![]() |
#1081 | |||||||
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie Majowo- Czerwcowe 2010 !!! (:
Cytat:
bo jeśli tak, no to chyba trzeba chodzić, unikać cieższej pracy, noszenia... a jeśli Ci na niej nie zalezy to mozna smiało iśc na L4 ![]() Cytat:
![]() ![]() no i nie ma to jak zakupy! zawsze poprawią humor ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() co do wizyty u gina tez czytałam, że warto poczekac do skończenia 7 tc ale to ponad moje narwy, w dniu wizyty będzie 6tc i 5 dz więc liczę, że coś będzie widac ![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1082 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A z wizytą u gina to myślę, że te 2 dni nie zrobią u Ciebie różnicy, coś na pewno będzie widać ![]() ![]() Uff, jeszcze tylko 15 minut w pracy. Dziś na szczęście coś się działo i jakoś dzień zleciał.... Zauważyłam, że jak dłużej czegoś nie zjem, to zaczyna mnie przymulać. Obawiam się, że będę szersza niż dłuższa znacznie wcześniej, nim ciąża stanie się widoczna ![]() Edytowane przez DAnia Czas edycji: 2009-09-30 o 14:49 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1083 |
Zadomowienie
|
Velluto, ja też się cieszę, że łazienkę mam w pracy tuż obok... tylko wolałabym żeby jednak w pracy nikt na razie nie wiedział....
myślę, że czarnowidztwo dopada czasem każda z nas... zamartwiamy się na zapas... trzeba odganiać czarne myśli i skupić się na przyjemnościach.... ![]() Kitty, ja też mam pracę która mnie ostatnio wykańcza, parę razy firma pokazała mi gdzie mnie ma, a dziś jeszcze dodatkowo usłyszałam, że mimo iż pracowałam ostatnio po naście godzin i zrobiłam wszytko co miała jestem mało efektywna.... na strzelić sobie w łeb normalnie... a tego że pracuję na trzech etatach bo nie chcą nikogo zatrudnić to nikt nie widzi? w takim wypadku niestety nie dam rady ze wszystkim wyrobić się na czas choćbym bardzo chciała... niestety chwilowo muszę zacisnąć zęby i przeczekać, aż mi dadzą kolejną umowę... wtedy zobaczymy czy będzie mi się chciało jeszcze tu siedzieć czy nie bardzo.... ale chyba przy takim podejściu żadnych skrupułów nie będę miała... angkorcz, w terminie kolejnej spodziewanej @ bóle brzucha są w sumie normalne, ale lepiej położyć się i poodpoczywać... nie forsuj się, będzie dobrze ![]()
#1084 |
Rozeznanie
|
#1085 |
Zakorzenienie
|
Ja tak mam cały czas. Jutro zaczyna się 6 tydzień (od poczęcia). U gina byłam tydzień temu. Powiedział ze wszystko jest ok. Ale ja cały czas mam czarne myśli.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1086 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() A dziś miałam nadzieję, że już coś się dowiem konkretnego, że może zobaczę już dzidzię.. Pojechałam do przychodni i wysiedziałam dobrą godzinę. Po czym ginka wyszła i mówi, że więcej osób już nie przyjmie bo na porodówce jest potrzebna i sobie poszła. A byłam już druga ![]() ![]()
![]() |
#1087 |
Zakorzenienie
|
Ja nie mam czasu na czarne myśli, bo dzieje się to czego się obawiałam przed ciążą - mam zaburzenia rytmu serca.
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1088 |
BAN stały
|
to ja się dopiesuje. termin mam na 25 maja
![]() dzisaj zaczełam 6 tydzień ![]() pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
#1089 | ||||||||||||||||||||
Zakorzenienie
|
Witam wszyskie nowe ciężarne
![]() ![]() Lindsley ehhhhhhhhhhhhh nie masz szczęścia do tej babeczki... kropko czym Ci się objawia zaburzenie rytmu serca??
![]() |
#1090 |
Wtajemniczenie
|
Czesc Dziewczynki, mam na imie Ania i dolaczam do Waszego grona
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1091 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Dziewczyny, przepraszam że się nie poodwołuję indywidualnie - za rzadko tu zaglądam (raz na dzień lub dwa a wy tyle piszecie ze szok ![]() Witam wszystkie nowe mamusie! ![]() Tym po badaniach gratuluję dobrych wieści! ![]() Za te przed trzymam kciuki! ![]() Mnie nadal muli ale dziś nie o tym. Otóż: Byłam dziś u gina, na NFZ, pierwsza wizyta bo dopiero na taki termin udało mi się wbić. Miło było... I tyle. ![]() Przyzwyczajona jestem do lekarza prywatnego i chyba będzie mi ciężko... Ale to dobry specjalista, na pytania odpowiadał a za USG od swoich bierze tylko 50 zł. U poprzedniej lekarki płaciłam 140/za każdą wizytę. Więc, choć z ciężkim sercem (tylko 3 razy robi USG! ![]() ![]() ![]() Wiem Lindsley że też się zapisałaś do tego lekarza...ale nie umiem mu wystawić jednoznacznej opinii po dzisiejszej wizycie... Ciuszki - zazdroszczę Wam tych sukienek, getrów, kolorowych rajstopek. Ja od zawsze mam taką figurę że talia osy, u góry pajączek (no, kiedyś był, przed pierwszą ciążą bo po zostało mi jeszcze plus 6 kg) a nogi grube. I to i uda i łydki. Ciężko mi kupić kozaki bo większości nie dopinam. Więc getry odpadają...a to takie wygodne w ciąży... Uciekam bo mnie od monitora coś muli. Leci nam 10 tydz, mam nadzieję że już niedługo muły pójdą w zapomnienie. Pozdrawiam!
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1092 | |||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() A ja nie wytrzymałam dzisiaj - kupiłam takie malutkie, maciupeńkie body bez nogawek i rękawków, cale kremowe z brązową lamówką - prościutkie, ale takie malusie.... ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1093 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czekałam na Twoją relację z wizyty... Co do usg to siostra mi mówiła, że nie robi problemów, żeby zrobić. No cóż zobaczymy... A jutro jednak jadę do ginki i siłą będą mnie musieli wynieść jak mnie nie przyjmie. Dzwonił facet, u którego byłam na rozmowie w pn. Zaprosił mnie na jutro, chce zadać mi kilka zadań i zobaczyć jak sobie poradzę ![]() ![]()
![]() |
#1094 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny...właśnie wróciłam od doktora.Wczoraj byłam u niego prywatnie na usg a dziś na wizycie na nfz...Lepszego chyba nie mogłam sobie wymarzyć. I wczoraj za kasę i dziś za darmo milutki, sympatyczny i co najważniejsze delikatny i troskliwy..Pogadaliśmy nie jak lekarz z pacjentką, bardziej to wyglądało na kumpelską pogawędkę...I poinformował mnie, uprzednio "pogrzebawszy"
![]() ---------- Dopisano o 20:36 ---------- Poprzedni post napisano o 20:32 ---------- [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;14520601] A ja nie wytrzymałam dzisiaj - kupiłam takie malutkie, maciupeńkie body bez nogawek i rękawków, cale kremowe z brązową lamówką - prościutkie, ale takie malusie.... ![]() ![]() Ja nie wytrzymałam jak tylko się dowiedziałam i...mamy już pierwsze buciczki, kurteczkę zimową, 3 kaftaniki, 2 śpioszki i 2 pajacyki... ![]() ![]()
#1095 |
Konto usunięte
|
No to strasznie fajnie, że dobry lekarz ci się trafił
![]() ![]() A co do kupowania - przecież tu też chodzi o rozsądek - ja nie będę w stanie potem wszystkiego naraz kupić. Muszę stopniowo. Bo to nie tylko ciuszki, ale też pierdyliard potrzebnych rzeczy. |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1096 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Tempkę mierzę cały czas i jak narazie nie zamierzam z tego rezygnować. Daje mi to jakiś taki "wgląd" w sytuację i codziennie mogę choć w ten sposób ocenić czy wszystko ok. Więc dopóki nie zobaczę serduszka napewno będę mierzyć, a potem zobaczę ![]() A co do jedzenia to mam to samo! Jem na potęgę ![]() ![]() lindsley- ehhh ci lekarze... a jak człowiek pojdzie prywatnie to już zupełnie inna śpiewka ![]() kropka75 - mam nadzieję, że byłaś u kardiologa? ![]() bravurka - witaj ![]() starapanna - witaj ![]() co do zakupów dla maluszka to mi jeszcze nawet do głowy nie przyszło, aby cokolwiek kupować ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1097 |
Raczkowanie
|
Witam Mamusie.
Ruch tutaj, że nie nadążam czytać a tak często do kompa nie siadam. Zakupy rzeczywiście kuszą, tym bardziej że pracuję w sklepie z ciuchami a na dziale dziecięcym wszystko takie słodziutkie Mam pytanie, czy Wy też macie takie dramatyczne bóle piersi. Ja wręcz nie mogę wytrzymać a dziś to już naprawdę masakra. Czy są na to jakieś sposoby, okłady czy coś bo jak tak dalej pójdzie to chyba oszaleję. Zaklepałam już pierwsze usg 23/10, niestety tutaj dopiero w 12 tc i nie mogę się już doczekać kiedy w końcu zobaczę sprawcę moich cierpień - o piersiach tu mowa ![]() A wcześniej pierwsza wizyta u położnej. Dziwny system tu mają ale cóż. kropka75 wszystko będzie dobrze, tylko nie wolno ci się denerwować bravurka, starapanna witam i gratuluję Edytowane przez sparkly Czas edycji: 2009-09-30 o 23:31 Powód: + |
![]() ![]() |
![]() |
#1098 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Hmm... wszystkim czym się da, dodatkowe uderzenia, szybkie i mocne tętno, kołatania... cały zestaw. ---------- Dopisano o 07:32 ---------- Poprzedni post napisano o 07:29 ---------- Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 07:33 ---------- Poprzedni post napisano o 07:32 ---------- [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;14520601]Spokojnie, będzie dobrze, Nie denerwuj się, bo szkodzisz i sobie, i lokatorowi. Głowa do góry ![]() Nie dobijaj mnie, proszę. ![]() Ja się nie denerwuję na zamówienie. Leżę plackiem, jestem zmęczona, śpiąca, a pikawa zasuwa. Nie mam na to wpływu. ---------- Dopisano o 07:35 ---------- Poprzedni post napisano o 07:33 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 07:36 ---------- Poprzedni post napisano o 07:35 ---------- [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;14521716] A co do kupowania - przecież tu też chodzi o rozsądek - ja nie będę w stanie potem wszystkiego naraz kupić. Muszę stopniowo. Bo to nie tylko ciuszki, ale też pierdyliard potrzebnych rzeczy.[/QUOTE] Ja się zastanawiam jak to kiedyś kobity sobie radziły, jak był zabobon, by przed urodzeniem nic nie kupować. ![]() ---------- Dopisano o 07:37 ---------- Poprzedni post napisano o 07:36 ---------- Oczywiście, że nie. Na termin do takiego w miarę dobrego to się czeka jakieś... dwa miechy. ![]() ---------- Dopisano o 07:39 ---------- Poprzedni post napisano o 07:37 ---------- Wiecie... akurat ta rada to mi wcale nie pomaga. ![]() Nie mogę po prostu wyłączyć układu nerwowego i nerwicy. ![]() ---------- Dopisano o 07:41 ---------- Poprzedni post napisano o 07:39 ---------- ____________________ Odkryłam ostatnio, że metoda na zjedzenie czegoś przed wstaniem, a potem odleżenie 10 minut, jest jednak najlepsza ze wszystkich. ![]() Edytowane przez kropka75 Czas edycji: 2009-10-01 o 06:58 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#1099 |
Zadomowienie
|
Cześć Dziewczyny, wpadłam się tylko przywitać, bo mi się zaraz rodzinka obudzi
![]() Witam nowe mamusie ![]() A z Bravurką, to my się chyba znamy ![]() ![]() Idę na śniadanko, pół nocy nie spałam bo miałam ochotę na makaron z marchewką na masełku. Kropuś, uspokuj to swoje serducho, bo będę musiała tam wpaść ![]()
![]() |
#1100 |
Zakorzenienie
|
Tak, tak... jakbym miała nad tym władzę...
__________ Widzę, że już macie fazę na ubranka. ![]() Ja na razie się rozglądam i słabo mi... Nie umiem znaleźć miękkich, cieniutkich kaftaników na wiązanie, wszędzie zatrzaski albo takie grubsze. To samo ze śpiochami, albo takie socjalistyczne, albo welurowe, albo gruba bawełna. No i co z kolorami? Jak kupię różowe to mnie objadą, że może być chłopak, jak niebieskie, to że przecież może być dziewczynka... już słucham o tych kolorach i mnie normalnie skręca. ![]() Poza tym brak mi fantazji co kupować... Ale przyznam się, że mam 3 pary śpiochów misiatych, welurkowych w rozm. 56. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1101 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja bym po jej podpisaniu nie miala skrupulow w takim wypadku. Nie rozumiem i nigdy nie zrozumiem pracodawcow, ktorzy tylko i wylacznie stosuja metode kija. Jeszcze troche wytrzymaj. [ Cytat:
Nie wiem czy to porownywalne ale w przypadku epilepsji dziewczyna w ciazy bierze leki ( znajoma z innych watkow) wiec moze.... No i szkoda, ze do lekarza taki dlugi okres oczekiwania, 2 miesiace to szmat czasu ale mus...a moze uda sie wczesniej jak powiesz, ze jestes w ciazy. Ja trzymam kcikasy, ze kazdy Twoj spokojny dzien ![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;14520601]Witaj również nowa Wizażanko ![]() A ja nie wytrzymałam dzisiaj - kupiłam takie malutkie, maciupeńkie body bez nogawek i rękawków, cale kremowe z brązową lamówką - prościutkie, ale takie malusie.... ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Kurcze ubranka...ja wogole sie na tym nie znam...mijam je w sklepie bo po prostu nie wiem co moglabym kupic... ![]() Poki co jestem na etapie beczenia codziennego bez powodu ![]()
![]() |
#1102 | ||||||||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() pewnie, że cudna!!! ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;14520601] A ja nie wytrzymałam dzisiaj - kupiłam takie malutkie, maciupeńkie body bez nogawek i rękawków, cale kremowe z brązową lamówką - prościutkie, ale takie malusie....[/QUOTE] ja na razie nic nie kupuję, bo ubranka mam po pierwszym dziecku, tylko conieco dokupię (no chyba że córcia będzie, wtedy większość garderoby do wymiany ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Te przyporządkowanie kolorów jest bez sensu, według mnie. Pamiętam jak szłam z Maksiem na spacer jak miał jakieś 2 miesiące, spotkałam dawno niewidzianą znajomą: -O! Ty masz dziecko? Ile ma? - 2 miesiące- odpowiadam. Znajoma zagląda do wózka: - O, dziewcyznka! -Nie, chłopczyk- wyjaśniam. A ona na to, mocno zdziwiona: - Ale ma różowy kocyk.... ? ![]() No cóż, taki dostałam "w spadku" po siostrzenicach. |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1103 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie wiem co się da, ale wczoraj czytałam pół nocy i wyczytałam, że jeśli nie ma bardzo poważnych problemów, jeśli nie stwierdza się wad anatomicznych (a tych wg kardiologa nie mam; nosiłam kiedyś holter, orzekł, że zaburzenia są na tle nerwowym i dał mi Sectral) to nie podaje się leków, tylko magnez z potasem, a to już biorę. No chyba że dawkę muszę zwiększyć. Generalnie w ciąży unika się podawania leków nasercowych. Większość jest w grupie C, więc nic dobrego. Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:56 ---------- Poprzedni post napisano o 09:53 ---------- [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;14526647] będąc w pierwszej ciąży kupowałam w większości zielone, żłóte, beżowe.... ![]() ![]() ![]() Te przyporządkowanie kolorów jest bez sensu, według mnie. Pamiętam jak szłam z Maksiem na spacer jak miał jakieś 2 miesiące, spotkałam dawno niewidzianą znajomą: -O! Ty masz dziecko? Ile ma? - 2 miesiące- odpowiadam. Znajoma zagląda do wózka: - O, dziewcyznka! -Nie, chłopczyk- wyjaśniam. A ona na to, mocno zdziwiona: - Ale ma różowy kocyk.... ? ![]() No cóż, taki dostałam "w spadku" po siostrzenicach.[/QUOTE] Ano właśnie. We mnie się wszystko buntuje na te kolory. Jak mi się spodoba różowa czapka to kupię różową i nie będę dumać jak chłopiec będzie w tym wyglądał. ![]() Ale na razie słucham durnot i gryzę zęby. ![]() |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1104 |
Zakorzenienie
|
Heej
![]() wiecie co..? tak się zastanawiam.. ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1105 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1106 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:12 ---------- Poprzedni post napisano o 10:11 ---------- Dziewczyny, pokazujcie te rzeczy, które kupujecie, co? ![]() Będzie nam się łatwiej rozeznać, coś może kogoś oświeci. No i fajnie tak sobie pooglądać. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1107 |
Zakorzenienie
|
Taak
![]() ![]() ![]() Bo własnie lekarz mi obliczył, że według ostatniej @ tam ktorys tydz a według usg - te 2 tygodnie.. Hmm.. |
![]() ![]() |
![]() |
#1108 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;14526647] ![]() ![]() będąc w pierwszej ciąży kupowałam w większości zielone, żłóte, beżowe.... ![]() ![]() ![]() Te przyporządkowanie kolorów jest bez sensu, według mnie. Pamiętam jak szłam z Maksiem na spacer jak miał jakieś 2 miesiące, spotkałam dawno niewidzianą znajomą: -O! Ty masz dziecko? Ile ma? - 2 miesiące- odpowiadam. Znajoma zagląda do wózka: - O, dziewcyznka! -Nie, chłopczyk- wyjaśniam. A ona na to, mocno zdziwiona: - Ale ma różowy kocyk.... ? ![]() No cóż, taki dostałam "w spadku" po siostrzenicach.[/QUOTE] Dasz linki do wózków? Jakie masz typy? Ja postawiłam na wózek Bexa Co do kolorów to mam identyczne podejście ![]() Śniadanie jem ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1109 |
Zadomowienie
|
kropuś,
![]() ![]() araczki, tak naprawdę to umowę powinnam już dostać, a przynajmniej jej warunki do zaakceptowania, bo ta mi się kończy 31 października... ale jak zwykle moja firma leci sobie w kulki mimo, że o tym przypominam od lipca... wcale mnie nie zdziwi jeśli jej nie dostanę w październiku, a firma będzie liczyła, że w listopadzie przyjdę normalnie do pracy a umowę się załatwi później... w takim wypadku od listopada idę na zwolnienie i nie zamierzam więcej wracać... ani odbierać telefonów, ani w czymkolwiek im pomagać... a niestety tego co robię ja nikt inny w firmie nie umie... tak się właśnie sami urządzili... ja o ubrankach nawet nie myślę jeszcze, póki co staram się kupić trochę rzeczy dla siebie, żeby chociaż zimę przełazić; wczoraj dopadłam jeszcze buty. wózki mam dwa do wyboru i pewnie na któryś się zdecyduję w zależności od finansów na wiosnę, my niestety liczyć możemy tylko na siebie i na to co wypracujemy sami... więc pewnie tez niedługo zaczniemy coś powolutku kupować, żeby nas potem wszystko nie zawaliło... ja liczę od ostatniej @, tak jak lekarze, tym bardziej, że poczęcie to ja mogę sobie spekulować.... mam cztery ewentualne daty ![]() ![]()
#1110 |
Zakorzenienie
|
Ja tez nie bede patrzyła na kolory ubranek
![]() Jak bedzie mi się podobało to kupie w takim kolorze w jakim bedzie pasowało ![]() ![]() ale jak narazie nie myślę o ubrankach, wózkach. Bo nie mam o tym bladego pojęcia. Do maja jeszcze dużo czasu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:02.