|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2131 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wakacyjne nasze Szkraby przywitały swoje Mamy!!! - Lipcowo-Sierpniowe Słoneczka
Malga fajnie że u Was wszystko się poukładało
![]() Czy któraś z wątkowych mam używa pieluch Pampers Premium Care? Widziałam ich reklamę, znalazłam w internecie ale nie wiem jaka jest ich cena. Czy nadal pierzecie ciuszki swoich dzieci w proszkach typowo dziecięcych, czy wprowadzacie normalne proszki? Pytam bo chciałabym używać już normalnych proszków, bo zapach tych dziecięcych mnie wręcz odrzuca. (Chcę wypróbować Vizir sensitive lub Persil sensitive). Czy używacie płynów do płukania? Np. Lenor sensitive? |
|
|
|
#2132 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Wakacyjne nasze Szkraby przywitały swoje Mamy!!! - Lipcowo-Sierpniowe Słoneczka
Cytat:
|
|
|
|
|
#2133 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
też tak czasem mam ... kiedys musiałam zostawic Bartka krzyczącego bo ja nie noszę pampersów
|
|||
|
|
|
#2134 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
żeby Matiemu szybko przesło!!!! jaki cudny ... aniołeczek! Cytat:
........................ lece bo małż przwijał małego - dzisiaj to juz była 3 kupa! ... Bartek oczywiście osikał tatusia ... Bartek wykąpany .. pojedzony ... i w nosie ma spanie
|
||||
|
|
|
#2135 | |||
|
Zakorzenienie
|
Czesc
![]() moja maluda juz spi -dzisiaj obylo sie bez placzu, znowu pila mleko na pol spiaca i wypila ponad 100ml !a zwykle jak sa jazdy to wypija po 60ml i ani kropli wiecej ![]() nie wiem czy to przypadek ale tż ja karmil wiec moze pokazala tatusiowi jaka jest grzeczna ![]() Cytat:
![]() mam nadzieje ze Eryk sie wyciszy i znowu bedzie grzecznym chlopcem Cytat:
ale juz duzy ![]() Cytat:
ja piore w Lovelli ale plucze w Silan sensitive
|
|
#2136 | ||||
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
oczywiscie jest tez kochany, lubi sie duzo przytulac, bardzo kocha braciszka, chce we wszystkim pomagac w kuchni, w ogrodzie.....no ale zachowuje sie ostatnio skandalicznie wiecie co ostatnio zrobil w przedszkolu?? wysikal sie na srodku szatni szok normalnie ![]() Cytat:
ale bije inne dzieci, tak jak pisalam czesto musze sie za niego wstydzic np na placu te jego ostatnie akcje sa coraz czestsze i coraz gorsze - ostatnio moja kolezanka jak Eryk cos sie madrzyl mowi do niego: "i co gadulo?" a on do niej:"zamknij sie" no myslalam, ze sie pod ziemie zapadne, rece mi opadaja cudny ![]() Cytat:
super, ze z corcia wszystko ok oby tak dalej ![]() Cytat:
aczkolwiek wydaje mi sie, ze to tez kwestia charakteru - co jest najgorsza wizja ![]() poza tym on jest bardzo wplywowy, co mu kolega powie to zrobi ale kurcze te jego zachowania sa takie skrajne - potrafi np powiedziec, ze wszystkich zabije bo cos tam cos tam, a w innym momencie, ze chce oddac biednym dzieciom zabawki, ktorymi sie nie bawi - wiec nie wiem, bo z jednej strony jest zly a z drugiej dobry ---------- Dopisano o 22:07 ---------- Poprzedni post napisano o 22:06 ---------- dziekuje Wam za slowa otuchy ![]() ![]() ![]() - jednak jak sie czyta cos takiego to sie samoczynnie w to wierzy
|
|
|
#2137 |
|
Ola-Unhola
|
Cześc Dziewczynki
Ja jak zwykle na momencik ![]() Byliśmy dzisiaj na usg bioderek i wszystko jest w porządku Ja niestety wczoraj nie dotarłam do ginka, bo nie miałam transportu, przesunęłam wizytę na 16.10 Wczoraj Mały zrobił nam "niespodziankę i po kąpieli poszedł spać dopiero o 00.30 .... Całe szczęście leżał i gaworzył a nie płakał, ale i tak jestem niewyspana ![]() Przeczytałam o Eryku i coś Ci powiem Svinecko ![]() Bartuś też się zmienił. Zrobił się niegrzeczny i nie słucha prawie w ogóle. Pani zwracała w szkole nam uwagę, że kłóci się z nowymi kolegami i nie chce potem się przepraszać, jak jedzą śniadanie, to zamiast siedzieć grzecznie przy stoliku i zajadać to biega po całej sali, siada z nogami na krześle itp. W domu niestety też nie zwraca uwagi na to co mówimy do niego. Milion razy proszę go, żeby umył ręce, przebrał się, sprzątnął zabawki...itd.itp Oczywiście bardzo kocha Antosia i chce pomagać w wielu sprawach, ale... no właśnie. Znajoma psycholog potwierdziła nasze domysły. U nas nazbierały się trzy rzeczy w jednym czasie: -Szpital -Narodziny Antośka -Nowa szkoła Jest to na pewno reakcja na te nowości i zmiany. Dodatkowo to taki wiek pierwszego buntu. Myślę, że u Ciebie podobnie. Marcelek przyszedł na świat, więc on nie jest już tym jedynym, a dodatkowo pojawienie się ojca też wpłynęło na jego zachowanie Trzeba teraz mieć do naszych dzieci duuużo cierpliwości (czego mi np. brakuje czasami) i duzo z nimi rozmawiać. Ustawimy naszych Starszaków i będzie dobrze, byle nie przegapić tego i nie zaniedbać A powiem Ci, ze synek znajomej, jak brat jego się urodził to zaczął się jąkać. Strasznie się bali, że to mu zostanie, ale teraz jest ok. Każde dziecko inaczej reaguje na syt. dla niego stresowe. Skierka do mnie pisała, że mają chrzest (mieli w tą nie dzielę, albo będą mieli w najbliższą) i że wracają już do siebie po remoncie po niedzieli, także powinna się niedługo do nas odezwać. Nie je nabiału i Amelka ma juz ładną buziunię (ma skazę białkową) i ogólnie wszystko u nich dobrze ![]() Idę już lulu, bo oczka się kleją. Jutro z rana na pewno się odezwę
Edytowane przez UnholyOne Czas edycji: 2009-09-29 o 22:46 |
|
|
|
#2138 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Unholy widze, ze nie jestem sama z problemami starszaka, napewno narodziny maluszka tez maja wplyw na nasze dzieci ale kurcze....on naprawde przesadza
![]() boje sie, ze sobie z tym nie poradze i nie wychowam dobrze mojego syna strasznie mi z tym ciezkodobrze, ze na TZ moge liczyc bo chyba bym sie zalamala i jeszcze TZ mamy siostra ma raka zostaly jej dwa tyg zycia o matko
|
|
#2139 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chyba nie ma nic gorszego niz miec swiadomosc ze zostalo tylko 14dni.Współczucia... Eryczek siknął w szatni , a Nikoś miał okres gdzie namiętnie kupkę robił na dworze, na trawce,nóżki szeroko i jak pies a potem z bekiem szedl do chaty , a bo to w spodnie wpadlo, albo nogi sie obrudzily.Nie szlo go z tym upilnowac.Obiecywal ze zrobi w domu a robil inaczej.Siora z córeczką w domu a on na ogrodzie hulaj dusza.W ogole jakby tak wymieniac to konca nie widac.Mama moja ma malego/mlodego kotka, to wciaz go sciska i poddusza mimo ze wszyscy go prosza zeby krzywdy mu nie robil, no i nigdzie nie ma okazji podejrzec zlego traktowania zwierzat, bo my z tych kochających stwory jestesmy. Szwagier mial na ogrodzie postawiona duza metalowa beczkę co by deszczówka do tego leciala i mały wrzucił kota do niej.Cale szczescie ze dzien wczesniej podlewali ogrod i bylo jej na dnie.Maly kotek wspiął sie na pazurki i mógł łapac powietrze.Caly byl w szlamie,blocie i smierdzial...fuj. Potem wrzucił go do wiadra od mycia podłogi... Wczoraj poszedl na chwile do babci.(Siora mieszka na dole a nasza mama do gory.)Dlugo byl spokoj, a za chwile hałas.Nikoś wrzucił do kibelka cale opakowanie platkow kosmetycznych. Ktore wczesniej rozczłonkował na pojedyncze płatki.Dobrze ze nie zdazył spłukac Takimi historiami moglabym was karmic codzien ![]() I szczerze przyznaje ze patrzac przez pryzmat siostry wolalabym miec 2 córeczki
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() Edytowane przez katarzynka00 Czas edycji: 2009-09-30 o 08:06 |
|
|
|
|
#2140 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Trzymaj się cieplutko. Cytat:
Śliczny przystojniaczek Cytat:
----------------------------------------------------------------------- A tak wogóle to dzień dobry U nas słoneczko od rana. Spacer murowany, zresztą jak co dzień. Wczoraj pierwszy raz nie byliśmy na spacerku, nie dla tego że zimno, tylko niechcący Małż mi klucze zwinął. Jejku, myślałam, że dostanę świrka cały dzień w czterech ścianach. Dzisiaj to nadrobimy.
|
|
|
#2141 | |||
|
Zakorzenienie
|
Hejka
U nas zimno, 3 stopnie. Ale za to słonko juz od rana ładnie świeci. Dzisiaj wybierzemy sie na spacerek, bo wczoraj nie bylismy. Kubcio ładnie przespał noc, od 18.30 do 6. Dwa razy budził sie na mleczko. Teraz usnał w bujaczku ![]() Ciekawe jak tam Antonio? Mariola sie nie odezwała. Cytat:
To może zamocuj fotelik na stale a potem mała wezmiesz na rece i szybko zaniesiesz do auta. My tak robimy Wszystkiego najlepszego dla małego Gabrysia! Cytat:
Ale mysle podobnie jak dziewczyny, to napewno taki przejsciowy okres buntu. Super chłopak! I jaki juz duży Cytat:
![]() O matko! Biedna dziewczyna... nie wiem co wiecej napisać. U mnie tez w rodzinie nie zaciekawie. Babcia 3 lata temu miała operacje - złośliwy rak zołądka. Lekarze nie dawali jej szans na przezycie ale jakos z tego wyszła. Teraz chyba są przerzuty, bo babcia nic nie je, wymiotuje, nie wyprózniała sie od kilku dni, ma straszny kaszel. Do lekarza nie chciała isc ale moja mama ostatnio u niej była i namówiła ją na wizyte. Na dniach sie okaże co z babcią...![]() ---------- Dopisano o 08:58 ---------- Poprzedni post napisano o 08:56 ---------- Agata R widze Cie Co u Was??
|
|
|
#2142 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny
Ja na chwilkę, bo Kubuś ma jakiś zły czas , wczoraj prawie nie spał w dzień, ciągle popłakiwał . A mnie siadły plecy ![]() I muszę już uciekać, trzymajcie się
|
|
#2143 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Od kilku dni stosujemy nowy uspokajacz-usypiacz - fotelik samochodowy. Stawiamy na podłodze, wkładamy wrzaskuna i bujamy. Dziala natychmiast.Trzymam kciuki ya babcie. Musi byc dobrze ---------- Dopisano o 09:14 ---------- Poprzedni post napisano o 09:12 ---------- Cytat:
|
|
|
#2144 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Svinecko mocno Cie przytulam, nazbieralo Ci sie troche tych problemow. Ale mam nadzieje, ze to szybko minie. Romzawiaj z Erykiem, moze sie otworzy. Pojawienie sie nowego czlonka rodziny to na pewno duzy stres dla dziecka. Mocno trzymam kciuki, aby sie ulozylo ![]() Wczoraj Ania zrobila rodzicow prezent- nakarmilam Ja o 22, odlozylam do lozeczka i bez zadnej walki zasnela Obudzila sie o 3:20, nakarmilam, odstawilam do lozeczka- znowu od razu zasnela, spala do 8 ![]() o, budzi sie...lece
|
|
#2145 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.......wspolczuje Cytat:
Cass podajesz malemu mleczko z kaszka w butelce z tego co czytalam a przez jaki smoczek?trojprzeplywowy? pytam bo jak Wercia skonczy 3 mce to tez chce dawac juz kaszke czy kleik do mleka dzieki temu moj glodomorek bedzie bardziej syty a tak wogole to dzisiaj moj skarbek konczy 2 mce!! kurcze ale ten czas leci....... martwia mnie troche krostki na twarzy Weroniki ma je szczegolnie na skroniach i brodzie.....ostatnio tez miala na karczku z tylu.....i to znika na pare dni i znowu sie pojawia- jak pytalam ostatnio pediatre powiedziala ze to normalne ze hormony sie reguluja
Edytowane przez czekoladka21 Czas edycji: 2009-09-30 o 10:48 |
||
|
|
|
#2146 | ||||
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
witajcie
![]() boszzz do poznej nocy robilam te grzyby - mam w smietanie, w occie, suszone do wyboru do koloru ![]() Eryk w przedszkolu - normalnie boje sie go odebrac ;/ Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() tylko najgorsze jest to, ze on nie slucha, jak chce z nim rozmawiac to widze, ze ma to gdzies, zaraz zmienia temat albo robi w trakcie sto innych rzeczy, albo mowi dobra nie bede i zaraz o czyms innym mowi eh Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:53 ---------- Poprzedni post napisano o 10:52 ---------- dzieki
|
|
|
#2147 |
|
Zakorzenienie
|
a tak wogole to:(dzien chlopca)
Wszystkiego najlepszego dla naszych małych mężczyzn , duzo zdrowka i slodyczy ciocia Czekoladka życzy!!
|
#2148 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jesli moge cos doradzic to kup lepiej kaszki z Nestle Te z Bobovity maja tylko wit. B1 i C. ---------- Dopisano o 11:20 ---------- Poprzedni post napisano o 11:15 ---------- Cytat:
![]() Czekoladko a po czym stwierdziła, że te krostki to przez hormony? Ja sie tak zastanawiam, bo Kuba tez miał wysypke na twarzy i klatce piersiowej. Lekarka od razu rozpoznała alergie na mleko. A moze to wlasnie bylo przez hormony albo potówki?? A moze te krosty jakos ineczej wyglądają? Ciekawe czym sie od ciebie różnia? Buziaczki dla Weroniczki
^^^Moje skarby^^^ Jakub 20 czerwca 2009 r. Blanka 15 września 2011 r. Edytowane przez Cassandra 23 Czas edycji: 2009-09-30 o 11:23 |
||
|
|
|
#2149 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
w ogole masakra - dopiero co jechalam na porodowke a Marcel zaraz 3 miesiace bedzie mial
zreszta dopiero co rodzilam Eryka a on juz prawie 6 lat szok
|
|
#2150 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dziękujemy za info od Skierki współczuje! ... tyle problemów, i jeszcze taka wiadomość Cytat:
...Cytat:
...
|
|||
|
|
|
#2151 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
współczuje Cytat:
... ![]() Cytat:
... w foteliku zawsze uśnie! ... a w leżaczku jeszcze się nie zdarzyło Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
||||||
|
|
|
#2152 |
|
Zakorzenienie
|
A nam dzis nic nie idzie wg.planu.Nawet mleka nie chce jesc jakby wypadalo co 3h
Od rana marudzila,,poplakiwala az dorobilam jej mleczka i padla.Spala po15min z krotkimi przerwami i pobudka z placzem.Potem wyciagnelam jej babolki.Niby niewidoczne ale woda morska i frida wyciegnala po kolosie z prawej i lewej dziurki i znow drzemka.Byla soba, nawet w hustawce siedziala.A jak nadeszla pora na mleko to w polowie porcji zasnela i pic nie chciala.Teraz sobie lezy,zasypia a ja czekam az dopije reszte bo chce wyjsc z domu a nic nie idzie po mysli ehhh
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
#2153 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
a no z dziecmi juz tak bywa, ze czesto nic nie idzie po naszej mysli
ja mialam umyc lazienki i maly dzis w ogole spac nie chce wiec chyba jutro sie za to wezme a za poltorej godziny musze jechac po eryka - az sie boje
|
|
#2154 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
chyba sie skusze ![]() A małza zazdroszcze, wczoraj znow sie poklocilismy, bo ciagle sa wazniejsze rzeczy niz opieka nad mała. Nie chce mi sie pisac o tym nawet., ale obiecalam sobie ze dzis go przycisne i jak sie nie zmieni to inaczej pogadamy :[ Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Zuzinka teraz kima wiec chyba poprasuje no i obiadek zrobie. Dzis zwykły schaboszczak, a jutro lazania ![]() ![]()
|
|||||||
|
|
|
#2155 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ona ma te krostki ale nie sa czerwone ![]() zrobilam malej dzis herbatke i wypila ze smakiem 60ml i juz wiem czemu nie chciala pic bo dawalam wit.c wiec za kwasne chyba dla niej bylo
|
|
#2156 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U Ciebie to czas przeszły, u mnie teraźniejszy , eh ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Svinecka współczuję problemów z Erykiem, ale jestem przekonana, że pogonisz te zachowania raz-dwa, no bo kto, jak nie Ty? Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Małż mnie masuje, ale ból i tak wraca ![]() Płakać mi się chce
|
|
|
#2157 |
|
Zadomowienie
|
Wy tez jestescie tak bardzo przemeczone ? czy tylko ja?
Tomus ostatnio w nocy wstaje co 1,5 h , wiec wychodzi ze spie w nocy max 4 h łacznie , w dzien spi max 2 h , ale nie ma czasu wtedy odespac bo tyle rzeczy do zfrobienia Juz widze ze ten brak snu odbija sie na moim zdrowiu , mam taka migerne juz od 3 dni ze az oczy mi wysadza i placze z bolu Ogolnie ledwo stoje na nogach. Tż wraca z pracy o 18 i cos tam pomoze ale nieznacznie , w nocy caly czas sama wstaje Nie mam juz siły....I jescze do tego wszystkiego mam tesiowa potwora, wtraca sie we wszystko, udziela ciagle jakies przestarzałe rady odnosnie wychowywania i pielegnacji dzieci. Wesele tez by najchetniej po swojemu urzadzila, wszystko musi byc tak jako ona chce. Apodyktyczne babsko ![]() Musiałanm się wyzalic
|
|
#2158 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z tym wstawaniem też biedna jesteś Poproś TŻ-a, żeby więcej Ci pomagał Myślę, że nadszedł też taki czas - tzw. przesilenie jesienne, to też robi swoje.
Edytowane przez Miramej Czas edycji: 2009-09-30 o 15:04 |
|
|
|
|
#2159 |
|
Zadomowienie
|
Miramej mieszkamy w jednym domu ale osobne wejscia i nawet nie widujemy sie codziennie ale i tak mam jej dosc....dzis Tz czeka powazna rozmowa...
|
|
#2160 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Czekamy na Skierkę i Amelkę. Cytat:
![]() 1000 buziaków dla Weronisi z okazji ukończenia 2 m-ca Cytat:
Cytat:
Maćkowi podawałam wit. C na łyżeczce z odrobiną mleczka i bardzo mu smakowała Cytat:
Mnie na kręgosłup pomogły tylko masaże u profesjonalisty, bo ból był taki, że jak małż by mnie dotknął to bym zabiła Dwa tyg. walczyłam, a teraz jak Maciul długo siedzi mi na rękach, to wieczorem odczuwam boleśnie, tak jak wczoraj. Najgorsze jest to, że nie mamy szansy odpoczynku dla kręgosłupa. Staraj się oszczędzać, wiem łatwo powiedzieć. Trzymam kciuki za ustąpienie bólu. Cytat:
Współczuje bólu głowy a teściowa, jak to teściowa
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:34.

W nocy śpi zazwyczaj po 4 godziny, zasypia o 22 budzi się o 2 potem o 6 i tak marudzi do 7:30, potem już nie śpi tylko chce żeby go nosić cały czas
... kiedys musiałam zostawic Bartka krzyczącego bo ja nie noszę pampersów
żeby Matiemu szybko przesło!!!! 

super, ze z corcia wszystko ok 

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
MACIEJKA SYNEK KOCHANY 

a teściowa, jak to teściowa