Scent Bar X - Strona 84 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Perfumy

Notka

Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji.
Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-09-26, 19:37   #2491
Polly_
grozi wypollizowaniem

Dot.: Scent Bar X

Cytat:
Napisane przez MoniaK Pokaż wiadomość
Jejku dziewczyny, przerażające te Wasze wizje chorób Mam nadzieje, że wszystko będzie dobrze

A ja się wkurzam bo auto nam padło, za tydzień wesele, zaszalałam na zakupach i cała kasa poszła; czy wydatki muszą się kumulować
za czasów malucha miałam tak ze jak tylko dorwałam jakis dodatkowe zlecenie i dostałam za nie kase to na drugi dzień psuło sie auto, a mnie szlag trafiał
Polly_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-26, 19:53   #2492
Pin up girl
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Polly_ Pokaż wiadomość
od kiedy jestem "stara" to sie często zdarza
Heh... Bo dzis jest właśnie taki dzień, ale co tam...
Nie pierwszy i nie ostatni
Pin up girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-26, 21:07   #2493
envy07
Rozeznanie

Pin up.....
Stary 2009-09-26, 21:09   #2494
Polly_
grozi wypollizowaniem

pin up! 100 lat i wszystkiego co najbardziej pachnące, zdrowia, zdrowia i jeszcze raz zdrowia i nie martwienia sie na zapas
Stary 2009-09-26, 22:31   #2495
agnyska81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vesenka Pokaż wiadomość
ja nic mi narobili. Miałam usuwane znamię i mam teraz parę szwów.
Swędzą
No tak. Tylko ja sobie ubzdrałam, że miałaś to z górnej częście ciała wycinane (plecy, ramię ...)

Cytat:
Napisane przez danaida Pokaż wiadomość
Chociaż to nakrycie głowy ma sens jedynie w kontekście historycznym. Kiedyś człek bez nakrycia głowy to prostak albo ladacznica. Szanowana persona na głowie cosik musiała mieć, więc może ten czepiec/czepek/czapa u demona dlatego ma uzasadnienie. Poprzez analogię
O widzicie! Przypomniało mi się! Najchętniej to bym poczytała coś na temat życia kiedyś. Bardzo mnie ciekawi jak ludzie żyli, co jedli, jak wyglądał ich dzień... Męczę (póki jeszcze mogę) moją babcię, żeby mi opowiadała jak to było w czasie wojny, jak była dzieckiem. Bardzo mi to działa na wyobraźnię
Zna ktoś może jakieś tytuły lektur na ten temat?

Cytat:
Napisane przez Sabbath Pokaż wiadomość
Wiedźma.
No I do tego Tekla jej było na imię. Hardkor

Bardzo chętnie capnęłabym próbkę Bois Blond

Cytat:
Napisane przez Pin up girl Pokaż wiadomość
Pin up girl, nie smutaj
Życzę Ci wszystkiego dobrego w życiu, jak zapewne wszystkie bywalczynie wątku, a jak wiadomo moc sprawcza Wizażu jest wielka

Mam teraz taki okres w życiu, że czuję się przytłoczona wszystkim. Za dużo rzeczy, za dużo myśli, za dużo niedokończonych spraw, za dużo zmarnowanego (na pierdoły) czasu. I jednocześnie nie mam pomysłu co zrobić, żeby to uprzątnąć. Myślę, myślę intensywnie

Joga z rana jak śmietana.
agnyska81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-26, 22:58   #2496
Polly_
grozi wypollizowaniem

Cytat:
Napisane przez agnyska81 Pokaż wiadomość
No tak. Tylko ja sobie ubzdrałam, że miałaś to z górnej częście ciała wycinane (plecy, ramię ...)
a wiesz ze ja też-byłam pewna ze o plecy chodzi

Cytat:
O widzicie! Przypomniało mi się! Najchętniej to bym poczytała coś na temat życia kiedyś. Bardzo mnie ciekawi jak ludzie żyli, co jedli, jak wyglądał ich dzień... Męczę (póki jeszcze mogę) moją babcię, żeby mi opowiadała jak to było w czasie wojny, jak była dzieckiem. Bardzo mi to działa na wyobraźnię
Janko muzykant?

Cytat:
No I do tego Tekla jej było na imię. Hardkor
wow! kultowa babcia,

Cytat:
Mam teraz taki okres w życiu, że czuję się przytłoczona wszystkim. Za dużo rzeczy, za dużo myśli, za dużo niedokończonych spraw, za dużo zmarnowanego (na pierdoły) czasu. I jednocześnie nie mam pomysłu co zrobić, żeby to uprzątnąć. Myślę, myślę intensywnie
jest jeden sposób aby nie mieć czasu na myślenie o pierdołach

agnysko! bardzo ciekawą lekturą na temat zycia kiedyś ( w średniowieczu) i to w norwegi jest krystyna córka Lavransa, ale nie wiem czy o az tak odległe czasy Ci chodzi

Edytowane przez Polly_
Czas edycji: 2009-09-26 o 23:01
Stary 2009-09-26, 23:01   #2497
danaida
Zadomowienie

Cytat:

Służę

Życie codzienne w domach publicznych w latach 1830-1930 autorki Laure? Adler (nazwiska akurat jestem pewna)

Życie codzienne i niecodzienne w przedwojennej Polsce autorstwa Maji i Jana Łozińskich

A jak Ci się testuję koniakową wersje Boudoiru? Wylicytowałaś? Miałam licytować, ale zobaczyłam znajomą Wizażankę, więc nie dodałam nawet do obserwowanych

A Twoja Babcia miała świetne imię. Charakterne.

Edytowane przez danaida
Czas edycji: 2009-09-26 o 23:03 Powód: komputer mi zwariował
danaida jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-26, 23:03   #2498
Polly_
grozi wypollizowaniem

Cytat:
Służę

Życie codzienne w domach publicznych w latach 1830-1930 autorki Laure? Adler (nazwiska akurat jestem pewna)

Życie codzienne i niecodzienne w przedwojennej Polsce autorstwa Maji i Jana Łozińskich

A jak Ci się testuję koniakową wersje Boudoiru? Wylicytowałaś? Miała licytować, ale zobaczyłam znajomą Wizażankę, więc nie dodałam nawet do obserwowanych

o wow!
ja chcę przeczytać o zyciu codziennym w domach publicznych

włąsciwie to jest wiele książek o zyciu codziennym, zależy tylko kogo, gdzie i kiedy, bo dawniej to były jeszcze różne klasy społeczne, każdy zył inaczej trochę

ja np posiadam książkę pt. "o życiu codziennym w dawnym Krakowie" sama ją kupiłam, bo sie strasznie podjarałam, ale jej nie przeczytałam-teraz sobie przypomniałam

Edytowane przez Polly_
Czas edycji: 2009-09-26 o 23:05
Stary 2009-09-26, 23:04   #2499
danaida
Zadomowienie

Cytat:
o wow!
ja chcę przeczytać o zyciu codziennym w domach publicznych

włąsciwie to jest wiele książek o zyciu codziennym, zależy tylko kogo, gdzie i kiedy, bo dawniej to były jeszcze różne klasy społeczne, każdy zył inaczej trochę
Ciekawie napisane, więc polecam
No i są piękne grafiki, ilustracje.
Stary 2009-09-26, 23:06   #2500
Polly_
grozi wypollizowaniem

Cytat:
Ciekawie napisane, więc polecam
No i są piękne grafiki, ilustracje.

tylko skad to wziąc- o życiu codziennym w domu publicznym to czytałam tylko Pamiętniki Fanny Hill
Stary 2009-09-26, 23:16   #2501
agnyska81
Zakorzenienie

Cytat:
Janko muzykant?
Ha ha ha Chodziło mi o coś na faktach autentycznych

Cytat:
jest jeden sposób aby nie mieć czasu na myślenie o pierdołach
Aż boję zapytać o czym myślisz

