|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2761 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wszystko o co chcielibyście, ale wstydzicie się zapytać ;)
|
|
|
|
#2762 |
|
Zadomowienie
|
Powiedzcie mi dziewczyny - jak ktoś z moich sąsiadów robi po nocy imprezę i ja zadzwonię po policję - to sąsiad będzie wiedział że to ja czy nie ?
|
|
#2763 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2764 |
|
Zakorzenienie
|
O matko po kiwi mam identycznie. Szypie wręcz, nie lubię dlatego kiwi
|
|
#2765 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
to sie nazywa wyczucie![]() jeśli ktoś inny wie ile kosztuje zmniejszanie pierścionka, to wciąż zależy mi na odpowiedzi
|
|
#2766 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:15 ---------- Poprzedni post napisano o 21:14 ---------- tak
|
|
|
#2767 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2768 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dzięki za odp
|
|
#2769 |
|
Konto usunięte
|
Jak sie idzie do ginekologa to trzeba się ogolić tam na dole?
|
|
|
|
#2770 |
|
Zakorzenienie
|
Kiedyś coś słyszałam, że to ma związek z witaminą C ale ile w tym prawdy to nie mam pojęcia
|
#2771 |
|
Zakorzenienie
|
[1=26e36cd43f9cac15ad5746d 34296336ad12aa2b1_614faa1 8a26c7;14442759]Jak sie idzie do ginekologa to trzeba się ogolić tam na dole?[/QUOTE]
Lekarza to nie interesuje :P Najważniejsze żeby się umyć, ale często lekarze mają osobne pomieszczenie z bidetem, umywalką, miejsce do przebrania.
|
|
#2772 |
|
Zakorzenienie
|
[1=26e36cd43f9cac15ad5746d 34296336ad12aa2b1_614faa1 8a26c7;14442759]Jak sie idzie do ginekologa to trzeba się ogolić tam na dole?[/QUOTE]
Idź tak jak na codzień masz, nie rób specjalnie "fryzury" na wizyte. Ja nawet wole troszke potrzymać przed wizytą bo mi jakoś tak łyso :P |
|
|
|
#2773 |
|
Konto usunięte
|
Ja mam dwa pytania raczej do Klarissy, albo innych dziewcząt, które znają się a prawie.
1. jaka jest największa kara za znęcanie się nad zwierzętami? 2. Niedawno była głośna sprawa związana z kobietą, której lekarze usunęli macicę. Jest to zgodne z prawem? Dlaczego nie robi się tego kobietom, które katują swoje dzieci? |
|
|
|
#2774 |
|
Zakorzenienie
|
SamaraMorganx - nawet był wątek o tej pani i wielka kłótnia na ten temat. Co ustalono, nie wiadomo. Sprawa ucichła, podejrzewam że w grę weszły pieniądze które uciszyły niektóre osoby wcześniej krzyczące w każdej telewizji która im głosu udostępniła.
|
|
#2775 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Bo skoro chce się wprowadzić (albo już wprowadzono, nie wiem, nie jestem w tym temacie na bieżąco) kastrację pedofilom, można usunąć macicę kobietom katujące dziecko. |
|
|
|
|
#2776 |
|
Zakorzenienie
|
Wiesz było tak - podpisała zgodę na operacje ze wszystkim na początku mówiła że chyba nie ale ostatecznie przyznała że coś podpisała, ale nie czytała co bo "nie spodziewała się tam takich rzeczy". Jeżeli podpisywała papiery na cesarskie cięcie i zgodę na ratowanie życia w przypadku jego zagrożenia, to lekarze nie zrobili nic złego bo potencjalnie tak pozszywana macica mogła stanowić zagrożenie (kilka cesarek, bo jej ósme dziecko. lekarzem nie jestem). Mieli robić dochodzenie, przypatrywać się czemu, dlaczego no ale właśnie, sprawa ucichła
|
|
#2777 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2778 |
|
Zakorzenienie
|
Nie przez sąd, po prostu w trakcie operacji lekarze oceniając stan jej macicy, stwierdzili że może to zagrażać w jakiś sposób jej życiu a tym bardziej kolejna ciąża doprowadzi do śmierci... Tzn ja to tak mówię w prostym języku, bo fachowego nie znam, ale sprawę śledziłam na bieżąco
|
|
#2779 |
|
Raczkowanie
|
Wydaje mi się, że najwyższą karą w polskim prawie za znęcanie się nad zwierzętami jest 2 lata więzienia
|
#2780 |
|
Zakorzenienie
|
Też tak mam :/ Kiedyś myślałam, że to przez te włoski na skórce, że się niechcący dostały i je zjadła
Ale zauważyłam, że gdy zjem takie już przejrzałe kiwi, miękkie, to ono jest bardzo słodkie i nic nie szczypie. To samo mam z ananasem.
|
|
|
|
#2781 |
|
Zakorzenienie
|
To wy też tak macie z tym kiwi?
Ja myslalam ze dlatego tak mam bo kiedyś w dzieciństwie w samochodzie tata mi rzucił koszyczek z kiwi i powiedzial zebym sobie zjadla(choć on sie tego wypiera ) No to wzielam i ugryzłam taki z całą skórką.. i nie moglam wyplukać długo buzi bo bylismy daleeko od doomu. I teraz jak widze kiwi to mam taki grymas na twarzy (coś podobnie jak widze cytrynę, czyzby mój mózg z daleka wyczuwał wit c? ) Ale kiwi lubię Po dokładnym obraniu i opłuczeniu![]() Z pomarańczem też mam jakieś dziwne problemy...
Edytowane przez Cyska Czas edycji: 2009-09-26 o 00:35 |
|
|
|
#2782 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2783 | |||
|
Zakorzenienie
|
Na wcześniejsze pytanie "skąd się biorą pieprzyki" (ja nie wiem, ale usuwanie chirurgiczne za*****biście boli... to już wiem niestety od wczoraj
)Pan google mówi, że:Cytat:
Nie, i nawet lepiej tego nie robić. Wielu ginekologów ma pogląd, że po to rosną włosy łonowe, aby tam były (bo chronią prze bakteriami, otarciami itp.) i nawet nie specjalnie podoba im się moda na "skromne" fryzurki intymne - podobno szczególnie starszym lekarzom/lekarkom. Cytat:
Art. 35. 1. Kto zabija zwierzę z naruszeniem przepisów art. 6 ust. 1, art. 33 lub art. 34 ust. 1-4 albo znęca się nad nim w sposób określony w art. 6 ust. 2, podlega karze pozbawienia wolności do roku, ograniczenia wolności albo grzywny. 2. Jeżeli sprawca czynu określonego w ust. 1, działa ze szczególnym okrucieństwem, podlega karze pozbawienia wolności do lat 2, ograniczenia wolności albo grzywny. 3. W razie skazania za przestępstwo określone w ust. 1, sąd może orzec przepadek zwierzęcia, a w razie skazania za przestępstwo określone w ust. 2, sąd orzeka przepadek zwierzęcia - jeżeli sprawca jest jego właścicielem. 4. W razie skazania za przestępstwo określone w ust. 1 lub 2, sąd może orzec wobec sprawcy zakaz wykonywania określonego zawodu, prowadzenia określonej działalności lub wykonywania czynności wymagających zezwolenia, które są związane z wykorzystywaniem zwierząt lub oddziaływaniem na nie, a także może orzec przepadek narzędzi lub przedmiotów służących do popełnienia przestępstwa oraz przedmiotów pochodzących z przestępstwa. 5. W razie skazania za przestępstwo określone w ust. 1 lub 2, sąd może orzec nawiązkę w wysokości od 25 zł do 2 500 zł na rzecz Towarzystwa Opieki nad Zwierzętami w Polsce albo na inny cel związany z ochroną zwierząt, wskazany przez sąd. Jak widać kara jest niewielka - zapewne ze względu na niską świadomość społeczną w naszym kraju. Gdyby kary były za wysokie to połowa gospodarzy ze wsi siedziałaby w więzieniu. Tutaj pełny tekst ustawy (warto się zapoznać): http://www.schronisko.wzgorzelcu.pl/...ty03.htm#Roz11 Cytat:
W każdym razie jakby nie patrzyć więcej niż 2 cesarskie cięcia w życiu to bardzo duże obciążenie dla organizmu, istnieje niebezpieczeństwo pęknięcia macicy, co z kolei mogło by zakończyć się śmiercią. Ponadto na macicy tworzą się zrosty, dochodzą do tego nabyte pooperacyjne choroby (nie pamiętam nazw) - ogólnie cesarskie cięcie powinno być ostatecznością, operacją ratującą matkę i dziecko a nie zabiegiem wykonywanym na życzenie.
Mam dwoje okruszków - jeden większy, a drugi całkiem malutki ![]() Edytowane przez Klarissa Czas edycji: 2009-09-26 o 09:22 |
|||
|
|
|
#2784 |
|
Zakorzenienie
|
no to kolejna rzecz łączaca wizażanki po kupkowych problemach podczas okresu
![]() co do tej owulacji- no zapewne te komórki zostają w jajniku, bo i gdzie miały by sie biedne podziać-pęcherzyk Graffa nie dojrzewa , nie pęka i nieuwalnia komórki jajowej |
|
|
|
#2785 |
|
Raczkowanie
|
A mnie ciekawi jak działa bluetooth? Jakoś nie mogę sobie zilustrować tego całego przesyłania zdjęć czy innych plików.
Jak przesyłam zdjęcie koleżance, to na jakich to zasadach?
|
#2786 |
|
Zadomowienie
|
Jeśli matka wychowuje samotnie dziecko, a potem ponownie wyjdzie za mąż i ojczym uznaje dziecko, tzn. daje mu swoje nazwisko, to czy nie jest automatycznie adoptowane? Nie należy mu się prawo do spadku po ojczymie?
|
#2787 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a sprawa spadku rzeczywiście ciekawa, też czekam na odp. Edytowane przez TOMORROW Czas edycji: 2009-09-26 o 16:27 |
|
|
|
|
#2788 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja też miałam usuwane 2 pieprzyki, jeden na plecach i jeden na szyi, ale nic mnie nie bolało .
|
|
|
#2789 |
|
Rozeznanie
|
Ważne pytanie: jak wygląda sprawa z autobusami w Poznaniu (a może w innych dużych miastach także). Dzisiaj jeden podjechał na przystanek i nie otworzył drzwi, nie mogłam wsiąść! O co chodzi? Przyznaję, że nie stałam zbyt blisko, miałam więc podbiec do drzwi i wtedy kierowca by łaskawie otworzył?
A może jest jakiś przycisk na zewnątrz, który trzeba nacisnąć, a którego nie zauważyłam? Wiem, że w środku trzeba nacisnąć na guzik, jeśli chce się wysiąść, ale jak wsiąść? W moim mieście autobusy ZAWSZE otwierają drzwi, podjeżdżając na przystanek. Myślałam, że to norma
|
|
|
|
#2790 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:01.

faceci

moje oczko

mówi, że: