|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1471 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie listopadowo-grudniowe 2009, cz. 3 :)
Pozdrowienia od Kropeczki
pobrali jej duzo krwi do badań i tyle. Dostaje kroplówkę i jakieś leki. Jutro bedzie sie upominała o wyjście do domu. Chłopaki ją odwiedzają. Jedzenie jest paskudne. Kazała sie nikomu nie rozpakowywać- przynajmniej do jej powrotu |
|
|
|
#1472 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo ja mam mala schize, ze mi wody ciekna i ogolnie cos tam na dole nie bardzo... ![]() Duuuuze buziaki dla Kropci i jej malenstwa Zaharia to sie nazywa nadgorliwa sprzedawczyni... ![]()
|
|
#1473 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1474 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A co do staników, to Może się po prostu babsztylowi spodobałaś i chciała Cię w bieliźnie zobaczyć No i gratuluję kolejnego tygodnia Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:08 ---------- Poprzedni post napisano o 15:06 ---------- Cytat:
Ja to Cię podziwiam za spokój, bo znając siebie to bym dwa razy dziennie leciała do szpitala
|
|
#1475 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A kiedy wraca to pewnie jutro się wyjaśni jak będą wyniki badań wiec przynajmniej do jutra zaciskaj nogi.
|
|
|
|
|
#1476 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Do lekarza? Nie, bo w sumie po co..? Jak ma byc to bedzie i wtedy jedziemy konkretnie rodzic... A co do spokoju...musze dla malego byc spokojna, bo na kazdy stres brzuszek od razu robi sie twardy i boli wiec trenuje sie w tym "spokoju"... .zreszta nawet jak pojechalismy do szpitala to nie mialam czasu na myslenie o sobie tylko musialam caly czas malza mojego uspokajac i pocieszac, ze wszystko bedzie dobrze, bo byl zalamany i przerazony... pielegniarki i polozne sie dziwily, ze takiej opanowanej przed-wczesnej mamusi jeszcze nie widzialy...Nawet sie pytaly czy ja po kryjomu sobie placze, bo tak to nic nie widza, ebym plakala....
|
|
#1477 | ||
|
Rozeznanie
|
brombi -
35tcmagda- 36tc i gratki rocznicy aaaaz 9kareninka- 36gratulacje dla was!!! malina - ta kobieta bardzo uprzejma tylko polecila bym jej zmiane okulisty. karenina - ja zakupila sterylizator tt, nie wiem jak sie maja te woreczki, ale wiem moja siostra uzywa butelek tt i smoczkow tt wszystko to wyparzala i rownie wszystko -mowie o gumie, popekala i stala sie twarda , wiec ja polecam sterylizator oooo twoj tz ma pomysly heja Gusiec domi - ogorkowa :sli na: zostaw mi talerz![]() prosze i juz 10 kg my idziemy leb w leb tylko ze ja juz mam 11,5 kg ale teraz waga stoi w miejscu, a w najgrubszym miejscu na brzuszku mam 92cm ![]() ---------- Dopisano o 16:28 ---------- Poprzedni post napisano o 16:27 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:29 ---------- Poprzedni post napisano o 16:28 ---------- Cytat:
pozdrow ja rowniez od nas i powiedz, ze nam jej tutaj brakuje .
|
|
|
#1478 | |||||
|
Zadomowienie
|
Witam mamusie
A tak się cieszyłam że jak się mały urodzi to będę miała zakupowe towarzystwoCytat:
Cytat:
Cytat:
A co do Twoich pytań to ja chcę kupić takie pieluszki co mają dziurkę na pępek tylko nie wiem jakiej one były firmy. Czy ktoś wie????? Cytat:
:confuse d: Ja tż to usłyszał to się tak wystraszył że teraz to mnie nawet nie dotykaCytat:
|
|||||
|
|
|
#1479 |
|
Zakorzenienie
|
Zahario zostawiam talerzyk specjalnei for you
![]() a łeb łeb w idziemy faktycznie, tylko Ty jestes 4 tygdonie dalej niż ja
|
|
|
|
#1480 | ||
|
Zakorzenienie
|
Zahario, ale uparty babsztyl, normalnie padłam
Cytat:
Cytat:
![]() A ja jestem ciekawa jak tam wyjdą moje badania... Flowerspower dawno się nie odzywala... Laski, jak tam Wasze pępki? Komu coś ostanio wyskoczyło?
|
|
|
#1481 |
|
BAN stały
|
Własnie sobie leze pod kroplówka i jeden plus tego jest że moge spokojnie nadrobić te kilka stron.
ale wy szybkie jesteście |
|
|
|
#1482 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mi na szczescie nic nie wyskoczylo ![]() a Flower jest w szpitalu, bo ma taki opis na gg... |
|
|
|
|
#1483 |
|
Zakorzenienie
|
co się dzieje?
|
|
#1484 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
domi wiesz, "takie" to wszystko lepiej niz ty wiedza ![]() a ja mam zupelnie plytki
|
|
|
#1485 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#1486 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
kroplowka??? kochana uwazaj na siebie!!!
|
|
|
#1487 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
A pani w bieliźnianym to nie wie, że ciężarnej nie należy denerwować i dawać to czego ta sobie życzy ? Cytat:
A z wyprawką to widzę, że masz spokój. Podziwiam. Ja dopiero tydzień temu skończyłam kompletować moją i bardzo się z tego cieszę. Teraz mogę tylko odpoczywać Cytat:
![]() Cytat:
![]() Może i nadgorliwa, ale całkiem nie potrafiąca zadbać o swój business ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A co do tematu pracy, to nawet nie mam pojęcia co to jest ![]() O pieluszkach z wycięciem na pępek słyszałam, ale nie będę się w nie zaopatrywać. A dnia chłopaka mój tz nawet nie zna. Za to w niedalekiej przyszłości będziemy musieli nauczyć się kiedy są dzień matki i ojca, dzień dziecka też tu inaczej przypada, a dzień babci i dziadka będą w standardach polskich i chilijskich Bravurko, uważaj na siebie i odpoczywaj teraz ![]() Konspiracjo, mi pępek nie wyskoczył, ale mam całkiem płaski ![]() Dziś po raz pierwszy odważyłam się skusić na moje ulubione cukierki/żelki lukrecjowe. I nawet nie mam po nich zgagi ![]()
"what doesn't kill me makes me feel alive" Edytowane przez gucia6 Czas edycji: 2009-09-30 o 16:06 |
||||||||
|
|
|
#1488 |
|
Zakorzenienie
|
Ja już po obiadku ,teraz czekam na mamuise ma przynieś ccos dobrego
Bravurkokroplówka jejki uważaj na Siebie nie przejmuj sie niczym ,przynjamniej postaraj (pamiętasz msaxz rodzinke i nas )dobaj o Siebie ! i o fasolke ,badz silna dl aPatrysia ,moja mała
|
#1489 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ogórkowa??? ![]() Cytat:
![]() krem z brokułów z grzankami??![]() ![]() litości nie macie wypisując tu te wszystkie pyszności!!!! Cytat:
jednym słowem pomysłowy!! zaharia- gratuluję 34tc. Popieram Brombi, Pani pewnie chciała Cię zobaczyć w negliżu Cytat:
I nie idziemy do szpitala, skoro tam jedzenie paskudne, my przyzwyczajone juz do rarytasów ![]() Cytat:
Musisz nas przekupić, żebyśmy Cie nie wydały ja mam już prawie płytki, czasem jednak jakby jedna ścianka mi wyskakuje, ale to w zależności jak Córcia sie ułoży ![]() Bravurka uważaj na siebie kochana!!! Edytowane przez elalank Czas edycji: 2009-09-30 o 17:06 |
|||||
|
|
|
#1490 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
dbam w miare możliwości. teraz się musze dobrze odzywiac przedwszytkim tak lekarz powiedział zebym mogła "odzywiać fasolke" i produkowac pokarm. i mam lezec. do szpitala nie chce bo małego nie zostawie przeciez. |
|
|
|
|
#1491 |
|
Rozeznanie
|
Ja już po wizycie i wszystko w porządku
Dowiedziałam sie też, że w szpitalu, w którym chcę rodzic nie podają zzo bo nie ma anestezjologów Aha! Według gina przytyłam 3,5 kg. Według moich obliczeń przytyłam 7-8 kg. Ale przyjmuję wersję gina
|
#1492 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A skoro musisz leżeć, to leż jak najwięcej i zdaj się na opiekę tęściowej. Cytat:
A z wagą należy przyjąć wariant optymistyczniejszy. Pewnie twoja waga w domu jest popsuta ![]() Zmykam gotować, bo już wymyśliłam. Będzie makaron z niby sosem, w skład którego wrzucę mięso mielone, pieczarki i pomidora Ostatnio nie potrafię egzystować zbyt długo bez mięsa
"what doesn't kill me makes me feel alive" Edytowane przez gucia6 Czas edycji: 2009-09-30 o 17:48 |
||
|
|
|
#1493 |
|
Zadomowienie
|
Gratulacje dla drugiej rozpakowanej mamuski na watku! witam tez mamusie, ktora dolaczyla
Bravurko 3maj sie, juz nie raz udowodnilas, ze jestes kobieta silna jak ze stali, wiec bedzie dobrze! A w ogole to non stop robicie smaka, i jak tu nie przytyc za bardzo?! ![]() Mnie dzis sasiadka rozdraznila. Zaczepila mnie i sie pyta " to teraz chyba pani w domu przesiaduje?" (szlam na spacer z psinka mojej mamy, ktora jest w szpitalu. tata ma duzo pracy, wiec zaadoptowalismy psine. co prawda my tez pracujemy, ale tz na zmiany, wiec pisnka nie siedzi dlugo sama w domu.) no i odpowiadam ze nie, ze do pracy jezdze. a ta "no ale trzeba wykorzystac, ze mozna chorowac".nic nie powiedzialam i se poszlam, ale mialam ochote jej powiedziec "a co, zyczy mi pani choroby??" od poczatku ciazy czuje sie swietnie, moja gin na kazdej wizycie powtarza, ze ciaza to nie choroba i trzeba z ludzmi przebywac, a nie w domu sie kisic.
|
#1494 | |||
|
Zakorzenienie
|
Witam mamusie znow mnie nie bylo tylko 1 dzien i pelno zaleglosci mam. Ja juz na zwolnieniu
Gartulacje 35 tygodnia Cytat:
Cytat:
Super gratulacje kolejnego tygodnia ---------- Dopisano o 18:46 ---------- Poprzedni post napisano o 18:43 ---------- No i zapomnialam... Cytat:
|
|
#1495 |
|
Zadomowienie
|
Witam
![]() 20str. do nadrobienia ![]() Bravurko trzymaj się napewno wszystko się ułoży zaharia dziwna sytłacja z tymi biustonoszami sexy body dobrze że u małego wszystko dobrze Dudziakowa gratulacje |
|
|
|
#1496 |
|
BAN stały
|
eh dziewczyny gratuluje wam kolejnych tygodni
a własnie sobie zdałam sprawe że ja dzisaj 6 tydzien zaczynam
|
|
|
|
#1497 | ||||
|
Zakorzenienie
|
dzieki
Cytat:
U mnie w szpitalu jest jeden anastezjolog ![]() Waga 3,5- super ![]() Cytat:
Podobno mięso na chłopczyka ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Wiecie, ze od piatku (w nowej gazetce widzialam) Sudocrem w Rossmanie jest po 18,99 (maly oczywiscie). W Auchanie widzialamza 25 zł. |
||||
|
|
|
#1498 |
|
Zadomowienie
|
Bravurko gratuluje ci z całego serca
![]() Piszecie kochana a ja was podczytuje ostatnio coś nie mam weny na pisanie nie wiem co się dzieje?może ta pogoda tak na mnie działa?Strasznie się męczę,do tego te stawy biodrowe hmmmm bardzo bolą![]() przeszły mi koło nosa dwa wózki w takiej super cenie i stanie wrrrrrrrr taka jestem wściekła czemu ci ludzie nia daja nr telefonów obok aukcji?Oj dość tego marudzenia z tych dobrych wieści to w tym tygodniu jadę po łóżeczko i jak nie znajdę wózka to po komodę dla niuni,bo szafka dla niej opróżniona już prawie pełna.
|
#1499 | |
|
Zakorzenienie
|
tak i podobno wszystko co nie słodkie też. ale cóż, ja od początku ciąży mam odrzut od czekolady a moją ulubioną przekąską są grzanki z czosnkiem i ziołami a tu patrz - dziwczynka ma być
![]() chciałam meczyk sobie obejrzec i podopingować nasze siatkarki ale takie emocje że aż mi brzuch stwardniał i przyszłam do Was ale jakby co to dwa sety mamy wygrane i leci już trzeci ![]() i muszę się pochwalić że upiekłam ciasto z gruszkami - wyszło b. smaczne a tak się szybko je robi że myślałam ze nie wyjdzie ![]() ---------- Dopisano o 19:21 ---------- Poprzedni post napisano o 19:18 ---------- Cytat:
dla mnie to czarna magia jakaś ja jestem z innej dziedziny w ogóle tym bardziej 3 mam kciuki żeby Cie natchneło do pisania
|
|
|
|
|
#1500 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ty mnie lepiej nie denerwuj Cytat:
![]() Idę oglądać z tztem jeden z moich ulubionych filmów "Polowanie na 'Czerwony Październik'"
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:54.

Bo ja mam mala schize, ze mi wody ciekna i ogolnie cos tam na dole nie bardzo... 

, druga - bardziej w stylu sportowym
ja mam 70
" Ja mam dokładnie tak samo.

A kiedy wraca to pewnie jutro się wyjaśni jak będą wyniki badań
35tc
:sli na:

rozdzielam go na mniejsze czesci i blanszuje, tak?a ile minut?