|
|
#2731 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Scent Bar X
Właśnie klnę na własną głupotę. Zachciało mi się peelingować buzię próbką peelingu Garniera z serii Czysta Skóra (nowość jakaś z kwasem salicylowym). Bo zobaczyłam ten swój bałagan pryszczowo-bliznowy i stwierdziłam, że się wygładzę
I się wygładziłam - gęba piecze jak cholera, mimo, że nie tarłam mocno, a policzków wcale tylko nałożyłam pereparat i spłukałam.Oj gupi Madzik, gupi
"Jeśli skończysz, prowadząc beznadziejne życie dlatego, że słuchałeś swojej mamy, swojego taty, księdza i jakiegoś gościa z telewizji, to w pełni na nie sobie zasłużyłeś." Frank Zappa http://www.youtube.com/watch?v=_e1pADu6VvI |
|
|
|
#2732 | ||||
|
BAN stały
|
Wiem, sa rownie pyszne jak boczniaki
Cytat:
Dania maczne i ziemniaczane preferuje bez slodkich dodatkow Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
) ziemniaki z bigosem, ale nie wymieszane, tylko podane razem na talerzu. Podobnie dukane ziemniaki ze smazona kaszanka i gotowana kapusta kiszona Calkiem dobrze smakuje tez makaron (czasami ugotuje sie go za duzo, patrz - ja) podsmazony razem z bigosem (takie "spaghetti polonaise" ). Musze jeszcze wspomniec o salatce ziemniaczanej, a raczej Kartoffelsalat, jaka sie tu jada. A wiec - ugotowane ziemniaki kroimy w plasterki, dodajemy pokrajona w drobna kostke cebule, troche rosolu, olej, ocet, musztarda, sol, mieszamy i gotowe Odbiega "nieco" od naszej polskiej wersji |
||||
|
|
|
#2733 | |||
|
Zakorzenienie
|
Zlodzieje a nie ludzie
![]() I jakos nie specjalnie chcem wiedziec ![]() Cytat:
bo tam grzyby i kapustaCytat:
![]() Nauczyciel historii w LO u nas w miescie,ktory jest gejem i przystawia(mysli ze mnie wyrwie niedoczekanie jego ) sie do mnie na kazdym kroku i wogole jest na maxa przegietym gejem...To taki typ:ą,ę i bulke przez bibulke...Mysli ze jest fajny a raczej jest zalosny jak dla mnie i robi z siebie posmiewisko![]() Cytat:
---------------------------------------------- Miłość, sen i śmierć nadchodzą pomału; Schwyć mnie za włosy i mocno pocałuj. (Algernon Charles Swinburne)-Białe jabłka ----------------------------------------- |
|||
|
|
|
#2734 | ||||||
|
Wiedźma
|
Cytat:
Górny Śląsk to jest u mnie. U Ciebie jest Częstochowa. Częstochowa nie jest na żadnym Śląsku. A ciapkapusta u mnie na Górnym Śląsku nazywa się pantschkraut. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Żeby się więcej sosu zmieściło! ![]() Dokładnie. Na dużo sosiku. Cytat:
![]() Cytat:
Siedzę i klnę. Powodów mam kilka, ale najważniejszy perfumeryjnie jest ten, że podczas zakupów na Lucky, które robiłam na adres hotelu, żeby uniknąć płacenia 40$ za przesyłkę doliczyli mi 40$ PODATKU. Niech ich wciórności! Nie dość, że nie zaoszczędziłyśmy na tych zakupach, to jeszcze teraz będę siedzieć i umierać ze strachu, że paczka nie dotrze. Dwa tygodnie paniki.
|
|
#2735 |
|
never say no to panda
|
zapytuję ja się Was, czy ktoś kiedyś robił zamówienie na BeautyEncounter?
jak to to wygląda z wszelkimi "doddatkowymi" opłatami, bo z tego, co wyczytałam w archiwalnych wątkach - za różowo nie było?
|
|
#2736 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() To ja wolę myśleć, że to świerszcz mi siedzi i już wiem co nieco na przyszość . (Na razie chyba żeby nie zniszczyć lakieru wleję strzykawą ciepłej pasty do podłogiCytat:
Cytat:
Cytat:
Z rzeczy obiadowych bardziej dietetycznych lubię szybką surówkę z papryki - mogą być nawet 3 w różnych kolorach, ale z samej czerwonej też pyszna - pokroić paprykę w cienkie paseczki, wymieszać z posiekanym rozgniecionym posolonym czosnkiem, polać odrobiną soku z cytryny i oliwą z oliwek, wymieszać. Palce lizać! Tylko między ludzi później trudno wyjść
|
||||
|
|
|
#2737 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak mi się nie chce iść do pracy
"Jeśli skończysz, prowadząc beznadziejne życie dlatego, że słuchałeś swojej mamy, swojego taty, księdza i jakiegoś gościa z telewizji, to w pełni na nie sobie zasłużyłeś." Frank Zappa http://www.youtube.com/watch?v=_e1pADu6VvI |
|
|
|
|
#2738 |
|
Zakorzenienie
|
Dość juz o tym żarciu
Czas na kulturę![]() Czy wiecie,że nasza koleżanka justynaneyman jest malarką ![]() Zapraszam miłośniczki zwierząt do galerii www.neyman.pl |
|
|
|
#2739 |
|
Zadomowienie
|
Twardzielko, na finiszu jesteś, dasz radę
|
#2740 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dopytałam się, naleśniki są w Biedronce
, dla mnie to wszystko jedno, Lidl i Biedronka u mnie rzut beretem od siebie, dlatego nie mogę zapamiętać co gdzie mama kupiła.Cytat:
Cytat:
Cytat:
albo Biesiadne też solone, to jest to ![]() Żadne inne smaki mi nie podchodzą, sporadycznie mogę zjeść paprykowe, ale śmietanka, cebulka, a fee |
|||
|
|
|
#2741 | |
|
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
tak sobie czytam imyślę- wiecie ze ja nigdy nie jadłam ciepłego ciasta?- mam od dzieciństwa wpojone że nie wolno jeść ciepłego ciasta (ani chleba) bo to prawie śmierć na miejscu ![]() chipsy- jadam tylko Lays i tylko zielona cebulka, ew. fromage, czasem paprykowe- solonych nie lubie i jescze pyt. z innej beczki- nie wiecie która sieciówka ma jakieś fajne płaszcze? gdzie warto iść w poszukiwaniach? potrzebuję ciepłego płaszczyka na jesien- tak do 500 zł
Edytowane przez Polly_ Czas edycji: 2009-09-30 o 11:23 |
|
|
|
|
#2742 |
|
BAN stały
|
A Wy dalej o żarciu
![]() W takim razie, żeby nie odbiegać od tematu, napiszę, że u mnie dziś serniczek na śniadanie ![]() I w ogóle mam dzień paszteta. Jutro zaczynam zajęcia, nie wiem, kiedy następnym razem będzie okazja do całodniowego lenistwa więc lansuję dres-stajl, wizażuję, planuję skończyć książkę, którą męczę od lipca... no i nastawiam się psychicznie na jutro
|
|
|
|
#2743 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Kilka z jej prac naprawdę chciałabym mieć. Jest w nich dziecięce postrzeganie i ciekawość świata, radość, niektóre skłaniają do refleksji, nastrajają mnie melancholijnie. ![]() Niektóre znacie Justynę osobiście, podobają mi się jej opisy prac i siebie, ciepła, sympatyczna osoba. "Pantera" - chyba najbardziej mnie zaskoczyła - malowana w "TP"?! Edytowane przez asiula1000 Czas edycji: 2009-09-30 o 11:32 Powód: dopisanie 2 zdań |
|
|
|
|
#2744 |
|
grozi wypollizowaniem
|
też oglądałam obrazy- bardzo fajne
|
|
#2745 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A mnie rozczuliła "Kobyła", chyba ciężarna, i jej odbicie w lustrze... Edytowane przez edytapa68 Czas edycji: 2009-09-30 o 11:48 |
|
|
|
|
#2746 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dasz radę... pomyśl jak już blisko do końca Cytat:
Cytat:
ale ogólnie rzadko jem, bo sobie wbiłam do głowy że to śmieciowe żarcie Cytat:
fajne są też w Mango i Zarze , trochę drozsze ale do 500 złotych sie kupi ![]() ogólnie szukaj już teraz bo niedługo wejdzie już zimowa kolekcja a z jesiennej zostaną resztki rozmiarów
|
||||
|
|
|
#2747 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
, lubię jej wpisy.Wielu Tu wspaniałych i ciekawych ludzi... Lubię Was czytać Edytowane przez asiula1000 Czas edycji: 2009-09-30 o 12:04 Powód: czy ja zawsze muszę zapominac o ostatnim zdaniu???!!! grrr |
|
|
|
|
#2748 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nic mi nigdy nie było, choć kiedyś chciałam kolegów poczęstować i też się wzbraniali, bo na ciepło się nie je. Na ciepło ciasta smakują najlepiej. Kawę sobie zrobię może, cukierków kilka zjem Mister Ron moje ulubione. A miałam się odchudzać ![]() Czipsów często nie jem, ale jeśli już to tylko solone, inne smaki wydają mi się robione na siłę. Cebulka to dla mnie koszmar. Edytowane przez bluegirl Czas edycji: 2009-09-30 o 12:12 |
|
|
|
|
#2749 |
|
Zakorzenienie
|
Dziś testy językowe, a ja nadal w domu z tą nieszczęsną chusteczką... jutro na spotkanie organiozacyjne też się nie wybiorę, ale co tam ![]() Kluski z dziurką u mnie zwą się... śląskimi ![]() I bardzo je lubię jeść na słodko... A dziś na śniadanie był paluch serowy i kremówka, dietetycznie. |
|
|
|
#2750 | |
|
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
oblukałam stronę Mango- ale fajne płaszczydła! wylukałam 2 superowe, ale niestety za prawie 700 zł ![]() ide oblukać Zarę
|
|
|
#2751 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#2752 | ||||
|
BAN stały
|
Cytat:
Cytat:
![]() A moze to Slask Srodkowy? Cytat:
Cytat:
Tak samo surowych owocow nie powinno popijac sie woda (ale gdyby z ta "smiercia na miejscu" to byla prawda, nie pisalbym teraz tego posta ).--- Za pare minut moje ostatnie 3 godziny w kuchni i kurcze... troche mi zal Szefowa pytala sie mnie dzisiaj rano, czy w przyszlym roku rowniez chcialbym do nich zawitac, a ja na to, ze bardzo chetnie Jeszcze tylko spakowac walizke i jutro rano kierunek München (pojade z dziewczynami po sniadaniu - chociaz autobus mam o 1:10 w nocy, zaoszczedze przynajmniej 12 ojro na bilecie - jadac we trojke mozna kupic jeden wspolny bilet duzo taniej, poza tym nie chce mi sie tluc pociagiem samemu ).Nastepnego posta wysle juz prawdopodobnie z domu
|
||||
|
|
|
#2753 |
|
Zakorzenienie
|
Niech Sabbath rozstrzygnie, gdzie mieszkam
|
|
|
#2754 | |
|
RENTGEN RZĄDZI!
|
Cytat:
I w Orsay też były dwa fajne. Blue-TU masz fajny przepis na wiewiórkę.Robiłam,polecam .
Jestę hejterę, snobę, trollę i wizażystkom ![]() Jeżeli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można.... Bądź uprzejmy, zachowuj się profesjonalnie, ale zawsze miej w głowie plan zabójstwa każdej napotkanej osoby |
|
|
|
|
#2755 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
boskie te Wasze nazwy Cytat:
![]() Cytat:
Madzik, rozstrzygnęło się w końcu gdzie mieszkasz? :d
|
|
#2756 |
|
RENTGEN RZĄDZI!
|
Wypiłam właśnie na rozgrzanie 2 kieliszki różowego wina i w poprzednim swoim poście 3 razy użyłam słowa "fajny"
Jestę hejterę, snobę, trollę i wizażystkom ![]() Jeżeli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można.... Bądź uprzejmy, zachowuj się profesjonalnie, ale zawsze miej w głowie plan zabójstwa każdej napotkanej osoby |
|
|
|
#2757 |
|
Zakorzenienie
|
Moniko - czkam na werdykt Sabb, bo się czuję bezdomna i bezregionalna
|
|
|
#2758 | |||
|
Wiedźma
|
Mam kumpla z Częstochowy, który od lat wita mnie pełnym złości i wyrzutu oświadczeniem, że "Katowice powinny zostać spalone/zrównane z ziemią/zburzone (niepotrzebne skreślić, ale dla niego wszystko jest potrzebne) w ramach zemsty za przyłączenie ich małopolskiej Częstochowy do paskudnego Śląska.
Przeżywa to tak straszliwie, że już zdarzyło się, że na imprezie chłopaki (także z Częstochowy) wystawiali go za drzwi, bo nie dało się jego wyrzutów znosić. Ostatnio prawie mnie wzruszył, kiedy przy powitaniu spojrzał mi głęboko w oczy i głosem pełnym ciepła i miłości do świata rzekł: "Powiem ci coś. Kartagina powinna zostać zburzona." Taki uroczy gest pokoju. Cytat:
Będę wracać na tę stronę. Edyto, dziękuję za linka. Justyno - gratuluje talentu i niezwykłej wrażliwości estetycznej. ![]() Mnie się dotychczas wydawało, że to typowa reakcja mieszkańców Częstochowy. Jestem uwarunkowana. ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Szczęśliwej podróży Gryxiu. Jesli to ma ode mnie zależeć, to w Katowicach. Od jutra. Albo nie. Lepiej od dziś już.
|
|
#2759 |
|
Zakorzenienie
|
No i się wydał. Mieszkam na śląsku
(przepraszam ale coś mi Caps Lock nie działa w połączeniu z "ś").Lecę się pakować, żeby jeszcze dziś mieszkać w Katowicach
|
|
|
#2760 | |
|
Wiedźma
|
Cytat:
Ale administracyjnie aktualnie należą do Śląskiego. I to podobno Częstochowian przełokrutnie uwiera.
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:18.

I się wygładziłam
- gęba piecze jak cholera, mimo, że nie tarłam mocno, a policzków wcale tylko nałożyłam pereparat i spłukałam.

ale na slodko to pychaaaaa sa
az slinotoku dostaje na sama mysl
Dania maczne i ziemniaczane preferuje bez slodkich dodatkow 

Grzybki są pyyyyszne :zarlok;

, dla mnie to wszystko jedno, Lidl i Biedronka u mnie rzut beretem od siebie, dlatego nie mogę zapamiętać co gdzie mama kupiła.