|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1531 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie listopadowo-grudniowe 2009, cz. 3 :)
Cytat:
Ale wczoraj stwardniał mi cały brzuch, czułam takie napięcie, a potem miałam wrażenie, że Mały chce wyjść na "skróty" przez skórę brzucha. No i ta kolka mnie chwytała przy chodzeniu ![]() Dobrze, że dzisiaj już lepiej ![]() Cytat:
![]() Już się nad tym nie zastanawiam, na razie mam i sudocrem i maść nagietkową, potem się zobaczy co będzie Małemu służyć.
|
|
#1532 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
Ale Mi mała wczoraj zdeformowała brzuchol hih,miałam wiekszy i taką górke z lewej strony ![]() Własnie o tym myślałam ![]() Cytat:
![]() ...Domisuper avek ![]()
|
|
#1533 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A z tym brzuchem to u mnie takie twardnienie troche sie zmniejszyło po Luteunie ale teraz to "krocze" mi dokucza Dobrze że u ciebie dziś lepiej![]() ---------- Dopisano o 09:37 ---------- Poprzedni post napisano o 09:35 ---------- Domi śliczny brzusio |
|
|
|
|
#1534 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
hej Blondi ![]() to daj Ja chyba ide jeszcze spać ![]() Malina81 dzieki
Edytowane przez domi7ks Czas edycji: 2009-10-01 o 09:39 |
|
|
|
|
#1535 |
|
Wtajemniczenie
|
Bravurko jak to możliwe ze niecałe 2 tygodnie po porodzie zaszłaś w ciąże? kochałaś się z mezem po cc tak szybko? 6 tygodni trwa połóg...
![]() juz nie wspominam o tym jak szybko wypuscili takiego wczesniaka ze szpitala.
|
#1536 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Często będę pewnie kładła na przewijak, bo ta ceratka nie jest przyjemna w dotyku Cytat:
Skutek chodzenia spać na głodniaka ALe przynajmniej zgaga mnie nie męczyła ![]() Cytat:
![]() Za to wczoraj córa mi napędziła stracha, bo zwykle wieczorami jest bardzo aktywna, a wczoraj nic. Jak się położyłam to też nic. Dopiero po jakimś czasie zaczęła się przeciągać i już byłam spokojna. A dziś rano (o 5) obudziła mnie jej czkawka
|
|
#1537 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A z tym "kroczem" to też mam trochę problem, ale jak się rozchodzę to jest lepiej Domi, rzeczywiście fajny avatar Rośniesz, widzę, jak na drożdżach Spać idziesz ? A kto TŻ przygotuje urodzinowe przyjęcie ?
Edytowane przez brombusia Czas edycji: 2009-10-01 o 09:45 |
|
|
|
|
#1538 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kolo 12 pojde do sklepu dokupic kilka rzeczy a przyrzadzac mam zamiar oko 14... kurde niby moj Tz dostal prezent juz, ale cos bym mu dokupila fajnego, ale nie mam pomysłu ![]() a z lasagne sie wczoraj wygadalam, bo moj Tz mowil, zebym zrobila zeberka to sie przyznalam, co mam w planie. Wiec wieczorem jeszcze bylismy w sklepie i kupilismy troche rzeczy i zapasow ![]() Ale makaronu na lasagne nie bylo jak na te w moich okolicach...Kupie jakies baloniki, nadmucham (przy okazji pociwcze oddech do porodu:P):P Edytowane przez domi7ks Czas edycji: 2009-10-01 o 09:48 |
|
|
|
|
#1539 |
|
Zakorzenienie
|
a moja mała czkawki chyba jeszcze nie miała ...nie czułam żeby mi cos skakało w brzuszku
![]() Mi znajmoma do pupci poleciła -AVILIN Balsam Szostakowskiegopodobno bardzo natłuszcza i nie ma mowy o podraznieniu
![]() Edytowane przez AsiCcccCA Czas edycji: 2009-10-01 o 09:49 |
|
|
|
#1540 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Moj André zawsze jak tylko czyms sie martwie i przyloze reke do brzuszka to on grzecznie albo delikatnie "odkopuje" albo sie przekreca wiec wiem, ze jest ok Witam Mamusie My - ciagle 2 w 1 ![]() Co do pieluszek to mam 20 tetrowych i kolo 20 flanelowych plus jeszcze kilka flanelowych podszywanych ceratka...
|
|
#1541 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dobrze wiedzieć, chociaż ja do Auchana nie lubię jeździć, a po ostatniej wizycie to już w ogóle
Cytat:
![]() A co do snów, to wolałabym śnić o jedzeniu, bo tak po takich snach wyprawkowych, mój "reisefieber" przedporodowy się potęguje dlatego potem zasnąć nie potrafię ![]() ---------- Dopisano o 09:54 ---------- Poprzedni post napisano o 09:51 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
Witaj
|
|
#1542 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=361351 |
|
|
|
|
#1543 |
|
Zadomowienie
|
Witam mamusie
My dziś zaczynamy 36 tc Bolało tak jak na okres i za chwilę przestało i potem znowu. Przypomniałam sobie że na skurcze radzicie nospę. Wziełam nospę i przeszło. Jeszcze w trakcie tego bólu mały szalał w brzuchu więc oddychałam tak jak w SR i to go nawet uspokajało. Bardzo się wystraszyłam. Od dziś przez te dwa tygodnie uważam na siebie i już nie będę jeździć sama na zakupy. I biorę się za tą pracę bo jak tak dalej pójdzie to jej nie zdąże napisać![]() ![]() Zaczynam się stresować czy jeszcze te dwa tygodnie wytrzymam Co do pieluszek to ja mam 15 tetrowych i 5 planelowych. A kupujecie tą ceratkę na łóżeczko bo wiem że o tym była mowa ale już sama nie wiem czy polecacie to czy nie? |
|
|
|
#1544 |
|
Wtajemniczenie
|
Domi dziekuje
Ale poczekam na odpowiedz Bravurki. Nie tylko mnie wydaje sie to być dziwne. Sa na swiecie ewenementy i moze to taki przypadek
|
#1545 |
|
Zadomowienie
|
chyba mi posta wcięło...
wiec jeszcze raz pisze ![]() Wiadomość od Kropci Wyniki ma super. Dzis jeszcze glukoze jej sprawdzaja- jutro wyniki i prawdopodobnie do domku Kareninko dobrze że jesteś Kate gratuluje 36tc
|
|
|
|
#1546 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
i zakupilam tez new baby i sa bez wyciecia do pupki zakupilam sudocrem a chusteczki nivea baby ![]() Cytat:
bo slyszalam ze one delikatniejsze sa wiec buzie dziecka mozna latwo wytrzec![]() a ja w nocy przezylam koszmar maly tak sie pchal do dolu ze myslalam ze zaraz urodze.. :/ i dzisiaj tez sie pcha juz nie mam sily tak mnie wszytsko boli z rana bylam na winikach jutro do odbioru.. zobaczymy jak tak mam nadzieje ze wszytsko dobrze.. wizyte u gina mam w poniedzialek a pozniej glupia baba idzie na urlop :/ i gowno ja obchodzi ze jestem w 9 miesiacu ciazy :/ wlasnie to juz 9 miesiac
|
|
#1547 |
|
Raczkowanie
|
kuroikaze wiesz co moim zdaniem to nie powinno cie to wogóle interesowac to sprawa tylko i wyłacznie bravurki, najpierw ją pocieszacie a zachwile obgadujecie i oczerniacie !
|
|
|
|
#1548 |
|
Raczkowanie
|
WITAM WAS
DOMI - ciuszki dodam w niedziele jak już wszystko będzie naszykowane i wyprane. Noc przespana ![]()
|
#1549 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Odpoczywacj teraz duzo kochana i bedzie dobrze wszystko I magnez w ilosciach hurtowych tez bierz - pomaga na skurcze Ja nie kupuje ceratki na lozeczko - jakby co to podloze te pieluszki, ktore maja z jednej strony ceratke i juz... ![]() Cytat:
Hmmm...mialam sie nie wtracac, ale....mysle, ze Bravurka nie musi sie nikomu - poza sama soba - tlumaczyc....stalo sie co sie stalo i to jej zycie. Juz nie cofnie pewnych rzeczy wiec po co jeszcze ma sie z nich tlumaczyc... My jestesmy tu po to, zeby ja wspierac... Tak poza tym to, nie pamietam ciebie z naszego watku....tak z ciekawosci do nas wpadlas..? Cytat:
Super, ze u Kropki wszystko ok
>> I nga wa o mua << Timszel... "The world is getting so hypersensitive. Soon I won´t be able to make fun of mysel without offending someone" Edytowane przez karenina19 Czas edycji: 2009-10-01 o 10:25 |
|||
|
|
|
#1550 |
|
Wtajemniczenie
|
paulina5172 pokaz mi gdzie ja oczerniłam? gdzie obraziłam? pytacie o rózne rzeczy, nie moge zapytac o to? skoro to zbyt intymne pytanie dla niej to jasne, niech nie odpowiada, po prostu mnie to ciekawi bo ja chodzilam jeszcze cała obolała w tym czasie. Nie ma w tym pytaniu zadnego ataku.
a Ty jestes jej adwokatem?
|
#1551 |
|
Zakorzenienie
|
a ja najadłam sie m&m'sów i zaraz sobie chyba
.... ![]() jak Tz sie obudzi(po nocce) to pójdziemy na spacer (za zakupy ...może wkoncu kupie sobie jakeis buciki na jesien i malej coś dokupierozglądam sie na necie za kolorem jaki by mi pasował chce sie farbnać cuje sie taka brzydka ,a tamten kolor Mi już zszedł
![]() Edytowane przez AsiCcccCA Czas edycji: 2009-10-01 o 10:28 |
|
|
|
#1552 |
|
Raczkowanie
|
sam fakt że pytasz o takie sprawy jest obrazliwy nie powinno cie to wogóle interesowac, a jesli tak to co
|
|
|
|
#1553 |
|
Wtajemniczenie
|
cieszę się, że u kropki wszystko dobrze!
|
|
|
|
#1554 | ||
|
Zakorzenienie
|
dzieńdobry w ten pochmurny zimny dzień
![]() Cytat:
![]() Cytat:
w ogóle musimy sobie jakis nowy kupić żeby móc robić fotki ![]() oby jeszcze tak pozostało ![]() gratulacje
|
||
|
|
|
#1555 | ||
|
Zakorzenienie
|
Gratulacje
Na pewno wytrzymasz te 2 tygodnie ![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#1556 |
|
Zakorzenienie
|
Jeslio Was to interesuje ,to napiszcie do niej PW i jesli bedzie chciała - odpisze ,a nie na forum publicznym....i jesli macie zamiar dalej kontynuowac ta" rozmowe "(sprzeczać sie ) to nie tutaj
![]() Edytowane przez AsiCcccCA Czas edycji: 2009-10-01 o 10:33 |
|
|
|
#1557 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja tez rpzgladam sie za butami...tym razem takimi bardziej sportowymi...Zachorowalam na te modele...a najbardziej na te czerwone
|
|
#1558 |
|
Zakorzenienie
|
Ja juz po spaniu
Tz zadzwonił z pracy i dowiedzial sie paru pozytywnych rzeczy wiec zamowi lozeczko, ja nie musze ruszac swojej kasy i kupi mebelkiZaraz bede na necie ogladala, bo mozna sobie skomponowac i wyliczyc a u nas w BRW zamowic Ja tez mysle, ze na naszym watku sprzeczki są zbędne. Co do Bravurki jesli zalozyla wtedy watek o takim tytule tzn. ze mogla zajsc w ciaze, co by sie zgadzalo z 6 tym tygodniem. Ale to jej sprawa, mysmy ja pocieszaly publicznie wiec nie ma sensu rozkiminac czy pisze prawde czy nie. Przynajmniej nie na naszym watku... AsiCccCa własnie ten kolor wlosow masz spoko teraz, ja bym taki chciala... Edytowane przez domi7ks Czas edycji: 2009-10-01 o 10:38 |
|
|
|
#1559 | |
|
Zakorzenienie
|
kuroikaze i paulina5172 jeśli macie zamiar ciągnąć ten temat i to w takim tonie , to uprzejmie proszę robić to gdzie indziej, a nie mieszać nam tu na wątku
---------- Dopisano o 10:39 ---------- Poprzedni post napisano o 10:36 ---------- Cytat:
|
|
#1560 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jakie BALONY..????
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:08.

) Teraz tez planuje używać Sudocremu- wprawdzie kupiłam też jakiś krem z Nivea do codziennej pilęgnacji pupci- ale wiem że Sudocrem jest niezastąpiony w przypadku jakis podrażnień.

i czy kupujecie flanelowe?
Dobrze że u ciebie dziś lepiej

maly tak sie pchal do dolu ze myslalam ze zaraz urodze.. :/ i dzisiaj tez sie pcha juz nie mam sily tak mnie wszytsko boli
....
cuje sie taka brzydka ,a tamten kolor Mi już zszedł