Dziewczyny z Plus Size z przyjemnością gubią kochane ciałko :) - Strona 60 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-09-24, 12:12   #1771
zagubiona89r
Zakorzenienie

Dot.: Dziewczyny z Plus Size z przyjemnością gubią kochane ciałko :)

Witam wszystkie dziewczyny nowe Ja też nowiutka jestem...

Jak dziś zaczął się dzień, ze względu na to, że w nocy nie spałam (tak mnie brzuch bolał) wstałam o 11.30 i poczekałam z jedzeniem godzinkę do obiadu. Chwilowo w lodówce brak składników więc na obiadek były mielone i ziemniaki i surówka. Wiem, że te mielone nie bardzo, ale ogólnie zjadłam dużo mniej niż zawsze Trochę głodna kończyłam jedzenie, ale.... po pół h czułam się syta, tak sama z siebie

Od dziś chcę wprowadzić ćwiczenia... Jako, że ogromnie urósł mi brzuch jak przytyłam chce zacząć robić A6W.

Co do innych ćwiczeń fajna jest seria 8minutes ABS praktycznie można znaleźć na każdą partię ciała Ja chyba coś na uda i pupe wybiorę

Tak w ogóle mam dziś tyle pozytywnej energii... Skoro tylu ludziom udaje się schudnąć dużo więcej niż moje 10/15 kg to dlaczego mi ma się nie udać?? Damy radę wszystkie

... znam słowa, które jak atropina rozszerzają źrenice i zmieniają kolor świata. Po nich nie można już odejść ...
zagubiona89r jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-09-24, 13:15   #1772
magdzie
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez gospella Pokaż wiadomość
witam wszytkie na nowym dla mnie wątku
cytuję cię magdzie bo podziwiam Twoje osiągi
ja zaczełam odchudzać się 25 kwietnia 2009r
moj wzrost 174cm
poprzednia waga 106,9
obecnie 93
plan 80-75
Witam Cię dziękuje

---------- Dopisano o 14:08 ---------- Poprzedni post napisano o 14:07 ----------

Cytat:
Napisane przez ja85gusiek Pokaż wiadomość
Witam!
Postanowiłam i ja do Was dołączyć, bo mimo aktywnego spędzenia lata, moja waga niestety poszła do góry, ale tak to jest, jak się żyje na garnuszku mamusi, ale koniec, trzeba się wziąć za siebie.
Mój wiek 24 lata,
Moja waga 80 kg,
Mój wzrost 170 cm.
Największym moim problemem są grube uda i biodra, czyli gruszka.
Przez dwa miesiące jeździłam na stacjonarnym rowerku, ale za bardzo obciążyłam nogi i kolana nie wytrzymały, więc musiałam zrezygnować na jakiś czas, ale od 1.10. znów zacznę jeździć, tylko może z mniejszym obciążeniem. Do swojego jadłospisu wprowadziłam mniej kaloryczne i tłuste potrawy i wyeliminowałam większość słodyczy, do których niestety mam słabość. Aha i jest sezon na świeże warzywa i owoce, więc też korzystam z tych dobrodziejstw.
Co możecie mi jeszcze polecić? Może jakieś ćwiczenia dodatkowe? W sierpniu skończyłam A6W, teraz robię brzuszki już tylko dla siebie, po 100 dziennie.
P.S. Nie przeczytałam jeszcze całego wątku, bo nie dałam rady, ale w wolnym czasie na pewno to zrobię.
No i Ciebie WITAM

---------- Dopisano o 14:15 ---------- Poprzedni post napisano o 14:08 ----------

A ja dziewczyna dopiero niedawno wróciłam i zrobiłam warzywa smażone na patelni z ziemniakami i mielonym z łopatki wiec chudziutkie.Zjadłam 1 ziemniaka 1 małego mielonego i te warzywka i zaraz pękne tak się tym zapchałam.Pierwszy raz zrobiłam warzywa z patelni i dla mnie byłomniam mniam pisało że 100g ma tylko 38kcal zobaczymy co na to powie mąż ale i tak będe teraz to częściej robić bo mi i dzieciaką smakowało
Miłego dnia
magdzie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-09-24, 13:57   #1773
Agna
Zadomowienie

A znalazła się nasza zguba
ciekawe gdzie jest kolejna - angel ??

