|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2431 |
Raczkowanie
|
Dot.: Składy kosmetyków do włosów bez tajemnic
chciałabym poznać opinie na temat składu maski Bioetika CREMA DI ESSENZA
"ZABIEG DZIAŁAJĄCY NA WŁOSY, DODAJĄCY OBJĘTOŚCI I BLASKU. DOSKONAŁY DO WŁOSÓW PO ZABIEGACH CHEMICZNYCH, TAKICH JAK TRWAŁA ONDULACJA, FARBOWANIE I ODBARWIANIE." skład: AQUA, PROPYLENE GLYCOL, MYRISTYL ALCOHOL, CETRIMONIUM CHLORIDE, ALOE BARBADENSISS, COCONUT OIL, CITRIC ACID, PARFUM, BENZYL ALCOHOL, METHYLCHLOROISOTHIAZOLINO NE, METHYL ISOTHIAZOLINONE. |
![]() ![]() |
![]() |
#2432 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2433 |
Zakorzenienie
|
Proszę serdecznie o opinię o tym specyfiku do farbowania włosów.
![]() Z góry serdecznie dziękuję ![]() Venita .HENNA COLOR ,Ziołowy balsam koloryzujący z ekstraktem z henny AQUA , SODIUM LAURETH SULFATE , COCAMIDOPROPYL BETAINE, ISOPROPYL ALCOHOL , HYDROXYETHYLCELLULOSE , LAWSONIA INTERMIS (HENNA) EXTRACT ,POLYQUATERNIUM-7,AMODIMETHICONE,TRIDECET H-12,CETRIMONIUM CHLORIDE ,LAURYL ALCOHOL,PEG-75 LANOLIN,COCAMIDE DEA ,DISODIUM EDTA,MRTHYLCHLOROISOTHIAZ OLINONE,METHYLISOTHIAZOIL INONE,BHT,PARFUM, ,[+/-] HC BLUE NO.2 ,HC YELLOW NO.2 ,HC YELLOW NO.5 , N,N'BIS (2-HYDROXYETHYL)-2-NITRO-p-PHENYLENEDIAMINE,DIS[ERSE VIOLET I , DISPERSE BLACK 9, SODIUM PICRAMATE ,2-NITRO-P-PHENYLYNE-DIAMINE ,4-AMINO-N-(2 HYDROXYETHYL)---3-NITROPHENOL
#2434 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Edytowane przez kosmetolog1 Czas edycji: 2009-09-26 o 18:11 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2435 |
Raczkowanie
|
Bardzo proszę o analizę szaponu Herbal Care Szampon Rumiankowy włost rozjasnione i blond Farmona. Czy jest to tzw, "szampon bezpieczny" dla wrażliwców o suchej skórze głowy i włosach.
Aqua, sodium laureth suflate, cocamidopropyl betaine, sodium lauroyl sarcosinate, chamomilla recutita water, cetrimonium chloride, sodium chloride,, sodiumhydroxypropyl oxidizet starch succinate hydrolyzed wheat protein,phenoxyethanol,be nzol,acid, dehydroacetic acid, ethylhexylglycerin, polyaminopropyl, biguanide, citric acid, parfum, disodium edta; Dziekuję |
![]() ![]() |
![]() |
#2436 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2437 |
Zadomowienie
|
Skład:
/szampon/:Aqua, Sodium Laureth Sulfate, Cocamide DEA, Cocamidopropyl Betaine, Glycol Distearate, Cocamide MEA, Laureth-10, Panthenol, Inositol, Cysteine, Cystine, Biotin, Methionine, Sodium Chloride, Fragrance, Citric Acid, Benxophenone 4 TetraSodium EDTA,Methylchloroisothiaz olinone, Methylisothiazolinone, Blue 1. /odżywka/:Aqua, Glycerin, Cetyl Alcohol, Caprylic/Capric Triglyceride, Polyquaternium-7, Behetrimorium Methosulfate, Cetrimonium Chloride,Emulsifying Wax, Cetearyl Alcohol, Tocopheryl Acetate, Aloe Barbadensis, Dimethicone, Camellia Sinensis, Hydrolyzed Wheat Protein, Wheat Starch, Panthenol, Inositol, Cysteine, Cysteine, Cystine, Biotin, Methionine, Polysorbate 20, Fragrance, Propylene Glycol, TetraSodium EDTA, Methylchloroisothiazolino ne, Methylisothiazolinone, Blue Wiem że już wcześniej był ten zestaw(nisim fast) analizowany,ale proszę jeszcze raz ![]() ![]() ![]()
#2438 |
Raczkowanie
|
dziękuję kosmetolog1 !
