Scent Bar X - Strona 86 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Perfumy

Notka

Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji.
Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-09-27, 16:14   #2551
Polly_
grozi wypollizowaniem

Dot.: Scent Bar X

Cytat:
Napisane przez winter76 Pokaż wiadomość
A do tego ta kobieta przyznała się,że to się odbyło za jej zgodą i nie chce żadnej rozprawy wariatkowo...

chyba dzisiaj w BU poszaleję
ale wtedy była nieletnia chyba, wic mogła se chciec, chyba ze cos pomyliłam

Cytat:
Napisane przez madziczka Pokaż wiadomość
Matkoooo.....

Czytałam dawno temu artykuł, że rodzice boją się myć własne dzieci, w kąpieli czasem, bo przy rozwodzie dochodzi do oskarżeń o pedofilię np., jeżeli tak rodzic chce się zemścić i ma jakieś chore pobudki do upierniczenia byłego partnera.

kuzyn TZ jest w stanach kilkanaście lat i jego kolega siedzi w pace, bo mył dziecko- 2 letnią córkę bez gąbki, w sensie że ręką, a sprawe zgłosiła sąsiadka która przypadkiem to zobaczyła
Polly_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-27, 16:15   #2552
madziczka
Zakorzenienie

GG do madziczka

Cytat:
Napisane przez Polly_ Pokaż wiadomość
kuzyn TZ jest w stanach kilkanaście lat i jego kolega siedzi w pace, bo mył dziecko- 2 letnią córkę bez gąbki, w sensie że ręką, a sprawe zgłosiła sąsiadka która przypadkiem to zobaczyła

Chore.

Frank Zappa

http://www.youtube.com/watch?v=_e1pADu6VvI
madziczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-27, 16:18   #2553
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

Cytat:
przed chwila na Onecie czytałam że rok temu ta kobieta się do sądu zwróciła, a sprawa jest sprzed 31 lat a wiec była "letnia" ale cóż z tego jak sąd mimo to nie wyraził zgody na uchylenie wyroku

Cytat:

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Ewusia_marchew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-27, 16:20   #2554
Polly_
grozi wypollizowaniem

Cytat:
Napisane przez Ewusia_marchew Pokaż wiadomość
przed chwila na Onecie czytałam że rok temu ta kobieta się do sądu zwróciła, a sprawa jest sprzed 31 lat a wiec była "letnia" ale cóż z tego jak sąd mimo to nie wyraził zgody na uchylenie wyroku

ale w chwili czynu ona miała 13 lat!
a o co sie zwróciła do sądu?
Stary 2009-09-27, 16:23   #2555
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

Cytat:
ale w chwili czynu ona miała 13 lat!
a o co sie zwróciła do sądu?
z Onetu:

"Rok temu Samantha Geimer oświadczyła, że wybacza Polańskiemu, po czym wystąpiła do sądu w Los Angeles o umorzenie sprawy; sąd jednak odmówił."

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Stary 2009-09-27, 16:29   #2556
Polly_
grozi wypollizowaniem

Cytat:
Napisane przez Ewusia_marchew Pokaż wiadomość
z Onetu:

"Rok temu Samantha Geimer oświadczyła, że wybacza Polańskiemu, po czym wystąpiła do sądu w Los Angeles o umorzenie sprawy; sąd jednak odmówił."
tylko ze takie przestępstwo jest ścigane z urzędu,więc poszkodowany nie ma nic do gadania.

Tak serio to pomijając fakt ze to Polański to nie rozumiem tego poruszenia. Bo fakt jest taki ze 45 letni gościu uwiódł 13 latkę i dlaczego wszyscy sie dziwoą ze go aresztowano?
Stary 2009-09-27, 16:44   #2557
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

Cytat:
tylko ze takie przestępstwo jest ścigane z urzędu,więc poszkodowany nie ma nic do gadania.