Cytat:
agnysko! bardzo ciekawą lekturą na temat zycia kiedyś ( w średniowieczu) i to w norwegi jest krystyna córka Lavransa, ale nie wiem czy o az tak odległe czasy Ci chodzi
Brzmi ciekawie (jak tytuł kolejnego tomu SOLL )

Cytat:
Służę

Nie no, życie w domach publicznych, dawnych czy obecnych, jest dla mnie wielką zagadką
Bardzo dziękuję za typy
Teraz tylko trzeba by znaleźć jakąś sensowną bibliotekę, bo od czasów studiów to jestem zapisana li jedynie do naszej wiejskiej. Jak się domyślacie zapewne, słabo jest zaopatrzona.

Cytat:
A jak Ci się testuję koniakową wersje Boudoiru? Wylicytowałaś? Miałam licytować, ale zobaczyłam znajomą Wizażankę, więc nie dodałam nawet do obserwowanych
Testuje mi się właśnie dziś koniakową wersję Boudoir, aczkolwiek nie z tej miniatury, o której myślisz. Zapomniałam o aukcji i mnie przelicytowali. Więcej naszych tam było
Nie powiem, że łatwo, lekko i przyjemnie nosi się Boudoir. Jest piękny, ale dość wymagający. Chyba nie mam ochoty się z nim zmagać

Edit:
Z książek typu "o życiu codziennym gdzieś lub kiedyś" czytałam (a nawet mam w domu, bo to zdobyczna z likwidowanej biblioteczki) i bardzo polecam "Życie po japońsku".
A o życiu we współczesnej Japonii nasłuchałam się sporo. Na studiach byłam w biurze podróży, którego szefowa przez dwa lata mieszkała z mężem i synami w Japonii (mąż był tam attache kulturalnym). A że moja praktyka wypadła w martwym sezonie, to męczyłam panią, aby mi opowiadała, jak tam było

A Tekla to moja prababcia była (mama mamy mojej mamy ).

Edytowane przez agnyska81
Czas edycji: 2009-09-26 o 23:32
Stary 2009-09-26, 23:32   #2502
danaida
Zadomowienie

Cytat:
tylko skad to wziąc- o życiu codziennym w domu publicznym to czytałam tylko Pamiętniki Fanny Hill
Spróbuj w bibliotece publicznej albo uniwersyteckiej, czyli Jagiellońskiej. Kto wie, może mieć będą. Ja kupiłam ją w księgarni z tanimi książkami. Czasami tanimi, ze mają jakaś tam rysę na okładce albo cuś. Niestety pożyczyłam komuś i nie pamiętam komu.

Cytat:
Nie no, życie w domach publicznych, dawnych czy obecnych, jest dla mnie wielką zagadką
Bardzo dziękuję za typy
Teraz tylko trzeba by znaleźć jakąś sensowną bibliotekę, bo od czasów studiów to jestem zapisana li jedynie do naszej wiejskiej. Jak się domyślacie zapewne, słabo jest zaopatrzona.
No domyślam się
Akurat lubię czytać o ciemnej stronie ludzkiej natury, zwłaszcza książki dobrze napisane i filmy dobrze nakręcone

Cytat:
Testuje mi się właśnie dziś koniakową wersję Boudoir, aczkolwiek nie z tej miniatury, o której myślisz. Zapomniałam o aukcji i mnie przelicytowali. Więcej naszych tam było
Nie powiem, że łatwo, lekko i przyjemnie nosi się Boudoir. Jest piękny, ale dość wymagający. Chyba nie mam ochoty się z nim zmagać

Daj mu kilka szans
Jak B. potrafi pachnieć w gorące letnie wieczory... Prawdziwie rozkwita...
Byłoby miło gdybyś dołączyła do fanek Boudoiru.

---------- Dopisano o 23:32 ---------- Poprzedni post napisano o 23:30 ----------

Cytat:

Edit:
Z książek typu "o życiu codziennym gdzieś lub kiedyś" czytałam (a nawet mam w domu, bo to zdobyczna z likwidowanej biblioteczki) i bardzo polecam "Życie po japońsku".

A Tekla to moja prababcia była (mama mamy mojej mamy ).
Oj, przepraszam, źle doczytałam.
A Japonię to bym chętnie zobaczyła
Stary 2009-09-26, 23:36   #2503
Pin up girl
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez envy07 Pokaż wiadomość
Pin up.....
Dziękuję

Cytat:
pin up! 100 lat i wszystkiego co najbardziej pachnące, zdrowia, zdrowia i jeszcze raz zdrowia i nie martwienia sie na zapas
Bóg zapłać

Cytat:
Pin up girl, nie smutaj
Życzę Ci wszystkiego dobrego w życiu, jak zapewne wszystkie bywalczynie wątku, a jak wiadomo moc sprawcza Wizażu jest wielka
Agnysko, nie jestem smutna, zdążyłam się do takich sytuacji przyzwyczaić
Dziękuję za życzenia

A co do prababci - w podstawówce przezywali mnie Tekla

PS. Jeśli nie chcesz u siebie Boudoir'u to wiesz, ja każdą ilość...
A może Życie codzienne w Japonii u progu nowoczesności?
Czytałam jakieś dwa miesiące temu, bardzo fajna. Dotyczy ery Meiji...

Edytowane przez Pin up girl
Czas edycji: 2009-09-26 o 23:39
Pin up girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-26, 23:37   #2504
escritora
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez melkmeisje Pokaż wiadomość
O cwaniara
No ja niestety schrzaniłam sprawę, nie wiem, czemu zwlekałam z kupnem biletów Teraz boję się, że Placebo też mi wykupią, więc w tym tygodniu koniecznie muszę zamówić.
Może jakimś cudem jeszcze mi się uda zdobyć bilet na Archive, a jeśli nie, to w ramach pocieszenia pójdę przynajmniej na Riverside dwa dni później
No to trzymam kciuki, żeby jednak się udało

Cytat:
Escorito, bardzo proszę, napisz parę słów po seansie. bardzo jestem ciekawa Twojej własnie opinii o tym filmie. A dlaczego, wyjaśnię ewentualnie potem.
Z kina wyszłam zachwycona - dawno tego nie doświadczyłam. Podobała mi się ta mieszanka spagetti westernu, filmu wojennego i teatru antycznego, za to scena z Churchillem wprost zdjęta ze sceny szekspirowskiego The Globe. Poza tym gra konwencjami (dobry jest zawsze mądry, a zły - głupi, dobro zawsze zwycięża, zło przegrywa... itp.), a w zasadzie ich odwróceniem. Tarantino to geniusz - coś, co u innych byłoby kiczem, u niego urasta do rangi sztuki. Doceniam to, jak świetnie potrafi korzystać z kontekstów, jak manewruje emocjami. Zastanawiałam się też nad tym, że Ci, którzy z kina wyjdą oburzeni, bo historia nie taka, bo pokazana nie tak (bo bez patosu, głębokich pokłonów i zadumy, nieprawdziwa, momentami prześmiewcza), chyba niewiele filmów widzieli i nie potrafią wejść na poziom intertekstualny.
Na marginesie, coraz bardziej doceniam Brada jako aktora. Kruger też była niezła. A Waltz? - rewelacja To tak w telegraficznym skrócie.

Cytat:
Escorito, Polly, przerażacie mnie...
Mnie to przeraził lekarz, jak mnie na oddział przyjmował. Powiedział, że nie ma łóżek, zostaje mi korytarz... chyba że mam SM, wtedy położą mnie na sali. I mówił tak trochę pod nosem, trochę do mnie: "No to żeby nam wyszedł SM, będzie sala, hmm, tak, SM jak wyjdzie, to będzie miejsce. Oby nam wyszedł". Zrobili mi tomograf, potem z wynikami prowadzą mnie na oddział, mówię mężowi, że będę leżała na korytarzu, a tu serprajs - dostaję łóżko na sali. Powiedziałam tylko do małża: "O k***a, mam SM!". Było minęło

Cytat:
Ja czekam aż mój najbliższy przyjaciel weźmie ślub z aktualną (i mam nadzieję wieczną, bo niesamowicie jest fajna) dziewczyną i chcę ich wrobić w opiekę nad dzieckiem kiedy umrę (o ile umrę w ciągu najbliższych 10 - 15 lat, a to bardzo prawdopodobne). Obawiam się, że Królewna po prostu podrzuciłby dziecko babci, a moja świekra, choć jest najkochańszym człowiekiem na świecie, dziecka mi na ludzi nie wyprowadzi. Ona tylko (i aż!!!!) kochać potrafi.
Ty to masz przerażające wizje. Tak Ci się spieszy na nieustającą imprezę w jakichś zaświatach? Ja wiem, że Valhalla kusi, ale może jeszcze poczekać
Ja dziecko, jak już je będę miała, w razie czego "zapiszę" mamie albo siostrze... chociaż myślę, że małż świetnie by sobie poradził samodzielnie...

Pin up - wszystkiego naj, naj, naj
Stary 2009-09-26, 23:44   #2505
agnyska81
Zakorzenienie

Cytat:

Daj mu kilka szans
Jak B. potrafi pachnieć w gorące letnie wieczory... Prawdziwie rozkwita...
Byłoby miło gdybyś dołączyła do fanek Boudoiru.
Za dużo kwiecia ma on w sobie. To chyba ta kalina, nad którą wczoraj gdzieś tu dumano, bo w składzie nie widzę innego winowajcy.

Cytat:
A Japonię to bym chętnie zobaczyła
A Japonia niezmiernie ciekawa, ale chyba do życia dla nas się nie nadaje Przynajmniej ja nie chciałabym tam zabawić dłużej.

O! Pamięć moja zaczyna działać. Czytałam jeszcze fajną książkę o dość współczesnych (lata 70-te?) gejszach z Kyoto. Bardzo ciekawe to było
"Gejsza" Liza Dalby

Stary 2009-09-26, 23:47   #2506
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

Cytat:
wszystkiego najlepszego

zdarzyło mi się ze wszyscy zapomnieli i wiem ze to nieprzyjemne uczucie

Cytat:

ja np posiadam książkę pt. "o życiu codziennym w dawnym Krakowie" sama ją kupiłam, bo sie strasznie podjarałam, ale jej nie przeczytałam-teraz sobie przypomniałam
ja miałam w rękach podobną ale o Warszawie kupiłam koleżance na urodziny... zapowiadała się ciekawie

Cytat:
Napisane przez escritora Pokaż wiadomość

Z kina wyszłam zachwycona - dawno tego nie doświadczyłam. Podobała mi się ta mieszanka spagetti westernu, filmu wojennego i teatru antycznego, za to scena z Churchillem wprost zdjęta ze sceny szekspirowskiego The Globe. Poza tym gra konwencjami (dobry jest zawsze mądry, a zły - głupi, dobro zawsze zwycięża, zło przegrywa... itp.), a w zasadzie ich odwróceniem. Tarantino to geniusz - coś, co u innych byłoby kiczem, u niego urasta do rangi sztuki. Doceniam to, jak świetnie potrafi korzystać z kontekstów, jak manewruje emocjami. Zastanawiałam się też nad tym, że Ci, którzy z kina wyjdą oburzeni, bo historia nie taka, bo pokazana nie tak (bo bez patosu, głębokich pokłonów i zadumy, nieprawdziwa, momentami prześmiewcza), chyba niewiele filmów widzieli i nie potrafią wejść na poziom intertekstualny.
Na marginesie, coraz bardziej doceniam Brada jako aktora. Kruger też była niezła. A Waltz? - rewelacja To tak w telegraficznym skrócie.
zbieram się i zbieram, chyba czas obejrzeć, zwłaszcza po takiej recenzji

Cytat:
Napisane przez escritora Pokaż wiadomość

Mnie to przeraził lekarz, jak mnie na oddział przyjmował. Powiedział, że nie ma łóżek, zostaje mi korytarz... chyba że mam SM, wtedy położą mnie na sali. I mówił tak trochę pod nosem, trochę do mnie: "No to żeby nam wyszedł SM, będzie sala, hmm, tak, SM jak wyjdzie, to będzie miejsce. Oby nam wyszedł". Zrobili mi tomograf, potem z wynikami prowadzą mnie na oddział, mówię mężowi, że będę leżała na korytarzu, a tu serprajs - dostaję łóżko na sali. Powiedziałam tylko do małża: "O k***a, mam SM!". Było minęło
co za trauma

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Ewusia_marchew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-26, 23:51   #2507
danaida
Zadomowienie

Cytat:

PS. Jeśli nie chcesz u siebie Boudoir'u to wiesz, ja każdą ilość...
No to ja polecę (choć to nie z serii o życiu codziennym) Lizy Dalby: Opowieść Murasaki. Jest bardzo wysmakowana. Wsysa.
Oczywiscie książka wygrzebana w Karpaczu? w taniej książce

A mnie dziś zachwyciła ta piosenka. Przede wszystkim ze względu na słowa.
http://muzykaswiata.pl/a/adamiakelzbieta/va190/
Stary 2009-09-26, 23:51   #2508
agnyska81
Zakorzenienie

Cytat:
Moja to "Życie po japońsku" Janiny Rubach - Kuczewskiej. Lata 80-te XX wieku
Jakbyś była chętna, to mogę Ci (razem z próbkami) przesłać do poczytania A jak przeczytasz to odeślesz

Escri, jak tak czytam te historie o Twojej chorobie, to włos się na głowie jeży

Idę spać samotnie, już mi się oczy kleją. Dobranoc

Edytowane przez agnyska81
Czas edycji: 2009-09-26 o 23:54
Stary 2009-09-27, 00:04   #2509
danaida
Zadomowienie

Cytat:
Za dużo kwiecia ma on w sobie. To chyba ta kalina, nad którą wczoraj gdzieś tu dumano, bo w składzie nie widzę innego winowajcy.

A Japonia niezmiernie ciekawa, ale chyba do życia dla nas się nie nadaje Przynajmniej ja nie chciałabym tam zabawić dłużej.

O! Pamięć moja zaczyna działać. Czytałam jeszcze fajną książkę o dość współczesnych (lata 70-te?) gejszach z Kyoto. Bardzo ciekawe to było
"Gejsza" Liza Dalby
W zupełności się z Tobą zgadzam. Jestem Europejką a Japończycy, Azjaci w ogóle mają zupełnie inną mentalność i sposób bycia. Dla mnie nie do pzreskoczenia. Upewniłam się co do tego przedwczoraj kiedy oglądaliśmy "Między słowami"

---------- Dopisano o 00:04 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:53 ----------

Escritoro a widziałaś Kalifornię z Panem Bradem?

Edit: Czy ja aby nie zaciukałam wątek?
Stary 2009-09-27, 00:08   #2510
escritora
Zadomowienie

Cytat:

Escri, jak tak czytam te historie o Twojej chorobie, to włos się na głowie jeży

Idę spać samotnie, już mi się oczy kleją. Dobranoc
Ja się już z tego śmieję (choć na początku było mi ciutkę mniej wesoło ). A śmiech to zdrowie

Również zmykam spać... chętnie bym jeszcze z Wami posiedziała, ale małż mnie wyrzuca, bo też chce pointernetować (a mówiłam mu, że trzeba postawić rooter ) Kolorowych snów
Stary 2009-09-27, 00:10   #2511
LouLou25
Zakorzenienie

Cytat:
W zupełności się z Tobą zgadzam. Jestem Europejką a Japończycy, Azjaci w ogóle mają zupełnie inną mentalność i sposób bycia. Dla mnie nie do pzreskoczenia. Upewniłam się co do tego przedwczoraj kiedy oglądaliśmy "Między słowami"
"Miedzy slowami" to jeszcze nic, jest w miare normalny, "Visitor Q" to dopiero hardcore, ciezkostrawny film ale mowi co nieco o stosunku Japonczykow do przemocy (podobnie jak inne filmy Takashi Miike).
Kiedys czytalam dobra ksiazke pewnej japonskiej pisarki o kobietach pracujacych w fabryce gotowych posilkow na wynos. Sfrustrowane, opuszczone, nieszczesliwe... to wszystko doprowadza je do zbrodni.
Pamietam opisy cwiartowania zwlok z wannie Mieli nakrecic na jej podstawie film ale w koncu nie wiem czy powstal...

sure. fine. whatever.

LouLou25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-27, 00:13   #2512
escritora
Zadomowienie

Cytat:

Escritoro a widziałaś Kalifornię z Panem Bradem?
Widziałam W tym filmie chyba po raz pierwszy na serio zerwał z wizerunkiem słodkiego przystojniaka, co najwyżej drobnego oszuścika Pierwsza poważna, wymagająca rola. I to całkiem nieźle zagrana.

A teraz serio zmykam
Stary 2009-09-27, 00:24   #2513
danaida
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez LouLou25 Pokaż wiadomość
"Miedzy slowami" to jeszcze nic, jest w miare normalny, "Visitor Q" to dopiero hardcore, ciezkostrawny film ale mowi co nieco o stosunku Japonczykow do przemocy (podobnie jak inne filmy Takashi Miike).
Kiedys czytalam dobra ksiazke pewnej japonskiej pisarki o kobietach pracujacych w fabryce gotowych posilkow na wynos. Sfrustrowane, opuszczone, nieszczesliwe... to wszystko doprowadza je do zbrodni.
Pamietam opisy cwiartowania zwlok z wannie Mieli nakrecic na jej podstawie film ale w koncu nie wiem czy powstal...
LouLou po obejrzeniu Gry Wstępnej właśnie w rezyserii Takashi Miike doskonale zrozumiałam na czym polega finezja tortur. To, że mogli wpaść na pomysł tortury (abstrahując w sposób dosłowny od filmu) z użyciem kropel wody, która ze stałą częstotliwością spadała na głowę ofiary aż w końcu ją rozłupywała na pół. O tak, po wojnie chińsko-japońskiej Chińczycy mieli prawo mieć zdanie o Japończykach jako o potworach...

Oooo... i zostałam sama w barze

Edytowane przez danaida
Czas edycji: 2009-09-27 o 00:26 Powód: lit.
Stary 2009-09-27, 00:50   #2514
LouLou25
Zakorzenienie

Cytat:
LouLou po obejrzeniu Gry Wstępnej właśnie w rezyserii Takashi Miike doskonale zrozumiałam na czym polega finezja tortur. To, że mogli wpaść na pomysł tortury (abstrahując w sposób dosłowny od filmu) z użyciem kropel wody, która ze stałą częstotliwością spadała na głowę ofiary aż w końcu ją rozłupywała na pół. O tak, po wojnie chińsko-japońskiej Chińczycy mieli prawo mieć zdanie o Japończykach jako o potworach...

Oooo... i zostałam sama w barze
juz nie pamietam dokladnie tego filmu bo widzialam kupe lat temu (pamietam tylko casting na zone) , ta tortura to chyba indianska, podobno jak kropla spada regularnie na czolo to czlowiek dostaje kuku Visitor Q jest gorszy, o niebo... obraz patologicznej japonskiej rodzinki: corka dziwka, ojciec nekrofil, matka karmi mlekiem z piersi listonosza ( a moze to nie byl listonosz ), zabojstwa, gwalty, brakuje tylko seksu ze zwierzetami ( a moze byl...juz nie pamietam )

juz mnie nic nie zdziwi po tym filmie

sure. fine. whatever.

Edytowane przez LouLou25
Czas edycji: 2009-09-27 o 00:56
Stary 2009-09-27, 01:03   #2515
danaida
Zadomowienie

Cytat:
juz nie pamietam dokladnie tego filmu bo widzialam kupe lat temu (pamietam tylko casting na zone) , ta tortura to chyba indianska, podobno jak kropla spada regularnie na czolo to czlowiek dostaje kuku Visitor Q jest gorszy, o niebo... obraz patologicznej japonskiej rodzinki: corka dziwka, ojciec nekrofil, matka karmi mlekiem z piersi listonosza ( a moze to nie byl listonosz ), zabojstwa, gwalty, brakuje tylko seksu ze zwierzetami ( a moze byl...juz nie pamietam )

juz mnie nic nie zdziwi po tym filmie
Co do tortury, to ne wiedzieć czemu mam zanotowane w pamięci, że to japońskie. Przed chwilą trafiłam na wzmiankę, ze to jednak chińska "zabawa".

Hmmm... rzeknę tak: mocny film
Może pozostanę w takim razie tylko przy sushi
Stary 2009-09-27, 01:11   #2516
LouLou25
Zakorzenienie

najlepsze to to, ze ten film ma podobno jakis sens, ukryty przekaz dla ludzkosci (ludzie na forach tak pisza), szkoda, ze bylam bardziej zajeta zbieraniem szczeki z ziemi za kazdym razem kiedy opadala, bo moze tez bym cos odkryla...

a tak btw to czekam na Bekarty Wojny, kocham wszystko co ten czlowiek popelnia szczegolnie Death Proof

sure. fine. whatever.

Stary 2009-09-27, 01:18   #2517
danaida
Zadomowienie

Cytat:
najlepsze to to, ze ten film ma podobno jakis sens, ukryty przekaz dla ludzkosci (ludzie na forach tak pisza), szkoda, ze bylam bardziej zajeta zbieraniem szczeki z ziemi za kazdym razem kiedy opadala, bo moze tez bym cos odkryla...

a tak btw to czekam na Bekarty Wojny, kocham wszystko co ten czlowiek popelnia szczegolnie Death Proof
Powiem tak: warto!

Moje ulubione to jeszcze Pulp Fiction i Kill Bill. Z serii Grindhouse to Death Proof rewelacyjny, za to Planet Terror to już nie moja konwencja i dla mnie najsłabszy ze wszystkich jego filmowych popełnień
Stary 2009-09-27, 01:29   #2518
madziczka
Zakorzenienie

GG do madziczka

Cytat:

To jest nas dwie. Uwielbiam Tarantino - i nie wiem za który film bardziej : Wściekłe Psy czy Pulp Fiction Zresztą nie wybieram - lubię prawie wszystkie jego filmy.

Frank Zappa

http://www.youtube.com/watch?v=_e1pADu6VvI
madziczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-27, 01:35   #2519
danaida
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez madziczka Pokaż wiadomość
To jest nas dwie. Uwielbiam Tarantino - i nie wiem za który film bardziej : Wściekłe Psy czy Pulp Fiction Zresztą nie wybieram - lubię prawie wszystkie jego filmy.
No piknie
A może jednak 3?
Stary 2009-09-27, 01:37   #2520
LouLou25
Zakorzenienie

Cytat:
Powiem tak: warto!

Moje ulubione to jeszcze Pulp Fiction i Kill Bill. Z serii Grindhouse to Death Proof rewelacyjny, za to Planet Terror to już nie moja konwencja i dla mnie najsłabszy ze wszystkich jego filmowych popełnień
bo Planet Terror to juz Rodriquez robil i jakos mnie do tego nie ciagnie moze przez ta laske strzelajaca z nogi
a Death Proof to arcydzielo, moze mam spaczony gust ale to najlepszy film jaki w zyciu widzialam przyciaga moje fale mozgowe jak magnes
charaktery nie tak przerysowane jak w Pulp Fiction, kazde ujecie perfekcyjne, stylowa muzyczka, klimat obskurnego poludnia,miod-malyna (szczegolnie ostatnia scena), arcydzielo kiczu

madzik, Quentin na ciacho jak znalazl...

sure. fine. whatever.

Edytowane przez LouLou25
Czas edycji: 2009-09-27 o 01:40
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Perfumy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości