|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1051 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie listopadowo-grudniowe 2009, cz. 3 :)
Cytat:
Trzymam kciuki w takim razie, za jeszcze kilka dni!!! Niesamowite, KILKA DNI!!!! ![]() Będe miała później prośbę o opinię na temat tego podgrzewacza który kupiłaś, bo czaję się na niego ![]() Cytat:
Mój TZ powiedział, że juź nie zmienimy koncepcji i to imię jest ostateczne!!! My do brzucha mówimy Olka (ja też DOMI proszę o zmianę na liście) I widzę, że termin mamy też podobny A co to jest pleśniak?? |
||
|
|
|
#1052 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1053 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Pleśniak to takie ciacho nasączone dżemem porzeczkowym i z duuużą ilością pianki z białek słodkie ale pychotka choć teraz wlaśnie przypomniałam sobie też takie ciacho z bananami i cynamonem... może to zrobię
|
|
|
|
|
#1054 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To dobre wiadomości I życzę Ci, żebyś dotrwała do 18.10 ![]() Cytat:
![]() Wrzuć przepis na nasz kulinarny wątek ![]() Ja mam lenia jak zwykle, plany miałam straszliwie rozległe, a tyłka nie chce mi się z kanapy zwlec
|
|
#1055 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() I życzę wytrwałości z kamieniami, żeby jak najszybciej dolegliwość minęła. Cytat:
![]() A co do sił, to niestety ja dziś jestem flaczek Zmusiłam się jedynie do upieczenia jabłecznika, bo możliwe, że będziemy mieć dziś gości. Jak mi wyjdzie, to wstawię przepis do naszch przepisów Cytat:
A z tym czasem, to u mnie trochę kiepskawo. Ja wiem, że damy jeszcze radę, zresztą córcia jest jeszcze za mała trochę. Ale jednak chciałabym już te kilka tygodni przeskoczyć. Przed nadmierną niecierpliwościa powstrzymuje mnie jednak fakt, że chcę przed porodem mieć badanie wzroku i te gronkowce. A potem to będę już tylko czekała na poród ![]() Cytat:
A tak swoją drogą, co przeszkadza ci chodzić nago, ewentualnie w samej bieliźnie po domu ![]() Cytat:
Więc chyba jakoś przetrwam te kilka ostatnich tygodni ![]() Karenina, będę mocno trzymać kciuki. Al może jednak synek posiedzi jeszcze z mamusią ![]() Dudziakowa witaj. Za was też będę mocno trzymać kciuki, żebyście wytrwali do 18.10. Ojoj... to zaczną nam się niedługo sypać dzieci ![]()
"what doesn't kill me makes me feel alive" Edytowane przez gucia6 Czas edycji: 2009-09-28 o 13:13 |
||||||
|
|
|
#1056 |
|
Zakorzenienie
|
Lucky prosimy przepis o plesniaka
pewnie jutro wszytskie beda robicJa robiłam wczoraj roladki, a konkretnie pomysł na roladki schabowe. Ogólnie dobre,ale robiłam wg przepisu i w piekarniku przez 35 minut a to sie okazalo stanowczo za mało czyli troszke twarde wyszly![]() Dudziakowa witaj ![]() Karenika ja tez cos mam przeczucia, ze to bedzie czwartek, piatek, zobaczymy, ale normalnei ja sie stresuje, ze to JUZ u Ciebie
|
|
|
|
#1057 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzieki ![]() Na razie podgrzewasz stoi w kuchni i czeka.... ![]() Ja za was tez trzymam moooocno kciuki Damy rade
|
|
#1058 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
kojarzyłam z jakim serem pleśniowym ale z opisu brzmi pysznie!!!
|
|
|
|
|
#1059 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ogólnie rzecz biorąc nie przeszkadza tylko ciagle przez okno przewieszam pranie to glupio byloby jakby mnie ktos zobaczyl z mleczarnia na wierzchu![]() Wiec chodze w Tz szerokiej bluzce bez bielizny |
|
|
|
|
#1060 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Oj, współczuję problemów z nerkami, ale może to już się nie powtórzy... czego Ci serdecznie życzę ![]() No i gratuluję potwierdzonej córeczki! Cytat:
Poluję za to na jakiś fajny cieplejszy ciążowy sweterek bo te z przed ciąży w większości już przykrótkie Cytat:
Cytat:
Dzięki
Dukam ![]() - 7,5kg DOMINIKA - moje małe wielkie SZCZĘŚCIE http://suwaczki.maluchy.pl/li-40048.png Edytowane przez gissh Czas edycji: 2009-09-28 o 13:31 |
||||
|
|
|
#1061 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za szybki i bezbolesny poród
|
|
#1062 |
|
Zakorzenienie
|
Dziekuje Jak tam twoj Filipek Zanetko??
|
#1063 |
|
Wtajemniczenie
|
no cóż Karenino oby jak najdłużej - będzie dobrze
Dudziakowa własnie tyle wytrzymałąś to dasz radę jeszcze kilka tygodni tzn 3 co to jest na Ciebie Ela nigdy nie jadłaś pleśnaika niech mi ktos zrobi ja nie lubię piec ale jść ![]() ![]() ![]() Sympatico miejmy nadzieję, ze nie będziesz już odczuwac tych boli bo kamienie to nic przyjemnego, nawet piasek w nerkach daje w kość, ale trzymaj sie dzielnie i fajnie, ze musisz dłużej leżec u nas tez dziś ładnie ponad 20 stopni - musze wywieścić pranie a nie chce mi sie ![]() włąśnie odebrałam karmniki i pierwsza moja reakcja "co to k... jest, przeciez to nie moze być na mnie bo to namioty" ale przymierzyłąm i rozm. H prawie idealny - to ten czarny, a ten biały rzom G. widac, ze mniejszy wyobraźcie sobie że moje cycki wypełniły te namioty masakra ---------- Dopisano o 13:43 ---------- Poprzedni post napisano o 13:42 ---------- a Domi robię kurczaka w sosie śmietnowo-cebulowym z makaronem wg Twojego przepisu i już jestem głodna a musze wytrzymac z tym daniem do 16 jak ferajna wróci
|
|
|
|
#1064 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() fajnie, ze myslisz, ze to moj przepis ![]() niestety, to przepis Brombi ![]() ale i tak jest mniam mniam, zobaczysz
|
|
|
|
|
#1065 |
|
Rozeznanie
|
ciacho z bananami w piekarniku
![]() Domi daj proszę linka do naszej książki kucharskiej to dołożę przepisy na ciasta
|
|
|
|
#1066 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
pierwszy raz słyszę o czymś takim ![]() hehe ja mam to samo ze stanikami, na wieszaku wydają mi się ogromniaste namioty a potem ledwo co się wciskam ![]() A przepis to Brombusi chyba ![]() Załączam bój brzuch w 32 lub też 33 tyg (sama nie wiem) całkiem świeże bo sprzed 5 minut
|
|
|
|
|
#1067 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=369051 Cytat:
ja mialam taki w 22 tygodnniu ale Ci przynajmniej lekko jest a ile przybralas na wadze?
|
||
|
|
|
#1068 |
|
BAN stały
|
dzieki dziewczyny....
ja juz odliczam...dni.....hehe ![]() ![]() OBYm jak najdluzej pobyla w 2 Paku... OJJ sypiemy sie kochane sypiemy....... jestem ciekawe jak za miesiac 28 pazdziernika ile bedzie juz mama rozpakowanych......:confu sed: ![]() ![]() Dobra ja myska..... buzka do uslysznia.....za jakis czas...zapewne |
|
|
|
#1069 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A ten to co niby ma oznaczać ?![]() Cytat:
Cytat:
![]() A w 22 tygodniu, to po Tobie chyba nie było widać, że jesteś w ciąży
Edytowane przez brombusia Czas edycji: 2009-09-28 o 14:00 |
|||
|
|
|
#1070 |
|
Wtajemniczenie
|
no tak
Brombusia wybacz ![]() czytałam przepis Domi i mi się pokręciło ![]() a ja nie lubie ziemniaków, zresztą przed ciążą kilka dbrych miesięcy nie jadłam ani pieczywa a ni ziemniaków - dzięki takiemu sposobowi jedzenia schudłam około 15 kg w jakieś 7 miesięcy, ale nie zdążyłłam pozbyć się reszty zapasów i teraz jestem jeszcze większa |
|
|
|
#1071 |
|
Zakorzenienie
|
Nic się nie stało Madziu
|
#1072 |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Napisane przez karenina19 Hej kochane my juz po wizycie...skurcze oczywscie sa, szyjki zostalo tylko okolo 10 mm czyli hmm....blizej niz dalej... Kwestia kilku dni...Maly siedzi juz na stale w miednicy wiec chociaz tyle, ze nie musze sie martwic jak wody odejda, ze spadnie na pepowine... Karenina- trzymam kciuki za was kochane,jesteśmy dobrej myśli. Widzę że rzeczywiście nasze dzieci niechcą siedzieć w brzuszkach jak narazie u mnie jest dobrze.Tylko coraz bardziej czuję że Wiktorek ciśnie mi w dół brzuszek. :confu sed:![]() DOMI-ja też mam taką nadzieję na to że dziś już pojedziemy do sklepu i coś pokupujemy dla Wiktora.Niby dziś mają być na 100%.Ale en facet może tylko tak mówi żeby oni codziennie do niego niedzwonili.A nietylko oni czekają na kase bo murarze też podobno czekaja na pieniądze. Czekam na Grzeska zje obiadek i będzie czekał na tel.Dziś na obiadek Kapuśniak pychotka.Modle się o to żeby włączyli wode ciepła już bo chciałabym sie legnąg w wannie w ciepłej wodzie ojejku ![]() U mnie też pogoda do pupy bo pochmurno i jakby ma zamiar padać,i wieje okropnie.
|
#1073 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien doberek
....nie dawno sie obudziłam ...ale wstyddd ![]() ![]() ![]() Dziekuje Dziewczynki za komplementy ![]() Domi ja na włoskach mam pozostałości z tego castinga- mroźny kasztan -w słoncu wyszły tylko takei czerwone ![]() Oj ale mi stopy ,nogi puchną jak narzzie nic nie pomaga
|
#1074 | |
|
Zakorzenienie
|
no to, ze to tylko Twoj, a nie mój
Cytat:
ale fajnie sie tak teraz powymadrzac
|
|
|
|
|
#1075 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Trzymaj się kochana!! brombusia, domi - dzięki dziewczyny, ale miałyście nie pisać że malutki !!! A przytyłam równe 8kg, ale jak to powiedziała babcia mojego TZa, poszło mi w d..ę ![]() Brombi- pokój prosto wycięty z IKEI
Edytowane przez elalank Czas edycji: 2009-09-28 o 14:13 |
|
|
|
|
#1076 |
|
Zakorzenienie
|
ok...wróc....
Elalank ojoj jaki wielki, pewnie Ci strasznie ciezko i masz chyba ze 150 w pasie jab ym sie na Twoim miejscu odchudzała
|
|
|
|
#1077 |
|
Zadomowienie
|
Niektore dziewuchy widzialam putaly sie tu o mnie to pisze ;p
Jestem jestem w wdupaku zadnych skurczy nie mam rozwarcia tez nie wiec nie wiem kiedy urodze a moj tz wyjezdza 2.11 na szkolenie wiec wolala bym tak w polowie pazdziernika :prosi :Cos nie mam weny ostatnio do pisania i dlatego sie nie odzywam tylko czytam was regularnie w ogole w nocy spac nie moge wiec odsypiam w dzien wlasnie sie obudzilam i ide sie wykapac a pozniej moze nalesniki zrobie bo mi sie po dniach juz snia;pDzisiaj tak jak Kachula 36 tydzien zaczynamy wiec moze zaczne wywolywac Fificzka z Brzucholka bo ilez mozna czekac;pBuziaki
|
#1078 | |
|
Zakorzenienie
|
Kochana, a Twój gin wie, że tak Ci nogi puchną?
Jeśli nic nie pomaga, a ta opuchlizna rzeczywiście duża, to powinnaś go o tym zawiadomić Wiem, ja też lubię ![]() Ale ja siebie tłumaczę tym, ze się nie mogę w szkole powymądrzać Cytat:
Lepiej mieć mniejszy bo jest wygodniejszy ![]() W noszeniu oczywiście A Ikea to ja lubię
|
|
#1079 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiecie co, współczuję wam trochę z tak dużymi miseczkami ![]() Ja ostatnio odważyłam się wejść do sekcji rozmiarów E i trochę mnie zmroził design. Ale odważnie kupiłam sobie jedną sztukę i muszę powiedzieć, że mam troche luzów, tak akurat na troszkę jeszcze więcej i wkładkę laktacyjną ![]() Domi, natchnęłaś mnie do zmierzenia się w pasie. I mam równe 100cm U mnie jabłecznik już stygnie, tylko muszę wyskoczyć po cukier puder do lukru. Aż żałuję, że jeszcze taki ciepły, bo mam smaka na niego ![]()
"what doesn't kill me makes me feel alive" Edytowane przez gucia6 Czas edycji: 2009-09-28 o 14:31 |
|
|
|
|
#1080 |
|
Zakorzenienie
|
brombusiaa no nie wie ,zapomniałam powiedziec ...ale następnym razme napewno powiem
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:38.

Kwestia kilku dni...
Trzymam kciuki w takim razie, za jeszcze kilka dni!!! Niesamowite, KILKA DNI!!!! 

, no chyba że się wyprowadzicie z Polski .

Więc chyba jakoś przetrwam te kilka ostatnich tygodni 

z dzidzia na szczęście ok to moje kamienie w nerkach sie ruszyły (wcześniej nawet nie wiedziałam że je mam) i taki mnie ból złapał straszny 

....nie dawno sie obudziłam ...ale wstyddd ![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)