Tak serio to pomijając fakt ze to Polański to nie rozumiem tego poruszenia. Bo fakt jest taki ze 45 letni gościu uwiódł 13 latkę i dlaczego wszyscy sie dziwoą ze go aresztowano?
Absolutnie się zgadzam ze jego zachowanie było skandaliczne i bronić go nie zamierzam, ale jednak minęła masa czasu, poszkodowana w zasadzie nie czuje się poszkodowana, on sam miał się nie zbliżać do granic USA to się konsekwentnie nie zbliżał a tu nagle ni z tego nie z owego go aresztują choćby był jakimś ukrywającym się, poszukiwanym od lat terrorystą tak to widzę
I teraz dobrze czy nie dobrze ze jest Polańskim? Czy dlatego ze nim jest to tle lat jego wina w sumie mu uchodziła na sucho, czy tez może gdyby nim nie był to już dawno świat by zapomniał i nie ścigaliby go nagle po tylu latach... kto wie

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Stary 2009-09-27, 16:44   #2558
LouLou25
Zakorzenienie

Cytat:

namawianie do seksu to jednak nie to samo co gwalt, tym bardziej ze podobno sciemniala, ze miala wiecej lat niz miala faktycznie...
nie znam tej sprawy bo nawet mnie na swiecie wtedy nie bylo i ciezko powiedziec, na ile to dziecko bylo "rozwiniete", moze to nie byl jej pierwszy raz, ciezko powiedziec bez doglebnego zbadania sprawy
ale fakt jest taki, ze zazwyczaj tam gdzie ludzie wyniuchaja kasiore, tam sie pojawiaja oskarzenia, ktore pozniej trudno prawidlowo zbadac...

a co do wspolzycia z nieletnimi to no coz... zdarzaja sie tacy faceci, amatorzy mlodych cialek, jak to mawial klasyk : moze miec nawet 15 lat, byleby mlodo wygladala

zajeli by sie lapaniem Fritzlow lepiej...

sure. fine. whatever.

LouLou25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-27, 16:59   #2559
Polly_
grozi wypollizowaniem

Cytat:
Napisane przez LouLou25 Pokaż wiadomość
namawianie do seksu to jednak nie to samo co gwalt, tym bardziej ze podobno sciemniala, ze miala wiecej lat niz miala faktycznie...
nie znam tej sprawy bo nawet mnie na swiecie wtedy nie bylo i ciezko powiedziec, na ile to dziecko bylo "rozwiniete", moze to nie byl jej pierwszy raz, ciezko powiedziec bez doglebnego zbadania sprawy
ale fakt jest taki, ze zazwyczaj tam gdzie ludzie wyniuchaja kasiore, tam sie pojawiaja oskarzenia, ktore pozniej trudno prawidlowo zbadac...

a co do wspolzycia z nieletnimi to no coz... zdarzaja sie tacy faceci, amatorzy mlodych cialek, jak to mawial klasyk : moze miec nawet 15 lat, byleby mlodo wygladala

zajeli by sie lapaniem Fritzlow lepiej...

dlatego powinna sie odbyć rozprawa na której to wszystko zostanie wyjaśnione- ja mówię tylko ze nie rozumiem oburzenia faktem aresztowania Polańskiego.
Co z tego ze to było tak dawno temu? i co? wymiar sprawiedliwości ma tak po prostu odpuścić? byłabym bardzo zaniepokojona gdyby tak działały sądy. Nie mówie ze powinien od razu wylądować w pace na 50 lat, ale to ze go w koncu zresztowali jest dla mnie oczywiste i nie wyobrazam sobie ze mogłoby być inaczej. W sumie jestem ciekawa co z tego wyniknie

Dziwi mnie to ze wiele osób komentuje to w style...eee...daliby se spokój...ale w imie czego niby? chyba tylko tego ze jest znanym reżyserem...

Edytowane przez Polly_
Czas edycji: 2009-09-27 o 17:00
Stary 2009-09-27, 17:25   #2560
LouLou25
Zakorzenienie

Cytat:
dlatego powinna sie odbyć rozprawa na której to wszystko zostanie wyjaśnione- ja mówię tylko ze nie rozumiem oburzenia faktem aresztowania Polańskiego.
Co z tego ze to było tak dawno temu? i co? wymiar sprawiedliwości ma tak po prostu odpuścić? byłabym bardzo zaniepokojona gdyby tak działały sądy. Nie mówie ze powinien od razu wylądować w pace na 50 lat, ale to ze go w koncu zresztowali jest dla mnie oczywiste i nie wyobrazam sobie ze mogłoby być inaczej. W sumie jestem ciekawa co z tego wyniknie

Dziwi mnie to ze wiele osób komentuje to w style...eee...daliby se spokój...ale w imie czego niby? chyba tylko tego ze jest znanym reżyserem...
tak jak juz mowilam nie orientuje sie w tej sprawie ale z tego co slyszalam w tv od ludzi, ktorzy cos wiedza to pewien sedzia chcial zostac gwiazdorem na tej sprawie i wpakowac Polanskiego do pierdla na 50 lat, do tego mial jakies niedozwolone kontakty z prokuratura, ktore daja podstawe do uniewaznienia calej tej sprawy, zydowskie lobby filowe tez cos tam mieszalo (udupic swojego, a jakze!) takze cala ta sprawa wygladala na tyle nieciekawie, ze przyjaciele poradzili Polanskiemu "spier....chlopie" i to tez uczynil

a dziewczyna mogla dowiedziec sie jak to ja paskudnie zgwalcono od mamusi, bo przeciez jakby nie bylo powiedziala "tak"

i oczywiscie nie bronie tego typu kontaktow i pociagu fizycznego do mlodziezy ale to mi wyglada na jakis niejasny jednorazowy wyskok, mozna przymknac delikatnie oko, tym bardziej ze jakby nie bylo chodzi o jednostke wybitna robiaca duzo dla ogolu

a tak btw to w system idealnej sprawiedliwosci w Stanach nie wierze, mieszanina korupcji i nadgorliwosci, jesli go Szwajcaria wysle tym samolotem do Stanow to wykaze sie kauczukowym kregoslupem , zreszta panstwo,ktore samo moglo by byc oskarzone o zbrodnie na ludnosci cywilnej (chociazby Irak) , gdzie wszystko jest sztuczne i plastikowe nie powinno sie czepiac naszego obywatela z taka zapalczywoscia, na tej samej zasadzie my powinnismy odeslac Dalajlame do Chin, holdujac durnemu miedzynarodowemu prawu

Szwajcaria sobie niezlego obciachu narobila...
Wyobrazacie sobie sytuacje w ktorej przyjezdza do nas np David Lynch odebrac nagrode w Gdyni za caloksztalt tworczosci i jakies chlystki go lapia na lotnisku i odsylaja do Stanow bo 31 lat temu przespal sie z nastolatka? Niewiarygodne, nawet Kaczor pomimo swojej bezgranicznej milosci do Ameryki by tego nie zrobil

sure. fine. whatever.

Edytowane przez LouLou25
Czas edycji: 2009-09-27 o 17:40
Stary 2009-09-27, 17:44   #2561
Zuziunia
BAN stały

Witam.. trochę odespałam.
Urlop udany pogoda super, towarzystwo jeszcze lepsze
tylko mała kontuzja mi się zdarzyła, mam problem z biodrem.
Zuziunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-27, 17:56   #2562
edytapa68
Zakorzenienie

Dziewczynki kochane Możecie mi rozszyfrowac kod Prady 08021 ?
Wiem,ze to nie ten watek,ale może tak po znajomości...
edytapa68 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-27, 18:11   #2563
Sabbath
Wiedźma

Cytat:
Napisane przez escritora Pokaż wiadomość
Z kina wyszłam zachwycona - dawno tego nie doświadczyłam. Podobała mi się ta mieszanka spagetti westernu, filmu wojennego i teatru antycznego, za to scena z Churchillem wprost zdjęta ze sceny szekspirowskiego The Globe. Poza tym gra konwencjami (dobry jest zawsze mądry, a zły - głupi, dobro zawsze zwycięża, zło przegrywa... itp.), a w zasadzie ich odwróceniem. Tarantino to geniusz - coś, co u innych byłoby kiczem, u niego urasta do rangi sztuki. Doceniam to, jak świetnie potrafi korzystać z kontekstów, jak manewruje emocjami. Zastanawiałam się też nad tym, że Ci, którzy z kina wyjdą oburzeni, bo historia nie taka, bo pokazana nie tak (bo bez patosu, głębokich pokłonów i zadumy, nieprawdziwa, momentami prześmiewcza), chyba niewiele filmów widzieli i nie potrafią wejść na poziom intertekstualny.
Na marginesie, coraz bardziej doceniam Brada jako aktora. Kruger też była niezła. A Waltz? - rewelacja To tak w telegraficznym skrócie.
Waltzem już się zachwycałam, pierwsza sekwencja scen mnie zgniotła.
Kruger zrobiła na mnie świetne wrażenie, po Helenie miałam do niej umiarkowanie pozytywny stosunek. A sam film? Tak myslałam, że właśnie ta swoista, filmowa intertekstualność Cię uwiedzie.
Mnie to własnie zachwyciło w pierszym Kill Billu - z przebitka na anime włącznie, kiedy dziecku pod łóżkiem wymyka się jęk "na piśmie".
Dodatkowo zabawa z historią, ukaranie czarnych charakterów dwudziestego wieku nie tylko śmiercią, ale i śmiesznością - nawet na ekranie daje swoistą satysfakcję, jest odświeżając.
Dziekuję Ci za tę krótką recenzję. Jej przeczytanie sprawiło mi przyjemność.

Cytat:
Mnie to przeraził lekarz, jak mnie na oddział przyjmował. Powiedział, że nie ma łóżek, zostaje mi korytarz... chyba że mam SM, wtedy położą mnie na sali. I mówił tak trochę pod nosem, trochę do mnie: "No to żeby nam wyszedł SM, będzie sala, hmm, tak, SM jak wyjdzie, to będzie miejsce. Oby nam wyszedł". Zrobili mi tomograf, potem z wynikami prowadzą mnie na oddział, mówię mężowi, że będę leżała na korytarzu, a tu serprajs - dostaję łóżko na sali. Powiedziałam tylko do małża: "O k***a, mam SM!". Było minęło

Straszne...

Cytat:
Ty to masz przerażające wizje. Tak Ci się spieszy na nieustającą imprezę w jakichś zaświatach? Ja wiem, że Valhalla kusi, ale może jeszcze poczekać
Dziesięć dni temu umarł mój kumpel. Viking, taki prawdziwy, jedna z najlepiej rozpoznawalnych postaci tego ruchu w Polsce. Był młodszy ode mnie, nie obudził się rano.
I w przeciwieństwie do mnie nie miał raka.
You never know...

Cytat:
Napisane przez agnyska81 Pokaż wiadomość
Moja to "Życie po japońsku" Janiny Rubach - Kuczewskiej. Lata 80-te XX wieku
Jakbyś była chętna, to mogę Ci (razem z próbkami) przesłać do poczytania A jak przeczytasz to odeślesz
Tez mam. Fajnie napisane, sporo ciekawostek. Warto.
Tylko obwolutę mi gdzieś wcięło.
Cytat:
Napisane przez danaida Pokaż wiadomość
W zupełności się z Tobą zgadzam. Jestem Europejką a Japończycy, Azjaci w ogóle mają zupełnie inną mentalność i sposób bycia. Dla mnie nie do pzreskoczenia. Upewniłam się co do tego przedwczoraj kiedy oglądaliśmy "Między słowami"
"Między słowami" to dla mnie wcielenie nudy w kinie. Kumpel zobowiązał mnie do obejrzenia (nawet podarował płytę, bo to "taki przejmujący film"). Myślałam, że zdechnę...
Cytat:
To, że mogli wpaść na pomysł tortury (abstrahując w sposób dosłowny od filmu) z użyciem kropel wody, która ze stałą częstotliwością spadała na głowę ofiary aż w końcu ją rozłupywała na pół. O tak, po wojnie chińsko-japońskiej Chińczycy mieli prawo mieć zdanie o Japończykach jako o potworach...
Ta tortura chińska była i kropla nie tyle rozłupywała czaszkę, co drążyła w niej otwór, a potem powoli niszczyła mózg.
W kwestii tortur jestem ekspertem - miałam cykl wykładów na ten temat. Zdarzyła mi się słuchaczka, która zasłabła z wrażenia.

Co zaś do opinii Chińczyków o Japończykach - nie uważali ich za potwory, tylko za dzikusów, barbarzyńców, gorszą rasę. Żółte kurduple. Bo Japończycy w porównaniu z Chińczykami sprzed napływu genów zza Wielkiego Muru byli niscy i żółci.

Przepraszam, że tak wprost się wpierniczam, ale akurat wyjątkowo na tym ciutkę się znam, to korzystam. Na pierdylionie rzeczy się nie znam i wtedy siedzę cicho albo dopytuję.
Cytat:
Powiem tak: warto!

Moje ulubione to jeszcze Pulp Fiction i Kill Bill. Z serii Grindhouse to Death Proof rewelacyjny, za to Planet Terror to już nie moja konwencja i dla mnie najsłabszy ze wszystkich jego filmowych popełnień
Planet Terror jest Rodrigueza i akurat mnie się podobało bardziej. Z kina wyszłam spłakana ze śmiechu.
Cytat:
podnosza reke na europejski dorobek intelektualny? teksanczyki jedne, fastfoodozercy?
Nie na europejski dorobek kulturalny, tylko na faceta, który zgwałcił trzynastoletnie dziecko. To, że nakręcił genialne filmy niczego nie zmienia - w ten sposób każdy genialny twórca mógłby gwałcić i mordować. A, moim zdaniem, nie powinien.
Cytat:
Napisane przez winter76 Pokaż wiadomość
A do tego ta kobieta przyznała się,że to się odbyło za jej zgodą i nie chce żadnej rozprawy wariatkowo...
Nie przyznała się do niczego takiego.
Powiedziała, że nie opierała się fizycznie, mówiła tylko, że nie chce tego i prosiła, żeby przestał.
Ona, do cholery, miała 13 lat!!!!!!!!
To wówczas nie była kobieta, tylko dziecko.
Cytat:
powinni raczej zamykac te swoje puszczalskie malolaty W Stanach mozna miec sprawe o pedofilie po podcieraniu tylka wlasnemu dziecku, co za kraj...ale tak sie zawziasc na Polanskiego? no czlowiek nie moze spokojnie rozpoczac dnia, zeby sie nie zdenerwowac
LouLou, nie wierzę, że to czytam. No nie wierzę.

Cytat:

Polly, dzięki.

Cytat:
tak jak juz mowilam nie orientuje sie w tej sprawie ale z tego co slyszalam w tv od ludzi, ktorzy cos wiedza to pewien sedzia chcial zostac gwiazdorem na tej sprawie i wpakowac Polanskiego do pierdla na 50 lat, do tego mial jakies niedozwolone kontakty z prokuratura, ktore daja podstawe do uniewaznienia calej tej sprawy, zydowskie lobby filowe tez cos tam mieszalo (udupic swojego, a jakze!) takze cala ta sprawa wygladala na tyle nieciekawie, ze przyjaciele poradzili Polanskiemu "spier....chlopie" i to tez uczynil

a dziewczyna mogla dowiedziec sie jak to ja paskudnie zgwalcono od mamusi, bo przeciez jakby nie bylo powiedziala "tak"

i oczywiscie nie bronie tego typu kontaktow i pociagu fizycznego do mlodziezy ale to mi wyglada na jakis niejasny jednorazowy wyskok, mozna przymknac delikatnie oko, tym bardziej ze jakby nie bylo chodzi o jednostke wybitna robiaca duzo dla ogolu
A kogo to, u licha, obchodzi, że jednorazowy. czy to oznacza, że każdy facet ma prawo jednorazowo zgwałcić dziecko?

Nadużycia, których dopuścił się sędzia nie zmieniają faktu, że gościu dopuścił się stosunku seksualnego z trzynastolatką, o której wiedział, że jest uczennicą, że ona nie wyraziła na ten stosunek zgody (a więc nie tylko pedofilia, ale i gwałt), a potem uciekł za granicę próbując uniknąć kary.
To ostanie skłonna jestem w pewnym stopniu wytłumaczyć nagonka, jaką odwaliły media i prawdopodobnymi nieprawidłowościami podczas procesu, jednak za gwałt na nieletniej powinien siedzieć i to, że jest sławny i bogaty nie powinien tego zmieniać.

Jestem bardzo zaskoczona Waszym stanowiskiem w tej sprawie.
Gdyby to był normalny facet, nie Polak i nie sława, to podejrzewam, ze wasza ocena sytuacji byłaby zupełnie inna.

A fakty są takie, że podstarzały facet przyjmuje u siebie na noc dziewczynkę, o której wie, że jest uczennicą (w kraju, w którym seks z uczennicą jest nielegalny), podaje jej alkohol, podejmuje próbę współżycia i finalnie przeprowadza pełną penetrację z wytryskiem, choć dziecko prosi go, by tego nie robił.

Dla mnie fakt, że dziewczynka nie walczyła jest zrozumiały. Po pierwsze, była dzieckiem, a Polański był sławą, autorytetem. Po drugie przywiozła ją tam matka (tę babę bym chętnie zobaczyła jako współoskarżoną!) i kazała jej być miłą i grzeczną. Nie wiem, czy ta mała nie bała się na przykład, że jesli pan Polański będzie z niej niezadowolony, to pchająca dzieciaka ku karierze cholerna mamusia nie wścieknie się na nią.

Zgadzam się, że wiele jest niejasności w tej sprawie, jednak kwestia gwałtu na nieletniej akurat nie podlega wątpliwości.
Howgh!
Sabbath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-27, 18:22   #2564
madziczka
Zakorzenienie

GG do madziczka

Cytat:
Napisane przez Sabbath Pokaż wiadomość
"Między słowami" to dla mnie wcielenie nudy w kinie. Kumpel zobowiązał mnie do obejrzenia (nawet podarował płytę, bo to "taki przejmujący film"). Myślałam, że zdechnę...
Pjona, Sabbath. Też myślałam, że zdechnę, za pierwszym razem nawet nie dopatrzyłam do końca No nie zachwycił mnie po prostu. Ba! Nawet nie spodobał.

Frank Zappa

Stary 2009-09-27, 18:22   #2565
Sabbath
Wiedźma

Teraz to ja zabiłam wątek.

Edit:
A może jednak nie?

Madzik, mnie się czasem zdarza obejrzeć film, który mi się nie podoba, ale widzę, co w nim może urzec człowieka o innym guście, innym temperamencie, innych potrzebach kinemetograficznych. A tu nic nie widzę.
Scarlett rozmemłana, akcji niet, dialogi jak z kartonu... Heh... Z cała pewnością nie jestem targetem tego dzieła.

Edytowane przez Sabbath
Czas edycji: 2009-09-27 o 18:25
Sabbath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-27, 18:23   #2566
madziczka
Zakorzenienie

GG do madziczka

Nie zabiłaś, a przynajmniej ja go wskrzesiłam Madzik Wszechmocny

Frank Zappa

Stary 2009-09-27, 18:32   #2567
LouLou25
Zakorzenienie

Cytat:
Nie na europejski dorobek kulturalny, tylko na faceta, który zgwałcił trzynastoletnie dziecko. To, że nakręcił genialne filmy niczego nie zmienia - w ten sposób każdy genialny twórca mógłby gwałcić i mordować. A, moim zdaniem, nie powinien.

Powiedziała, że nie opierała się fizycznie, mówiła tylko, że nie chce tego i prosiła, żeby przestał.

LouLou, nie wierzę, że to czytam. No nie wierzę.

A kogo to, u licha, obchodzi, że jednorazowy. czy to oznacza, że każdy facet ma prawo jednorazowo zgwałcić dziecko?

Nadużycia, których dopuścił się sędzia nie zmieniają faktu, że gościu dopuścił się stosunku seksualnego z trzynastolatką, o której wiedział, że jest uczennicą, że ona nie wyraziła na ten stosunek zgody (a więc nie tylko pedofilia, ale i gwałt), a potem uciekł za granicę próbując uniknąć kary.
To ostanie skłonna jestem w pewnym stopniu wytłumaczyć nagonka, jaką odwaliły media i prawdopodobnymi nieprawidłowościami podczas procesu, jednak za gwałt na nieletniej powinien siedzieć i to, że jest sławny i bogaty nie powinien tego zmieniać.

Jestem bardzo zaskoczona Waszym stanowiskiem w tej sprawie.
Gdyby to był normalny facet, nie Polak i nie sława, to podejrzewam, ze wasza ocena sytuacji byłaby zupełnie inna.

A fakty są takie, że podstarzały facet przyjmuje u siebie na noc dziewczynkę, o której wie, że jest uczennicą (w kraju, w którym seks z uczennicą jest nielegalny), podaje jej alkohol, podejmuje próbę współżycia i finalnie przeprowadza pełną penetrację z wytryskiem, choć dziecko prosi go, by tego nie robił.

Dla mnie fakt, że dziewczynka nie walczyła jest zrozumiały. Po pierwsze, była dzieckiem, a Polański był sławą, autorytetem. Po drugie przywiozła ją tam matka (tę babę bym chętnie zobaczyła jako współoskarżoną!) i kazała jej być miłą i grzeczną. Nie wiem, czy ta mała nie bała się na przykład, że jesli pan Polański będzie z niej niezadowolony, to pchająca dzieciaka ku karierze cholerna mamusia nie wścieknie się na nią.

Zgadzam się, że wiele jest niejasności w tej sprawie, jednak kwestia gwałtu na nieletniej akurat nie podlega wątpliwości.
Howgh!

ostrrrrrrrrrrro

a moze byla w tym wszystkim odrobina romantyzmy i czulosci ?

sure. fine. whatever.

