Suknie ślubne wybieramy- w nich sexowne pupy mamy Panny Młode 2010 cz.10 - Strona 140 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-09-28, 11:43   #4171
lusmarija
Wtajemniczenie

Dot.: Suknie ślubne wybieramy- w nich sexowne pupy mamy Panny Młode 2010 cz.10

cześć

ale sobie pospałam
wiecie mój brat był w sobotę na weselu i jak pojechałam ich odebrać, to tak czekam i czekam i co się okazało, dwóch gości się pobiło na weselu Pan Młody się aż podobno popłakał z tego wszystkiego, jejku to musiał być normalnie koszmar jakiś

Merriel
dzięki za informacje, ale chyba pójdziemy w końcu na te nauki normalnie do Kościoła 10 spotkań, do wtorku mamy czas żeby się zdecydować bo akurat wtedy się zaczynają

idę dziś na plotki do mojej byłej pracy, koleżanki mnie zaprosiły, aż mi sie miło zrobiło

jak miałam kiedyś tipsy, to miałam żel położony i jakieś kwiatek z żelu zrobiony i mogłam to malować normalnie lakierem, jakim tylko chciałam, a jak go zmywałam to ten żel ciągle pozostawał taki sam, wiec jak nawet Ci lakier odpryśnie to go zmyjesz a i tak będziesz miała fajne paznokcie (przez ten nałożony żel)
ale ja sama wolę sobie utwardzić swoje paznokcie samym żelem, bez tipsów bo bardzo fajnie to wygląda jak dla mnie, tak naturalnie

a my wódkę będziemy załatwiali u naszych znajomych, którzy prowadza sklep prawdopodobnie

lusmarija jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-28, 11:44   #4172
kaska87
Zakorzenienie

cześć ja już po tym psychicznym szkoleniu jestem
ogólnie super jest my już swój pokój po swojemu urządziliśmy
nie mamy neta od sąsiada, ale pójdziemy popytać w orange, plus itd za ile i jaka prędkość i sobie założymy

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-28, 11:44   #4173
Samoa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez chilanes Pokaż wiadomość
ja zapowiedzi i akty wliczam, bo jakby nie patrzeć tu 50zł , tam 10 zł i się nazbiera niezła suma

zgłosić do kurii

tak, po akt trzeba iść tam, gdzie był chrzest, bierzmowanie, itd... ale do parafii należy się nie tam, gdzie się jest zameldowanym, tylko tam gdzie się mieszka

My na zapowiedzi w 3 parafiach będziemy musieli dać bo:
parafia moja,
parafia Tż,
parafia gdzie odbędzie się ślub
no to my tez 3 zapowiedzi musimy

Cytat:
W kosztorysie na "sprawy urzędowe" zapisałam 1000zł:
- USC - akt małżeństwa i podanie do ślubu konkordatowego = ok. 100 zł
- Parafia Tż - akt chrztu, bierzmowania, zapowiedzi = ok.100zł
- Parafia moja - akt chrztu, bierzmwoania, zapowiedzi, protokół, nauki = ok.250zł
- Parafia ślubu - msza ślubna, zapowiedzi, sprzątanie = ok.250zł
- Organistka = ok.150 zł

Mam nadzieję, ze o niczym nei zapomniałam
ja nauk nie wliczam, moi rodzice na to dali 150 zł, chociaz jak matka tz bedzie się szczykac o kazdy grosz to oczywiscie to doliczęI te akty po 50 zł będę z bieżacej kasy płacić, zeby mi mniej za cały ślub i wesele wyszło, bede sie z tym lepiej czułaZ tej ślubnej kasy chce opłacić tylko te grubsze kwoty za ślub i organistę to w sumie tysiak styknie spokojnie
Ale Ci fajnie, że 250 zł za ślub...u mnie pewnie ksiądz zaśpiewa z 500-600 zł, bo koscioł zabytkowy i my nie z jego parafii. Ale jak będzie się dało mniej to ja oczywiście z miła chęcią
Stary 2009-09-28, 11:45   #4174
obca7
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Samoa Pokaż wiadomość
w Biedronce od zeszlego tygodnia jest taka cena i dlatego mnie naszło na rozmyślania o wódzie, że jak Biedoran ma taka cenę to co dopiero w hurtowni
aha tz powiadomiony ciekawe jaka będzie jego reakcja
obca7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-28, 11:48   #4175
lusmarija
Wtajemniczenie

ej a ja jak miałam chrzest w jednej parafii, komunię i bierzmowanie w innej parafii a teraz znowu mnie przenieśli do innej parafii (a ślub bierzemy tam gdzie miałam komunie i bierzmowanie) to gdzie ja mam sie zgłosić po te dokumenty??????

Stary 2009-09-28, 11:48   #4176
lain
Zakorzenienie

Cytat:

My na zapowiedzi w 3 parafiach będziemy musieli dać bo:
parafia moja,
parafia Tż,
parafia gdzie odbędzie się ślub
to tam gdzie bedzie slub tez trzeba dac na zapowiedzi?

Cytat:
tipsów sie nei maluje, french, wzory, itd tworzy się żelem w róznych kolorach French zrobiony żelem nie zejdzie, chyba, ze spiłujesz, zdejmiesz, złamiesz pazura
ee to spoko to moze nawet na podroz poslubna je potrzymam co byl ladnie na zdjeciach z obraczka wygladaly a po powrocie zafunduje paznokciom kuracje regenerujaca
lain jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-28, 11:49   #4177
Samoa
Zakorzenienie

Cytat:
tipsów sie nei maluje, french, wzory, itd tworzy się żelem w róznych kolorach French zrobiony żelem nie zejdzie, chyba, ze spiłujesz, zdejmiesz, złamiesz pazura
o własnie o to mi chodziło jak mówiłam, że ot jest jakos pod spodem - żel w róznych kolorach

Cytat:
Napisane przez lusmarija Pokaż wiadomość
cześć

ale sobie pospałam
wiecie mój brat był w sobotę na weselu i jak pojechałam ich odebrać, to tak czekam i czekam i co się okazało, dwóch gości się pobiło na weselu Pan Młody się aż podobno popłakał z tego wszystkiego, jejku to musiał być normalnie koszmar jakiś

Merriel
dzięki za informacje, ale chyba pójdziemy w końcu na te nauki normalnie do Kościoła 10 spotkań, do wtorku mamy czas żeby się zdecydować bo akurat wtedy się zaczynają

idę dziś na plotki do mojej byłej pracy, koleżanki mnie zaprosiły, aż mi sie miło zrobiło

jak miałam kiedyś tipsy, to miałam żel położony i jakieś kwiatek z żelu zrobiony i mogłam to malować normalnie lakierem, jakim tylko chciałam, a jak go zmywałam to ten żel ciągle pozostawał taki sam, wiec jak nawet Ci lakier odpryśnie to go zmyjesz a i tak będziesz miała fajne paznokcie (przez ten nałożony żel)
ale ja sama wolę sobie utwardzić swoje paznokcie samym żelem, bez tipsów bo bardzo fajnie to wygląda jak dla mnie, tak naturalnie

a my wódkę będziemy załatwiali u naszych znajomych, którzy prowadza sklep prawdopodobnie
a jak wygladaja paznokcie jak sie zdejmie ten żel?Aaaa i mi jeszcze ta manicurzystka powiedziala, ze jak sa tipsy to sie robi taka górka na paznokciu(wstrętnie to wyglada takie gruby pazur) a to utwardzanie jest cieniutkie bo to sam żel a nie tips+żel, także kolejny argument za utwardzaniem

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
cześć ja już po tym psychicznym szkoleniu jestem
ogólnie super jest my już swój pokój po swojemu urządziliśmy
nie mamy neta od sąsiada, ale pójdziemy popytać w orange, plus itd za ile i jaka prędkość i sobie założymy
o cześc, to Ty juz we Wro a ja miałam pytac czy załatwiliście meiszkanie

Cytat:
Napisane przez obca7 Pokaż wiadomość
aha tz powiadomiony ciekawe jaka będzie jego reakcja
niech im poiwie jaka ma cene w Biedronce to moze spuchną
Stary 2009-09-28, 11:50   #4178
lain
Zakorzenienie

Cytat:
ej a ja jak miałam chrzest w jednej parafii, komunię i bierzmowanie w innej parafii a teraz znowu mnie przenieśli do innej parafii (a ślub bierzemy tam gdzie miałam komunie i bierzmowanie) to gdzie ja mam sie zgłosić po te dokumenty??????
po dokumenty z chrztu i bierzmowania (z komunii chyba nie trzeba) zglaszasz sie tam gdzie sie to odbylo
Stary 2009-09-28, 11:50   #4179
obca7
Wtajemniczenie

Cytat:
po akt chrztu musisz iść do tej "1" parafii, jak miałaś komunię i bierzmowanie w tym co ślub bierzesz to tam tylko na zapowiedzi dasz, no a w tym co teraz jesteś musisz miec pozwolenie na branie ślubu(licencję) i na zapowiedzi tez tu musisz dać
obca7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-28, 11:58   #4180
toskaKrk
Wtajemniczenie

Cześć dziewczyny

Jak czytam ile macie do załatwiania to...

Wśród zalet ślubu cywilnego jest fakt, że akt urodzenia, jak moja kochana, wszystkozałatwiająca Mama już się dowiadywała, może ona za mnie odebrać

Zmykam teraz, bo muszę się pozbierać na rozmowę o pracę
toskaKrk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-28, 12:05   #4181
lusmarija
Wtajemniczenie

Cytat:
a jak wygladaja paznokcie jak sie zdejmie ten żel?Aaaa i mi jeszcze ta manicurzystka powiedziala, ze jak sa tipsy to sie robi taka górka na paznokciu(wstrętnie to wyglada takie gruby pazur) a to utwardzanie jest cieniutkie bo to sam żel a nie tips+żel, także kolejny argument za utwardzaniem
dokładnie tak to wyglądało, tak strasznie grubo... to pewnie jeszcze zależy kto ma jakie paznokcie, ale u mnie sie to nie sprawdziło
po zdjęciu były bardzo cienkie, ale stosowałam odzywki i doszły jakoś do siebie
już od jakiegoś czasu chce sobie utwardzić żelem i tak się waham, ale jak sie zdecyduję to Wam pokaże ostatnio moja szefowa sobie zrobiła i super to wygląda i w życiu bym nie pomyślała, że ona coś na tych paznokciach ma

Cytat:
Napisane przez lain Pokaż wiadomość
po dokumenty z chrztu i bierzmowania (z komunii chyba nie trzeba) zglaszasz sie tam gdzie sie to odbylo
Cytat:
Napisane przez obca7 Pokaż wiadomość
po akt chrztu musisz iść do tej "1" parafii, jak miałaś komunię i bierzmowanie w tym co ślub bierzesz to tam tylko na zapowiedzi dasz, no a w tym co teraz jesteś musisz miec pozwolenie na branie ślubu(licencję) i na zapowiedzi tez tu musisz dać
aha, dziękuje

ciekawe czy mój ksiądz będzie miał jakieś "ale" do tego że nie biorę ślubu w swojej parafii i ile sobie zażyczy za tą licencję

---------- Dopisano o 13:05 ---------- Poprzedni post napisano o 13:03 ----------

Cytat:
Napisane przez toskaKrk Pokaż wiadomość

siostra mojego TZ wróciła wczoraj z wakacji z pierścionkiem na palcu

Stary 2009-09-28, 12:07   #4182
centipede
Zadomowienie

Cześć

Tośka nasi znajomi mieli małe przyjęcie na 20-parę osób i mieli muzykę puszczaną z laptopa Byli bardzo zadowoleni, goście podobno też
Cytat:
Napisane przez gosica502 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny
Wiecie co, na 99% nie będę musiała w tym roku na stancji mieszkać tylko będę dojeżdżała bo ze wstępnego planu wynika że mam zajęcia 3 dni w tygodniu tylko I będę w domku mieszkać i widywać się z TŻcikiem kiedy tylko będziemy tego chcieli i w ogóle
Jeśli się ten plan nie zmieni to będę taka szczęśliwa że szok!!!!

Mad ale że co z tą parą nie tak? Jak dla mnie to normalnie w miarę było Stresik mieli ale kto wie jak się my będziemy zachowywac Widziałam już w sumie gorsze przysięgi
Ja jeszcze nie mam planu Myślałam, że już dzisiaj będzie
Fajnie, że będziesz mieć tylko 3 dni w tygodniu zajęcia i w końcu będziecie się widzieć z TŻ, kiedy tylko będziecie chcieli

Mi też się wydaje, że po akt chrztu i bierzmowania idzie się do tej parafii, gdzie był chrzest jakoś tak to chyba jest, że jeśli miałyście bierzmowanie w innej parafii to ta informacja "idzie" do parafii, gdzie miałyście chrzest gdzieś to czytałam
Stary 2009-09-28, 12:08   #4183
lain
Zakorzenienie

Cytat:
ciekawe czy mój ksiądz będzie miał jakieś "ale" do tego że nie biorę ślubu w swojej parafii i ile sobie zażyczy za tą licencję

my stwierdzilismy, ze jak ksiadz bedzie mial "ale" to pojdziemy do drugiego na pierwszy strzal pojdzie ten z parafii TZa i TZ po to pojdzie, bo to on lobbowal za slubem koscielnym to niech sie tym zajmuje a jak oboje beda robic jakies jazdy to naskarzymy do kurii

Cytat:
Napisane przez toskaKrk Pokaż wiadomość

to powodzenia na rozmowie
Stary 2009-09-28, 12:15   #4184
madmuazelle
BAN stały

To my też będziemy musieli zapłacić za 3 zapowiedzi,tak samo jak u chilanes.
madmuazelle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-28, 12:20   #4185
gosica502
Wtajemniczenie

O to mnie zdziwiłyście dziewczyny, ja myślałam że to tylko w swoich parafiach trzeba dac na zapowiedzi
My na szczęście będziemybrali ślub u mnie w parafii więc tylko zapowiedzi będą razy dwa
gosica502 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-28, 12:37   #4186
Aaś
Zakorzenienie

Kurczę....to my też 3 razy na zapowiedzi będziemy dawać...

A jak to jest? Faktycznie są te zapowiedzi w kościołach? Bo jak chodzę 25 lat to nigdy nie słyszałam! No chyba, że to na jakiejś tablicy ogłoszeń jest....
Aaś jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-28, 12:37   #4187
certina4
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kubusewa Pokaż wiadomość
widziałyście to https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=4470
klecha dopiero ....
masakra z tymi księżami

Cytat:
Napisane przez madmuazelle Pokaż wiadomość
To my też będziemy musieli zapłacić za 3 zapowiedzi,tak samo jak u chilanes.
my też

Apel Rumburaka
Uszy przedłużeniem duszy
certina4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-28, 12:55   #4188
centipede
Zadomowienie

Aaś zapowiedzi chyba są podczas ogłoszeń parafialnych, albo na tablicy ogłoszeń, zależy od parafii?!
Zamieszanie straszne z tymi sprawami kościelnymi
Stary 2009-09-28, 12:58   #4189
can't be perfect
Wtajemniczenie

Cytat:

ale fajnie ja jestem ciekawa czy u TŻta kiedyś coś w koncu będzie bo tylko jego najstarsza siostra wyszła za mąż 3 lata temu, TŻ jest najmłodszy, 2-ga sis TZta ma 32 lata i nikogo nie ma, a dwaj bracia związali się z rozwódkami z dziećmi no ale mam nadzieję że cywilny kiedyś wezmą bo lubię oby dwie kobietki

Cytat:
Napisane przez centipede Pokaż wiadomość
Cześć

Tośka nasi znajomi mieli małe przyjęcie na 20-parę osób i mieli muzykę puszczaną z laptopa Byli bardzo zadowoleni, goście podobno też
ja byłam na takich weselu-przyjęciu i było bardzo fajnie muzyka była puszczana z laptopa, gościa tańczyli i było spoko

Cytat:
Napisane przez Aaś Pokaż wiadomość
A jak to jest? Faktycznie są te zapowiedzi w kościołach? Bo jak chodzę 25 lat to nigdy nie słyszałam! No chyba, że to na jakiejś tablicy ogłoszeń jest....
u nas zapowiedzi są wywieszane w gablocie z ogłoszeniami
can't be perfect jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-28, 13:04   #4190
gosica502
Wtajemniczenie

oooo SZOOOOK dopiero przeczytałam tego posta o księdzu... Normalnie nie do pomyślenia jak dla mnie coś takiego!!!! $%^#$^#^
Stary 2009-09-28, 13:10   #4191
centipede
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez gosica502 Pokaż wiadomość
oooo SZOOOOK dopiero przeczytałam tego posta o księdzu... Normalnie nie do pomyślenia jak dla mnie coś takiego!!!! $%^#$^#^
Gosia dla mnie też to jest jakaś paranoja jak można kogoś tak potraktować?!
Stary 2009-09-28, 13:25   #4192
Samoa
Zakorzenienie

Cytat:
dokładnie tak to wyglądało, tak strasznie grubo... to pewnie jeszcze zależy kto ma jakie paznokcie, ale u mnie sie to nie sprawdziło
już od jakiegoś czasu chce sobie utwardzić żelem i tak się waham, ale jak sie zdecyduję to Wam pokaże ostatnio moja szefowa sobie zrobiła i super to wygląda i w życiu bym nie pomyślała, że ona coś na tych paznokciach ma
a to jak mozna odzywkami naprawic to spokoJa tez spróbuje z tym utwardzaniem żelemCiekawe czy tez mozna zrobic wiecznego niezniszczalnego frencha
Stary 2009-09-28, 13:39   #4193
kaska87
Zakorzenienie

spadam z galerii i idę do domu
pozdrawiam wszystkie PMki

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-09-28, 13:46   #4194
chilanes
Zakorzenienie

Cytat:
no to my tez 3 zapowiedzi musimy

ja nauk nie wliczam, moi rodzice na to dali 150 zł, chociaz jak matka tz bedzie się szczykac o kazdy grosz to oczywiscie to doliczęI te akty po 50 zł będę z bieżacej kasy płacić, zeby mi mniej za cały ślub i wesele wyszło, bede sie z tym lepiej czułaZ tej ślubnej kasy chce opłacić tylko te grubsze kwoty za ślub i organistę to w sumie tysiak styknie spokojnie
Ale Ci fajnie, że 250 zł za ślub...u mnie pewnie ksiądz zaśpiewa z 500-600 zł, bo koscioł zabytkowy i my nie z jego parafii. Ale jak będzie się dało mniej to ja oczywiście z miła chęcią
no ja też "płacę z bierzących wypłat", ale i tak to sapisuję, bo to niezła suma się zbiera potem.
Ksiądz to sobie wołać może, jak mnie wkurzy to spotkamy się w kurii na dywaniku Nam w mojej parafii i tam, gdzie ślub powiedzieli, że co łaska, więc damy tyle ile będziemy mogli
Cytat:
Napisane przez lain Pokaż wiadomość
to tam gdzie bedzie slub tez trzeba dac na zapowiedzi?

ee to spoko to moze nawet na podroz poslubna je potrzymam co byl ladnie na zdjeciach z obraczka wygladaly a po powrocie zafunduje paznokciom kuracje regenerujaca
tak, tak nam powiedziano, ze tam, gdzie sam ślubs ię odbędzie, mimo, ze nikt nas tam nei zna, to też trzeba dać zapowiedzi
Cytat:

aha, dziękuje

---------- Dopisano o 13:05 ---------- Poprzedni post napisano o 13:03 ----------

mój się pytał dlaczego zdecydowaliśmy się na inną parafię, wyraził zgdę, spisze nam protokół i robi nam nauki
a siostrze gratuluję
Cytat:
Napisane przez Aaś Pokaż wiadomość
Kurczę....to my też 3 razy na zapowiedzi będziemy dawać...

u mnie widzą na tablicy ogłoszeń, u Tż czytają

Co do tego posta o księdzu to gdzie jest tajemnica spowiedzi? Żeby tym sąsiadkom purchle na jęzorach powyskakiwały

Edytowane przez chilanes
Czas edycji: 2009-09-28 o 13:47
chilanes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-28, 13:47   #4195
gos88
Raczkowanie

Witam wszystkie kobietki, nie bylo mnie tu.... oo... chyba z 1 rok conajmniej Widzę,że założony prze zemnie wątek doczekał się 10 części :P

I jak tam wasze przygotowania ;>

My w między czasie zmieniliśmy datę 2-krotnie, w końcu przystało na 28.08.2010 i proszę o dopisanie mnie do listy przyszłych mężatek
gos88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-28, 13:58   #4196
gosica502
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
spadam z galerii i idę do domu
pozdrawiam wszystkie PMki
Kaśka pozdrówka

Cytat:
Napisane przez gos88 Pokaż wiadomość
Witam wszystkie kobietki, nie bylo mnie tu.... oo... chyba z 1 rok conajmniej Widzę,że założony prze zemnie wątek doczekał się 10 części :P

My w między czasie zmieniliśmy datę 2-krotnie, w końcu przystało na 28.08.2010 i proszę o dopisanie mnie do listy przyszłych mężatek
Oooo założycielka się pojawiła A kilka razy wspominałyśmy o tymże ciekawe co się z Tobą podziało Założyła wątek a wcale się nie udziela hehe
A u nas przygotowania wciąż do przodu Większośc dziewczyn już ma bardzo dużo pozałatwiane
Stary 2009-09-28, 14:00   #4197
can't be perfect
Wtajemniczenie

Cytat:

witaj

kiedys się zastanawiałam co sie stało z założycielka watku

a data bardzo ładna.. mój pierwszy typ

a co do przygotowań to już od 9 miesięcy ponad mam kamerzyte/fotografa, orkiestrę, salę, zaklepaną godzinę w kościele
teraz jestem na etapie poszukiwań sukni slubnej, byłam w jednym salonie na przymiarce i w sobotę idę do innego
can't be perfect jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-28, 14:08   #4198
ultraradiola
Wtajemniczenie

Cytat:
a to jak mozna odzywkami naprawic to spokoJa tez spróbuje z tym utwardzaniem żelemCiekawe czy tez mozna zrobic wiecznego niezniszczalnego frencha
Z tym żelem to jest tak samo jak z tipsami tylko ze nie dokleja sie paznokcia sztucznego. Jak rosną twoje pazurki to tez musisz je żelem uzupełniać bo robią sie takie same luki i tak samo sie niszczą wiem o tym bo sama robie i mam żelowe pazurki

A to za licencję sie też płaci jak bierze sie ślub w innym kościele ??? to przeciew skandal zeby za kazdy papierek w kosciele trzeba było zapłacic. Ostatnio jak szłam na chrzestną to ksiądz nawet 10 zł sobie zazyczył za napisanie zdania wyrazam zgode aby xxxxx mogła zostać chrzestną. masakraaaaaaaaaaaa

14.08.2010 MAŁŻEŃSTWO

ultraradiola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-28, 14:16   #4199
centipede
Zadomowienie

Cytat:

I pojawiła się w końcu założycielka wątku
A tyle się zastanawiałyśmy kiedyś, dlaczego już się nie odzywasz
Jak idą przygotowania? U nas pełną parą
Bardzo ładna data!
Stary 2009-09-28, 14:39   #4200
Aaś
Zakorzenienie

Cytat:
u mnie widzą na tablicy ogłoszeń, u Tż czytają
chyba pójdę przy najbliższej niedzieli do tej tablicy i poczytam

a propo paznokci, bo zastanawiam się nad zrobieniem tego żelu. czy bardzo po tym niszczy się naturalna płytka? i jak to się potem zdejmuje?
Aaś jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości