Majowo-czerwcowe maluszki opuściły nasze brzuszki-szczęśliwe mamy i ich szkraby '09 - Strona 147 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-09-25, 14:56   #4381
Carolajna24
Zakorzenienie

Dot.: Majowo-czerwcowe maluszki opuściły nasze brzuszki-szczęśliwe mamy i ich szkraby

Małgosia ja już keidyś pisałam że chcę jeszce jedno dziecko A mam już dwójke Jak mówie znajomym że planuje kolejne to się w czoło stukają i patrzą jak na wariatkę Starsza ledwo co odchowana Michas malutki a ja wariatka o okolejnym myśle.
A teksty pod tytułem zmarnujesz sobie życie, młoda jestes itp to codzienność
A mi jeszcze nic nie dało tyle szczęścia co dzieci Może przez to że porody miałam jak wyjście do toalety a dzieciaczki meeeega grzeczne i nie kłopotliwe

Agusia słodziak Filipek jest! Mój Michaś zasypia identycznie Tylko z tą różnicą że całkowicie na boku a pieluszka musi być naciągnięta na pół buzi

Superzabula a mój nie robił od wtorku Chyba musze mu ugotować takiej marchewki może coś go ścignie do toalety

Edytowane przez Carolajna24
Czas edycji: 2009-09-25 o 14:58
Carolajna24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-25, 15:05   #4382
gosikk_s
Zakorzenienie

Dot.: Majowo-czerwcowe maluszki opuściły nasze brzuszki-szczęśliwe mamy i ich szkraby

Aguśka, żeby Mycha potrafił tak usypiać

Superzabula, Mycha po marchewce to od poniedziałku nie zrobił kupki wolałabym żeby go pogoniło

ALEKS 09.05.2009 r. 2790g i 51 cm

ANIKA 05.04.2011r. 3120g i 56cm
gosikk_s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-25, 15:40   #4383
superzabula
Zadomowienie

carolajna, gossik Jasiek na szczescie codziennie robi kupala, odpukac dzis rano juz walnal normalna, a teraz przyspieszona po mamy marchewce oby Wasze dzieciaczki robily bez przyspieszenia

Fitness czy bieganie?
Nie ograniczaj się, połącz jedno z drugim
bądź szczęśliwa!!!

superzabula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-25, 15:47   #4384
gosikk_s
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez superzabula Pokaż wiadomość
carolajna, gossik Jasiek na szczescie codziennie robi kupala, odpukac dzis rano juz walnal normalna, a teraz przyspieszona po mamy marchewce oby Wasze dzieciaczki robily bez przyspieszenia
Mycha do niedawna też robił ale teraz miewa problemy A marchewka chyba je pogłębiła...

Stary 2009-09-25, 16:02   #4385
michaela
Raczkowanie

Czesc dziewczyny
Bylismy dzis cala rodzinka na kontroli u dentysty i Maxiula oczarowal wszystkie panie a najwazniejsze moje zabki zdrowe

Przylaczam sie do klubu tych krzywo-cyckowych choc niema sie z czego smiac i mam nadzieje ze jak przestane karmic to wszystko wroci do normy.Tak przynajmniej mi lekarka powiedziala

Dziewczyny te ktore dokarmiaja jakie dajecie kaszki na noc zeby dzieciaczki lepiej spaly?tzn jakiej firmy tak konkretnie bo ja zielona jestem I trzeba je na mleczku modyfikowanym przygotowywac? Maxiula tak jak kiedys spal 5 godz cyc i dalej 5godz to teraz najwyzej 3-4 godz i juz sie budzi a potem to potrafi co godzine

Kuroikaze - Gratulacje pierwszego zabka A czy niepowinna najpierw dolna jedynka wyjsc

Aguśkaa83-Sliczny ten twoj synus i super sam zasypia

Moj to robi dalej ze 2 kupki dziennie i jak tylko slysze to go rozbieram na szybko bo mu wycieka i mam stos prania.
Dalam malemu marchewke i niechce jesc jablko tez srednio mu smakuje najlepiej tylko by na cycku siedzial
michaela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-25, 16:04   #4386
Mell_xx
Wtajemniczenie

Mam chwile wolnego wiec wpadłam do Was...
Od wczoraj jestem juz w Holandii, domek troche ogarniety, obiad zrobiony dzidzia spi...
Wczoraj bylismy na wizycie kontrolnej i szczepeniu
Aleks Wazy 6730 a ostatnio 6150 wiec nie przybral na wadze tak duzo jak ostatnio -ok 1kg. Moze to i dobrze bo przeciez jakby w takim tempie rosł to... teraz podobno dzieci juz troszke wolniej tyją tymbardziej ze juz juz co 3h i w nocy tylko raz lub dwa, a kiedys czesciej.
Po szczepieniu jak ostatnio wieczorem dostal ataku placzu i wtedy nic go nie uspokaja, albo na chwile przestaje i znow placze wiec dalam mu Vibrucol i pomogł szybciutko.
Moj mały chlopczyk chcialby juz sam siedziec bo z lezaczka tak sie dzwiga ze szok!!! Nie poddaje sie i probuje raz za razem...
A teraz zabieram sie do czytania bo jestem ciekawa co u Was.
Narazie zauwazyłam tylko ze Magducha ma sliczny opis -piękny tzn . ten wierszyk na dole..
Stary 2009-09-25, 16:06   #4387
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosikk_s Pokaż wiadomość
Dziewczyny, Mycha ostatnią porządną kupę robił w poniedziałek We wtorek i środę wycisnął jakąś odrobinę, wczoraj nic i dziś jak na razie też. Od poniedziałku jemy marchewkę, najpierw był sok a teraz papka choć ona wylądowała głównie na śliniaku. Mam wrażenie że Mycha ma zaczerwienioną buzię, nie krostki tylko jakby rumień. Czy to mogą być objawy nietolerancji???
Malgosiu jesli sie martwisz pojdz do lekarza, bo ciezko ocenic czy to moze byc nietolerancja...
Cytat:
Napisane przez Carolajna24 Pokaż wiadomość
Agusia słodziak Filipek jest! Mój Michaś zasypia identycznie Tylko z tą różnicą że całkowicie na boku a pieluszka musi być naciągnięta na pół buzi
no to Filipka jak za bardzo na bok ukladam to wtedy czesto na brzuszek sie przekreca a pieluszke ma na polowie twarzy przewaznie ale tu akurat juz byl mocno spiacy i wtedy mu to lata byleby go pieluszka gdzies dotykala, byleby podusia za pleckami byla i smok w buzce
Cytat:
Aguśka, żeby Mycha potrafił tak usypiać
za jakis czas bedzie tak usypiac, ja wczesniej Filipa tez na rekach bujalam
16.05.2009 godz. 11:55
SZYMONEK

08.03.2012 GODZ. 18:47

Najpiękniejsze dni w moim życiu!

Aguśkaa83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-25, 16:17   #4388
gosikk_s
Zakorzenienie

Michaela, no to super że ząbki zdrowe Aleks też jak na razie nie zachwyca się nowymi smakami

Mell, duże chłopię z Aleksa a jaki silny

---------- Dopisano o 16:17 ---------- Poprzedni post napisano o 16:12 ----------

Aguśka, u pediatry byliśmy wczoraj ale rozmawialiśmy tylko o przeziębieniu. Wypadałoby teraz parę dni poczekać Na razie odstawiam marchewkę i czekam na kupkę

Stary 2009-09-25, 16:20   #4389
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan

mój robię kupcie raz dziennie codziennie je tak co 4-4,5h.Po kąpieli ok 20 dostaje ost posiłek kładę go do łóżeczka i śpi do 5-6rano nie raz się obudzi o 3.Ost ważył 6,400-6500 i ma ok 68 -69cm.Mało płacze ogólnie jest kochany.Wczoraj się kapał ze mną w wannie
blondynkapoznan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-25, 17:12   #4390
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Cytat:

Aguśka, u pediatry byliśmy wczoraj ale rozmawialiśmy tylko o przeziębieniu. Wypadałoby teraz parę dni poczekać Na razie odstawiam marchewkę i czekam na kupkę
wiesz co Gosiu, Filip np zaczal bardzo fajne i regularnie kupki robic odkad zaczelam mu podawac soczek z marchewki, bo np po zupkach juz kupka jest gestsza.
16.05.2009 godz. 11:55
SZYMONEK

08.03.2012 GODZ. 18:47

Najpiękniejsze dni w moim życiu!

Aguśkaa83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-25, 17:44   #4391
iwcia dens
Rozeznanie

GG do iwcia dens

czesc dziewczynki wczoraj w nocy wrocilismy z Poznania dzis odprawilismy tesciow i niedawno zasiadlam do czytania rany przez poltora dnia naskrobalyscie 6 stron szok
ja tak a szybko pomyslalam ze napisze bo mnie Boszenka zaispirowala tym co napisala:
Cytat:
Napisane przez boszenka69 Pokaż wiadomość
A może Mały potrzebuje bardziej kalorycznych posiłków na noc. Nie wiem czy podajesz mu kaszkę przed snem czy nie.
Dla porównania... Moja Blancia na samym mleczku położona o 20 budzi się o 2-3 na jedzonko. A po mleczku z kleikiem kukurydzianym lub kaszką przesypia aż do 6-7.
wiec moje pytanie dziewczynki jak od kilku dni daje malemu lyzke kaszki badz kleiku do mleka na noc( jego przyrzadzam 150) i toleruje dobrze a teraz bym chciala dac mu wiecej zeby bylo syte bo ludze sie ze moze mi dluzej pospi to ile mam tego wsypac do mleka tak jak zalecaja te 6 lyzek-tylko mam smoczek ten z krzyzykiem z lovi wiec czy maly da rade z tego pocagnac takie geste? czy zrobic ta kaszke z woda?? napiszcie prosze tak chcialabym sie wyspac

dobra lece dalej czytac pozdrowki
iwcia dens jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-25, 17:57   #4392
Carolajna24
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iwcia dens Pokaż wiadomość

wiec moje pytanie dziewczynki jak od kilku dni daje malemu lyzke kaszki badz kleiku do mleka na noc( jego przyrzadzam 150) i toleruje dobrze a teraz bym chciala dac mu wiecej zeby bylo syte bo ludze sie ze moze mi dluzej pospi to ile mam tego wsypac do mleka tak jak zalecaja te 6 lyzek-tylko mam smoczek ten z krzyzykiem z lovi wiec czy maly da rade z tego pocagnac takie geste? czy zrobic ta kaszke z woda?? napiszcie prosze tak chcialabym sie wyspac

dobra lece dalej czytac pozdrowki
To zależy jaką masz kaszkę Bo jeśli mleczno-ryżową to na wodzie a jeśli ryżową to na mleku I spróbuj dzisiaj wsypać 2 łyżi i stopniowo zwiększaj, zobaczysz jaką Mały najbardziej lubi. A dlaczego butlą podajesz? Jak zrobisz z 6 to mu będzie ciężko zjeść przez smoczek ale rzadszą jak najbardziej ja podaje kaszki łyżeczką
Stary 2009-09-25, 18:18   #4393
Małgosia:)
Wtajemniczenie

Cytat:
Małgosia, o nie, ja nie tęsknię za noworodkiem, szczerze mówiąc bardzo się cieszę że Mycha jest coraz starszy Dla mnie początki były strasznie trudne, na razie nie mam najmniejszej ochoty na powtórkę Mycha też nosi 68, spodenki i pajace są akurat a bluzki za długie
Czyli nie tylko mój taki mały.... A waży skubaniec prawie 7 kilo.
Mój ostatnia kupa była w niedziel, a 2 razy w tym tyg zrobił malutkiego kleksa. Ale on już tak ma i nic nie poradzę. Pani z BoboVity mi napisała że Jabłuszko z dynią (słoiczek) powoduje delikatne rozrzedzenie kupki. Ja spróbuję od jutra.

Cytat:
Małgosia ja już keidyś pisałam że chcę jeszce jedno dziecko A mam już dwójke Jak mówie znajomym że planuje kolejne to się w czoło stukają i patrzą jak na wariatkę Starsza ledwo co odchowana Michas malutki a ja wariatka o okolejnym myśle.
A teksty pod tytułem zmarnujesz sobie życie, młoda jestes itp to codzienność
A mi jeszcze nic nie dało tyle szczęścia co dzieci Może przez to że porody miałam jak wyjście do toalety a dzieciaczki meeeega grzeczne i nie kłopotliwe
No ja też chcę trójkę...

Następne z jakieś 2-3 lata bym chciała. Tzn. Chciałabym już być w ciązy, ale rozsądniej będzie za jakiś czas.

Cytat:
Napisane przez michaela Pokaż wiadomość
Przylaczam sie do klubu tych krzywo-cyckowych choc niema sie z czego smiac i mam nadzieje ze jak przestane karmic to wszystko wroci do normy.Tak przynajmniej mi lekarka powiedziala

Maxiula tak jak kiedys spal 5 godz cyc i dalej 5godz to teraz najwyzej 3-4 godz i juz sie budzi a potem to potrafi co godzine
A to może i mnie krzyż tak bardzo boli od cycków?!

Mój śpi ok 4-5 godzin, potem 2 godziny i potem zdarza mu się już co godzinę wstawać na jedzenie. Ale on tylko cyckowy, ni dokarmiam. Tak walczyłam o mleczko to mam, mimo że go dokarmiałam jak miał 2 miesiące przez 2 tyg.

Cytat:
Napisane przez Aguśkaa83 Pokaż wiadomość
no to Filipka jak za bardzo na bok ukladam to wtedy czesto na brzuszek sie przekreca a pieluszke ma na polowie twarzy przewaznie ale tu akurat juz byl mocno spiacy i wtedy mu to lata byleby go pieluszka gdzies dotykala, byleby podusia za pleckami byla i smok w buzce

za jakis czas bedzie tak usypiac, ja wczesniej Filipa tez na rekach bujalam
Może mój tak będzie spał.... Bo na razie to na rękach... i to jeszcze z wielką awanturą. Mówię Wam, taki nocny marek mi się trafił że szok.

Czy ktoś oprócz mnie i Rumiankowej karmi jeszcze cycusiem? Bez dokarmiania? Bo chciałam zapytać jak i czy już rozszerzacie dietę maluszkom?
Małgosia:) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-25, 18:32   #4394
Carolajna24
Zakorzenienie

małgosia nie krzyż boli michaele ale ma dwa różne (krzywe) cycki
ale mnie rozbawiłąś
hahaha
Ja karmie cycem ale od 3 tyg Mały je kasze i teraz warzywka i owoce. a o wprowadzaniu pisałyśy wczesniej jakies 4 str wstecz i boshenka dała nawet skan z poradnika poczytaj sobie
a ten poradnik przysyłają po rejestracji na nutricii

Edytowane przez Carolajna24
Czas edycji: 2009-09-25 o 18:34
Stary 2009-09-25, 19:02   #4395
michaela
Raczkowanie

Cytat:
ale mnie rozbawiłąś
hahaha
Ja karmie cycem ale od 3 tyg Mały je kasze i teraz warzywka i owoce. a o wprowadzaniu pisałyśy wczesniej jakies 4 str wstecz i boshenka dała nawet skan z poradnika poczytaj sobie
hihihi a ja juz pomyslalam ze Malgosia to mnie wkreca z tym krzyzem

Cytat:
Napisane przez Małgosia:) Pokaż wiadomość
Czyli nie tylko mój taki mały.... A waży skubaniec prawie 7 kilo.
Mój ostatnia kupa była w niedziel, a 2 razy w tym tyg zrobił malutkiego kleksa. Ale on już tak ma i nic nie poradzę. Pani z BoboVity mi napisała że Jabłuszko z dynią (słoiczek) powoduje delikatne rozrzedzenie kupki. Ja spróbuję od jutra.

No ja też chcę trójkę...

Następne z jakieś 2-3 lata bym chciała. Tzn. Chciałabym już być w ciązy, ale rozsądniej będzie za jakiś czas.

A to może i mnie krzyż tak bardzo boli od cycków?!

Mój śpi ok 4-5 godzin, potem 2 godziny i potem zdarza mu się już co godzinę wstawać na jedzenie. Ale on tylko cyckowy, ni dokarmiam. Tak walczyłam o mleczko to mam, mimo że go dokarmiałam jak miał 2 miesiące przez 2 tyg.

Może mój tak będzie spał.... Bo na razie to na rękach... i to jeszcze z wielką awanturą. Mówię Wam, taki nocny marek mi się trafił że szok.

Czy ktoś oprócz mnie i Rumiankowej karmi jeszcze cycusiem? Bez dokarmiania? Bo chciałam zapytać jak i czy już rozszerzacie dietę maluszkom?
Dokladnie chodzilo mi o krzywe cycki o czym dziewczyny juz tu pisaly
Ja tez bylam tylko cyckowa ale od tygodnia wprowadzam maluszkowi najpierw jablko potem marchewka i teraz chcialabym jakas kaszke mu dawac na noc bo mi sie wydaje ze cyckiem sie nienajada

Maxio wazy juz 8kg tzn tyle mial 2 tyg temu i 70cm ale niewyglada na upasionego wiec niewiem gdzie te kg sie mieszcza
michaela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-25, 19:54   #4396
Małgosia:)
Wtajemniczenie

Cytat:

Ja czytałam schematy żywienia, ale tam cyckowym dzieciom zalecają dawać dopiero po 6 m-cu.

Cytat:
Napisane przez michaela Pokaż wiadomość
hihihi a ja juz pomyslalam ze Malgosia to mnie wkreca z tym krzyzem

Dokladnie chodzilo mi o krzywe cycki o czym dziewczyny juz tu pisaly
Ja tez bylam tylko cyckowa ale od tygodnia wprowadzam maluszkowi najpierw jablko potem marchewka i teraz chcialabym jakas kaszke mu dawac na noc bo mi sie wydaje ze cyckiem sie nienajada

Maxio wazy juz 8kg tzn tyle mial 2 tyg temu i 70cm ale niewyglada na upasionego wiec niewiem gdzie te kg sie mieszcza
o to spory synek.

moj je jablko od 3 tyg. ale takie ze słoiczka. po surowym go brzuch boli. jadł jabłko z marchewka ale ga zatwardziło, a on i tak rzadko kupy robi.

Poczytam, o tym wprowadzaniu, ale mam straszne zaległosci i brak czasu i nie wiem co z tego wyjdzie...
Małgosia:) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-25, 20:00   #4397
Carolajna24
Zakorzenienie

http://wiadomosci.wp.pl/kat,1347,tit...wiadomosc.html
zobaczcie!

zaszła w ciąże będąc w ciąży
Stary 2009-09-25, 20:03   #4398
pakusia86
Zakorzenienie

Cytat:
zobaczcie!

ale czad

pakusia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-25, 20:03   #4399
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan

słyszałyście o tym wcześniaku z listopadowo-grudniowych mamuś? urodził się na początku sierpnia a jego mama znowu prawdopodobnie jest w ciąży a najlepsze to że miała cesarkę
Stary 2009-09-25, 20:08   #4400
Carolajna24
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blondynkapoznan Pokaż wiadomość
słyszałyście o tym wcześniaku z listopadowo-grudniowych mamuś? urodził się na początku sierpnia a jego mama znowu prawdopodobnie jest w ciąży a najlepsze to że miała cesarkę
chodzi Ci o bravurkę??
a skąd takie info?
Stary 2009-09-25, 20:11   #4401
pakusia86
Zakorzenienie

Cytat:
zartujesz chyba?

no widze ze nie zartujesz... poczytalam jej posty i ona rzeczywiscie jest w ciazy ....

hmmm...

Edytowane przez pakusia86
Czas edycji: 2009-09-25 o 20:18
pakusia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-25, 20:47   #4402
Fionka21
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Małgosia:) Pokaż wiadomość

Ja czytałam schematy żywienia, ale tam cyckowym dzieciom zalecają dawać dopiero po 6 m-cu.
ja miałam w planie dać kaszkę dopiero jak Zunia skończy 6 m-cy ale w praktyce wymiękłam bo jak skończyła 3 m-ce to zaczęła zjadać po 2 cyce przy jednym karmieniu, a jak ściągłam do butli, to było 200ml i zjadła.. ale dalej chciała..
wiec przebolałam takie karmienia co 1,5 godziny i jak tylko skonczyła
4 m-ce dostała 3 łyżki zupki jarzynkowej - tydzien temu..
później zjadła pół słoika jagódek z jabłkiem..
we wtorek jabłko z marchewką..
ale od wczoraj daje jej tylko raz dziennie 150 ml mojego mleka z 3 łyżkami stołowymi kaszki ryżowej z bananami.. i baardzo jej to odpowiada.. chociaz za godzine zjada cyca..
i tak to z tymi naszymi szkrabami jest.. małe kochane głodomorki
moja mała ma 7550 .. i 68 cm... smok mój słodki.. ale jej nie odmówie kaszki na wieczór

Fajnie jest być ważnym, ale ważniejsze jest być fajnym...
Fionka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-25, 20:52   #4403
Carolajna24
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pakusia86 Pokaż wiadomość
zartujesz chyba?

no widze ze nie zartujesz... poczytalam jej posty i ona rzeczywiscie jest w ciazy ....

hmmm...
a ja wywnioskowałąm że jest pęcherzyk ale nie widać tak do końca tego czy w środku co jest. Ale pewnie faktycznie początki ciąży
Stary 2009-09-25, 20:52   #4404
boszenka69
Zakorzenienie

Cytat:
zobaczcie!

Ale jaja
boszenka69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-25, 21:06   #4405
blondynkapoznan
Zakorzenienie

GG do blondynkapoznan

Cytat:
a ja wywnioskowałąm że jest pęcherzyk ale nie widać tak do końca tego czy w środku co jest. Ale pewnie faktycznie początki ciąży
i ona niby miała cc to nie wiem jak to będzie
Stary 2009-09-25, 21:11   #4406
marika2121
Zadomowienie

GG do marika2121

I zas mam ponad 3 stronki do nadrobienia

A my juz o 8:30 bylismy na spacerku, oczywiście była 30 minutowa drzemeczka, ale zdazylam zrobic zakupki i poszwędaliśmy sie 3 godzinki i później przyjechała moja znajoma posiedziała 2 godzinki i zaś w teren do rodziców, kolejny spacer i w domku o 18:30 i tak juz prawie pół godzinki dziecie mi śpi, a ja poogarniałam bałagan po kapieli.

Fionka - heheh ale sie usmiałam z Twojej oszczędnej tesciowie, koniecznie musz zrobic taki program , to wiesz jak będzie ci się coś psuło to buch tesciowej dasz i ona zrobi z tym pozytek. Cudne butki .

Carolajna - hehehe to az tyle cyców masz , nie no to u mnie podobnie całkie wychodzi bo od 24-24 to wychodzi 8 cyców około tyle że ja nie daje jeszcze kaszki i tak raz na dzień pół słoiczka zupki lub deserku. U mnie też zwraca jak się przeje żarłok mały ale dalej by cycał . Ale masz stopinke małą . A widziałas te komenty do tego tekstu? np. zamiast sie odchudzac to tylko żrą i sie rżną , jak to możliwe żeby ktoś chciał zerżnąc takiego słonia, szczęściara: ja jestem fajna laska a mój facet mnie nie bzyka ;-(

Małgosia - mój kiedyś zasypial koło 21 ale teraz daje mu jeśc koło 19 i max 20 śpi jakoś nie miał z tym problemu i pobudka tez zazwyczaj o 7 , może teraz go przestawisz bo szybciej robi sie ciemno. Ja karmie cycusiem i podaje juz małemu w jeden dzień pół słoiczka zupki a w drugi dzień pół słoiczka deserku i tak na zmianę.

esti - ja wcale nie podaje bo lekarka mi nie przepisała i pytałam czy mam dawac cebion to powiedziała że nie .

poiglocik - aleeee zryta tesciowa , no dobry pomysł niech mu fundnie tortille , niech Tż jej cosik powie.

Aguska - ale fajowe kapciuszki, tez musze jakies zakupic bo mam tylko takie buciki sztywne na zimę. Ale miał Filipek kolysankę a jak ciagnie smokaa .

superzabula - ooooo ale zazdroszczę takiego wypadu , hmmm.... a tylko w dzień ma takie marne spanko? Hehe Tż szuka u Ciebie wsparcia i żebyś mu mówiła no jasne skarbie kto by Cię nie chciał? . O Tyyy ,mie tu do pionu stawia a sama broi .

boszenka - no prosze jaka Blancia modna, juz nosi bransoletki i to na nóżce . Noooo to wymysliłas super diete tu napoje na spalanko a tu ptasie mleczko, chyba żadna taka nie pogardzi .

kuroikaze - nooo miałby pracowac na kopalni, wiem że to niby niebezpieczna praca ale moim zdaniem w każdej pracy może się cos przytrafic. A męzusia ładnie przywitałas z delegacji? . Ja puki Tż jest w Austrii to mialabym bio ziemniaczki, marcheweczkę i seler i cebuleee . Ale puki co daje na przemian zupkę i deserek i to po pół słoiczka więc nie warto mi gotowac. Górna jedynka? a ja myslałam że najpierw dolne wychodzą .

gosikk_s - no to może na wsi odetchnie maluszek i się wzmocni jego odpornosc na świeżym powietrzu, mojemu pomogło na katarek . Na wsi przeszedł a w domku zas dostał . A kadrowe zamiast zając sie robota to klachaja i wcinaja ciacha do kawy (nie wszystkie ).

blondynkapoznan - a ty karmisz cycusiem? ranyyy jak ja bym chciała miec takie przerwy między karmieniami .
Stary 2009-09-25, 21:13   #4407
Fionka21
Raczkowanie

Cytat:
jeżeli nie jest to dobrze dla niej.. a jeżeli jest.. to nie dobrze i dla niej i dziecka.. przecież tam jeszcze jest jakby nie było rana.. oby nie popękała przed końcem 30 tygodnia.. moja ciotka wytrzymała na szczęście i urodziła przez cc w 27 tyg i mam zdrowiutką 5- letnią kuzynkę..
ale strachu było co niemiara.. i leżenie w szpitalu od drugiego trymestru..... jakby nie było trzymam za nią kciuki..

Fajnie jest być ważnym, ale ważniejsze jest być fajnym...
Fionka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-25, 21:13   #4408
aljaka
szyciowa specjalistka :)

Cytat:
moja kuzynka ma dwóch synów. Pierwszego synka urodziła w 24tc przez cc. a drugiego (w terminie) dokładnie rok (bez 5 dni) później. Całą ciążę brała lek rozkurczowy, by jej się w brzuch nie porozłaził (upraszczam oczywiście), no i tego starszego nawet nie mogła na ręce wziąć, bo jej się trzęsły od tych leków. Trudno było na to patrzeć

pialjaka to kraina taka
a tu ja, sama ja
aljaka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-25, 21:15   #4409
blondynkapoznan
Zakorzenienie

GG do blondynkapoznan

Cytat:
Napisane przez Fionka21 Pokaż wiadomość
jeżeli nie jest to dobrze dla niej.. a jeżeli jest.. to nie dobrze i dla niej i dziecka.. przecież tam jeszcze jest jakby nie było rana.. oby nie popękała przed końcem 30 tygodnia.. moja ciotka wytrzymała na szczęście i urodziła przez cc w 27 tyg i mam zdrowiutką 5- letnią kuzynkę..
ale strachu było co niemiara.. i leżenie w szpitalu od drugiego trymestru..... jakby nie było trzymam za nią kciuki..
oby się u Niej też dobrze skończyło ja bym psychicznie tak szybkiej drugiej ciąży nie wytrzymała masakra

Marika ja nie karmiłam wogóle cycem
Stary 2009-09-25, 21:22   #4410
Mell_xx
Wtajemniczenie

kuroikaze Gratuluje pierwszego zabka, Michas przełamał ząbkowe lody ale Twoj synek przełamał górnoząbkowe lody

Carolajna ja tez chcialabym byc juz w ciazy ale to nierozsadne wiec czekam haha a tak na serio to bardzo chce przezyc to wszystko jeszcze raz

Poiglot czytam i nie wierze!!! I jak tu dobrze mowic o tesciowych, skoro one nie mysla... dobrze ze niedlugo "odlatuje"

Małgosia ja karmie tylko piersią narazie, ale moj jeszcze nie ma 4 miesiecy, narazie najada sie chyba bo jak dokarmiam go na spiąco o 22.30 to spi do 4, 5 a czasem do 6 wiec nie jest zle.
Wazy (wczoraj) 6730.

Michaela To spory ten twoj Maxio...ale i dlugi wiec waga sie rozchodzi...moj tez nie mały bo 6730 a ma 3 miesiace i tydzien, ale tez nie jest wcale gruby, rzekłabym ze zgrabniutki haha. Pokaz swoja dzidzie bo jeszcze nie widzialam

Boszenka juz pisałam Ci wczesniej ze Twoj avatarek przepiekny, pokaz wiecej zdjec swojej slicznotki...

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości