Mamusie listopadowo-grudniowe 2009, cz. 3 :) - Strona 26 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-09-25, 09:50   #751
samanthhha
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie listopadowo-grudniowe 2009, cz. 3 :)

Hej dziewczyny

Ale mnie tu u Was dłuuugo nie było Mój wolny czas pochłania wątek innych mamuś - wiem należą mi się baty Ale się przyznaję chociaż
Was podczytuję cały czas

Ale i tak krótko teraz siedzę na wizażu... Zazwyczaj z rana bo wieczorem to już nie mam siły... Remont trwa cały czas. Już mamy pokoik dla małego, naszą sypialnię, zaraz będzie salon, kuchnia (trzeba tylko panele położyć i można ustawiać meble) no i łazienka Z ogromniastą wanną 150x150

Ja już się wzięłam za sprzątanie... Wczoraj się wprowadziliśmy do nowej sypialni i jest cudnie Dziś będę sprzątać w pokoiku małego

Wczoraj troszkę przegięłam bo się namęczyłam ja głupia i w nocy mnie strasznie plecy bolały i ledwo co doszłam do łazienki

Muszę się oszczędzać

Jak skończy się remont to będę miała DUŻO czasu gdyż, ponieważ, booo.... wzięłam dziekankę!
Otóż mój plan się zmienił bardzo drastycznie... Od pon do czwartku od 8.30 do 17.00. Ja dojeżdżam ponad 70 km więc musiałabym wstawać o 5.00 rano... Nie wyrobiłabym. Zaoczne studia też odpadły ze względu na plan...

Ale jest dobra strona tego wszystkiego - będę udzielać korepetycji Jest chętny dzieciaczek więc czemu nie

Nie żałuję tej decyzji. No i poprawkę z angielskiego zaliczyłam Jestem przeszczęśliwa

Wątek z przepisami BAAAARDZO mi się podoba Nie umiem gotować [!!!] no a skoro będę miała własną kuchnię to zamierzam się nauczyć

A mam pytanko - skoro termin porodu mam na 29 grudnia to kiedy zaczyna mi się trzeci trymestr? Bo nie wiem czy już się zaczął czy nie Zgłupiałam całkiem...

Rozpisałam się cooo
samanthhha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-25, 09:51   #752
Agusia_a9
Zadomowienie

GG do Agusia_a9

Cytat:
Napisane przez Katarina081 Pokaż wiadomość
Dziękuję za opinie
Właśnie siedzę i czytam opinie na temat tego wóżka i oczywiście są bardzo podzielone. Rzeczywiscie brak odpowiedniej amortyzacji to wada tego wóżka.
Powiem Wam szczerze, że ten wózek mi się tez bardzo nie podobał, ale jak ja nim dzisiaj pojezdziłam i przyjrzałam się zaletom to sie do niego przekonałam, a ja zawsze wolałam mieć coś innego Kwesta gustu. Na żywo wygląda zdecydowanie lepiej niż na zdjęciach. Ja wybrałam kolor czarny, podoba mi sie też biały, ale czarny będzie łatwiejszy w utrzymaniu.

A tak jeszcze co do wózków, to nie spotkałam się z takim, któremu by czegoś nie brakowało, zawsze jest jakieś ale... jednym pasuje to, drugim tamto, komuś zależy na jednym drugim na czymś innym... Nigdy się nikomu nic nie dopasuje w 100%.
Ja już naprawdę sie naoglądałam i nacztałam na temat wózków tyle że głowa boli i mi tez wiecznie coś nie pasuje. Ja nie mówię, że ten jest idealny, bo jaki jest to wyjdzie w praniu. Jak już go będę miała, to na pewno podzielę się z Wami obiektywną opinia na jego temat.:confused :

A teraz lecę spać, bo padam już od tego natłoku informacji.
Czarny? oj a nie myslslas o jakims innym kolorze?? Slyszalam od mamus posiadajace ciemne kolory wozkow ze dzieci sie w nich gotuja w lato bo czarne przyciaga slonce.. a wozek hm taki smieszny widzialam na miescie kiedys taki.. osobiscie bym sie nie zdecydowala ale sa gusta i gusciki

Mnie wczoraj mama o 8 obudzila i mowi: rozmrozilam Ci piersi z kurczaka zrob cos z nimi dosc ze cala noc nie spalam to ona zawsze cos musi mi wykabinowac zrobilam dwie salatki z gyrosem potem kupila "za duzo sera bualego" musialam zrobic sernik a potem jeszcze kazala pierogi bo moj tesc przychodzil i zaczeli tapetowac sypialnie.. caly dzien bylam na nogach juz mialam dosc dobrze ze ten dzien sie juz skonczyl..

'Uwielbiam ludzi, którzy umieją cieszyć się najbardziej zwykłą chwilą, ludzi którym nie potrzeba zbyt wiele.'

Fifi

Agusia_a9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-25, 10:00   #753
brombusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 2befree Pokaż wiadomość
Dzień dobry
Skoro jesteśmy przy temacie wózków, to ja też się pochwalę.
Super Ci się udało
I takie ma kółka jak ja lubię

Ja myślałam, żeby kupić też używany, ale oprócz tego, że uparłam się na konkretny model, to jeszcze uparłam się na konkretny kolor i niestety nikt na Śląsku akurat nie chce się pozbyć takiego wózeczka.
Więc postanowiłam, że dłużej nie czekam i jutro, najdalej w poniedziałek jedziemy do sklepu go zamówić

Cytat:
Napisane przez konspiracja Pokaż wiadomość
Wy tak tu wszystkie o tych skarcających sie szyjkach, a ja sie zastanwiac zaczęłam co sie dzieje jak ta szyjka sie nie zacznie skaracać??? To wtedy ciąza sie przeterminuje tak? Podobno te masaże szyjki to koszmar.......
Ja też się nad tym zastanawiałam, bo na razie jedyne co mi się skraca to czas snu

brombusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-25, 10:09   #754
AsiCcccCA
Zakorzenienie

GG do AsiCcccCA

Mamusie uciekam sprzątac ,prac,i szykowac szafke dla małej włączam muze i do roboty to później .....mam fajnego przepisa na makaron zapiekany z serem mi smakuje ,ufielbiam go! pod wieczór wkleje przepis papapa
Stary 2009-09-25, 10:21   #755
konspiracja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 2befree Pokaż wiadomość
To polska firma Jedo, w opinii sprzedawców w sklepach z wózkami bardzo solidna. Wózek (model Bartatina) jest bardzo tradycyjny, ale należy do grupy tych lżejszych (14,5kg waży z gondolą). Mi odpowiada i nawet chcieliśmy kupić nowy, ale ostatecznie skorzystaliśmy z okazji, że używany jest niezniszczony i na gwarancji

Możesz obejrzeć sobie na www.jedo.pl
Dzieki! Tez słyszałam same dobre opinie w sklepach o tych wózkach.
Jakiś tam swój typ już mamyale jeszcze szperam tu i tam...

na Groszka orbicie

Syzyf była kobietą
konspiracja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-25, 10:27   #756
brombusia
Zakorzenienie

Samanthhha masz szczęście, że się odezwałaś. I proszę się tu meldować przynajmniej raz na tydzień, bo jak nie to

Cytat:
Jakiś tam swój typ już mamyale jeszcze szperam tu i tam...
No to się pochwal swoim typem

Stary 2009-09-25, 10:40   #757
Maria2008
Zadomowienie

GG do Maria2008

malina81 a jak się czułaś po nim?
czy tylko malinka go brała? nikt już niezażywał fenoterol?

AsiCcccCA czekam na przepis
Maria2008 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-25, 10:45   #758
magdawikp
Wtajemniczenie

GG do magdawikp Send a message via Skype™ to magdawikp

a ja tak nie z gruchy nie pietruchy zminię temat
obejrzałam dziś pierwszy raz "dumę i uprzedzenia" ale nie nie ten klasyk (choć go kocham a księżke jeszcze bardziej) tylko film z boliwood (nie wiem jak sie pisze) kiedyś znajoma pozyczyła mi dwa filmy już może ponad pół roku zdecydowanie bo chyba jeszcze nie byłam w ciąży i teraz dopiero sobie przypomniałam, ona lubi te filmy i stwierdziłą że te dwa są fajne i Wiecie polecam dla odprężenia kolorowo wesoło i bardzo melodyjnie - podobało mi się, kiedyś czytałąm czasem harlekina jak chciałm się odprężyć i bardzo nie wczuwac w treść, to własnie coś w tym stylu, lepsze to od seriali z zon romantica bo przynajmniej bardziej realistyczne
a wątek z przepisami fajny (zwłaszcza kurczak w śmietanie) tylko po polsku proszę - Tarasiu bo ja moge sobie przetłumaczyć ale mam lenia

Wiecie z Izą jak byłam w ciąży to nie miałam takiego lenia jak teraz - tu od początku najlepiej nic bym nie robiła ale to nic normalnie szok - moja siostra w ciąży z chłopakami tak miała a z dziewczyną to mówi, ze ją energia rozpierała - ja z Izą tez dużo przytyłam mialam problem z biodrem i kregosłupem ale miałam zdecydowanie więcej energii i chęci - teraz to robię z przymusu i gdyby nie mała to chyba bym leżała cały dzień w piernatach
magdawikp jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-25, 10:52   #759
brombusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Maria2008 Pokaż wiadomość
malina81 a jak się czułaś po nim?
czy tylko malinka go brała? nikt już niezażywał fenoterol?
Ja, tak jak Ci pisałam wzięłam tylko 2 razy po pół tabletki.
Byłam po tym roztrzęsiona, tak w środku i w ogóle dziwnie sie czułam.
Podobno skutki uboczne fenoterolu niweluje nieco isoptin, Twój gin Ci tego nie przepisał?

Cytat:
Napisane przez magdawikp Pokaż wiadomość
obejrzałam dziś pierwszy raz "dumę i uprzedzenia" ale nie nie ten klasyk (choć go kocham a księżke jeszcze bardziej) tylko film z boliwood
Ja bardzo lubię kino bollywoodzkie
Zwłaszcza filmy z aktorem Shah Rukh Khanem

Cytat:
Wiecie z Izą jak byłam w ciąży to nie miałam takiego lenia jak teraz - tu od początku najlepiej nic bym nie robiła ale to nic normalnie szok - moja siostra w ciąży z chłopakami tak miała a z dziewczyną to mówi, ze ją energia rozpierała - ja z Izą tez dużo przytyłam mialam problem z biodrem i kregosłupem ale miałam zdecydowanie więcej energii i chęci - teraz to robię z przymusu i gdyby nie mała to chyba bym leżała cały dzień w piernatach
Madzia, a może to jednak Grzesiu jest a nie Lenka

Stary 2009-09-25, 10:55   #760
domi7ks
Zakorzenienie

Magdawikp fajnie, że poruszylas ten temat
Bo ja to uwielbiam Bollywood, choć ostatnio nic nie ogladalismy z Tz, a mam pare do nadrobienia filmów. I powiem Cie, ze ja "Dumy i uprzedzenia" nie ogladałam, bo podobno niefajne, czyli jak Tobie sie spodobał ten film to inne Ci sie napewno też spodobaja!jak masz ochote to podam Ci tytuly naprawde swietnych filmow. Tz wciagnelam do bollywoodu i brata nawet one sa bardzo odprezajace i takie pozytywne. Mam chyba z 50 filmow, troche kupilam a troche sciagalam

no i jeden dla ciężarnych polecam z Bollywoodu bardzo na czasie "Saalam namaste"

Brombi ja tez lubie z Sharukiem, nie lubie tego Amibacha i Abischeka czy jak im tam, juz pozapominalam imiona:P

wklejam kocyczki, ktorymi mmauska mnie z ciucholandu uraczyla...mi sie srednio podbaja, malo nowoczesne, ale niezniszczone, wiec juz nie bede kupowala

Edytowane przez domi7ks
Czas edycji: 2009-09-25 o 10:58
domi7ks jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-25, 11:01   #761
Maria2008
Zadomowienie

GG do Maria2008

Brombusiu przepisał mi tylko to mówil mi że pierwsze dwa dni moge się czuć oszołomiona, serce mi będzie mocniej biło.
Dlatego pytam czy ktoś jeszcze brał ten lek? Ja narazie nie zaczełam łykać bo jakoś się boje

Edytowane przez Maria2008
Czas edycji: 2009-09-25 o 11:06
Stary 2009-09-25, 11:04   #762
brombusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez domi7ks Pokaż wiadomość
Brombi ja tez lubie z Sharukiem, nie lubie tego Amibacha i Abischeka czy jak im tam, juz pozapominalam imiona:P
Nikt nie potrafi tak płakać jak Szaruczek
Ja najbardziej chyba lubię " Żonę dla zuchwałych"
Cytat:
wklejam kocyczki, ktorymi mmauska mnie z ciucholandu uraczyla...mi sie srednio podbaja, malo nowoczesne, ale niezniszczone, wiec juz nie bede kupowala
Kocyki wydają mi się być w porządku. Najwyżej jak się będziesz chciała lansować , to sobie kupisz jakiś nowy do wózka na wiosnę.
Ja mam jeden z lumpka, ale trochę inny, zresztą mogę wkleić, jeden polarowy z ikei, taki większy, chcę jeszcze kupić taki bawełniany, bo mi koleżanka polecała, a Mama chce mi kupić taki lepsiejszy akrylowy

Stary 2009-09-25, 11:14   #763
gucia6
Zakorzenienie

Cytat:
Gucia co Ty o 4 rano na wizazu robisz?
No ja od 3.30 do 5 rano to spać nei mogłam. A obić też mi się nic nie chciało

A kocyki też wydają mi się być w porządku

A ataki w nocy też mam. Dziś pożarłam czekoladę, ale mam ochotę na coś nieco zdrowszego - jogurt. I chyba dziś zakupię parę kubków.

Cytat:
Napisane przez bravurka Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny!
Własciwie nie spie całą noc
Więc wy korzyystajcie póki możecie
Narazie uspypiam Patryczka więc odezwe się poźniej buziaczki
Chętnie skorzystam z rady, gdybym tylko mogła spokojnie spać

Cytat:
Napisane przez AsiCcccCA Pokaż wiadomość
No i se poszłam na badania ,pierwsze zaspałam ...budzik dzwonił Mi po 5 a to przeciez noc i coś Mi sie pokrecił i nie wstałamm bo stwierdziłam ze jest srodek nocy a druga sprawa mój kochany jest chory biedactwo moje ,gorączka ...przemęczony jest tyle nad godzin mało spania i wogóle ....to siedze z Nim w domku a na badania pojade w poniedziałek

ZAjadam własnie bułeczke z nuttelą taką mi w czoraj dzieic na nia zrobiły ochote

...ja dzis bede sprzatsła
No to niech się chłopak kuruje, bo jak maleństwo będzie z wami, to będą nadgodziny, ale w domu

Cytat:
Napisane przez elalank Pokaż wiadomość
Witam Mamusie

A ja wczoraj spotkałam się z przyjaciółką, byłyśmy w super knajpce którą odkryłam, gdzie serwują przepyszne rzeczy: mleko na gorąco z dodatkami smakowymi, koktajle, czekolady na gorąco, desery, ciasta, ale też i pierożki, sałatki, zupy i inne konkrety, alkohole również, Będzie to teraz moja ulubiona knajpka Było przepysznie!!!

Kupię jojobę, znalazłam zielarski w tesco, mieli wczoraj dowieźć, więc się dziś tam wybiorę, a mam go pomieszać z olejkiem ze słodkich migdałów? bo tam mają dosyć duży wybór tych olejków, tyle, że ja nie wiem który do czego sie używa...

o mnie też o to prosi łazienka, ale jakos ciężko mi sie ostatnio zebrać do porządków!
A gdzie jest ta knajpka. Może wypróbuję następnym razem jak będę w Polsce

Co do olejków, to powinien być ten ze słodkich migdałów, to musi być olejek tzw. bazowy. Ten z gorzkich migdałów to jest raczej eteryczny.

Dostałam wiadomość od Kareniny, że dziś wychodzi ze szpitala i będzie czekać na synka w domu. Przewiduje poród gdzieś na za tydzień.

Edytowane przez gucia6
Czas edycji: 2009-09-25 o 11:19
gucia6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-25, 11:15   #764
konspiracja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez brombusia Pokaż wiadomość
No to się pochwal swoim typem
No więc długo szukalam i na 99% bedzie wózek mikado, typ produkowany głownie na eksport; city car. To jedyny wózek na polskim rynku, ktory ma miękkie zwieszenie na paskach czyli można w nim pobujac dzidziusia i ma jednocześnie skrętne koła Próbowlam go, jest to najbardziej lekki wozek jaki miałam w rekach, jedna ręką moge go odwrocic o 360 st, bylo , nie było na razie moj ideał spełnia najwięcej punktów które sa na mnie ważne;
-lekki - waga ok 13 kg z gondolą!
-duża gondola 80cm
-super sie składa do auta.
- spacerowka tez jest fajna.
To przykładowe zdjęcie:

Domi, ten w ciuchcie mi sie najbardziej podoba

na Groszka orbicie

Syzyf była kobietą
Stary 2009-09-25, 11:20   #765
domi7ks
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gucia6 Pokaż wiadomość
Dostałam wiadomość od Kareniny, że dziś wychodzi ze szpitala i będzie czekać na synka w domu. Przewiduje poród gdzieś na za tydzień.

zaskoczylas mnie teraz!w którym Karenina jest tygodniu?

domi7ks jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-25, 11:21   #766
kropka241
Zakorzenienie

GG do kropka241 Wyślij wiadomość przez MSN do kropka241

Maria ja w pierwszej ciazy tez bralam fenoterol. nie czulam sie po nim najlepiej..

Magda ja tez mam lenia

2beefree gratki za udany zakup moj wozek tez ma duze kola co dla mnie jest duzym plusem..

wow ale wiesci od Kareninki

Edytowane przez kropka241
Czas edycji: 2009-09-25 o 11:23
kropka241 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-25, 11:24   #767
lucky1910
Rozeznanie

GG do lucky1910

Cześć Kochane

ja w końcu z domku nadaję wczoraj mnie wypuścili, jestem na lżejszych lekach i jest jako-tako - juz w nocy mnie bolało ale to nie skurcze tylko doszłymi teraz jeszcze kłopoty z nerkami....ech...

Któraś z Was pytała o Fenoterol ja brłam razem z Izostinem i No-spą forte najpierw 4 x doba, potem 6 x doba i 8 x doba (to już w szpitalu +ccoś jeszcze) i byłam strasznie rozdygotana, i spać nie mogłam i temp miałm podniesioną i się pociłam od szybkiej akcji serca..

teraz z kolei mam Cordafen i ten lek tak obniża ciśnienie, że mam niecało 100/60 i głóka boli, a spać i tak się nie da

wyobraźcie sobie, że nadrobiłam dziś do końca wszytkie zaległości i przezytałam dzis od rana wszytko od 17str!!

teraz chwila przerwy zajrze później
miłego dnia
lucky1910 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-25, 11:30   #768
konspiracja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lucky1910 Pokaż wiadomość
Cześć Kochane

ja w końcu z domku nadaję wczoraj mnie wypuścili, jestem na lżejszych lekach i jest jako-tako - juz w nocy mnie bolało ale to nie skurcze tylko doszłymi teraz jeszcze kłopoty z nerkami....ech...

Któraś z Was pytała o Fenoterol ja brłam razem z Izostinem i No-spą forte najpierw 4 x doba, potem 6 x doba i 8 x doba (to już w szpitalu +ccoś jeszcze) i byłam strasznie rozdygotana, i spać nie mogłam i temp miałm podniesioną i się pociłam od szybkiej akcji serca..

teraz z kolei mam Cordafen i ten lek tak obniża ciśnienie, że mam niecało 100/60 i głóka boli, a spać i tak się nie da

wyobraźcie sobie, że nadrobiłam dziś do końca wszytkie zaległości i przezytałam dzis od rana wszytko od 17str!!

teraz chwila przerwy zajrze później
miłego dnia
witaj w domku!

dopiero doczytałam _ karenina za tydzień chce rodzic ? :-OOOOOOOO

na Groszka orbicie

Syzyf była kobietą

Edytowane przez konspiracja
Czas edycji: 2009-09-25 o 11:33
Stary 2009-09-25, 11:36   #769
malina81
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Maria2008 Pokaż wiadomość
Brombusiu przepisał mi tylko to mówil mi że pierwsze dwa dni moge się czuć oszołomiona, serce mi będzie mocniej biło.
Dlatego pytam czy ktoś jeszcze brał ten lek? Ja narazie nie zaczełam łykać bo jakoś się boje
Maria ja zażywałam własnie jeszcze Isoptin. Nie przypominam sobie zebym jakoś strasznie czuła się po tym leku- moze dlatego ze moj lekarz nie mowił o skutkach ubocznych i jakos psychicznie nie byłam źle nastawiona.
malina81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-25, 11:38   #770
Agusia_a9
Zadomowienie

GG do Agusia_a9

Patrzac na liste Karenina ma termin na 5.11 ja mam na 1.11 i jestem w 35 tyg wiec ona chyba tez wiec za tydzien bedzie juz 36 tydzien to nie az tak wczesnie al lepiej zeby jeszcze z 2 tyg wytrzymalo mjejmalenstwo

'Uwielbiam ludzi, którzy umieją cieszyć się najbardziej zwykłą chwilą, ludzi którym nie potrzeba zbyt wiele.'

Fifi

Stary 2009-09-25, 11:39   #771
elalank
Zadomowienie

Maria- ja nie brałam tego leku, więc nie pomogę

Lucky
- witaj!!! Dobrze, że jesteś już z nami!!!

Cytat:
a ja tak nie z gruchy nie pietruchy zminię temat
obejrzałam dziś pierwszy raz "dumę i uprzedzenia" ale nie nie ten klasyk (choć go kocham a księżke jeszcze bardziej) tylko film z boliwood

Wiecie z Izą jak byłam w ciąży to nie miałam takiego lenia jak teraz
hm.. to może dobre te filmy na babskie wieczory,które czasem sobie z koleżankami fundujemy, a wszystkie klasyki już obejrzałyśmy po kilkanaście razy
oj lenia to ja też mam, i gdyby nie Wy, które tu wypisujecie rożne cuda o gotowaniu i sprzątaniu to pewnie bym całe dnie spędzała na kanapie
A tak kachula napisała o sprzątaniu łazienki i moja już się błyszczy!!!! , pokój odkurzony, kuchnia była czysta więc tylko podłogę umyłam

Cytat:
Napisane przez brombusia Pokaż wiadomość
Ja bardzo lubię kino bollywoodzkie
Zwłaszcza filmy z aktorem Shah Rukh Khanem
o kurcze to nawet znacie nazwiska aktorów tego kina?? no no no

Cytat:
A gdzie jest ta knajpka. Może wypróbuję następnym razem jak będę w Polsce

Co do olejków, to powinien być ten ze słodkich migdałów, to musi być olejek tzw. bazowy. Ten z gorzkich migdałów to jest raczej eteryczny.

to jest Republika Róż na Placu Kolegiackim, druga republika ale nazywa się Kakao jest na ul.Zamkowej (ale tu nie ma sali na niepalących )

OOO Karenina będzie wkrótce Mamusią !!!! Ale szybko jakoś ten poród przewiduje, co nie??

Cytat:
No więc długo szukalam i na 99% bedzie wózek mikado, typ produkowany głownie na eksport; city car. To jedyny wózek na polskim rynku, ktory ma miękkie zwieszenie na paskach czyli można w nim pobujac dzidziusia i ma jednocześnie skrętne koła
ooo super ten wózek!!! ja myślałam, że nie ma wózków, które mają skrętne kółka i mają miękkie zawieszenie, bo taki właśnie szukałam!! Super że go wynalazłaś, ale troszkę za późno jak dla mnie bo już mamy wózek... No ale chociaż Ty będziesz miała super pojazd

elalank jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-25, 11:43   #772
bravurka
BAN stały

najbezpieczniejszy termin jaki lekarze ustalaja jeśli juz trzeba wczesniej rodzic to 38 tydzien.
znaczy nie mowie tu o takich skrajnych jakiś przypadkach gdzie coś się dzieje.
ale najbezpieczniej od 38 tyg jest
bravurka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-25, 11:45   #773
Agusia_a9
Zadomowienie

GG do Agusia_a9

Cytat:
Napisane przez bravurka Pokaż wiadomość
najbezpieczniejszy termin jaki lekarze ustalaja jeśli juz trzeba wczesniej rodzic to 38 tydzien.
znaczy nie mowie tu o takich skrajnych jakiś przypadkach gdzie coś się dzieje.
ale najbezpieczniej od 38 tyg jest
ale ciaze uznaje sie za donoszona od poczatku 37 tyg

Fifi

Stary 2009-09-25, 11:47   #774
kropka241
Zakorzenienie

GG do kropka241 Wyślij wiadomość przez MSN do kropka241

moj Adrian urodzil sie w 36tc i wazyl 2,940kg
do domu wyszlismy po 4 dniach

kropka241 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-25, 11:48   #775
malina81
Zadomowienie

Cytat:
[/FONT][/SIZE][/COLOR]
ale wiadomości...
No to czekamy na Karenine jak sie zamelduje na wizażu

Luckydobrze ze jesteś w domku.

Jesli chodzi o lenia to ja tez mam normalnie jakaś niemoc mnie ogarnia ostatnio Zanim rano sie "pozbieram"... posprzątam... to juz prawie południe... a potem obiad trza gotować.
malina81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-25, 11:56   #776
bravurka
BAN stały

dobra się nie wtrącam.
bo nic mądrego nie powiem
papa
bravurka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-25, 12:02   #777
Maria2008
Zadomowienie

GG do Maria2008

lucky1910 dzięki za info

malina81 chyba nie potrzebnie zaczełam szukać po necie

Ja mam brać co 4 h po pół tabletki
Stary 2009-09-25, 12:19   #778
gucia6
Zakorzenienie

Co do Kareniny, to mówiła wcześniej, że miała skurcze, szyjka jej się skróciła i miała rozwarcie. Ale może się okazać, że maleństwo jednak jeszcze trochę poczeka. Lecz jeśli akcja porodowa zaczęłaby się teraz, to już nic nie będę ponoć podawać na zatrzymanie jej.

Najlepiej trzeba będzie na nią poczekać, żeby wszystko dokładnie powiedziała, bo znając siebie mogłam też coś pokręcić .

Ogólnie tu w Niemczech, to mówią, że od 37 tc jest już ciąza donoszona, a często się zdarza, że już nic nie robią od 32-33tc, tylko każą rodzić

Cytat:
Napisane przez malina81 Pokaż wiadomość
Jesli chodzi o lenia to ja tez mam normalnie jakaś niemoc mnie ogarnia ostatnio Zanim rano sie "pozbieram"... posprzątam... to juz prawie południe... a potem obiad trza gotować.
Tja... ja do tej pory w piżamie paraduję. Co prawda rozkręciłam starą maszynę do szycia, ale nie mam zielonego pojęcia co może być przyczyną jej wadliwego działania. Wykonałam parę istotnych telfonów i teraz dopiero zabieram się do ogarnięcia siebie samej. Może z rozpędu uda mi się ogarnąć kuchnię i łazienkę

Edytowane przez gucia6
Czas edycji: 2009-09-25 o 12:23
gucia6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-25, 12:21   #779
konspiracja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elalank Pokaż wiadomość
ooo super ten wózek!!! ja myślałam, że nie ma wózków, które mają skrętne kółka i mają miękkie zawieszenie, bo taki właśnie szukałam!! Super że go wynalazłaś, ale troszkę za późno jak dla mnie bo już mamy wózek... No ale chociaż Ty będziesz miała super pojazd
dzięki Ela no to fakt, to na razie numero uno i nawet nic innego nie chce mi sie już szukać. Ten wozek płynie, nie jedzie.
A Wasz też mi sie podoba no i jak za taką okazję... nam się niestety żadna nie trafila, to musialam czegoś poszukać

na Groszka orbicie

Syzyf była kobietą
Stary 2009-09-25, 12:27   #780
martaN23
Zadomowienie

Cytat:

Oj już się zaczyna rozpakowywanie?śpieszą się te nasze dzieciaczki oj śpiesząja mam nadzieję że moja niunia posiedzi spokojnie sobie u mamusibo ja nawet nie zaczęłam zakupówzaczynam od począdku pażdziernika
martaN23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości