Suknie ślubne wybieramy- w nich sexowne pupy mamy Panny Młode 2010 cz.10 - Strona 139 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-09-28, 09:45   #4141
ultraradiola
Wtajemniczenie

Dot.: Suknie ślubne wybieramy- w nich sexowne pupy mamy Panny Młode 2010 cz.10

Cytat:
Napisane przez gosica502 Pokaż wiadomość
Hej Do fryzjera już terminy wyzajmowane?? Normalnie szok
Chociaż w sumie jak się pytałam sis mojego TŻta kiedy ja mam sobie iśc zaklepac u niej w salonie makijaż (bo czesać mnie będzie właśnie ona) to powiedziała że tak w styczniu żebym przyszła...
To pochwal się owocem tej wyprawy do fryzjera I fajnie że się spotkasz z TŻtem... A gdzie on jest? Za granicą gdzieś może?
Nawet nie wiesz w jakim ja byłam szoku zapytałam tylko z ciekawości od kiedy można się zapisywać a ona mi tu ze akurat 14.08.2010 zajęty szczena na dół mi opadła i teraz chce mi się tylko ryczeć bo już kiedyś u niej się czesałam i byłam mega zadowolona a tu takie coś w tak ważnym dniu LITOŚCI : mdleje:

Cytat:
Napisane przez chilanes Pokaż wiadomość
ehhh no właśnie! niby kupa czasu, spirala się nakręca, bo najlepsi są bardzo wcześnie rezerwowani Też się muszę wybrać zarezerwować, bo jeszcze mi ktoś zwinie ich sprzed nosa swoją drogą 250zł za fryz+makijaż+manicure+fry z próbny+makijaż próbny to dobra chyba cena co?
Według mnie rewelacyjna cena na prawdę nie droga u nas by sie koszta za te wszytskie usługi przedstawiały tak
70 zł próbna fryzura + 60 zł makijaz próbny + 60 zł manicure + 100 zł fryzura ślubna + 100 zł makijaż slubny to daje razem 390 zł wiec ty masz rewelacyjną okazję tylko z ciekawosci idz kiedys zapytac od kiedy sie mozna zapisywać zebys nie rozpaczała tak jak JA

14.08.2010 MAŁŻEŃSTWO

ultraradiola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-28, 09:55   #4142
chilanes
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aaś Pokaż wiadomość
Cześć kobitki

Przeżyłam wesele brata TŻta Było ekstra Póki co nadal jestem trochę skacowana po poprawinach więc raczej nie będę za wiele pisać See ya
opowiadaj nam jak było
Cytat:
Napisane przez obca7 Pokaż wiadomość
Ja też zapisuje się w kwaiciarni w styczniu
Frzyjerka wie o moim slubie(moja kuzynka) więc tym się nie martwię, makijaż zrobi mi kuzynka. Często na wesela mi robiła, wytrzymał całą noc, to ze ślubnym tez nie będzie problemów. Pazzokcie zrobi mi koleżanka-uczy się na kosmetyczkę i dużo osób u niej robi paznokcie.
A ja się zastanawiam czy jest sens robić poprawiny. Bo na poprawinach nigdy za dużo ludzi nie ma, wszyscy zmęczeni, takie siedzenie na siłę.
A na papier perłowy muszisz uważać. Trzeba poczekać aż tusz dobrze wyschnie i coś działać, bo może się rozmazać.
A do ustrojenia domu i na wszystko inne(podziękowania dla rodziców, zawieszki an wódkę, zaproszenia itp. ) materiały kupuje na allegro.
no ja chcę zaproszenia, zawieszki i winietki zrobić sama, też kupuję na allegro materiały, ale nie mogę znależć akurat wstążek takich jak mi trzeba i w odpowiednim kolorze Bo ja chcę taki ciemny zielony, coś jak butelkowy, a wszędzie albo groszkowe albo jakieś takie sraczkowate
Czyli mówisz, żeby uważać, dziękiz a radę, właśnie jakiś czas temu Was się pytałam, ale nikt mi nie odp chyba bo nie wedziałam, czy matowe, czy perłowe brać, a że perłowe jakieś elegantsze mi się wydawały i odpowiedniejsze do sytuacji, to wybrałam perłowe, cóż najwyżej trzeba bedzie sprzedać, jak drukwoanie mi nie będzie szło na tym

ultraradiola pytałam, dlatego wiem, że pod koniec grudnia, na poczatku stycznia, bo panie wcześniej zleceń na przyszły rok nie przyjmują Jak sie nie uda, to trudno

Edytowane przez chilanes
Czas edycji: 2009-09-28 o 09:59
chilanes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-28, 10:06   #4143
certina4
Wtajemniczenie

dzieńdobry

Cytat:
Napisane przez gosica502 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny
Wiecie co, na 99% nie będę musiała w tym roku na stancji mieszkać tylko będę dojeżdżała bo ze wstępnego planu wynika że mam zajęcia 3 dni w tygodniu tylko I będę w domku mieszkać i widywać się z TŻcikiem kiedy tylko będziemy tego chcieli i w ogóle
Jeśli się ten plan nie zmieni to będę taka szczęśliwa że szok!!!!

Mad ale że co z tą parą nie tak? Jak dla mnie to normalnie w miarę było Stresik mieli ale kto wie jak się my będziemy zachowywac Widziałam już w sumie gorsze przysięgi

no to super, że Ci się tak rozłożyło
Cytat:
Napisane przez ultraradiola Pokaż wiadomość
Witam dziewczynki

A ja idę dzisiaj na próbne czesanie wiem wiem bardzo wcześnie ale jestem załamana fryzjerka która chciałam na 14.08.2010 ma już swój terminarza zajęty i muszę poszukać innego dobrego w zastępstwie Tamta była rewelacyjna do domu przychodziła i poświęcała się tylko dla jednej panny młodej jestem załamanaaaaa ze nie będzie jej u mnie . Teraz będę musiała tracić kaskę na poszukanie jakiego dobrego fryzjera z tym będzie gorzej

Za 2 dni będzie TŻ czeka nas superaśny tydzień we dwoje taki romantiko
wow, kurcze ja jeszcze nie wiem gdzie warto byłoby pójść u mnie w mieście na fryzurę, mama mi już coś wspominała żeby pójść, ale moim zdaniem mam za krótkie włoski na fryzurę którą chcę, wiec nie wiem kiedy mam się wybrać żeby jeszcze mieć swobodę wyboru godziny a i fryzurka fajnie wyszła

Cytat:
ząb ok, w piątek znów do dentysty na założenie plomby, mam nadzieję, że bedzie już ok
A co do zakupow, to chyba nie o mnie chodziło, bo nie wiem o czym mowa
yyy, no to przepraszam, myślałam że to Ty pisałaś w każdym razie za namową jednej z wizazanek kupiłam sobie te książeczki

Cieszę się że z zębem się poprawiło, oby sprawa się jak najszybciej zakończyła

[QUOTE=Aaś;14475078]Cześć kobitki

Wiecie co ja to nawet nie wiem jakiego fotografa, jaką kwiaciarnię, jaki salon fryzjerski, jaka makijażystka nic nie wiem, muszę się teraz tym zainteresować żeby za późno nie było.
Za to mam już manicure załatwiony u kumpeli, która specjalnie przyjedzie dzień wcześniej przed moim ślubem żeby mi go zrobić

Apel Rumburaka
Uszy przedłużeniem duszy
certina4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-28, 10:29   #4144
lain
Zakorzenienie

ja wlasnie sobie uzupelnilam moj terminarz slubny w Excelu
w najblizszym czasie (listopad) trzeba bedzie obgadac ze spiewaczka repertuar muzyczny na slub. zastanawiam sie tylko czy nie wypadaoby sie rownoczesnie skontaktowac z organista i zapytac czy by umial zagrac to co spiewaczka zaspiewa, bo tak a capella to niefajnie by bylo
w listopadzie tez podpytam na targach cukiernie, kwiaciarnie itp. kiedy rezerwowac (a jak juz teraz to zrobiimy rezerwacje; tzn w cukierni najpierw zamowimy paczke probek i poprobujemy/wytypujemy ciasta na wesele)

na grudzien zostawiamy sprawy jubilerskie - obraczki i spinki do mankietow. z moja bizuteria sie wstrzymamy do czasu az bedzie suknia w sumie dostalismy teraz rabat z Aparta na 10% ale nic mi sie u nich nie podoba
wtedy tez moze sie z kims skontaktuje w sprawie czesania i malowania zeby klepnac termin i ustalic termin na probna fryzure i makijaz

na przelomie grudnia/stycznia wypadaloby tez wykupic podroz posluba na first minute
w styczniu zadzwonimy sie przypomniec zeby nas przepisali w kosciele do nowego kalendarza, zaczniemy tez chodzic za ubraniami, a jak siostra pojedzie odwiedzic tesciow do Francji to od razu by nam przywiezli moze wina i szampany. no i od stycznia idziemy na kurs tanga

w sumie dobrze, ze sobie zrobilam taki terminarz. wszystko jest uporzadkowane i rozpisane kiedy co zalatwiac wpisuje sobie tez w nim wszelkie ceny, zaliczki itp. - przejrzystosc finansowa tez musi byc

Cytat:
Napisane przez certina4 Pokaż wiadomość
Za to mam już manicure załatwiony u kumpeli, która specjalnie przyjedzie dzień wcześniej przed moim ślubem żeby mi go zrobić
ja tez paznokcie bede miala po znajomosci swiadkowa mi zrobi tipsy zelowe

---------- Dopisano o 11:29 ---------- Poprzedni post napisano o 11:16 ----------

dziewczyny, a nie wiecie jak to jest z waznoscia wyciagu z ksiegi ochrzczonych? wczoraj szukalam suplementu do dyplomu i natknelam sie na moj indeks z religii, a w nim wlasnie taki wyciag z roku 2002 (potrzebny byl na bierzmowanie). myslicie, ze moglby byc taki wyciag do slubu? w koncu to juz historia, wiec na nowym byloby to samo a zaoszczedziloby to mi (lub mojemu dziadkowi, w ktorego parafii bylam chrzczona) biegania i pieniedzy (oni sobie za to kase zyczyli )

Edytowane przez lain
Czas edycji: 2009-09-28 o 10:18
lain jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-28, 10:39   #4145
obca7
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez lain Pokaż wiadomość
dziewczyny, a nie wiecie jak to jest z waznoscia wyciagu z ksiegi ochrzczonych? wczoraj szukalam suplementu do dyplomu i natknelam sie na moj indeks z religii, a w nim wlasnie taki wyciag z roku 2002 (potrzebny byl na bierzmowanie). myslicie, ze moglby byc taki wyciag do slubu? w koncu to juz historia, wiec na nowym byloby to samo a zaoszczedziloby to mi (lub mojemu dziadkowi, w ktorego parafii bylam chrzczona) biegania i pieniedzy (oni sobie za to kase zyczyli )
Ja wiem, że 3 miesiące,ale pewnie w każdej parafii jest inaczej. U nas 20 zł to kosztuje
obca7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-28, 10:45   #4146
lain
Zakorzenienie

Cytat:
Ja wiem, że 3 miesiące,ale pewnie w każdej parafii jest inaczej. U nas 20 zł to kosztuje
no ja wlasnie slyszalam, ze cos jest wazne 3 miesiace tylko nie bylam pewna co wydawalo mi sie, ze zaswiadczenie z USC o tym, ze jest sie stanu wolnego
troche glupio no bo w sumie jest tam informacja o tym, ze sie bylo ochrzczonym tego i tego dnia. nic sie nie zmienia w tym temacie...
no ale w sumie na czyms kase musza trzepac

edit: wlasnie wyczytalam, ze do slubu wydaje sie jakies specjalne metryki chrztu i sa wazne 6 miesiecy, a 3 miesiace sa wazne wlasnie te zaswiadczenia z USC

Edytowane przez lain
Czas edycji: 2009-09-28 o 10:50
Stary 2009-09-28, 10:51   #4147
obca7
Wtajemniczenie

Cytat:
no ja wlasnie slyszalam, ze cos jest wazne 3 miesiace tylko nie bylam pewna co wydawalo mi sie, ze zaswiadczenie z USC o tym, ze jest sie stanu wolnego
troche glupio no bo w sumie jest tam informacja o tym, ze sie bylo ochrzczonym tego i tego dnia. nic sie nie zmienia w tym temacie...
no ale w sumie na czyms kase musza trzepac
To zaswiadczenie z UC tez jest wazne 3 miesiące, z tym, że trzeba pamietać, że musi być ważne ileś dni po slubie. 5 albo 7(nie pamiętam dokładnie ile).
No a kase zdzierają za wszystko

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-09-28, 10:53   #4148
Aaś
Zakorzenienie

Cytat:
opowiadaj nam jak było
Wszystko poszło jak z płatka Brat lekko pomylił się na przysiędze ("Ja Ciebie biorę za żonę" zamiast "Ja x biorę sobie y za żonę") i do tego ksiądz kolumbijczyk , którego czasami ciężko było zrozumieć Wesele do 5 rano i jeszcze wracając autokarem zaliczyliśmy wszystkie piosenki od "Szła dzieweczka" do "Dziwny jest świat" Strasznie się cieszę, że za rok też będę częścią takiej fajnej rodziny

Jedyny minus wszustkiego to zimna sala Pierwszy raz się spotkałam z tym, że nawet jak tańczyliśmy cąły czas to nadal było chłodno (klimatyzacja chyba na -20 była ustawiona)

Cytat:
w najblizszym czasie (listopad) trzeba bedzie obgadac ze spiewaczka repertuar muzyczny na slub. zastanawiam sie tylko czy nie wypadaoby sie rownoczesnie skontaktowac z organista i zapytac czy by umial zagrac to co spiewaczka zaspiewa, bo tak a capella to niefajnie by bylo
w listopadzie tez podpytam na targach cukiernie, kwiaciarnie itp. kiedy rezerwowac (a jak juz teraz to zrobiimy rezerwacje; tzn w cukierni najpierw zamowimy paczke probek i poprobujemy/wytypujemy ciasta na wesele)

na grudzien zostawiamy sprawy jubilerskie - obraczki i spinki do mankietow. z moja bizuteria sie wstrzymamy do czasu az bedzie suknia w sumie dostalismy teraz rabat z Aparta na 10% ale nic mi sie u nich nie podoba
wtedy tez moze sie z kims skontaktuje w sprawie czesania i malowania zeby klepnac termin i ustalic termin na probna fryzure i makijaz

na przelomie grudnia/stycznia wypadaloby tez wykupic podroz posluba na first minute
w styczniu zadzwonimy sie przypomniec zeby nas przepisali w kosciele do nowego kalendarza, zaczniemy tez chodzic za ubraniami, a jak siostra pojedzie odwiedzic tesciow do Francji to od razu by nam przywiezli moze wina i szampany. no i od stycznia idziemy na kurs tanga

w sumie dobrze, ze sobie zrobilam taki terminarz. wszystko jest uporzadkowane i rozpisane kiedy co zalatwiac wpisuje sobie tez w nim wszelkie ceny, zaliczki itp. - przejrzystosc finansowa tez musi byc

---------- Dopisano o 11:29 ---------- Poprzedni post napisano o 11:16 ----------

Jeny..chyba też muszę zacząć planować....

A te kwitki od chrztu to pewnie standardowow - 3 miesiące, ale to nie są jakieś wielkie koszty - 20-30zł pewnie.

Kurczę. Tak isę mówi. Tu 10zł, tam 30, tam 50 i się zbiera nie?
Aaś jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-28, 10:54   #4149
Samoa
Zakorzenienie

Cytat:

tez mam arkusz w excelu z wszystkimi kwotami, zaliczkami i terminamiTylko nie wiem na ile moja cena za ciasto przystaje do rzeczywistości, bo wpisałam 1000 zł, na tort 500 zł i nie wiem czy nie za mało...I wiecie co, kusi mnie, żeby kupić wódęMoi rodzice juz nam przelali kase na ślub, wiec trzeba ja szybko zamrozić na lokatach i giełdzie, bo inaczej ja ta wódke chyba kupię

3 miesiące jest ważny i wydaje sie specjalny akt chrztu do ślubu.
Kicha, bo tz będzie musial specjalnie po to jechać przez cała Polskę i jeszcze, zeby zapowiedzi u siebie w parafii zrobić, bo to obowiązkoweMam nadzieję, ze nie trzeba osobi8ście po to biegac, bo wtedy mama tz by to załatwiła.

Ja nie wiem co z tymi tipsami, stasznie niszczą paznokcie a ja chce je tylko na jeden dzień i nie wiemSpróbuje chyba tego utwardzania żelem, bo efekt jest naturalniejszy od tipsów a mi o taki chodzi. Ale jakoś z cięzkim sercem

Tez dostałam ten rabat 10% z Aparta i specjalnie tam poszłam obczaic spinki do mankietów, ale tz powiedział, że ma ich tyle, ze juz ma dość i nie kupiłam. Ale jedne były bardzo ładne, ale w sumie tz ma rację. Także spinki kupimy typowo na ślub dopiero jak kupimy tz garniaka, bo on teraz nie chce takich na co dzień. I po rabacie.
Stary 2009-09-28, 10:55   #4150
Aaś
Zakorzenienie

Cytat:

edit: wlasnie wyczytalam, ze do slubu wydaje sie jakies specjalne metryki chrztu i sa wazne 6 miesiecy, a 3 miesiace sa wazne wlasnie te zaswiadczenia z USC

Hehe...trochę się spóźniłam z odpowiedzią
Aaś jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-28, 10:56   #4151
obca7
Wtajemniczenie

Cytat:
Aha. Ale pewnie co ksiądz to inna informacja Przepisowo 6 a wg widzimisie 3Jak ze wszystkim innym.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-09-28, 10:59   #4152
Samoa
Zakorzenienie

Cytat:
o 6 miesięcy to fajnie a wiecie dziewczyny czy można iśc do dowolnego USC po to zaświadczenie?Czy do takiego gdzie jest sie zameldowanym

Lain załatwiliście juz do końca kamerzystę? My juz mamy z głowy i czytałam umowe w sobotę i z tego co zrozumiałam w waszym pakiecie jest jedna kamera - wiedziałaś?Myslalam, ze są dwie. I nie wiedziałam, ze mamy taka opcję, z emozemy nakrecić filmik My moze z tego skorzystamy jak wymyslimy cos śmiesznegoI w cenie mamy tez projektor to moze zrobimy w trakcie wesela jakis pokaz zdjęć/filmuAle kiedy my znajdziemy czas na nakręcenie czegos takiego...
Stary 2009-09-28, 11:01   #4153
obca7
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Samoa Pokaż wiadomość

Kicha, bo tz będzie musial specjalnie po to jechać przez cała Polskę i jeszcze, zeby zapowiedzi u siebie w parafii zrobić, bo to obowiązkoweMam nadzieję, ze nie trzeba osobi8ście po to biegac, bo wtedy mama tz by to załatwiła.
Akt chrztu nie trzeba odbierać osobiście. Mi zawsze ciocia odbieraA zapowiedzi to nie wiem czy trzeba osobiście

---------- Dopisano o 12:01 ---------- Poprzedni post napisano o 12:00 ----------

Cytat:
o 6 miesięcy to fajnie a wiecie dziewczyny czy można iśc do dowolnego USC po to zaświadczenie?Czy do takiego gdzie jest sie zameldowanym
.
Tam gdzie jest się zameldowanym
Stary 2009-09-28, 11:02   #4154
chilanes
Zakorzenienie

Cytat:

Ja tez zapisuję wydatki, ale w zwiazku z tym, ze w domu rzadko zagladam do kompa, to mam to w zeszycie i teraz prowadzę kalendarz z przełomu IX.2009/VIII.2010. Inaczej bym się chyba pogubila, a warto sobie zapisać wszystkie wydatki ślubne, nawet jakieś tam wydawałoby sie pierdólki, małe kwoty.
A o ten akt najlepiej zapytaj tam, gdzie będziecie protokół spisywać, bo wszędzie jest inaczej.
Cytat:
To zaswiadczenie z UC tez jest wazne 3 miesiące, z tym, że trzeba pamietać, że musi być ważne ileś dni po slubie. 5 albo 7(nie pamiętam dokładnie ile).
No a kase zdzierają za wszystko
dobrze, ze mi o tym przypomniałaś, ze musi być ważne jeszcze jakiś zcas po ślubie

Samoa ale wiesz, że parafia Twojego Tż jest tam,. gdzie mieszka przez ostatnie 3 miesiace, a nie tam gdzie jest zameldowany, miał chrzest itd...? Wydaje mis ię, ze wcale nie musiałby nigdzie jechać, tylko dac zapowiedzi w pobliskim kościele, gdzie mieszka.

Edytowane przez chilanes
Czas edycji: 2009-09-28 o 11:05
Stary 2009-09-28, 11:03   #4155
lain
Zakorzenienie

Cytat:
Jedyny minus wszustkiego to zimna sala Pierwszy raz się spotkałam z tym, że nawet jak tańczyliśmy cąły czas to nadal było chłodno (klimatyzacja chyba na -20 była ustawiona)
ja bym zaraz poleciala zainterweniowac u wlasciciela sali

Cytat:
A te kwitki od chrztu to pewnie standardowow - 3 miesiące, ale to nie są jakieś wielkie koszty - 20-30zł pewnie.

Kurczę. Tak isę mówi. Tu 10zł, tam 30, tam 50 i się zbiera nie?
strasznie sie zbiera. w jednym kosciele kwitek ze chrztu, w drugim z bierzmowania, tu pewno niemala oplata za pozwolenie na spianie protokolu w innej parafii, tam pewno za spisanie porotokolu, do tego zapowiedzi w obu kosciolach, oplata za slub, oplata za to zeby razyli nie latac z koszyczkiem w czasie mszy, oplata za organiste... ehhhh

Cytat:
tez mam arkusz w excelu z wszystkimi kwotami, zaliczkami i terminamiTylko nie wiem na ile moja cena za ciasto przystaje do rzeczywistości, bo wpisałam 1000 zł, na tort 500 zł i nie wiem czy nie za mało...I wiecie co, kusi mnie, żeby kupić wódęMoi rodzice juz nam przelali kase na ślub, wiec trzeba ja szybko zamrozić na lokatach i giełdzie, bo inaczej ja ta wódke chyba kupię
a to ja zakladanych cen nie wpisywalam wpisuje juz te znane wynikajace z umow i zaplacone zaliczki
wodki nie kupie jeszcze dlugo, bo nie mam gdzie tego trzymac, a piwnica juz i tak jest wystarczajaco zagracona

Cytat:
wlasnie doczytalam w Suflerze Młodej Pary, ze jest wazny 6 miesiecy

Cytat:
Ja nie wiem co z tymi tipsami, stasznie niszczą paznokcie a ja chce je tylko na jeden dzień i nie wiemSpróbuje chyba tego utwardzania żelem, bo efekt jest naturalniejszy od tipsów a mi o taki chodzi. Ale jakoś z cięzkim sercem
jak sie je profesjonalnie sciagnie to bedzie ok ja jakos dlugo nie mam zamiaru ich trzymac. max pare dni po slubie (tak zeby cyknac sesje plenerwowa i sie ich pozbyc), bo od ciaglego nurkowania w slonej wodzie moglyby sie rozwalic, a tam sobie ich nie poprawie i wygladaloby to w rezultacie pewnie niezbyt ciekawie

Edytowane przez lain
Czas edycji: 2009-09-28 o 11:13

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-09-28, 11:08   #4156
obca7
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja tez zapisuję wydatki, ale w zwiazku z tym, ze w domu rzadko zagladam do kompa, to mam to w zeszycie i teraz prowadzę kalendarz z przełomu IX.2009/VIII.2010. Inaczej bym się chyba pogubila, a warto sobie zapisać wszystkie wydatki ślubne, nawet jakieś tam wydawałoby sie pierdólki, małe kwoty.
.
Ja mam założony zeszyt i wszystko co ze ślubem związane tam wpisuje I trzymam go w teczcze, w której sa umowy, spisane zaliczki
Stary 2009-09-28, 11:09   #4157
Samoa
Zakorzenienie

Cytat:
Akt chrztu nie trzeba odbierać osobiście. Mi zawsze ciocia odbieraA zapowiedzi to nie wiem czy trzeba osobiście

---------- Dopisano o 12:01 ---------- Poprzedni post napisano o 12:00 ----------

Tam gdzie jest się zameldowanym
w USC pewnie trzeba osobiscieTo kościół moze mama tz albo sami jak bedziemy, w sumie pół roku do slubu nam zostanie w grudniu, więc jak tz pojedzie na święta do domu to móglby ten akt chrztu wziąć a USC przy okazji Wielkanocy załatwić. Jeju ale to głupie.

A ile liczycie kasy na USC i kościelne sprawy?Ja mam w kosztorysie 1000 zł. Musze zapłacic za tą licencję, bo biore nie u siebie w parafii - ile to może kosztować?Z 200 zł? Za ślub z 500 zł, organiście z 200 zł i sówa na USC? Bo zapowiedzi i te akty chrztu po 50 zł to juz nie wliczam do kosztorysu. Dobrze liczę?
Stary 2009-09-28, 11:11   #4158
lain
Zakorzenienie

Cytat:
do tego "swojego" trzeba isc

Cytat:
Lain załatwiliście juz do końca kamerzystę? My juz mamy z głowy i czytałam umowe w sobotę i z tego co zrozumiałam w waszym pakiecie jest jedna kamera - wiedziałaś?Myslalam, ze są dwie. I nie wiedziałam, ze mamy taka opcję, z emozemy nakrecić filmik My moze z tego skorzystamy jak wymyslimy cos śmiesznegoI w cenie mamy tez projektor to moze zrobimy w trakcie wesela jakis pokaz zdjęć/filmuAle kiedy my znajdziemy czas na nakręcenie czegos takiego...
juz dawno zalatwilismy no jedna jest i tym sie to glownie rozni od Waszego pakietu, ze Wy macie dwie my wyszlismy z zalozenia, ze dwoch nam nie trzeba, bo juz bylby tlum - 2 kamerzystow plus latajacy za nami fotograf ja nie chce jakiegos udziwnionego tego filmu. ma byc dynamiczny, malo ckliwy, wesoly bez zadnych sesji plenerwoych czy narzeczenskich, bo dla mnie to takie sztuczne - przynajmniej nas w czyms takim nie widze ot slub + wesele + moze pare filmikow z podrozy poslubnej jako epilog

---------- Dopisano o 12:11 ---------- Poprzedni post napisano o 12:09 ----------

Cytat:
A ile liczycie kasy na USC i kościelne sprawy?
nie mam zadnych kosztorysow ile bedzie tyle bedzie
Stary 2009-09-28, 11:12   #4159
kubusewa
Zakorzenienie

Wyślij wiadomość przez MSN do kubusewa

widziałyście to https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=4470
klecha dopiero ....

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-09-28, 11:16   #4160
madmuazelle
BAN stały

Cytat:
Napisane przez kubusewa Pokaż wiadomość
klecha dopiero ....
OMG co za ksiądz i sąsiadki.
madmuazelle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-28, 11:16   #4161
Samoa
Zakorzenienie

Cytat:
Samoa ale wiesz, że parafia Twojego Tż jest tam,. gdzie mieszka przez ostatnie 3 miesiace, a nie tam gdzie jest zameldowany, miał chrzest itd...? Wydaje mis ię, ze wcale nie musiałby nigdzie jechać, tylko dac zapowiedzi w pobliskim kościele, gdzie mieszka.
powaznie? Ale on wynajmuje mieszkanie i nie ma nawet tymczasowego meldunku. Hmmm trzeba to sprawdzić Bo po akt chrztu i tak trzeba iśc do kościoła, w którym się miało chrzest, prawda?

Cytat:
j
a to ja zakladanych cen nie wpisywalam wpisuje juz te znane wynikajace z umow i zaplacone zaliczki
wodki nie kupie jeszcze dlugo, bo nie mam gdzie tego trzymac, a piwnica juz i tak jest wystarczajaco zagracona

jak sie je profesjonalnie sciagnie to bedzie ok ja jakos dlugo nie mam zamiaru ich trzymac. max pare dni po slubie (tak zeby cyknac sesje plenerwowa i sie ich pozbyc), bo od ciaglego nurkowania w slonej moglyby sie rozwalic, a tam sobie ich nie poprawie i wygladaloby to w rezultacie pewnie niezbyt ciekawie
a mnie własnie kusi, bo tż ma mieszkanie z takim przedsionkiem, że wchodzisz są jedne drzwi i on tam trzyma suszarkę z praniem i jakies płyny do auta i sa drugie drzwi do mieszkania to ta wóda mogłaby w tym pierwszym pomieszczeniu stać.
A co do tipsów to mi manicurzystka mowila, ze niszcza paznokcie tak czy tak, nie zaleznie od tego czy ściaga się je profesjonalnie czy nie A co do wytrzymalości tipsów w słonej i chlorowanej wodzie to sie trzymają, przetestowane przed trzy przyjaciółki w czterech krajach

Cytat:
Ja mam założony zeszyt i wszystko co ze ślubem związane tam wpisuje I trzymam go w teczcze, w której sa umowy, spisane zaliczki
ja mam teczkę do której wpinam koszulki z umowani i zaświadczenia z naukWłasnie musze tam dodac umowe z kamerzystą, która zostala u tz.

A zapomniałam gdzie to jest, ale znajomi byli w takiej poradni, gdzie babka wbijała dwie pieczatki za jednym razem
Stary 2009-09-28, 11:19   #4162
obca7
Wtajemniczenie

Cytat:
w USC pewnie trzeba osobiscieTo kościół moze mama tz albo sami jak bedziemy, w sumie pół roku do slubu nam zostanie w grudniu, więc jak tz pojedzie na święta do domu to móglby ten akt chrztu wziąć a USC przy okazji Wielkanocy załatwić. Jeju ale to głupie.

A ile liczycie kasy na USC i kościelne sprawy?Ja mam w kosztorysie 1000 zł. Musze zapłacic za tą licencję, bo biore nie u siebie w parafii - ile to może kosztować?Z 200 zł? Za ślub z 500 zł, organiście z 200 zł i sówa na USC? Bo zapowiedzi i te akty chrztu po 50 zł to juz nie wliczam do kosztorysu. Dobrze liczę?
Tak w USC trzeba osobiście
U nas organista bierze 50 zł, księdzu damy400-500 zł, zapowiedzi 100 zł(tzn. u mnie 50 i u tzta też 50), licencji nie potrzebuje, USC 100 zł, akt chrztu 20 , bierzmowanie i komunie miałam u mnie w parafii więc spoko, a ile u tzta weźmie za akt chrztu, bierzmowania to nie wiem

Tż właśnie do mnie dzwonił i mówił, że kupuje wódkę sobieskiego za 19,10 plus litr soku dają do każdej butelki-soki pewnie straca ważność przed weselem, to na bieżąco teraz je się wypije. Bo wątpie żeby miały taki długi okres ważności I co najwazniejsze kupuje 160 butelek nie 90

Edytowane przez obca7
Czas edycji: 2009-09-28 o 11:21
Stary 2009-09-28, 11:21   #4163
lain
Zakorzenienie

Cytat:
A co do tipsów to mi manicurzystka mowila, ze niszcza paznokcie tak czy tak, nie zaleznie od tego czy ściaga się je profesjonalnie czy nie A co do wytrzymalości tipsów w słonej i chlorowanej wodzie to sie trzymają, przetestowane przed trzy przyjaciółki w czterech krajach
mysle, ze jak sie sciagnie profesjonalnie to duzo mniej z reszta ten tydzien jakos przezyja musza
a lakier tez tak na tipsach dobrze trzyma? bo mi w Chorwacji od morskiej wody lakier schodzil platami
Stary 2009-09-28, 11:26   #4164
Samoa
Zakorzenienie

Cytat:
klecha dopiero ....
za grzechy trzeba płacić

a jeszcze mi cos wpadlo do głowy - jak kupimy mieszkanie przed ślubem to tz sie tam zamelduje i będzie miał USC i kosciół tutajA ten akt chrztu załatwimy w grudniu i po sprawie

---------- Dopisano o 12:26 ---------- Poprzedni post napisano o 12:21 ----------

Cytat:
Tak w USC trzeba osobiście
U nas organista bierze 50 zł, księdzu damy400-500 zł, zapowiedzi 100 zł(tzn. u mnie 50 i u tzta też 50), licencji nie potrzebuje, USC 100 zł, akt chrztu 20 , bierzmowanie i komunie miałam u mnie w parafii więc spoko, a ile u tzta weźmie za akt chrztu, bierzmowania to nie wiem

Tż właśnie do mnie dzwonił i mówił, że kupuje wódkę sobieskiego za 19,10 plus litr soku dają do każdej butelki-soki pewnie straca ważność przed weselem, to na bieżąco teraz je się wypije. Bo wątpie żeby miały taki długi okres ważności I co najwazniejsze kupuje 160 butelek nie 90
ja nie wiem ile kto za co bierze u mnieA to akt bierzmowania tez trzeba?
Widziałam 0,5 Sobieskiego za 17,79 zł, tanio chyba?Ale bez soków, ja nie chce z sokami, bo co ja bym z nimi zrobiła.

Cytat:
mysle, ze jak sie sciagnie profesjonalnie to duzo mniej z reszta ten tydzien jakos przezyja musza
a lakier tez tak na tipsach dobrze trzyma? bo mi w Chorwacji od morskiej wody lakier schodzil platami
na tipsach chyba nie ma lakeiru jak robisz frencha tylko to jest jakoś tak namalowane jakby pod spodem chyba. A jak będziesz malowac innym kolorem po tym to będzie trzymal penwi jak normalny lakier, który schodzi od kazdej wody, nie tylko chorwackiej
Ja spróbuje z tym utwardzaniem jakos może niedlugo, żeby w razie czego jak mi sie nie spodoba, moje paznokcie zdązyly wrócić do normalnego stanu

Edytowane przez Samoa
Czas edycji: 2009-09-28 o 11:27
Samoa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-28, 11:30   #4165
lain
Zakorzenienie

Cytat:

na tipsach chyba nie ma lakeiru jak robisz frencha tylko to jest jakoś tak namalowane jakby pod spodem chyba. A jak będziesz malowac innym kolorem po tym to będzie trzymal penwi jak normalny lakier, który schodzi od kazdej wody, nie tylko chorwackiej
Ja spróbuje z tym utwardzaniem jakos może niedlugo, żeby w razie czego jak mi sie nie spodoba, moje paznokcie zdąrzyly wrócić do normalnego stanu
nie ma lakieru
ja co prawda tipsow nigdy nie mialam, ale na moja logike najpierw naklada sie tipsa, a potem sie to maluje jak sie tam chce czy zyje w bledzie?
mi lakier jakos od zwyklej wody nie schodzi garow recznie nie myje, prac recznie to tez nie piore za to od tej slonej to w zastraszajacym tempie odpada
Stary 2009-09-28, 11:32   #4166
obca7
Wtajemniczenie

Cytat:

ja nie wiem ile kto za co bierze u mnieA to akt bierzmowania tez trzeba?
Widziałam 0,5 Sobieskiego za 17,79 zł, tanio chyba?Ale bez soków, ja nie chce z sokami, bo co ja bym z nimi zrobiła.
O kurczaczki to faktycznie róźnica. U nas powyżej 19 zł wszędzie. I to 19,10 to jeszcze w hurtowni kupowane. Mi też o te soki nie chodzi, ale jak sa to spoko. Wypije się
a gdzie widziałaś po takiej cenie?? W jakimś sieciowym sklepie dużym?? To jeszcze powstrzymam tżta przed zakupem
Stary 2009-09-28, 11:36   #4167
chilanes
Zakorzenienie

Cytat:

ja zapowiedzi i akty wliczam, bo jakby nie patrzeć tu 50zł , tam 10 zł i się nazbiera niezła suma
Cytat:
Napisane przez madmuazelle Pokaż wiadomość
OMG co za ksiądz i sąsiadki.
zgłosić do kurii
Cytat:
powaznie? Ale on wynajmuje mieszkanie i nie ma nawet tymczasowego meldunku. Hmmm trzeba to sprawdzić Bo po akt chrztu i tak trzeba iśc do kościoła, w którym się miało chrzest, prawda?
tak, po akt trzeba iść tam, gdzie był chrzest, bierzmowanie, itd... ale do parafii należy się nie tam, gdzie się jest zameldowanym, tylko tam gdzie się mieszka

My na zapowiedzi w 3 parafiach będziemy musieli dać bo:
parafia moja,
parafia Tż,
parafia gdzie odbędzie się ślub

W kosztorysie na "sprawy urzędowe" zapisałam 1000zł:
- USC - akt małżeństwa i podanie do ślubu konkordatowego = ok. 100 zł
- Parafia Tż - akt chrztu, bierzmowania, zapowiedzi = ok.100zł
- Parafia moja - akt chrztu, bierzmowania, zapowiedzi, protokół, nauki = ok.250zł
- Parafia ślubu - msza ślubna, zapowiedzi, sprzątanie = ok.250zł
- Organistka = ok.150 zł

Mam nadzieję, ze o niczym nie zapomniałam

Edytowane przez chilanes
Czas edycji: 2009-09-28 o 11:39
Stary 2009-09-28, 11:37   #4168
Samoa
Zakorzenienie

Cytat:
nie ma lakieru
ja co prawda tipsow nigdy nie mialam, ale na moja logike najpierw naklada sie tipsa, a potem sie to maluje jak sie tam chce czy zyje w bledzie?
mi lakier jakos od zwyklej wody nie schodzi garow recznie nie myje, prac recznie to tez nie piore za to od tej slonej to w zastraszajacym tempie odpada
mi po chlorowanej strasznie odpada. A co do tipsów to zapytam przyjaciółki i Ci powiem, ale z tego co sie przygladalam jej paznokciom to nie wygladało jak lakier, tylko jakby własnie to bylo jakos tak namalowane pod wartwą czegos przezroczystego. Pierwsz o co zapytałam jak przyszła w tipsach to czy będzie jej się chcialo to uzupelniac

Cytat:
O kurczaczki to faktycznie róźnica. U nas powyżej 19 zł wszędzie. I to 19,10 to jeszcze w hurtowni kupowane. Mi też o te soki nie chodzi, ale jak sa to spoko. Wypije się
a gdzie widziałaś po takiej cenie?? W jakimś sieciowym sklepie dużym?? To jeszcze powstrzymam tżta przed zakupem
w Biedronce od zeszlego tygodnia jest taka cena i dlatego mnie naszło na rozmyślania o wódzie, że jak Biedoran ma taka cenę to co dopiero w hurtowni
Stary 2009-09-28, 11:39   #4169
can't be perfect
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez caprica6 Pokaż wiadomość
Hej
Ja znalazlam juz wizazystke, ktora mnie pomaluje, bede niedlugo zaklepywac termin. Najbardziej mi sie podoba ze przyjedzie do mnie do domu Tylko fryzjer jeszcze zostaje, podobnie jak Ty, najczesciej jestem niezadowolona, a czasami nawet wychodze z placzem hehe
ja zawsze mam łzy w oczach, ale jestem taka dupa że nic fryzjerce nie powiem

Cytat:
ehhh no właśnie! niby kupa czasu, spirala się nakręca, bo najlepsi są bardzo wcześnie rezerwowani Też się muszę wybrać zarezerwować, bo jeszcze mi ktoś zwinie ich sprzed nosa swoją drogą 250zł za fryz+makijaż+manicure+fry z próbny+makijaż próbny to dobra chyba cena co?
myslę że to całkiem przyzwoita cena

Cytat:
Wy juz od 30 wrzesnia lecicie z zajeciami
to ja mam fajna uczelnie, bo u mnie zajecia sa dopiero od przeszlego tygodnia (w tym tygodniu tylko inaugurujemy ), wiec jeszcze do 7 pazdziernika mam wakacje
u mnie to od 28 wrzesnia

Cytat:
Napisane przez ultraradiola Pokaż wiadomość

Według mnie rewelacyjna cena na prawdę nie droga u nas by sie koszta za te wszytskie usługi przedstawiały tak
70 zł próbna fryzura + 60 zł makijaz próbny + 60 zł manicure + 100 zł fryzura ślubna + 100 zł makijaż slubny to daje razem 390 zł wiec ty masz rewelacyjną okazję tylko z ciekawosci idz kiedys zapytac od kiedy sie mozna zapisywać zebys nie rozpaczała tak jak JA
to dużo za makijaż liczysz.. moja siostra płaciła bodajże 40 zł.. i chyba próbnego makijazu mieć nie bedę albo przejdce się do niej, niech mi powie w jakim kolorze będzie mi dobrze i wtedy się obaczy a sis była bardzo zadowolona i makijaż trzymał się całą noc.paznokcie zrobi mi kolezanka mojej siostry i zamiast zapłacić w salonie 100 zł zapłacę ok 40

Cytat:
klecha dopiero ....
can't be perfect jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-28, 11:42   #4170
chilanes
Zakorzenienie

tipsów sie nei maluje, french, wzory, itd tworzy się żelem w róznych kolorach French zrobiony żelem nie zejdzie, chyba, ze spiłujesz, zdejmiesz, złamiesz pazura

pS: tzn po wierzchu można malować zwykłymi lakierami, ale to przewaznie wtedy się robi, jak znudzi się wzorek ważne, byz mywać zmywaczem bez acetonu

Edytowane przez chilanes
Czas edycji: 2009-09-28 o 11:54
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości