|
|
#2491 | |
|
grozi wypollizowaniem
|
Dot.: Scent Bar X
Cytat:
|
|
|
#2492 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2493 |
|
Rozeznanie
|
Pin up.....
|
#2494 |
|
grozi wypollizowaniem
|
pin up! 100 lat i wszystkiego co najbardziej pachnące, zdrowia, zdrowia i jeszcze raz zdrowia i nie martwienia sie na zapas
|
|
#2495 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Zna ktoś może jakieś tytuły lektur na ten temat? No I do tego Tekla jej było na imię. Hardkor ![]() Bardzo chętnie capnęłabym próbkę Bois Blond Cytat:
Życzę Ci wszystkiego dobrego w życiu, jak zapewne wszystkie bywalczynie wątku, a jak wiadomo moc sprawcza Wizażu jest wielka Mam teraz taki okres w życiu, że czuję się przytłoczona wszystkim. Za dużo rzeczy, za dużo myśli, za dużo niedokończonych spraw, za dużo zmarnowanego (na pierdoły) czasu. I jednocześnie nie mam pomysłu co zrobić, żeby to uprzątnąć. Myślę, myślę intensywnie
|
|
#2496 | ||||
|
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
,Cytat:
agnysko! bardzo ciekawą lekturą na temat zycia kiedyś ( w średniowieczu) i to w norwegi jest krystyna córka Lavransa, ale nie wiem czy o az tak odległe czasy Ci chodzi
Edytowane przez Polly_ Czas edycji: 2009-09-26 o 23:01 |
||||
|
|
|
#2497 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Życie codzienne w domach publicznych w latach 1830-1930 autorki Laure? Adler (nazwiska akurat jestem pewna) Życie codzienne i niecodzienne w przedwojennej Polsce autorstwa Maji i Jana Łozińskich A jak Ci się testuję koniakową wersje Boudoiru? Wylicytowałaś? Miałam licytować, ale zobaczyłam znajomą Wizażankę, więc nie dodałam nawet do obserwowanych ![]() A Twoja Babcia miała świetne imię. Charakterne. Edytowane przez danaida Czas edycji: 2009-09-26 o 23:03 Powód: komputer mi zwariował |
|
|
|
|
#2498 | |
|
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
o wow! ja chcę przeczytać o zyciu codziennym w domach publicznych ![]() włąsciwie to jest wiele książek o zyciu codziennym, zależy tylko kogo, gdzie i kiedy, bo dawniej to były jeszcze różne klasy społeczne, każdy zył inaczej trochę ja np posiadam książkę pt. "o życiu codziennym w dawnym Krakowie" sama ją kupiłam, bo sie strasznie podjarałam, ale jej nie przeczytałam-teraz sobie przypomniałam
Edytowane przez Polly_ Czas edycji: 2009-09-26 o 23:05 |
|
|
|
|
#2499 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() No i są piękne grafiki, ilustracje. |
|
|
|
|
#2500 |
|
grozi wypollizowaniem
|
tylko skad to wziąc- o życiu codziennym w domu publicznym to czytałam tylko Pamiętniki Fanny Hill
|
|
#2501 | |||
|
Zakorzenienie
|
Ha ha ha
Chodziło mi o coś na faktach autentycznych ![]() Aż boję zapytać o czym myślisz ![]() Cytat:
)Cytat:
![]() Bardzo dziękuję za typy Teraz tylko trzeba by znaleźć jakąś sensowną bibliotekę, bo od czasów studiów to jestem zapisana li jedynie do naszej wiejskiej. Jak się domyślacie zapewne, słabo jest zaopatrzona. Cytat:
Nie powiem, że łatwo, lekko i przyjemnie nosi się Boudoir. Jest piękny, ale dość wymagający. Chyba nie mam ochoty się z nim zmagać ![]() Edit: Z książek typu "o życiu codziennym gdzieś lub kiedyś" czytałam (a nawet mam w domu, bo to zdobyczna z likwidowanej biblioteczki) i bardzo polecam "Życie po japońsku". A o życiu we współczesnej Japonii nasłuchałam się sporo. Na studiach byłam w biurze podróży, którego szefowa przez dwa lata mieszkała z mężem i synami w Japonii (mąż był tam attache kulturalnym). A że moja praktyka wypadła w martwym sezonie, to męczyłam panią, aby mi opowiadała, jak tam było ![]() A Tekla to moja prababcia była (mama mamy mojej mamy ).
