|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1651 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie listopadowo-grudniowe 2009, cz. 3 :)
Cytat:
|
|
#1652 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1653 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ona wyszła ze szpitala i odraz się............. i to jeszcze bez zabezpmało wiarygodne ale przynajniej jest wesoło
|
|
|
|
|
#1654 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#1655 |
|
Zakorzenienie
|
Ale ruch na wątku ,hoho
![]() Dajcie linke do Książki Kucharskiej ![]() karenina19śliczne avki ![]() Ide na miasto ,rozgladne sie za farbą ,i ciuszkami i innymi rzeczami do późnie nie piszcioe za duzo
|
#1656 |
|
Zadomowienie
|
podzielimy się
|
|
|
|
#1657 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie, kochane
Oj widzę, że dzisiaj niezły tłumek się zrobił i nerwowo na wątku... Tak jak dziewczyny - wolę pozostać w naiwności pewnie... chociaż rzeczywiście dużo tych nieszczęść na raz, ale tak w życiu bywa... jedyne co mnie zastanowiło, to kwestia tych avatarów i zdjęć maluszka... możecie na mnie krzyczeć, ale to rzeczywiście troszkę dziwne. Ale znacznie lepiej jest kogoś wspierać i ewentualnie się pomylić, niż skopać i się pomylić. My wczoraj z TŻtem byliśmy na rocznicowej kolacji, w o wiele "lepszej" (cenowo i prestiżowo) knajpie niż zazwyczaj. I co? TŻ od razu, a ja po paru godzinach poczulismy sie niedobrze... pół nocy nie spalam, coś mi w brzuchu łaziło (i tym razem nie był to Bartuś ), a rano jeszcze czulam to jedzenie w żołądku... cholera no, ja bym ugotowała za 1.4 tej kasy na 2 dni i jeszcze byłoby 10x lepsze... obciach normalnie. W ogóle dzisiaj jakaś taka klapnięta jestem Wczoraj byłam na wizycie, okazało się, że muszę powtórzyć badanie moczu - bo coś tam mi wyszlo, byc może tylko hehe zanieczyszczenia, ale lepiej dmuchać na zimne jak moja lekarka kochana stwierdziła. Pogoda pod psem... słabo mi troszkę, nic nie chce mi sie robić A i babka mnie z all wkurzyla - ta od której kupiłam te ciuszki. Bo napisałam jej w koncu maila, ze ponad tydzień temu kasa poszła i kiedy się mogę spodziewać ubranek - a ona mi na to, że dzisiaj wyśle ![]()
|
#1658 |
|
Zakorzenienie
|
Możesz wstawiać
![]() Kate jak się denerwujesz, to może lepiej zadzwoń do gina? Ja muszę do sklepu też iść, a nie chce mi się, wolę siedzieć tu z Wami
|
#1659 | |
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
Ostatnio widziałam taką sytuację u mnie pod oknami. Akurat przyjechała jakaś polska rodzina i facet parkował, a babka stała na zewnątrz i tylko mówiła: "no nie podjeżdżaj tak blisko tego trawnika", "no pojedź tam jeszcze kawałek dalej" Wg mnie facet zaparkował idealnie i w takim miejscu, że nikomu by nie przeszkadzał. I równie dobrze by sobie poradził, bez komentarzy żony A z mojej strony o męża się nie bój. Muszę mojego zatrudnić do aparatu ![]() Belladonna, ta baba to jakaś nie poważna. A z jedzonkiem uważaj, nie pozwól się podtruć. A skoro jesteśmy już przy jedzeniu to się wam zwierzę. Od samego początku ciąży mam ochotę na surowe mięso. Tatar, salami, szynkę serano, różnego rodzaju szynki wędzone na surowo, surowe wędzone ryby i sushi, stek spieczony z wierzchu, krwisty w środku Już się nie mogę doczekać kiedy będę mogła się w o wszystko wgryźć ![]()
"what doesn't kill me makes me feel alive" Edytowane przez gucia6 Czas edycji: 2009-10-01 o 13:57 |
|
|
|
|
#1660 |
|
Zakorzenienie
|
AsiCcccCa Twój avek też niczego sobie
Belladonna szkoda, że kolacja rocznicowa nie do końca udana.
|
#1661 | |
|
Zakorzenienie
|
I to jak...ostatnio udowadnia, ze jego kreatywnosc jest naprawde ponad-przecietna... ![]() Cytat:
|
|
#1662 |
|
Rozeznanie
|
Bella.. napisz co to za knajpka - przynamniej będziemy wiedziały gdzie nie chodzić!
|
|
|
|
#1663 | |
|
Zadomowienie
|
no my sie podzielimy- tylko niewiem jak karenina
![]() Cytat:
No i tylko czas straciłam- Panu podziękowałam- poprosiłam o zwrot kasy... |
|
|
|
|
#1664 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Brombi no wlasnie wtedy dopiero wychodzilam ale teraz juz pachnie zupka w calym mieszkaniu ![]() Cytat:
Oj jak ja lubie takie przygody.. ![]() nie raz mi sie tak zdarzaloCytat:
jeżeli nie konsultowałaś swoich skurczy z lekarzem to może warto-- nawet jeżeli to tylko te przepowiadające (co oznacza, że poród może być za kilka lub kilkanaście dni) to może lepiej, żeby lekarz Cie obejrzał i zobaczył czy Ci się szyjka nie skraca, czy wody sie nie sączą.. może coś zaleci brać.. 3-4 razy na dobe no-spę forte można brać spokojnie - ja tak biorę od 2 tyg a w szpitalu dostawałam nawet więcej... dziewyczynki leżymy, zaciskamy nóżki i trzymamy jszcze nasze maleństwa!! [/QUOTE] Dziewczyny Wy tak caly czas o tych skurczach a ja nawet nie wiem co to znaczy miec skurcze....az sie boje ze jak dostane to nie bede wiedziala ze to wlasnie to Cytat:
Czuje sie zaproszona ![]() Cytat:
Widzialam to kiedys i mialam niezły ubaw z tego [QUOTE=belladonna78;145305 85]Witajcie, kochane Oj widzę, że dzisiaj niezły tłumek się zrobił i nerwowo na wątku... Tak jak dziewczyny - wolę pozostać w naiwności pewnie... chociaż rzeczywiście dużo tych nieszczęść na raz, ale tak w życiu bywa... jedyne co mnie zastanowiło, to kwestia tych avatarów i zdjęć maluszka... możecie na mnie krzyczeć, ale to rzeczywiście troszkę dziwne. Ale znacznie lepiej jest kogoś wspierać i ewentualnie się pomylić, niż skopać i się pomylić. My wczoraj z TŻtem byliśmy na rocznicowej kolacji, w o wiele "lepszej" (cenowo i prestiżowo) knajpie niż zazwyczaj. I co? TŻ od razu, a ja po paru godzinach poczulismy sie niedobrze... pół nocy nie spalam, coś mi w brzuchu łaziło (i tym razem nie był to Bartuś ), a rano jeszcze czulam to jedzenie w żołądku... cholera no, ja bym ugotowała za 1.4 tej kasy na 2 dni i jeszcze byłoby 10x lepsze... obciach normalnie. W ogóle dzisiaj jakaś taka klapnięta jestem Wczoraj byłam na wizycie, okazało się, że muszę powtórzyć badanie moczu - bo coś tam mi wyszlo, byc może tylko hehe zanieczyszczenia, ale lepiej dmuchać na zimne jak moja lekarka kochana stwierdziła. Pogoda pod psem... słabo mi troszkę, nic nie chce mi sie robić A i babka mnie z all wkurzyla - ta od której kupiłam te ciuszki. Bo napisałam jej w koncu maila, ze ponad tydzień temu kasa poszła i kiedy się mogę spodziewać ubranek - a ona mi na to, że dzisiaj wyśle No to mieliscie kolacje kochana,wspolczuje dolegliwosci zoladkowych
|
|
#1665 | |||
|
Raczkowanie
|
A ja poczytać i pooglądać lubię. Władca Pierścieni to moja ukochana książka
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
My dzisiaj mamy wizytę u ginki na 16/20. Proszę o trzymanie kciuków. Nie odzywałam się ostatnio bo jakoś mi wena umknęła, ale regularnie czytałam, obiecuje się poprawić.
Jestem żoną ![]() http://s6.suwaczek.com/20090509570713.png Nasz mały skarb- Alicja http://suwaczki.slub-wesele.pl/200911054965.html Czekamy na Marysię ![]() http://suwaczki.slub-wesele.pl/20130427724853.html |
|||
|
|
|
#1666 |
|
Zadomowienie
|
Póki co nie dzwonię. Skurczy brak i mam nadzieje że tak zostanie. Jak tak czytam że u Was to też coraz częstsze to już tak chyba musi być w tym 9 miesiącu. A co do allegro to ja czekam na pościel i też się zaczynam denerwować bo napisałam maila do sprzedającego, kase wpłaciłam w poniedziałek rano a tu ani dychu ani słychu
|
|
|
|
#1667 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja się obawiam, że na początku skurcze mogę wziąć za najzwyklejsze twardnienie brzucha Ale na pewno damy radę. Cytat:
![]() Ciekawa jestem co tam u Dudziakowej i Kordiana słychać Ale teraz spokój po porannej burzy ![]() No tak, Domi robi lasagne, Kate pisze pracę, Brombusia pewnie coś z cynamonem działa, Karenina daje się rozpieszczać, a reszta ma jakieś usprawiedliwienie? ![]() To ja też zniknę i pójdę na spacer ![]()
"what doesn't kill me makes me feel alive" Edytowane przez gucia6 Czas edycji: 2009-10-01 o 15:07 |
||
|
|
|
#1668 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No mam nadzieje ze bede wiedzial ze to wlasnie skurcze bo wlasnie tego samego sie obawiam ze pomysle ze to twardnienie brzucha A no spokoj sie zrobil teraz po porannej burzy,teraz to za to dziewczyny komentuja u siebie na watkach jakie to my niby naiwne jestesmy i ze zostaly tu zlinczowane...... Juz nie chce wdawac sie w dyskusje ale o jakim linczu one mowia sie zastanawiam....bez przesady....
http://abcslubu.pl/suwak/11_08_2007_7_1_2002_66.png Mateuszek jest z nami od 03,11,2009 http://suwaczki.slub-wesele.pl/200911031762.html Odchudzanko od 28,01,13 Jest mnie mniej o 19,5kg Edytowane przez kachula27 Czas edycji: 2009-10-01 o 15:12 |
|
|
|
|
#1669 | |
|
BAN stały
|
witam witam....
Cytat:
dziekuje za zaintersowanie.....nami.. . ![]() witajcie ![]() Ale moja siostra wam namieszala ![]() dorwalam kompa od kolerzanki z sali..... Dziekuje za gratulacje ..az sie poryczalam czytajac to.....KOCHANE JESTESCIE!!!!! Kordian to imie wyszlo....jakos tak juz wczesniej o tym myslalam hehe..... ![]() U nas ja jeszcze dochodze po porodzie jak wroce to napisze relacje. Maly juz nie jest w inkubatorku Wogole jak na wczesniaka to maly jets bardzo silny i zdrowy jak ryba...Niezapeszajac..... I nie wygląda na wczesniaka Niechwalac sie.... ![]() Jestem przeSzczesliwa....!!!!!!! Trzymajcie sie mamusie!!!.... |
|
|
|
|
#1670 |
|
Rozeznanie
|
Hej mamusie!
Ojejku przez to zamieszanie znowu dużo trzeba było nadrabiać i co gorsza mało z tego wszystkiego pamiętam ![]() Ogólnie to nowe avatarki śliczne, zwłaszcza Kareniny- ja tez taki chcę Tym dziewczynom którym dokuczaja skurcze życzę wytrwałości, oby jak najdłużej w dwupaku! Witam tez nową mamusię A u mnie dzień jak codzień, nera po nefrostomii boli A po południu do idziemy do szkoły rodzenia...ostatnio nie było jakiś rewelacji i po 2,5 h rzeczywiście oczy mi się juz kleiły. No nic może dziś będzie ciekawiej. A i etry mam na razie 20szt i z tego co słyszałam pewnie jeszcze trzeba będzie dokupić. ale to później, na pierwszy rzut mam. Buziaki!
|
#1671 |
|
Raczkowanie
|
Wzięliśmy łóżeczko dziś zdjęłam z materaca ten materiałek na materacu i wyprałam go ale boję się że go z powrotem niezałoże.Pamiętam jak wyprałam Nikoli ten materiał to już niemogłam założyć na tą gąbkę z powrotem ale prałam ten Nikoli w pralce a ten wyprałam ręcznie.Może się nieskurczy.
:con fused: .Jejku aż się boję tego prania apropa prania to na jakim programie mam wyprać ciuszki małego??????????????????? ?????![]() o odpowiedz dziewczyny.Grzesiek już wraca z pracy,Nikola ogląda bajki na mini mini ja usiadłam sobie przy kompie.Jutro mają wypłate chłopaki,ale niewiem czy robią wolne tak jak zawsze po wypłacie w sobote.Bo chcę kupić kołderke i poszewki i ochraniacz.łóżeczko będzie gotowe już w niedziele to dodam zdjątko.Ciuszków też dodam w niedzielę ale jak wyschną,dobrze.Jejku już niemogę sie doczekać Wiktora w domu wiecie.Ale niech lepiej siedzi sobie tam trochę dłużej ale teraz niech jeszcze niewychodzi.Później zajrze do was kochane.
|
#1672 |
|
Zakorzenienie
|
O rany znowu mam pelno nadrabiania, a mialam sie dzis wstawic z samego rana bo juz na urlopiku jestem i nic mi z tego nie wyszlo
Jak wyszlam z Tz-tem o 8 rano tak przed chwila wrocilismy Mielismy pelno spraw do zalatwienia zwiazanych z budowa, niecierpie tych urzedowych sparw ![]() ![]() i to tak konkretnie Postaram sie wszystko nadrobic i mam nadzieje ze juz jutro bede na bierzaco, wybieram sie tylko rano na badania a potem juz bede w domku
|
#1673 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dudziaczku kochany jeszcze raz wielkie gratulacje dla Ciebie i maleństwa Wracaj szybko do siebie i ucaluj Synusia od ciotek wizazowych Cytat:
Kolanosia ja naprawde wspolczuje Ci tego bolu,jestes dzielna ze to wytrzymujesz,mam nadziej ze po wizycie polepszy sie choc troszke i juz tak nie bedzie bolalo
|
|
#1674 |
|
BAN stały
|
Ja sie tam wracac nie bede do waszego watku....zycia Bravurki..ale jednka musze cos napsiac....niemiejscie mi to za zle....TO czy mowi prawde czy nieprawde my tego nie odkryjemy...... Tylko co mnie ciekawi to jak jedna napsiala o tyc avatorkach ze tak ciagle je zmienia ..i jeszcze to ze wczoraj napisala ze lezy pod kroplowka.....ze niby w szpitalu do kroplowki daja kompa.do pisania....
To tylko moja przemyslenia...Tak odczuwam...i niechce sie klocic i denerwowac bo to sensu nie ma... I nadal oczywiscie Trzymam kciuki za jej zycie...ze by sie jej ulozylo....pomyslnie :cm ok:Pozdrawiam was!!! |
|
|
|
#1675 |
|
BAN stały
|
w sumie to tylko przykrośc sprawia wiec myslcie sobie co chcecie. nie bede tego tłumaczyc bo wy wiece najlepiej wszytko...
![]() w sumie może to być wszytko dziwne nie wiem . to moje życia i niepotrzebnie się tak wszytskim tutaj dziele ale taka jestem. i skoro tak uwazacie to ok. nie znacie mnie przeciez mozecie nie wierzyc. tylko po jaka cholerem miala bym to wszytko wymyslac? ehhh |
|
|
|
#1676 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Właśnie wróciłam ze sklepu
![]() Myślałam, że będę miała pełno do nadrobienia, a tu coś ucichło Poszłam do apteki odebrać swoje zamówienie, ale jak babka wyniosła z zaplecza wielki karton to stwierdziłam, że jednak zatrudnię do tego męża. Zresztą może Wam obfocę ten karton, jak już do mnie dotrze ![]() Cytat:
![]() Oglądać też lubię, ale wolę poczytać. I to jedna z moich ulubionych też, chociaż nie ta naj.. Cytat:
Cytat:
Ale kupiłam i zeżarłam kremówkę ![]() Drugą udało mi się zostawić dla TŻ ![]() Cytat:
Ja tak samo myślę i dlatego chodzę prywatnie do gina. Jak sobie pomyślę ile już na mnie zarobił to ![]() Cytat:
I cieszę się, że Kordian już nie musi leżeć w inkubatorze. Jeszcze raz gratulacje A jak już znajdziesz trochę czasu, to będziesz musiała opowiedzieć nam o porodzie itd.
|
|
#1677 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Próbuję zająć się innymi rzeczami...właśnie siedze na allegro i szukam nowych firanek do dużego pokoju bo jakos naszło mnie na zmiany. Tylko, że musze sobie mnożyć problemy i od godziny zastanawiam się nad szerokością -20cm mniej czy więcej Ale jak juz mówiłam w ciąży jakaś niezdecydowana się zrobiłamA i Dudziaczku pozdrowionka dla Ciebie i synusia, wracajcie szybko do domu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
#1678 |
|
BAN stały
|
niektórzy tutaj roładowuje sowje flustracje.
w sumie moje zycia moja sprawa a niektórzy chyba czytać nie umią dobrze. wiecie co nie będe nikomu sie tłamczyć bo teraz to rzeczywiscie nikt juz mi nie wierzy no ale spoko Edytowane przez bravurka Czas edycji: 2009-10-01 o 15:54 |
|
|
|
#1679 |
|
kobieta za ladą
|
dla mnie bravurka....ja miałam cc----nie jest możliwe absolutnie niemożliwe byś tak szybko zaszła w ciąże i to po tygodniu...nie jest możliwe byś tego samego dnia poszła!(po cc dla zainteresowanych wstaje sie po 24 h z łózka gdzie leżysz płasko)i zobaczyła swoje dziecko...nie jest mozliwe że twoje dziecko jest w domu ponieważ wcześniaki takie jak twoje wypisują ze szpitala jak dziecko osiągnie wagę 2-2,5kg i jest ZDOLNEdo życia poza inkubatorem
masz racje to jest twoje życie nie musisz sie tłumaczyć---ale wiedz ze nie których po prostu nie oszukasz
|
#1680 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:31.

na chwilę tylko...

i to jeszcze bez zabezp

poszlam drugi raz do sklepu blizej i okazalo sie, ze nie ma miesa mielonego, wiec nakupilam innych rzeczy i brzuch mnie rozbolal jak na @ i teraz przyszlam i leze i musze po to mielone isc znow niedlugo

o odpowiedz dziewczyny.Grzesiek już wraca z pracy,Nikola ogląda bajki na mini mini ja usiadłam sobie przy kompie.Jutro mają wypłate chłopaki,ale niewiem czy robią wolne tak jak zawsze po wypłacie w sobote.Bo chcę kupić kołderke i poszewki i ochraniacz.łóżeczko będzie gotowe już w niedziele to dodam zdjątko.Ciuszków też dodam w niedzielę ale jak wyschną,dobrze.Jejku już niemogę sie doczekać Wiktora w domu wiecie.Ale niech lepiej siedzi sobie tam trochę dłużej ale teraz niech jeszcze niewychodzi.Później zajrze do was kochane.
to stwierdziłam, że jednak zatrudnię do tego męża. Zresztą może Wam obfocę ten karton, jak już do mnie dotrze