Martwiłyśmy się magda martiłyśmy się o ciebie

Witam nowe członkinie na forum
Nasze grono się poszerza. Fajnie

Niezapomniana zapewne jesteś bidulko na polibudzie

ja muszę dziś wygospodarować czas na ćwiczenia, bo mi go ciągle brakuje

zagubiona89r kiedyś próbowałam zrobić aerobiczną 6-stke Weidera , ale się poddałam . Dla mnie za cięzkie

dziś grzechy -ilość: 2 - charakter: ciężkie
pokuta

dziś zostałam wyprowadzona z równowagi, a że tej osoby nie było obok mnie, żeby ...znalazły się pod ręką za to dwa batoniki musli

wiem okropna jestem

JEST 70kg
MA BYĆ 60kg

~25.06.2012~

Agna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-09-24, 17:22   #1774
ja85gusiek
Zakorzenienie

Dziewczynki a znacie jakieś ćwiczenia na nogi i biodra? Bo walczę z tym cały czas i jakoś efekty są słabe...
ja85gusiek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-09-24, 18:47   #1775
Agna
Zadomowienie

Cytat:
Dziewczynki a znacie jakieś ćwiczenia na nogi i biodra? Bo walczę z tym cały czas i jakoś efekty są słabe...
steper sketny, rower, niezapomniana ma fantastyczne urządzenie- leg magic, orbitrek raczej na nóżki

Co tu taka cisza LASKI

PISAĆ, PISAĆ

nie ma was cały dzień, a człowiek tylko ulega pokusom
Wracajcie!!!!!!!!

JEST 70kg
MA BYĆ 60kg

~25.06.2012~

Stary 2009-09-24, 18:53   #1776
niezapomniana
Rozeznanie

Dzień dobry a w sumie dobry wieczór
Tęsknił ktoś za mną??
Angel nie ma już kilka dni, no i majcia i mischievous dziś się nie odzywały

Witam Witam 2 nowe koleżanki rozgoście się i duuużo piszcie
Gusiek widzę, że kolejna dziołszka która ma podobne problemy co ja

Ja dziś od rana latam po Wrocławiu... zawiozłam papiery na polibudę a potem w rejs po sklepach mimo że zakupoholiczką nie jestem i kupuję sobie coś raz na pół roku to dziś zaszalałam dziewczyny oj zaszalałam wydałąm chyba z 650zł
no ale oczywiście skapnęłam się dopiero po zakupach, ze tyle popłynęło
a zakupiłam dziś tak: lakier czerwony do paznokci , puder w płynie, błyszczyk do ust, płaszcz w cropp-ie taki śliczny czarny do pasa ( rozmiar L a w tamtym roku zimą nie mogłam kupić tam kurtki bo były wszystkie za małe ), płaszczo-kurtkę popielatą w Terranowie też L już taka ocieplona bo ta z croppa jest bez podszewki i może być w listopadzie za zimno, a na końcu pojechałam na Zielińskiego gdzie już wczesniej powinnam była zawędrować i były tam wszyyyystkie buty z nike i pumy jakie widziałąm w necie... pomierzyłam i kupiłam na końcu nike czarne
poszalałam nie ?? ale kurcze taka happy jestem że szok... jeszcze mam ochotę z włosami coś zrobić

jeśli chodzi o ćwiczenia dziewczyny to ja wam powiem, że ćwiczenia abs owszem na brzuch i uda są dobre i dobrze je robić co 2 dzień nie częściej żeby mięśnie odpoczęły, ale 6 Weidera guzik wam da bo to są ćwiczenia dla osób które mają chudy brzuch i chcą mieć kaloryfer a nie dla tych co mają tłuszczyk na tym etapie na którym jesteśmy czyli zgubienie tłuszczu to najważniejsze są interwały ćwiczenia siłowe owszem ale wystarczą zwykłe brzuszki itp i cardio oczywiście.... powrzucam w wolnym czasie artykułu na ten temat.

A jeśli chodzi o czytanie forum to najważniejsze żebyście się zapoznały z artykułami które wcześniej wrzuciłam jakoś w połowie miesiąca chyba myślę, że będzie 40 któraś strona

Agna ja też wciągnełam dziś batona musli
moje menu na dziś jest złe bo za mało zjadłam
śniadanie 10h- owsianka
od 12h-17h - 60g śliwek, baton musli, aktiwia do picia, garść orzechów laskowych
na kolację po 19h- 3 kromki razowca z makrelą w pomidorach i ogórki korniszone

krokomierz pokazał prawie 10tyś kroków i powiem Wam, że mam dość bo już mnie stopy bolą
Stary 2009-09-24, 19:17   #1777
magdzie
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez niezapomniana Pokaż wiadomość
Dzień dobry a w sumie dobry wieczór
Tęsknił ktoś za mną??
Angel nie ma już kilka dni, no i majcia i mischievous dziś się nie odzywały

Witam Witam 2 nowe koleżanki rozgoście się i duuużo piszcie
Gusiek widzę, że kolejna dziołszka która ma podobne problemy co ja

Ja dziś od rana latam po Wrocławiu... zawiozłam papiery na polibudę a potem w rejs po sklepach mimo że zakupoholiczką nie jestem i kupuję sobie coś raz na pół roku to dziś zaszalałam dziewczyny oj zaszalałam wydałąm chyba z 650zł
no ale oczywiście skapnęłam się dopiero po zakupach, ze tyle popłynęło
a zakupiłam dziś tak: lakier czerwony do paznokci , puder w płynie, błyszczyk do ust, płaszcz w cropp-ie taki śliczny czarny do pasa ( rozmiar L a w tamtym roku zimą nie mogłam kupić tam kurtki bo były wszystkie za małe ), płaszczo-kurtkę popielatą w Terranowie też L już taka ocieplona bo ta z croppa jest bez podszewki i może być w listopadzie za zimno, a na końcu pojechałam na Zielińskiego gdzie już wczesniej powinnam była zawędrować i były tam wszyyyystkie buty z nike i pumy jakie widziałąm w necie... pomierzyłam i kupiłam na końcu nike czarne
poszalałam nie ?? ale kurcze taka happy jestem że szok... jeszcze mam ochotę z włosami coś zrobić

jeśli chodzi o ćwiczenia dziewczyny to ja wam powiem, że ćwiczenia abs owszem na brzuch i uda są dobre i dobrze je robić co 2 dzień nie częściej żeby mięśnie odpoczęły, ale 6 Weidera guzik wam da bo to są ćwiczenia dla osób które mają chudy brzuch i chcą mieć kaloryfer a nie dla tych co mają tłuszczyk na tym etapie na którym jesteśmy czyli zgubienie tłuszczu to najważniejsze są interwały ćwiczenia siłowe owszem ale wystarczą zwykłe brzuszki itp i cardio oczywiście.... powrzucam w wolnym czasie artykułu na ten temat.

A jeśli chodzi o czytanie forum to najważniejsze żebyście się zapoznały z artykułami które wcześniej wrzuciłam jakoś w połowie miesiąca chyba myślę, że będzie 40 któraś strona

Agna ja też wciągnełam dziś batona musli
moje menu na dziś jest złe bo za mało zjadłam
śniadanie 10h- owsianka
od 12h-17h - 60g śliwek, baton musli, aktiwia do picia, garść orzechów laskowych
na kolację po 19h- 3 kromki razowca z makrelą w pomidorach i ogórki korniszone

krokomierz pokazał prawie 10tyś kroków i powiem Wam, że mam dość bo już mnie stopy bolą
Świetnie że zakupy udane i jesteś zadowolona co to za piękne uczucie jak się człowiek mieści w roz L a nie 3XL albo jeszcze nie
Dziewczyny dzisiaj juz zaliczyłam 2 godz.wożenia drzewa na zime a teraz 30 min na steperku
ja85gusiek-ja ćwiczyłam i ćwiczę nadal na steperku skrętnym i wydaje mi się że dużo dało na biodra i uda bo zawsze tam byłam najbardziej
Agna-a jest zguba jestem dziekuje że tak się martwiłaś

śniadanie-grachamka,pomidor,galaret a z dorsza,serek wiejski
obiad-warzywa z patelni,mielone,ziemniak
podwieczorek-arbuz,jabłko,jogurt
kolacja-3 kromki razowca,sałata,pomidor,ja jko,szynka
napoje-woda,2-herbata zielona,1l-coca cola light,2-kawy,szklanka kefiru
[FONT="Palatino Linotype"]PISAĆĆĆĆ TE STARE I TE NOWE DZIEWCZYNY[/FONT
POZDRAWIAM

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-09-24, 19:32   #1778
majcia00
Rozeznanie

Ja dziś cały dzień jedynie podczytuje was dziewczyny bo jakoś nie miałam o czym pisać ogólnie jakoś mało siły miałam i humor kiepski choć w sumie bez powodów.
teraz wcinam już drugi jogurt z otrębami bo jeden było mi naprawdę za mało no a lepiej najeść się jogurtem niż poźniej zjeść coś niedozwolonego.
Jutro umówiłam się do fryzjera na 13 w sumie rewolucji nie planuję bo jestem w trakcie zapuszczania włosów ale może jakieś farbowanko no zobaczymy.
Nic czas trochę poćwiczyć dziś marszobieg z Shape'a na trampolinie
majcia00 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-09-24, 20:13   #1779
magdzie
Rozeznanie

Ale tu cisza!!:gadul y:GDZIE JESTEŚCIE:non o:
Stary 2009-09-24, 20:27   #1780
gospella
Wtajemniczenie

to ja napisze co dziś zjadłam
8.00 2 wasy plus serek wiejski
11.00 maslanka tryskowkowa, pół opakowania
14.00 kurczak -piers pieczona plus papryka
17 .00 znowu pol maslanki (tylko 0,8%tłuszczu)
19.00 kolacja sałatka z sera białego chudego, pomidora, bazylii świeżej plus kleks maślanki naturlanej
poza tym kawusia ze słodzikiem, pepsi light,
za mało picia
nie obiecuję Ci wiele, bo tylko po prostu siebie.
gospella jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-09-24, 20:43   #1781
ja85gusiek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Agna Pokaż wiadomość
steper sketny, rower, niezapomniana ma fantastyczne urządzenie- leg magic, orbitrek raczej na nóżki
Dziękuję za odpowiedź, rowerek mam także już niedługo zaczynam jeździć, a o resztę muszę się rozejrzeć
Cytat:
Napisane przez niezapomniana;14420338[B
Gusiek[/B] widzę, że kolejna dziołszka która ma podobne problemy co ja

Dziękuję za podpowiedzi, artykuły na pewno przeczytam. A możesz podać jakiś link do tych ćwiczeń abs, bo nie mogę znaleźć?
Cytat:
Napisane przez magdzie Pokaż wiadomość
ja85gusiek-ja ćwiczyłam i ćwiczę nadal na steperku skrętnym i wydaje mi się że dużo dało na biodra i uda bo zawsze tam byłam najbardziej
Dziękuję muszę w takim razie o taki steperek się postarać.
Tylko u mnie chyba gorsze są uda, ale biodrom też potrzeba ćwiczeń
Stary 2009-09-24, 20:55   #1782
majcia00
Rozeznanie

Cytat:
Ale tu cisza!!:gadul y:GDZIE JESTEŚCIE:non o:
Madzia trenujemy żeby ciebie szybciej dogonić
majcia00 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-09-24, 23:07   #1783
zagubiona89r
Zakorzenienie

Kobity normalnie ja dziś zaliczyłam szpital i walnęli mi taką ilość morfiny, że odpłynęłam... Od kilku dni mam zapalenie pęcherza, a w nocy bolały mnie nerki (prawa... mam z cholerą problemy odkąd pamiętam), za to za dnia dostałam takiego ataku bólu, że nie mogłam wstać z podłogi... Już lepiej, antybiotyki dali silne, leki przeciwbólowe no i morfinka... I zaraz idę dalej spać bo chodzę jakaś średnio kontaktująca...

Btw. Z ćwiczeń nic nie wyszło dziś... ale jutro już się biorę za siebie

Dobranoc

... znam słowa, które jak atropina rozszerzają źrenice i zmieniają kolor świata. Po nich nie można już odejść ...
Stary 2009-09-25, 06:16   #1784
Agna
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez zagubiona89r Pokaż wiadomość
Kobity normalnie ja dziś zaliczyłam szpital i walnęli mi taką ilość morfiny, że odpłynęłam... Od kilku dni mam zapalenie pęcherza, a w nocy bolały mnie nerki (prawa... mam z cholerą problemy odkąd pamiętam), za to za dnia dostałam takiego ataku bólu, że nie mogłam wstać z podłogi... Już lepiej, antybiotyki dali silne, leki przeciwbólowe no i morfinka... I zaraz idę dalej spać bo chodzę jakaś średnio kontaktująca...

Btw. Z ćwiczeń nic nie wyszło dziś... ale jutro już się biorę za siebie

Dobranoc

O ludzie!

jak dziś samopoczucie?

JEST 70kg
MA BYĆ 60kg

~25.06.2012~

Stary 2009-09-25, 06:32   #1785
magdzie
Rozeznanie

Witam
Agna- ty też wcześnie wstajesz ja jestem na nogach od 6.00
majcia00-a to trenujcie ja tu za wami poczekam:ehem
zagubiona89r- jak się czujesz napewno jeszcze śpisz ale odezwij się jak wstaniesz jak samopoczucie
niezapomniana-Dzień dobry a w sumie dobry wieczór
Tęsknił ktoś za mną??
-tęsknimy tesknimy kochanaa jak tam steperek rozruszał się ?a jak tam udo boli jeszcze???

MIŁEGO DNIA

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-09-25, 06:36   #1786
Agna
Zadomowienie

Cytat:
Witam
Agna- ty też wcześnie wstajesz ja jestem na nogach od 6.00
majcia00-a to trenujcie ja tu za wami poczekam:ehem
zagubiona89r- jak się czujesz napewno jeszcze śpisz ale odezwij się jak wstaniesz jak samopoczucie
niezapomniana-Dzień dobry a w sumie dobry wieczór
Tęsknił ktoś za mną?? -tęsknimy tesknimy kochanaa jak tam steperek rozruszał się ?a jak tam udo boli jeszcze???

MIŁEGO DNIA
Magdzie dziś wyjątkowo wstałam później, bo mąż wychodził odrobinę później do pracy

Magdzie, Niezapomniania reklamowała swój steperek, zapewne czeka na naprawę, albo wymianę na nowy

no ja dzisiaj mam wizytę u stomatologa także będę nieco później

wzajemnie miłego dnia

JEST 70kg
MA BYĆ 60kg

~25.06.2012~

Stary 2009-09-25, 07:11   #1787
niezapomniana
Rozeznanie

Dzień dobry
Ja też wstaje czasami po 6-7 ale nie od razu mogę wejść i pisać właśnie pałaszuję owsianeczkę którą dzis zrobiłam w nowej formie i jest zaj*****e dobra! Dodałam do 4 łyżek owsianki 1 słodzik i płaską łyżkę kakao. Smakuje coś jak budyń czekoladowy, albo taki ryż na mleku o smaku czekoladowym w każdym razie
Magdzie stepper oddałam do naprawy niestety i czekam aż odeślą a noga już nie boli i wczoraj też nie bolała całe szczęście bo za dużo miałam chodzenia
Agna mnie coś też ząb pobolewa i chyba trzeba będzie sie wybrać
Zagubiona bidulko odezwij się jak wstaniesz czy już lepiej się czujesz
gospella za mało jesz dziewczyno pół maślanki to nie pełnowartościowy posiłek odszukaj koniecznie artykuły moje..... na prawdę można schudnąć jedząc 1500-1800 kcal dziennie oblicz sobie własne zapotrzebowanie i na poczatek odejmij 500kcal

Idę szykować się do szkoły ( synka nie mojej ) i potem wyprowadzić psa przyjaciółki bo wyjechała, a na koniec chyba na badanie krwi, więc bede koło południa
miłego dnia
Stary 2009-09-25, 08:31   #1788
gospella
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez niezapomniana Pokaż wiadomość
Dzień dobry
gospella za mało jesz dziewczyno pół maślanki to nie pełnowartościowy posiłek odszukaj koniecznie artykuły moje..... na prawdę można schudnąć jedząc 1500-1800 kcal dziennie oblicz sobie własne zapotrzebowanie i na poczatek odejmij 500kcal
a to akurat dieta od dietetyczki i nie jestem głodna, a dziś znowu wasa plus serek plus paroweczka:P
Stary 2009-09-25, 09:15   #1789
mischievous
Zakorzenienie

No dzien dory kochane, juz myslalam ze o mnie nie wspomniecie ale niezapomniana napisala wiec sie zjawilam w pore;P jestem juz na stancji, ostatnie klotnie z Tz i w ogole kiepsko bylo, a jeszcze wczoraj wielgasna pizza chce znow cwiczyc,wiec jak odejde od kompa to sie zbiore;P kupilam sobie butki w ccc bardzo tanio, takich szukalam niski obcas i blyszczace do torebki beda pasowaly na uczelnie elegancko z tego jestem zadowolona

Cytat:
Napisane przez Agna Pokaż wiadomość
no właśnie nie do końca

bo waga owszem spadła, ale nie widzę tego za bardzo po odzieży (wyj. spodenki) i w lustrze to co widzę, też nie nastraja optymistycznie , no cóz ale twardo do przodu zobaczymy.....może pójdę przebadać tarczycho

no wlasnie mamy podobne wymiary,waga i duzo spadlo 10kg bardzo widoczne

Cytat:
Napisane przez zagubiona89r Pokaż wiadomość
Dziękuję za bardzo cenne rady Co do tego utycia.... Po prostu drastycznie zmienił mi się styl życia, z regularnego uczniowskiego obiadek o 15 na studencki. Doszło piwko raz czy dwa w tygodniu jedno bądź dwa ale jednak, czasami pizza, no i dość tłuszczowy obiad w okolicach 18-20. Wiem, że na to się złożyło więcej czynników, a ja to zbagatelizowałam... A jak się zważyłam był dramat. Teraz trzeba zacząć dbać o siebie.

Bardzo dobry pomysł z tą wydrążoną bułką. Pojemniki w domu posiadam wszystko da się zrobić mam nadzieję. No i ruch ruch Co polecacie szczególnie na boczki uda i brzuch? Bo górą jestem dość szczupła ( w tali mam 75cm) tylko cycki duże... ale dołem się rozrastam i nosze rozmiar 46:/ Bo 63 cm w udzie i 102 w biodrach się gdzieś zmieścić musi:/ A ja nie lubię jak coś mnie ciśnie i uwiera.

P.s Cieszę się, że widzę, że ten wątek prężnie działa. Od razu raźniej... Bo mi osobiście pomaga jak wiem, że nie jestem sama, pozytywnie się wtedy nakręcam i mobilizuję. Więc mam nadzieję, że na stałe się zaprzyjaźnimy Mój pierwszy cel to dojść do wagi 73kg (z zeszłego roku), a potem do 68 (najniższa waga w moim życiu). Mam nadzieję, że w 3 miesiące mi się uda
Witaj od razu szoku doznalam czytajac pogrubione bo mamy te same wymiary 102 biodra udo ja mam wiecej 65 chyba, dawno nie mierzyam i rozmiar 42 a wczoraj nawet w 40 sie wcisnelam w sklepie tylko sie nie zapielam, wiec nie wiem skad te 46

a ja tez przytylam przez tabletki pierwsze mercilon, potem zmienilam na yasminelle i byly dobre. Antykoncepcja nie dziala (tzn mniej dziala) jak kobieta wazy powyzej 90kg a ponizej dziala tak jak dzialac powinnac.

Cytat:
witam wszytkie na nowym dla mnie wątku
cytuję cię magdzie bo podziwiam Twoje osiągi
ja zaczełam odchudzać się 25 kwietnia 2009r
moj wzrost 174cm
poprzednia waga 106,9
obecnie 93
plan 80-75
hej odchudzamy sie od tego samego momentu dzien roznicy ladnie Ci spadlo super gratki teraz powodzenia w dazeniu do celu

Cytat:
Witam!
Postanowiłam i ja do Was dołączyć, bo mimo aktywnego spędzenia lata, moja waga niestety poszła do góry, ale tak to jest, jak się żyje na garnuszku mamusi, ale koniec, trzeba się wziąć za siebie.
Mój wiek 24 lata,
Moja waga 80 kg,
Mój wzrost 170 cm.
Największym moim problemem są grube uda i biodra, czyli gruszka.
Przez dwa miesiące jeździłam na stacjonarnym rowerku, ale za bardzo obciążyłam nogi i kolana nie wytrzymały, więc musiałam zrezygnować na jakiś czas, ale od 1.10. znów zacznę jeździć, tylko może z mniejszym obciążeniem. Do swojego jadłospisu wprowadziłam mniej kaloryczne i tłuste potrawy i wyeliminowałam większość słodyczy, do których niestety mam słabość. Aha i jest sezon na świeże warzywa i owoce, więc też korzystam z tych dobrodziejstw.
Co możecie mi jeszcze polecić? Może jakieś ćwiczenia dodatkowe? W sierpniu skończyłam A6W, teraz robię brzuszki już tylko dla siebie, po 100 dziennie.
P.S. Nie przeczytałam jeszcze całego wątku, bo nie dałam rady, ale w wolnym czasie na pewno to zrobię.
witam

cytujac mojego lekarza "slodyczy nie nalezy ograniczac, slodycze nalezy wyrzucic, nie jesc w ogole nie wracac do nich" Mozesz zamienic je sobie np na batonika fitnes czy cos zdrowszego jesli Ci sie bardzo chce ale tez nie jesc codziennie, ja jadlam codziennie ale potem przestalam teraz mnie nie ciagnie do slodyczy a pomyslec ze kiedys jadlam cala czekolade dziennie

Wygrywa tylko ten, kto ma jasno określony cel i nieodparte pragnienie, aby go osiągnąć

mischievous jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-09-25, 09:21   #1790
zagubiona89r
Zakorzenienie

Dzień dobry dziewczyny

Dziś już lepiej chociaż strasznie osłabiona jestem. Szok co to organizm potrafi zmalować

Ale ma to swój plus wczoraj więcej spałam niż jadłam

P.s wrócę i was sobie dokładnie poczytam bo obiadek zmykam działać.

Edytowane przez zagubiona89r
Czas edycji: 2009-09-25 o 09:23
Stary 2009-09-25, 10:25   #1791
niezapomniana
Rozeznanie

mischievous dobrze że wróciłaś mam nadzieję, że nowy rok akademicki dobrze się zacznie i że dogadasz się z Tż a wpadki się zadazaja wazne zeby isc dalej do przodu i się nie poddać

dla nowych dziewczyn podaję info stron z artykułami na tym wątku są od 47-49 lektura obowiązkowa

gospella ja nadal uważam że to zbyt skąpe jedzenie i za mało warzyw no ale skoro jesteś pod opieka dietetyka to mam nadzieję, że krzywdy sobie nie zrobisz
idę zrobić sobie sałatkę i na badania zaglądnę do was później
Stary 2009-09-25, 11:03   #1792
ja85gusiek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mischievous Pokaż wiadomość
witam

cytujac mojego lekarza "slodyczy nie nalezy ograniczac, slodycze nalezy wyrzucic, nie jesc w ogole nie wracac do nich" Mozesz zamienic je sobie np na batonika fitnes czy cos zdrowszego jesli Ci sie bardzo chce ale tez nie jesc codziennie, ja jadlam codziennie ale potem przestalam teraz mnie nie ciagnie do slodyczy a pomyslec ze kiedys jadlam cala czekolade dziennie
Staram się je wyeliminować, ale to nie jest takie łatwe, choć ja nie jadam całej czekolady dziennie (bez obrazy oczywiście), od czasu do czasu złapie mnie ochota na coś słodkiego, tylko najgorzej z żelków będzie zrezygnować
Stary 2009-09-25, 11:25   #1793
mischievous
Zakorzenienie

Cytat:
Staram się je wyeliminować, ale to nie jest takie łatwe, choć ja nie jadam całej czekolady dziennie (bez obrazy oczywiście), od czasu do czasu złapie mnie ochota na coś słodkiego, tylko najgorzej z żelków będzie zrezygnować
bez urazy;p bo juz nie jem od dawna;p czekolady nie tknelam w diecie. kiedys bym sie obrazila a teraz wiem,ze zle robilam;p

wiem ze nie latwe ale trzeba bo inaczej nici z meczenia sie- cwiczen jesli bedziesz podjadac slodycze to potem zdziwisz sie ze waga nie drgnie bo jadlas za duzo kcal.

Wygrywa tylko ten, kto ma jasno określony cel i nieodparte pragnienie, aby go osiągnąć

Stary 2009-09-25, 11:39   #1794
ja85gusiek
Zakorzenienie

Cytat:
bez urazy;p bo juz nie jem od dawna;p czekolady nie tknelam w diecie. kiedys bym sie obrazila a teraz wiem,ze zle robilam;p

wiem ze nie latwe ale trzeba bo inaczej nici z meczenia sie- cwiczen jesli bedziesz podjadac slodycze to potem zdziwisz sie ze waga nie drgnie bo jadlas za duzo kcal.
Powoli zaczynam odstawiać, tak, żeby od 1.10 już ich nie tknąć, bo od tego momentu biorę się ostro za siebie

---------- Dopisano o 12:39 ---------- Poprzedni post napisano o 12:34 ----------

Właśnie rozglądam się za stepperem skrętnym, czy taki może być:
http://fitbay.pl/stepper-skretny-z-l...20-f-p-86.html
podpowiedzcie jakie są najlepsze.
Stary 2009-09-25, 13:16   #1795
gospella
Wtajemniczenie

Cytat:
widoczne

hej odchudzamy sie od tego samego momentu dzien roznicy ladnie Ci spadlo super gratki teraz powodzenia w dazeniu do celu

witam

cytujac mojego lekarza "slodyczy nie nalezy ograniczac, slodycze nalezy wyrzucic, nie jesc w ogole nie wracac do nich" Mozesz zamienic je sobie

dla nowych dziewczyn podaję info stron z artykułami na tym wątku są od 47-49 lektura obowiązkowa

heheh nieżły lekarz, ale super powiedzenie ale czasem trudno sie powstrzymać
[QUOTE =niezapominiana]
gospella ja nadal uważam że to zbyt skąpe jedzenie i za mało warzyw no ale skoro jesteś pod opieka dietetyka to mam nadzieję, że krzywdy sobie nie zrobisz
idę zrobić sobie sałatkę i na badania zaglądnę do was później

dzieki za radę, w sumie jem dużo warzyw, bo chyba zapomniąłam naposac że do sniadania zjadam pomidora, albo parykę, na obiad zwykle wiecej jem, wczoraj tak jakoś miałam, do tej maslanki a to maja byc takie mniejsze posiłki to zjadam owoce też, także nie jest źle, poza tym jak jestem głodna staram się wcinać owoce lub warzywa

czy macie też taką chęć na tłuste mięso?

Edytowane przez gospella
Czas edycji: 2009-09-25 o 13:18
Stary 2009-09-25, 13:34   #1796
mischievous
Zakorzenienie

nie rozumiem slowa tlusste?

ja jem schabowe w panierce, mielone itp nie wyrzekam sie smazonych itp jem ale mniej

Stary 2009-09-25, 13:42   #1797
gospella
Wtajemniczenie

Cytat:

ja jem schabowe w panierce, mielone itp nie wyrzekam sie smazonych itp jem ale mniej
nieźle
ja jem kurczaka pieczonego, smażonego nie jadłam od kwietnia
co tam jeszcze jesz
Stary 2009-09-25, 13:55   #1798
magdzie
Rozeznanie

Cytat:

Masz race ja jem wszystko tylko mniej

ja85gusiek-ja mam podobny i jestem bardzo zadowolonamam do 150 kg
Stary 2009-09-25, 14:01   #1799
niezapomniana
Rozeznanie

A ja zamiast na badania wylądowałam u dentystki ząb mnie tak rozbolał, że bałam się zostawiać sprawę na weekend.... no i trucie a za 2 tygodnie kanałówka
chyba zaraz coś zjem zanim znieczulenie przestanie działać bo potem pewnie do wieczora będę się męczyć...

a co do słodkiego to ja też jestem mega łasuchiem... kiedyś zjadałam tego tone dziennie bo jak zamieszkałąm z rodzicami to zawsze ptasie mleczko, ciasteczka, czekolada, batoniki u mnie w domu zawsze tego full było i nadal jest bo mój tato uwielbia słodkie i " na wieczór" musi być.... jak wstawałam rano to od razu myślałam o słodkim, jak zjadłam normalny posiłek to na koniec musiałam zajeśc słodkim... ale jak się wk*****łam i powiedziałam dość odstawiając na dobre nie minęło 4 dni a mi było już obojętne i o tym nie myślałam... to samo z wodą... musiałam pić smakową bo zwykła wg mnie nie nadawała się do picia ( swoją drogą smakowa jak się dziś dowiedziałam w "jedz i chudnij" mała butelka 0,5l ma 6 łyżeczke cukru więc ja bym odstawiła jesli ktoś pije... po krótkim czasie kubki smakowe się przyzwyczajają i ja nawet jak mam wybór to sięgam po zwykłą wodę a jak jest zimno po herbaty zielone-białe-czerwone bo czymś innym po prostu napić się nie mogę więc tak jak mówię... najlepsze radykalne cięcie wytrzymać 3-4 dni a potem już z grzywki. Bo jak się ogranicza to nic nie daje. Przykładowo ja jak zjem coś raz na 2 tyg to potem mnie przez 3 dni ciągnie do słodkiego mimo że to byłą mała porcja. Po co więc się męczyć

a teraz przepis dla łasuchów
deser czekoladowy
100g gorzkiej czekolady
12 szt ptasiego mleczka najlepiej w białej otoczce ale niekoniecznie
250ml sojowego mleka aspro o smaku czekolady
owoce do przybrania

rozdrabniamy czekolade i ptasie mleczko, wsadzamy garczek do większego z wrzącą wodą tak żeby się wszystko rozpuściło, zalewamy mlekiem, wszystko razem miksujemy, nakładamy do pucharków owoce ( w przepisie maliny, ale też inne sezonowe mogą być np banan) zalewamy przygotowanym deserem i do lodówki
wychodzą 4 porcje... pisało w przepisie że 200 coś kalorii ma tylko chyba jedna porcja a nie całość

mus morelowy
20dag moreli lub brzoskwiń- ważne żeby owoce były słodziutkie żeby nie dosładzać
1/3 szklanki wody
2 białka
2 łyżki żelatyny

morele miksujemy na papke np blenderem, żelatyne rozpuszczamy w wodzie, razem mieszamy wszystko, ubijamy białka na sztywno, dodajemy do reszty i mieszamy łyżką, przelewamy do pucharków i do lodówki
całość jest na 2 porcje po 80kcal każda

SMACZNEGO

---------- Dopisano o 15:01 ---------- Poprzedni post napisano o 14:57 ----------

Cytat:
nieźle
ja jem kurczaka pieczonego, smażonego nie jadłam od kwietnia
co tam jeszcze jesz
gospella nie trzeba mieć diety ułożonej przez dietetyka na 1000 czy 1200 kcal żeby schudnąć...
po prostu trzeba jeść regularnie i nie dopuszczać do głodu, dużo się ruszać i ograniczyć bilans kaloryczny... w długim okresie można schudnąć i to z większym powodzeniem niż męcząc się miesiąc czy dwa na jałowym jedzeniu a potem wrócić do starych nawyków i przytyć więcej niż się ważyło na starcie
Stary 2009-09-25, 14:06   #1800
magdzie
Rozeznanie

Wiola polecam Ibuprom Max jak mnie bolał ząb to brałam co 5 godz. i mineło a Apap na mnie nie działał
Ale nam dałaś pyszne przepisy aż mnie chetka bierze
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości