|
|
#2551 | ||
|
grozi wypollizowaniem
|
Dot.: Scent Bar X
Cytat:
, chyba ze cos pomyliłam ![]() Cytat:
kuzyn TZ jest w stanach kilkanaście lat i jego kolega siedzi w pace, bo mył dziecko- 2 letnią córkę bez gąbki, w sensie że ręką, a sprawe zgłosiła sąsiadka która przypadkiem to zobaczyła
|
|
|
#2552 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chore.
"Jeśli skończysz, prowadząc beznadziejne życie dlatego, że słuchałeś swojej mamy, swojego taty, księdza i jakiegoś gościa z telewizji, to w pełni na nie sobie zasłużyłeś." Frank Zappa http://www.youtube.com/watch?v=_e1pADu6VvI |
|
|
|
|
#2553 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2554 | |
|
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
ale w chwili czynu ona miała 13 lat! a o co sie zwróciła do sądu?
|
|
|
#2555 |
|
Zakorzenienie
|
z Onetu:
"Rok temu Samantha Geimer oświadczyła, że wybacza Polańskiemu, po czym wystąpiła do sądu w Los Angeles o umorzenie sprawy; sąd jednak odmówił." |
|
|
|
#2556 | |
|
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
Tak serio to pomijając fakt ze to Polański to nie rozumiem tego poruszenia. Bo fakt jest taki ze 45 letni gościu uwiódł 13 latkę i dlaczego wszyscy sie dziwoą ze go aresztowano?
|
|
|
#2557 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak to widzęI teraz dobrze czy nie dobrze ze jest Polańskim? Czy dlatego ze nim jest to tle lat jego wina w sumie mu uchodziła na sucho, czy tez może gdyby nim nie był to już dawno świat by zapomniał i nie ścigaliby go nagle po tylu latach... kto wie
|
|
|
|
|
#2558 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie znam tej sprawy bo nawet mnie na swiecie wtedy nie bylo i ciezko powiedziec, na ile to dziecko bylo "rozwiniete", moze to nie byl jej pierwszy raz, ciezko powiedziec bez doglebnego zbadania sprawy ![]() ale fakt jest taki, ze zazwyczaj tam gdzie ludzie wyniuchaja kasiore, tam sie pojawiaja oskarzenia, ktore pozniej trudno prawidlowo zbadac... a co do wspolzycia z nieletnimi to no coz... zdarzaja sie tacy faceci, amatorzy mlodych cialek, jak to mawial klasyk : moze miec nawet 15 lat, byleby mlodo wygladala zajeli by sie lapaniem Fritzlow lepiej...
|
|
#2559 | |
|
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
dlatego powinna sie odbyć rozprawa na której to wszystko zostanie wyjaśnione- ja mówię tylko ze nie rozumiem oburzenia faktem aresztowania Polańskiego. Co z tego ze to było tak dawno temu? i co? wymiar sprawiedliwości ma tak po prostu odpuścić? byłabym bardzo zaniepokojona gdyby tak działały sądy . Nie mówie ze powinien od razu wylądować w pace na 50 lat, ale to ze go w koncu zresztowali jest dla mnie oczywiste i nie wyobrazam sobie ze mogłoby być inaczej. W sumie jestem ciekawa co z tego wyniknie ![]() Dziwi mnie to ze wiele osób komentuje to w style...eee...daliby se spokój...ale w imie czego niby? chyba tylko tego ze jest znanym reżyserem...
Edytowane przez Polly_ Czas edycji: 2009-09-27 o 17:00 |
|
|
|
|
#2560 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a dziewczyna mogla dowiedziec sie jak to ja paskudnie zgwalcono od mamusi, bo przeciez jakby nie bylo powiedziala "tak" i oczywiscie nie bronie tego typu kontaktow i pociagu fizycznego do mlodziezy ale to mi wyglada na jakis niejasny jednorazowy wyskok, mozna przymknac delikatnie oko, tym bardziej ze jakby nie bylo chodzi o jednostke wybitna robiaca duzo dla ogolua tak btw to w system idealnej sprawiedliwosci w Stanach nie wierze, mieszanina korupcji i nadgorliwosci, jesli go Szwajcaria wysle tym samolotem do Stanow to wykaze sie kauczukowym kregoslupem , zreszta panstwo,ktore samo moglo by byc oskarzone o zbrodnie na ludnosci cywilnej (chociazby Irak) , gdzie wszystko jest sztuczne i plastikowe nie powinno sie czepiac naszego obywatela z taka zapalczywoscia, na tej samej zasadzie my powinnismy odeslac Dalajlame do Chin, holdujac durnemu miedzynarodowemu prawuSzwajcaria sobie niezlego obciachu narobila... Wyobrazacie sobie sytuacje w ktorej przyjezdza do nas np David Lynch odebrac nagrode w Gdyni za caloksztalt tworczosci i jakies chlystki go lapia na lotnisku i odsylaja do Stanow bo 31 lat temu przespal sie z nastolatka? Niewiarygodne, nawet Kaczor pomimo swojej bezgranicznej milosci do Ameryki by tego nie zrobil
sure. fine. whatever. Edytowane przez LouLou25 Czas edycji: 2009-09-27 o 17:40 |
|
|
|
|
#2561 |
|
BAN stały
|
Witam.. trochę odespałam.
Urlop udany ![]() tylko mała kontuzja mi się zdarzyła, mam problem z biodrem. |
|
|
|
#2562 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczynki kochane
Wiem,ze to nie ten watek,ale może tak po znajomości...
|
|
|
|
#2563 | ||||||||||||
|
Wiedźma
|
Cytat:
Kruger zrobiła na mnie świetne wrażenie, po Helenie miałam do niej umiarkowanie pozytywny stosunek. A sam film? Tak myslałam, że właśnie ta swoista, filmowa intertekstualność Cię uwiedzie. Mnie to własnie zachwyciło w pierszym Kill Billu - z przebitka na anime włącznie, kiedy dziecku pod łóżkiem wymyka się jęk "na piśmie". Dodatkowo zabawa z historią, ukaranie czarnych charakterów dwudziestego wieku nie tylko śmiercią, ale i śmiesznością - nawet na ekranie daje swoistą satysfakcję, jest odświeżając. Dziekuję Ci za tę krótką recenzję. Jej przeczytanie sprawiło mi przyjemność. Cytat:
Straszne... ![]() Cytat:
I w przeciwieństwie do mnie nie miał raka. You never know... Cytat:
Tylko obwolutę mi gdzieś wcięło. Cytat:
Cytat:
W kwestii tortur jestem ekspertem - miałam cykl wykładów na ten temat. Zdarzyła mi się słuchaczka, która zasłabła z wrażenia. ![]() Co zaś do opinii Chińczyków o Japończykach - nie uważali ich za potwory, tylko za dzikusów, barbarzyńców, gorszą rasę. Żółte kurduple. Bo Japończycy w porównaniu z Chińczykami sprzed napływu genów zza Wielkiego Muru byli niscy i żółci. Przepraszam, że tak wprost się wpierniczam, ale akurat wyjątkowo na tym ciutkę się znam, to korzystam. Na pierdylionie rzeczy się nie znam i wtedy siedzę cicho albo dopytuję. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Powiedziała, że nie opierała się fizycznie, mówiła tylko, że nie chce tego i prosiła, żeby przestał. Ona, do cholery, miała 13 lat!!!!!!!! To wówczas nie była kobieta, tylko dziecko. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Nadużycia, których dopuścił się sędzia nie zmieniają faktu, że gościu dopuścił się stosunku seksualnego z trzynastolatką, o której wiedział, że jest uczennicą, że ona nie wyraziła na ten stosunek zgody (a więc nie tylko pedofilia, ale i gwałt), a potem uciekł za granicę próbując uniknąć kary. To ostanie skłonna jestem w pewnym stopniu wytłumaczyć nagonka, jaką odwaliły media i prawdopodobnymi nieprawidłowościami podczas procesu, jednak za gwałt na nieletniej powinien siedzieć i to, że jest sławny i bogaty nie powinien tego zmieniać. Jestem bardzo zaskoczona Waszym stanowiskiem w tej sprawie. Gdyby to był normalny facet, nie Polak i nie sława, to podejrzewam, ze wasza ocena sytuacji byłaby zupełnie inna. A fakty są takie, że podstarzały facet przyjmuje u siebie na noc dziewczynkę, o której wie, że jest uczennicą (w kraju, w którym seks z uczennicą jest nielegalny), podaje jej alkohol, podejmuje próbę współżycia i finalnie przeprowadza pełną penetrację z wytryskiem, choć dziecko prosi go, by tego nie robił. Dla mnie fakt, że dziewczynka nie walczyła jest zrozumiały. Po pierwsze, była dzieckiem, a Polański był sławą, autorytetem. Po drugie przywiozła ją tam matka (tę babę bym chętnie zobaczyła jako współoskarżoną!) i kazała jej być miłą i grzeczną. Nie wiem, czy ta mała nie bała się na przykład, że jesli pan Polański będzie z niej niezadowolony, to pchająca dzieciaka ku karierze cholerna mamusia nie wścieknie się na nią. Zgadzam się, że wiele jest niejasności w tej sprawie, jednak kwestia gwałtu na nieletniej akurat nie podlega wątpliwości. Howgh!
|
|
#2564 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No nie zachwycił mnie po prostu. Ba! Nawet nie spodobał.
"Jeśli skończysz, prowadząc beznadziejne życie dlatego, że słuchałeś swojej mamy, swojego taty, księdza i jakiegoś gościa z telewizji, to w pełni na nie sobie zasłużyłeś." Frank Zappa http://www.youtube.com/watch?v=_e1pADu6VvI |
|
|
|
|
#2565 |
|
Wiedźma
|
Teraz to ja zabiłam wątek.
![]() Edit: A może jednak nie? Madzik, mnie się czasem zdarza obejrzeć film, który mi się nie podoba, ale widzę, co w nim może urzec człowieka o innym guście, innym temperamencie, innych potrzebach kinemetograficznych. A tu nic nie widzę. Scarlett rozmemłana, akcji niet, dialogi jak z kartonu... Heh... Z cała pewnością nie jestem targetem tego dzieła.
Edytowane przez Sabbath Czas edycji: 2009-09-27 o 18:25 |
|
|
|
#2566 |
|
Zakorzenienie
|
Nie zabiłaś, a przynajmniej ja go wskrzesiłam
Madzik Wszechmocny
|
|
|
#2567 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ostrrrrrrrrrrro ![]() a moze byla w tym wszystkim odrobina romantyzmy i czulosci ?
|
|
#2568 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Amen. ---------- Dopisano o 18:53 ---------- Poprzedni post napisano o 18:51 ---------- Cytat:
Amen. Muszę przyznać, fakt, że na poprzedniej stronie przytaknęłam - że dziewczyna się zgodziła. Teraz, gdy wiem, że wiozła ją tam matka, nie dziwię się, że 13 letnie dziecko się nie sprzeciwiło i zgodziło - co nie znaczy, że miała na to ochotę.
"Jeśli skończysz, prowadząc beznadziejne życie dlatego, że słuchałeś swojej mamy, swojego taty, księdza i jakiegoś gościa z telewizji, to w pełni na nie sobie zasłużyłeś." Frank Zappa http://www.youtube.com/watch?v=_e1pADu6VvI Edytowane przez madziczka Czas edycji: 2009-09-27 o 18:58 |
||
|
|
|
#2569 |
|
grozi wypollizowaniem
|
sab- poweidziłas dokładnie to co ja myślę
i jak dla mnie fakt czy chciała czy nie nie ma znaczenia- mogłaby go nawet błagać o to i to by nie zmieniło mojego poglądu na tą sprawę.
|
|
#2570 |
|
RENTGEN RZĄDZI!
|
Źle to sformułowałam-teraz się przyznała,że kiedyś tak było.
Jestę hejterę, snobę, trollę i wizażystkom ![]() Jeżeli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można.... Bądź uprzejmy, zachowuj się profesjonalnie, ale zawsze miej w głowie plan zabójstwa każdej napotkanej osoby |
|
|
|
#2571 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mimo wszystko ja tam jestem przeciwna przypinaniu mu z gory latki paskudnego gwalciciela, bez znajomosci szczegolow tej sprawy, nie lubie nagonek,linczow i przedstawiania swiata w czarno-bialych barwach no teraz to pojade... ![]() tego typu nagonka wykonczyla Samsona, zupelnie inna sprawa a koles byl okropnym pedofilem ale mozna bylo sprawe zalatwic bardziej humanitarnie, bez takiej napasci, mimo wszystko szkoda mi goscia, badz co badz byl guru polskiej psychoterapii i udalo mu sie w zyciu kilka eksperymentow, powinien siedziec w pierdlu ale wydawanie na niego wyrokow zanim zaczal sie proces bylo nie fair, szczegolnie jesli robili to dziennikarze takich super stacji jak tvn (ogladajac te reportaze myslalam ze pierd...lne, coz za dramaturgia ) nie bijcie Tofika
|
|
#2572 |
|
Rozeznanie
|
Z góry przepraszam, że się wtrącę w Wasz pogaduszkowy wątek
i to tak totalnie z innej beczki, ale nie chcę już totalnie zaśmieca innych; Czy jest może wątek w stylu "pytaniowo-ratunkowy'? Wyszukiwarka milczy, ja mam miliony błahych pytań, a nie chcę za każdym razem zakłada nowego wątku...
|
#2573 |
|
Zakorzenienie
|
LouLou - nie chodzi o nagonkę. Ale jestem przeciwna myśleniu, że skoro to POLAŃSKI, to znaczy, że mu wszystko wolno czy ma być traktowany ulogowo i wyjątkowo bo "wielkim reżyserem jest".
Greenaurie - a jakiego typu to pytanie? Pytanie o weryfikację allegrową? Pytanie o konkretne perfumy, nuty? Polecam przejrzenie tego - mini-wiedza w pigułce ( i linki) :http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=171870 Czy wam Wizaż też tak muli?
"Jeśli skończysz, prowadząc beznadziejne życie dlatego, że słuchałeś swojej mamy, swojego taty, księdza i jakiegoś gościa z telewizji, to w pełni na nie sobie zasłużyłeś." Frank Zappa http://www.youtube.com/watch?v=_e1pADu6VvI Edytowane przez madziczka Czas edycji: 2009-09-27 o 20:16 |
|
|
|
#2574 |
|
grozi wypollizowaniem
|
co do Samsona to ja jakoś nie mam jasności że "okropnym pedofilem był" ale być może nie zgłębiłam sprawy dostatecznie wnikliwie.
jak sie wizaz nie odmuli to zaraz stad spadam
Edytowane przez Polly_ Czas edycji: 2009-09-27 o 19:56 |
|
|
|
#2575 |
|
Rozeznanie
|
No właśnie one nie są konkretne, te moje pytania
tak mi jednym uchem wpadają, jak podczytuję perfumeryjne wątki, za chwilę wypadają...Ot, takie różne...czym różni się to od tego, co to jest to i to, dlaczego tak a nie inaczej...;]Po prostu brakuje mi teorii ![]() a wizaz też mi strasznie muli.
"Żaden dzień nie jest podobny do drugiego, każde jutro kryje w sobie cud, magiczną chwilę, która burzy stare światy i tworzy nowe gwiazdy." Edytowane przez greenaurie Czas edycji: 2009-09-27 o 20:00 |
|
|
|
#2576 |
|
Zakorzenienie
|
Polly - nie spadywuj
![]() Ale sama wyglądam tak --->
|
|
|
#2577 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Potem gdzieś dopisałam, że ów tortura ma rodowód zdaje się chiński. Niemniej jednak potwierdzenie tego od osoby, która sie tym interesuje zawsze jest cenne Cytat:
.Tylko, że miałam na myśli opinię Chińczyków o Japończykach w kontekście wojny chińsko-japońskiej, zwanej również drugą wojną chińsko-japońską, czyli o okres 1937-1945. Biorąc pod uwagę, że ludzkość była jeszcze przed doświadczeniami II wojny światowej. Bez tego doświadczenia eksterminacji ludności na skalę masową, która miała miejsce każdy europejski reporter* (z zawodu bądź chwilową pełniący tę rolę) będący świadkiem tej masakry chińskiej ludności powracał wstrząśnięty. Było to ludobójstwo. Japończycy uważali się wówczas za panów, którzy z Chińczykami mogą zrobić wszystko...Pogarda dla nich była bezgraniczna [/QUOTE] * Na przykład George Hogg , bo akurat on mi najmocniej utkwił w pamięci. Edytowane przez danaida Czas edycji: 2009-09-27 o 20:06 |
||
|
|
|
#2578 |
|
RENTGEN RZĄDZI!
|
Jestem po dyżurze,spałam 3 godz,a chyba mniej mnie przymula niż ten wizaż
Jestę hejterę, snobę, trollę i wizażystkom ![]() Jeżeli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można.... Bądź uprzejmy, zachowuj się profesjonalnie, ale zawsze miej w głowie plan zabójstwa każdej napotkanej osoby |
|
|
|
#2579 |
|
Zakorzenienie
|
Greenaurie - w takim razie naprawdę polecam wiedzę i odnośniki zawarte w tym poście, tam jest wszystko fajnie pogrupowane:
http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=171870 Zaraz mnie krew zaleje przez ten Wizaż! Kilka dni temu upolowałam to ![]() http://www.allegro.pl/item748575730_...hand_made.html
"Jeśli skończysz, prowadząc beznadziejne życie dlatego, że słuchałeś swojej mamy, swojego taty, księdza i jakiegoś gościa z telewizji, to w pełni na nie sobie zasłużyłeś." Frank Zappa http://www.youtube.com/watch?v=_e1pADu6VvI Edytowane przez madziczka Czas edycji: 2009-09-27 o 20:05 |
|
|
|
#2580 |
|
grozi wypollizowaniem
|
należy też dodać ze różne bezsensowne pytania można zatac także tutaj
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:18.

wariatkowo...

tak to widzę

, zreszta panstwo,ktore samo moglo by byc oskarzone o zbrodnie na ludnosci cywilnej (chociazby Irak) , gdzie wszystko jest sztuczne i plastikowe nie powinno sie czepiac naszego obywatela z taka zapalczywoscia, na tej samej zasadzie my powinnismy odeslac Dalajlame do Chin, holdujac durnemu miedzynarodowemu prawu

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)