|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1231 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie listopadowo-grudniowe 2009, cz. 3 :)
Cytat:
![]() wygladasz jak modelka albo jeszcze lepiej i masz fajnie wlosy sciete |
|
|
|
|
#1232 |
|
Wtajemniczenie
|
Malinko pięknie wyglądasz - aż sprawdziłąm ile masz lat bo tak młodzitko - tylko zazdrościć
|
|
|
|
#1233 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1234 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Już prawie 2 tygodnie temu wrócił do mojej Mamy, a ja mimo że podłogę wycieram prawie codziennie, to ciągle znajduję gdzieś jego kudełki. Dobra, dobra ![]() A jaka jest Twoja dziedzina, może też Cię sprawdzę ? Cytat:
![]() Cytat:
I brzuszek fajniutki, zgrabniutki, z przodu to nie bardzo widać, że w ciąży jesteś
|
|
#1235 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mam usztywniany rożek, i myśle że na poczatek jest bezpieczniejszy. Potem mogę usztywnienie zdjac i będę miec miękki. Cytat:
Chodziło mi o zabieg przeprowadzony 22.04. 1622 r. w Wittenberdze ![]() Malino - Ty CUD DZIEWCZYNO!
|
|
|
#1236 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no dokładnie a ja sie teraz praktycznie w ogole nie maluje, jedynie rzesy. Ale Tobie makijazu nie trzeba![]() Lepiej nie ja od razu przyznaje sie bez bicia, ze z mojej dziedziny nic nie wiem
|
|
|
|
|
#1237 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:32 ---------- Poprzedni post napisano o 12:26 ---------- Cytat:
Dziewczyny, przyda mi się czy nie? Ma któraś? Bo robię zamówienie w księgarni i nie wiem czy brać ![]() http://merlin.pl/Pierwszy-rok-zycia-.../1,506030.html
|
|
#1238 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
A ten drugi jest raczej ok. Jeśli perfumu nie ma za dużo, to nie powinno zaszkodzić ![]() Cytat:
![]()
"what doesn't kill me makes me feel alive" Edytowane przez gucia6 Czas edycji: 2009-09-29 o 12:40 |
|||
|
|
|
#1239 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
już sama nie wiem w takim razie czy kupoważ w ogóle ten rożek... ze szpitala i tak będziemy wynosić bąbla w kombinezonie... potem w domu mam śpiworki i pajacyki no i kocyk - narazie jeden.. chyba w takim razie zrezygnuje z tego rożka... |
|
|
|
|
#1240 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dziewczyny pisały, że to jest dobre, albo " Język niemowląt".
|
|
|
#1241 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Język niemowląt już mam, kupiłam jeszcze przed ciążą za jakieś grosze i nawet już przeczytałam
|
|
#1242 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dobrze pamietasz,po ekonomii jestem, a nic z niej nie wiem ![]() A wiedze mam zamiar czerpac z forum, bo slyszalam, ze sie najwiecej mozna nauczyc
|
|
|
|
|
#1243 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1244 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mam "Jezyk niemowlat" i ta, ktora pokazalas zamowilam na allegro.... ![]() Malinka super wygladasz!!
|
|
#1245 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1246 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dziewczynki kupowałyście wkładki laktacyjne? Jakieś typy macie?
|
|
#1247 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ksiazki jeszcze nie dostalam, ale kolazanka sobie chwalila... ![]() Co do wkladek laktacjnych to podobno z Rossmana sa niedobre... Ja mam kilka, ktore dostalam razem z laktorem Medela. Mam jeszcze wkladki z NUK i tez sa ok (daja je w moim szpitalu) no i mam jeszcze takie wielokrotnego uzytku polecane przez polozna...
|
|
#1248 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tylko o ksiazki dla pielegnacji niemowląt...nie zmawiam i nie kupuje zadnej, bo podobno z forum sie najwiecej mozna nauczyc
|
|
|
|
|
#1249 |
|
Zadomowienie
|
Dudziaczku gratulacje syneczka!!
Wracaj szybciuchno do domu i zdaj nam tu relacje ![]() Malinko jaka laska z Ciebie o ja cie:P![]() ale mam ochote na czekolade mleczna kurde chyba sie wybiore do skpeu;p
|
#1250 |
|
Rozeznanie
|
Hej kobietki!
Gratulacje dla dudziakowej!!!!! Witamy na tym świecie drugiego naszego wątkowego Szkrabika (powiem Wam, że ja też zrozumiałam tą wiadomość tak, że to siostra dzudziakowej urodziła czytanie ze zrozumieniem u mnie też siada dlatego proszę o nie testowanie mojej wiedzy polonistycznej )Zaczęliśmy dzisiaj 29 tydzień konspiracja jak sobie załatwiłaś ten termin na 6.12? ![]() Na szczęście dzisiejsze praktyki przetrwałam. Co prawda, lekcje wyszły nie do konca tak, jak były zaplanowane, ale przecież ja sie dopiero uczę nauczać, wiec niedociagnięcia mogą się zdarzać ![]() Tym bardziej, że jakis dziwny stres mnie zjadł - jakbym pierwszy raz w zyciu miała prowadzic lekcję. Fotki mebelków wkleję jak już zakupimy wszystko. Będę sie chwalic ile wlezie
|
#1251 |
|
Rozeznanie
|
ale gafa z tym posem od Dudziaka
![]() DUDZIACZKU przyłączam się do najlepszych życzeń dla Ciebie i Syneczka!!!! Tarasia ja mam 2 rożki w tym jeden z usztywnieniem, który można wyjąć. U mnie na liście rzeczy niezbędnych do szpitala jest rożek więc niejako nie miałam wyboru, ale z doświadczenia koleżanek też wiem, że rożki się przydają - szczególnie na początku kiedy jeszcze nie mamy wprawy w przekładaniu i przenoszeniu maluszka - szczególnie takie usztywniane, a osobna sprawa, że dzieciaczki szybko z rożków wyrastają więc lepiej wybrać taki większy ![]() Brombusia - ja mam tę książkę - zaraz ją pójdę przekartkuję dokładnie i dam znać co jest ciekawego - mam też kilka innych pozycji to i o nich napiszę..tylko muszę wstać..... A wkładki laktacyjne słyszałam, że - NIE Bella - bo włoski(taki meszek) z nich przyklajeją się do piersi, a reszta ok, tylko pozostałe dzielą się na droższe i tańsze i z tych tańszych, żeby nie pójść z torbami bo dużo tego schodzi - dobre są babydream z rossmanna i te właśnie kupiłam ![]() i tyle |
|
|
|
#1252 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1253 |
|
Rozeznanie
|
Malinko ale z Ciebie lasencja, no no
A ja byłam na spacerku, zrobiłam zakupy w lumpku za 12zł dla Lenki. Po drodze naszło mnie na parówkę z ketchupem(nie jadłam parówek od początku ciąży) więc od razu się zaspokoiłam Odebrałam spodenki ciążowe polecane przez dziewczyny, rzeczywiście są ok, tylko jak któraś pisała szkoda że nie mają kieszonek, lub choćby szlufki bo "tofika" nie mam gdzie przyczepić Zamówiłam tez u tego sprzedawcy spódnicę, ale nie podoba mi się jakoś. Może jak założe rajstopki i kozaczki to lepiej się będzie prezentować....no zobaczymy.A i jak wracałam z tymi zakupami to dogonił mnie na ulicy jakiś dziadek - lat 82,5 i poniósł mi torbę pod dom, mówiąc, że nie powinnam dźwigać itp. Jejku jak mnie rozczulił...taki dzentelmen. Szkoda, że kobiety u nas w kraju nie są takie wyrozumiałe, notorycznie wpychać się chcą przede mnie w kolejce...no cóż ach te baby!
|
#1254 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
No wlasnie Malinko swieta racje u jednego sie sprawdza a innego uczuka Cytat:
Trzymam kciuki za wizyte Cytat:
O jeny!!!!!!Gratuluje Dudziaczku!!!!!!!!!!Musia lam ze 2 x przeczytac ale zaraz sie upewnilam ze to Dudziaczkowa urodzila!!!!!SUPER GRATULUJE Cytat:
Niby mowia ze jak kobieta w ciazy i tyje to jej mezczyzna srednio podczas ciazy przytyje rozwiez ok 6 kg,kiedys artykul taki czytalam i sie smialam bo moj tz tez ostatnio przybrał Ale Ci kochana egzamin zrobiły co.... Cytat:
Ciesze sie ze po wizycie wszystko dobrze Guciu Cytat:
A z tymi rozkami to nie wiadomo ja mam zwykly nieusztywniany A mam pytanie pierzecie rozki bo ja mam na rzep i nie wiem czy jak go wypiore czy ten rzep bedzie trzymal mi tak dobrze jak teraz ,mysle ze połoze go na powietrzu zeby wywietrzal porzadnie i bedzie ok Cytat:
Malinka sliczna z Ciebie mamusia a figurki pozazdroscic Cytat:
Aga narobilas smaka na czekolade Kurcze Was zostawic na pol dnia to produkcja tak idzie ze az prawie 4 strony musialam nadrabiac a zanim nadrobilam i odpisalam to pewnie juz doszla kolejna,Wy gaduły ![]() ![]() ![]()
|
|
#1255 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Zresztą nie wiem czy mały byłby zadowolony - prezent na mikolaja i urodziny w ten sam dzień ![]() Dobrze że lekcje żyły swoim życiem a nie tak sztywno wszystko z kartki wg planu. Dużo masz tych praktyk jeszcze?
|
|
|
#1256 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kolanosiu wow taki starszy pan a podszedl i pomogł az miło,teraz wspolczesni mezczyzni to nie tacy dzentelneni jak kiedys
|
|
#1257 |
|
BAN stały
|
Gratulacje dla Dudziakowej
dopiero co wrociłam do domu dwóch lekarzy, badania, zakupy itd. ale zmeczona jestem nie wiem jak teraz damy rade nie wyobrazam sobie tego w ciązay z małym dzieckiem. a tak wogole to termin mam na 25 maja 2010 cieszyć sie czy płakac? |
|
|
|
#1258 | |
|
Zadomowienie
|
AAaa i dziekuje za komplementy - juz sie przyzwyczaiłam ze zawsze jesteście takie miłe
![]() A ja kupiłam sobie nową szafe w której powiesiłam ubranka "braciszka" i patrze a mój Kubuś podzielił szafe na poł i wprowadził sie ze swoimi klamotami Czuje że bedzie jazda jak braciszek juz zamieszka z nami---------- Dopisano o 14:25 ---------- Poprzedni post napisano o 14:21 ---------- Cytat:
dla dziadziusiaBravurko to ciąza juz potwierdzona na 100%?? |
|
|
|
|
#1259 |
|
Zadomowienie
|
wlasnie wrocilam ze sklepu zjadlam pol czekolady i princesse i mam dosc juz slodyczy no ale nie moglam sie powstrzymac no
|
#1260 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
A co do wkładek, to w ogóle serię babydream chwalą, może kupię, pewnie drogie nie są. A chyba będę musiała je już niedługo wypróbować, bo dzisiaj moja mleczarnia robi jakieś próby generalne i najpierw jedna pierś mokra, a teraz widzę że z drugiej strony też mam plamę ![]() Cytat:
A co do tego dżentelmena, to wiadomo, przedwojenny materiał ![]() A baby rzeczywiście gorsze są, ja tego nie rozumiem, bo zawsze ciężarne przepuszczałam i matkom wózki do autobusu pomagałam wnosić, a teraz tak mi odpłacają ![]() Cytat:
U nas w szpitalu, jeśli chodzi o oliwki to samemu się przywozi dla dziecka ( oliwkę, pieluszki i chusteczki do pupy), a jeśli chodzi o maść na pupę to mówiła, że mają taką robioną w aptece Widzisz, jaka ja osaczona byłam ![]() Jakbyś tu wtedy była, to na pewno byś mnie obroniła
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:08.

a datą też prosze sie nie sugerować

jestem pod wrazeniem Twojej wiedzy

a ja sie teraz praktycznie w ogole nie maluje, jedynie rzesy. Ale Tobie makijazu nie trzeba

Czuje że bedzie jazda jak braciszek juz zamieszka z nami