Stary 2009-09-27, 18:53   #2568
madziczka
Zakorzenienie

GG do madziczka

Cytat:

Dla mnie fakt, że dziewczynka nie walczyła jest zrozumiały. Po pierwsze, była dzieckiem, a Polański był sławą, autorytetem. Po drugie przywiozła ją tam matka (tę babę bym chętnie zobaczyła jako współoskarżoną!) i kazała jej być miłą i grzeczną. Nie wiem, czy ta mała nie bała się na przykład, że jesli pan Polański będzie z niej niezadowolony, to pchająca dzieciaka ku karierze cholerna mamusia nie wścieknie się na nią

Amen.

---------- Dopisano o 18:53 ---------- Poprzedni post napisano o 18:51 ----------

Cytat:

Amen.

Muszę przyznać, fakt, że na poprzedniej stronie przytaknęłam - że dziewczyna się zgodziła. Teraz, gdy wiem, że wiozła ją tam matka, nie dziwię się, że 13 letnie dziecko się nie sprzeciwiło i zgodziło - co nie znaczy, że miała na to ochotę.

Frank Zappa

Edytowane przez madziczka
Czas edycji: 2009-09-27 o 18:58
Stary 2009-09-27, 19:15   #2569
Polly_
grozi wypollizowaniem

sab- poweidziłas dokładnie to co ja myślę

i jak dla mnie fakt czy chciała czy nie nie ma znaczenia- mogłaby go nawet błagać o to i to by nie zmieniło mojego poglądu na tą sprawę.
Stary 2009-09-27, 19:26   #2570
winter76
RENTGEN RZĄDZI!

GG do winter76

Cytat:

Źle to sformułowałam-teraz się przyznała,że kiedyś tak było.

Jeżeli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można....
Bądź uprzejmy, zachowuj się profesjonalnie, ale zawsze miej w głowie plan zabójstwa każdej napotkanej osoby
winter76 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-27, 19:31   #2571
LouLou25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madziczka Pokaż wiadomość
Muszę przyznać, fakt, że na poprzedniej stronie przytaknęłam - że dziewczyna się zgodziła. Teraz, gdy wiem, że wiozła ją tam matka, nie dziwię się, że 13 letnie dziecko się nie sprzeciwiło i zgodziło - co nie znaczy, że miała na to ochotę.

mimo wszystko ja tam jestem przeciwna przypinaniu mu z gory latki paskudnego gwalciciela, bez znajomosci szczegolow tej sprawy, nie lubie nagonek,linczow i przedstawiania swiata w czarno-bialych barwach

no teraz to pojade...
tego typu nagonka wykonczyla Samsona, zupelnie inna sprawa a koles byl okropnym pedofilem ale mozna bylo sprawe zalatwic bardziej humanitarnie, bez takiej napasci, mimo wszystko szkoda mi goscia, badz co badz byl guru polskiej psychoterapii i udalo mu sie w zyciu kilka eksperymentow, powinien siedziec w pierdlu ale wydawanie na niego wyrokow zanim zaczal sie proces bylo nie fair, szczegolnie jesli robili to dziennikarze takich super stacji jak tvn (ogladajac te reportaze myslalam ze pierd...lne, coz za dramaturgia )

nie bijcie Tofika

sure. fine. whatever.

Stary 2009-09-27, 19:33   #2572
greenaurie
Rozeznanie

Z góry przepraszam, że się wtrącę w Wasz pogaduszkowy wątek i to tak totalnie z innej beczki, ale nie chcę już totalnie zaśmieca innych; Czy jest może wątek w stylu "pytaniowo-ratunkowy'? Wyszukiwarka milczy, ja mam miliony błahych pytań, a nie chcę za każdym razem zakłada nowego wątku...

"Żaden dzień nie jest podobny do drugiego, każde jutro kryje w sobie cud, magiczną chwilę, która burzy stare światy i tworzy nowe gwiazdy."
greenaurie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-27, 19:50   #2573
madziczka
Zakorzenienie

GG do madziczka

LouLou - nie chodzi o nagonkę. Ale jestem przeciwna myśleniu, że skoro to POLAŃSKI, to znaczy, że mu wszystko wolno czy ma być traktowany ulogowo i wyjątkowo bo "wielkim reżyserem jest".

Greenaurie - a jakiego typu to pytanie? Pytanie o weryfikację allegrową? Pytanie o konkretne perfumy, nuty?

Polecam przejrzenie tego - mini-wiedza w pigułce ( i linki):

http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=171870

Czy wam Wizaż też tak muli?

Frank Zappa

Czas edycji: 2009-09-27 o 20:16
Stary 2009-09-27, 19:53   #2574
Polly_
grozi wypollizowaniem

co do Samsona to ja jakoś nie mam jasności że "okropnym pedofilem był" ale być może nie zgłębiłam sprawy dostatecznie wnikliwie.

jak sie wizaz nie odmuli to zaraz stad spadam

Edytowane przez Polly_
Czas edycji: 2009-09-27 o 19:56
Stary 2009-09-27, 19:58   #2575
greenaurie
Rozeznanie

No właśnie one nie są konkretne, te moje pytania tak mi jednym uchem wpadają, jak podczytuję perfumeryjne wątki, za chwilę wypadają...Ot, takie różne...czym różni się to od tego, co to jest to i to, dlaczego tak a nie inaczej...;]
Po prostu brakuje mi teorii

a wizaz też mi strasznie muli.

"Żaden dzień nie jest podobny do drugiego, każde jutro kryje w sobie cud, magiczną chwilę, która burzy stare światy i tworzy nowe gwiazdy."

Edytowane przez greenaurie
Czas edycji: 2009-09-27 o 20:00
greenaurie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-27, 19:59   #2576
madziczka
Zakorzenienie

GG do madziczka

Polly - nie spadywuj

Ale sama wyglądam tak --->

Frank Zappa

Stary 2009-09-27, 19:59   #2577
danaida
Zadomowienie

Cytat:
Ta tortura chińska była i kropla nie tyle rozłupywała czaszkę, co drążyła w niej otwór, a potem powoli niszczyła mózg.
W kwestii tortur jestem ekspertem - miałam cykl wykładów na ten temat. Zdarzyła mi się słuchaczka, która zasłabła z wrażenia.
Nie wątpię.
Potem gdzieś dopisałam, że ów tortura ma rodowód zdaje się chiński.
Niemniej jednak potwierdzenie tego od osoby, która sie tym interesuje zawsze jest cenne

Cytat:
Co zaś do opinii Chińczyków o Japończykach - nie uważali ich za potwory, tylko za dzikusów, barbarzyńców, gorszą rasę. Żółte kurduple. Bo Japończycy w porównaniu z Chińczykami sprzed napływu genów zza Wielkiego Muru byli niscy i żółci.
To też i vice wersa. Oczywiście, że Chińczycy ze wszystkich Azjatów uważają siebie za najlepszych. Toteż dlatego nazwali swoje państwo państwem środka.
Tylko, że miałam na myśli opinię Chińczyków o Japończykach w kontekście wojny chińsko-japońskiej, zwanej również drugą wojną chińsko-japońską, czyli o okres 1937-1945. Biorąc pod uwagę, że ludzkość była jeszcze przed doświadczeniami II wojny światowej. Bez tego doświadczenia eksterminacji ludności na skalę masową, która miała miejsce każdy europejski reporter* (z zawodu bądź chwilową pełniący tę rolę) będący świadkiem tej masakry chińskiej ludności powracał wstrząśnięty. Było to ludobójstwo.
Japończycy uważali się wówczas za panów, którzy z Chińczykami mogą zrobić wszystko...Pogarda dla nich była bezgraniczna [/QUOTE]

* Na przykład George Hogg , bo akurat on mi najmocniej utkwił w pamięci.

Edytowane przez danaida
Czas edycji: 2009-09-27 o 20:06
danaida jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-27, 20:01   #2578
winter76
RENTGEN RZĄDZI!

GG do winter76

Jestem po dyżurze,spałam 3 godz,a chyba mniej mnie przymula niż ten wizaż

Jeżeli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można....
Bądź uprzejmy, zachowuj się profesjonalnie, ale zawsze miej w głowie plan zabójstwa każdej napotkanej osoby
winter76 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-27, 20:03   #2579
madziczka
Zakorzenienie

GG do madziczka

Greenaurie - w takim razie naprawdę polecam wiedzę i odnośniki zawarte w tym poście, tam jest wszystko fajnie pogrupowane:
http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=171870

Zaraz mnie krew zaleje przez ten Wizaż!

Kilka dni temu upolowałam to :
http://www.allegro.pl/item748575730_...hand_made.html

Frank Zappa

Czas edycji: 2009-09-27 o 20:05
Stary 2009-09-27, 20:07   #2580
Polly_
grozi wypollizowaniem

należy też dodać ze różne bezsensowne pytania można zatac także tutaj
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Perfumy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości