|
|
#1081 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie Majowo- Czerwcowe 2010 !!! (:
Cytat:
bo jeśli tak, no to chyba trzeba chodzić, unikać cieższej pracy, noszenia... a jeśli Ci na niej nie zalezy to mozna smiało iśc na L4 ![]() Cytat:
ja mam łazienkę w pracy zaraz po sasiedzku, wiec gdyby ... ![]() no i nie ma to jak zakupy! zawsze poprawią humor ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
ma to samo! jak sie dobrz czuję, to sie martwię, że nic mi nie jest, a jak mnie coś boli (np. brzuch) to sie martwię, że mnie boli Ale ostatnio jakoś lepiej idzie mi odganiania złych myśli i nie jest już tak źle ![]() Cytat:
tez takie pomysły przychodzą mi do głowy, dlatego zrobiłam drugi test ale ja jeszcze mierze sobie temperaturę i jednak to jest niezbity dowód, że ten cykl jest zuuuupelnie inny od poprzednich co do wizyty u gina tez czytałam, że warto poczekac do skończenia 7 tc ale to ponad moje narwy, w dniu wizyty będzie 6tc i 5 dz więc liczę, że coś będzie widac
|
|||||||
|
|
|
#1082 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Teraz dalej mierzysz codziennie? Bo ja jak na razie tak, ale zastanawiam się, czy to ma sens.A z wizytą u gina to myślę, że te 2 dni nie zrobią u Ciebie różnicy, coś na pewno będzie widać Mi wychodzi 7tc i 2 dni, więc tak jak każą Zobaczymy...Uff, jeszcze tylko 15 minut w pracy. Dziś na szczęście coś się działo i jakoś dzień zleciał.... Zauważyłam, że jak dłużej czegoś nie zjem, to zaczyna mnie przymulać. Obawiam się, że będę szersza niż dłuższa znacznie wcześniej, nim ciąża stanie się widoczna
Edytowane przez DAnia Czas edycji: 2009-09-30 o 14:49 |
|
|
|
|
#1083 |
|
Zadomowienie
|
Velluto, ja też się cieszę, że łazienkę mam w pracy tuż obok... tylko wolałabym żeby jednak w pracy nikt na razie nie wiedział....
myślę, że czarnowidztwo dopada czasem każda z nas... zamartwiamy się na zapas... trzeba odganiać czarne myśli i skupić się na przyjemnościach.... ![]() Kitty, ja też mam pracę która mnie ostatnio wykańcza, parę razy firma pokazała mi gdzie mnie ma, a dziś jeszcze dodatkowo usłyszałam, że mimo iż pracowałam ostatnio po naście godzin i zrobiłam wszytko co miała jestem mało efektywna.... na strzelić sobie w łeb normalnie... a tego że pracuję na trzech etatach bo nie chcą nikogo zatrudnić to nikt nie widzi? w takim wypadku niestety nie dam rady ze wszystkim wyrobić się na czas choćbym bardzo chciała... niestety chwilowo muszę zacisnąć zęby i przeczekać, aż mi dadzą kolejną umowę... wtedy zobaczymy czy będzie mi się chciało jeszcze tu siedzieć czy nie bardzo.... ale chyba przy takim podejściu żadnych skrupułów nie będę miała... angkorcz, w terminie kolejnej spodziewanej @ bóle brzucha są w sumie normalne, ale lepiej położyć się i poodpoczywać... nie forsuj się, będzie dobrze
|
#1084 |
|
Rozeznanie
|
|
#1085 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tak mam cały czas. Jutro zaczyna się 6 tydzień (od poczęcia). U gina byłam tydzień temu. Powiedział ze wszystko jest ok. Ale ja cały czas mam czarne myśli.
|
|
|
|
#1086 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() A dziś miałam nadzieję, że już coś się dowiem konkretnego, że może zobaczę już dzidzię.. Pojechałam do przychodni i wysiedziałam dobrą godzinę. Po czym ginka wyszła i mówi, że więcej osób już nie przyjmie bo na porodówce jest potrzebna i sobie poszła. A byłam już druga
|
|
#1087 |
|
Zakorzenienie
|
Ja nie mam czasu na czarne myśli, bo dzieje się to czego się obawiałam przed ciążą - mam zaburzenia rytmu serca.
Dopadło mnie przedwczoraj i łapie coraz częściej. Czasem to się zastanawiam co mnie powaliło, żeby się decydować na ciążę i odstawiać leki... Wyć mi się chce. |
|
|
|
#1088 |
|
BAN stały
|
to ja się dopiesuje. termin mam na 25 maja
![]() dzisaj zaczełam 6 tydzień ![]() pozdrawiam |
|
|
|
#1089 | ||||||||||||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Witam wszyskie nowe ciężarne
![]() Lindsley ehhhhhhhhhhhhh nie masz szczęścia do tej babeczki... kropko czym Ci się objawia zaburzenie rytmu serca??
|||||||||||||||||||||
|
|
#1090 |
|
Wtajemniczenie
|
Czesc Dziewczynki, mam na imie Ania i dolaczam do Waszego grona
. Leci nam juz 8 tydzien Pozdrawiam.
|
|
|
|
#1091 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Dziewczyny, przepraszam że się nie poodwołuję indywidualnie - za rzadko tu zaglądam (raz na dzień lub dwa a wy tyle piszecie ze szok )Witam wszystkie nowe mamusie! Tym po badaniach gratuluję dobrych wieści! ![]() Za te przed trzymam kciuki! ![]() Mnie nadal muli ale dziś nie o tym. Otóż: Byłam dziś u gina, na NFZ, pierwsza wizyta bo dopiero na taki termin udało mi się wbić. Miło było... I tyle. Musiałam się przyznać że byłam już raz prywatnie bo biorę Duphaston i że miałam usg (a to był 6 tydz) więc uznał chyba że pierwszą wizytę mam już za sobą.Zajrzał tylko, pyta"który to tydz wg Pani?" ,powiedział że ładnie rozpulchnione... a na USG zaprasza raczej prywatnie, po 12 tyg bo tu sprzęt kiepski. No ręce opadają...Przyzwyczajona jestem do lekarza prywatnego i chyba będzie mi ciężko... Ale to dobry specjalista, na pytania odpowiadał a za USG od swoich bierze tylko 50 zł. U poprzedniej lekarki płaciłam 140/za każdą wizytę. Więc, choć z ciężkim sercem (tylko 3 razy robi USG! ) , to chyba u niego zostanę. A myślałam że wkleję Wam zdjęcie dzidziołka - powinien mieć już ok 3 cm A tu dooopa. Wkleję za 3 tyg Wiem Lindsley że też się zapisałaś do tego lekarza...ale nie umiem mu wystawić jednoznacznej opinii po dzisiejszej wizycie... Ciuszki - zazdroszczę Wam tych sukienek, getrów, kolorowych rajstopek. Ja od zawsze mam taką figurę że talia osy, u góry pajączek (no, kiedyś był, przed pierwszą ciążą bo po zostało mi jeszcze plus 6 kg) a nogi grube. I to i uda i łydki. Ciężko mi kupić kozaki bo większości nie dopinam. Więc getry odpadają...a to takie wygodne w ciąży... Uciekam bo mnie od monitora coś muli. Leci nam 10 tydz, mam nadzieję że już niedługo muły pójdą w zapomnienie. Pozdrawiam!
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#1092 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
Ja dzisiaj zaczęłam 8 tydzień wg ostatniej miesiączki Cytat:
![]() A ja nie wytrzymałam dzisiaj - kupiłam takie malutkie, maciupeńkie body bez nogawek i rękawków, cale kremowe z brązową lamówką - prościutkie, ale takie malusie.... I nożyczunie do pazurków
|
|||
|
|
|
#1093 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czekałam na Twoją relację z wizyty... Co do usg to siostra mi mówiła, że nie robi problemów, żeby zrobić. No cóż zobaczymy... A jutro jednak jadę do ginki i siłą będą mnie musieli wynieść jak mnie nie przyjmie. Dzwonił facet, u którego byłam na rozmowie w pn. Zaprosił mnie na jutro, chce zadać mi kilka zadań i zobaczyć jak sobie poradzę Idę tam na żywioł, nie mam zamiaru się przygotowywać. Mam mieszane uczucia. Z jednej strony chciałabym dostać tę pracę ze względu na pieniążki a z drugiej jak sobie pomyślę, że mam się z nim męczyć ponad miesiąc to aż mnie dreszcze przechodzą i boję się, że będę się dużo stresować i to mojemu maleństwu zaszkodzi
|
|
#1094 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny...właśnie wróciłam od doktora.Wczoraj byłam u niego prywatnie na usg a dziś na wizycie na nfz...Lepszego chyba nie mogłam sobie wymarzyć. I wczoraj za kasę i dziś za darmo milutki, sympatyczny i co najważniejsze delikatny i troskliwy..Pogadaliśmy nie jak lekarz z pacjentką, bardziej to wyglądało na kumpelską pogawędkę...I poinformował mnie, uprzednio "pogrzebawszy"
---------- Dopisano o 20:36 ---------- Poprzedni post napisano o 20:32 ---------- [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;14520601] A ja nie wytrzymałam dzisiaj - kupiłam takie malutkie, maciupeńkie body bez nogawek i rękawków, cale kremowe z brązową lamówką - prościutkie, ale takie malusie.... I nożyczunie do pazurków [/QUOTE]Ja nie wytrzymałam jak tylko się dowiedziałam i...mamy już pierwsze buciczki, kurteczkę zimową, 3 kaftaniki, 2 śpioszki i 2 pajacyki...
|
#1095 |
|
Konto usunięte
|
No to strasznie fajnie, że dobry lekarz ci się trafił
Ja jutro swojego poznam A co do kupowania - przecież tu też chodzi o rozsądek - ja nie będę w stanie potem wszystkiego naraz kupić. Muszę stopniowo. Bo to nie tylko ciuszki, ale też pierdyliard potrzebnych rzeczy. |
|
|
|
#1096 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Tempkę mierzę cały czas i jak narazie nie zamierzam z tego rezygnować. Daje mi to jakiś taki "wgląd" w sytuację i codziennie mogę choć w ten sposób ocenić czy wszystko ok. Więc dopóki nie zobaczę serduszka napewno będę mierzyć, a potem zobaczę ![]() A co do jedzenia to mam to samo! Jem na potęgę I brzuchol już mam taaaki.... Staram sie nie tykać słodyczy, ale za to jem mase owoców a jak wiadomo mają one sporo cukru ![]() lindsley- ehhh ci lekarze... a jak człowiek pojdzie prywatnie to już zupełnie inna śpiewka ![]() kropka75 - mam nadzieję, że byłaś u kardiologa? bravurka - witaj ![]() starapanna - witaj co do zakupów dla maluszka to mi jeszcze nawet do głowy nie przyszło, aby cokolwiek kupować
|
|
|
|
|
#1097 |
|
Raczkowanie
|
Witam Mamusie.
Ruch tutaj, że nie nadążam czytać a tak często do kompa nie siadam. Zakupy rzeczywiście kuszą, tym bardziej że pracuję w sklepie z ciuchami a na dziale dziecięcym wszystko takie słodziutkie Mam pytanie, czy Wy też macie takie dramatyczne bóle piersi. Ja wręcz nie mogę wytrzymać a dziś to już naprawdę masakra. Czy są na to jakieś sposoby, okłady czy coś bo jak tak dalej pójdzie to chyba oszaleję. Zaklepałam już pierwsze usg 23/10, niestety tutaj dopiero w 12 tc i nie mogę się już doczekać kiedy w końcu zobaczę sprawcę moich cierpień - o piersiach tu mowa ![]() A wcześniej pierwsza wizyta u położnej. Dziwny system tu mają ale cóż. kropka75 wszystko będzie dobrze, tylko nie wolno ci się denerwować bravurka, starapanna witam i gratuluję Edytowane przez sparkly Czas edycji: 2009-09-30 o 23:31 Powód: + |
|
|
|
#1098 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Hmm... wszystkim czym się da, dodatkowe uderzenia, szybkie i mocne tętno, kołatania... cały zestaw. ---------- Dopisano o 07:32 ---------- Poprzedni post napisano o 07:29 ---------- Cytat:
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 07:33 ---------- Poprzedni post napisano o 07:32 ---------- [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;14520601]Spokojnie, będzie dobrze, Nie denerwuj się, bo szkodzisz i sobie, i lokatorowi. Głowa do góry Nie dobijaj mnie, proszę. ![]() Ja się nie denerwuję na zamówienie. Leżę plackiem, jestem zmęczona, śpiąca, a pikawa zasuwa. Nie mam na to wpływu. ---------- Dopisano o 07:35 ---------- Poprzedni post napisano o 07:33 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 07:36 ---------- Poprzedni post napisano o 07:35 ---------- [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;14521716] A co do kupowania - przecież tu też chodzi o rozsądek - ja nie będę w stanie potem wszystkiego naraz kupić. Muszę stopniowo. Bo to nie tylko ciuszki, ale też pierdyliard potrzebnych rzeczy.[/QUOTE] Ja się zastanawiam jak to kiedyś kobity sobie radziły, jak był zabobon, by przed urodzeniem nic nie kupować. ![]() ---------- Dopisano o 07:37 ---------- Poprzedni post napisano o 07:36 ---------- Oczywiście, że nie. Na termin do takiego w miarę dobrego to się czeka jakieś... dwa miechy. ![]() ---------- Dopisano o 07:39 ---------- Poprzedni post napisano o 07:37 ---------- Wiecie... akurat ta rada to mi wcale nie pomaga. Nie mogę po prostu wyłączyć układu nerwowego i nerwicy. ![]() ---------- Dopisano o 07:41 ---------- Poprzedni post napisano o 07:39 ---------- ____________________ Odkryłam ostatnio, że metoda na zjedzenie czegoś przed wstaniem, a potem odleżenie 10 minut, jest jednak najlepsza ze wszystkich. Edytowane przez kropka75 Czas edycji: 2009-10-01 o 06:58 |
|||||
|
|
|
#1099 |
|
Zadomowienie
|
Cześć Dziewczyny, wpadłam się tylko przywitać, bo mi się zaraz rodzinka obudzi
![]() Witam nowe mamusie A z Bravurką, to my się chyba znamy . Idę na śniadanko, pół nocy nie spałam bo miałam ochotę na makaron z marchewką na masełku. Kropuś, uspokuj to swoje serducho, bo będę musiała tam wpaść
|
#1100 |
|
Zakorzenienie
|
Tak, tak... jakbym miała nad tym władzę...
__________ Widzę, że już macie fazę na ubranka. ![]() Ja na razie się rozglądam i słabo mi... Nie umiem znaleźć miękkich, cieniutkich kaftaników na wiązanie, wszędzie zatrzaski albo takie grubsze. To samo ze śpiochami, albo takie socjalistyczne, albo welurowe, albo gruba bawełna. No i co z kolorami? Jak kupię różowe to mnie objadą, że może być chłopak, jak niebieskie, to że przecież może być dziewczynka... już słucham o tych kolorach i mnie normalnie skręca. Poza tym brak mi fantazji co kupować... Ale przyznam się, że mam 3 pary śpiochów misiatych, welurkowych w rozm. 56.
|
|
|
|
#1101 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja bym po jej podpisaniu nie miala skrupulow w takim wypadku. Nie rozumiem i nigdy nie zrozumiem pracodawcow, ktorzy tylko i wylacznie stosuja metode kija. Jeszcze troche wytrzymaj. [ Cytat:
Nie wiem czy to porownywalne ale w przypadku epilepsji dziewczyna w ciazy bierze leki ( znajoma z innych watkow) wiec moze.... No i szkoda, ze do lekarza taki dlugi okres oczekiwania, 2 miesiace to szmat czasu ale mus...a moze uda sie wczesniej jak powiesz, ze jestes w ciazy. Ja trzymam kcikasy, ze kazdy Twoj spokojny dzien [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;14520601]Witaj również nowa Wizażanko ![]() A ja nie wytrzymałam dzisiaj - kupiłam takie malutkie, maciupeńkie body bez nogawek i rękawków, cale kremowe z brązową lamówką - prościutkie, ale takie malusie.... I nożyczunie do pazurków [/QUOTE]Cytat:
Cytat:
Kurcze ubranka...ja wogole sie na tym nie znam...mijam je w sklepie bo po prostu nie wiem co moglabym kupic... ![]() Poki co jestem na etapie beczenia codziennego bez powodu
|
|
#1102 | ||||||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
pewnie, że cudna!!! ![]() Cytat:
Cytat:
czarnowidztwo nie pomaga!! Cytat:
Cytat:
Cytat:
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;14520601] A ja nie wytrzymałam dzisiaj - kupiłam takie malutkie, maciupeńkie body bez nogawek i rękawków, cale kremowe z brązową lamówką - prościutkie, ale takie malusie....[/QUOTE] ja na razie nic nie kupuję, bo ubranka mam po pierwszym dziecku, tylko conieco dokupię (no chyba że córcia będzie, wtedy większość garderoby do wymiany ). Ale w pierwszej ciąży też od początku szalałam, po prostu nie potrafiłam się oprzeć.Cytat:
ja natomiast przeglądam Allegro w poszukiwaniu wózka , bo po synu odsprzedałam, więc trzeba inny kupić, na razie mam trzy typy. Cytat:
jak już wiedziałam że będzie chłopczyk to kupiłam różowy pajacyk, bo mi się bardzo spodobał, i Maksiu w nim chodził, i oki wyglądał. ![]() Te przyporządkowanie kolorów jest bez sensu, według mnie. Pamiętam jak szłam z Maksiem na spacer jak miał jakieś 2 miesiące, spotkałam dawno niewidzianą znajomą: -O! Ty masz dziecko? Ile ma? - 2 miesiące- odpowiadam. Znajoma zagląda do wózka: - O, dziewcyznka! -Nie, chłopczyk- wyjaśniam. A ona na to, mocno zdziwiona: - Ale ma różowy kocyk.... ? No cóż, taki dostałam "w spadku" po siostrzenicach. |
||||||||
|
|
|
#1103 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie wiem co się da, ale wczoraj czytałam pół nocy i wyczytałam, że jeśli nie ma bardzo poważnych problemów, jeśli nie stwierdza się wad anatomicznych (a tych wg kardiologa nie mam; nosiłam kiedyś holter, orzekł, że zaburzenia są na tle nerwowym i dał mi Sectral) to nie podaje się leków, tylko magnez z potasem, a to już biorę. No chyba że dawkę muszę zwiększyć. Generalnie w ciąży unika się podawania leków nasercowych. Większość jest w grupie C, więc nic dobrego. Cytat:
![]() To minie, to hormony.---------- Dopisano o 09:56 ---------- Poprzedni post napisano o 09:53 ---------- [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;14526647] będąc w pierwszej ciąży kupowałam w większości zielone, żłóte, beżowe.... jak już wiedziałam że będzie chłopczyk to kupiłam różowy pajacyk, bo mi się bardzo spodobał, i Maksiu w nim chodził, i oki wyglądał. ![]() Te przyporządkowanie kolorów jest bez sensu, według mnie. Pamiętam jak szłam z Maksiem na spacer jak miał jakieś 2 miesiące, spotkałam dawno niewidzianą znajomą: -O! Ty masz dziecko? Ile ma? - 2 miesiące- odpowiadam. Znajoma zagląda do wózka: - O, dziewcyznka! -Nie, chłopczyk- wyjaśniam. A ona na to, mocno zdziwiona: - Ale ma różowy kocyk.... ? No cóż, taki dostałam "w spadku" po siostrzenicach.[/QUOTE] Ano właśnie. We mnie się wszystko buntuje na te kolory. Jak mi się spodoba różowa czapka to kupię różową i nie będę dumać jak chłopiec będzie w tym wyglądał. To samo z kocykiem czy innymi dupselkami. Ale na razie słucham durnot i gryzę zęby.
|
||
|
|
|
#1104 |
|
Zakorzenienie
|
Heej
![]() wiecie co..? tak się zastanawiam.. Wy liczycie tygodnie fasolki od ostatniej miesiączki czy od poczęcia.. ? Bo ja dziś zaczynam 6 tydzień od poczęcia
|
|
|
|
#1105 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#1106 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:12 ---------- Poprzedni post napisano o 10:11 ---------- Dziewczyny, pokazujcie te rzeczy, które kupujecie, co? ![]() Będzie nam się łatwiej rozeznać, coś może kogoś oświeci. No i fajnie tak sobie pooglądać.
|
|
|
|
|
#1107 |
|
Zakorzenienie
|
Taak
Wstawiajcie zdjęcia ubranek Bo własnie lekarz mi obliczył, że według ostatniej @ tam ktorys tydz a według usg - te 2 tygodnie.. Hmm.. |
|
|
|
#1108 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Nie przepadam za różem i nie widzę powodu, by córka nosiła różowe rzeczy Dziecko i tak na początku kolorów nie rozróżnia i ma w nosie, czy ma różowe śpiochy czy niebieskie w paski. Zamierzam kupować ubranka niebieskie, żółte, pomarańczowe, brązowe, beżowe, granatowe, fioletowe itd. Nie chcę na razie czerwonych, bo czerwień pobudza i mimo, iż maluch nie rozróżnia - wolę nie ryzykować nerwuska Cytat:
Znam nazwy, wiem, jak body wygląda i jak pajacyk, jak kaftanik czy koszulka - ale nie mam pojęcia, ile czego - i wczoraj o tym wątek założyłam [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;14526647] ja natomiast przeglądam Allegro w poszukiwaniu wózka , bo po synu odsprzedałam, więc trzeba inny kupić, na razie mam trzy typy. będąc w pierwszej ciąży kupowałam w większości zielone, żłóte, beżowe.... jak już wiedziałam że będzie chłopczyk to kupiłam różowy pajacyk, bo mi się bardzo spodobał, i Maksiu w nim chodził, i oki wyglądał. ![]() Te przyporządkowanie kolorów jest bez sensu, według mnie. Pamiętam jak szłam z Maksiem na spacer jak miał jakieś 2 miesiące, spotkałam dawno niewidzianą znajomą: -O! Ty masz dziecko? Ile ma? - 2 miesiące- odpowiadam. Znajoma zagląda do wózka: - O, dziewcyznka! -Nie, chłopczyk- wyjaśniam. A ona na to, mocno zdziwiona: - Ale ma różowy kocyk.... ? No cóż, taki dostałam "w spadku" po siostrzenicach.[/QUOTE] Dasz linki do wózków? Jakie masz typy? Ja postawiłam na wózek Bexa Co do kolorów to mam identyczne podejście Śniadanie jem Płatki z mlekiem, zwykłe cornflakesy. I herbatka z miodem i cypitryną, i syrop PINI do tego.
|
||
|
|
|
#1109 |
|
Zadomowienie
|
kropuś,
araczki, tak naprawdę to umowę powinnam już dostać, a przynajmniej jej warunki do zaakceptowania, bo ta mi się kończy 31 października... ale jak zwykle moja firma leci sobie w kulki mimo, że o tym przypominam od lipca... wcale mnie nie zdziwi jeśli jej nie dostanę w październiku, a firma będzie liczyła, że w listopadzie przyjdę normalnie do pracy a umowę się załatwi później... w takim wypadku od listopada idę na zwolnienie i nie zamierzam więcej wracać... ani odbierać telefonów, ani w czymkolwiek im pomagać... a niestety tego co robię ja nikt inny w firmie nie umie... tak się właśnie sami urządzili... ja o ubrankach nawet nie myślę jeszcze, póki co staram się kupić trochę rzeczy dla siebie, żeby chociaż zimę przełazić; wczoraj dopadłam jeszcze buty. wózki mam dwa do wyboru i pewnie na któryś się zdecyduję w zależności od finansów na wiosnę, my niestety liczyć możemy tylko na siebie i na to co wypracujemy sami... więc pewnie tez niedługo zaczniemy coś powolutku kupować, żeby nas potem wszystko nie zawaliło... ja liczę od ostatniej @, tak jak lekarze, tym bardziej, że poczęcie to ja mogę sobie spekulować.... mam cztery ewentualne daty u mnie dzisiaj 10 tydzień i 1 dzień
|
#1110 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tez nie bede patrzyła na kolory ubranek
Jak bedzie mi się podobało to kupie w takim kolorze w jakim bedzie pasowało ![]() ale jak narazie nie myślę o ubrankach, wózkach. Bo nie mam o tym bladego pojęcia. Do maja jeszcze dużo czasu
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:01.

ja mam łazienkę w pracy zaraz po sasiedzku, wiec gdyby ...
wiec już kończymy 7..
wczoraj moja menadzerka w pracy powiedziala mi ze w piatek przyjdzie do pracy moja szefowa i bedzie ze mna przeprowadzac rozmowe typu co ja moge robic a czego nie i jak sie czuje mam takie rozmowy miec w 8 tyg nas 18 tyg i 28 tyg ze wzgledu na jaka prace wykonuje chyba bede tylko siedziec i nic nie robic juz teraz czuje sie jak obchodza sie ze mna jak z jajem
zobaczymy na 17 mam wizyte u ginki juz nie moge sie doczekac bylam u niej w 4 tyg i malo co bylo widac ale byla kropeczka 
ma to samo! jak sie dobrz czuję, to sie martwię, że nic mi nie jest, a jak mnie coś boli (np. brzuch) to sie martwię, że mnie boli 

Dopadło mnie przedwczoraj i łapie coraz częściej. Czasem to się zastanawiam co mnie powaliło, żeby się decydować na ciążę i odstawiać leki... Wyć mi się chce. 

Wy liczycie tygodnie fasolki od ostatniej miesiączki czy od poczęcia..
Dziecko i tak na początku kolorów nie rozróżnia i ma w nosie, czy ma różowe śpiochy czy niebieskie w paski. Zamierzam kupować ubranka niebieskie, żółte, pomarańczowe, brązowe, beżowe, granatowe, fioletowe itd. Nie chcę na razie czerwonych, bo czerwień pobudza i mimo, iż maluch nie rozróżnia - wolę nie ryzykować nerwuska