|
|
#2401 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Scent Bar X
czyżby w krakowie
|
|
|
|
#2402 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale sory jakoś "intelektualna elegancja" ni w ząb mi do niego nie pasuje
|
|
#2403 | |
|
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
i zrozumiał błędy dzieciństwa?
|
|
|
#2404 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeśli tak to chwała mu za to Jednak ja jakoś nie mogę wymazać z pamięci jego wizażowego wizerunku
|
|
#2405 | |||
|
Wiedźma
|
Z czerwoną wstążką będe jeszcze bardziej sexy.
Kawę, alkohol i ciężką muzę. Ekipę do cieszenia się tymi "bożymi darami"dam radę skręcić sama. ![]() Cytat:
Mogę tylko uściskać i zaoferować wsparcie telefoniczne albo przez gg. Choć wiem, że to nic nie da. W razie czego: 2378954 Cytat:
![]() Czepki! Cytat:
![]() Chyba zazdroszczę...
|
|
#2406 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#2407 |
|
Zadomowienie
|
No więc przed wyjściem z pracy chciałam sprawdzić na onecie, czy będzie padać w ciągu najbliższej godziny. Patrzę - a tu z głównej strony wyziera twister
.Całkiem przyzwoity wywiad moim zdaniem. Trochę bzdetnych błędów znalazłam, ale - kurcze - on jest naprawdę młodziutkim facetem i to onet powinien takie niedoróbki gramatyczno-interpunkcyjne korygować. Poza tym myślę (na ile się orientuję w zasadach publikowania tekstów w mediach i na ile znam wizerunek twistera), że oni jednak wypolerowali co bardziej egzaltowane kawałki; niemniej to tylko moje domysły.
|
#2408 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Też mam wrażenie, po przeczytaniu, że wywiad został mocno uładzony, poprawiony. Jest taki..... poprawny, idealny i coś mi w nim nie pasuje, bo Twister ma bardziej soczyste okreśelnia i słownictwo. Sam wywiad fajnie się czytało
"Jeśli skończysz, prowadząc beznadziejne życie dlatego, że słuchałeś swojej mamy, swojego taty, księdza i jakiegoś gościa z telewizji, to w pełni na nie sobie zasłużyłeś." Frank Zappa http://www.youtube.com/watch?v=_e1pADu6VvI |
|
|
|
|
#2409 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Jam nie księgowa, broń mnie Panie Boże przed tą profesją (na liczbach to się nawet znam, ale nie każ mi liczyć pieniędzy).Cytat:
O ile patrzysz na te właściwe Na węch ją wytropiłaś? ![]() Cytat:
Tak tak, wybierz nas wybierz A żeby Cię jeszcze bardziej zaintrygować dodam, że moja prababcia była "wioskową babą" ![]() A mogę ja też poprosić o wykaz lektur? ![]() Dziś się uśmiałam nieco, bo miałam w sekretariacie nastoletniego hipochondryka Pękło mu naczynko w oku i pół godziny (zanim mama go nie odebrała, bo kategorycznie zażądał wezwania rodzica, mimo że nic go nie bolało, tylko ta nieszczęsna żyłka) mnie maglował co to mu może dolegać i czy to aby groźne dla zdrowia i życia nie jest
|
|
#2410 | |
|
Zadomowienie
|
Właśnie sobie wyobraziłam groźnego demona wodnego w czerwonym, gumowym czepku pływackim
Cytat:
Fajnie się je wymawia, tzn. ładnie brzmią. |
|
|
|
|
#2411 | ||
|
Zakorzenienie
|
Nie... za daleko
![]() W Poznaniu Cytat:
Cytat:
![]() Żeby jej tylko o czarownictwo nie posądzali ![]() Proszę bardzo, Tobie też dam ![]() PS. W śląskiej specyfice najbardziej pociągają mnie wierzenia i legendy górnicze Była bym zapomniała - popłynął chłopiec, nawet ja takich schiz nie mam
|
||
|
|
|
#2412 | ||
|
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
![]() Cytat:
znaczy sie czarownica? to juz wim czemu Cie tak do lasu ciągnie- to geny ![]() ja tez poproszę o spis lektur
Edytowane przez Polly_ Czas edycji: 2009-09-25 o 18:54 |
||
|
|
|
#2413 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W sumie możemy sobie rękę podać bo ja też się wzdrygam na samą myśl o słowie księgowa ale pieniądze w pracy muszę liczyć (i to dziennie ileś tam tysięcy).
|
|
#2414 | ||||
|
BAN stały
|
Cytat:
Oj Sabbath, mam nadzieję, że masz rację A raczej wierzę, że tak jest, bo doświadczenie uczelniane masz nieporównywalnie większe ![]() Dopiero teraz odniosę się do tego, co napisałaś, bo za mną kolejny dzień w azbestowych (naprawdę!) murach uczelni, oficjalna inauguracja (przede mną jeszcze dwie ), spotkanie z dyrekcją i opiekunem mojej grupy.Najważniejsze to chyba to, co pogrubiłam Tak, to zmienia wszystko!Byłam dziś na wykładzie inauguracyjnym ("Obraz świata w tłumaczeniu" - różnice kulturowe, z których wynikają różne smaczki , wszystko na przykładach błędów w angielskich i francuskich przekładach Kapuścińskiego itp.) i słuchając tego czułam się już jak ryba w wodzie. Trochę mi to dodało zapału i motywacji A pracować będzie trzeba ciężko. I to wcale nie jest tak, że starsi studenci nas straszą Dyrektor od razu powiedział, że "nie obiecujemy, że będzie łatwo". Ciężka praca, nawał pracy, masa materiału - to słowa, które ciągle przewijały się szczególnie w odniesieniu do pierwszego roku. Opiekun mojej grupy (nawiasem mówiac fajny, rokendrolowy facet ) powiedział, że przez pierwsze trzy lata nie poleca żadnej dodatkowej pracy, bo ciężko będzie to wszystko pogodzić ze względu na ogrom materiału, szczególnie na 1 i 2 roku. Ale paradoksalnie dostałam niezłego kopa - zastrzyk energii i zapału. Naprawdę wierzę, że to są moje wymarzone studia. I dam z siebie wszystko, żeby osiągnąć to, co chcę osiągnąć,bo jestem przekonana, że właśnie te studia mi to umożliwią. Tylko.. trochę się boję wizji kucia. Bo lubię mieć i robić coś poza. Nie mówię o dzikich imprezach, bo tym typem też nie jestem ale... Ale jestem już tak zmęczona, że coraz trudniej jest mi się wysłowić, więc lepiej skończę ten wywód Dodam tylko, że medycyna też mnie przeraża. I prawo. I ani prestiż, ani kasa nie byłyby w stanie mnie do tych kierunków przekonać. Ach, przypomnijcie mi, żebym Wam później opowiedziała, na jaki przedmiot ogólnouniwersytecki się zapisałam (o ile jeszcze o tym nie pisałam )Cytat:
![]() Cytat:
Bo czekałam dziś właśnie na autobus na przystanku pod Marriottem ![]() Cytat:
Więcej mam dziś do napisania, ale po pierwsze padam (pół dnia na obcasac robi swoje ), a po drugie sałatka ryżowa czeka
|
||||
|
|
|
#2415 |
|
Zakorzenienie
|
Melk, ale jakich rzeczy się człowiek o sobie dowiaduje, przy tych quizach
"Jeśli skończysz, prowadząc beznadziejne życie dlatego, że słuchałeś swojej mamy, swojego taty, księdza i jakiegoś gościa z telewizji, to w pełni na nie sobie zasłużyłeś." Frank Zappa http://www.youtube.com/watch?v=_e1pADu6VvI |
|
|
|
#2416 | |
|
Zakorzenienie
|
ja nic
mi narobili. Miałam usuwane znamię i mam teraz parę szwów.Swędzą ![]() Cytat:
![]() |
|
|
|
|
#2417 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2418 | |
|
Zadomowienie
|
![]() Cytat:
i niby kogo miał uwieść tymi falbankami ![]() Chociaż to nakrycie głowy ma sens jedynie w kontekście historycznym. Kiedyś człek bez nakrycia głowy to prostak albo ladacznica. Szanowana persona na głowie cosik musiała mieć, więc może ten czepiec/czepek/czapa u demona dlatego ma uzasadnienie. Poprzez analogię
|
|
|
|
|
#2419 |
|
Zakorzenienie
|
Witam piątkowo
![]() Właśnie wróciłam z nowego Almodovara - rozczarowana Rozwlekła i niezbyt wciągająca historia, sporo zbędnych szczegółów. Postaci mniej wyraziste niż zwykle. Łezka w oku się kręciła na widok scenek z Chus Lampreave i Rosy de Palma, ale tamten Almodovar już se ne vrati - tamten, gdzie namiętność była namiętna, a szaleństwo szalone. Raz czy dwa to błysnęło jeszcze w dialogach (a właściwie w tym "filmie w filmie"), gdzie Pedro pokazuje swój styl sprzed lat i zgasło. ![]() Było parę ujęć zapadających w pamięć i to tyle... Mało... |
|
|
|
#2420 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Madzik, mam pytanie nt. serum z BU, bo już dość długo go używasz Faktycznie rozjaśnia? Wczoraj kupiłam jeszcze olejek Juvit, o którym czytałam oczywiście na wizażu I muszę przyznać, że nawet ja, która rzadko zauważa jakąkolwiek różnicę w stanie cery po używaniu najróżniejszych specyfików, nie dowierzałam rano, że przez jedną noc skóra może się tak zmienić Po prostu promieniałam
|
|
|
|
|
#2421 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Powiedzmy, że wtedy inne kanony estetyki obowiązywały ![]() Z resztą nie tylko o uwodzenie tu chodziło... A co do nakryć głowy - tu sprawa też jest trochę bardziej skomplikowana... |
|
|
|
|
#2422 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2423 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
niezly wywiad mnie sie to podoba, nawet pomimo lekkiego kuku
|
|
#2424 |
|
Zadomowienie
|
Nebrasko
Smutne to co piszesz o najnowszym filmie Almodovara Edytowane przez danaida Czas edycji: 2009-09-25 o 21:02 |
|
|
|
#2425 | |||||
|
Wiedźma
|
Przecać wedle instrykcyji paczałam!
![]() A'propos wymianki. Mogę Ci do próbek (poza Santal Blanc, o ktorym pamiętam oczywiście) dorzucić prawie pełne Drama Nuui i Bois Blond z LuckyScenta. Niestety, z Voluspami jest kłopot, bo właśnie ogłosiłam rozdawnictwo na swoim blogu. Ale wpisz się, to może Ci wpadną przy okazji (i bez doliczania do puli, oczywiście). Wiem, że jest w zestawie coś, czego nie znasz. Cytat:
![]() Cytat:
Naprawdę miodny temat. Wiedźma. ![]() Cytat:
Moi też straszyli i pic na wodę to był. Na filozofii owszem, w piguły czytania, ale to mnie akurat nie bolało. Większośc kierunków wymaga jedynie krztyny zainteresowania i nieco dojrzałości. Wiem, jak to się robi, żeby zdawać na tróje: po prostu trzeba nie robić naprawdę zupełnie nic, ale to nic, zero, nul i mogiła. W przypadku jeśli chodzisz na zajęcia i czytasz coś związanego z, interesującą Cię przecież Ja wiem, że mnie wiedza do łba wchodzi nieprzeciętnie łatwo i wiem też, że mam farta, bo interesuję się setką rzeczy, ale na litość, studia obliczane są pod względem intelektualnym na przeciętniaków i taki też poziom reprezentuje wiekszość ich absolwentów. To przeciez nie o Tobie Melk, prawda? Cytat:
![]() Cytat:
I w sumie tak szczerze - czy coś w tym złego? Chłopak podchodzi do tego ambicjonalnie, buduje na tym swoje poczucie wartości. Na czymś trzeba. W sumie życzę mu jak najlepiej, choć obawy mam, że przy takiej niestabilności emocjonalnej, jaką prezentuje na co dzień, jako człowiek sukcesu (jeśli go kiedyś osiągnie, a do tego dąży przecież Oby tylko ekscentryczny. Oby nie niszczył ludzi.
|
|
#2426 |
|
Zadomowienie
|
Vesenko ostatnio mój mąż zrobił bułki. Podałam Twoj przepis z blogu i wyszły boskie
. Później zrobiliśmy bułki z gotowej mieszanki i wyszły zbyt twarde. Chleby wychodzą świetnie, ale bułki to rozczarowanie. Tym większe, ze były pieczone po udanym debiucie wg Twojego algorytmu.
|
|
|
|
#2427 |
|
grozi wypollizowaniem
|
co do Twistera-myslę ze ma potencjał, styl bloga zaskakująco dobry, jak na tak młodą osobe- w dodatku faceta
, a ta niestabilnośc- myslę że wynika z tego ze twister jest wciąż targany młodzieńczymi namiętnościami, bólem istnienia , szukaniem siebie itd- no, kształtuje sie jeszcze chłopak, dojrzewa- mysle ze mu przejdzie ---------- Dopisano o 21:14 ---------- Poprzedni post napisano o 21:11 ---------- o jezusicku, ale ja sie źle czuje przez cały tydzień- chyba sie położe i popachnę ...aaaa może jeszcze sobie kadzidło sfajce ![]() ---------- Dopisano o 21:26 ---------- Poprzedni post napisano o 21:14 ---------- no to pafajcyłam- to sie małż zdziwi jak wróci-trocge kościółkowo nam zrobiłam w domu
|
|
#2428 |
|
Zakorzenienie
|
Melk - ale o które serum ci chodzi, bo nie wiem dokładnie?
Jaka jestem zmęczona...
|
|
|
#2429 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#2430 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Miałam serum Flavo-C % ale to "normalne" za duże pieniądze. Pierwsze opakowanie - było cudnie, przy drugim - zero efektu Nie wiem, co się stało.Póki co zaczynam widzieć efekty po Nirvanesque - gładka, nawilżona cera, ładnie rozświetlona. Tylko mółgby mieć mniej tłustą konsystencję i kosztować z 30 zł mniej. Bo wielkiego szału, tak ogólnie, to nie ma.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:44.

pojawila sie dzisiaj ta informacja na onecie

) ramię, by odczynić urok

Toż to kur.... można dostać z tą swędzącą nogą 

A raczej wierzę, że tak jest, bo doświadczenie uczelniane masz nieporównywalnie większe
), a po drugie sałatka ryżowa czeka
, a ta niestabilnośc- myslę że wynika z tego ze twister jest wciąż targany młodzieńczymi namiętnościami, bólem istnienia , szukaniem siebie itd- no, kształtuje sie jeszcze chłopak, dojrzewa- mysle ze mu przejdzie