|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1441 | ||||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie listopadowo-grudniowe 2009, cz. 3 :)
Cytat:
więc może nie trzeba inwestować w kolejny sprzęt?Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#1442 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Tylko najlepiej kup sobie jak najmniejszą ilość, bo inaczej się utlenia i wtedy może szkodzić ![]() Cytat:
|
|
#1443 |
|
Raczkowanie
|
hej dziewczyny,
tak tylko sie szybko melduje, ze u nas wszystko ok. Mala rosnie. jestesmy juz w 35 tc. jeszcze troszke ponad dwa tygodnie i przechodze na macierzynski co napawa mnie niesamowita radoscia u nas juz wiekszosc rzeczy przygotowana na przybycie nowej czlnkini rodziny. torba do szpitala prawie spakowana. zakupy juz wlasciwie zakonczone. czekamy teraz tylko na dostawe wozka, ktory jest prezentem od moich rodzicow. jelsi chodzi o mydelko lub jakos plyn do kapania malej to tutaj raczej nie poleca sie niczego i na szkole rodzenia polozne nas przekonywaly zeby na poczatku uzywac jedynie cieplej wody. wiec sama juz nei wiem... niestety ostatnio na nic nie mam czasu a wy tu sie rozpisujecie jak szalone wiec staram sie to jakos nadrobic ale ciezko mi idzie pozdrawiam wszystkie mamy. duze gratulacje dla DUDZIAKOWEJ!
|
|
|
|
#1444 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U nas położne tez mówią, że na początku do kąpieli wystarczy sama woda. A po kąpieli jedynie oliwka i krem do pupy ![]()
|
|
#1445 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Paczka gratuluję udanych zakupów
![]() Cytat:
Jak będziesz potrzebować butelkę, to skorzystasz z tych woreczków, albo zastosujesz tradycyjną metodę, czyli wygotujesz Cytat:
Oby czas Ci jak najszybciej zleciał i też mam nadzieję, że w laboratorium nic Ci nie wyhodują. Cytat:
---------- Dopisano o 12:37 ---------- Poprzedni post napisano o 12:31 ---------- Witaj Gusiec To dobrze, że u Ciebie i córeczki wszystko w porządku Cytat:
Ale ja zawsze muszę trochę powydziwiać
|
|
#1446 | |
|
Wtajemniczenie
|
magdawikp podwójne gratulacje!
![]() my 14.10 będziemy obchodzić dopiero lub aż 3 rocznicę Cytat:
jeżeli chodzi o sterylizator, to ja sobie chyba odpuszczę... planuję karmić piersią więc na początku butelki nie będą potrzebne ( w teorii). Potem spróbuję wygotowywać butelki metodą tradycyjną. Jeżeli cos pójdzie nie tak, to szybko zamówię sterylizator i/lub podgrzewacz. Moim zdaniem nie ma co kupować takich rzeczy na zapas. To nie wózek, że trzeba na niego czekać kilka tygodni... Ciągle zastanawiam się nad tymi kosmetykami... chyba pozostanę przy opcji mydełko ( a nie płyn), jakiś puder no i oliwka. Gdzieś w gazecie czytałam, że oliwka nie smaruje się całego dziecka. Na twarz nakłada sie krem... więc trzeba jeszcze jakiś krem kupić? co o tym sądzicie?
|
|
|
|
|
#1447 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dla mnie tam różnicy nie ma. A do oczu i nosa przecież tego lać nie będę, tylko rozsmaruję wpierw na własnych dłoniach i dopiero potem posmaruję buzię. Resztę ciała zresztą też.Co robicie dziś na obiad? Nie mam pomysłu ![]()
|
|
#1448 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja się na razie nad kremem nie zastanawiałam, bo w sumie na SR była mowa tylko o kremie ochronnym na spacerki, ale fakt chyba normalnie też buźkę trzeba czymś posmarować? Czy nie trzeba? ![]() A co do pudru, to nam mówiła położna, że dla noworodków nie poleca pudrów i zasypek, a poza tym oliwka i puder to kiepskie połączenie. I bądź tu człowieku mądry ![]() ---------- Dopisano o 12:57 ---------- Poprzedni post napisano o 12:54 ---------- Cytat:
![]() Czyli na razie kremem głowy zawracać sobie nie będę A co do obiadu, to u mnie dzisiaj papryki faszerowane mięskiem i ryżem w sosie pomidorowym. Szkoda, że już się na nie sezon kończy.
|
|
#1449 |
|
Raczkowanie
|
ja mialam robic pizze ale okazalo sie, ze do pozna musze w pracy byc wiec TZ bedzie gotowal. pewnie bedzie nasze ulubione danie czyli tagliatelle z pomidorami, szpinakiem, czosnkiem i mozarella
ehhh ale sie zrobilam glodna... pedze po jakis lancz...
|
|
|
|
#1450 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Coś czuję, że będzie schab z ziemniakami i kapustą brukselską gotowaną albo kalafiorem
|
|
#1451 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Mi sie nie podoba oliwka na buźke. Jest w końcu tłusta i nie trzeba wcale duzej ilości, a i tak może dzidziusiowi do oczek migrowac i będą go piekły. W baby dream jest pewnie jakiś kremik delikatny.
|
|
|
#1452 |
|
Zakorzenienie
|
Lucky dziekuje
ale mam teraz ja smaka, ale bede robila to jutro bo Tz ma urodziny a nie chce zeby widzial co robie jeszcze inna kolezanka mi wkelila tez przepis na lasagne na Was zawsze mozna liczyca ja Was zaraz nadrobie, przyszla mi przed chwila w koncu poscielka z allegro
|
|
|
|
#1453 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ilościowo też nie będę brała pełnej dłoni, tylko niewiele. Oczywiście zakupowi kremiku nic nie przeszkadza, zwłaszcza jeśli chodzi o ochronę przed słońcem. Cytat:
![]() Nic to. Zmykam na pocztę i na spacerek zanim zacznie padać ![]()
|
|
#1454 |
|
Rozeznanie
|
brombi Ty sie ciesz, że tylko w nocy tak chodzisz, bo ja zaczynam juz po ulicy śmigać tym kaczym chodem! A co najgorsze, zauważyłam, że coraz częściej mówię sama do siebie, na ulicy czasem też
![]() Taka gdacząca kaczka ![]() TŻ się śmieje, że jak kulka sie toczę, ale jemu to się bardzo podoba
|
#1455 | |
|
Zadomowienie
|
u mnie dziś leczo z makaronem spagetti, ale będę też mięcho smażyć, bo TZ znów niezadowolony będzie, jak drugi dzień pod rząd obiad bezmięsny
![]() Cytat:
Brombi wklej proszę przepis na takie papryki na nasz wątek kulinarny, plissss, oj jak ja lubię faszerowane papryki, ale jeszcze nigdy sama ich nie robiłam!!! nie jadłam ich kilka dobrych lat!!! Ale się głodna zrobiłam, a woda na makaron jeszcze nie bulgocze
|
|
|
|
|
#1456 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Domi, macie już pokoik urządzony? Pościel sie wpasowała?
|
|
|
#1457 |
|
Wtajemniczenie
|
hej mamusie
nie bylo mnie kilka dni i tyle do nadrabiania ze lo matko ale juz wszystko przeczytalam Gratulacje dla Dudziakowej U nas wszystko ok. wczoraj cora przez cala noc kopala i my z tz spalismy w sumie ze 2 h ale dzis dala mamusi juz pospac Dzis mam sr, bedzie film o porodach
|
#1458 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Czekamy na focie
![]() Cytat:
![]() Cytat:
a mowiac pachwina masz na mysli okolice okołojajnikowe?![]() bo mnie tez tam moja discmanka kopie albo ciągnie raczkami za jakies sznurki jak to moj Tz mowi ![]() Cytat:
![]() a Ty musisz strasznie uwazac, zeby nie przeziebiac pecherza Cytat:
dziekuje jeszcze raz Cytat:
No ale woda przegotowana, nieprawdaż? ![]() Cytat:
Ja mam ogórkową z wczoraj i nalesniki niedlugo ide robic ![]() Cytat:
![]() Pokoik mamy juz dawno urzadzony, ale sa tam tez nasze rzeczy, np. Tz komputer, moj regal z ksiazkami i kosmetykami bo lozeczko z Dzidzą bedzie na pcozatku z nami ale posciel pasuje i do jednego i do drugiego pokojuW tym tygodniu idziemy meble zamowic, bo w naszym pokoju pustka ![]() A mi mama przyniosła z ciucholandu jeden sliczny kaftanik i drugi taki grubszy z kapturkiem. Ale nie bralam dzisiaj, bo nie chcialam dźwigać No i super swetero-golf z Reserved dla mnie |
|||||||
|
|
|
#1459 |
|
Zakorzenienie
|
Guciuto nie studia tylko 2 letnie studium
"Technik Usług Kosmetycznych "Ja dziś na obiadek mam kalafiorka z byłeczklą tarta i kopytka ![]() Co do kremików ,balsamów jeszcze nic nie wybrałam wybiore sie do apteki i zobacze co maja dobrego ,a co do oliwki do wole oliwe z oliwek albo z migd. coś jak najbardziewj naturalnego a smarowac buzie będe kremikiem ....oliwką nie wiem czy całe ciałko bede smarowac moze troszke dzieci maja delikatne skóre ,,dobrze nawilżoną nie wiadomo czy mojej dzidzi bedzie potzrebne jeszcze nawilżenie
|
#1460 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
|
#1461 |
|
Wtajemniczenie
|
No tak... co mama to inna opinia... muszę jeszcze przemyślec sprawę kremów i oliwek... mam jeszcze chwilke czasu..
u mnie dzisiaj schabowe, ziemniaczki i sałatka z selera i jabłek ![]() no i krem z brokułów z grzankami |
|
|
|
#1462 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A co do kąpieli, to ty też się przegotowaną wodą myjesz? ![]() Cytat:
Może zgłoszę się czasem do ciebie po porady nt kosmetyków ![]() Kalafiorek Ale chyba jednak pozwolę sobie na radosną twórczość w kuchni A z tymi kosmetykami to i tak się wszystko okaże.
|
|
#1463 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() krem z brokułów ![]() ![]() Tarasia, szykuj się, już do Ciebie jadę
|
|
#1464 |
|
Zakorzenienie
|
Brombi Ty sie tam nie ciesz, bo skad ja mam to wiedziec, dopiero sie ucze nooo
![]() A pyszności takie robicie, ze ja juz nie moge tylko caly czas mysle o jedzeniu, a kto cos napisze to mi sie wydaje, ze coraz lepsze i smaczniejsze, oszaleć mozna![]() Jutro 30 tydzień zaczynam wg OM bo wg usg to jzu w poniedzialek zaczelam a ja mam 10 kg na plusie. Mama ma mi pozyczyc swoje jeansy, bo moje to do kolan wciskam Ja sobie kalafior zamroze i mam pytanie do Guci rozdzielam go na mniejsze czesci i blanszuje, tak?a ile minut?
|
|
|
|
#1465 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Paluchy sobie oparzyłam rosołem
|
|
#1466 |
|
Zakorzenienie
|
Z ciekawostek - musze sie z wami znow podzielic pomyslowoscia mojego tz'ta...Otoz przygotowalam mu to, co mial wyprac dla malucha i osobno komplet tego, co mam przywiezc do szpitala dla André jak bedziemy juz wychodzili do domu...
I tak ciekawa bylam jak on zapamieta z tej calej gory ubranek co jest do szpitala...I wiecie co zrobil? Otoz wrzucil do prania wszystko razem a te rzeczy, ktore maja byc do szpitala pospinal razem agrafkami, zeby sie nie rozlaczyly....( a sporo tego bylo - spioszki, kaftanik, skarpeteczki czapeczka, kombinezonik itp.)
|
#1467 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dobry jest
|
|
#1468 |
|
Rozeznanie
|
witam srodowo wszystkie mamusie
kochane poszlam dzisiaj na zakupy pod haslem "torba szpitalna" zakupilam jedna sexy koszulke do niej szlafroczek i spodenki, a co niech miriam ma sexy mame , druga - bardziej w stylu sportowym a moze bardziej wieziennym - bo w pasy![]() i chcialam zakupic staniczek do kramienia: P- moze w czyms pomoc??? ja- tak, szukam stanika..... 70 C p- prosze przymierzyc 80 C ja- 80??? ja mam 70p- aly czy mierzylas ten??? ja - nie ale wiem co nosze pani bardzo uparta wiec prosze o dwa jeden 70C i 80C przymierzam 70C - pod biustem jak ulal ale miska za plytka, wiec wychylam twarz z za zaslonki i prosze aby mi podala 70D p- ale ty sie chyba wyglupiasz, przeciez ten sprzedawalam dziewczyna z wiekszym biustem niz ty masz ja- poda mi pani czy mam sie ubierac, wiem bo to ja przymierzalam a nie pani p- czy moge pania w nim zobaczyc ja- i tym sposobem nadal nie mam karmnikow ![]() a swoja droga to tak mnie ten babsztyl zdrzaznil, ze nic tylko ![]() po golejmy dzisiaj z miraim zaczynamy 34tc juz sie biore za nadrabianie
|
|
#1469 |
|
Raczkowanie
|
To moje pierwsze dziecko
Na imię mam Ania i mam 25 lat ![]() Hehe właśnie widzę, postaram się wam dorównać w pogaduszkach ![]() zaharia - jakie dokładnie dane mam podać? gucia6 - Jedne rzeczy są w Belgii pokręcone inne zatem załatwia się szybko i przyjemnie (np. sprawy w urzędzie brombusia - "Nie wiem jak to jest, ale w nocy do WC idę po "kaczemu" bo mnie tak miednica boli, a potem w dzień normalnie potrafię i mniej mnie boli " Ja mam dokładnie tak samo.elalank - tak późno dołączam, ponieważ jak już pisałam praktycznie cały czas podróżowałam, a komp. prawie nie używałam. Teraz już wypoczywam, zasiadłam sobie na komp. i postanowiłam się do was przyłączyć Widzę, że wyprawke już szykujecie - w końcu najwyższa pora ![]() Ja jeszcze nic nie mam, a przepraszam mam 7 body z krótkim rękawkiem, a całą reszte zaczne szykować zaraz po przyjedździe do Polski Już się nie mogę doczekać
|
#1470 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
wszystko to co nam juz napisalas, ale wyslij to do domi prywatna wiadomosc, taj jest jej lepiej kontrolowac zmiany na liscie. w pierwszym poscie jest lista -
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:10.

"Technik Usług Kosmetycznych "
ja mam 70