|
|||||||
| Notka |
|
| Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#31 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Cel 17-20 kg do Wakacji 2010- Ktoś ze mna?
witam Kobietki jestem tu nowa mimo że dawno zarejestrowana
czytam i czytam o tym odchudzaniu i jest mi troche lżej ze nie jestem sam z tym wielkim problemem;/ chcialabym schodnąc ładnym pare kg ale jaka ciezko mi sie za to zabrac,mam juz dośc tych spojerzen innym albo pytan czy w ciazy nie jestem chciałabym sie zapisac na basen ale czyje sie skrepowana chyba ze w jakims stroju do nurkowania zeby nic nie było widac kupiłam sobie stepper i mam rowerek stacjonarny ale chwila cwiczen na nich i dostaje zadyszki albo poprostu mi sie za raz to nudzi, jak Wy dodajecie sobie mobilizacji? chyba spróbuje z Wami to przezwyciężyc a moze jest tu ktos z rzeszowa moze jakies wspołne wypady na cwiczenia?
|
|
|
|
#32 |
|
Zakorzenienie
|
Melduje kolejny dzien zaliczony z bieganiem, brzuszkami oraz pompkami. A Wy dziewczynki? która dzis ruszyła tyłek...?
|
#33 |
|
Raczkowanie
|
Ja dodaje sobie mobilizacji patrząc na fotki, na których jeszcze półtora roku temu wyglądałam jak człowiek, a nie jak wieloryb. Od czasu do czasu wkładam spodnie, które po ciąży ledwie wchodziły mi do połowy łydki, a teraz zatrzymują się w okolicach ud
Nie jest to jakieś szałowe osiągniecie, ale zawsze! Co by nie mówić jednak 17kg już za mną ![]() Ja również melduje "PORUSZENIE TYŁKIEM" rano brzuszki+twister przed chwilą twister+leg magic Jestem umordowana, KOLACJI NIE ZJEM ![]() 87...80-75-70-69-68-67-66-65-64-63-62-61- ? 57?![]() |
|
|
|
#34 |
|
Raczkowanie
|
ja dzisiaj zrobilam 8 min abs i 40 min hula-hopu
jutro pobiegam
|
|
|
|
#35 |
|
Raczkowanie
|
Ja dzisiaj się niestety nie ruszyłam. Po całym dniu zawalonym i dwóch godzinach jazdy, jestem totalnie wykończona.
Jutro za to na siłownię się wybieram i mam zamiar zacząć regularnie biegać
Zrzucę ciężar twych kłamstw, powtarzanych co dnia Zacznę wierzyć w to że żyć bez ciebie się da Obiecam otrzeć swe łzy, już wiem nie po to mam być By się zadręczać, do wnętrza, swój krzyk chować, nie tego chcę Dziś nie tego chcę. |
|
|
|
#36 |
|
Raczkowanie
|
Ja melduję ,że jem 6 posiłków dziennie + zielona herbata. Wciągam brzuch. Na razie zero ćwiczeń
![]() Myślicie że 6 to nie za dużo ? Oczywiście małe są to posiłki. Np. jogurt to JUŻ jeden posiłek ![]() Macie jakieś fajne strony z ćwiczeniami? I wciągam brzuch ... I tak od 18-19 już nic nie jem
|
|
#37 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wiec spokojnie z tym jedzeniem. Przypomniał mi sie taki tekst: ,,SNIADANIE zjedz sama, OBIADEM podziel sie z przyjacielem, KOLACJE oddaj wrogowi" - a dodatkowo radze przeczytac na dietetyce: przykładowe jadlospisy na R (edukcje) http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=309561 oraz najczesciej zadawane dietetyczne pytania http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=195668 super tematy i rozwiazuja czesc naszych pytan
Żyję po raz drugi ... teraz wszystko musi być na 100% !!! Edytowane przez Mini82 Czas edycji: 2009-09-25 o 09:42 |
|
|
|
|
#38 |
|
Zadomowienie
|
Witam, ja tez chetnie sie przylacze... Mam do zrzucenia jeszcze jakies 20kg, wiec strasznie duzo, ale za mna juz 12. To wszystko pozostalosci po ciazy sprzed 2,5 roku... W maju zmobilizowalam sie i postanowilam cos ze soba zrobic... Ograniczylam slodkosci, fast foody, przerzucilam sie na ciemne pieczywko, wiecej warzyw, mniej weglowodanow. No i najwazniejsze godzinke dziennie jezdzilam na rowerku stacjonarnym i robilam po 30 brzuszkow dziennie... no i 12kg zniknelo...
Teraz jeszcze jakies 20kg, nie spieszy mi sie, bo wiem, ze dlugotrwale odchudzanie to najskuteczniejszy sposob na pozbycie sie zbednych kg bez ryzyka ich powrotu... Ostatnio nawet zapisalam sie na silownie i aerobic i 4 razy w tygodniu po godzince cwicze sobie... Przyjmiecie mnie do siebie?? zapomnialam dodac, mam 160cm i waze 72kg...
|
|
#39 |
|
Raczkowanie
|
Witamy serdecznie
|
#40 |
|
Zadomowienie
|
Pulpecik88 czy widzisz jakies efekty po cwiczeniach na twisterze? Bo ja mam twisterek, ale w sumie jakos nie moge zabrac sie za cwiczenia na nim... Na co pomaga?
|
|
#41 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Witam nową pogromczynię walki z kg ![]() Tez mam twisterka, maly niepozorny mieszkający pod krzesłem a jednak daje naprawde dobre rezultaty w walce z boczkami. Cwiczylam na nim dosc sporo gdy robilam a6w. Tylko nie byłam w stanie wiecej niz po 10 min naraz poniewaz dostawalm ogromnej kolki Ale Skarbie nasz nowy, kazde urzadzenie działa i kazdt ruch reką działa - wiec ... bedziesz z siebie zadowolona jak tylko zaczniesz sie na nim dobrze bawic ![]() ps. ja krecilam zawsze ogladajac jakis serial teraz mi sie kojarzy z ,,na wspolnej" moze ... znow do niego wroce? Narazie sie bawie bieganiem i agrafką vel. motylkiem
|
|
#42 |
|
Raczkowanie
|
Na górną część brzucha, talie, jest to troche męczące i zacząć jest faktycznie ciężko. Początkowo robiłam po minucie kilka razy dziennie. Stopniowo wydłużałam ten czas, po tym jak doszłam do 6min trochę się rozleniwiłam i już nie jest to takie hop siup
Teraz znów zaczynam ćwiczyć pełną parą. A jeśli chodzi o efekty, to są. Nie wiem jakie byłby gdybym tylko używała twistera, ale do tego robie jeszcze ok 100 brzuszków (oczywiście nie na raz, po 10-20 robie krótką przerwę i lece dalej)---------- Dopisano o 09:40 ---------- Poprzedni post napisano o 09:38 ---------- PS czy któraś zaliczyła poranny trening? -Ja zaliczyłam
|
#43 |
|
Raczkowanie
|
Ale mi napędzacie dziewczyny smaka na tego twistera
A ok 2 tyg temu widziałam go w sklepie sportowym w kolorze różowym Myślicie że jak ma się niezłą oponkę na brzuchu to coś da? Chodzi mi o redukcję... a i jeszcze coś ... Czy to dobry pomysł ,że najpierw zajmę się samymi aerobami(kardio) a dopiero po utracie 10 kg zacznę ćwiczyć siłowo.........?
|
|
#44 |
|
Zadomowienie
|
Szczerze to ja sie nie znam, ale jak bylam ostatnio na silowni, to moj trener kazal mi robic i cardio i silowe, choc mowilam mu ze chce zgubic poki co pare kg...
|
|
#45 |
|
Raczkowanie
|
Oponka...hmm moj mąż nazywa moją oponkę "wałeczkiem przeciwpowodziowym" chociaż osobiście jak dla mnie to żaden wałeczek, a porządny wał! Chociaż jest już mniejszy jak jeszcze 4 miesiące temu
![]() Sądze, że warto zaopatrzyć się w takiego twisterka. Drogi nie jest i nie zajmuje wiele miejsca. A co do powyższego pytania-to szczerze, ale nie wiem.
|
#46 | |
|
Zakorzenienie
|
A ja dziś wyciągnęłam moją przyjaciółke na rower
2 godz. ciagłego pedałowania, zrobiłysmy ponad 50 km. Dopiero jak wróciłam do domu poczułam jak zmarznęlam brr siedze teraz pod kocem i pije herbatkę ( z miodem). Wieczorem seria brzuszków.buziaki i pozdrówki ps. na boczki fałdki i wałki - polecam rower, bieganie i skakankę z autopsji---------- Dopisano o 16:41 ---------- Poprzedni post napisano o 16:37 ---------- Cytat:
|
|
#47 |
|
Raczkowanie
|
Rany.. Tak dawno nie jeździłam na rowerze, że pewnie po 20min płakałabym żeby ktoś zaniósł mnie do domu
![]() Od 2 dni macham nogami na leg magicu. Zastanawiam się kiedy będe tak ćwiczyć jak ta pani na płycie dołączonej, która z uśmiechem od ucha do ucha i bez kropli potu prezentuje trening. Wstyd mówić, ale po 15min na tym urządzeniu i wokoło niego jestem mokra i zdechła
|
#48 |
|
Zadomowienie
|
Ja po pierwszym treningu na silowni moglam wykrecic z koszulki chyba z litr potu, ale w sumie to chyba oto chodzi...
Co do twistera, to ile minut dziennie daje jakies efekty??
|
|
#49 |
|
Zadomowienie
|
to i ja sie do was przyłącze !
![]() ćwiczę od 3-4 dni dopiero ale codziennie ![]() biegać nie mogę ze względu na płuca ale brzuszki ćwiczenia na nogi pośladki rączki Tak + rower i basen od czasu do czasu ja nie mam wagi..ale ważę ok 65kg 160cm Chciałabym dojść do 50kg - jak za pięknych czasów Specjalnej diety nie mam tylko staram sie jeść mniej i nie łączyć np ziemniaków z mięsem no i ograniczać kochane słodycze i pieczywko powodzenia wszystkim |
|
|
|
#50 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ps. A ja lubię gdy hektolitry się ze mnie leją ![]() ---------- Dopisano o 17:49 ---------- Poprzedni post napisano o 17:46 ---------- Cytat:
no i zawsze ta wiedza sie potem mozesz z nami podzielic ![]()
|
|
#51 |
|
Zadomowienie
|
mam jeszcze pytanko czy któraś z was ma piłkę taka dużą i ćwiczy w domu? ja się zastanawiam nad kupieniem piłki ale nie wiem czy to sie sprawdza?
będę wdzięczna za jakieś wasze opinie
|
|
|
|
#52 |
|
Zakorzenienie
|
A wiecie, mi niespecjalnie zależy na tym ile będe ważyc ... wazne bym nie miała tłuszczu na ciele. I żeby było ładnie wyrzeźbione. Mysle, ze dla mnie niemozliwe jest 50kg wagi bo ... pracuję nad mięsniami i nie oddam !
|
#53 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ja przed chwilą wróciłam z siłowni. Ćwiczenia siłowe + 20 min bieżnia i 20 min stepper
Zrzucę ciężar twych kłamstw, powtarzanych co dnia Zacznę wierzyć w to że żyć bez ciebie się da Obiecam otrzeć swe łzy, już wiem nie po to mam być By się zadręczać, do wnętrza, swój krzyk chować, nie tego chcę Dziś nie tego chcę. |
|
|
|
|
#54 |
|
Zadomowienie
|
Mi trener ustalil trening na 4x tyg. Po 15minut bieznia, rowerek, wiosla i orbitek. Do tego cwiczenia silowe... Od poniedzialku ostro biore sie do cwiczen... Tluszczyk musi sie spalic, bo na wiosne chcialabym juz miec ladna sylwetke...
Damy rade dziewczynki, grunt to wytrwalosc, cierpliwosc i konsekwencja
|
|
#55 |
|
Raczkowanie
|
Do tej listy dopisałabym odrobinę silnej woli, której jak widać u mnie nie ma ani ciut ciut
![]() Wczoraj piwkowałam, podjadłam orzeszków a wcześniej w zamian za to postanowiłam sobie uprzednio dać w kość i teraz efekt jest taki, że generalnie czuje się jak jeden wielki zakwas, a w brzuchu jakbym miała balon..Dla mnie już chyba nie ma ratunku. Powinnam się poddać jakiejś hipnozie, w której wmówiono by mi, że nie lubie słodyczy, piwa i słonych przekąsek.
|
#56 |
|
Zakorzenienie
|
Pulpecik88 - wez sobi pokutę 100 brzuszkow, 50 pompek - i bedzie Ci lepiej
|
#57 |
|
Zadomowienie
|
Ja wczoraj trochę po grzeszyłam... żelki, ciastka, późna kolacja
ale teraz idę pobiegać, porobić brzuszki, 8min legs itp . ![]() Trzymam kciuki dziewczyny
"Bo życie to coś więcej, nie tylko krew,pot sperma i łzy " Marzą się lepsze dni ? One przyjdą z czasem. Wystarczy ruszyć dupę i pokazać klasę ! Na pewno znasz takie noce, ten destrukcyjny moment, w którym każda myśl waży grubo ponad tonę |
|
|
|
#58 |
|
Raczkowanie
|
Czuje się połowicznie rozgrzeszona.
Brzuszki zrobiłam+twister+leg magic, pompek tylko 10. Po wczorajszych ćwiczeniach na LM przeczuwałam, że nie wstanę z łóżka i faktycznie było cięzko. Postanowiłam jednak na rozruch tego zakwasu poćwiczyć i nagle czuje jakby moje mieszkanie zrobiło się większe wszędzie daleko ![]() Wszystko mnie boli ale jak widać kara za grzechy musi być
|
#59 |
|
Zakorzenienie
|
nie łam sie, mnie od wczorajszej przejazdzki rowerowej dalej wszystko boli, nawet klatka piersiowa i ramiona, fakt, to byla lekka przesada - a dzis mam trening z biegania i trzeba bedzie dac rade
razem bedziemy chodziły dzis jak łamagi hehehe
|
#60 |
|
Raczkowanie
|
Sądze, że "chodzenie" to zbyt szumnie powiedziane
jeśli chodzi o mnie - to raczej człapanie
Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:40.

czytam i czytam o tym odchudzaniu i jest mi troche lżej ze nie jestem sam z tym wielkim problemem;/ chcialabym schodnąc ładnym pare kg ale jaka ciezko mi sie za to zabrac,mam juz dośc tych spojerzen innym albo pytan czy w ciazy nie jestem

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
? 57?
65-60
60-55 kg

moze ... znow do niego wroce? Narazie sie bawie bieganiem i agrafką vel. motylkiem 

wszędzie daleko