|
Notka |
|
Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4441 |
Adwokat diabła
|
Dot.: Suknie ślubne wybieramy- w nich sexowne pupy mamy Panny Młode 2010 cz.10
hejka!
dziewczyny powiedzcie mi jak to szło z tym obliczaniem kwoty.. np mam dostać 14 zl brutto za h i ile to netto mi wyjdzie, bo nie mam ochoty latać po forum i szukac ![]() ![]()
![]() |
#4442 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ok. 9,80 netto
![]() |
#4443 | |
Adwokat diabła
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4444 |
Zakorzenienie
|
napisałam około
![]() ![]()
#4445 | |
Adwokat diabła
|
Cytat:
![]() ja jestem jako ekonomistka zielona z tego ![]() dziś jest ładniej niż wczoraj za oknem ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4446 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
jej biedna malutka ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Kupiłam sobie herbatkę ze skrzypem, pokrzywa i bratkiem, zeby miec ładne włoski ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4447 | ||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
u nas jakoś mieliśmy potwierdzić 2-3 tygodnie przed ślubem, i my chyba też zrobimy potwierdzenie 3 tygodnie przed, żeby móc jeszcze ewentualnie kogoś zaprosić ![]() Cytat:
![]() Cytat:
witaj ![]() pora myślę że jest dobra, ja się teraz zastananawiam nad styczniem ![]() ![]() Cytat:
cześć Kasiu ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4448 | |
Zakorzenienie
|
czesc
Cytat:
![]() ![]() ale sukienka mi sie wogole nie podoba
![]() |
#4449 |
Zakorzenienie
|
Melduję, że z rozpędu poszłam do salonu, w którym szyja i wypożyczają suknie. Jak tam weszłam i popatrzyłam na te kiecki to normalnie
![]() Uszycie kosztuje 800-1200 zł, a wypożyczenie 500-600 zł. Pani bardzo miła i widać, że zna się na swojej robocie. Szyje kiecki nawet z rysunku wykonanego przez PM. Pójdę do niej w przyszłym tygodniu (o ile nie będę musiała być w pracy) i poprzymierzam różne modele ![]() No i wiem, że jak coś poprzymierzam ro mogę Wam pokazać, bo mi szczerze powiecie czy jest ok czy nie. Dzięki wielkie ![]() Edytowane przez Martoolka87 Czas edycji: 2009-09-30 o 15:46 |
![]() ![]() |
![]() |
#4450 | ||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Co do sukni, to rzeczywiście nie powalają. A co do Paryża, to... też nie powala ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Obiekty do zwiedzania mi się podobały. Najbardziej Notre-Dame pomimo, iż widziałam tylko z zewnątrz, bo przeraziła nas kolejka, a że to była pierwsza z naszych atrakcji, to jeszcze nie wiedzieliśmy czy mamy czas na stanie w takiej kolejce. Wieża Eiffla trochę mała. Tzn. jak się stoi pod nią, to ogromna, ale myślałam, że ją widać z każdego miejsca w Paryżu, a okazało się, że nie-e. W nocy zdecydowanie ładniejsza, bo nie widać rdzy ![]() Załącznik 2553682 Załącznik 2553686 Chętnie bym tam pojechała jeszcze raz żeby wejść do środka Notre-Dame, zobaczyć gdzie leży Szopen, przejść się po La Defense i zrobić parę rzeczy na które w weekend zabrakło nam czasu, ale nie mam najmniejszej ochoty jechać tam znowu samochodem. To jest jakaś masakra ![]() Załącznik 2553665 Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Brutto: 14 zł Koszty uzyskania przychodów: 14 zł * 20% = 2,80 zł Dochód:14 zł - 2,80 zł = 11,20 zł Podatek: 18% * 11,20 = 2,016 => 2,02 Do wypłaty: 14 zł - 2,02 zł = 11,98 zł Edytowane przez Jazzmanka Czas edycji: 2009-09-30 o 17:13 |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4451 |
Adwokat diabła
|
Jazz, dziękuję
![]() Rozumiem, że umowa o pracę też inaczej liczona ![]() Bo rozkmilam ile dostanę z pracy którą mi oferują.. ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4452 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4453 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() U mnie już jesień na całego, deszcz leje cały dzień ![]() Pisałyście o zaproszeniach Hmm kiedyś chciałam je robić sama, ale nie wiem jak będzie z chęciami Zwłaszcza że troszkę tego bym musiała zrobić TŻ zadeklarował że zrobimy winietki sami na 100% i chyba zaproszenia zamówimy z allegro. Tak myśle aby najpierw zamówić próbkę tak w grudniu i zobaczyć co to przyjdzie . A dziewczyny które będą zamawiać z all jak robicie?? Co do zapraszania gości to: My ślubujemy 26 czerwca i zaczniemy prosić w okolicach marca. Zapraszamy wszystkich których chcemy, ale domyślamy się że bite 160 osób nie przyjdzie (tak, tak lista wzrosła Nam do 160 osób ![]() Ale wydaje Nam się że zamkniemy się w okolicach 100-130 osób max. Jazz nie wierzę w to co widzę!!Gdzie Ty widziałaś takie kible??? W Grecji takie można spotkać to prawda, ale w Niemczech lub w Paryżu??Nigdy się z takim czymś nie spotkałam!!Wierzyć mi się w t o nie chce
Edytowane przez madziulka_ Czas edycji: 2009-09-30 o 17:46 Powód: dopisek |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4454 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ogólnie wyjazd sie udał? ![]() ![]() Madzia ja zamówie z allegro jesli nie znajde nic fajnego w fizycznie istniejących w Krk firmach i nie będe chyba zamawiac próbek tylko od razu, na gramaturze papieru sie znam a to głównie o to chodzi, na zaproszenia powinna byc min. 250 g jak jest 300 g to na mój gust wypas ![]() ![]() ![]() Uciekam na pedicure ![]()
![]() |
#4455 |
Wtajemniczenie
|
hej
![]() pierwszy dzień po urlopie minął mi ekspresowo, przyszłam o 8 i zanim się obejrzałam już wychodziłam, mogło by zawsze tak być ![]() Martoolka ![]() ![]() Jazz witaj ![]() ![]() Chilanes Ty chyba pytałaś o proszenie gości i potwierdzenia ... my chyba zaczniemy w maju, ale do kiedy damy czas gościom na potwierdzenia to się jeszcze nie zastanawiałam, ale myślę, że ten czas który podałaś jest jak najbardziej odpowiedni ![]() my mamy tydzień przed weselem zapłacić za gości wiec pewnie tez jakoś w tych granicach co Ty będziemy prosili o potwierdzenia (a raczej pewnie sami dzwonili ![]()
#4456 |
Wtajemniczenie
|
Jazz super zdjecia, ale mieliście śliczną pogodę
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4457 |
Konto usunięte
|
I w kolejnym miesiącu pół etatu będzie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4458 | |||
Zakorzenienie
|
czyli nie tylko ja mam mieszane odczucia co do tego miasta
![]() ![]() ![]() to w takim razie na przyszlosc polecam Dubrownik ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() a wieza Eiffla rzeczywiscie najwieksze wrazenie robi w nocy ![]() Cytat:
![]() ja bym popadla w lekka konsternacje jakbym natknela sie na taki kibel ![]() Cytat:
pamietam jak trafilam do takiego niemieckiego samoczyszczacego sie kibla ![]() ![]() ![]() rzucili nam plan zajec (zdazyli przed 1-ym ![]() pare okienek jest, ale ogolnie niezle... i tylko raz na 7.50 ![]() ![]() ![]() ![]() TZ z okazji dnia chlopaka obzarl sie w KFC i teraz mi tu spi ![]() ![]() z reszta spi razem z kotami, ktore sie obzarly surowym miechem ![]() ![]() a w ogole to czytam recenzje KWC o tuszach i jestem zdezorientowana... nie wiem czy mam wierzyc jesli jedne z najwyzszych ocen maja tusze, ktore mnie calkowicie zawiodly ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4459 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
http://www.money.pl/podatki/kalkulatory/plac/ Jeśli masz pracę w tej samej miejscowości co miejsce zamieszkania, to zostawiasz "standardowe koszty uzyskania przychodu". Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Ogólnie, to nawet bardzo ![]() Acha, gdyby się któraś tam wybierała, to uprzedzam, że w niedzielę większość sklepów jest zamknięta, więc wróciliśmy do domu bez wina ![]() ![]() ![]() W Niemczech też byliśmy do tyłu, bo akurat w Frankfurcie była wystawa samochodów. Jak pojechaliśmy połazić po Frankfurcie, to nie poszliśmy na tę wystawę sami, bo mieliśmy iść z TŻ kuzynki mężem w poniedziałek po powrocie z Paryża, a się okazało że wystawa była tylko do niedzieli. Dobrze, że paryskie muzea i te wszystkie atrakcje stoją zawsze w jednym miejscu ha ha ha to chociaż na to się nie spóźniliśmy ![]() Edytowane przez Jazzmanka Czas edycji: 2009-09-30 o 19:22 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4460 |
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny
![]() Ja już po pierwszym dniu zajęć - ech, coś czuję że tem semestr będzie ciężki.. Dostaliśmy podręcznik (pierwszy z trzech), który muszę ogarnąć do grudnia - 700 stron ![]() ![]() Poczytałam sobie kilka ostatnich stron i : Martoolka - masz rację, rezygnuj z tej kiecki, siostra się zachwycała bo ogólnie masz super figurkę, ale ta suknia nie jest fajna (no, może poza ceną;D). Na pewno znajdziesz lepszą ![]() Lain - trzymam kciuki za TŻa; mój też choraczek - tylko przeziębienie, a i tak się o niego martwię, dlatego mam nadzieję, ze u was wszystko się wyjaśni ![]() Chilanes - super cena za te zaproszenia!! Nie masz ochoty na produkcję masową? ![]() ![]() ![]() Edytowane przez merriel Czas edycji: 2009-09-30 o 19:46 |
![]() ![]() |
![]() |
#4461 |
Zadomowienie
|
Melduje sie
![]() Planowany ślub na 28.08.2010 a mamy dopiero załatwioną salę, nie wiem jaka sukienkę chce, jakie włosy... nic nie wiem - ratunku!!!
#4462 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() tylko spokojnie ![]() ![]() i oczywiście poprosimy kilka słów o Was ![]() ![]()
![]() |
#4463 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
cześć ![]() Bez paniki, ja też nie wiem jaką suknię chce dokładnie, w jakiej będzie mi dobrze, jakie włosy, mam co prawda pewne ogólne założenie, ale nie to co bym już chciała miec, a co najgorsze wcale nie chce mi się teraz załatwiać z tym weselem, a z pewnością zdążę, więc nie masz co się stresować i niepotrzebnie wprowadzać panikę ![]() Napisz kilka słów o Was ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4464 |
Zadomowienie
|
Czesc
![]() A wiec tak spisałam sobie wszystkie punkty i wyszło mi 25 ![]() ![]() Kilka słow o nas ![]() Poznaliśmy sie przez internet 4 lata temu 12 lipca obchodzimy rocznice "chodzenia" 28.08.2008 w moje imieniny moj chłopak Krzysiek oświadczył mi sie .. w lesie ![]() ![]() ![]() To chyba tyle ![]() Co powinnam załatwić "na juz" oprócz zespołu?
#4465 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4466 |
Zadomowienie
|
Z kościołem raczej nie będzie problemu bo mam do wyboru 2 ale nad fotografem/ kamerzysta warto sie rozglądnąć
![]() ![]()
#4467 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
mój TŻ oświadczył się w moje urodziny ![]() TAk jak mówi Danaee84 fotografa na pewno, kamerzystę jeśli zamierzacie mieć, termin w kościele, i to na pewno teraz, niektóre dziewczyny mają już alkohol, niektóre suknie ślubne, także stopień zaawansowania w sprawach ślubnych na forum jest różny ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4468 |
Zadomowienie
|
Alkohol ma nam załatwić Pan od sali bo ma sklep i sprzeda nam po cenie hurtowej
![]()
#4469 |
Zadomowienie
|
Tortem i ciastami nie musisz się póki co wcale przejmować. W zależności od tego jaki chcesz tort czasem trzeba zamówić wcześniej stelaż. Zwykle cukiernie mają ograniczoną ilość stelaży i trzeba np. miesiąc albo półtora wcześniej zadzwonić i 'zaklepać' stelaż, a smak i wygląd tortu to spokojnie można ustalić nawet 2 tygodnie przed ślubem.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4470 | |
Wtajemniczenie
|
Cześć śpiochy
![]() ![]() ![]() ![]() Dziewczynom zaczynającym dzisiaj szkołę, życzę miłej nauki ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() A teraz to najważniejszy jest zespół, fotograf i kamerzysta no i kościół ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:27.