Joga z rana jak śmietana. Edytowane przez agnyska81 Czas edycji: 2009-09-26 o 23:32 |
|||
|
|
|
#2502 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
.Cytat:
![]() Akurat lubię czytać o ciemnej stronie ludzkiej natury, zwłaszcza książki dobrze napisane i filmy dobrze nakręcone ![]() Cytat:
Daj mu kilka szans ![]() Jak B. potrafi pachnieć w gorące letnie wieczory... Byłoby miło gdybyś dołączyła do fanek Boudoiru. ---------- Dopisano o 23:32 ---------- Poprzedni post napisano o 23:30 ---------- Cytat:
A Japonię to bym chętnie zobaczyła
|
||||
|
|
|
#2503 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję
Cytat:
Cytat:
![]() Dziękuję za życzenia A co do prababci - w podstawówce przezywali mnie Tekla ![]() PS. Jeśli nie chcesz u siebie Boudoir'u to wiesz, ja każdą ilość... ![]() A może Życie codzienne w Japonii u progu nowoczesności? Czytałam jakieś dwa miesiące temu, bardzo fajna. Dotyczy ery Meiji... Edytowane przez Pin up girl Czas edycji: 2009-09-26 o 23:39 |
||
|
|
|
#2504 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Na marginesie, coraz bardziej doceniam Brada jako aktora. Kruger też była niezła. A Waltz? - rewelacja To tak w telegraficznym skrócie.Mnie to przeraził lekarz, jak mnie na oddział przyjmował. Powiedział, że nie ma łóżek, zostaje mi korytarz... chyba że mam SM, wtedy położą mnie na sali. I mówił tak trochę pod nosem, trochę do mnie: "No to żeby nam wyszedł SM, będzie sala, hmm, tak, SM jak wyjdzie, to będzie miejsce. Oby nam wyszedł". Zrobili mi tomograf, potem z wynikami prowadzą mnie na oddział, mówię mężowi, że będę leżała na korytarzu, a tu serprajs - dostaję łóżko na sali. Powiedziałam tylko do małża: "O k***a, mam SM!". ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Ja dziecko, jak już je będę miała, w razie czego "zapiszę" mamie albo siostrze... chociaż myślę, że małż świetnie by sobie poradził samodzielnie... Pin up - wszystkiego naj, naj, naj
|
|
#2505 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A Japonia niezmiernie ciekawa, ale chyba do życia dla nas się nie nadaje O! Pamięć moja zaczyna działać. Czytałam jeszcze fajną książkę o dość współczesnych (lata 70-te?) gejszach z Kyoto. Bardzo ciekawe to było "Gejsza" Liza Dalby
|
|
#2506 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zdarzyło mi się ze wszyscy zapomnieli i wiem ze to nieprzyjemne uczucie ![]() Cytat:
kupiłam koleżance na urodziny... zapowiadała się ciekawie Cytat:
![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#2507 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Oczywiscie książka wygrzebana w Karpaczu? w taniej książce ![]() A mnie dziś zachwyciła ta piosenka. Przede wszystkim ze względu na słowa. http://muzykaswiata.pl/a/adamiakelzbieta/va190/ |
|
|
|
|
#2508 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jakbyś była chętna, to mogę Ci (razem z próbkami) przesłać do poczytania ![]() Escri, jak tak czytam te historie o Twojej chorobie, to włos się na głowie jeży ![]() Idę spać samotnie, już mi się oczy kleją. Dobranoc
Joga z rana jak śmietana. Edytowane przez agnyska81 Czas edycji: 2009-09-26 o 23:54 |
|
|
|
|
#2509 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 00:04 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:53 ---------- Escritoro a widziałaś Kalifornię z Panem Bradem? Edit: Czy ja aby nie zaciukałam wątek? |
|
|
|
|
#2510 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
). A śmiech to zdrowie Również zmykam spać... chętnie bym jeszcze z Wami posiedziała, ale małż mnie wyrzuca, bo też chce pointernetować (a mówiłam mu, że trzeba postawić rooter ) Kolorowych snów
|
|
#2511 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kiedys czytalam dobra ksiazke pewnej japonskiej pisarki o kobietach pracujacych w fabryce gotowych posilkow na wynos. Sfrustrowane, opuszczone, nieszczesliwe... to wszystko doprowadza je do zbrodni. Pamietam opisy cwiartowania zwlok z wannie Mieli nakrecic na jej podstawie film ale w koncu nie wiem czy powstal...
|
|
#2512 |
|
Zadomowienie
|
Widziałam
W tym filmie chyba po raz pierwszy na serio zerwał z wizerunkiem słodkiego przystojniaka, co najwyżej drobnego oszuścika Pierwsza poważna, wymagająca rola. I to całkiem nieźle zagrana. A teraz serio zmykam
|
#2513 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Oooo... i zostałam sama w barze
Edytowane przez danaida Czas edycji: 2009-09-27 o 00:26 Powód: lit. |
|
|
|
|
#2514 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) , ta tortura to chyba indianska, podobno jak kropla spada regularnie na czolo to czlowiek dostaje kuku ), zabojstwa, gwalty, brakuje tylko seksu ze zwierzetami ( a moze byl...juz nie pamietam juz mnie nic nie zdziwi po tym filmie
sure. fine. whatever. Edytowane przez LouLou25 Czas edycji: 2009-09-27 o 00:56 |
|
|
|
|
#2515 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Hmmm... rzeknę tak: mocny film ![]() Może pozostanę w takim razie tylko przy sushi
|
|
|
|
|
#2516 |
|
Zakorzenienie
|
najlepsze to to, ze ten film ma podobno jakis sens, ukryty przekaz dla ludzkosci
(ludzie na forach tak pisza), szkoda, ze bylam bardziej zajeta zbieraniem szczeki z ziemi za kazdym razem kiedy opadala, bo moze tez bym cos odkryla...a tak btw to czekam na Bekarty Wojny, kocham wszystko co ten czlowiek popelnia
|
#2517 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Moje ulubione to jeszcze Pulp Fiction i Kill Bill. Z serii Grindhouse to Death Proof rewelacyjny, za to Planet Terror to już nie moja konwencja i dla mnie najsłabszy ze wszystkich jego filmowych popełnień
|
|
|
|
|
#2518 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zresztą nie wybieram - lubię prawie wszystkie jego filmy.
"Jeśli skończysz, prowadząc beznadziejne życie dlatego, że słuchałeś swojej mamy, swojego taty, księdza i jakiegoś gościa z telewizji, to w pełni na nie sobie zasłużyłeś." Frank Zappa http://www.youtube.com/watch?v=_e1pADu6VvI |
|
|
|
|
#2519 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2520 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moze przez ta laske strzelajaca z nogi a Death Proof to arcydzielo, moze mam spaczony gust ale to najlepszy film jaki w zyciu widzialam ![]() charaktery nie tak przerysowane jak w Pulp Fiction, kazde ujecie perfekcyjne, stylowa muzyczka, klimat obskurnego poludnia,miod-malyna (szczegolnie ostatnia scena), arcydzielo kiczu madzik, Quentin na ciacho jak znalazl...
sure. fine. whatever. Edytowane przez LouLou25 Czas edycji: 2009-09-27 o 01:40 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:54.

Mam nadzieje, że wszystko będzie dobrze

mi narobili. Miałam usuwane znamię i mam teraz parę szwów.

Chodziło mi o coś na faktach autentycznych 

.

Mieli nakrecic na jej podstawie film ale w koncu nie wiem czy powstal...
), zabojstwa, gwalty, brakuje tylko seksu ze zwierzetami ( a moze byl...juz nie pamietam

moze przez ta laske strzelajaca z nogi