|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#781 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie listopadowo-grudniowe 2009, cz. 3 :)
Cytat:
Mam nadzieję, żę Andre jednak nie będzie się tak spieszył ![]() Cytat:
I już więcej nie szukaj, bo tylko kręćka dostaniesz ![]() Cytat:
Cieszę się, że u Was lepiej . A tam nic mądrego . Ja też słyszałam, że ciąża jest donoszona jak jest skończone 37 tygodni, czyli jak jest się w 38 tc, mniej więcej 3 tygodnie do terminu porodu.A tak naprawdę to zależy od stanu dziecka, moja koleżanka urodziła w 35 tc i jej synek nawet nie musiał być dogrzewany
Edytowane przez brombusia Czas edycji: 2009-09-25 o 12:34 |
|||
|
|
|
#782 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ja gratuluje wszystkim mamusiom udanych wizyt i dużych maluszków Wszystkie ciuszki śliczne i przesłodkie. Ja mam już wszystkie ciuszki dla Alicji poprane i poukładane i w jej pokoju też względny porządek zapanował. Zaraz zmykam piec placek i zrobić sałatkę na wieczór. Miłego dnia
Jestem żoną ![]() http://s6.suwaczek.com/20090509570713.png Nasz mały skarb- Alicja http://suwaczki.slub-wesele.pl/200911054965.html Czekamy na Marysię ![]() http://suwaczki.slub-wesele.pl/20130427724853.html |
|||
|
|
|
#783 |
|
Zadomowienie
|
ale mam dzisiaj ssanie w żołądku...
Zjadłam przed chwilą pomidorową i jakbym jej nie poczuła-tzn dalej jestem głodna A drugie danie robie dopiero na 16-tą jak TZ wróci z pracy bo piekę kurczaka a najlepszy jest taki chrupiący a nie odgrzewany
|
|
|
|
#784 |
|
Wtajemniczenie
|
Ela Ty przynajmnie jak przeczytasz to coś robisz a ja tylko myślę np. jak fajnie musi smakować ten kurczak i co i dalej tylko myslę, a tak powaznie to nie gotuję w domu bo przeciez muszę, piore i sprzątam ale robię to w tempie żółwia albo ślimaka
![]() co do Grzesia czy Lenki to mnie jest wszystko jedno ale wiem że TŻ chciałby mieć syna - no cóż będziemy mieli dziecko i to się tylko liczy i aby było zdrowe i właśnie abym dotrwała do 38 tygodnia, bo czasem myślę, ze zaraz się zacznie a to dopiero 35 tydzień co do tych filmów to nie wiedziałąm, ze sa takie popularne ale mnie ten rozweselił - mam jeszcze od niej - "nigdy nie mów żegnaj" Domi poproszę tytuły jakiś fajnych, TŻ mi ściągnie ![]() przyszły mi chyba biustonosze, ale listonosz był jak ja byłam u zegarmistrza - teraz muszę czekac do 16 aby odebrać - TŻ wiadomo pojdzie bo mnie się nie będzie chciało ![]() zaraz musze jechac po Izę - dziś moja pani za życzyła sobie spodnicę - mamo ja nie lubię spodni - czyli mam małą damę, dobrze, ze jeszcze co do kolorów mi nie wybrzydza
|
|
|
|
#785 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie Mamusie
![]() Lucky, fajnie ze już jesteś w domku A info o Kareninie mnie jakoś zaskoczyła... To już się będą zaczynać te nasze wątkowe porody??? Oj, niecierpliwe mamy te dzieciaczki...Ale synek Kareninki już duży, na pewno da sobie radę nawet gdyby się urodził nieco wcześniej... Chociaż oczywiście życzę Kareninie żeby spokojnie doczekał do terminu A ja zaraz lecę na wizytę do ginki i przyznam że mam niezłego stracha... Przez to moje ostatnie twardnienie brzucha i dziwne skurcze jestem pełna obaw, no ale cały czas staram się wierzyć że jednak będzie dobrze... Proszę o
|
#786 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#787 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
|
|
|
|
|
#788 |
|
Zakorzenienie
|
Gissh trzymamy kciuki za wizyte
![]() Madziawikp prosze: Veer- Zaara Trudna droga do miłosci (Salaam namaste) Czasem Słonce czasem deszcz Don Fanaa Chalte chalte Gdyby jutra nie było (Kal ho naa ho) Nigdy nie mów żegnaj Żona dla zuchwałych Ta Ra rum pum Chori chori U me aur hum Koch kuch Hota hai(cos się dzieje) Laaga Chunari Mein Daag (Podróż kobiety) Om Shanti Om Chak de India! Jestem przy tobie(Main hoon na) Zranione serca Zaufaj mi Mistress of spices (Magia zmysłów) Te podkreslone to polecam już na poczatek, sa super Edytowane przez domi7ks Czas edycji: 2009-09-25 o 13:31 |
|
|
|
#789 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Zdaj relacje, jak wrócisz ![]() Ale Młody się wierci dzisiaj, cały brzuch mi chodzi ![]() Zbieram się w sobie, coby zwalczyć lenia, bo muszę iść obiad zrobić. Dzisiaj gulasz ![]() ---------- Dopisano o 13:22 ---------- Poprzedni post napisano o 13:20 ---------- Cytat:
|
|
#790 | ||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Paczka a moze wybierz sie do okulisty??? A jak z Nikolka juz dobrze?bylas wkoncu z nia u lekarza? Cytat:
Cytat:
Ciuszki slodziachne Cytat:
Cytat:
Cytat:
Bardzo fajny wozeczek Cytat:
Twoj tez mi sie podoba,nawet kiedys go przegladalam jak rozwazalam kupno wozka Cytat:
Agusia a nam juz tak malo tych dno do porodu zostalo ze szok Cytat:
Trzymam kciuki kochana za wizyte No to czekamy na Kareninke i oby Andre jeszcze posiedzial w brzuszku troszke No i jeszcze mialam Wam powiedziec ze jednak mialam bezsenna noc i moja łazienka lśni czystoscia!!!! jak mnie wzielo ok 2 tak w godzinke sie uwinelam a pozniej juz zmeczona polozylam sie i zasnelamDobry srodek nasenny widze,jak dzis nie bede mogla zasnac to chyba wezme sie za kuchnie
http://abcslubu.pl/suwak/11_08_2007_7_1_2002_66.png Mateuszek jest z nami od 03,11,2009 http://suwaczki.slub-wesele.pl/200911031762.html Odchudzanko od 28,01,13 Jest mnie mniej o 19,5kg Edytowane przez kachula27 Czas edycji: 2009-09-25 o 13:33 |
||||||||||
|
|
|
#791 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Stwierdził, że przecież wszyscy jego znajomi mają synów i to jest takie pospolite ![]() A co do strojenia, to mam znajomą, której syn (3 lata) mówi, że np nie założy tej bluzeczki, bo nie pasuje ona do skarpetek ![]() Cytat:
dla ciebie ![]() Cytat:
Mam ndzieję, że będę miała dość mleka.
"what doesn't kill me makes me feel alive" Edytowane przez gucia6 Czas edycji: 2009-09-25 o 13:37 |
|||
|
|
|
#792 |
|
Rozeznanie
|
Zaraz będę nadrabiać, a póki co chciałam sie wyżalić!
4 tygodnie temu składaliśmy z TŻ podanie o nowy dowód rejestracyjny samochodu. Ja jako właściciel. Wtedy powiedziałam pani w wydziale komunikacji, u której wszystko załatwialiśmy, że wkrótce będę miała nowy dowód osobisty, bo zmieniam nazwisko i adres zameldowania i czy w zwiazku z tym nie będzie potem problemów i dodatkowych formalnosci. Miało nie być. Dostaliśmy tymczasowy dowód rejestracyjny na moje nowe nazwisko ale stary adres, bo taki był w starym dowodzie. Zapłacilismy 162 zł. Dzisiaj pojechaliśmy odebrać stały dowód rejestracyjny, ja z moim nowym dowodem osobistym i co?.... Okazało się, że ponieważ zmieniłam adres zameldowania, to całą procedure trzeba przechodzic jeszcze raz!!!!! Muszę sie przyznać, ze zrobiłam taką awanturę, że szok, poniosło mnie na całego i dostało sie wszystkim, łącznie z naczelnikiem wydziału TŻ tylko mnie uspokajał i tłumaczył, że ja jestem w ciaży, wiec łatwo sie denerwuję...Ale do cholerki jasnej mogli mi powiedzieć, żebym poczekała z rejestracja do wydania nowego dowodu osobistego tak???? Tym bardziej, że mówiłam o zmianie nazwiska i adresu!
|
#793 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziewczyny nie wiecie moze czy jest juz w sprzedazy nowy numer miesiecznika M jak Mama? A wlasnie powiedzcie mi czy czytacie jakas prase kolorowa odnosnie dzieci czy tylko internet ? Ja np lubie pogrzebac w necia ale tez lubie sobie wlasnie kupic gazetke i usiasc na balkonie i poczytac i poprzewracac kartki a nie tylko ten interent ---------- Dopisano o 13:51 ---------- Poprzedni post napisano o 13:48 ---------- A mnie dzis naszlo na jakis prosty obiadek i chyba sobie zrobie ziemniaczki na parze z gzikiem lub warzywkami a Wy co dzis gotujecie mamuski? Wczoraj mi Paczka smaka narobila na nalesniki i nawet sobie kilka usmazylam i oczywiscie ostatniego zjadlam w nocy
|
|
#794 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
To już tak poważnie się zaczęło sypać... zaczynam mieć stresa! ![]() bo ja jestem przygotowana dopiero w połowie... w sumie mam jeszcze jakieś minimum 9 tygodni - strach się bać! ja dostałam od kumpeli stertę gazet o dzieciach m.in. Dziecko, Twój maluszek... są sprzed 2 lat ale wydają mi się bardzo aktualne. Piszą w nich o karmieniu, wychowaniu i takich tam... |
|
|
|
|
#795 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja podobnie jak ty czytam te różne artykuły w internecie,ale co miesiąc kupuję M jak mama bardzo mi się podoba ta gazetka ![]() a co do obiadku to ja wyjątkowo robię dziś mięsko,bo w ciąży tak rzadko jadam bo nie mam ochoty a czasem trzeba oj do tematu dziś na obiadek ziemniaczki do tego karczek w sosiku i surówka z kapusty kiszonej albo buraczki jak kto woli
|
|
#796 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kiedyś miałam problemy przez taką jedną w urzędzie pracy tu w Niemczech. Pani stwierdziła, że ja nie potrzebuję zezwolenia na pracę, a potem okazało się, że jednak potrzebowałam, a pracowałam już kilka miesięcy (jak się okazało na czarno Nie wiedziałam Kasiu, że pyrki z gzikiem są takie ogólnopolskie Myślałam, że to danie regionalne z Wielkopolski. Chociaż w sumie z woj. lubuskiego do wielkopolskiego jest rzut beretem ![]()
"what doesn't kill me makes me feel alive" Edytowane przez gucia6 Czas edycji: 2009-09-25 o 14:07 |
|
|
|
|
#797 | |
|
Zakorzenienie
|
Sexy, z nimi to tak zawsze
Dobrze, że im sie oberwało, tylko Ty sie niepotrzebnie zdenerwowoałas, no już dobrze, spokojnie Cytat:
Gucia, zgadnij co pije??? ![]() Pokrzywę ![]() no nic... jakie to zdrowe....
|
|
|
#798 | |
|
Zadomowienie
|
sexy body- bardzo dobrze, ze zrobiłaś awanturę!!!! Należało im się!!
Cytat:
a dziś na obiad mam "łazanki" - makaron z kapustą kiszoną i boczkiem ![]()
|
|
|
|
|
#799 |
|
Wtajemniczenie
|
Gucia nie wszyscy urzędnicy są nie douczeni
![]() ja jak czegoś nie wiem to mówię wprost, ze sie nie orientuję, ale dla mnie jest oczywiste, ze w przepisach na których pracuję musze sie bardzo dobrze orientować a swoją droga Sexy dobrze zrobiłaś miałaś rację - tak ciężko było jej powiedziec prawdę i Cię poinformować to musi posłuchać a ciaża nic do tego nie ma - nie będąc w ciąży też nalezy tak reagować, ale oczywiście jak sie ma racje i o tym też trzeba pamietać ---------- Dopisano o 14:17 ---------- Poprzedni post napisano o 14:16 ---------- Domi dzięki za tytuły o kilku słyszałam od tej znajomej |
|
|
|
#800 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
- polecam![]() QUOTE=kachula27;14432678] Dziewczyny nie wiecie moze czy jest juz w sprzedazy nowy numer miesiecznika M jak Mama? A wlasnie powiedzcie mi czy czytacie jakas prase kolorowa odnosnie dzieci czy tylko internet ? A mnie dzis naszlo na jakis prosty obiadek i chyba sobie zrobie ziemniaczki na parze z gzikiem lub warzywkami a Wy co dzis gotujecie mamuski? [/QUOTE] Kachulka - o to są gziki z ziemniaczkami??? nigdy tej nazwy nie syszałam.. ja jestem tmczasowo zwolniona z gotowania - moja mama na zmianę z tz-em gotuje jak ja muszę lezć ![]() wczoraj dostałam upragnione gołąbki a jutro bęzie pieczona kaczucha manim mniam![]() co do gazetek to ja najbardzej lubię czytać "mam dziecko" mam wrażenie że tu jest najwięcej praktycznych porad i najmniej się powtarzają
|
|
|
|
|
#801 |
|
Wtajemniczenie
|
a ja to mam jednak sklerozę miaąm to już napisać ale sie śpieszę
Lucky fajnie, ze jesteś, i jak ma kto gotować to niech gotują Kareniną też jestem zaskoczona, ale może uda się dłuzej |
|
|
|
#802 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Pokrzywka...na zdrowie Cytat:
Cytat:
Kochana pyry z gzikiem to zwykle ugotowane ziemniaczki z twarogiem Ja twarog robie tak jak do kanapeczek czasami np z rzodkiewka,cebulka itp no i do tego ugotowane ziemniaki,niektorzy gotuja w mundurkach i to chyba tak jestw przepisie a ja obieram sobie odrazu i takie obrane gotuje A u mnie jednak dzis na obiad kalafior,poszlam do sklepu i zobaczylam takie piekny kalafiorem i sie do mnie usmiechal wiec nie moglam go nie kupic wlasnie sie gotuje ![]()
|
|
#803 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A jeśli chodzi o obiad to moj kuraczak juz w piekarniku, do tego ziemniaczki i pomidory w śmietanie |
|
|
|
|
#804 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Doskonale wiem, że są tacy, którzy rzetelnie wykonują swoją pracę. I chwała bogu za to ![]() Albo jak ty, mówią wprost, że się nie orientują. Chodzi mi o takich, którzy ściemniają, że się na wszystkim znają, podają informacje, które nie są prawdziwe i w rzeczywistości przez takich człowiekowi się tylko ciśnienie podnosi i włosy siwieją ![]() A ja siedzę w domu i kwitnę. Miał dziś przjść kurier z przesyłką, prawdopodobnie laktator i tak czekam i czekam, a chciałam wyjść na spacer )
"what doesn't kill me makes me feel alive" Edytowane przez gucia6 Czas edycji: 2009-09-25 o 14:49 |
|
|
|
|
#805 |
|
Zakorzenienie
|
Bravurko a jak Patrys?w nocy jest grzeczny czy daje rodzicom popalic?
|
#806 |
|
Raczkowanie
|
KACHULA - tak z nikola wszystko wporządku już.Zaczyna jeśc już pije dużo.Wraca wszystko do normy.
A ze mną idę do okulisty bo ja od małego miałam problemy z oczami wiem że grozi mi ślepota wiem że źle widze ale niechcę jak narazie mówić nic Grzeskowi.To znaczy on wie o tym że powinnam nosić okulary ale ja niechce iśc do lekarza w ciąży bo boje się że coś się stanie wiem że to oczy ale krople różne są prawda.Moja siostra krzyczy na mnie i mówi że jestem kompletną idiotką ale ja do prywatnego okulisty niepójde a takiego normalnego mamy w Szczecinie dopiero bo tu w gryfinie niema. Pójdę do okulisty jak urodzę chyba że jednak będę musiała iść w tym miesiącu bo gorzej będzie jak urodzę.Oczy mogą mnie boleć od podwyższonego ciśnienia w oczach.Nic kończe nudzić wam później zajrze idę się położyć.
|
#807 |
|
Zakorzenienie
|
Wysprzątane
...chyba sie położe na chwile ,jakaś taka zmęczona jestem ....a dziś wieczorkiem ide do koleżanki na seans filmowy i jedzonko
|
#808 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#809 |
|
Zakorzenienie
|
Paczka lepiej sie wybierz do okulisty:/ jak bedziesz rodzila naturalnei to sie moga rózne rzeczy z oczami stać:/
Ja mam wade jakos -1,5 i chyba sie niedlugo wybiore do mojej okulistki. Zobaczymy co powie. Dziewczyny co sadzicie o tej karuzeli na łóżeczko????bo powiem szczezre ze te Fischer Price są zbyt drogie i juz sama nie wiem. A ta ponizsza jest u mnie w sklepie za 60 pare zł ![]() http://www.allegro.pl/item746146584_...2_374_hit.html |
|
|
|
#810 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Też lubię, chociaż to takie "gorolskie jedzenie" Cytat:
![]() W życiu takiego czegoś nie jadłam, chociaż może być dobre ![]() Widzę, że to taka inna wersja lekkiego obiadku, u mnie to się raczej je kartofle z maślonką, omaszczone spyrkami ![]() Cytat:
![]() U mnie gulasz dochodzi, do tego dziś kasza gryczana, bo dawno nie było i ogórki kiszone mojej Mamy ![]() Rany, ale się głodna zrobiłam
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:46.

. Ja też słyszałam, że ciąża jest donoszona jak jest skończone 37 tygodni, czyli jak jest się w 38 tc, mniej więcej 3 tygodnie do terminu porodu.

Zjadłam przed chwilą pomidorową i jakbym jej nie poczuła-tzn dalej jestem głodna
A drugie danie robie dopiero na 16-tą jak TZ wróci z pracy bo piekę kurczaka a najlepszy jest taki chrupiący a nie odgrzewany

Oj, niecierpliwe mamy te dzieciaczki...

Mam nadzieje że to oznacza że będzie dużo jadł i nie będę mieć z nim problemów w tej kwestii
A i kolory kolekcji z 2008 są fajniejsze niż obecnie 
Mam ndzieję, że będę miała dość mleka.