|
Notka |
|
Wizażowe wyliczanki Wizażowe wyliczanki, to miejsce gdzie porozmawiasz o pogodzie, jedzeniu, twoim samopoczuciu lub o tym co ostatnio dostałaś od swojego ukochanego. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4201 |
Raczkowanie
|
Dot.: Wasze opisy gg - część XII
pragnę iść spać, pragnę jak nigdy.
moje policzki mają koryta wydrążone przez słone krople, w których razem z wodą spływa cząstka Ciebie. słyszalne tylko killing me softly. kiedyś ją nawlekali. prowadzili nitkę wzdłuż kręgosłupa, owijali między miednicą i tworzyli gorset wokół żeber. igłę wkładali nosem, wyciągali pępkiem i robili kokardę, a jakże dumni byli ze swego dzieła! a teraz wcale nie jest niezrównoważona, wcale nie jest szalona, po prostu kocha bicie dzwonów i pogrzeby, żonkile i nasturcje wrzucane do grobu, zapach świeżo skopanej ziemi i plamkę uciekającego światła, ku górze lub ku dołowi. wystukuje palcami, bicie serca, czasem ono zamiera, gdy zbyt mocno ściśnie palce, gdy zbyt mocno wciśnie nóż, a przecież chciała kroić tylko chleb, tylko chleb. na sam widok zapisanego gdzieś twojego imienia mam dreszcze które przemykają mnie całą, zatrzymując się gdzieś w końcach mojego układu nerwowego. uwielbiam siedzieć sama w domu, mieć chwilę dla siebie, jednak zawsze ty jesteś ze mną, tłumisz się we mnie i ja tłumię się w sobie. wierzę w uczucia, nie w słowa.
![]() |
#4202 | |
Zadomowienie
|
jakieś wypociny.
![]() Cytat:
![]() ![]() i Tyyy ![]() __________ coś na ostatek. ![]() zasłonięte rolety, zapach nikotynowego dymu w powietrzu. tak się robi, gdy się za kimś tęskni. każdym oddechem woła o Ciebie i tylko Ty nie widzisz jak.. głęboko w środku tam, otwiera Ci swój świat, otwiera wszystko to, co w sercu ma.
![]() |
#4203 |
Zakorzenienie
|
papergirl - standardowo, najlepsza. ;*
amozefrytkidotego, KaMa2704, z innej bajki , kinderka13- wspaniałe opisy. ![]() _____ Znany mi stan, zwany cierpieniem, który przeżywałam jakieś dwa miesiące temu. Mimo wszystko, takowy stan jest piękny. Bo pomimo tego, że cierpisz, jesteś przekonana, że umiałaś Go pokochać prawdziwie, nie udając zupełnie nic. Dyskretnie kradnę każdą, szczęśliwą chwilę. Od dawna wiedziała, że umie perfekcyjnie tuszować wspomnienia tak, by były mniej widoczne, by mniej raniły serce. Zakrywała je teraźniejszymi kłopotami. Póki co, doszczędnie niszczyła wspomnienia, zmniejszała ciężar tamtych dni. Całkiem nieźle wychodzi mi to całe udawanie, że wszystko gra.
Nigdy nie byłeś i nigdy nie będziesz częścią mojego świata... ... jesteś jego całością. Edytowane przez caroline2324 Czas edycji: 2009-10-01 o 14:55 |
![]() ![]() |
![]() |
#4204 |
Zakorzenienie
|
każdy dzień daje naukę
.a serce bije Prawdziwa miłość połączyła nasze serca. Teraz wie połówki niosą razem ciężar a gdy uciekniesz mi gdzieś, za Tobą będę biec w Twoich ramionach by znaleźć Cię na końcu gdzieś chcę ciągle czuć Twojego serca bibie fatamorgana szczęście zamiast samotności Skarbie, kochaj mnie! jak ocean bez dna, nieszczęśliwa nie miałeś dla mnie chwili, nagle potrzebujesz mnie zapomniałam Twoje imię, wściekła podeptałam je Taraz jesteś bo się boisz, ale nie jest to mój strach nawet śmierć Tobą brzydzi się
![]() |
#4205 |
BAN stały
|
~ * ~
Skończył się panu życiowy karnet wstępu do mojego serca. Ukłoń się i zejdź ze sceny. Nieuninkniony stan zakochania. ![]() ~ * ~ |
![]() ![]() |
![]() |
#4206 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Tyle dziewcząt innych znał, a wybrał właśnie mnie i potem tylko na mnie patrzył... Wieczór, w którym spełniają się marzenia. Nie mam głowy... przepraszam.... ![]() ____ Kiedy mam wybierać między jednym złem a drugim, zwykle wybieram to, którego jeszcze nie próbowałam...
To prawdziwa Alicja w Krainie Czarów, a jej wygląd i zachowanie są udanym połączeniem Królowej Kier i Flaminga...
"Dzięki Tobie jestem kobietą, wiem, że mam kuszące biodra, wrażliwe piersi. Podziwiasz mnie - swoje dzieło i nie chcesz, żebym była inna." Edytowane przez Wreeednia Czas edycji: 2009-10-02 o 15:47 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4207 |
Zakorzenienie
|
a za oknem nowa nadzieja spóźnia się trochę z doręczeniem przesyłki.
krążymy nie mogąc się rozstać ani dotknąć. |
![]() ![]() |
![]() |
#4208 |
Rozeznanie
|
zanim nazwiesz perłą najczystszych mórz. poznaj jej twarze dwie. u boku Twego dobrze gra tą, którą widzieć chcesz. bez wahania jej bronisz wodospadem ciepłych słów. słodkim szeptem odprowadzasz ją do snu.
"(...)Czasami brak mi powietrza i wtedy wiem, że na chwilę o mnie zapomniałaś." — Jacek Podsiadło ▼◄ ► ▼ ◄ ▲ ▼ ◄ ▲ ► ▼ ◄ ► ▼ ◄ ▲ ► ▼ ◄ ▲ ► ▼ ◄ ▲ ► ▼ ◄ ▲ ► ◄ ▲ ▼ ◄ ▲ ► ► ▼ Edytowane przez ciiri Czas edycji: 2009-10-01 o 15:26 |
![]() ![]() |
![]() |
#4209 |
Gość
|
JednaNaMilion - dobra wiem ze jestes na tym od ch*ja czasu , no sorki ale wszystkie opisy Pauliny (mutpet) sa z internetu więc i Ty ich sobie nie przywłaszczaj. Pozdro
![]() ![]() ______ A w tą sobotę zabawię się Tobą tak jak Ty zabawiłeś się mną. ![]() |
![]() |
![]() |
#4210 |
Raczkowanie
|
Dla Ciebie Słońce życie ma sens...
...bo ktoś sprawia, że ten uśmiech się pojawia... Ty nadajesz sens wszytskiemu ;* Iść przez sen ku Tobie Moje Życie Ma Sens Tylko Wtedy, Gdy Ty Przy Mnie Jesteś! Przy Tobie Noc Ma Słonca Blask. <♥3 ;**
#4211 |
Raczkowanie
|
i teraz jak rzekłby poeta : "wszystko stracone! stracone!'
A mogło być tak pięknie.. miałam grono przyjaciół.. a teraz co? kulę się jak dziecko, któremu zabrano ulubionego misia.. Tego żółtego z nosem z guzika! Ah! gdyby dało się cofnąć wskazówki zegara.. Wrócić do czasu kiedy w sercu miałam radość.. a na ustach piosenkę.. do czasów, które zwykłam nazywać.. wcześniej tego samego dnia, ku.r.wa! a za ścianą słyszę Twój płaczliwy oddech. słyszę jak drżą Ci ramiona.. Edytowane przez kejcikowa Czas edycji: 2009-10-01 o 15:43 |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4212 |
Raczkowanie
|
![]() Serdecznie zapraszam do udzielania się w tym wątku, tutaj możemy wklejać wierszyki, cytaty, opisy na gg, swoje złote myśli oraz Opisy na Naszą-Klase
Regulamin : - Prosimy nie wywoływać kłótni - W waszych postach musi znajdować się chociaż jeden opis . - Prosimy o niepowtarzanie opisów - Prosimy was abyście w swoich wypowiedziach nie używali wulgaryzmów. |
![]() ![]() |
![]() |
#4213 |
Raczkowanie
|
Więc nauczę się....
Nauczę się grac na harmonijce. By Tobie zagrać inaczej niż dotychczas. Nie tknę już Twoich nerwów skarbie.
#4214 |
Gość
|
Dot.: Cytatowe , opisowe, wariatkowe - Opisy na gg
Witam Paulinko
![]() ![]() - On odchodzi już 30 raz .. może kiedyś jeszcze wróci .. Edytowane przez hotiie Czas edycji: 2009-10-01 o 15:59 |
![]() |
![]() |
#4215 |
Zakorzenienie
|
kolejny z opisikami
![]() ![]() pewnie że się udzielę a co mi tam ![]() moje dupy ![]() ostatni twardzi kolesie, ostatnio bardzo zmiękli.
![]() |
#4216 |
Zadomowienie
|
Kolejny opisowy wątek... -.-
niemoc...
#4217 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() _____________ walking with each other, think we'll never match at all. but we do. /spacerując razem myślisz, że do siebie nie pasujemy. ale pasujemy./ walking in the same way as i did, missing out the cracks in the pavement. /przechadzam się tą samą ścieżką, tak jak zawsze omijam dziury w chodniku,/ and the things i think just don't make sense. /i rzeczy, o których myślę nie mają sensu./
![]() ![]() |
![]() |
#4218 |
Raczkowanie
|
Uwielbiam ten dreszcz, gdy Cię widzę ...
#4219 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ________ 1. Sprzedam osiemnastoletnie serce. Stan dobry, lekko porysowane. Wymaga sklejenia, najlepiej kropelką. 2. Budzę się w ciemności. Znów szukam Twojej ręki zapominając, że już od kilku nocy trzymasz inną dłoń w swych palcach. 3. Zamknąć oczy, zniknąć w mroku. Jak bańka mydlana rozpaść się na setki kropel. 4. Moje serce zaczęło medytować. W końcu mam w nim spokój. 5. Szczęśliwa jest, choć żyje całkiem sama. 6. Rozczochrana jej głowa i popękane naczynka w oczach. Niech ktoś mi jeszcze raz powie, że miłość dodaje urody... 7. I nie mów jej, że On znów kłamie. Ona wciąż chce wierzyć... 8. Nie zabieraj jej nadzieji. Ona jedyna trzyma ją przy życiu. 9. Potrafiła godzinami patrzać w lustro nie dostrzegając swojego odbicia i twarzy pełnej cierpienia. Ona usilnie wmawiała sobie, że lustra kłamią. 10. W swoje 11 urodziny stłukła lustro. Jeśli wierzyć przepowiedniom to niedługo szczęście powinno w końcu wrócić z tych przydługich wakacji. 11. Jeśli kąpiel to tylko z olejkiem różanym. Ty lubisz ich zapach. 12. Jednych kochają, innymi pogardzają. A na mnie nawet uwagi nie zwrócą. 13. I wszystkim wmawia, że serce potłukła spadając ze schodów. 14. Uszyła sobie płaszcz ze smutków i zmartwień. Materiału miała pod dostatkiem. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4220 |
Zadomowienie
|
What I would give, to be lost in your embrace
(Co musiałabym dać,by zapomnieć się w twych ramionach.)
#4221 | |
Gość
|
Cytat:
![]() _________________________ ______ Stała się zwykłą dziewczyną bez marzeń. |
|
![]() |
![]() |
#4222 |
Raczkowanie
|
* Ja bym się też wściekła. Pisze człowiek ambitnie, a tu przychodzi prostak i wszystko rozumie. To jest ewidentna bezczelność!![]() * Chcę być, patrzeć, rozmawiać i mam wrażenie, że jak zasnę, to już koniec. *
#4223 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() _______ Wydaje mi się, że jednak coś do Ciebie czuję..i to więcej niż lubię.
Jeśli to wszystko jest miłością. To ja dziękuję za taką miłość. I mimo, że jestem z nim jakaś cząstka mnie nie pozwala mi zapomnieć o Tobie. Na prawdę się starałam, ale nie potrafię kochać za nas oboje.. I nie mów, że wszystko skończone.. Miłość przecież trwa wiecznie. Zapomniałeś? Nasza doskonała przyszłość, szkoda że nie myśleliśmy o teraźniejszości. Moje serce nadal Cię potrzebuje. Zostawiłeś mnie, porzuciłeś jak niechcianego psa, zabrałeś wszystko co miałam, straciłam samą siebie i po tylu tygodniach śmiesz się pytać "co słychać?" Odszedłeś, cóż trudno. Od nowa uczę się żyć. Przynajmniej czegoś się nauczyłam. Jestem cholernie szczęśliwa to nic, że czasem gdy jestem sama gorzko zapłacze. To minie jak my. To jeszcze nie miłość, daj mi czas muszę się od nowa nauczyć kochać. Wypiłam mocną czarną kawę, właśnie odpaliłam papierosa, ludzie do pewnych rzeczy wracają. Czasem patrzę w lustro nie poznaję odbicia. Jak mogłam tak kochać? I dać się tak mocno zranić? Odszedłeś tak nagle wbiłeś serce nóż. Już nigdy nasze drogi się nie spotkają. I dobrze dałeś mi szanse być teraz z kimś tak na prawdę. Jeśli powiem Ci, że Cię kocham. Co zrobisz?
nasze oczy są na wpół przymknięte niczym umierające nieba — postarzał się księżyc. noc już nie będzie czuwała. zaledwie mnie sobie przypominasz. dokąd mam iść z moim sercem ? Już zapomniałam czy jeszcze o Tobie pamiętam
|
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4224 |
Wtajemniczenie
|
Życie mi się przewróciło do góry nogami. Nie mogę znaleźć nawet moich ulubionych szpilek.
To chyba źle że powiedziałam co czuje. Wnioskuję po twojej minie.
#4225 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
____ 1. Nad taflą jeziora płakała powiększając jego zbiornik. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4226 |
Raczkowanie
|
gdy czuję Twój oddech na mojej szyi...
a ponoć powietrze to coś niewidzialnego ;D czy Ci się to podoba czy nie, i tak Cię kocham;*
![]() |
#4227 |
Wtajemniczenie
|
aAsicAa31 - oo, dziekuje.
![]() ![]() JednaNamilion - <33 najlepsza ![]() hotiie - ahaha, błagam, przestań się juz tutaj kompromitować, bo robisz to po raz kolejny z tego co pamietam ![]() Taaa, bedzie umieszczała swoje opisy, i podpisywała ' nie kopiowac' ![]() chyba musiałaby być Tobą to raz, a dwa wszystkie wiemy, ze ludzie są tak dobrze, ze wzieliby sobie to zdanie do serca, i nie kopiowali ![]() Opisy mogą się powtarzac, zdarza się, ale to nie znaczy, ze Paulina moze ot tak kopiować cały post Od Jednej Na milion, no bez jaj ![]() Poza tym, nie do Ciebie była ta uwaga, wiec nie rozumiem, dlaczego wogole zaczełas sie ciskać ![]() ![]() ----------------------------- Czasem mam takie napady "co byś zrobił gdybyś mnie teraz widział?" I poprawiam włosy, zamykam oczy i wyobrażam sobie, że jesteś obok. Uśmiecham się do Twojego odbicia w mojej wyobrażalni, niemal czuję Twój dotyk. Moje serce jest tak pełne radości, że niemal czują jakbym miała wybuchnąć. I wtedy otwieram oczy, dalej robię to co robiłam, wiedząc, że jesteś za daleko i prawdopodobnie nie podzielasz moich uczuć. Jak wygląda świat, kiedy życie staje się tęsknotą? Wygląda papierowo, kruszy się w palcach, rozpada. Mimo wszystko żałowała, że tak pięknie rozpoczęta znajomość tak szybko i paskudnie się skończyła. Przeklinała własną naiwność, a ból upokorzenia rozsadzał jej serce. Wmawiała sobie, że on nic ją już nie obchodzi. Bez skutku- nadal cierpiała. Wiesz, czasami myślę, że ja już nie będę potrafiła się zakochać, on był całym moim życiem, a bawił się nim jak zabawką, którą kiedy się popsuję, można wyrzucić.Niestety, na chwilę obecną nie mogę powiedzieć, że nie chciałabym przeżyć tego wszystkiego jeszcze raz, żeby nawet na chwilę być szczęśliwą. Podziwiała go i była strasznie o niego zazdrosna. Chciała go mieć tylko dla siebie. Chciała, żeby żadna kobieta nie poznała go bliżej i nie dowiedziała się, jaki jest. Czuła, że każda, która go pozna, także zechce mieć go tylko dla siebie. Właściwie chciałam być sama. Chciałam schować się ze swoim bólem. 'Z jakim bólem?' Potrząsnęłam głową. Nie czułam bólu,czułam się tylko tak, jakby lada moment miało na mnie spaść niewyobrażalne cierpienie Sok pomarańczowy i tego Pana w białej koszulce, proszę. Dla mnie ten świat już umarł. |
![]() ![]() |
![]() |
#4228 |
Wtajemniczenie
|
czym ten wątek sie rózni, od naszego z opisami ?
|
![]() ![]() |
![]() |
#4229 |
Zadomowienie
|
witam witam.
![]() To był koszmar, a ja nie spałam. To było piekło, a ja ciągle żyłam. To było niewiarygodne, a jednak się działo. Wciąż od nowa i od nowa. Na słońcu, na deszczu i na zimnie.
#4230 |
Raczkowanie
|
panna_miodowa, hotiie - dziękuje słonka za pomoc
![]() ~♥~
Z pomiętej kartki krzyczały twoje słowa. Nagle to wszystko Ci przeszło, czy w ogóle było warto zaczynać Wielka lawina uczuć Wiesz chyba stałam się nikim bez tej miłości. Poradzę sobie przecież nie mam 5 lat że muszę mieć to co chcę. Jej serce przywykło do rozczarowań. Wiesz nigdy nie miałeś czasu kiedy Cię potrzebowałam a teraz Ty mnie potrzebujesz i nie umiem Ci odmówić. Sprzedane na targu wspomnienia. Z zakazanego drzewa zerwała serce, chciała posmakować czegoś innego Mam za mało silnej woli aby nie patrzeć na Ciebie kiedy właśnie przechodzisz. Bezużyteczne wspomnienia. Opowiedz mi o czymś co jeszcze nigdy nikt nie słyszał z Twoich ust. Poznajmy ten sens. Wyrzucona wspomnienia do kosza. Złapali się za ręce i biegli w stronę słońca. Chcesz nas wykluczyć z tej gry miłość ale ja na to nie pozwolę. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:01.