|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#751 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie listopadowo-grudniowe 2009, cz. 3 :)
Hej dziewczyny
Ale mnie tu u Was dłuuugo nie było Mój wolny czas pochłania wątek innych mamuś - wiem należą mi się baty Ale się przyznaję chociaż Was podczytuję cały czas Ale i tak krótko teraz siedzę na wizażu... Zazwyczaj z rana bo wieczorem to już nie mam siły... Remont trwa cały czas. Już mamy pokoik dla małego, naszą sypialnię, zaraz będzie salon, kuchnia (trzeba tylko panele położyć i można ustawiać meble) no i łazienka Z ogromniastą wanną 150x150 ![]() Ja już się wzięłam za sprzątanie... Wczoraj się wprowadziliśmy do nowej sypialni i jest cudnie Wczoraj troszkę przegięłam bo się namęczyłam ja głupia i w nocy mnie strasznie plecy bolały i ledwo co doszłam do łazienki Muszę się oszczędzać ![]() Jak skończy się remont to będę miała DUŻO czasu gdyż, ponieważ, booo.... wzięłam dziekankę! Otóż mój plan się zmienił bardzo drastycznie... Od pon do czwartku od 8.30 do 17.00. Ja dojeżdżam ponad 70 km więc musiałabym wstawać o 5.00 rano... Nie wyrobiłabym. Zaoczne studia też odpadły ze względu na plan... Ale jest dobra strona tego wszystkiego - będę udzielać korepetycji ![]() Nie żałuję tej decyzji. No i poprawkę z angielskiego zaliczyłam ![]() Wątek z przepisami BAAAARDZO mi się podoba ![]() A mam pytanko - skoro termin porodu mam na 29 grudnia to kiedy zaczyna mi się trzeci trymestr? Bo nie wiem czy już się zaczął czy nie Zgłupiałam całkiem...Rozpisałam się cooo
|
|
|
|
#752 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a wozek hm taki smieszny widzialam na miescie kiedys taki.. osobiscie bym sie nie zdecydowala ale sa gusta i gusciki![]() Mnie wczoraj mama o 8 obudzila i mowi: rozmrozilam Ci piersi z kurczaka zrob cos z nimi dobrze ze ten dzien sie juz skonczyl..
|
|
#753 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I takie ma kółka jak ja lubię ![]() Ja myślałam, żeby kupić też używany, ale oprócz tego, że uparłam się na konkretny model, to jeszcze uparłam się na konkretny kolor i niestety nikt na Śląsku akurat nie chce się pozbyć takiego wózeczka. Więc postanowiłam, że dłużej nie czekam i jutro, najdalej w poniedziałek jedziemy do sklepu go zamówić Cytat:
|
|
#754 |
|
Zakorzenienie
|
Mamusie uciekam sprzątac ,prac,i szykowac szafke dla małej
włączam muze i do roboty to później .....mam fajnego przepisa na makaron zapiekany z serem mi smakuje ,ufielbiam go! pod wieczór wkleje przepis papapa
|
#755 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jakiś tam swój typ już mamy ale jeszcze szperam tu i tam...
|
|
|
#756 |
|
Zakorzenienie
|
Samanthhha masz szczęście, że się odezwałaś. I proszę się tu meldować przynajmniej raz na tydzień, bo jak nie to
![]() No to się pochwal swoim typem
|
#757 |
|
Zadomowienie
|
malina81 a jak się czułaś po nim?
czy tylko malinka go brała? nikt już niezażywał fenoterol? AsiCcccCA czekam na przepis
|
|
|
|
#758 |
|
Wtajemniczenie
|
a ja tak nie z gruchy nie pietruchy zminię temat
obejrzałam dziś pierwszy raz "dumę i uprzedzenia" ale nie nie ten klasyk (choć go kocham a księżke jeszcze bardziej) tylko film z boliwood (nie wiem jak sie pisze) kiedyś znajoma pozyczyła mi dwa filmy już może ponad pół roku zdecydowanie bo chyba jeszcze nie byłam w ciąży i teraz dopiero sobie przypomniałam, ona lubi te filmy i stwierdziłą że te dwa są fajne i Wiecie polecam dla odprężenia kolorowo wesoło i bardzo melodyjnie - podobało mi się, kiedyś czytałąm czasem harlekina jak chciałm się odprężyć i bardzo nie wczuwac w treść, to własnie coś w tym stylu, lepsze to od seriali z zon romantica bo przynajmniej bardziej realistyczne ![]() a wątek z przepisami fajny (zwłaszcza kurczak w śmietanie) tylko po polsku proszę - Tarasiu bo ja moge sobie przetłumaczyć ale mam lenia Wiecie z Izą jak byłam w ciąży to nie miałam takiego lenia jak teraz - tu od początku najlepiej nic bym nie robiła ale to nic normalnie szok - moja siostra w ciąży z chłopakami tak miała a z dziewczyną to mówi, ze ją energia rozpierała - ja z Izą tez dużo przytyłam mialam problem z biodrem i kregosłupem ale miałam zdecydowanie więcej energii i chęci - teraz to robię z przymusu i gdyby nie mała to chyba bym leżała cały dzień w piernatach
|
|
|
|
#759 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Byłam po tym roztrzęsiona, tak w środku i w ogóle dziwnie sie czułam. Podobno skutki uboczne fenoterolu niweluje nieco isoptin, Twój gin Ci tego nie przepisał? Cytat:
![]() Zwłaszcza filmy z aktorem Shah Rukh Khanem Cytat:
|
|
#760 |
|
Zakorzenienie
|
Magdawikp fajnie, że poruszylas ten temat
![]() Bo ja to uwielbiam Bollywood, choć ostatnio nic nie ogladalismy z Tz, a mam pare do nadrobienia filmów. I powiem Cie, ze ja "Dumy i uprzedzenia" nie ogladałam, bo podobno niefajne, czyli jak Tobie sie spodobał ten film to inne Ci sie napewno też spodobaja!jak masz ochote to podam Ci tytuly naprawde swietnych filmow. Tz wciagnelam do bollywoodu i brata nawet one sa bardzo odprezajace i takie pozytywne. Mam chyba z 50 filmow, troche kupilam a troche sciagalam![]() no i jeden dla ciężarnych polecam z Bollywoodu bardzo na czasie "Saalam namaste" ![]() Brombi ja tez lubie z Sharukiem, nie lubie tego Amibacha i Abischeka czy jak im tam, juz pozapominalam imiona:P wklejam kocyczki, ktorymi mmauska mnie z ciucholandu uraczyla...mi sie srednio podbaja, malo nowoczesne, ale niezniszczone, wiec juz nie bede kupowala Edytowane przez domi7ks Czas edycji: 2009-09-25 o 10:58 |
|
|
|
#761 |
|
Zadomowienie
|
Brombusiu przepisał mi tylko to
mówil mi że pierwsze dwa dni moge się czuć oszołomiona, serce mi będzie mocniej biło.Dlatego pytam czy ktoś jeszcze brał ten lek? Ja narazie nie zaczełam łykać bo jakoś się boje
http://www.suwaczki.com/tickers/zpbn8rib6zl5m7dt.png http://www.suwaczki.com/tickers/zrz6x1hpl35ubozv.png Edytowane przez Maria2008 Czas edycji: 2009-09-25 o 11:06 |
|
|
|
#762 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja najbardziej chyba lubię " Żonę dla zuchwałych" Cytat:
, to sobie kupisz jakiś nowy do wózka na wiosnę.Ja mam jeden z lumpka, ale trochę inny, zresztą mogę wkleić, jeden polarowy z ikei, taki większy, chcę jeszcze kupić taki bawełniany, bo mi koleżanka polecała, a Mama chce mi kupić taki lepsiejszy akrylowy
|
|
#763 | |||
|
Zakorzenienie
|
No ja od 3.30 do 5 rano to spać nei mogłam. A obić też mi się nic nie chciało
![]() A kocyki też wydają mi się być w porządku ![]() A ataki w nocy też mam. Dziś pożarłam czekoladę, ale mam ochotę na coś nieco zdrowszego - jogurt. I chyba dziś zakupię parę kubków. Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Co do olejków, to powinien być ten ze słodkich migdałów, to musi być olejek tzw. bazowy. Ten z gorzkich migdałów to jest raczej eteryczny. Dostałam wiadomość od Kareniny, że dziś wychodzi ze szpitala i będzie czekać na synka w domu. Przewiduje poród gdzieś na za tydzień.
"what doesn't kill me makes me feel alive" Edytowane przez gucia6 Czas edycji: 2009-09-25 o 11:19 |
|||
|
|
|
#764 |
|
Zakorzenienie
|
No więc długo szukalam i na 99% bedzie wózek mikado, typ produkowany głownie na eksport; city car. To jedyny wózek na polskim rynku, ktory ma miękkie zwieszenie na paskach czyli można w nim pobujac dzidziusia i ma jednocześnie skrętne koła
![]() Próbowlam go, jest to najbardziej lekki wozek jaki miałam w rekach, jedna ręką moge go odwrocic o 360 st, bylo , nie było na razie moj ideał -lekki - waga ok 13 kg z gondolą! -duża gondola 80cm -super sie składa do auta. - spacerowka tez jest fajna. To przykładowe zdjęcie: Domi, ten w ciuchcie mi sie najbardziej podoba
|
|
#765 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zaskoczylas mnie teraz!w którym Karenina jest tygodniu? |
|
|
|
|
#766 |
|
Zakorzenienie
|
Maria ja w pierwszej ciazy tez bralam fenoterol. nie czulam sie po nim najlepiej..
Magda ja tez mam lenia 2beefree gratki za udany zakup moj wozek tez ma duze kola co dla mnie jest duzym plusem..wow ale wiesci od Kareninki
Edytowane przez kropka241 Czas edycji: 2009-09-25 o 11:23 |
|
|
|
#767 |
|
Rozeznanie
|
Cześć Kochane
![]() ja w końcu z domku nadaję wczoraj mnie wypuścili, jestem na lżejszych lekach i jest jako-tako - juz w nocy mnie bolało ale to nie skurcze tylko doszłymi teraz jeszcze kłopoty z nerkami....ech...Któraś z Was pytała o Fenoterol ja brłam razem z Izostinem i No-spą forte najpierw 4 x doba, potem 6 x doba i 8 x doba (to już w szpitalu +ccoś jeszcze) i byłam strasznie rozdygotana, i spać nie mogłam i temp miałm podniesioną i się pociłam od szybkiej akcji serca.. teraz z kolei mam Cordafen i ten lek tak obniża ciśnienie, że mam niecało 100/60 i głóka boli, a spać i tak się nie da ![]() wyobraźcie sobie, że nadrobiłam dziś do końca wszytkie zaległości i przezytałam dzis od rana wszytko od 17str!! teraz chwila przerwy zajrze później![]() miłego dnia |
|
|
|
#768 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dopiero doczytałam _ karenina za tydzień chce rodzic ? :-OOOOOOOO
Edytowane przez konspiracja Czas edycji: 2009-09-25 o 11:33 |
|
|
|
|
#769 |
|
Zadomowienie
|
Maria ja zażywałam własnie jeszcze Isoptin. Nie przypominam sobie zebym jakoś strasznie czuła się po tym leku- moze dlatego ze moj lekarz nie mowił o skutkach ubocznych i jakos psychicznie nie byłam źle nastawiona.
|
|
|
|
#770 |
|
Zadomowienie
|
Patrzac na liste Karenina ma termin na 5.11 ja mam na 1.11 i jestem w 35 tyg wiec ona chyba tez
wiec za tydzien bedzie juz 36 tydzien to nie az tak wczesnie al lepiej zeby jeszcze z 2 tyg wytrzymalo mjejmalenstwo![]()
|
#771 | ||||
|
Zadomowienie
|
Maria- ja nie brałam tego leku, więc nie pomogę
![]() Lucky - witaj!!! Dobrze, że jesteś już z nami!!! Cytat:
oj lenia to ja też mam, i gdyby nie Wy, które tu wypisujecie rożne cuda o gotowaniu i sprzątaniu to pewnie bym całe dnie spędzała na kanapie ![]() A tak kachula napisała o sprzątaniu łazienki i moja już się błyszczy!!!! , pokój odkurzony, kuchnia była czysta więc tylko podłogę umyłam Cytat:
Cytat:
) OOO Karenina będzie wkrótce Mamusią !!!! Ale szybko jakoś ten poród przewiduje, co nie?? ![]() Cytat:
Super że go wynalazłaś, ale troszkę za późno jak dla mnie bo już mamy wózek... No ale chociaż Ty będziesz miała super pojazd
|
||||
|
|
|
#772 |
|
BAN stały
|
najbezpieczniejszy termin jaki lekarze ustalaja jeśli juz trzeba wczesniej rodzic to 38 tydzien.
znaczy nie mowie tu o takich skrajnych jakiś przypadkach gdzie coś się dzieje. ale najbezpieczniej od 38 tyg jest
|
|
|
|
#773 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#774 |
|
Zakorzenienie
|
moj Adrian urodzil sie w 36tc i wazyl 2,940kg
do domu wyszlismy po 4 dniach
|
#775 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() No to czekamy na Karenine jak sie zamelduje na wizażu Luckydobrze ze jesteś w domku. Jesli chodzi o lenia to ja tez mam normalnie jakaś niemoc mnie ogarnia ostatnio Zanim rano sie "pozbieram"... posprzątam... to juz prawie południe... a potem obiad trza gotować.
|
|
|
|
|
#776 |
|
BAN stały
|
dobra się nie wtrącam.
bo nic mądrego nie powiem ![]() ![]() papa |
|
|
|
#777 |
|
Zadomowienie
|
lucky1910 dzięki za info
malina81 chyba nie potrzebnie zaczełam szukać po necie ![]() Ja mam brać co 4 h po pół tabletki
|
|
|
|
#778 | |
|
Zakorzenienie
|
Co do Kareniny, to mówiła wcześniej, że miała skurcze, szyjka jej się skróciła i miała rozwarcie. Ale może się okazać, że maleństwo jednak jeszcze trochę poczeka. Lecz jeśli akcja porodowa zaczęłaby się teraz, to już nic nie będę ponoć podawać na zatrzymanie jej.
Najlepiej trzeba będzie na nią poczekać, żeby wszystko dokładnie powiedziała, bo znając siebie mogłam też coś pokręcić Ogólnie tu w Niemczech, to mówią, że od 37 tc jest już ciąza donoszona, a często się zdarza, że już nic nie robią od 32-33tc, tylko każą rodzić ![]() Cytat:
"what doesn't kill me makes me feel alive" Edytowane przez gucia6 Czas edycji: 2009-09-25 o 12:23 |
|
|
|
|
#779 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A Wasz też mi sie podoba no i jak za taką okazję... nam się niestety żadna nie trafila, to musialam czegoś poszukać
|
|
|
#780 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja mam nadzieję że moja niunia posiedzi spokojnie sobie u mamusi zaczynam od począdku pażdziernika
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:11.

Mój wolny czas pochłania wątek innych mamuś - wiem należą mi się baty
Ale się przyznaję chociaż
Z ogromniastą wanną 150x150 
Zgłupiałam całkiem...

a wozek hm taki smieszny
.....mam fajnego przepisa na makaron zapiekany z serem
mi smakuje ,ufielbiam go! pod wieczór wkleje przepis 

moj wozek tez ma duze kola co dla mnie jest duzym plusem..
Super że go wynalazłaś, ale troszkę za późno jak dla mnie bo już mamy wózek... No ale chociaż Ty będziesz miała super pojazd