wtedy kiedy sama chce, a nie gdy robimy Jej gimnastyke

Cytat:
Dobry wieczór
Znowu nie jestem na bieżąco, eh, ciągle zabiegana, dopiero jutro złożę papiery o becikowe.
Mój maluch z dnia na dzień coraz bardziej radosny, śmieje się i gada jak najęty - to po tatusiu, choć mamusi nic nie brakuje
Dzisiaj mam samotny wieczór, Małż ma kolację firmową, a Maćka już dawno porwał Morfeusz. Niby mogłabym zrobić coś przy sobie, ale mi się po prostu nie chce. I tak już nie jest źle, Malutek pozwala mi już myć włosy prawie codziennie, wcześniej to jak umyłam raz na 4-5 dni, to było super. Jeżeli chodzi o wagę, to zostało mi 4kg do wagi z przed ciąży czyli zleciało już 16kg. Hurrra mieszczę się już w swoje spodnie

Jeżeli chodzi o szczepienie, to Maciek super je zniósł. Wagowo dużo nie przybrał, bo przez 2m-ce 1600g, natomiast sporo się wyciągnął, bo aż o 11cm i mierzy już 63cm.
Gratuluje, wspaniale nowiny!
Mi do wagi sprzed ciazy rowniez zostaly 4 kilogramy. Dzisiaj z lekiem przymierzylam spodnie sprezd ciazy- i weszlam bez problemu. Hurra, zegnajcie ciazowki z tym okropnym pasem, sio!

eleeri trzymaj sie kochana, duzo zdrowia zycze. Nie masz kogos, kto moglby troche Ci pomoc?

Aniu wspolczuje tych delegacji a ile nie bedzie meza?

Moja Ania konczy dzisiaj miesiac. Nie moge uwierzyc, jak mi coreczka rosnie. Chlip Widze, jak mi w oczach dorosleje.
Tulipfever jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-25, 09:44   #1966
magi77
Wtajemniczenie

Cytat:
u nas nie ma to żadnego wpływu.Laura obojętnie ile spi w dzien to nocke przesypia całą, bez pobudki.Najwczesniej kolo 6.

cos jeszcze mialam zacytowac i mi umknelo

W kazdym razie bylam dzis u proboszcza po zgode na chrzest na w innej parafii. Smecił i moralizował a sam jest ojcem djzieci i zyje z kobieta.Tak tak proboszcz tez czlowiek
Bylam z mężem.
Jejku, jak Laurka pięknie śpi
To potrzebna jest zgoda na chrzestw innej parafii? Kurka, ja też zamierzam chrzcić w innej...

Cytat:
(...)

Ja myję co 2 dni i jakoś mi się udaje od początku to utrzymać (oczywiście dzięki pomocy Małża), ale to już nie takie hop-siup , jak kiedyś
Gratuluję wagi

Mój Małż pomaga ile się da (powiem, że b.dużo), ale jak wychodzi do pracy ok.7, to wraca ok.19 . Dobrze, że weekendy ma wolne. Nie wiem jak kiedyś kobitki sobie radziły, jak Małżowie nie rwali się do pomocy.

Svinecka wspólczuje bólu i dyskomfortu

eleeri bidulko, żal mi Ciebie, bo mój Malutek też trochę marudził i ciężko było, ale Ty masz sytacje nie do pozazdroszczenia

---------- Dopisano o 09:44 ---------- Poprzedni post napisano o 09:36 ----------

Cytat:

zdałam sesje

doradzcie mi cos blagam
udac sie do lekarza w zwiazku z ta kupa? moze sa jakies srodki? podajemy infacol i parzymy koperek... mała piszczy z bólui .
My testowaliśmy trzy smoki - Avent, Nuk kauczukowy i Nuk silikonowy i u nas ten trzeci to strzał w 10

Gratuluje zaliczenia sesji

Spróbuj przepajać jak karmisz butlą, zatwardzenia powinny ustąpić.

Cytat:
Napisane przez Tulipfever Pokaż wiadomość
Na Anie nie ma to zadnego wplywu jak dlugo spi w dzien. Dzisiaj spala pieknie, zasnela o 22:30, obudzila sie tradycyjnie punktualnie o 3:20, a potem zbudzila tatusia do pracy o 6:15 Porzadek musi byc

Aneczka spi w body bez rekawkow i na to bawelniane spiochy.

Gratulacje!
Moja podnosi glowke, ale wtedy kiedy sama chce, a nie gdy robimy Jej gimnastyke

Gratuluje, wspaniale nowiny!
Mi do wagi sprzed ciazy rowniez zostaly 4 kilogramy. Dzisiaj z lekiem przymierzylam spodnie sprezd ciazy- i weszlam bez problemu. Hurra, zegnajcie ciazowki z tym okropnym pasem, sio!
(...)

Moja Ania konczy dzisiaj miesiac. Nie moge uwierzyc, jak mi coreczka rosnie. Chlip Widze, jak mi w oczach dorosleje.

Oj tak nasze dzieci rosną w oczach, tylko się nie obejrzymy, a wyfruną z domu ...

Zawsze trzeba mieć nadzieję na lepsze jutro...

MACIEJKA SYNEK KOCHANY
20-07-2009
magi77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-25, 09:50   #1967
katarzynka00
Zakorzenienie

Przynajmniej u nas tak jest.Nie wiem czy wszedzie.
Potrzebowalam pisemna zgode od proboszcza.Dosolwnie parodia.

Arcybiskup wydał rozpożądzenie ze dzieci nie mogą przystąpic w innej parafii do komunii.Tylko u siebie.Inne sakramenty za zgodą mogą się odbyć tam gdzie chcą rodzice.Jak dla mnie to bezsens.

Cóz moge poradzic w sprawie kupek...Napewno mleko sztuczne jest bardziej ciężkostrawne.Dlatego dzieci na buteleczce powinno się dopajać.Mysle ze własnie po to zeby nie mialy problemów z kupką.
A moze to kwestia wody?na jakiej to przygotowujesz?
u nas od czasu mojego odkrycia kupka jest codzinnie rano.Dzis juz tez byla

Stary 2009-09-25, 09:50   #1968
Tulipfever
Rozeznanie

Cytat:
zdałam sesje

doradzcie mi cos blagam
Ogromnie gratuluje zdanej sesji- to naprawde wyczyn przy malym dziecku, mozesz byc z siebie dumna!

Co do Twojego pytania, ja co prawda karmie tylko piersia, wiec nie wiem, jak to jest z butelka. Wyczytalam jedynie, ze faktycznie, stres zwiazany z sesja mogl wplynac na laktacje. Z rad znalazlam cos takiego: przystawiaj teraz dziecko jak najczesciej, aby pobudzic laktacje- moze sie to ureguluje. Pamietaj tez o tym, aby odpowiednio sie odzywiac i duzo pic- ja zauwazylam, ze gdy mam szalony dzien i nie mam czasu na sniadanie- natychmiast jakies te piersi mniejsze. A gdy porzadnie zjem i wypije- od razu widze roznice.
Co do zatwardzenia- nie wiem, moze zmien to sztuczne mleko na inne? Trzymam kciuki
Tulipfever jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-25, 09:56   #1969
groszkolino
celebriti

GG do groszkolino

dziekuje za gratulacje i porady.
sprobuje jeszcze laktatorem cos odsaczyc...

czym podajecie espumisam i w ogole cos w kroplach bo moja pluje nawet tym zakraplaczem z infacol, albo ja nie umiem podac.

co do wody to juz zmienilam na mineralke ktora tez przegotowuje ale nie widze zmian.

przepajam ja koperkiem, sprobuje tez innych herbatek.
moze te uspokajajace? w sobote skonczy miesiac - liczac tygodnie, liczac date bedzie to 29 wrzesnia.

Stary 2009-09-25, 10:13   #1970
katarzynka00
Zakorzenienie

Cytat:

czym podajecie espumisam i w ogole cos w kroplach bo moja pluje nawet tym zakraplaczem z infacol, albo ja nie umiem podac.

co do wody to juz zmienilam na mineralke ktora tez przegotowuje ale nie widze zmian.

przepajam ja koperkiem, sprobuje tez innych herbatek.
moze te uspokajajace? w sobote skonczy miesiac - liczac tygodnie, liczac date bedzie to 29 wrzesnia.
Powinnas ten zakraplacz wsunąc boczkiem, tak zeby po wew. ściance policzka jej spłyneło.Wtedy jest taki odruch ze dziecko przełknie.Ja podawalam strzykawka od nurofenu.Tez boczkiem.

