|
Notka |
|
Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4141 | ||
Wtajemniczenie
|
Dot.: Suknie ślubne wybieramy- w nich sexowne pupy mamy Panny Młode 2010 cz.10
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() 70 zł próbna fryzura + 60 zł makijaz próbny + 60 zł manicure + 100 zł fryzura ślubna + 100 zł makijaż slubny to daje razem 390 zł ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4142 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Czyli mówisz, żeby uważać, dziękiz a radę, właśnie jakiś czas temu Was się pytałam, ale nikt mi nie odp chyba ![]() ![]() ultraradiola pytałam, dlatego wiem, że pod koniec grudnia, na poczatku stycznia, bo panie wcześniej zleceń na przyszły rok nie przyjmują ![]() ![]()
Edytowane przez chilanes Czas edycji: 2009-09-28 o 09:59 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4143 | |||
Wtajemniczenie
|
dzieńdobry
![]() Cytat:
no to super, że Ci się tak rozłożyło ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cieszę się że z zębem się poprawiło, oby sprawa się jak najszybciej zakończyła ![]() [QUOTE=Aaś;14475078]Cześć kobitki ![]() Wiecie co ja to nawet nie wiem jakiego fotografa, jaką kwiaciarnię, jaki salon fryzjerski, jaka makijażystka nic nie wiem, muszę się teraz tym zainteresować żeby za późno nie było. Za to mam już manicure załatwiony u kumpeli, która specjalnie przyjedzie dzień wcześniej przed moim ślubem żeby mi go zrobić ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4144 | |
Zakorzenienie
|
ja wlasnie sobie uzupelnilam moj terminarz slubny w Excelu
![]() w najblizszym czasie (listopad) trzeba bedzie obgadac ze spiewaczka repertuar muzyczny na slub. zastanawiam sie tylko czy nie wypadaoby sie rownoczesnie skontaktowac z organista i zapytac czy by umial zagrac to co spiewaczka zaspiewa, bo tak a capella to niefajnie by bylo ![]() w listopadzie tez podpytam na targach cukiernie, kwiaciarnie itp. kiedy rezerwowac (a jak juz teraz to zrobiimy rezerwacje; tzn w cukierni najpierw zamowimy paczke probek i poprobujemy/wytypujemy ciasta na wesele ![]() na grudzien zostawiamy sprawy jubilerskie - obraczki i spinki do mankietow. z moja bizuteria sie wstrzymamy do czasu az bedzie suknia ![]() ![]() wtedy tez moze sie z kims skontaktuje w sprawie czesania i malowania zeby klepnac termin i ustalic termin na probna fryzure i makijaz ![]() na przelomie grudnia/stycznia wypadaloby tez wykupic podroz posluba na first minute ![]() w styczniu zadzwonimy sie przypomniec zeby nas przepisali w kosciele do nowego kalendarza, zaczniemy tez chodzic za ubraniami, a jak siostra pojedzie odwiedzic tesciow do Francji to od razu by nam przywiezli moze wina i szampany. no i od stycznia idziemy na kurs tanga ![]() w sumie dobrze, ze sobie zrobilam taki terminarz. wszystko jest uporzadkowane i rozpisane kiedy co zalatwiac ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:29 ---------- Poprzedni post napisano o 11:16 ---------- dziewczyny, a nie wiecie jak to jest z waznoscia wyciagu z ksiegi ochrzczonych? wczoraj szukalam suplementu do dyplomu i natknelam sie na moj indeks z religii, a w nim wlasnie taki wyciag z roku 2002 (potrzebny byl na bierzmowanie). myslicie, ze moglby byc taki wyciag do slubu? w koncu to juz historia, wiec na nowym byloby to samo ![]() ![]() Edytowane przez lain Czas edycji: 2009-09-28 o 10:18 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4145 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4146 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() troche glupio no bo w sumie jest tam informacja o tym, ze sie bylo ochrzczonym tego i tego dnia. nic sie nie zmienia w tym temacie... no ale w sumie na czyms kase musza trzepac ![]() edit: wlasnie wyczytalam, ze do slubu wydaje sie jakies specjalne metryki chrztu i sa wazne 6 miesiecy, a 3 miesiace sa wazne wlasnie te zaswiadczenia z USC ![]() Edytowane przez lain Czas edycji: 2009-09-28 o 10:50 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4147 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No a kase zdzierają za wszystko ![]()
![]() |
#4148 | |
Zakorzenienie
|
Wszystko poszło jak z płatka
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Jedyny minus wszustkiego to zimna sala ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() A te kwitki od chrztu to pewnie standardowow - 3 miesiące, ale to nie są jakieś wielkie koszty - 20-30zł pewnie. Kurczę. Tak isę mówi. Tu 10zł, tam 30, tam 50 i się zbiera nie? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4149 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() 3 miesiące jest ważny i wydaje sie specjalny akt chrztu do ślubu. Kicha, bo tz będzie musial specjalnie po to jechać przez cała Polskę i jeszcze, zeby zapowiedzi u siebie w parafii zrobić, bo to obowiązkowe ![]() Ja nie wiem co z tymi tipsami, stasznie niszczą paznokcie a ja chce je tylko na jeden dzień i nie wiem ![]() ![]() Tez dostałam ten rabat 10% z Aparta i specjalnie tam poszłam obczaic spinki do mankietów, ale tz powiedział, że ma ich tyle, ze juz ma dość i nie kupiłam. Ale jedne były bardzo ładne, ale w sumie tz ma rację. Także spinki kupimy typowo na ślub dopiero jak kupimy tz garniaka, bo on teraz nie chce takich na co dzień. I po rabacie.
![]() |
#4150 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Hehe...trochę się spóźniłam z odpowiedzią ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4151 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#4152 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Lain załatwiliście juz do końca kamerzystę? My juz mamy z głowy i czytałam umowe w sobotę i z tego co zrozumiałam w waszym pakiecie jest jedna kamera - wiedziałaś?Myslalam, ze są dwie. I nie wiedziałam, ze mamy taka opcję, z emozemy nakrecić filmik ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4153 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:01 ---------- Poprzedni post napisano o 12:00 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#4154 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
A o ten akt najlepiej zapytaj tam, gdzie będziecie protokół spisywać, bo wszędzie jest inaczej. Cytat:
![]() Samoa ale wiesz, że parafia Twojego Tż jest tam,. gdzie mieszka przez ostatnie 3 miesiace, a nie tam gdzie jest zameldowany, miał chrzest itd...? Wydaje mis ię, ze wcale nie musiałby nigdzie jechać, tylko dac zapowiedzi w pobliskim kościele, gdzie mieszka.
Edytowane przez chilanes Czas edycji: 2009-09-28 o 11:05 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4155 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() wodki nie kupie jeszcze dlugo, bo nie mam gdzie tego trzymac, a piwnica juz i tak jest wystarczajaco zagracona ![]() wlasnie doczytalam w Suflerze Młodej Pary, ze jest wazny 6 miesiecy ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Edytowane przez lain Czas edycji: 2009-09-28 o 11:13 |
||||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4156 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4157 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A ile liczycie kasy na USC i kościelne sprawy?Ja mam w kosztorysie 1000 zł. Musze zapłacic za tą licencję, bo biore nie u siebie w parafii - ile to może kosztować?Z 200 zł? Za ślub z 500 zł, organiście z 200 zł i sówa na USC? Bo zapowiedzi i te akty chrztu po 50 zł to juz nie wliczam do kosztorysu. Dobrze liczę?
![]() |
#4158 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:11 ---------- Poprzedni post napisano o 12:09 ---------- nie mam zadnych kosztorysow ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4159 |
Zakorzenienie
|
widziałyście to https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=4470
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4160 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4161 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
A co do tipsów to mi manicurzystka mowila, ze niszcza paznokcie tak czy tak, nie zaleznie od tego czy ściaga się je profesjonalnie czy nie ![]() ![]() Cytat:
![]() A zapomniałam gdzie to jest, ale znajomi byli w takiej poradni, gdzie babka wbijała dwie pieczatki za jednym razem ![]()
![]() |
#4162 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() U nas organista bierze 50 zł, księdzu damy400-500 zł, zapowiedzi 100 zł(tzn. u mnie 50 i u tzta też 50), licencji nie potrzebuje, USC 100 zł, akt chrztu 20 , bierzmowanie i komunie miałam u mnie w parafii więc spoko, a ile u tzta weźmie za akt chrztu, bierzmowania to nie wiem ![]() Tż właśnie do mnie dzwonił i mówił, że kupuje wódkę ![]() ![]() ![]() ![]()
Edytowane przez obca7 Czas edycji: 2009-09-28 o 11:21 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4163 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() a lakier tez tak na tipsach dobrze trzyma? bo mi w Chorwacji od morskiej wody lakier schodzil platami ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4164 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a jeszcze mi cos wpadlo do głowy - jak kupimy mieszkanie przed ślubem to tz sie tam zamelduje i będzie miał USC i kosciół tutaj ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:26 ---------- Poprzedni post napisano o 12:21 ---------- Cytat:
![]() ![]() Widziałam 0,5 Sobieskiego za 17,79 zł, tanio chyba? ![]() Cytat:
![]() Ja spróbuje z tym utwardzaniem jakos może niedlugo, żeby w razie czego jak mi sie nie spodoba, moje paznokcie zdązyly wrócić do normalnego stanu ![]()
Ślub Edytowane przez Samoa Czas edycji: 2009-09-28 o 11:27 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4165 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja co prawda tipsow nigdy nie mialam, ale na moja logike najpierw naklada sie tipsa, a potem sie to maluje jak sie tam chce ![]() ![]() mi lakier jakos od zwyklej wody nie schodzi ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4166 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() a gdzie widziałaś po takiej cenie?? W jakimś sieciowym sklepie dużym?? To jeszcze powstrzymam tżta przed zakupem ![]()
![]() |
#4167 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
zgłosić do kurii ![]() Cytat:
![]() My na zapowiedzi w 3 parafiach będziemy musieli dać ![]() parafia moja, parafia Tż, parafia gdzie odbędzie się ślub ![]() ![]() W kosztorysie na "sprawy urzędowe" zapisałam 1000zł: - USC - akt małżeństwa i podanie do ślubu konkordatowego = ok. 100 zł - Parafia Tż - akt chrztu, bierzmowania, zapowiedzi = ok.100zł - Parafia moja - akt chrztu, bierzmowania, zapowiedzi, protokół, nauki = ok.250zł - Parafia ślubu - msza ślubna, zapowiedzi, sprzątanie = ok.250zł - Organistka = ok.150 zł Mam nadzieję, ze o niczym nie zapomniałam ![]()
Edytowane przez chilanes Czas edycji: 2009-09-28 o 11:39 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4168 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4169 | |||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4170 |
Zakorzenienie
|
tipsów sie nei maluje, french, wzory, itd tworzy się żelem w róznych kolorach
![]() ![]() pS: tzn po wierzchu można malować zwykłymi lakierami, ale to przewaznie wtedy się robi, jak znudzi się wzorek ![]()
Edytowane przez chilanes Czas edycji: 2009-09-28 o 11:54 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:21.