![]() |
#631 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Koty
moja koteczka uwielbia mleczko, wody nie chcę tknąć;/ Próbowałam rozrabiać mleko z wodą to troszkę pochlipie ale maleńko.
![]() |
#632 |
Zakorzenienie
|
moj kotek w kocie mleko jezyka nie wlozy ;] a wode swieza to chetnie... jak woda mu nie podchodzi (chociaz codziennie zmieniam na swieza) to potrafi sie uraczyc z mojego kubka - na czym ja ostatnio nakrylam, z mieska to tylko piers z kurczaka podgotowana, ani wolowina ani twarozki jogurty nic kotu nie wchodzi
![]() a co do transportera - ja jednak zdecydowalam sie na wiklinowy, jest bardzo ladny i po wyjeciu drzwiczek w domku stanowi kocia budke ktora malej bardzo sie podoba, korzystac z niego bede sporadycznie - tyle co do weta (a mam do niego blisko), jesli kiedys bede myslala o jakims wyjezdzie w kotem to kupie plastikowy
![]() |
#633 |
Zadomowienie
|
Co do transporterka to ja zakupiłam plastikowy. W zeszłym tygodniu w piątek o godz. 15. Tegoż samego dnia o 17.00 poszłam z Helenką do lekarza i wyłamałam drzwiczki ...
![]() ![]() ![]() A powiedzcie mi dziewuszki, która z Was ma żwirek silikonowy? I co ile go wymieniacie? Bo na opakowaniu jest napisane, że jest na 30 dni a u nas już po tygodniu zaczyna podśmierdywać, a po dwóch to już by się wymiana przydała. A przypomnę, że służy tylko jednej 5 miesięcznej kocicy. Wybieram z niego kupki na bieżąco. A co z takim bardzo zużytym żwirkiem z dołu, takim już maksymalnie żółtym? Też go usuwacie, czy nie? Bo nie wiem co robimy nie tak, że po tygodniu, dwóch żwirek śmierdzi i nadaje się do wymiany... ![]() Edytowane przez Isia83 Czas edycji: 2009-09-24 o 09:25 |
![]() ![]() |
![]() |
#634 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#635 |
Zadomowienie
|
Nie pomogę bo moje koty silikonowym absolutnie pogardziły, poza tym nie wyobrażam sobie że te siuśki miałyby jednak ciągle gdzieś tam być
![]() Ja się całkowicie przestawiłam na cat's best. Dla krótkowłosych mam eco plus, dla długowłosych Nature Gold. Wystarczają na baaaardzo długo. Teściowej też poleciliśmy ten pierwszy (ona ma jedną kocicę) i dzwoniła ostatnio, że aż się nie spodziewała, że to takie wydajne. No i spora wygoda jak można go spuścić w ubikacji zamiast zbierać do woreczków i łazić do śmietnika. Uparcie będę każdemu polecać, bo ja wcześniej tyle lat upierałam się na kompaktowy żwirek z benka albo hiltona, bo takie super i w ogóle - a daleko im. Przede wszystkim cat's best tak nie przesiąka smrodem kociego moczu... Wyrzucasz nieczystości - i zostaje praktycznie czysty żwirek. ---------- Dopisano o 10:36 ---------- Poprzedni post napisano o 10:35 ---------- sunshain - a to właśnie nie miała być główna zaleta silikonowego, że siuśki się wybiera dopiero jak żwirek zmieni kolor? Tak mi się wydawało że coś takiego czytałam na ichnim opakowaniu.. Mój żwirek silikonowy poszedł do jednej poznańskiej fundacji ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#636 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#637 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
nie ma cudu, że 2 tygodnie bez odorku wytrzyma są tacy co dają taką ilość żwirku silikonowego aby wystarczyła na ok tydzień i potem wszystko wymieniają kazdy musi sobie wypracować metodę apropo dla długowłosych Nature Gold na ile wystarczy opakowanie ja byłam pod wrażeniem pinia - tylko gdyby nie wynosił sie tak na futrze (istny tartak w domu) ale zapachu zero nawet po tygodniu Edytowane przez sunshain Czas edycji: 2009-09-24 o 10:06 |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#638 |
Zadomowienie
|
Przy dwóch małych kotach latających jeszcze do kuwety po każdym większym posiłku - na miesiąc na razie i jeszcze odrobinkę mam, ale wspię wszystko za chwilę bo będę robić nowe zamówienie. Wydaje mi się, że jak się będą załatwiały jak duże koty, raz-dwa razy dziennie - to wystarczy mi na dłużej.
Co do Pinia - raz mi w zoologiku zamienili cat's besta na pinia (bo eco nie mieli i jeszcze zadzwonili, ze to to samo i ze tanszy) i się na zamianę zgodziłam. Potem wysypałam pinia i wróciłam do cat's besta :/ Jednak inna jakość. No i cat's best nie pachnie odświeżaczem do łazienki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#639 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() podniosłas mnie na duchu ze jest taki wydajny, używam go od poczatku i nie probowalam innego. A cena nie jest najmniejsza |
|
![]() ![]() |
![]() |
#640 |
Zakorzenienie
|
Ja również "wielbię" Cat's Best Eco
![]() Hiltony i Benki w porównaniu z Cat's wg. mnie śmierdzą i na pewno są mniej wydajne
#641 |
Zadomowienie
|
Mam 5 letniego kocurka, wykastrowanego, długowłosego (bardzo....), puszystego syberyjczyka w kolorze stalowym.
Co trzeba przy nim mieć: zwykła kuweta i żwirek zbrylający (Benek) pochłaniajacy zapachy (wsypuję na 4-5cm, po około 3 tygodniach wyrzucam, myję całą kuwetę, w między czasie dosypuję jeśli warstwa jest za cienka), plus łopatka karma - lepsza, zdrowsza: Gourmet, Sheba i suche kitkaty (dorosły kot je pół malutkiej puszeczki Gourmeta rano i wieczorem, cały dzien ma suche do dyspozycji; co dwa dni świeży filet z kurczaka (niewielka ilość) ; czasem surowe żółtko jaja - nie białko!!; czasem tuńczyk lub łosoś z puszki w sosie włąsnym - niestety moj kicius nie jada normalnej ryby.... ) mleko dajemy raz na tydzien , troszke jako że jest to bardzo puchaty kot, z dlugimi wlosami i puchem pod spodem, trzeba o niego dbac, bo jesli sie go nie czesze, robia sie dredy i trzeba go ogolic ![]() stosuje specjalny grzebien metalowy z gestymi ząbkami obcinacz do pazurków a mnóóóóóóstwo zabawek (takich co wydają odgłos -coś jest w srodku i puchatych - najlepiej takie puchate kulki albo myszy) - mamy tego tony, bo po kilku dniach kocurek sie nudzi zabawką, i idzie ona w odstawkę (na szczescie mamy teraz szczeniaczka wiec nic sie nie marnuje ![]() ![]() szampon dla dlugowlosych kotów legowisko (wiklinowy koszyk zamykany) torba transportowa szelki i smycz (trzeba miec zawsze u weterynarza, nawet jesli kot nie wychodzi na zewnatrz) pasta do odkłaczania (koniecznie) i jednoczesnie rozpuszczajaca klaczki w żołądku ksiazeczka zdrowia to wszystko pozdrawiam
![]() |
#642 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
ale i tak dobrze, że chociaż kurczaka co parę dni podajesz. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#643 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny nie będę zakładała nowego wątku może tu uzyskam jakąs porade. Mam problem z moim kocurem (3 lata). Nie wykastrowaliśmy go jak był mały, bo ponieważ mamy dom z ogrodem i dużo zieleni dookoła postanowiliśmy, ze nie będziemy go cały czas trzymać w domu i jak tylko urósł dostał tyle swobody na ile miał ochote. Niestety chyba za duzo, bo zaczęły się wycieczki kilkutygodniowe i te sprawy i skończyły się czasy kanapowego przytulaska. Co gorsza od pewnego czasu obserwuje u niego dziwne zachowania jak się z nim bawię potrafi rzucić się mi na ręke i wbić w nią zęby jakbym była jakąś ofiara, dość często syczy i macha ogonem co ponoc u kotów wiąże się z odczuwaniem niezadowolenia. Spotkałyście /liście sie z czymś takim? MYśle, ze mój kotek zdziczał, ale nie wiem jak temu zaradzić i znów go udobruchać. Może mi cos poradzicie?
|
![]() ![]() |
![]() |
#644 |
Zakorzenienie
|
kastracja nie jest domeną młodych kotów...Twojego kocura również można wykastrować
![]() ![]()
![]() |
#645 |
♪♫♪♪♫♪
|
Powinnaś go wykastrować właśnie dlatego, że jest wychodzący. Jedna rzecz to kontrola urodzeń i mniejsze prawdopodobieństwo udziału w kocich walkach o terytorium, druga - że prawdopodobnie trzymałby się bliżej domu. Trudno powiedzieć, czy po zabiegu jego obecne zachowanie ulegnie jakimś widocznym zmianom (mój futrzak nigdy nie był szczególnym przytulasem i kastracja niczego w tej materii nie zmieniła). Mimo wszystko rozważyłabym poddanie kociaka kastracji - choćby ze względu na zapobieganie niekontrolowanemu rozrodowi.
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#646 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#647 |
Zakorzenienie
|
kupiłam kotom świeże śledzie w Realu, jak one to lubią, szaleństwo było
![]()
#648 |
Raczkowanie
|
Hej no to moze ja pochwale się swoja kicia
![]() Nazywa się LUNA i ma 5 miesięcy Jest to kot brytyjski niebieski krótkowłosy |
![]() ![]() |
![]() |
#649 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() trojka - a dajesz surowe czy po obróbce? bo ja w końcu nie wiem, a moje smoki wolą jednak surowe, chociaż ponoć (z tego co się dowiedziałam na wizażu) nie należy dawać surowych ryb ![]()
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#650 |
Przyczajenie
|
pakunia piękny ten twój kocurek
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#651 |
Raczkowanie
|
Niooo..dziękuje
![]() ale ma swój charakterek.. nie lubi sie przytulac..mmmm....a ja tak bym chciala ja tulic caly czas ![]() ![]() straszna rozrabiara...wchodzi gdzie sie da..nw szystkie meble półki..byle jak najwyzej ![]() mała psota kochana ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#652 |
Zakorzenienie
|
Mój łobuz zjadł mi dzisiaj cały jogurt/deser - kaszkę mannę czekoladową, mam nadzieje, że nic jej po tym nie będzie.
Położyłam sobie na stole i wyszłam do pokoju bo mi telefon zadzwonił, jak wróciłam zastałam puste opakowanie heh Tż ostatnio natomiast ukradła szprotki w pomidorze (zlizała z kanapki bo sobie zostawił na szafce i gdzieś tam wyszedł na chwile)
#653 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Pakunia, jaki on piekny, muszę szybko zamknąć te zdjęcia twojej koty, żeby maż nie zobaczył - brytyjczyk to jego marzenie, wścieka się na mnie bo sama bez jego zgody przywlokłam do domu syberyjskiego i dachowca, a trzeciego kota bym nie zniosła nerwowo ![]() Złodziejstwo u kotów to już chyba jakaś choroba ![]() ![]() ![]()
Kobiety szanujcie prywatność swoich partnerów! Nie dotykajcie ich telefonów! Nie czytajcie komunikatorów, maili. Nie szukajcie na siłę problemów! Słodka niewiedza i szacunek to spokój w związku. Edytowane przez trojka Czas edycji: 2009-09-25 o 18:57 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#654 |
Zakorzenienie
|
Mój kot jeden tez pija kawę. czarna, niesłodzoną, bez mleka.
![]() Zawsze muszę kawy pilnować, zeby w niej nie maczał pyszczka. A złodziejstwo... dziwaczne. Większość jedzenia może leżeć i nie tkną. W ogóle ich nie obchodzi co jemy, bo już dawno doszły do wniosku ze same jakieś świństwa. Ale raz kot mi ukradł z kuchni całego kurczaka co miałam na nim rosół gotować. Na szczeście przydybałam drania jak ciągnął kurze zwłoki do pokoju dzieci. Ciekawe co miał zamiar z nimi zrobić, bo on brzydzi się kurzej skóry i nie tknie mięsa jak jest na nim skóra. Kuraka wlókł za reklamówkę z której kurak jeszcze był niewypakowany. Kolejną obsesją domowych złodziejaszków są... używane skarpetki. Albo są dokładnie przez użytkownika schowane do kosza na pranie albo kot je po domu rozwłóczy a potem na nich śpi. ![]()
#655 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#656 |
Zakorzenienie
|
moja kicia tez ma dziwne smaki : uwielbia bób, kukurydze gotowaną, oliwki a ostanio wyjadała biszkopty
![]() pakunia - sliczny ten twoj kotek ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#657 |
Zakorzenienie
|
pakunia - kotek boski
![]() a co do jedzena mojej malej, kocie zoltko okazalo sie pyszniutkie ![]() ![]() ![]()
![]() |
#658 |
Zakorzenienie
|
Mój kot wczoraj w nocy zaczął ściągać z blatu zamrożone ryby w woreczku foliowym, ale miał pecha, bo worek mu wlazł pod zapalony gaz pod garnkiem i zaczął się palić i zaraz przybiegłam sprawdzać co to tak śmierdzi
![]()
#659 |
Zadomowienie
|
Moja futrzasta to tak różnie. Mięsko każde by chętnie zjadła ze mną na spółkę. Czasem się jej dostaje kawałek kotleta kurczaczego
![]() ![]() A ostatnio jadła budyń czekoladowy z moim TŻem. Jedną łyżeczką jedli... ![]() ps. czy któraś z Was może mi coś powiedzieć o karmie Bosch Sanabelle? Gorsze to niż RC czy porównywalne? Bo ostatnio właśnie się doczytałam, że z tą jakością u RC ostatnio nie jest tak fajnie odkąd są częścią koncernu Marsa... Edytowane przez Isia83 Czas edycji: 2009-09-28 o 11:09 |
![]() ![]() |
![]() |
#660 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() a maluchy uwielbiaja surowe mieso. jak tylko wyczuja na dloni, ze sie mialo w rece surowe mieso to az na glowie staja i swiruja ![]() ![]() ![]() z reszta zoltko jajka tez wsuwaja az im sie uszy trzesa ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Edytowane przez lain Czas edycji: 2009-09-28 o 11:44 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:32.