Przegotowana mineralka u nas rozwiazala problem kup.
A na trawienie parze jej herbate z owocu kopru wloskiego-z apteki w saszetkach. 100ml wody i jedna saszetka.Dodaje kapke glukozy co by przelamac smak.Tak poradzila mi polozna.W tych herbatkach hippa jest tylko zaledwie 6% kopru wiec nam nie pomagalo.

---------- Dopisano o 10:13 ---------- Poprzedni post napisano o 10:01 ----------

podglądnełam u mamuś wrzesniowych i sie napaliłam.Jutro chciałabym sie na to wybrać.Musze zapytac męża jakie ma plany.
Popłakałam sie jak bóbr na tym krótkim zwiastunie.Moze któras juz byla na tym?
http://www.blog.przedporodem.pl/%E2%...-ekranach-kin/

Edytowane przez katarzynka00
Czas edycji: 2009-09-25 o 10:03
Stary 2009-09-25, 11:03   #1971
eleeri
Zakorzenienie

Poszedł spać zaraz i ja do niego dołącze

Cytat:
eleeri tak mi Ciebie szkoda , nie dziwię Ci się, że nie masz już siły. Rozumiem, że nie masz kogo poprosić o pomoc? Zagoń chociaż Małża, żeby zajmował się Małym po powrocie z pracy.
małż jest chory
on nas zaraził katarem

Cytat:
to jak wszyscy jestescie chorzy to i on moze sie zblizac dopierworodnego hm?

No i tu rzecz nie bywała...pierwszy raz ja wykapal od a-z z przygotowaniem kapieli i posprzataniem po niej.Czyli jak chce to umie awczesniej mowil ze sie boi.No moze w tym ziarnko prawdy bylo,bo byla mniejsza i mniej poreczna.
maz jest chory,
ma zapalenie gardła + katar i tym katarem nas zaraził, nie podchodzi do dziecka żeby go nie zarazić tym gardłem - tego bym już chyba nie przeżyła
a z nosa mu normalnie kapie, jeszcze nie widziałam czegoś takiego. Małż stoi a tu kap, kap, kap

Mój powiedział że kąpać młodego będzi mógł jak Mati będzie trzymał główkę

Cytat:

zdałam sesje

doradzcie mi cos blagam
Mały ma katar głęboko, nosek ma czysty, jak odciągam Katarkiem to wychodzi taka przeźroczysta galaretka, moja mama mówi żeby odciagać bo taki katar może przejść u takiego dziecka w zapalenie oskrzeli
czosnek pomoże ?
nie za mały on na czosnek ?
żeby go nie oparzyć czy coś

poczytaj zanim dasz butlę:
http://forum.gazeta.pl/forum/w,570,7...odne_.html?v=2

mleko nie zanika ze stresu,
na chwilkę mogą się przytkać kanaliki i to wszystko

w sprawie butki się nie wypowiem bo to nie "moja działka"
ale twarda, zbita kupa źle wróży

Cytat:

eleeri trzymaj sie kochana, duzo zdrowia zycze. Nie masz kogos, kto moglby troche Ci pomoc?
Zazdroszczę

no nie mam nikogo
mam tylko nadzieję że po zabiegach przejdzie mi chociaż ból ręki

Cytat:
Przynajmniej u nas tak jest.Nie wiem czy wszedzie.
Potrzebowalam pisemna zgode od proboszcza.Dosolwnie parodia.

Arcybiskup wydał rozpożądzenie ze dzieci nie mogą przystąpic w innej parafii do komunii.Tylko u siebie.Inne sakramenty za zgodą mogą się odbyć tam gdzie chcą rodzice.Jak dla mnie to bezsens.
Jaki bezsens - chodzi przecież o kasę

Stary 2009-09-25, 11:20   #1972
eleeri
Zakorzenienie

Cytat:

doradzcie mi cos blagam
Gratuluję sesji

coś jeszcze dla Ciebie ( i dla mnie też )
i spadam spać

Kryzys laktacyjny...
Niedawno (3 tygodnie temu) urodziłam córkę - Agatkę. Do tej pory wydawało mi się, że mam wystarczającą ilość pokarmu. 3-4 dni po porodzie miałam nawał, potem piersi też były przepełnione i Agatka najadała się do syta. Natomast teraz ssie krótko, a potem denerwuje się przy piersi, tak jakby mleka już nie było. Czy to możliwe, że mam coraz mniej pokarmu?
/Iwona, 30 lat/
Pani Iwonko, przechodzi Pani klasyczny "kryzys laktacyjny".Pojawia się on zazwyczaj w 3 i 6 tygodniu życia dziecka oraz w 3 i 9 miesiącu. Charakteryzuje się tym, że piersi są miękkie (a do tej pory - tak jak w Pani przypadku, były pełne, nabrzmiałe i ciepłe), mleko z nich nie wycieka, a dziecko wydaje się być głodne i niespokojne.
Pojawianie się kryzysów może być związane ze stresem i zmęczeniem, ze zmianami hormonalnymi u mamy oraz najczęściej z tzw. skokami rozwojowymi dziecka i można to wytłumaczyć potrzebą dostosowywania się składu pokarmu do rosnącego i zmieniającego się organizmu niemowlaka (na tym między innymi polega doskonałość mleka matki!).
Wtedy rzeczywiście ilość pokarmu jest chwilowo mniejsza niż w danym momencie dziecko by chciało (dlatego jest niezadowolone przy piersi), natomiast na pewno nie jest to związane z trwałym spadkiem laktacji.
Wiedza o fizjologicznej potrzebie kryzysów laktacyjnych i sposobach na jak najszybsze wyjście z kryzysu jest niezwykle istotna, gdyż niewiedza na ten temat bardzo często skłania matki (a już na pewno babcie) do sięgnięcia po butelkę ze sztuczną mieszanką. Można nawet powiedzieć, że jest to strategiczny moment, od którego zależy udane karmienie.

Zatem Pani Iwono proszę pamiętać o:
  • jak najczęstszym przystawianiu córeczki do piersi (takie zwariowanie karmienie "na okragło" nie potrwa dłużej niż 2-3 dni)
  • o tym, że kryzys jest czymś normalnym, potrzebnym i nie oznacza utraty pokarmu
  • nie podawaniu dziecku butelki ze sztucznym pokarmem, zanim nie skonsultuje sie Pani z poradnią laktacyjną
  • własnym odpoczynku, urozmaiconym jedzeniu i piciu (dobrze by było, żeby przez te kilka dni - do czasu ustabilizowania sie laktacji, ktoś mógł pomóc Pani w obowiązkach domowych)
Chciałabym jeszcze Pani przekazać, że spotykam się często z takimi sytuacjami, kiedy mamy dzieci, które skończyły 1 rok lub 2 latka wspominają czas pierwszych 3 miesięcy, że pamiętają takie tygodnie z bardzo wczesnego okresu karmienia, że dzieci nagle przez 2-3 dni dosłownie "wisiały" na piersi, a potem "samo im przechodziło".
To są zwykle takie sytuacje, kiedy mama nie spotkała się z określeniem "kryzys laktacyjny", nie zadawała sama sobie pytania "dlaczego". Zamiast tego po prostu dawała maluchowi pierś tak często jak sobie tylko życzył. Natomiast dziecko, jak tylko miało pełny dostęp do piersi, doskonale wiedziało co "z tym fantem" zrobić - poprostu ssało cały czas, pomagając mamie w szybszym wyjściu z kryzysu. Czasami warto zaufać naturze.

Za mało pokarmu ...
Jestem 19 dni po porodzie, karmię syna piersią. Mały jest bardzo grzeczny, lubi ssać pierś, a zaraz potem zasypia. Byłam wczoraj w przychodni zważyć małego i okazało się, że bardzo mało przybrał na wadze. Pediatra uznał, że powinnam zacząć dokarmiać dziecko. Czy jest jakiś sposób na zwiększenie ilości pokarmu?
/Jola, 31 lata/
Pani Jolu są oczywiście sposoby na zwiększenie ilości pokarmu, natomiast warto by się było najpierw zastanowić, dlaczego Pani maluch jest taki "grzeczny". Według mnie Pani synek to "śpioch" - czyli zasypia po wypiciu I fazy mleka (jest ona bardziej rozwodniona) i nie wypija II fazy, która zawiera o wiele więcej tłuszczu i składników pokarmowych. Wypijanie II fazy mleka jest niezbędne do tego, aby dziecko prawidłowo przybierało na wadze. Dlatego proszę postarać się o to, aby synek nie zasypiał tak szybko.

Nie wiem, czy pediatra oceniał u Pani "akt karmienia", czyli jak dziecko zachowuje się przy piersi (czy ssie aktywnie), czy jest prawidłowo przystawione.Dobrze by było, żeby umówiła się Pani na wizytę w poradni laktacyjnej, lub wezwała konsultanta do domu, gdyż regularne i prawidłowe opróżnianie piersi jest z kolei warunkiem prawidłowego poziomu laktacji.

Aby zwiększyć ilość pokarmu należałoby po każdym karmieniu (w Pani przypadku - po zbyt szybkim uśnięciu synka) odciągać pozostały pokarm z piersi - to stanowi bardzo silny bodziec do produkowania mleka. To co uda się Pani jeszcze wyciągnąć z piersi trzeba koniecznie podać dziecku. Ta resztka pokarmu zawiera bardzo dużo tłuszczu! Takie postępowanie powinno rozbudzić u Pani laktację, a przy okazji wpłynie pozytywnie na wagę malucha. Stanie się trochę silniejszy, mniej "rozespany" i polubi "bycie najedzonym". Proszę pamiętać o tym, aby odciągnięty pokarm podać dziecku w sposób nie zaburzający odruchu ssania, czyli przede wszystkim NIE butelką ze smoczkiem. Więcej informacji na temat alternatywnych metod karmienia znajdzie Pani w zakładce Pytania i Odpowiedzi/ Podawanie pokarmu.

Żeby trochę zaktywizować synka do prawidłowego pobierania pokarmu może Pani również zastosować zestaw SNS:

Jest to rewelacyjny produkt, który umożliwia jednoczesne:
- pobieranie pokarmu z piersi (tyle ile jest)
- pobudzanie produkcji mleka u mamy,
- naukę ssania piersi
- dokarmianie dziecka odciągniętym mlekiem mamy lub sztuczną mieszanką (dzięki temu maluch nie denerwuje się przy piersi, że "nic nie leci", a z kolei "śpioch" wypije trochę mleka II fazy zanim zaśnie)
Zestaw ten jest najczęściej polecany w poradniach laktacyjnych, jako produkt wspomagający karmienie przy odbudowywaniu laktacji, po długich okresach separacji mamy od dziecka lub w przypadku, gdy konieczne jest długotrwałe dokarmianie dziecka, a mama nadal chce karmić piersią.

Czy istnieją jakieś naturalne metody zwiększania ilości pokarmu w piersiach?
/Agata, mama Rafałka/
Istnieją, chociaż przy rzeczywistym niedoborze pokarmu, naturalne metody pobudzania laktacji służą jedynie do wspomagania innych działań, które należy podjąć. Można pić dostępne na rynku herbatki laktacyjne (im bardziej naturalne, tym lepiej), zioła w czystej postaci (ale unikać mięty i szałwi, które działają hamująco na laktację), piwo karmelowe - które zadziała też na łatwiejsze opróżnianie się kanalików mlekowych.
Szczególnie godne polecenia są zioła serii BOCIANEK, produkowane przez ekologiczną firmę Dary Natury. Ich skład zapewnia:
- wsparcie laktacji,
- poprawę przemiany materii oraz
- dostarczenie potrzebnych mikro- i makroelementów.

Herbatka i kawka Bocianek, są produktem w pełni naturalnym, nie zawierają żadnych substancji sztucznych ani konserwantów.

dodam że ja piję namiętnie herbatkę z mięty
i może to jest mój problem

Edytowane przez eleeri
Czas edycji: 2009-09-25 o 11:27
Stary 2009-09-25, 11:27   #1973
groszkolino
celebriti

GG do groszkolino

eleeri nie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!
ja musialam zle doczytac!! czosnek dla nas, dla meza dla Ciebie na katar w zyciu dziecku bym nie dala!
przepraszam, myslalam ze chodzi jak u was zlikwidowac

Stary 2009-09-25, 11:31   #1974
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

hej

a ja wstalam rano poszlam do kibelka patrze a tam@ przylazla
to nawet szybko -nie spodziewalam sie wogole bo brzuch mnie nawet nie bolal wczesniej-dopiero teraz lekko pobolewa

my weekend z tż spedzamy sami bo rodzice i brat ida na wesele......ale babcia do nas przychodzi na obiad a w niedziele nie dosc ze mam urodziny to jeszcze u nas jest tzw. odpust i tesciowa z wizyta bedzie
a chcialam spedzic romantyczny wieczor z tż........
moj luby zapowiedzial ze upiecze mi wielkiego torta

Cytat:

wspolczuje bardzo
ale bo burzy zawsze wychodzi slonce wiec glowa do gory

Dominika 04.11.2014
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-25, 12:10   #1975
eleeri
Zakorzenienie

Cytat:
eleeri nie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!
ja musialam zle doczytac!! czosnek dla nas, dla meza dla Ciebie na katar w zyciu dziecku bym nie dala!
przepraszam, myslalam ze chodzi jak u was zlikwidowac
bo my też mamy katar
tylko że ja się bardziej dzieckiem przejmuję niż nami

ja z mężem możemy jeść mając nawet mega katar i dziurki pozatykane, ale dziecko nie
poza tym on się nie wysmarka
i dlatego wszystkie porady biorę jak dla niego

a z tym czosnkiem to spróbuję u nas jeszcze dziś
dzięki

Cytat:
Napisane przez czekoladka21 Pokaż wiadomość
my weekend z tż spedzamy sami bo rodzice i brat ida na wesele......ale babcia do nas przychodzi na obiad a w niedziele nie dosc ze mam urodziny to jeszcze u nas jest tzw. odpust i tesciowa z wizyta bedzie
a chcialam spedzic romantyczny wieczor z tż........
moj luby zapowiedzial ze upiecze mi wielkiego torta

wspolczuje bardzo
ale bo burzy zawsze wychodzi slonce wiec glowa do gory
ach żeby i mój tak chciał

mam nadzieję że teraz już wyjrzy
dzięki

Stary 2009-09-25, 13:43   #1976
majka versace
Zadomowienie

Cześć Jednak mój malutek spał normalnie w nocy mimo że wczoraj dość długo pospał w dzień i nawet przed kąpielą zdrzemnął się na rękach Przez jakiś czas miał problem z zaśnięciem w dzień ale już zasypia w swoim koszyku (w którym się już ledwo mieści). Ten okres kiedy pisałam że jest marudny itd. to chyba był jednak ten skok rozwojowy. Pewna będę jeśli ten kolejny się sprawdzi, zresztą już niedługo co mnie przeraża

---------- Dopisano o 12:43 ---------- Poprzedni post napisano o 12:34 ----------

Cytat:
Cóz moge poradzic w sprawie kupek...Napewno mleko sztuczne jest bardziej ciężkostrawne.Dlatego dzieci na buteleczce powinno się dopajać.Mysle ze własnie po to zeby nie mialy problemów z kupką.
Masz na myśli herbatki? To ma wpływ na kupy?

Cytat:
Nie wiem jak kiedyś kobitki sobie radziły, jak Małżowie nie rwali się do pomocy.
A ja się zastanawiam jak kiedyś kobiety sobie radziły jak nie było tych wszystkich "wspomagaczy" typu: pampersy, podgrzewacze, karuzelki, foteliki.... wszystko to co nam w jakikolwiek sposób pomaga. No i przede wszystkim nie miały internetu!!! A to jest dla mnie skarbnica wiedzy i wielka pomoc

Cytat:
To niesamowite jak te dzieci rosną! Ja też patrze na swojego i każdego dnia jestem w szoku jaki on już "duży" A jak spojrze na zdjęcia z pierwszych dni to nie moge uwierzyć że dopiero 7 tygodni minęło

majka versace jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-25, 13:50   #1977
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

nie mam czasu Was poczytac bo dzis duzo do roboty
no i robie zraziki mniaaaam

Cytat:

wiesz kazde dziecko jest inne i w roznym wieku przychodza rozne rzeczy
mysle, ze juz nie dlugo i Twoje dziecie unormuje sobie dzien i noc
nie martw sie, wszystko bedzie dobrze, ja tez juz powoli zaczynalam watpic a tu prosze
Cytat:
ja po porodzie mialam jednego malego i mi pomogla masc z wyciagu z kasztanowca.Nazwe podam jak mala odloze,bo usypia mi na rekach.Bez recepty.
ja chyba nie mam zaawansowanego, takie male cos tam jest, ledwo wyczuwalne palcem tylko troche boli i swedzi - ale jak nie ruszam to nie czuje w sumie
Stary 2009-09-25, 13:58   #1978
groszkolino
celebriti

GG do groszkolino

eleeri dzieki za wyczerpujace odpowiedzi w temacie.
mała po ataku kolki zasnela i powalczylam z laktatorem.
sprobuje tych metod z artykułu.

tak na zaś mam prośbe to dziewczyn mogacych załatwic sab simplex niemiecki: wpisuje sie na listę

gdyby ktoras mogla mi pomoc to prosze w pw podac nr konta to wysle kase. z gory dzieki.

pe-es. jak pisalam moja niunia ma niemalze miesiac, dostala taka zabke co grzechota czy to mozliwe zeby ona juz sie nia interesowala? wodzi za nia wzrokiem, choc dosc nieudolnie i mam wrazenie ze sie przyglada.. a wg tych wszystkich pism i pismek to jeszcze nie czas na takie reakcje. ja glupia niedoswiadczona kieruje sie tym 'co napisane', z drugiej strony glowa u niej w ogole nie leci jak lezy na brzuszku, czyli tez szybciej to nastapilo. Tuli jak Twoja Ania reaguje na bodzce sluchowo- wzrokowe bo one w tym samym wieku?

Stary 2009-09-25, 13:59   #1979
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:
Cześć Jednak mój malutek spał normalnie w nocy mimo że wczoraj dość długo pospał w dzień i nawet przed kąpielą zdrzemnął się na rękach Przez jakiś czas miał problem z zaśnięciem w dzień ale już zasypia w swoim koszyku (w którym się już ledwo mieści). Ten okres kiedy pisałam że jest marudny itd. to chyba był jednak ten skok rozwojowy. Pewna będę jeśli ten kolejny się sprawdzi, zresztą już niedługo co mnie przeraża
to moze moja mala tez ma jakis skok skoro od 2 tyg. taka marudna jest

Dominika 04.11.2014
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-25, 14:05   #1980
majka versace
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez czekoladka21 Pokaż wiadomość
to moze moja mala tez ma jakis skok skoro od 2 tyg. taka marudna jest
Możliwe. Poczytaj tutaj http://www.babyboom.pl/forum/dzieci-...zwojowe-12723/

---------- Dopisano o 13:05 ---------- Poprzedni post napisano o 13:01 ----------

Cytat:
pe-es. jak pisalam moja niunia ma niemalze miesiac, dostala taka zabke co grzechota czy to mozliwe zeby ona juz sie nia interesowala? wodzi za nia wzrokiem, choc dosc nieudolnie i mam wrazenie ze sie przyglada.. a wg tych wszystkich pism i pismek to jeszcze nie czas na takie reakcje. ja glupia niedoswiadczona kieruje sie tym 'co napisane', z drugiej strony glowa u niej w ogole nie leci jak lezy na brzuszku, czyli tez szybciej to nastapilo.
Oczywiście że to możliwe Mój synek też dużo wcześniej się interesował niż piszą poradniki. Nie skupiał się coprawda długo na zabawce ale wodził wzrokiem i to nie był przypadek bynajmniej. Zazwyczaj to co piszą to "średnia" a różne dzieci różnie się rozwijają.

majka versace jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości