Mamusie listopadowo-grudniowe 2009, cz. 3 :) - Strona 27 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-09-25, 12:32   #781
brombusia
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie listopadowo-grudniowe 2009, cz. 3 :)

Cytat:
Napisane przez gucia6 Pokaż wiadomość

Dostałam wiadomość od Kareniny, że dziś wychodzi ze szpitala i będzie czekać na synka w domu. Przewiduje poród gdzieś na za tydzień.
To fajnie, że ją puszczą do domu
Mam nadzieję, żę Andre jednak nie będzie się tak spieszył

Cytat:
Napisane przez konspiracja Pokaż wiadomość
No więc długo szukalam i na 99% bedzie wózek mikado, typ produkowany głownie na eksport; city car.
Bardzo fajny
I już więcej nie szukaj, bo tylko kręćka dostaniesz , a ten wózek to dobry wybór

Cytat:
Napisane przez lucky1910 Pokaż wiadomość
Cześć Kochane
ja w końcu z domku nadaję wczoraj mnie wypuścili, jestem na lżejszych lekach i jest jako-tako - juz w nocy mnie bolało ale to nie skurcze tylko doszłymi teraz jeszcze kłopoty z nerkami....ech...
Witaj Kochana
Cieszę się, że u Was lepiej .

Cytat:
Napisane przez bravurka Pokaż wiadomość
dobra się nie wtrącam.
bo nic mądrego nie powiem
papa
A tam nic mądrego . Ja też słyszałam, że ciąża jest donoszona jak jest skończone 37 tygodni, czyli jak jest się w 38 tc, mniej więcej 3 tygodnie do terminu porodu.
A tak naprawdę to zależy od stanu dziecka, moja koleżanka urodziła w 35 tc i jej synek nawet nie musiał być dogrzewany

Edytowane przez brombusia
Czas edycji: 2009-09-25 o 12:34
brombusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-25, 12:44   #782
Ravenne
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kachula27 Pokaż wiadomość
Dziewczyny spokojnie z ta waga po porodzie zalozymy watek o odchudzaniu i dzielnie bedziemy sie wspierac
Jestem jak najbardziej za

Cytat:
No ja od 3.30 do 5 rano to spać nei mogłam. A obić też mi się nic nie chciało

A kocyki też wydają mi się być w porządku

A ataki w nocy też mam. Dziś pożarłam czekoladę, ale mam ochotę na coś nieco zdrowszego - jogurt. I chyba dziś zakupię parę kubków.

Chętnie skorzystam z rady, gdybym tylko mogła spokojnie spać

No to niech się chłopak kuruje, bo jak maleństwo będzie z wami, to będą nadgodziny, ale w domu

A gdzie jest ta knajpka. Może wypróbuję następnym razem jak będę w Polsce

Co do olejków, to powinien być ten ze słodkich migdałów, to musi być olejek tzw. bazowy. Ten z gorzkich migdałów to jest raczej eteryczny.

Dostałam wiadomość od Kareniny, że dziś wychodzi ze szpitala i będzie czekać na synka w domu. Przewiduje poród gdzieś na za tydzień.
No to ładne plany ma Kareninka, chyba będziemy musiały dopisać do tytułu wątku rozpakowywanie jednak

Cytat:
Cześć Kochane

ja w końcu z domku nadaję wczoraj mnie wypuścili, jestem na lżejszych lekach i jest jako-tako - juz w nocy mnie bolało ale to nie skurcze tylko doszłymi teraz jeszcze kłopoty z nerkami....ech...

Któraś z Was pytała o Fenoterol ja brłam razem z Izostinem i No-spą forte najpierw 4 x doba, potem 6 x doba i 8 x doba (to już w szpitalu +ccoś jeszcze) i byłam strasznie rozdygotana, i spać nie mogłam i temp miałm podniesioną i się pociłam od szybkiej akcji serca..

teraz z kolei mam Cordafen i ten lek tak obniża ciśnienie, że mam niecało 100/60 i głóka boli, a spać i tak się nie da

wyobraźcie sobie, że nadrobiłam dziś do końca wszytkie zaległości i przezytałam dzis od rana wszytko od 17str!!

teraz chwila przerwy zajrze później
miłego dnia
Dobrze, że jesteś już w domu, dużo zdrówka

Ja gratuluje wszystkim mamusiom udanych wizyt i dużych maluszków

Wszystkie ciuszki śliczne i przesłodkie.

Ja mam już wszystkie ciuszki dla Alicji poprane i poukładane i w jej pokoju też względny porządek zapanował.
Zaraz zmykam piec placek i zrobić sałatkę na wieczór. Miłego dnia
Ravenne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-25, 12:53   #783
malina81
Zadomowienie

ale mam dzisiaj ssanie w żołądku... Zjadłam przed chwilą pomidorową i jakbym jej nie poczuła-tzn dalej jestem głodna A drugie danie robie dopiero na 16-tą jak TZ wróci z pracy bo piekę kurczaka a najlepszy jest taki chrupiący a nie odgrzewany
malina81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-25, 12:55   #784
magdawikp
Wtajemniczenie

GG do magdawikp Send a message via Skype™ to magdawikp

Ela Ty przynajmnie jak przeczytasz to coś robisz a ja tylko myślę np. jak fajnie musi smakować ten kurczak i co i dalej tylko myslę, a tak powaznie to nie gotuję w domu bo przeciez muszę, piore i sprzątam ale robię to w tempie żółwia albo ślimaka

co do Grzesia czy Lenki to mnie jest wszystko jedno ale wiem że TŻ chciałby mieć syna - no cóż będziemy mieli dziecko i to się tylko liczy i aby było zdrowe i właśnie abym dotrwała do 38 tygodnia, bo czasem myślę, ze zaraz się zacznie a to dopiero 35 tydzień

co do tych filmów to nie wiedziałąm, ze sa takie popularne ale mnie ten rozweselił - mam jeszcze od niej - "nigdy nie mów żegnaj"
Domi poproszę tytuły jakiś fajnych, TŻ mi ściągnie

przyszły mi chyba biustonosze, ale listonosz był jak ja byłam u zegarmistrza - teraz muszę czekac do 16 aby odebrać - TŻ wiadomo pojdzie bo mnie się nie będzie chciało

zaraz musze jechac po Izę - dziś moja pani za życzyła sobie spodnicę - mamo ja nie lubię spodni - czyli mam małą damę, dobrze, ze jeszcze co do kolorów mi nie wybrzydza
magdawikp jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-25, 13:03   #785
gissh
Raczkowanie

Witajcie Mamusie

Lucky, fajnie ze już jesteś w domku I że czujesz się lepiej...

A info o Kareninie mnie jakoś zaskoczyła... To już się będą zaczynać te nasze wątkowe porody??? Oj, niecierpliwe mamy te dzieciaczki...
Ale synek Kareninki już duży, na pewno da sobie radę nawet gdyby się urodził nieco wcześniej... Chociaż oczywiście życzę Kareninie żeby spokojnie doczekał do terminu

A ja zaraz lecę na wizytę do ginki i przyznam że mam niezłego stracha... Przez to moje ostatnie twardnienie brzucha i dziwne skurcze jestem pełna obaw, no ale cały czas staram się wierzyć że jednak będzie dobrze...
Proszę o

DOMINIKA - moje małe wielkie SZCZĘŚCIE
http://suwaczki.maluchy.pl/li-40048.png
gissh jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-25, 13:12   #786
konspiracja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gissh Pokaż wiadomość
A ja zaraz lecę na wizytę do ginki i przyznam że mam niezłego stracha... Przez to moje ostatnie twardnienie brzucha i dziwne skurcze jestem pełna obaw, no ale cały czas staram się wierzyć że jednak będzie dobrze...
Proszę o
Trzymamy mocno

na Groszka orbicie

Syzyf była kobietą
konspiracja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-25, 13:15   #787
malina81
Zadomowienie

Cytat:
Witajcie Mamusie

A info o Kareninie mnie jakoś zaskoczyła... To już się będą zaczynać te nasze wątkowe porody??? Oj, niecierpliwe mamy te dzieciaczki...
Ale synek Kareninki już duży, na pewno da sobie radę nawet gdyby się urodził nieco wcześniej... Chociaż oczywiście życzę Kareninie żeby spokojnie doczekał do terminu

Proszę o
Stary 2009-09-25, 13:18   #788
domi7ks
Zakorzenienie

Gissh trzymamy kciuki za wizyte

Madziawikp prosze:

Veer- Zaara
Trudna droga do miłosci (Salaam namaste)
Czasem Słonce czasem deszcz
Don
Fanaa
Chalte chalte
Gdyby jutra nie było (Kal ho naa ho)
Nigdy nie mów żegnaj
Żona dla zuchwałych
Ta Ra rum pum
Chori chori
U me aur hum
Koch kuch Hota hai(cos się dzieje)
Laaga Chunari Mein Daag (Podróż kobiety)
Om Shanti Om
Chak de India!
Jestem przy tobie(Main hoon na)
Zranione serca
Zaufaj mi
Mistress of spices (Magia zmysłów)

Te podkreslone to polecam już na poczatek, sa super

Edytowane przez domi7ks
Czas edycji: 2009-09-25 o 13:31
domi7ks jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-25, 13:22   #789
brombusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magdawikp Pokaż wiadomość
przyszły mi chyba biustonosze, ale listonosz był jak ja byłam u zegarmistrza - teraz muszę czekac do 16 aby odebrać - TŻ wiadomo pojdzie bo mnie się nie będzie chciało
To daj znać, jak je zmierzysz już

Cytat:
Proszę o
Trzymam
Zdaj relacje, jak wrócisz

Ale Młody się wierci dzisiaj, cały brzuch mi chodzi
Zbieram się w sobie, coby zwalczyć lenia, bo muszę iść obiad zrobić.
Dzisiaj gulasz

---------- Dopisano o 13:22 ---------- Poprzedni post napisano o 13:20 ----------

Cytat:
Napisane przez domi7ks Pokaż wiadomość
�Czasem Słonce czasem deszcz�
�Don�
�Fanaa�
� Chalte chalte�
� Gdyby jutra nie było� (Kal ho naa ho)
�Nigdy nie mów żegnaj�
�Żona dla zuchwałych�
�Koch kuch Hota hai�(cos się dzieje)
Om Shanti Om
�Jestem przy tobie�(Main hoon na)
Te widziałam

Stary 2009-09-25, 13:31   #790
kachula27
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez katekatee Pokaż wiadomość
Witam mamusieJa już też o dziwo na nogach ale cd sprzątania
Katarina jeśli chodzi o moje zdanie na temat wózka to jest rzeczywiście troszkę udziwniony ale jeśli ktoś lubi taki rzeczy to czemu nie. Ale zimą też może być problem z prowadzeniem takiego wózka. To też zależy od tego gdzie mieszkasz, jeśli w okolicy są w miarę równe chodniki i można wszędzie dojechać to myślę że jest ok
Kachula ja dziś odkryłam że mój syn ma średnio dwa razy dziennie czkawkę Mam nadzieje że to oznacza że będzie dużo jadł i nie będę mieć z nim problemów w tej kwestii

Zmykam coś porobić miłego dnia
No to teraz juz wiemy kiedy nasze dzidziolki maja czkaweczke

Cytat:
Napisane przez paczka22 Pokaż wiadomość
Cześc Wam

Ja wczoraj padłam jak kawka cały dzień chodziłam i marudziłam miałam na coś chęć ale niewiedziałam na co.Rano wstałam poszłam po pączki do sklepu.Nikola od rana wojuje u babci w łóżku.Ja zaraz będę oglądać swój film.Bolą mnie oczy dlatego niesiedze tak często na wizażu bo aż i oczy i głowa bolą może znów mam za wysokie ciśnienie w oczach.Nic zajrze do was później kochane dobrze nieobrażajcie się.

Paczka a moze wybierz sie do okulisty???
A jak z Nikolka juz dobrze?bylas wkoncu z nia u lekarza?

Cytat:
Napisane przez brombusia Pokaż wiadomość
Ja też w takich gustuję

Ja dzisiaj wstawałam 4 razy, ale to dlatego że wieczorem robiłam sok z jabłek i marchewki i wypiłam dobre pół litra
A w nocy nie jem, przynajmniej sobie nie przypominam
Dzisiaj bolało mnie bardzo to spojenie łonowe, czy co tam w podwoziu jest, normalnie szłam do WC jak kaczuszka
No mnie tez czasami pobolewa ale tylko troszenke na szczescie bo slyszalam ze te bole potrafia dac w kosc

Cytat:
Napisane przez tarasia Pokaż wiadomość
hmm... mnie się podoba z wyglądu, co do praktyczności to brakuje mi w nim miejsca pod gondolą na zakupy...

teraz chwalę się ciuszkami... nie jest ich wiele ale za to wartościowe kosztowały mnie aż 3,60zł no i kurteczka jest dwustronna - będzie raczej na wiosnę bo jest większa...

Ciuszki slodziachne

Cytat:
Napisane przez kropka241 Pokaż wiadomość
Brombusiu ja tez w nocy nie jem w ciagu dnia sie nie objadam a juz mi przybylo 15kg..

no to chyba u nas rodzinne..

przede mna znow mnostwo zajec dzisiaj..

Ela ale mi narobilas ochoty na takie dziewczynskie spotkanie w fajnej knajpce..
Kropka mi tez cos kole tego przybylo takze nie jestes sama

Cytat:
Napisane przez pietrusia Pokaż wiadomość
Witam mamusie

Asica ładne ciuszki znow wkleilas

Marta ciesze sie ze z Oliwka ok, a wage to ty masz rewelacyjna ja tyle to wazylam chyba gdzies w liceum czyli ładne kilka lat temu

Ja jak narzie wstaje w nocy tylko raz i mam nadzieje ze juz tak mi zostanie bo to wstawanie jest okropne

Ja zaraz uciekam do pracy, troche mi sie nie chce ale co zrobic, na szczescie juz dzis jest piatek i bedzie 2 dni laby, a potem jeszcze tylko do srody i ide na zwolnienie
To sobie poleniuchujesz na zwolnionku kochana,nareszcie sobie odpoczniesz

Cytat:
Napisane przez 2befree Pokaż wiadomość
Dzień dobry
Skoro jesteśmy przy temacie wózków, to ja też się pochwalę. Wczoraj ubiłam targu i w poniedziałek odbieramy używany wózek (gondola+spacerówka) z nosidełkiem i akcesoriami (torba, parasolka, folia przeciwdeszczowa, moskitiera). Najfajniejsze jest to, że ma jeszcze rok gwarancji (bo oryginalnie ma 2 lata), także do września 2010 możemy reklamować usterki. Jestem z siebie mega dumna, bo koszt całego kompletu jest mniejszy niż połowa tego co w najtańszym sklepie!!! A i kolory kolekcji z 2008 są fajniejsze niż obecnie

Bardzo fajny wozeczek

Cytat:
No więc długo szukalam i na 99% bedzie wózek mikado, typ produkowany głownie na eksport; city car. To jedyny wózek na polskim rynku, ktory ma miękkie zwieszenie na paskach czyli można w nim pobujac dzidziusia i ma jednocześnie skrętne koła Próbowlam go, jest to najbardziej lekki wozek jaki miałam w rekach, jedna ręką moge go odwrocic o 360 st, bylo , nie było na razie moj ideał spełnia najwięcej punktów które sa na mnie ważne;
-lekki - waga ok 13 kg z gondolą!
-duża gondola 80cm
-super sie składa do auta.
- spacerowka tez jest fajna.
To przykładowe zdjęcie:

Domi, ten w ciuchcie mi sie najbardziej podoba

Twoj tez mi sie podoba,nawet kiedys go przegladalam jak rozwazalam kupno wozka

Cytat:
Napisane przez Agusia_a9 Pokaż wiadomość
Patrzac na liste Karenina ma termin na 5.11 ja mam na 1.11 i jestem w 35 tyg wiec ona chyba tez wiec za tydzien bedzie juz 36 tydzien to nie az tak wczesnie al lepiej zeby jeszcze z 2 tyg wytrzymalo mjejmalenstwo

Agusia a nam juz tak malo tych dno do porodu zostalo ze szok

Cytat:
Witajcie Mamusie

Proszę o

Trzymam kciuki kochana za wizyte

No to czekamy na Kareninke i oby Andre jeszcze posiedzial w brzuszku troszke

No i jeszcze mialam Wam powiedziec ze jednak mialam bezsenna noc i moja łazienka lśni czystoscia!!!! jak mnie wzielo ok 2 tak w godzinke sie uwinelam a pozniej juz zmeczona polozylam sie i zasnelam
Dobry srodek nasenny widze,jak dzis nie bede mogla zasnac to chyba wezme sie za kuchnie

Mateuszek jest z nami od 03,11,2009

http://suwaczki.slub-wesele.pl/200911031762.html

Odchudzanko od 28,01,13
Jest mnie mniej o 19,5kg

Edytowane przez kachula27
Czas edycji: 2009-09-25 o 13:33
kachula27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-25, 13:32   #791
gucia6
Zakorzenienie

Cytat:
co do Grzesia czy Lenki to mnie jest wszystko jedno ale wiem że TŻ chciałby mieć syna - no cóż będziemy mieli dziecko i to się tylko liczy i aby było zdrowe i właśnie abym dotrwała do 38 tygodnia, bo czasem myślę, ze zaraz się zacznie a to dopiero 35 tydzień

zaraz musze jechac po Izę - dziś moja pani za życzyła sobie spodnicę - mamo ja nie lubię spodni - czyli mam małą damę, dobrze, ze jeszcze co do kolorów mi nie wybrzydza
Mój tz z początku chciał mieć też syna (ja zresztą też), ale jak się dowiedział, że ma być córka, to oszalał z radości Stwierdził, że przecież wszyscy jego znajomi mają synów i to jest takie pospolite

A co do strojenia, to mam znajomą, której syn (3 lata) mówi, że np nie założy tej bluzeczki, bo nie pasuje ona do skarpetek

Cytat:
Proszę o
dla ciebie

Cytat:
Napisane przez katekatee Pokaż wiadomość
Kachula ja dziś odkryłam że mój syn ma średnio dwa razy dziennie czkawkę Mam nadzieje że to oznacza że będzie dużo jadł i nie będę mieć z nim problemów w tej kwestii
Jeśli czkawka oznacza właśnie chęć na jedzenie, to o zgrozo, ale będę miała łakomczuszka Mam ndzieję, że będę miała dość mleka.

Edytowane przez gucia6
Czas edycji: 2009-09-25 o 13:37
gucia6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-25, 13:42   #792
sexy body
Rozeznanie

Zaraz będę nadrabiać, a póki co chciałam sie wyżalić!

4 tygodnie temu składaliśmy z TŻ podanie o nowy dowód rejestracyjny samochodu. Ja jako właściciel. Wtedy powiedziałam pani w wydziale komunikacji, u której wszystko załatwialiśmy, że wkrótce będę miała nowy dowód osobisty, bo zmieniam nazwisko i adres zameldowania i czy w zwiazku z tym nie będzie potem problemów i dodatkowych formalnosci. Miało nie być. Dostaliśmy tymczasowy dowód rejestracyjny na moje nowe nazwisko ale stary adres, bo taki był w starym dowodzie. Zapłacilismy 162 zł. Dzisiaj pojechaliśmy odebrać stały dowód rejestracyjny, ja z moim nowym dowodem osobistym i co?.... Okazało się, że ponieważ zmieniłam adres zameldowania, to całą procedure trzeba przechodzic jeszcze raz!!!!! To znaczy od nowa wniosek o dowód rejestracyjny, opłata i 4 tygodnie czekania! No myślałam że ich rozniosę!!!!!!

Muszę sie przyznać, ze zrobiłam taką awanturę, że szok, poniosło mnie na całego i dostało sie wszystkim, łącznie z naczelnikiem wydziału TŻ tylko mnie uspokajał i tłumaczył, że ja jestem w ciaży, wiec łatwo sie denerwuję...

Ale do cholerki jasnej mogli mi powiedzieć, żebym poczekała z rejestracja do wydania nowego dowodu osobistego tak???? Tym bardziej, że mówiłam o zmianie nazwiska i adresu!

sexy body jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-25, 13:51   #793
kachula27
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sexy body Pokaż wiadomość
Zaraz będę nadrabiać, a póki co chciałam sie wyżalić!

4 tygodnie temu składaliśmy z TŻ podanie o nowy dowód rejestracyjny samochodu. Ja jako właściciel. Wtedy powiedziałam pani w wydziale komunikacji, u której wszystko załatwialiśmy, że wkrótce będę miała nowy dowód osobisty, bo zmieniam nazwisko i adres zameldowania i czy w zwiazku z tym nie będzie potem problemów i dodatkowych formalnosci. Miało nie być. Dostaliśmy tymczasowy dowód rejestracyjny na moje nowe nazwisko ale stary adres, bo taki był w starym dowodzie. Zapłacilismy 162 zł. Dzisiaj pojechaliśmy odebrać stały dowód rejestracyjny, ja z moim nowym dowodem osobistym i co?.... Okazało się, że ponieważ zmieniłam adres zameldowania, to całą procedure trzeba przechodzic jeszcze raz!!!!! To znaczy od nowa wniosek o dowód rejestracyjny, opłata i 4 tygodnie czekania! No myślałam że ich rozniosę!!!!!!

Muszę sie przyznać, ze zrobiłam taką awanturę, że szok, poniosło mnie na całego i dostało sie wszystkim, łącznie z naczelnikiem wydziału TŻ tylko mnie uspokajał i tłumaczył, że ja jestem w ciaży, wiec łatwo sie denerwuję...

Ale do cholerki jasnej mogli mi powiedzieć, żebym poczekała z rejestracja do wydania nowego dowodu osobistego tak???? Tym bardziej, że mówiłam o zmianie nazwiska i adresu!
I bardzo dobrze ze na nich nakrzyczalas!!!!!!!!Jakie s niedouki chyba tam siedza skoro informuja tak a robia inaczej,oj tez bym sie wkurzyla

Dziewczyny nie wiecie moze czy jest juz w sprzedazy nowy numer miesiecznika M jak Mama?
A wlasnie powiedzcie mi czy czytacie jakas prase kolorowa odnosnie dzieci czy tylko internet ?
Ja np lubie pogrzebac w necia ale tez lubie sobie wlasnie kupic gazetke i usiasc na balkonie i poczytac i poprzewracac kartki a nie tylko ten interent

---------- Dopisano o 13:51 ---------- Poprzedni post napisano o 13:48 ----------

A mnie dzis naszlo na jakis prosty obiadek i chyba sobie zrobie ziemniaczki na parze z gzikiem lub warzywkami a Wy co dzis gotujecie mamuski?

Wczoraj mi Paczka smaka narobila na nalesniki i nawet sobie kilka usmazylam i oczywiscie ostatniego zjadlam w nocy

Odchudzanko od 28,01,13
Jest mnie mniej o 19,5kg
Stary 2009-09-25, 13:59   #794
tarasia
Wtajemniczenie

Cytat:

O mamma mia!
To już tak poważnie się zaczęło sypać... zaczynam mieć stresa!
bo ja jestem przygotowana dopiero w połowie... w sumie mam jeszcze jakieś minimum 9 tygodni - strach się bać!
Cytat:
A wlasnie powiedzcie mi czy czytacie jakas prase kolorowa odnosnie dzieci czy tylko internet ?
ja dostałam od kumpeli stertę gazet o dzieciach m.in. Dziecko, Twój maluszek... są sprzed 2 lat ale wydają mi się bardzo aktualne. Piszą w nich o karmieniu, wychowaniu i takich tam...

tarasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-25, 14:01   #795
martaN23
Zadomowienie

Cytat:
I bardzo dobrze ze na nich nakrzyczalas!!!!!!!!Jakie s niedouki chyba tam siedza skoro informuja tak a robia inaczej,oj tez bym sie wkurzyla

Dziewczyny nie wiecie moze czy jest juz w sprzedazy nowy numer miesiecznika M jak Mama?
Ja np lubie pogrzebac w necia ale tez lubie sobie wlasnie kupic gazetke i usiasc na balkonie i poczytac i poprzewracac kartki a nie tylko ten interent

---------- Dopisano o 13:51 ---------- Poprzedni post napisano o 13:48 ----------

A mnie dzis naszlo na jakis prosty obiadek i chyba sobie zrobie ziemniaczki na parze z gzikiem lub warzywkami a Wy co dzis gotujecie mamuski?

Wczoraj mi Paczka smaka narobila na nalesniki i nawet sobie kilka usmazylam i oczywiscie ostatniego zjadlam w nocy

Ja podobnie jak ty czytam te różne artykuły w internecie,ale co miesiąc kupuję M jak mama bardzo mi się podoba ta gazetka

a co do obiadku to ja wyjątkowo robię dziś mięsko,bo w ciąży tak rzadko jadam bo nie mam ochoty a czasem trzebaoj do tematu dziś na obiadek ziemniaczki do tego karczek w sosiku i surówka z kapusty kiszonej albo buraczki jak kto woli
martaN23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-25, 14:05   #796
gucia6
Zakorzenienie

Cytat:

Niestety, w urzędach ludziska są niedouczeni z zakresu swoich obowiązków, ani z tego czym się zajmują.

Kiedyś miałam problemy przez taką jedną w urzędzie pracy tu w Niemczech. Pani stwierdziła, że ja nie potrzebuję zezwolenia na pracę, a potem okazało się, że jednak potrzebowałam, a pracowałam już kilka miesięcy (jak się okazało na czarno ). Potem musiałam siedzieć w domu przez 4 tygodnie, bo miałam zakaz pracy, bez wypłaty i w cholernej niepewności, czy mi to zezwolenie wydadzą. A wszystko przez jedną sierotę z urzędu, która chyba tylko wie jak opiłować sobie paznokcie

Nie wiedziałam Kasiu, że pyrki z gzikiem są takie ogólnopolskie Myślałam, że to danie regionalne z Wielkopolski. Chociaż w sumie z woj. lubuskiego do wielkopolskiego jest rzut beretem

Edytowane przez gucia6
Czas edycji: 2009-09-25 o 14:07
Stary 2009-09-25, 14:13   #797
konspiracja
Zakorzenienie

Sexy, z nimi to tak zawsze
Dobrze, że im sie oberwało, tylko Ty sie niepotrzebnie zdenerwowoałas, no już dobrze, spokojnie
Cytat:
Jest już wczoraj kupiłam

Gucia, zgadnij co pije???

Pokrzywę
no nic... jakie to zdrowe....

na Groszka orbicie

Syzyf była kobietą
konspiracja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-25, 14:15   #798
elalank
Zadomowienie

sexy body- bardzo dobrze, ze zrobiłaś awanturę!!!! Należało im się!!

Cytat:

nie wiem czy jest nowy numer! ja też dostałam stertę gazet o tematyce dzieci, ale raczej rzadko do nich zaglądam... Czasem mnie najdzie i sobie przejrzę kilka stron

a dziś na obiad mam "łazanki" - makaron z kapustą kiszoną i boczkiem

elalank jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-25, 14:17   #799
magdawikp
Wtajemniczenie

Gucia nie wszyscy urzędnicy są nie douczeni
ja jak czegoś nie wiem to mówię wprost, ze sie nie orientuję, ale dla mnie jest oczywiste, ze w przepisach na których pracuję musze sie bardzo dobrze orientować
a swoją droga Sexy dobrze zrobiłaś miałaś rację - tak ciężko było jej powiedziec prawdę i Cię poinformować to musi posłuchać a ciaża nic do tego nie ma - nie będąc w ciąży też nalezy tak reagować, ale oczywiście jak sie ma racje i o tym też trzeba pamietać

---------- Dopisano o 14:17 ---------- Poprzedni post napisano o 14:16 ----------

Domi dzięki za tytuły o kilku słyszałam od tej znajomej
Stary 2009-09-25, 14:29   #800
lucky1910
Rozeznanie

GG do lucky1910

Cytat:
Napisane przez Maria2008 Pokaż wiadomość
lucky1910 dzięki za info

malina81 chyba nie potrzebnie zaczełam szukać po necie

Ja mam brać co 4 h po pół tabletki
ja brałam pocalej tabletce - Nie matrw się Maria - po najdalej kilkudniach organizm Ci się uspokoi i przyzwyczai) a i Isoptin najlepij wziąż 5-10 min wcześniej przed Fenoterolem to znacznie łagodzi jego działanie - polecam

QUOTE=kachula27;14432678]

[/QUOTE]

Kachulka - o to są gziki z ziemniaczkami??? nigdy tej nazwy nie syszałam..

ja jestem tmczasowo zwolniona z gotowania - moja mama na zmianę z tz-em gotuje jak ja muszę lezć
wczoraj dostałam upragnione gołąbki a jutro bęzie pieczona kaczucha manim mniam

co do gazetek to ja najbardzej lubię czytać "mam dziecko" mam wrażenie że tu jest najwięcej praktycznych porad i najmniej się powtarzają
lucky1910 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-25, 14:40   #801
magdawikp
Wtajemniczenie

a ja to mam jednak sklerozę miaąm to już napisać ale sie śpieszę

Lucky fajnie, ze jesteś, i jak ma kto gotować to niech gotują
Kareniną też jestem zaskoczona, ale może uda się dłuzej
Stary 2009-09-25, 14:40   #802
kachula27
Zakorzenienie

Cytat:
Niestety, w urzędach ludziska są niedouczeni z zakresu swoich obowiązków, ani z tego czym się zajmują.

Kiedyś miałam problemy przez taką jedną w urzędzie pracy tu w Niemczech. Pani stwierdziła, że ja nie potrzebuję zezwolenia na pracę, a potem okazało się, że jednak potrzebowałam, a pracowałam już kilka miesięcy (jak się okazało na czarno ). Potem musiałam siedzieć w domu przez 4 tygodnie, bo miałam zakaz pracy, bez wypłaty i w cholernej niepewności, czy mi to zezwolenie wydadzą. A wszystko przez jedną sierotę z urzędu, która chyba tylko wie jak opiłować sobie paznokcie

Nie wiedziałam Kasiu, że pyrki z gzikiem są takie ogólnopolskie Myślałam, że to danie regionalne z Wielkopolski. Chociaż w sumie z woj. lubuskiego do wielkopolskiego jest rzut beretem
A no rzut beretem a pyrki z gzikiem uwielbiam

Cytat:
Sexy, z nimi to tak zawsze
Dobrze, że im sie oberwało, tylko Ty sie niepotrzebnie zdenerwowoałas, no już dobrze, spokojnie

Jest już wczoraj kupiłam

Gucia, zgadnij co pije???

Pokrzywę
no nic... jakie to zdrowe....
Dziekuje juz wlasnie tez wrocilam z kiosku i na szczescie jeszcze bylo kilka sztuk bo dalej by mi sie isc nie chcialo
Pokrzywka...na zdrowie

Cytat:
Napisane przez elalank Pokaż wiadomość
sexy body- bardzo dobrze, ze zrobiłaś awanturę!!!! Należało im się!!

nie wiem czy jest nowy numer! ja też dostałam stertę gazet o tematyce dzieci, ale raczej rzadko do nich zaglądam... Czasem mnie najdzie i sobie przejrzę kilka stron

A ja lubie czytac wlasnie gazetki takie zawsze to na chwile oderwe sie od netu i poczytam normalna gazetke

Cytat:
ja brałam pocalej tabletce - Nie matrw się Maria - po najdalej kilkudniach organizm Ci się uspokoi i przyzwyczai) a i Isoptin najlepij wziąż 5-10 min wcześniej przed Fenoterolem to znacznie łagodzi jego działanie - polecam

QUOTE=kachula27;14432678]

Kachulka - o to są gziki z ziemniaczkami??? nigdy tej nazwy nie syszałam..

co do gazetek to ja najbardzej lubię czytać "mam dziecko" mam wrażenie że tu jest najwięcej praktycznych porad i najmniej się powtarzają

Kochana pyry z gzikiem to zwykle ugotowane ziemniaczki z twarogiem
Ja twarog robie tak jak do kanapeczek czasami np z rzodkiewka,cebulka itp no i do tego ugotowane ziemniaki,niektorzy gotuja w mundurkach i to chyba tak jestw przepisie a ja obieram sobie odrazu i takie obrane gotuje

A u mnie jednak dzis na obiad kalafior,poszlam do sklepu i zobaczylam takie piekny kalafiorem i sie do mnie usmiechal wiec nie moglam go nie kupic wlasnie sie gotuje

Odchudzanko od 28,01,13
Jest mnie mniej o 19,5kg
Stary 2009-09-25, 14:42   #803
malina81
Zadomowienie

Cytat:

Ja jak byłam w ciąży z Kubą to zaczytywałam sie we wszystkich gazetkach o dzieciach- nawet mam je do dzisiaj ale jakoś nie mam takiego "polotu" do czytania jak kiedyś

A jeśli chodzi o obiad to moj kuraczak juz w piekarniku, do tego ziemniaczki i pomidory w śmietanie
Stary 2009-09-25, 14:45   #804
gucia6
Zakorzenienie

Cytat:
Gucia nie wszyscy urzędnicy są nie douczeni
ja jak czegoś nie wiem to mówię wprost, ze sie nie orientuję, ale dla mnie jest oczywiste, ze w przepisach na których pracuję musze sie bardzo dobrze orientować
Ależ ja nie mówię, że wszyscy Doskonale wiem, że są tacy, którzy rzetelnie wykonują swoją pracę. I chwała bogu za to
Albo jak ty, mówią wprost, że się nie orientują.
Chodzi mi o takich, którzy ściemniają, że się na wszystkim znają, podają informacje, które nie są prawdziwe i w rzeczywistości przez takich człowiekowi się tylko ciśnienie podnosi i włosy siwieją

A ja siedzę w domu i kwitnę. Miał dziś przjść kurier z przesyłką, prawdopodobnie laktator i tak czekam i czekam, a chciałam wyjść na spacer No nic, przynajmniej łazienka już się lśni, kuchnia do połowy, to biorę się za odkurzacz (co by kuchnia lśniła całkiem )

Edytowane przez gucia6
Czas edycji: 2009-09-25 o 14:49
Stary 2009-09-25, 14:51   #805
kachula27
Zakorzenienie

Bravurko a jak Patrys?w nocy jest grzeczny czy daje rodzicom popalic?

Odchudzanko od 28,01,13
Jest mnie mniej o 19,5kg
Stary 2009-09-25, 14:53   #806
paczka22
Raczkowanie

GG do paczka22

KACHULA - tak z nikola wszystko wporządku już.Zaczyna jeśc już pije dużo.Wraca wszystko do normy.

A ze mną idę do okulisty bo ja od małego miałam problemy z oczami wiem że grozi mi ślepota wiem że źle widze ale niechcę jak narazie mówić nic Grzeskowi.To znaczy on wie o tym że powinnam nosić okulary ale ja niechce iśc do lekarza w ciąży bo boje się że coś się stanie wiem że to oczy ale krople różne są prawda.Moja siostra krzyczy na mnie i mówi że jestem kompletną idiotką ale ja do prywatnego okulisty niepójde a takiego normalnego mamy w Szczecinie dopiero bo tu w gryfinie niema..Moj e kochanie wróci o 16-17 ja już zjadłam obiadek zupę kalafiorową.
Pójdę do okulisty jak urodzę chyba że jednak będę musiała iść w tym miesiącu bo gorzej będzie jak urodzę.Oczy mogą mnie boleć od podwyższonego ciśnienia w oczach.Nic kończe nudzić wam później zajrze idę się położyć.
Stary 2009-09-25, 15:06   #807
AsiCcccCA
Zakorzenienie

GG do AsiCcccCA

Wysprzątane ...chyba sie położe na chwile ,jakaś taka zmęczona jestem ....a dziś wieczorkiem ide do koleżanki na seans filmowy i jedzonko
Stary 2009-09-25, 15:07   #808
kachula27
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez paczka22 Pokaż wiadomość
KACHULA - tak z nikola wszystko wporządku już.Zaczyna jeśc już pije dużo.Wraca wszystko do normy.

A ze mną idę do okulisty bo ja od małego miałam problemy z oczami wiem że grozi mi ślepota wiem że źle widze ale niechcę jak narazie mówić nic Grzeskowi.To znaczy on wie o tym że powinnam nosić okulary ale ja niechce iśc do lekarza w ciąży bo boje się że coś się stanie wiem że to oczy ale krople różne są prawda.Moja siostra krzyczy na mnie i mówi że jestem kompletną idiotką ale ja do prywatnego okulisty niepójde a takiego normalnego mamy w Szczecinie dopiero bo tu w gryfinie niema..Moj e kochanie wróci o 16-17 ja już zjadłam obiadek zupę kalafiorową.
Pójdę do okulisty jak urodzę chyba że jednak będę musiała iść w tym miesiącu bo gorzej będzie jak urodzę.Oczy mogą mnie boleć od podwyższonego ciśnienia w oczach.Nic kończe nudzić wam później zajrze idę się położyć.
Paczka ale juz do lekarza!!!!!!!!!ja sama nosze okulary i bede nosic cale zycie bo mam taka wade ale dla mnie to jest troche nieodpowiedzialne to co teraz mowisz!!!!!!A moze masz taka wade ze bedziesz musiala miec cesarke?A powiedzialas w ogole swojmu ginekologowi ze masz wade wzroku???A czasami po porodzie zacznie Ci sie pogarszac wzrok bo powinnas np miec cesarke a urodzisz normalnie i co wtedy?????Jak wychowasz dzieci skoro sama piszesz ze grozi Ci slepota??Wiesz ja lekarzem nie jestem ale naprawde uwazam ze jak najszybciej powinnas sie zglosic do okulisty,z oczami naprawde nie ma zartow

Odchudzanko od 28,01,13
Jest mnie mniej o 19,5kg
Stary 2009-09-25, 15:10   #809
domi7ks
Zakorzenienie

Paczka lepiej sie wybierz do okulisty:/ jak bedziesz rodzila naturalnei to sie moga rózne rzeczy z oczami stać:/

Ja mam wade jakos -1,5 i chyba sie niedlugo wybiore do mojej okulistki. Zobaczymy co powie.

Dziewczyny co sadzicie o tej karuzeli na łóżeczko????bo powiem szczezre ze te Fischer Price są zbyt drogie i juz sama nie wiem. A ta ponizsza jest u mnie w sklepie za 60 pare zł

http://www.allegro.pl/item746146584_...2_374_hit.html

domi7ks jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-25, 15:11   #810
brombusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sexy body Pokaż wiadomość
Kochana powinnaś złożyć skargę na tę panią, która Cię wprowadziła w błąd i oczywiście żądać zwrotu wpłaty

Cytat:
Napisane przez martaN23 Pokaż wiadomość
dziś na obiadek ziemniaczki do tego karczek w sosiku i surówka z kapusty kiszonej albo buraczki jak kto woli
Mniam

Cytat:
Napisane przez elalank Pokaż wiadomość
Też lubię, chociaż to takie "gorolskie jedzenie"

Cytat:
Kochana pyry z gzikiem to zwykle ugotowane ziemniaczki z twarogiem
Ja twarog robie tak jak do kanapeczek czasami np z rzodkiewka,cebulka itp no i do tego ugotowane ziemniaki,niektorzy gotuja w mundurkach i to chyba tak jestw przepisie a ja obieram sobie odrazu i takie obrane gotuje
Czyli gzik to twaróg
W życiu takiego czegoś nie jadłam, chociaż może być dobre
Widzę, że to taka inna wersja lekkiego obiadku, u mnie to się raczej je kartofle z maślonką, omaszczone spyrkami

Cytat:
Napisane przez malina81 Pokaż wiadomość
A jeśli chodzi o obiad to moj kuraczak juz w piekarniku, do tego ziemniaczki i pomidory w śmietanie
Ten kurczaczek taki chrupiący

U mnie gulasz dochodzi, do tego dziś kasza gryczana, bo dawno nie było i ogórki kiszone mojej Mamy

Rany, ale się głodna zrobiłam

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości