|
|
#4111 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Moja kolekcja perfum - część IV
W tempie ekspresowym przejrzałam ostatnie dwadzieścia-kilka kolekcyjnych postów i zdjęć, aktualizując rozpiskę; skutkiem czego nie wiem czym się zachwycałam najbardziej ;] Może ciągle trwającą pasją, bo u mnie z tym krucho? Niezależnie od rozmiarów i składu stadek, na wszystkich można zawiesić oko. Bardzo mi się podoba u ChatNoir, u Aggie tak kompletnie odmiennie od mojego nosa, że aż nie mogę przestać się gapić; Mayeah stworzyła piękną historię i piękne zdjęcia, a Papuga...
O siostro. To mnie autentycznie przeraża i zachwyca, że nawet na tak skromnym pod względem wielkości i użytkowników perfumowym forum, można znaleźć Nos Absolutnie Siostrzany... Pachnę, pachniałam lub chciałabym pachnieć dokładnie tym samym co widzę u Ciebie. Bardzo fajne uczucie. Tylko jedno mnie zastanawia. Co się stało ze Smokiem, gdzież ogonek posiał?
|
#4112 |
|
Zakorzenienie
|
Rachel
![]() A poważnie, sama się dziwię. Jest z Allegro, ale kupowany u sprzedawacza z wizażowej wielkiej listy polecanych i pachnie jak trzeba, więc uznałam że widać był kiedyś taki rzut testerów. ![]() Pokrewieństwo nosów, poza powodem do dumy jest dla mnie bardzo praktyczne, kiedy widzę u Ciebie jakiś nowy ciąg, flakon czy zachwyty - wiadomo, must sniff
|
#4113 |
|
Zakorzenienie
|
Mayeah - sliczna kolekcja, zdjecia tez swietne (prawie jak z namiotu bezcieniowego
|
#4114 |
|
Zadomowienie
|
Mayeah
Krótka opowieść o perfumach połączona z artystycznymi zdjęciami. Flakony z wdziękiem pysznią się przed obiektywem, niemal nabierając cech ludzkich
|
|
|
|
#4115 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dziekuje Tak sie sklada ze bardzo sie lubimy Dziekuje Cytat:
![]() Dziekuje ![]() Cytat:
A co do Eau Dynamisante, ostatnio rzadko ich uzywam, ale mimo wszystko mam je w swoim zbiorku reniabg, ciuciola, Mayeah bardzo ladne kolekcje
|
|
#4116 |
|
Guerlain Lover
|
Tyle kolekcji się nazbierało, a zaledwie dwa dni mnie na wizażu nie było!
Zacznę po kolei: Atsenka, piękna kolekcja, zazdroszę Crystal Aura(to był najpiękniejszy zapach, jaki znam z Avonu i żałuję, że go wycofali, zresztą kupiłam miniaturkę, ale już po tym jak wycofali ten zapach). Reniabg, cudownie!!!! Łączy nas co prawda na razie tylko jabłuszko Niny Ricci, ale kocham i chciałabym posiadać: Słonika, HP, Chloe, L'or i Dolce vita. Pochwały także dla kolekcji męża ![]() Cuciola, pięknie się zapowiada, a łączy nas Euphoria, a kiedys także Ming shu i Divine. Mayeah, podzielam miłość do Hermesów łączy nas Eau des Merveilles. A z tego zbiorczego zdjęcia, z flakonów które miałaś kiedyś, połowę bym ukradała
|
|
|
|
#4117 |
|
Raczkowanie
|
Nie atsenko, miałam na myśli flakonik Britney Spears jeśli moje śledztwo przebiegło sprawnie...bo wygląda jak zapach, który ma w nazwie midnight
Tak czy inaczej jeszcze nie znam, jakoś nigdy to mi w oko w perfumerii nie wpadło, dopiero na twoich zdjęciach okazało się jaka ze mnie sroka! Ale dziękuję, za zauważenie mojego pytania![]() A kolekcje piękne, taka chciwość mnie ogarnia jak je oglądam...oj tyle jeszcze mam zapachów do odkrycia
|
|
|
|
#4118 |
|
Wtajemniczenie
|
Ewusiu, atsenko -
dziękuję.liv87 cieszę się, że moja kolekcja Ci się podoba niedługo doczekasz się i swioch upragnionych flaszeczek - te co wymieniłas to są moje najukochańsze Fajnie, że pamiętałaś o fotce mojego męża
|
|
|
|
#4119 |
|
Raczkowanie
|
Bałam się ostrych słów krytyki zamieszczając swoje zdjęcia
![]() Skarbiątko - flaszka na pewno znajoma |
|
|
|
#4120 |
|
Zakorzenienie
|
Mayeah, z zachwytem czytałam opowieść o Twojej kolekcji i z nie mniejszym oglądałam zdjęcia. Pięknie to zrobiłaś. Piękna kolekcja
![]() W pełni rozumiem też miłość do Le Feu. I podziwiam wierność
Przygarnę Meharees Edytowane przez KasiaxQ Czas edycji: 2009-09-28 o 00:10 |
|
|
|
#4121 | |
|
Nindżopesz
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4122 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
,fantastyczna kolekcja ,no i mój L'Instant de Guerlain
|
|
#4123 | |
|
Guerlain Lover
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4124 |
|
Wtajemniczenie
|
dzien dobry
|
#4125 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
.To był potężny wybuch owoców.Wyraźnie wyczuwałam rabarbar .Według mnie ma coś z Baby doll Ysl.Taka jest moja opinia.Zapach śliczny świeży .Następnym razem przetestuję na łapce
|
|
#4126 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Nie ma to jak pracowac w sklepie z perfumami. Zapach owocowo- kwiatowy, swiezy, bardzo ladny, kojarzy mi sie z latem, rzeczywiscie ma cos z Baby Doll YSL.
|
|
#4127 |
|
Zakorzenienie
|
a ja chciłam napisać,ze jestem pod ogromnym wrazeniem kolekcji Mayeah- i opis, i fotki. gratulacje
|
|
|
|
#4128 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
To życzę udanego polowania na Słonika w mojej mieścinie tylko 1 Rossman i wcale go nie było. Obdzwoniłam Opole i Wrocław i albo nie było albo JUŻ nie ma....dorwałam na allegro jak się pojawi to capnij od razu |
|
|
|
|
#4129 |
|
Zakorzenienie
|
Już chyba rok minął od kiedy ostatnio wklejałam moja kolekcję, a ponieważ rozrosła się odrobinę to wklejam aktualizację
Flakonów nie opisuję bo chyba wszystkie widać ![]() Nie mogłam się powstrzymać przed sfotografowaniem odlewek ![]() podpisów do odlewek nie widać więc wymieniam: Kapsule Woody, Molecules 01, Messe de Minuit, Kashmina, FdB eau Timide, NU edp, AA grosselina, Wish, Czekolado-wanilia, La Perla Dark Extacy, BdM, HB Deep Red, Ambre Russe, T4T, Winter Delice, Gucci by Gucci edp, Safran Troublant, EdM, Botrytis, New Haarlem, Cuir Mauresque, Chergui, Vetiver Oriental, Theorema, Organza kllasyczna, Orlane B 21, She Wood, Dzing!, Esprit du Tigre, Let Them Eat Cake Wklejam po 2 ujęcia flaszek i odlewek (nie mogłam się zdecydować które z 2 lepsze) |
|
|
|
#4130 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Laczy nas Kenzo Amour i Midnight Fantasy. Poza tym imponujaca liczba odlewek
|
|
#4131 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#4132 |
|
Nindżopesz
|
Czas na odsłonę mojego prawie ostatecznego zbiorku.
Robiąc fotki zauważyłam jednolitą kolorystykę, zabawne. Udzieliłam sobie dyspensy na używanie 25 zapachów więc w pierwszej kolejności polecą do zużycia próbki i odlewki. Na pierwszym zdjęciu pełnowymiarowe flakony - dym, kadzidło i jesienne klimaty: 1. Etro Messe de Minuit 2. Demeter Bonfire 3. Demeter Fireplace 4. CB IHP Burning Leaves 5. Donna Karan Black Cashmere 6. Comme des Garcons Avignon 7. Yves Saint Laurent Nu EDP 8. Profumum Roma Fumidus 9. Olivier Durbano Black Tourmaline 10. Parfumerie Generale Coze 11. Christian Dior Poison Esprit de Parfum 12. Bvlgari Black 13. Cartier Le Baiser du Dragon EDP 14. M. Micallef Automne - miniaturka 15. Ginestet Botrytis Na drugim odlewki/przelewki i próbki. Nim złapiecie się za głowę uprzedzam, że flakony były porządnie odpachnione. NIC więcej nie mam, coraz bliżej zapachowego minimalizmu Szukam już tylko idealnego piernika i intryguje mnie (z opisów) Black Afgano. No i może kiedyś własny flakon FdB... Innych marzeń brak. 16. Demeter Fireplace (zapasy w dużym flakonie z białą pompką) 17. Serge Lutens Bois Oriental (mini OI) 18. Demeter Caramel (flakon po L’Air du Temps - oddam!) 19. Demeter Cinnamon Bun (Precious bodajże - też oddam) 20. Shiseido Feminite du Bois (w miniaturce DV) 21. Yves Rocher Neonatura Cocon (Miss o’Prive z pompką - oddam) 22. Gucci Gucci Pour Homme - no dalej to próbki i odlewki 23. Cartier Le Baiser du Dragon EDT 24. Yves Saint Laurent Nu EDT 25. Cartier Le Baiser du Dragon EDP 26. Heeley Cardinal 27. Scents of Time Ankh 28. Armani Prive Bois d’Encens 29. Eau d’Italie Bois d’Ombrie |
|
|
|
#4133 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
)dziękuję Cytat:
Cytat:
i naprawdę pięknie
|
|||
|
|
|
#4134 |
|
Zakorzenienie
|
Ewusiu - zaszalałaś z tymi odlewkami
bardzo ładnie i przytulnie u Ciebie... A teraz na serio - oddawaj Perles ![]() Redhaired Witch - piękna sceneria, adekwatna do zapachów w niej ukazanych, bardzo mi się podoba
|
|
|
|
#4135 | ||
|
Nindżopesz
|
Cytat:
Cytat:
A to takie mroczne zakątki mojego aneksu kuchennego Aż spojrzałam na niego innym okiem, hmmm...
|
||
|
|
|
#4136 | |
|
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
![]() ja sie tylko obawiam ze jak sie kiedyś za mocno wypsikasz to ktoś wezwie straż pożarną
|
|
|
#4137 | |
|
Nindżopesz
|
Cytat:
![]() Albo tylko litościwie chluśnie mnie kubłem wody |
|
|
|
|
#4138 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
"Tajemnica szczęścia leży nie w posiadaniu rzeczy, ale w umiejętności rozkoszowania się nimi." MÓJ BLOG książkowy WYMIANKA wszystkowątek nowy Oszczędzam i staram się nie zaglądać na wątek wspólnozakupowy |
|
|
|
|
#4139 |
|
Guerlain Lover
|
Ewusia_marchew - nie umiałam oderwać wzroku od odlewek!!! pięknie
z flakonów łączy nas jabłuszko Niny Ricci i częściowo Magnetism (flaszkę ma moja mama, ale ja jej podkradam ).Redhaired Witch - gratulacje dla tak przemyślanej kolekcji
|
|
|
|
#4140 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:41.

jest dla mnie bardzo praktyczne, kiedy widzę u Ciebie jakiś nowy ciąg, flakon czy zachwyty - wiadomo, must sniff

dziękuję.
w mojej mieścinie tylko 1 Rossman i wcale go nie było. Obdzwoniłam Opole i Wrocław i albo nie było albo JUŻ nie ma....dorwałam na allegro