Kupiłam ten szapon przezto co na opakowaniu obiecuje producent, cytuję: " szamopn zawiera zamist drażniących detergentów wyjatkowo łagodne dla skóry głowy i włosów substancje myjące na bazie kokosu, które skutecznie oczyszczaja i pelegnują. kwiat rumianku wydobywa głebie kolory blond, nadaje świetliste refleksy i zmiekcza włosy, a opatentowana kompozycja mikronizowanych białek przenicznych wnika głeboko w cebulki i struktóre włosów regenerując je od wewnatrz. Wyraźnie wzmacnia, odzywia i odbudowuje zniszczona substancje włosa. dzieki zawartości bio Compeksu witalnego włosy sa miekkie spręzyste i pełne energii. Szamopn naturalny, łagodny dla włosów, przyjazny dla środowiska. Wyprodukowany na bazie krustalicznie czystej, górskiej wody żródlanej, zawiera roslinne roślinne składniki z czystych ekologicznie terenów. Nie zawira sls, formaldehydu i parabenów " Kurcze kupiłam go na moja przesadnie wrazliwa głowe skuszona tym opisem ale widze ze to chyba jednak nie bedzie to, a musze koniecznie zmienic szamopn bo po hedenie nawilżającym jedynym który mnie nie piecze i nie tworzy ran , po zbyd długim juz stosowaniu normlanie dostałam łupiezu. Buu jestem w kropce. Mam zamiar posłuchać Cię kosmetolog1 i zaopatrzyc sie w dzieciecy nivea lub johnson's , sprawdzałam i zawieraja po wodzie te substancje o których pisałaś,a Bambi pollena savona - sprawdzałam we wczesniejszych postach mimo ze dzieciecy miał prawo mnie podrażnić. Dziękuję |
![]() ![]() |
![]() |
#2439 |
Konto usunięte
|
CHI IRON GUARD
Water (Aqua), Sodium Polystyrene Sulfonate, SD Alcohol, Propylene Glycol, Polysorbate 20, PPG 20 Methyl Glucose Ether, Disodium EDTA, Hydrolyzed Silk, Hydrolyzed Wheat Protein PG Propyl Silanetriol, Perfume (Fragrance), Diazolidinyl Urea, Methylparaben, Propylparaben, Methylchloroisothiazolino ne, Methylisothiazolinone, Ceramic Prosze... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2440 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2441 |
Zadomowienie
|
witam, bardzo proszę o analizę odżywki Splend'Or- Balsamo morbidezza naturale.COCCO, skład:
Acqua, Stearyl Alcohol, Cetyl Alcohol, Cocos Nucifera Oil, Achillea Millefolium Extract, Tilia Tomentosa Extract, Chamomilla Recutita Extract, Althaea Officinalis Extract, Malva Sylvestris Extract, Propylene Glycol, Cetrimonium Chloride, Citric Acid, Parfum, Coumarin, Hexyl Cinnamal, Benzyl Alcohol, Methylchloroisothiazolino ne, Methylisothiazolinone. z góry dziękuję |
![]() ![]() |
![]() |
#2442 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
wiesz to co piszą producenci to tak zawsze podziel na 2. oni to piszą po to własnie zebyć po przeczytaniu tego kupiła ten produkt. jeśli chodzi o substancje myjące na bazie kokosu to jest to prawda w połowie- SLES w połowie pochodzi z kokosu (alkohol laurylowy), a druga połowa jest syntetyczna. podobnie jest z cocamidopropyl betaine. rumianek ma działanie łagodzące, ale nie dla każdego (mnie podrażnia, chyba z powodu uczulenia na niego), a tekst producenta o krystalicznie czystej wodzie gorskiej to juz wielka, ale to wielka przesada... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2443 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2444 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
czy jest to coś do układania (usztywniania) włosów?? pogrubiona pochodna polistyrenu powinna usztywnić włos, ułatwić układanie (miesza sie z alkoholem, a po nałożeniu na włosy i nadaniu im odpowiedniego kształtu np. loki alkohol odparowuje, a na włosie zostaje błonka polistyrenu i włos przyjmuje nadany mu przy układaniu kształt). troche nie podoba mi sie ze nie ma gliceryny. co prawda jest glikol, który nawiliży włosy po wysuszającym działaniu alkoholu, ale gliceryna była by lepsza. są też proteiny jedwabiu i owsa (odżywią włos, pod warunkiem że użyte będą w odpowiednich ilościach) |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2445 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2446 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2447 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
a kupiłam ją, bo bardzo ją polecaja na włoskich forach włosowych- a kosztuje tylko 1 euro. dziękuję kosmetolog |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2448 |
Raczkowanie
|
kosmetolog1 jejku tak analizuje skład (choc nie za wiele mi to mówi) dwóch szamponów po których miałam problem i oba zawieraja dwa te same składniki których nie zawiera heden's który z powodzeniem długo uzywałam przecierz
1-SODIUM C12-13 2-COCAMIDOPROPYL BETAINE Bardzo proszę o wyjaśnienie czyto mozliwe ze to te dwa składniki sa odpowiedzialne za podraznienie? |
![]() ![]() |
![]() |
#2449 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Edytowane przez kosmetolog1 Czas edycji: 2009-09-27 o 21:09 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2450 |
Raczkowanie
|
Dziękuję serdecznie!
|
![]() ![]() |
![]() |
#2451 |
Wtajemniczenie
|
Prosze o analize:
Wella Shockwaves Frizz Free Cream Aqua,Dimethicone,Sorbitol ,Aminomethyl Propanol,Carbomer,Va/Crotonates Copolymer,Benzyl Alcohol,Parfum,Dmdm Hydantioin, Peg-40 Hydrogenated,Castor Oil,Mica,Linalool,Citrone llol,Ci77891,Limonene,Hex yl Cinnamal.
#2452 | |
The Pink Power Mołderajtor
|
Cytat:
Szampon jak na moje oko wygląda na dość mocno oczyszczający. Działanie przeciwłupieżowe zawdzięcza składnikowi zaznaczonemu na niebiesko - jest on położony w składzie dość wysoko, co sugeruje, że jego stężenie będzie wystarczające. Oprócz tego silikony oraz, zaznaczone na zielono substancje odżywcze [witaminy A i E, B6, olej słonecznikowy, menthol, lizyna]. Może wysuszyć [zawiera sól] i nie za bardzo podoba mi się zapach w składzie na tak wysokiej pozycji.
![]() ![]() |
![]() |
#2453 | ||
|
Cytat:
Joanna, Kuracja Rzepa - w opakowaniu z "dzióbkiem" Są moim zdaniem znacznie bogatsze składowo. I zapewne tańsze ![]() Cytat:
Przede wszystkim powinna nawilżyć [niebieskie], zawiera jeden silikon i substancję błonotwórczą/antystatyk oraz filtr benzofenon -4. Mnie ten skład nie zachwyca ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2454 | |
|
Cytat:
Reszta składników praktycznie taka sama, więc i opinia nie będzie się różnić. Do nawilżania owszem, ale bez entuzjazmu. PS. Niektórych może wystraszyć alkohol w składzie, ale on wyraźnie pełni tutaj rolę konserwantu, a nie rozpuszczalnika, więc jest go mało i nie powinien wysuszyć.
![]() ![]() |
![]() |
#2455 | |
|
Cytat:
Jego plusem może być to, że nie jest agresywnie konserwowany, co zmniejsza ryzyko podrażnień.
![]() ![]() |
![]() |
#2456 | ||
|
Cytat:
Jeśli nie podrażniają Cię szampony z SLES'em to może okazać się dobrym wyborem. Nie zawiera powszechnie nie lubianych konserwantów ![]() Cytat:
Proponowałabym ogólnie stosować kilka kosmetyków na wypadanie - oprócz szamponu także wcierki lub specjalnie przeznaczone do tego odżywki i oczywiście zadbać o bilans wewnętrzny.
![]() ![]() |
![]() |
#2457 | |
|
Cytat:
Znalazłam też kilka innych, fajnych z punktu odżywienia włosa i skóry głowy składników - to te jasnozielone. Natomiast... wszystkie składniki, które znalazły się za 2-Bromo-2-Nitropropane-1,3 są użyte w stężeniu poniżej 0,1%, zatem sytuacja nie przedstawia się zbyt optymistycznie. Do tego szampon zawiera dość dużą liczbę substancji myjących, może okazać się dość silny dla co wrażliwszysch skalpów. A wcześniej wyróżniony konserwant lubi wywoływać podrażnienia.
![]() ![]() |
![]() |
#2458 | ||
|
Cytat:
Lepiej poszukać czegoś treściwszego, z większa ilością aktywnych składników. Cytat:
Łagodne substancje myjące a do tego poprzedzone są w składzie nawilżającym sorbitolem. Włoski dodatkowo zostaną trochę odżywione dzięki obecności panthenolu i keratyny. 'Wrednych' ![]() Babydream fajny, ale ten IMO fajniejszy, bardziej nawilżający się wydaje ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2459 | |
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Stanowczo nie działa odżywczo, wzmacniająco i pobudzająco jak na moje oko. Zawiera jeden jedyny wyciąg z rzepy i to już po konserwantach w kolejce, więc po prostu bieda ![]() Może wysuszać [SLES i sól], powinien dobrze oczyszczać, więc ewentualnie nada włosom puszystość.
![]() ![]() |
![]() |
#2460 | |
|
Cytat:
Alkohol - jako baza, teoretycznie odparuje podczas prostowania, ale nie wszystkie włosy reagują na niego dobrze. Efekt nawilżania i odżywienia mają zapewnić propylene glycol, panthenol i kondycjonujący silikon. Na zielono zaznaczyłam też inne wartościowe substancje, których stężenie oscyluje ok 0.5%.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:48.