|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4351 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Majowo-czerwcowe maluszki opuściły nasze brzuszki-szczęśliwe mamy i ich szkraby
Cytat:
Tapetkę robiłam w Photoshopie, nie zajęło mi to nawet 5 min Dziekujemy, na pewno będziemy się dobrze bawić
tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło Nisia 3,06,2009 ♥ ♥ ♥ Edytowane przez magduchahahaha Czas edycji: 2009-09-25 o 10:29 |
|
|
|
|
#4352 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Majowo-czerwcowe maluszki opuściły nasze brzuszki-szczęśliwe mamy i ich szkraby
Aniu tak? zrozumialas? ja czasem tak tlumacze ze pozniej juz sama nie wiem co gadam...
![]() wiesz jA mam zamiar (raczej marzenie ) zalapac sie gdziekolwiek czy to bedzie studio foto i obrobka zdjec, czy to bedzie agencja reklamowa to mnie wszystko pasuje, loga dla firm juz robilam jedno z duzym powodzeniem (jak na mnie...) i mam problem ale mam nadzieje ze pomozesz powiedz jak bedziesz starac sie o prace, to w jakiej formie bedziesz miec portfolio i co tam bedzie? w formie elektronicznej czy na papierze? spróbuj czopków viburcol Malutka z tego co kojarze to kaszka manna jest glutenowa tak, czasu niestety mi tez strasznie brakuje ![]() Agusia mysle ze tak tylko nieosolony. nawet w delikatmej marchewce sloiczku jest w skladzie ryz Poiglot O MATKO I CORKO ![]() Fionka wiesz wydaje mi sie ze co do takiego niemowlaka któremu dopiero zaczyna sie podawac gluten nigdy nie mozna byc pewnym co do tego czy nie ma uczulenia na niego. chyba ze robilo sie badania na obecnosc genu odpowiadajacego za chorobe... o rany ile Ty tych cyców masz ![]() Magducha o widzisz przynajmniej jedna w razie smutków masz do kogo sie odezwac u mnie z tym problem... sliczna tapeta Esti nam tez kazali codziennie dawac cebion multi... no ale w praktyce to roznie bywa. Marika hihi to prawie u mnie a co bedzie robił? no wiesz... ide na latwizne kupuje sloiczki tzn ostatnio moja mama a gotowac i tak nie mialabym z czego bo u nas nie widzialm warzyw bio a takie zwykle to niewiadomo czym pryskane... a na dzielce niemam ani marchewki ani ziemniakow. jabluszka to dawalam z dzialki Musze leciec bo Natan dzis placzliwy... dzis maz wracaz delegacji ale sie steskniłam...
|
#4353 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny może sie orientujecie jak to jest z rozmiarami bucików? Np rozmiar 16/17 to znaczy, że one mają 16 cm czy cos innego
Chcę zamówić Nisi kozaczki z allegro, ale boję się, bo nie wiem jaki rozmiar ![]() Jak ona ma długość stópki około 9,5 cm to jaki rozmiar jest dla niej odpowiedni???
tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło Nisia 3,06,2009 ♥ ♥ ♥ Edytowane przez magduchahahaha Czas edycji: 2009-09-25 o 10:41 |
|
|
|
#4354 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
sama zamówiłam teraz butki i zamiast głupia zapytać o wkładkę to wzięłam 18 bo takie synek ma i są dobre no i okazało się że za małe
|
|
#4355 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#4356 |
|
Zakorzenienie
|
No widzisz, niektórym się nie chce i liczą że i tak sprzedadzą
Ja już nie raz nie dostałam odp w sprawie wymiarów, od takich to nawet nie kupuje, bo jak nie chce mu się odpisać to jak będzie z wysyłką? Takie uroki kupowania przez net
|
#4357 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#4358 | |
|
szyciowa specjalistka :)
|
Cytat:
1. nie patrz na rozmiar tylko na dł wkładki (masz taką opcję w wyszukiwani) 2. Pamiętaj że stopa rośnie bardzo szybko. Po ukończeniu roczku to +/- 0,5cm na 3m-ce (ale u Piotrka teraz np kupiłam buty nr17 są w sam raz - kupowałam je 2miesiące tmu i miały ponad 1cm luzu) |
|
|
|
|
#4359 | |
|
Zadomowienie
|
A z wysyłką też można się nieźle nadenerwować... W zeszłym tygodniu zamówiłam matę dla Nisi, od razu przelałam kasę, a mata nie przyszła do tej pory
![]() ---------- Dopisano o 11:14 ---------- Poprzedni post napisano o 11:11 ---------- Cytat:
|
|
|
#4360 | |
|
|
Cytat:
(mam nadzieję) na zimę ma po Ali 19.
|
|
|
|
|
#4361 |
|
Raczkowanie
|
http://www.allegro.pl/item743739489_...ekodzielo.html
te butki kupuje na 100% ![]()
|
#4362 |
|
Wtajemniczenie
|
Natankowi przebiła się górna jedynka
|
#4363 |
|
|
|
|
|
|
#4364 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Rany, ja już nadrobić nie nadążam Ależ miałam wczoraj wk********* dzień No a ponieważ dziś kończy mi się macierzyński kazały mi do dzisiaj je powtórzyć. W ubiegłym tygodniu byłam w przychodni z którą moja firma ma umowę ale jak zobaczyłam kolejki pod medycyną pracy to... No więc stwierdziłam że poświęcę kasę, wczoraj TŻ wziął wolne i od rana siedziałam w prywatnej klinice na badaniach. Zeszło mi pół dnia ale załatwiłam. No i co...baby w kadrach powiedziały że nie uznają mi tych badań Muszę wyciągnąć z tej kliniki wyniki badań, iść do naszego lekarza i prosić o przepisanie bo na pewno nie zacznę ich powtarzać od nowa...A tak czy inaczej to już będzie po terminie więc w razie kontroli PIP nasza kadrowa dostanie opiernicz I dobrze, mogły mi babsztyle wcześniej o tym powiedzieć, nie pamiętałam o tych cholernych badaniach a one przypomniały sobie na ostatnią chwilę. Wk******* jestem na maksa, zmarnowałam kupę czasu a jeszcze TZ z Mychą trochę ze mną siedzieli na badaniach a ludzi było dużo. Wiele nie trzeba żeby małego zarazić...Na razie na szczęscie się trzyma, podjechalismy z nim później do pediatry i poza katarkiem nic mu na szczęście nie dolega. Ale lekarka kazała nam się szybko kurować bo w końcu możemy go zarazić A no bo oczywiście TZ też już rozkłada Na razie mam mu podawać dwa razy dziennie po 5 kropelek wit. C no i oczyszczać nosek. Mam nadzieję że wystarczy, jutro jedziemy na weekend do teściów na wieś więc Mycha musi w razie czego przetrwać do poniedziałku...Aguśka, super że wizyta u neurologa tak świetnie wypadła ![]() Sashka, niech Kubuś szybko wraca do zdrówka Malutka, oby ten katarek nie był alergiczny, trzymam kciuki za Dawidka przynajmniej chwilowo. Więc na razie nie jest źle ale to chyba dlatego że wychodzimy pod wieczór na dodatkowy spacerek i mały ma dość wrażeń. Teraz już się skończy i pewnie problem wróci...Kurcze, coś mi się pierniczy z wielocytowaniem i pouciekały mi posty na które chciałam odpowiedzieć Więc tylko tyle niestety
|
|
|
|
#4365 |
|
|
gosikk
kurcze ale to chyba kadrowe powinny mieć takie rzeczy poukładane prawda. Ja ostatnio napisałam do swojej o urlop wypoczynkowy i zapytałam czy nie powinna mi przypomnieć, ogólnie pilnować tego, a nie że ja jej się pytam czy to już nie czas napisać podanie...odpowiedziała mi ze to ja powinnam pamiętać, i o badaniach też, bo ona zajmuje się kadrami......i nie ma na to wszystko czasu |
|
|
|
#4366 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jest na cycku. A mnie martwi to jego spanie, bo ja wrócę do pracy (jak znajdę!) to będę wstawać o 6, a kłaść się kiedy? Jak młody zaśnie o 23, zanim coś zrobię to jest 1. Cytat:
![]() Spróbuje, może się da coś zrobić. ![]() Dzieki laseczki za wsparcie.... Fionka - butki cudne Esti - ja nie dawałam wit C, ale mały od poniedziałku jest przeziębiony i ma katar i lekarka kazała dawać. Myślę vze jak wyzdrowieje to tylko od czasu do czasu dam. |
||
|
|
|
#4367 |
|
Zadomowienie
|
Dopiero co ochrzanilam marike za zakupoholizm w lumpikach, a tu wyszlam na miasto i kupilm malemu butki za 5zl i spodnie za 4 zl
Butki sa ze skory.zdjecia w zalaczeniu. boszenko mam taka butelke i sama lyzeczke, jak widzi lyzeczke to zacika usta, ze szpilki nie wcisniesz ale z reki, tzn. z palca wsuwa![]() Herbatka odchudzajaca+ptasie mleczko to chyba nie najlepsza dieta Pewnie, ze bedziemy Gratulacje! |
|
|
|
#4368 |
|
Zakorzenienie
|
Fionka, te butki są boskie, też je zamówię
Kuroikaze, gratulacje dla Natanka Aljaka, oczywiście że to w kadrach powinni pilnować terminów. Przynajmniej u nas, w dziale mają 5 osób więc do cholery powinny sobie z tym radzić. A tu jak przychodzi co do czego to nikt nic nie wie i nie pamięta. A potem do mnie będą pretensje że badania po terminie, nie dość że własną kasę wydałam i straciłam czas Z niemowlęciem na piersi to co ja mogę niby zrobić, siedzieć wśród tych chorych? No nie, co z tym wielocytowaniem, nic mi nie zaznacza i pojawia się co któraś wypowiedź |
|
|
|
#4369 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() To już nie jest śmieszne. Mój nosi 68, a niektóre piszą że ich maluchy już 74 Nawet to 68 bywa za duże.Ja mam już 74 cały skompletowany Dziewczynki, czy tylko ja już tęsknię za noworodkiem? Ja już myślę o drugim dziecku. |
|
|
|
|
#4370 | |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4371 |
|
Wtajemniczenie
|
Kobietki a powiedzcie mi prosze jeszcze jakie proszki do prania w polsce sa dobre dla maluszkow, jakie plyny do kapieli? Bo tego typu produkty kupowalam tuejsze, a wczesniej sie tym nie interesowalam.
I jeszcze pieluszki: tutaj uzywamy Pampers Active Fit, i Hugies SuperDry bo sa dobre. W polsce nie widzialam tych ActiveFit. Sa chyba inne nazwy. Powiedzcie mi ktore kupowac, ktore sa najlepsze (bez wzgledu na cene) |
|
|
|
#4372 | |
|
|
Cytat:
Pieluszki huggies superflex i kaufland |
|
|
|
|
#4373 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4374 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może to jakieś czary mary? ![]() Cytat:
Naciesz się mężem Cytat:
Żeby tylko Mały się nie rozchorował ![]() Cytat:
Córka znajomych też nie cierpiała łyżeczek i skończyło się tak, że ma 1,5 roczku i wszystko rączkami wcina ![]() Śliczne te buciki Cytat:
|
|
#4375 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
![]() My juz po spacerku i obiadek juz wstawiony Maly dalej spi wiec lezy sobie w wozeczku na balkonie![]() poiglot dobrze ze masz wizyty tesciowej raz do roku, bo przeciez rzeczywiscie strach ![]() a tzta kopnij za to zdjecie mocno w pupe ![]() superzabula a marudzi jak sie obudzi w nocy czy sie chce bawic?? Te buciki sliczne, ale jeszcze mojemu spadaja ze stopek ![]() Madziu pochwal sie bucikami jak przyjda ![]() co do rozmiaru to chyba podawana jest dlugosc stopy, tak jak z czapeczka obwod glowy jest podany w cm. Ale dla pewnosci zadzwon do sprzedawcy ![]() kuroikaze dziekuje i zycze Ci udanej nocy z mezem![]() a i gratuluej pierwszej jedynki u Natanka, jak szybko ![]() Fionka sliczne buciki gosik Malgosiu ale mialas dzien Heksa ja uzywam proszku Lovela malemu nic nie jest plynu do plukania nie uzywam, uwazam ze im mniej chemii tym lepiej.Pieluszek na codzien uzywam dada ( w biedronce) z tym, ze nie sa takie chlonne, wiec na noc i na spacerek uzywam Pampersow active baby.
|
#4376 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Uważam, że kosmetyki Hippa sa najlepsze, tak jak zreszta inne ich produkty, typu zupki, deserki itp. Podobno Nivea ma tez dobre kosmetyki. Jesli chodzi o pieluszki to Pampers Active mi nie odpowiadają (wydaje mi się, że czasem po zewnetrznej stronie są wilgotne ), zdecydowanie bardziej wolę sleep&play lub Higgies, ale tylko Premium, bo np. Classic są naprawdę do d...---------- Dopisano o 13:27 ---------- Poprzedni post napisano o 13:23 ---------- Kuroikaze - Gosikk - współczuję kochana z tymi badaniami, brak słów Trzymam kciuki, żeby Mycha się nie zaraził
|
|
|
#4377 |
|
Zakorzenienie
|
mam pyt po jakim czasie zus powinien zapłacić za opiekę?
bo mój tz miał na mnie 2 tyg opieki i zus robi problemy z wyplata |
|
|
|
#4378 |
|
Zakorzenienie
|
Nagralam dzis Filipka jak zasypia
![]() http://www.youtube.com/watch?v=k0L9fyPfKNM a te halasy (pilowanie) to na dole robia chodnik (a ja mieszkam na 5 pietrze mimo to tak slychac mocno)...na szczescie Filip sie przyzwyczail do tego halasu bo tak codziennie piluja od rana do popoludnia wiec musialo sie dziecko przyzwyczaic.
FILIPEK SZYMONEK Edytowane przez Aguśkaa83 Czas edycji: 2009-09-25 o 16:13 |
|
|
|
#4379 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, Mycha ostatnią porządną kupę robił w poniedziałek
We wtorek i środę wycisnął jakąś odrobinę, wczoraj nic i dziś jak na razie też. Od poniedziałku jemy marchewkę, najpierw był sok a teraz papka choć ona wylądowała głównie na śliniaku. Mam wrażenie że Mycha ma zaczerwienioną buzię, nie krostki tylko jakby rumień. Czy to mogą być objawy nietolerancji??? ![]() Boszenka, bratanek TZ ma półtora roku i też praktycznie wszystko je rękami. Kiedy widzę jak go karmią to jestem w szoku...Mały siedzi w krzesełku a oni rzucają mu kawałki jedzenia prosto na tą tackę, jak psu... Małgosia, o nie, ja nie tęsknię za noworodkiem, szczerze mówiąc bardzo się cieszę że Mycha jest coraz starszy Dla mnie początki były strasznie trudne, na razie nie mam najmniejszej ochoty na powtórkę
|
|
|
|
#4380 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Dalam jakies 5 minut temu Jaskowi marchewke i teraz slysze, ze ma sraczke rabie, ze szok, biedaczek. Chyba mu nie podeszla Ale smiesznie to wyglada, widac ze nie bardzo mu to przeszkadza, bo sobie nie robi nawet przerwy w zabawie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:36.

A zębów nadal nie ma 

) zalapac sie gdziekolwiek
powiedz jak bedziesz starac sie o prace, to w jakiej formie bedziesz miec portfolio i co tam bedzie? w formie elektronicznej czy na papierze? 
Chcę zamówić Nisi kozaczki z allegro, ale boję się, bo nie wiem jaki rozmiar 
sama zamówiłam teraz butki i zamiast głupia zapytać o wkładkę to wzięłam 18 bo takie synek ma i są dobre no i okazało się że za małe

rabie, ze szok, biedaczek. Chyba mu nie podeszla
Ale smiesznie to wyglada, widac ze nie bardzo mu to przeszkadza, bo sobie nie robi nawet przerwy w zabawie