|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4411 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Suknie ślubne wybieramy- w nich sexowne pupy mamy Panny Młode 2010 cz.10
Cytat:
ja tam wolę dostac antybiotyk i w ciagu 2-3 dni wyzdrowiec niż męczyć się tak jak teraz 1,5 tygodnia , ale oczywiście jeśli jest to zwykły katar lub zwykły ból gardła to antybiotyków oczywiście przypisywać się nie powinno. Ale raz jak już się fatalnie czułam i poszłam do lekarza na ratunek, to pomimo że miałam jak lekarka powiedziała zapalenie krtani a nie miałam gorączki to nie dostałam antybiotyku więc to wydaje mi się niesprawiedliwe.![]() ---------- Dopisano o 11:28 ---------- Poprzedni post napisano o 11:21 ---------- a tak w ogóle to w ciągu ostatnich kilku lat bardzo rzadko chorowałam na szczęście, i wydaje mi się że antybiotyk raz w roku nie zaszkodzi co innego jeśli ktoś choruje często, wtedy rzeczywiście wypadałoby się z antybiotykami oszczędzać. Ja jak byłam malutka to chorowałam non-stop, co wyszłam z zapalenia oskrzeli to miałam zapalenie krtani i tak w kółko, teraz juz na szczęście trochę mi przeszło, a w czasie studiów to w ogóle chyba nie chorowałam bo pamietam że z niektórych przedmiotów nie można było mieć żadnej nieobecności więc wszelkie choroby jeśli były musiało się szybciutko leczyć i chodzić na zajęcia więc nie było czasu na chorowanie ![]() lece na spotkanie miłego popołudnia
|
|
|
|
|
#4412 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#4413 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4414 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() moja kwiaciarka na szczescie nie ma z tym problemu (potwierdzone przez wiele PMek ), wiec spokojnie sobie szukam bukietu w necie szczegolnie, ze te ktore mi sie podobaja nie sa zbyt skomplikowane ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ja w zeszlym roku mialam zapalenie kratni i przezylam nawet bez wizyty u lekarza (mam w domu mame, pracujaca w szpitalu, wiec w takich drobnych przypadkach lekarzom glowy nie zawracam )w moim przypadku wystarczylo sie nie odzywac (bo w sumie i tak nia ma jak ja chorowalam tylko w czasach zlobkowo-przedszkolnych (glownie nieustajace zapalenie oskrzeli). wtedy dawali mi jakis calkiem smaczny antybiotyk teraz jak juz sama decyduje o swoim leczeniu to antybiotykow nie chce moj TZ kiedys mial czeste anginy i tez go faszerowali antybiotykami... zrobilam mu wykladzik o szkodliwosci, przestal je jesc i co? przestal chorowac w ogole jego rodzina ma jakies lekomanskie zapedy, a ja z tym walcze choc jak tak sobie mysle to chyba chcialabym zachorowac na swinke jeszcze nie mialam niestety okazji, a slyszalam, ze im jest sie starszym tym sie gorzej znosi, wiec wolalabym to juz miec za soba ![]() naszlo mnie w sklepie na brokuly zrobie quiche z brokulami i serem plesniowym ![]() z okazji dnia chlopaka TZ dostanie kawalek jako dodatek do prezentu
|
|||
|
|
|
#4415 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny a zastanawiałyscie się jaki dać czas ostateczny na potwierdzenie przybycia?
Bo ja myślę tak: ślub 21 sierpnia potwierdzenie do 15 lipca moglibyśmy wtedy spokojnie kogoś doprosić na wesele, mam np takich znajomych, którcyh bardzo bym chciała widzieć na weselu, ale nie wiem czy się uda ze względów finansowych, a tak w przypadku, gdyby ktoś nam odmówił mogłabym ich zaprosić
|
#4416 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do koloru to suknia jest biała. Wygląda jak ecru przez to oświetlenie no i fota była robiona telefonem. Po tym co piszecie upewniam się co raz bardziej, że nie warto kupować tej kiecki tylko ze względu na to, że jest tania W końcu to wyjątkowy dzień i chcę, żeby wszyscy z wrażenia jak mnie zobaczą ![]() Oj biedny ten Twój TŻcik, że go tak w dzień chłopaka będą męczyć. No ale Ty mu to później pewnie wynagrodzisz ![]() A tak w ogóle to
|
|||
|
|
|
#4417 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie po sporej nieobecności
|
|
|
|
#4418 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
rozglądać się można już zacząć, dużo z nas już mierzyło, niektóe mają upatrzone, a kilka nawet już zakupiło
|
|
#4419 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Suknia ślubna powinna mieć to "coś" a ta niestety nie ma. Cytat:
Przewaznie chca potwierdzenie na około miesiąć przed weselem.Ja chciałam do 15 sierpnia, żeby tak jak mówisz jeszcze kogoś doprosić. Ale znając zycie i tak mi nie potwierdzą i tak. (większość przynajmniej). Moja rodzina wychodzi z założenia, że jak się nie odzywam to oczywiste, że przyjdę. Dzwonię jak mam jakiś powód i odmawiam. Ale nie wiem jak rodzina tżta. I boję się trochę. Bo z rodziny mamy tżta to sabardzo imprezowi i zawsz emożna na nich liczyć. Ale od ojca to z nimi nigdy niewiadomo. Na szczęście liczbę gości musimy podać tydzień przed weselem.
|
|
#4420 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mam za to inny problem - winietki... dobrze by bylo troche wczesniej wiedziec kto bedzie a kto nie, zeby je zamowic (jeszcze nie jestem pewna czy sama bede miala czas i ochote na samodzielne robienie)no i podobno ludzie zapominaja o terminach potwierdzenia, a potem trzeba samemu wydzwaniac, wiec chyba dobrze sobie zostawic troche wiecej czasu nie ma tez co dawac zbyt wczesnego terminu potwierdzenia, bo potem moze byc duzo przypadkow, ze komus cos wypadlo liczbe gosci mam podac w restauracji 10 dni przed weselem jeszcze nad tym pomysle ![]() z nawiazka ![]() Cytat:
a niektore dziewczyny juz maja pozamawiane wiec roznie to bywa
|
||
|
|
|
#4421 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
kiedyś pisałas że jesteś niewymiarowa, nie wiem w którym miejscu bo fajna laska z Ciebie Cytat:
zostanie miesiąc więc możesz poprosić jeszcze kogoś jakby ktoś ci odmówił ja kiedys dostałam zaproszenie 2 tyg przed ślubem, bo duzo osób im odmówiło, aj nie chciałam iść bo tak głupio, zrobiłam to tylko ze względu na TZta i jego mamę![]() Cytat:
![]() byłam w jednym salonie to babka mi mówiła i przekonywała że jak 8 miesięcy do ślubu to z suknią trzeba się spieszyc, ale ja do tego podchodzę na razie spokojnie w sobotę idę do drugiego salonu, jak mi sie nic nie spodoba, to wracam do tego pierwszego gdzie ma przyjśc nowa kolekcja.. podobały mi się już 2 więc może którąś z nich sobie zarezerwuję
|
|||
|
|
|
#4422 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie podoba mi się, nieładnie odznacza sie ten gorset i wyglada jak zwykła i niemodna już wieczorowa, tyle, że biała. Nie warto. Juz zamiast takiej lepiej wg mnie wziąć klasyczną A, która tez mozna dostać za nieduże pieniądze![]() Cytat:
![]() Cytat:
Tylko ja nie będe zapraszac w czyjes miejsce innych ludzi, bo na liście sa wszyscy których chce zaprosić szczerze mówiąc mam nadzieję, ze częśc osób nie przyjedzie, bo nie chce tłumu na weselu Realnie zakladam że nie bedzie z mojej rodziny 5 osób a od tż 11 osób i jednego kolegi ze znajomych, bo nie wydaje mi się, ze on przyjedzie. Jak przyjada to ok, a jak nie to mnie to nie zmartwi![]() Cytat:
Ja tam suknie juz mam, ale nie z wyrachowania tylko tak wyszło, że zmierzyłam, spodobała mi się to kupilam ![]() Ale jestem głodna po rowerku i jak tu cwiczyc i chudnąc jak ja po cwiczeniach mam taki apetyt ![]() ---------- Dopisano o 12:39 ---------- Poprzedni post napisano o 12:29 ---------- Cytat:
Aha w lutym do rodziny tż, zeby zdążyli porezerwowac urlopy a mojej rodzince damy jakos podczas rodzinnych spotkań osobiście, bo umnie daje sie osobiście. Znajomych zaprosimy równiez osobiście jakos przy okazji![]() Wlasnie Lain mi uswiadomiła, ze winietki moge zamówić po tym jak goście mi potwierdzą a ja chciałam hurtowo razem z zawieszkami i menu zrobic to jakos w lutym/marcu...chyba duzo nie stracę jak zamówię winietki z listą wszystkich gości, bo winietka kosztuje ze złotówkę to jak nie przyjdzie 20 osób to tylko 20 zl a chyba lepoej miec święty spokój z winietkami i niech juz sobie będa i leżą
|
|
#4423 |
|
Zakorzenienie
|
no właśnie, bo jak do 15 lipca potwierdzenie i byśmy kogoś domówili ewentualnie, to mogliby nam swoją obecność potwierdzić do 1 sierpnia, wtedy zdąrzymy zarezerwować pokoje, zrobić winietki i okreslic liczbę gości na sali
![]() Przyszedł zamówiony papier perłowy na zaproszenia, winietki i zawieszki, piękny jest, bardzo mi się podoba, już wypróbowałam drukowanie i nic się nie maże
Edytowane przez chilanes Czas edycji: 2009-09-30 o 12:44 |
|
|
|
#4424 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4425 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Najwyżej niektórzy(Ci z daleka) dostaną zaproszenie po mojej obronie, czyli w lipcu. Pocztą nie będziemy wysyłać, no chyba, ze w wyjątkowej sytuacji.
|
|
#4426 |
|
Zakorzenienie
|
ecru i białe (chcoiaż ta biel to taki jaśniutki kremik jak dla mnie
)1 zakupione kartki 2 wzór zaproszenia jaki mam zamiar zrobić, spód bedzie ecru, wierzchnia karteczka biała, a kokarda ciemnozielona o ile znajdę takową co mi odpowiadać będzie
|
#4427 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Super, że już masz i najważniejsze, że się nie maże![]() I jak cię wyszedł cenowo?? U nas w papierniczym kosztuje 60 groszy za format a4.
|
|
#4428 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A powiedz mi ile na tym samodzielnym produkowaniu zaproszen zaoszczędzisz?
|
|
#4429 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A zaproszenie śliczne Mam nadzieję, że uda Ci się zdobyć wymarzony kolor wstążeczki
|
|
#4430 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chyba musze sie przejsc do przychodni i poszukac jakiegos dziecka chorego na swinke - moze sie zaraze jak obok troche posiedze dobrze, ze chociaz rozyczka za mna, bo podobno rozyczka w ciazy moze byc tragiczna dla plodu (tak a propos dzieci i chorob - ta coreczka znajomego jest na intensywnej terapii juz w ciazy bylo wiadomo, ze cos jest nie tak z nerkami; teraz wychodzi na to, ze prawdopodobnie jedna nerka nie pracuje, jest tez jakas wada serca, do tego dzieciaczek zarazil sie czyms w czasie porodu teraz jest w szpitalu ktory mam za ulica biedna )Cytat:
![]() powodzenia w pracy tworczej ![]() heh pozyczylismy od szwagra TZa taki maly stary aparacik, bo na koncerty nie wpuszczaja z aparatami powyzej 3,5Mpix (tzn trzeba takie oddawac w depozyt ) ciekawe jakie zdjecia wyjda tym cudem techniki mrmm ale fajnie sloneczko swieci
|
||
|
|
|
#4431 |
|
Wtajemniczenie
|
My chyba zaproszenia zamówimy gotowe, a zawieszki i inetki zrobimy sami
bo nie mam zbyt wielkkich zdolności plastycznych żeby zaproszenia zrobić sama
|
|
|
|
#4432 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Jejku bedna mała. Jak czytam o chorych dzieciach to mi się płakać chce. ![]() ![]() I zawsze w takich przypadkach myslę o tym, żeby moje dzieci zdrowe były.
|
|
#4433 |
|
BAN stały
|
Cześć.
Ja tylko na chwile,musze jechać gdzieś/na skazanie. Trzymajcie kciuki. ![]() Ja w nocy niedość że mogłam zasnąć,męczyłam się to miałam przeciek,a tż przyjechal z pracy z rozwalonym czołem bo walnął głową w blache. Co za noc i dzień się zapowiada.
|
|
|
|
#4434 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Rezygnuję z tej kiecki bez najmniejszego żalu.
|
|||
|
|
|
#4435 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kiedys chodzilam odwiedzac kolezanke, a pare lat temu kuzyna... jak sie widzi tyle chorych dzieci to az czlowieka rozdziera od srodka a niektore to tam wrecz mieszkaja, chodza do szpitalnego przedszkola czy szkoly.dobrze, ze chociaz tu sa w porzadku lekarze, bo czasem slyszy sie historie, ze jeszcze na rodzicow nakrzycza... kolega mowi, ze sa bardzo sympatyczni, wszystko tlumacza i jakos tak podtrzymuja na duchu moja mama w ogole twierdzi, ze jak ze starymi ludzmi spokojnie moze pracowac (u niej na oddziale to prawie same dziadki ) to pediatra nie moglaby byc Cytat:
pewnie TZ zachwycony ![]() ja wg tych wszystkich kalkulatorkow mam 70E, ale jakos tak kupuje 70D (w sumie od calkiem niedawna, bo kiedys bralam 75C, ale wiem ze to blad ) i wg mnie jest ok Edytowane przez lain Czas edycji: 2009-09-30 o 14:06 |
||
|
|
|
#4436 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Za 1 opakowanie 21 zł, co daje 0,42 gr za 1 kartkę A4. U mnie takie perłowe w sklepach za kartkę potrafią kosztować nawet 0,90 gr Cytat:
I potem wręczać takie własnoręcznie wykonane zaproszenia ![]() Z zakupionego papieru zdołam wykonać na nasze potrzeby 60 winietek, 40-50 zaproszeń, i stos zawieszek, 3-4 kartki na tablicę z rozpisem stołów (kto gdzie siedzi) i jeszcze powinien być zapas do tego kokardka21ZŁ : 50 SZT = 0,42 gr z 1 kartki wychodza 2 zaproszenia, czyli 0,42gr : 2 = 0,21gr za papier na 1 zaproszenie plus 1/4 białej kartki na stronę przednią zaproszenia = 0,11gr Za 20 m kokardy chcą ok 9 zł, a na 1 zaproszenie potrzebuję ok 25 cm, 1 m kokardy da mi 4 zaproszenia Kokarda za metr wyjdzie 0,45 gr, podzielić na 4 zaproszenia = 0,12 gr w zaokrągleniu papier na zaproszenie 0,21 gr + strona przednia 0,11gr+ kokarda 0,12gr = zaproszenie 0,44gr na allegro takie zaproszenie sprzedają po ok. 1,80/3,70zł za sztukę, więc zamiast na same zaproszenia wydać 72/148zł, wydam 16,40zł
Edytowane przez chilanes Czas edycji: 2009-10-02 o 13:31 |
||
|
|
|
#4437 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja kupuję u nas bo za dużo perłowych kartek nie potrzebuje![]() A zaproszenie naprawde tanie wyjdzie A w koperty nie wkładasz?? No i jeszcze klej musisz doliczyć. Magic kosztuje u nas 2,10 za tubke Ale i tak jest duża różnica jakbys miałą kupować na allegro. Ja muszę sprawdzić ile moje kosztuje, bo na tej stronie co pokazywałam . to kosztowało 6,70 plus 1 zł kopertaa patrzyłam ile ksoztuje taka koperta i wyszło, że 35 groszy za sztukę troche drogo. chyba zmodyfikuję trochę zaproszenie(asle nie wiem czy się da ) żeby zmieściło się do zwykłej koperty.
|
|
#4438 |
|
Zakorzenienie
|
cześć dziewuszki
nie mamy jeszcze neta w domu, ale niebawet może założymy tylko nie wiem jaki i dlatego się wahamy![]() nie nadrabiałam bo nie mam czasu, ale jak tylko założę neta to nadrobię
|
#4439 |
|
Zakorzenienie
|
kopery będą zwykłe, białe, mam stos w domu, nie widze potrzeb, by coś co zostanie podarte w 30 sekund musiało mnie kosztować zbyt wiele
Ale koperty to nie zaproszenia, a te zaproszenia na all, które nam się podobały nie miały w zestawie kopert, więc do stawek 1,80/3,70 trzeba by jeszcze kopertę i tak doliczyć, znaczki tak samo. Znaczki też mam w domu, więc za darmo, a części rozdamy osobiście ![]() A klej po co? Do czego? Nie zamierzam niczego kleić, połączenie świetnie trzyma się na kokardzie (prototyp zrobiony )Czesć Kaśka, jak tam? W Erze jest za 49 zł net przenośny jakiś
Edytowane przez chilanes Czas edycji: 2009-09-30 o 14:37 |
|
|
|
#4440 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mniej roboty przede wszytskim.![]() Zwykłych kopert też mam stos w domu, znaczki też się znajdą ![]() Ale ja sobie wymysliłam zaproszenie 15 cmx15 cm. a takich kopert nigdzie nie dostanę w sklepie. A w necie kosztuja 35 groszy za sztukę. ale jeszcze może mi sie koncepcja zmieni i zrobie takie żeby do zwykłej się zmieściły
Edytowane przez obca7 Czas edycji: 2009-09-30 o 14:47 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:36.

, ale oczywiście jeśli jest to zwykły katar lub zwykły ból gardła to antybiotyków oczywiście przypisywać się nie powinno. Ale raz jak już się fatalnie czułam i poszłam do lekarza na ratunek, to pomimo że miałam jak lekarka powiedziała zapalenie krtani a nie miałam gorączki to nie dostałam antybiotyku więc to wydaje mi się niesprawiedliwe.

Widzę, że przygotowania idą pełną parą. Trochę mnie nastraszyłyście, że tego fryzjera trzeba tak wcześnie załatwiać. Mam nadzieję, że ta moja upatrzona będzie miała jeszcze wolne terminy
. Najlepszą wklejam w załączniku. Mam niezły dylemat, bo mogę ją kupić za 350 zł
No ale to nie jest suknia moich marzeń... TŻtowi i siostrze bardzo się podobam w niej. Moje zdanie o niej jest takie, że jest ładna ale nie zachwycająca
Góra mi się podoba, ale dół tak nie bardzo. Jest też opcja kupna innego dołu. Co Wy o niej myślicie?
W końcu to wyjątkowy dzień i chcę, żeby wszyscy

Suknia ślubna powinna mieć to "coś" a ta niestety nie ma. 

Realnie zakladam że nie bedzie z mojej rodziny 5 osób a od tż 11 osób i jednego kolegi ze znajomych, bo nie wydaje mi się, ze on przyjedzie. Jak przyjada to ok, a jak nie to mnie to nie zmartwi
juz w ciazy bylo wiadomo, ze cos jest nie tak z nerkami; teraz wychodzi na to, ze prawdopodobnie jedna nerka nie pracuje, jest tez jakas wada serca, do tego dzieciaczek zarazil sie czyms w czasie porodu