|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1951 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wakacyjne nasze Szkraby przywitały swoje Mamy!!! - Lipcowo-Sierpniowe Słoneczka
Cytat:
cos jeszcze mialam zacytowac i mi umknelo W kazdym razie bylam dzis u proboszcza po zgode na chrzest na w innej parafii. Smecił i moralizował a sam jest ojcem dzieci Bylam z mężem. Ciągnął nas jeszcze do kościoła zebysmy weszli i pokazali malej kościółek.Dochodzila już 19:30,ona marudn a ten mimo to eh... CDN jutro bo mąż wisi mi na ramieniu
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
|
#1952 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wakacyjne nasze Szkraby przywitały swoje Mamy!!! - Lipcowo-Sierpniowe Słoneczka
No i stało się
![]() ja mam katar i mały ma katar przydałaby mi się jakaś niania ![]() już nie mam siły bolą mnie żylaki, boli mnie kręgosłup i bardzo boli mnie ta moja ręka a tu mąż nie pomaga ani trochę bo chory ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() czyżby już zgoda z małzem ? czyżby błagał z kwiatami i na kolanach o przebaczenie
|
|
|
#1953 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
dziendoberek
![]() wiecie co chyba te nasze kolki to jednak nie od nabialu - przedwczoraj zjadlam mizerie ze smietana a maly nie mial kolki moze po prostu juz mu przeszly ![]() zasnal znow o 21, tylko zawsze tak ma, ze jak zasnie o 21 to po ok 45 minutach znow sie budzi zeby zjesc mimo, ze jadl przed spaniem i idzie spac juz na dlugo, tak jakby chcial jeszcze dojesc porzadnie przed noca dzis wstal wczesniej bo o 2 ale potem pospal prawie do 7 - a teraz lezy od godziny i sie cieszy ![]() dziewczyny ratunku!!!!!!!!!!!!! wyszedl mi hemoroid nie wiem od czego to, przeciez nie rodzilam sn ehhh boli i swedzi i piecze co mam zrobic?TZ dzis pojedzie do naszego znajomego lekarza zeby cos przepisal - a Wy czym sie leczylyscie?
|
|
#1954 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() bosssze kiedy ja pospię chociaż 4 godziny bez pobudki ![]() zazdroszczę tak długiego spania ja miałam czopki Hemorol z Herbapolu, środek ziołowy może i dobry ale jak się trzyma takiego czopka całą noc a przynajmniej kilka godzin ![]() ja musiałam wstawać do małego co max 2 godziny i czopek wypływał zbyt wcześnie. A mozna go stosować tylko 7 dni ![]() Teraz mam Hemorectal ale jeszcze nie wkładałam ![]() mam od wczoraj, a wczoraj już nie miałam siły na nic bo mały marudził do 24
|
|
|
#1955 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cześć Mamuśki
Cytat:
Ale fajna pucia ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Śliczny chłopczyk Cytat:
Cytat:
, jak kiedyś ![]() Gratuluję wagi Cytat:
|
|
|
#1956 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
eleeri wspolczuje ale napewno to sie unormuje - ja mialam tak jak Ty, moje dziecko wstawalo cala noc co chwile doslownie i wisial przy cycu - a od paru dni ani kolek, ani wstawania co chwile
tez marzylam zeby pospac a teraz udaje sie nawet 6 godzin
|
|
#1957 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przecież Mati jest starszy od Marcela Jestem u kresu sił, do tego nikt mi teraz nie pomaga, ręka boli mnie coraz bardziej, maść już nie pomaga. Normalnie wszystko mi się wali
|
|
|
#1958 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zagoń chociaż Małża, żeby zajmował się Małym po powrocie z pracy.
|
|
|
#1959 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#1960 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
maz wcz.mnie przeprosil.Kwiatow nie bylo.Przy 2 kotach w domku musze te badyle gdzies po szafach,katach ustawiac wiec musialam przestac lubic kwiaty. No i tu rzecz nie bywała...pierwszy raz ja wykapal od a-z z przygotowaniem kapieli i posprzataniem po niej.Czyli jak chce to umie awczesniej mowil ze sie boi.No moze w tym ziarnko prawdy bylo,bo byla mniejsza i mniej poreczna.Cytat:
Kolezanka miala b.zaawansowane stadium i uzywala posterisan.Mowila ze skuteczne. ciekawe od czego ci wyszlo.Siedzacy tryb zycia nie wchodzi przeciez w gre. co to pucia?okreslenie na dziewczynki? szkoda mi ciebie,a malzem twym przydaloby sie odrobinke potrzasnac... ![]() Laura zasnela
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() Edytowane przez katarzynka00 Czas edycji: 2009-09-25 o 09:12 |
||
|
|
|
#1961 | |||
|
Rozeznanie
|
Witam
![]() Moja Myszka dala ładnie dzis pospac i myslałam, że ja ulokuje w leżaczku i zaczne nadrabiac forum a ona zaczyna się krzywić, o ale telewizor i lodówką ja pochłonęły więc mam troszke czasu ![]() Cytat:
ale używałam proktohemolan i powiem, że skuteczne ![]() Mi sie wydaje, że te kolki to tylko do 3 miesięcy nawet ktoś mi to mowił bo moja mała też juz dość długo zadnej kolki nie miała ![]() ---------- Dopisano o 09:15 ---------- Poprzedni post napisano o 09:11 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:24 ---------- Poprzedni post napisano o 09:15 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() : pala:
|
|||
|
|
|
#1962 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Hej
Ja przy porannej kawie i lekturze wizażu ![]() My na razie nie zamierzamy Antosia przeprowadzać. Śpi ładnie w swoim łóżeczku, nie jest nauczony spać z nami w łóżku, poza tym nie wyobrażam sobie, aby nie spać z mężem w jednym łóżku i przeprowadzić się do pokoju dziecka ![]() Cytat:
Cytat:
![]() śliczny ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Body z krótkim rękawem, pajacyk i śpiworek. Slodkośći! Cudny chłopczyk
|
|
#1963 | ||
|
celebriti
|
Cytat:
Tuli nasza córa mieszka w naszej sypialni i tak zostanie, zawsze slychac jak placze lub cos jej dolega i tylko wystarczy podniesc sie z łóżka. No i nie mamy dodatkowego pokoju poki co by kiedys ja przeniesc. Wynajmujemy 2 pokojowe mieszkanko. Kasiu mi podoba sie lepiej drugie krzeselko, przynajmniej wizualnie ![]() Eleri - moze zabrzmiec glupio, ale na katar u nas pomaga wlozenie do nosa zabek czosnku... wysusza i lagodzi Majka u mnie nie ma to wplywu, z reszta młoda spi coraz mniej w dzien, dopiero popoludniu przesypia 3-4 h do kapieli i pozniej w nocy. Choc teraz akurat zasnela, mialysmy syrene kolkowa od 5 rano ![]() Najpierw sie pochwale a pozniej pozale i poprosze o rade: zdałam sesje ![]() niestety, mimo ze sama docelowo chcialam calkowicie przejsc na butle, przemyslalam sprawe i postanowilam, ze kilka posilkow jej utrzymam na cycu a tu tak sie stalo: moje piersi sa miekkie i w ogole mniejsze ![]() mała sie w ogole chyba nie najadala po bo 30 min przy cycu wypijala niemal 100 ml bebiko!!! wydaje mi sie ze to przez stres z ta sesja, mozliwe ze minela mi laktacja staram sie ja przystawiac ale nie widze wzrostu produkcji ![]() a problem polega na tym, ze odkad ona na kazdy posilek dostaje butle to ma zatwardzenie!! normalnie steka, jeczy, ma kolki ogromne a kupa - najpierw twardy bobek, jak u doroslego i kupa zbita, twarda czy ktos sie z czyms takim spotkal? czy to mozliwe ze taka reakcja na mleko sztuczne? co ja mam robic? nie moge nic wydusic z tych moich piersi a przeciez nie bede Skarba glodzic ;(dodam, ze musialam wyjechac na prawie 1,5 dnia i wtedy byla zupelnie na butli... i co jest z ta cholerna laktacja, mialam wrecz nawal i co tak poprostu zniknela??!! doradzcie mi cos blagam ![]() udac sie do lekarza w zwiazku z ta kupa? moze sa jakies srodki? podajemy infacol i parzymy koperek... mała piszczy z bólu.
|
|
|
#1964 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() mi jeszcze 1 egzamin został, bo nie dałam rady pójść i ciekawe kiedy bede mogła go zdać ![]() w sprawie karmienia ci niestety nie pomogę bo karmię tylko piersią, ale na laktację to piję herbatkę hipp laktacyjną, kawę zbożową z mlekiem a słyszałam, że są tabletki na laktację ale nie pamiętam nazwy
|
|
|
|
|
#1965 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Porzadek musi byc ![]() Aneczka spi w body bez rekawkow i na to bawelniane spiochy. Cytat:
Moja podnosi glowke, ale wtedy kiedy sama chce, a nie gdy robimy Jej gimnastyke ![]() Cytat:
Mi do wagi sprzed ciazy rowniez zostaly 4 kilogramy. Dzisiaj z lekiem przymierzylam spodnie sprezd ciazy- i weszlam bez problemu. Hurra, zegnajcie ciazowki z tym okropnym pasem, sio! eleeri trzymaj sie kochana, duzo zdrowia zycze. Nie masz kogos, kto moglby troche Ci pomoc? Aniu wspolczuje tych delegacji Moja Ania konczy dzisiaj miesiac. Nie moge uwierzyc, jak mi coreczka rosnie. Chlip Widze, jak mi w oczach dorosleje.
|
|
#1966 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() To potrzebna jest zgoda na chrzestw innej parafii? Kurka, ja też zamierzam chrzcić w innej... Cytat:
Svinecka wspólczuje bólu i dyskomfortu eleeri bidulko, żal mi Ciebie, bo mój Malutek też trochę marudził i ciężko było, ale Ty masz sytacje nie do pozazdroszczenia ---------- Dopisano o 09:44 ---------- Poprzedni post napisano o 09:36 ---------- Cytat:
Gratuluje zaliczenia sesji Spróbuj przepajać jak karmisz butlą, zatwardzenia powinny ustąpić. Cytat:
Oj tak nasze dzieci rosną w oczach, tylko się nie obejrzymy, a wyfruną z domu ...
|
|
|
#1967 |
|
Zakorzenienie
|
Przynajmniej u nas tak jest.Nie wiem czy wszedzie.
Potrzebowalam pisemna zgode od proboszcza.Dosolwnie parodia. Arcybiskup wydał rozpożądzenie ze dzieci nie mogą przystąpic w innej parafii do komunii.Tylko u siebie.Inne sakramenty za zgodą mogą się odbyć tam gdzie chcą rodzice.Jak dla mnie to bezsens. Cóz moge poradzic w sprawie kupek...Napewno mleko sztuczne jest bardziej ciężkostrawne.Dlatego dzieci na buteleczce powinno się dopajać.Mysle ze własnie po to zeby nie mialy problemów z kupką. A moze to kwestia wody?na jakiej to przygotowujesz? u nas od czasu mojego odkrycia kupka jest codzinnie rano.Dzis juz tez byla
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
#1968 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Co do Twojego pytania, ja co prawda karmie tylko piersia, wiec nie wiem, jak to jest z butelka. Wyczytalam jedynie, ze faktycznie, stres zwiazany z sesja mogl wplynac na laktacje. Z rad znalazlam cos takiego: przystawiaj teraz dziecko jak najczesciej, aby pobudzic laktacje- moze sie to ureguluje. Pamietaj tez o tym, aby odpowiednio sie odzywiac i duzo pic- ja zauwazylam, ze gdy mam szalony dzien i nie mam czasu na sniadanie- natychmiast jakies te piersi mniejsze. A gdy porzadnie zjem i wypije- od razu widze roznice. Co do zatwardzenia- nie wiem, moze zmien to sztuczne mleko na inne? Trzymam kciuki
|
|
#1969 | |
|
celebriti
|
dziekuje za gratulacje i porady.
sprobuje jeszcze laktatorem cos odsaczyc... czym podajecie espumisam i w ogole cos w kroplach bo moja pluje nawet tym zakraplaczem z infacol, albo ja nie umiem podac. co do wody to juz zmienilam na mineralke ktora tez przegotowuje ale nie widze zmian. przepajam ja koperkiem, sprobuje tez innych herbatek. moze te uspokajajace? w sobote skonczy miesiac - liczac tygodnie, liczac date bedzie to 29 wrzesnia.
|
|
|
#1970 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przegotowana mineralka u nas rozwiazala problem kup. A na trawienie parze jej herbate z owocu kopru wloskiego-z apteki w saszetkach. 100ml wody i jedna saszetka.Dodaje kapke glukozy co by przelamac smak.Tak poradzila mi polozna.W tych herbatkach hippa jest tylko zaledwie 6% kopru wiec nam nie pomagalo. ---------- Dopisano o 10:13 ---------- Poprzedni post napisano o 10:01 ---------- podglądnełam u mamuś wrzesniowych i sie napaliłam.Jutro chciałabym sie na to wybrać.Musze zapytac męża jakie ma plany. Popłakałam sie jak bóbr na tym krótkim zwiastunie.Moze któras juz byla na tym? http://www.blog.przedporodem.pl/%E2%...-ekranach-kin/
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() Edytowane przez katarzynka00 Czas edycji: 2009-09-25 o 10:03 |
|
|
|
|
#1971 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Poszedł spać zaraz i ja do niego dołącze
Cytat:
![]() on nas zaraził katarem Cytat:
ma zapalenie gardła + katar i tym katarem nas zaraził, nie podchodzi do dziecka żeby go nie zarazić tym gardłem - tego bym już chyba nie przeżyła a z nosa mu normalnie kapie, jeszcze nie widziałam czegoś takiego. Małż stoi a tu kap, kap, kap ![]() Mój powiedział że kąpać młodego będzi mógł jak Mati będzie trzymał główkę Cytat:
![]() czosnek pomoże ? nie za mały on na czosnek ? żeby go nie oparzyć czy coś ![]() poczytaj zanim dasz butlę: http://forum.gazeta.pl/forum/w,570,7...odne_.html?v=2 mleko nie zanika ze stresu, na chwilkę mogą się przytkać kanaliki i to wszystko ![]() w sprawie butki się nie wypowiem bo to nie "moja działka" ![]() ale twarda, zbita kupa źle wróży Cytat:
![]() no nie mam nikogo mam tylko nadzieję że po zabiegach przejdzie mi chociaż ból ręki Cytat:
|
|
|
#1972 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() coś jeszcze dla Ciebie ( i dla mnie też )i spadam spać Kryzys laktacyjny... Pani Iwonko, przechodzi Pani klasyczny "kryzys laktacyjny".Pojawia się on zazwyczaj w 3 i 6 tygodniu życia dziecka oraz w 3 i 9 miesiącu. Charakteryzuje się tym, że piersi są miękkie (a do tej pory - tak jak w Pani przypadku, były pełne, nabrzmiałe i ciepłe), mleko z nich nie wycieka, a dziecko wydaje się być głodne i niespokojne.Niedawno (3 tygodnie temu) urodziłam córkę - Agatkę. Do tej pory wydawało mi się, że mam wystarczającą ilość pokarmu. 3-4 dni po porodzie miałam nawał, potem piersi też były przepełnione i Agatka najadała się do syta. Natomast teraz ssie krótko, a potem denerwuje się przy piersi, tak jakby mleka już nie było. Czy to możliwe, że mam coraz mniej pokarmu? Pojawianie się kryzysów może być związane ze stresem i zmęczeniem, ze zmianami hormonalnymi u mamy oraz najczęściej z tzw. skokami rozwojowymi dziecka i można to wytłumaczyć potrzebą dostosowywania się składu pokarmu do rosnącego i zmieniającego się organizmu niemowlaka (na tym między innymi polega doskonałość mleka matki!). Wtedy rzeczywiście ilość pokarmu jest chwilowo mniejsza niż w danym momencie dziecko by chciało (dlatego jest niezadowolone przy piersi), natomiast na pewno nie jest to związane z trwałym spadkiem laktacji. Wiedza o fizjologicznej potrzebie kryzysów laktacyjnych i sposobach na jak najszybsze wyjście z kryzysu jest niezwykle istotna, gdyż niewiedza na ten temat bardzo często skłania matki (a już na pewno babcie) do sięgnięcia po butelkę ze sztuczną mieszanką. Można nawet powiedzieć, że jest to strategiczny moment, od którego zależy udane karmienie. Zatem Pani Iwono proszę pamiętać o:
To są zwykle takie sytuacje, kiedy mama nie spotkała się z określeniem "kryzys laktacyjny", nie zadawała sama sobie pytania "dlaczego". Zamiast tego po prostu dawała maluchowi pierś tak często jak sobie tylko życzył. Natomiast dziecko, jak tylko miało pełny dostęp do piersi, doskonale wiedziało co "z tym fantem" zrobić - poprostu ssało cały czas, pomagając mamie w szybszym wyjściu z kryzysu. Czasami warto zaufać naturze. Za mało pokarmu ... Pani Jolu są oczywiście sposoby na zwiększenie ilości pokarmu, natomiast warto by się było najpierw zastanowić, dlaczego Pani maluch jest taki "grzeczny". Według mnie Pani synek to "śpioch" - czyli zasypia po wypiciu I fazy mleka (jest ona bardziej rozwodniona) i nie wypija II fazy, która zawiera o wiele więcej tłuszczu i składników pokarmowych. Wypijanie II fazy mleka jest niezbędne do tego, aby dziecko prawidłowo przybierało na wadze. Dlatego proszę postarać się o to, aby synek nie zasypiał tak szybko.Jestem 19 dni po porodzie, karmię syna piersią. Mały jest bardzo grzeczny, lubi ssać pierś, a zaraz potem zasypia. Byłam wczoraj w przychodni zważyć małego i okazało się, że bardzo mało przybrał na wadze. Pediatra uznał, że powinnam zacząć dokarmiać dziecko. Czy jest jakiś sposób na zwiększenie ilości pokarmu? Nie wiem, czy pediatra oceniał u Pani "akt karmienia", czyli jak dziecko zachowuje się przy piersi (czy ssie aktywnie), czy jest prawidłowo przystawione.Dobrze by było, żeby umówiła się Pani na wizytę w poradni laktacyjnej, lub wezwała konsultanta do domu, gdyż regularne i prawidłowe opróżnianie piersi jest z kolei warunkiem prawidłowego poziomu laktacji. Aby zwiększyć ilość pokarmu należałoby po każdym karmieniu (w Pani przypadku - po zbyt szybkim uśnięciu synka) odciągać pozostały pokarm z piersi - to stanowi bardzo silny bodziec do produkowania mleka. To co uda się Pani jeszcze wyciągnąć z piersi trzeba koniecznie podać dziecku. Ta resztka pokarmu zawiera bardzo dużo tłuszczu! Takie postępowanie powinno rozbudzić u Pani laktację, a przy okazji wpłynie pozytywnie na wagę malucha. Stanie się trochę silniejszy, mniej "rozespany" i polubi "bycie najedzonym". Proszę pamiętać o tym, aby odciągnięty pokarm podać dziecku w sposób nie zaburzający odruchu ssania, czyli przede wszystkim NIE butelką ze smoczkiem. Więcej informacji na temat alternatywnych metod karmienia znajdzie Pani w zakładce Pytania i Odpowiedzi/ Podawanie pokarmu. Żeby trochę zaktywizować synka do prawidłowego pobierania pokarmu może Pani również zastosować zestaw SNS: Jest to rewelacyjny produkt, który umożliwia jednoczesne: - pobieranie pokarmu z piersi (tyle ile jest) Zestaw ten jest najczęściej polecany w poradniach laktacyjnych, jako produkt wspomagający karmienie przy odbudowywaniu laktacji, po długich okresach separacji mamy od dziecka lub w przypadku, gdy konieczne jest długotrwałe dokarmianie dziecka, a mama nadal chce karmić piersią. Istnieją, chociaż przy rzeczywistym niedoborze pokarmu, naturalne metody pobudzania laktacji służą jedynie do wspomagania innych działań, które należy podjąć. Można pić dostępne na rynku herbatki laktacyjne (im bardziej naturalne, tym lepiej), zioła w czystej postaci (ale unikać mięty i szałwi, które działają hamująco na laktację), piwo karmelowe - które zadziała też na łatwiejsze opróżnianie się kanalików mlekowych.Czy istnieją jakieś naturalne metody zwiększania ilości pokarmu w piersiach? Szczególnie godne polecenia są zioła serii BOCIANEK, produkowane przez ekologiczną firmę Dary Natury. Ich skład zapewnia: - wsparcie laktacji, - poprawę przemiany materii oraz - dostarczenie potrzebnych mikro- i makroelementów. Herbatka i kawka Bocianek, są produktem w pełni naturalnym, nie zawierają żadnych substancji sztucznych ani konserwantów. ![]() dodam że ja piję namiętnie herbatkę z mięty i może to jest mój problem
![]() http://suwaczki.maluchy.pl/li-38235.png http://suwaczki.maluchy.pl/li-72900.png Edytowane przez eleeri Czas edycji: 2009-09-25 o 11:27 |
|
|
|
|
#1973 | |
|
celebriti
|
eleeri nie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!
ja musialam zle doczytac!! czosnek dla nas, dla meza dla Ciebie na katar w zyciu dziecku bym nie dala! przepraszam, myslalam ze chodzi jak u was zlikwidowac
|
|
|
#1974 | |
|
Zakorzenienie
|
hej
![]() a ja wstalam rano poszlam do kibelka patrze a tam@ przylazla ![]() to nawet szybko -nie spodziewalam sie wogole bo brzuch mnie nawet nie bolal wczesniej-dopiero teraz lekko pobolewa my weekend z tż spedzamy sami bo rodzice i brat ida na wesele......ale babcia do nas przychodzi na obiad a w niedziele nie dosc ze mam urodziny to jeszcze u nas jest tzw. odpust i tesciowa z wizyta bedzie![]() a chcialam spedzic romantyczny wieczor z tż........ moj luby zapowiedzial ze upiecze mi wielkiego torta ![]() Cytat:
ale bo burzy zawsze wychodzi slonce wiec glowa do gory
|
|
#1975 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() tylko że ja się bardziej dzieckiem przejmuję niż nami ![]() ja z mężem możemy jeść mając nawet mega katar i dziurki pozatykane, ale dziecko nie ![]() poza tym on się nie wysmarka i dlatego wszystkie porady biorę jak dla niego ![]() a z tym czosnkiem to spróbuję u nas jeszcze dziś dzięki Cytat:
![]() mam nadzieję że teraz już wyjrzy dzięki
|
|
|
#1976 | |||
|
Zadomowienie
|
Cześć
Jednak mój malutek spał normalnie w nocy mimo że wczoraj dość długo pospał w dzień i nawet przed kąpielą zdrzemnął się na rękach Przez jakiś czas miał problem z zaśnięciem w dzień ale już zasypia w swoim koszyku (w którym się już ledwo mieści). Ten okres kiedy pisałam że jest marudny itd. to chyba był jednak ten skok rozwojowy. Pewna będę jeśli ten kolejny się sprawdzi, zresztą już niedługo co mnie przeraża ![]() ---------- Dopisano o 12:43 ---------- Poprzedni post napisano o 12:34 ---------- Cytat:
Cytat:
A to jest dla mnie skarbnica wiedzy i wielka pomoc Cytat:
|
|||
|
|
|
#1977 | |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
nie mam czasu Was poczytac bo dzis duzo do roboty
no i robie zraziki mniaaaam Cytat:
mysle, ze juz nie dlugo i Twoje dziecie unormuje sobie dzien i noc nie martw sie, wszystko bedzie dobrze, ja tez juz powoli zaczynalam watpic a tu prosze ja chyba nie mam zaawansowanego, takie male cos tam jest, ledwo wyczuwalne palcem tylko troche boli i swedzi - ale jak nie ruszam to nie czuje w sumie
|
|
|
#1978 | |
|
celebriti
|
eleeri dzieki za wyczerpujace odpowiedzi w temacie.
mała po ataku kolki zasnela i powalczylam z laktatorem. sprobuje tych metod z artykułu. tak na zaś mam prośbe to dziewczyn mogacych załatwic sab simplex niemiecki: wpisuje sie na listę ![]() gdyby ktoras mogla mi pomoc to prosze w pw podac nr konta to wysle kase. z gory dzieki. pe-es. jak pisalam moja niunia ma niemalze miesiac, dostala taka zabke co grzechota czy to mozliwe zeby ona juz sie nia interesowala? wodzi za nia wzrokiem, choc dosc nieudolnie i mam wrazenie ze sie przyglada.. a wg tych wszystkich pism i pismek to jeszcze nie czas na takie reakcje. ja glupia niedoswiadczona kieruje sie tym 'co napisane', z drugiej strony glowa u niej w ogole nie leci jak lezy na brzuszku, czyli tez szybciej to nastapilo. Tuli jak Twoja Ania reaguje na bodzce sluchowo- wzrokowe bo one w tym samym wieku?
|
|
|
#1979 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1980 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:05 ---------- Poprzedni post napisano o 13:01 ---------- Cytat:
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:33.

Nie wiem czy go nie obudzić....
bo mąż wisi mi na ramieniu
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

moze po prostu juz mu przeszly 

dla pani doktor
pięknie CI waga leci!
MACIEJKA SYNEK KOCHANY 
Laura zasnela

ale używałam proktohemolan i powiem, że skuteczne