|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1801 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie listopadowo-grudniowe 2009, cz. 3 :)
Cytat:
kamień z serca bo ostatnio sobie o tym przypomniałam i obleciał mnie strach a w necie sprzeczne informacje... |
|
|
|
|
#1802 |
|
Zakorzenienie
|
Hej laski, i jak tam Kareninka urodziła?
czekam na jej bobaska
|
#1803 |
|
Wtajemniczenie
|
znalazłam:
Od 1 stycznia 2009 r. kobiety ubezpieczone, których niezdolność do pracy wypadła w trakcie okresu ciąży nabrały prawa do zasiłku chorobowego przez okres do 270 dni. Odpowiedzi dotyczące 182 dni są już raczej nieaktualne, bo 270 dni = 9 miesięcy i wystarcza na całą, nawet zagrożoną od samego początku ciążę. Wreszcie zmieniono fikcję dotyczącą świadczenia rehabilitacyjnego. Zasiłek chorobowy przysługuje w wysokości 100% podstawy wymiaru. |
|
|
|
#1804 |
|
Zakorzenienie
|
narazie nic sie nie odzywa, ale mam nadzieje, ze sie odezwie |
|
|
|
#1805 |
|
Wtajemniczenie
|
właśnie Malinko ja sie staram z nią rozmawiać nawet jak ma napad jakiego szału czy coś tam bo chce na nas cos wymoc to czekam aż sie uspokoi, dosłownie potrafi stać obok i sie wydziera, TŻtowi tez wówczas nie pozwalam sie do niej odezwać, bo to nie ma sensu, dopiero jak sie uspokoi rozmawiam z nią, czasem zachowanie dzieck ajest mega irytujące ale nie wolno ustępować bo następnym razem położy się w sklepi i wymusi czekoladę
|
|
|
|
#1806 |
|
Zadomowienie
|
Witam Mamusie
Znów nadrabiałam kilka stron , i uśmiałam się z Was, miałyście wieczorem wenę!! Na temat "afery" po prostu nie chce mi się pisać Zaraz przychodzi do mnie Mamuśka, więc muszę trochę ogarnąć dom i doprowadzić się do porządku Potem znów będę nadganiać!!! |
|
|
|
#1807 |
|
Zadomowienie
|
Czytałam to codziennie,ale dziś się wypowiem że nie widzę powodów dlaczego tak bardzo życie Bravurki interesuje innych,a szczególnie tych które nie należą do naszego wątku?Dziewczyna pisała o sobie i bardzo dobrze!a to czy to prawda czy nie nie WAM oceniać!Ja bardzo przeżywałam to jak Patryk był w szpitalu
i nie dziwię się Bravurce że przykre czytać takie rzeczy na swój temat![]() Teraz coś omnie!Miałam wczoraj pojechać na zakupy dla niuni ale niestety się nie udało może pojedziemy dziś jak wróci z pracy![]() Musiałam się Wam troszkę wypisać mam nadzieję że nie pousypiałyście?
|
#1808 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Melduje sie grzecznie przy sniadanku 2 w 1 caly czas aktualne Dzisiaj nie mozemy rodzic, bo nie mam jeszcze paznokci zrobionych i wlosy musze umyc... Cytat:
![]() Hej hej, nic sie nie urodzilo....
|
|
#1809 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1810 | |
|
Zakorzenienie
|
Marta
Cytat:
Mój TŻ się ostatnio mi dziwił, jak mu powiedziałam, że nie mogę jeszcze iść rodzić, bo stopy mam nie zrobione i nóg nie ogoliłam Ciężko mu było to zrozumieć , ci mężczyźni
|
|
#1811 | |
|
Zakorzenienie
|
Jasne...jeden z lepszych...
![]() Cytat:
|
|
#1812 | |
|
Zakorzenienie
|
Mnie zbulwersowało świntuszenie Domi, w końcu prawowity moher jestem
![]() Cytat:
To co, zlot ciężarówek u Brombusi robimy ![]() Ja jeszcze żadnych wieści od niej nie mam. Na razie czekamy ![]() Hehe, tak się rozpisałam, że w międzyczasie Karenina się pojawiła. Fajnie, że ciągle w dwupaku ![]() A co do "afery" to też chciałam już nic nie pisać, ale... Teraz niektóre wizażanki się tłumaczą, że nie chciały nikogo obrażać, że chciały się tylko dowidzieć, że forum jest dla wszystkich, że każdy może wyrazić swoją opinię. Wszystko ładnie pięknie, ale trzeba mieć też jakieś poczucie godności i ogólne wyczucie w tym jak należy się zwracać. A tu niestety padło wiele przykrych słów i bezpodstawnych oskarżeń, zwłaszcza ze strony takich głupio-mądrych panic, którym się wydaje, że wszystko mogą i że cały świat należy do nich. Dzięki temu zapanowała nieco gorzka atmosfera, a my straciłyśmy jedną mamusię. I szkoda mi tej dziewczyny, bo przy tym co przeszła, zapewne forum było dla niej jedną z tych odskoczni, kiedy mogła wyżalić się i usłyszeć słowa otuchy. A brać zdjęcia jako dowód??? tu trzeba się trochę zastanowić, czy samemu chciałoby się wstawiać swoje zdjęcia, gdy jest się zmęczonym do granic możliwości albo pobitym. Ja bym nie pozwoliła wtedy nikomu siebie obfotografowywać. Także gratuluję wszystkim tym co zyskały sławę na własnym forum za swe wypowiedzi. I życzę wam więcej wyrozumiałości i zrozumienia, gdy wasze dzieci będą opowiadały wam niestworzone rzeczy, które jednak mogą okazać się prawdą. A żal dziecka jest ogromy, ono tak szybko nie zapomina. I jeśli któraś poczuwa się urażona, to komentarze proszę słać na priv, bo już dość tu naśmieciłyście. Jak chcecie robić burdel, to tylko na własnym podwórku.
"what doesn't kill me makes me feel alive" Edytowane przez gucia6 Czas edycji: 2009-10-02 o 10:28 |
|
|
|
|
#1813 |
|
Rozeznanie
|
witam piatkowo moje mamusie!!
nadrabiam wczorajszy dzien ![]() aaa musze dodac poraz drugi udalam sie na zakupy "karmnika" inny sklep i inna pani i..... a historia calkiem podobna ![]() ja 75C a ona na to 80C wiec tak jak stalam na ciuchy zapielam prponowany przez mila pania 80C i .... oczywiscie duzo za duzy, i na to pani -ale nie mamy 75 - ![]() ![]() zamiast odrazu mowic, ze nie ma to ona wciska i tylko denerwuje kobiete w ciazy ok uciekam nadrabiac.
|
|
#1814 |
|
Rozeznanie
|
Witam!!!
Przede wszystkim Dudziakowa - najszczersze gratulacje dla Ciebie i syneczka Ja utknęłam na 49 stronie na razie Myslę, że dzisiaj doczytam w końcu posty do końca, bo widzę, że sporo się działo.Miłego dnia!! |
|
|
|
#1815 |
|
Raczkowanie
|
CZesc mamuski
wlasnie w tym momencie chcialam odpisac, że nie rozumię dlaczego wszystkie znikają, przeciez ja się codziennie myję alee......zgasili mi swiatlo i już nic wczoraj napisac nie mogłam ![]() Kolanosiu no to jak widac, wzięłam sie do tego sporzatania jak cholera. Wlasnie siadłam z kaweczką do kompa i probuje sie zmusic do wstania ale jakos cieżko mi to idzie Brombusiu ja ostatnio kupilam duza paczkę proszku dzidzius w realu więc zobacz sobie jesli masz gdzies wpobliżu ten hipermarkecik Asiccccca napisz co to za dobre komedie oglądałas bo ja uwielbiam dobre komedie ale ostatnio u nas rzadko idzie trafic na cos naprawde śmiesznego ![]() Domimoj avatar nie taki straszny przecie ja poprostu uwielbiam koty i inne zwierzaczki A tak apropos Domi jak tam wyszło ci ubijanie śmietanki ???? Kareninka niezla wymowka odnośnie nie rodzenia a co do Brawurkoafery to uważam że nie ma się czym gorączkowac i denerwować. Niech se piszą co chcą, nie se myślą co chcą ...dla mnie poprostu nie ma tematu - przecież każda z nas i każda znich może ściemniac a jednak nie dochodzimy do tego bo przeciez wtedy o niczym innym bysmy nie pisaly tylko się ciągle podejrzewały ehhhhh |
|
|
|
#1816 |
|
Zakorzenienie
|
Witam mausie w pietkowy dzinek
Ja juz jestem po badaniach i po wizycie na budowie Karenina super ze nadal jestes w dwupaku oby tak jak najdluzej
17.11.2009 19.06.2012 Aniołek[*] Edytowane przez pietrusia Czas edycji: 2009-10-02 o 10:51 |
|
|
|
#1817 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zapraszam na 18.00 Będzie ciasto wg. przepisu Lucky z bananami, chyba że zdążę jeszcze też zrobić tą szarlotką sypaną. Następnie świnki w kocykach, mozzarela z pomidorami w sosie z octem balsamicznym, jakaś sałatka ( może ta z przepisu minnie) i chyba bagietki takie z ziołami do pieca kupię A jakby ktoś wcześniej zjechał, to na obiad dzisiaj sobie robię zupkę- krem cebulowy z serem topionym i z grzankami, bo za mną chodzi od kilku dni ![]() No kochana, masz szczęście, że się odezwałaś ![]() Cytat:
![]() A co tam u Ciebie ?
|
|
#1818 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ty to po latach bedziesz miala co wspominac z tych zakupow.... ![]() Tak a propos Bravurki to dzisiaj przypomnialo mi sie jak bylam jeszcze na takim watku dla dziewczyn starajacych sie i dzidzie i po jakims czasie niektore wizazanki zaczely insynuowac, ze jedna dziewczyna, ktora zaszla na watku w ciaze wcale nie zaszla tylko udawala...tez byla wieeeelka klotnia, dziwne teksty pod jej adresem- ze sie fakty nie zgadzaja, medycznie tez nie bardzo, ze sama sobie przeczyla a dzisiaj ta dziewczyna ma prawie roczne dziecko....
|
|
#1819 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ale Ci zazdroszczę, że się budujecie, mnie też się marzy własny domek, ale jeszcze sporo czasu minie, zanim do tego dojdzie
|
|
#1820 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kazda wymowka jest dobra, nie..? Przeciez André nie chce, zeby mamusia jechala rodzic taka nie zadbana... ![]() Cytat:
Jaki piekny kolor niebieski!! Cytat:
Ja tez jeszcze daje rade malowac pazurki u stop... A o tej innej czesci ciala to nawet nie wspomne...chyba sie tz'ta musze zapytac, zeby mi opowiedzial jak to tam wszystko wyglada....
|
|
#1821 |
|
Raczkowanie
|
Brombusiua aktualny paszport to ty mosz???????
|
|
|
|
#1822 |
|
Zakorzenienie
|
No właśnie że nie, tylko stary jeszcze na panieńskie nazwisko
![]() Mam nadzieję, że mi tam nie wklupią
|
#1823 |
|
Zakorzenienie
|
hej Mamusie,
zrobiłam wczoraj te racuszki cynamonowe i muszę przyznać, że nie były złe ale spodziewałam się większego szału ![]() do afery odnosiła się nie będę bo gdybym chciała podnieść sobie ciśnienie to bym wolała się kawy napić przykro tylko czytac jak się ludzie tak obrzucają błotem. a na wątku mamuś majowo-czerwcowych to nawet i ja (jako że należę do mamuś list-gru) dostałam pomimo że celowo się nie odzywałam aby uniknąć kłótni. "(...) te laski z listop-grudniowych sa megaograniczone i łatwo wierne(...)" Blondynkapoznan dziękuję że w tak delikatny sposób potrafisz ocenić mamusie o których nawet nic nie wiesz czy to też powinno oznaczac ze masz bujną wyobraźnie skoro tak potrafisz ludzi ocenić nie znając ich? pozdrawiam ![]() Karenina dobre podejscie oby jak najdłużej Andre poczekał
|
|
|
|
#1824 |
|
Raczkowanie
|
to koniecznie wez ze sobą psiaka co by Cie obronił
albo spotkajmy się tam , we dwie bedzie razniej....jak to mówią ..." w kupie siła" |
|
|
|
#1825 | ||||
|
Rozeznanie
|
Hej mamusie!
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Zaraz się zabierzemy i zobaczysz, że pójdzie gładko![]() Guciu dzięki za miłe słowa Co by nie było dzięki za wszystko kobitki, a jakby ktoś mi nie wierzył, to zawsze mogę wstawic zdjęcie "Tofika" choc nie ukrywam, że jest mało urodziwy :brzydal :
|
|
#1826 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Bo sie zaraz zestresuje i urodze.....
|
|
#1827 |
|
Zadomowienie
|
Pietrusia śliczna łazieneczka
Kareninato że ciebie tez boli krocze to akurat wcale mnie nie pociesza-bo ty to już jesteś przygotowana do porodu- a ja nawet torby nie mam spakowanej |
|
|
|
#1828 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Dobra, probowalam sie domyslic, ale musze zapytac....co/kto to jest Tofik????? ![]() A no i jasne - wstaw zdjecia opatrzone date, potwierdzona przez zaprzysieglego notariusza...
|
|
#1829 |
|
Raczkowanie
|
Kolanosiua juz myslalam ze Cię tu nie ma bo walczysz ze szmatkami i odkurzaczami ..widzę nie jestem sama z tym problemem
Kareninkoproszę mi się tu nie stresować, bo naprawde nie ma czym |
|
|
|
#1830 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:12.

, i uśmiałam się z Was, miałyście wieczorem wenę!!
i nie dziwię się Bravurce że przykre czytać takie rzeczy na swój temat

"(...) te laski z listop-grudniowych sa megaograniczone i łatwo wierne(...)" Blondynkapoznan dziękuję że w tak delikatny sposób potrafisz ocenić mamusie o których nawet nic nie wiesz
czy to też powinno oznaczac ze masz bujną wyobraźnie skoro tak potrafisz ludzi ocenić nie znając ich? pozdrawiam