|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1861 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie listopadowo-grudniowe 2009, cz. 3 :)
Cytat:
dobra nie myślę o tym
|
|
|
|
|
#1862 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ja też na razie uciekam, bo trochę pilnych sprawek mam, na razie i prosze mi sie tu nie rozpakowywać ( to do Kareniny) Brombusia, nie szalejcie za bardzo, miej glowe na karku dziewczyno, na niej wszak beret, a poza tym będziesz matka Acha, Kachula _ gratulację że wybraliście imię! Na mojej liscie tez jest, ale dumam dalej
|
|
|
#1863 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale najbardziej to boję się chyba okresu dojrzewania Bo jeśli córa pójdzie w moje ślady, to będzie ciężko ![]()
|
|
#1864 |
|
Wtajemniczenie
|
dziewczyny strach jest zdrowym objawem
pamiętajcie, ze tylko głupcy się nie boją ja uważam, z einstynkt nas poprowadzi, a cierpliwość sie znajduje, nie mówię, ze nerwy nie puszczają, ale to nic nie daje a dziecko jest super obserwatorem i naprawdę nalezy sie pilnowac - i to nie zaleznie od wieku a i jeszcze moja prywatna opinia - nie ma czegoś takiego jak beztresowe wychowanie - dziewczyny to się nazywa - hodowanie ---------- Dopisano o 12:19 ---------- Poprzedni post napisano o 12:17 ---------- Gucia miałaś czas na zrobienie zdjęcia i zmianę avatora
|
|
|
|
#1865 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Gucia jaki fajny piesek w avku Ja muszę do sklepu, ale mi się nie chce
|
|
#1866 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i ja wtedy tez odeszlam z tego watku, ale szybko sie kapnelam, ze cos nie halo i niektórzy przesadzaja...Tym bardziej mam teraz uraz do takich akcji![]() Cytat:
Na ile dni jedziecie???super:brzydal : Nie bylo mnie 2 godziny a 3 strony nadrabiania
|
||
|
|
|
#1867 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczynki ja też zaraz uciekam na kawkę, ale najpierw kilka słów:
Dziękuję za wyjaśnienie co czujecie w trakcie skurczy konspiracja ![]() magdawikp jak czytam to, co piszesz o stosunkach z córcią to jestem pod wrażeniem jaką jesteś dobrą mamuśką kolanosia powtórzę to, co pisały dziewczyny - podziwiam Cie za podejscie do tej trudnej jakby nie było sytuacji Narazie jesteśmy u rodziców TŻ i on się dziwi, że nawet tu nie mogę bez wizażu wytrzymać
|
#1868 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
...uśmiech z buzi Mi nie znika (bedziemy mieli podróż pośluibną ![]() karenina19tez nie rusze sie na porodówke ,bez wymalowanych paznokci i pełnego makjiazu ,żeby nie straszyc pó źnie wszystkich
|
|
#1869 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W każdym razie coś takiego obiło mi się o uszy
|
|
#1870 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja bym zjadla oscypka i golonke z "Owczarni" ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1871 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
matko.. to sie usmialam... .Cytat:
adres prosze! tylko prawdzimy bo jak pojade i Cie nie edzie to nie recze za siebie ![]() Ale mi sie chce smiac z tej calej afery.. nie chce mi sie tego nawet kometowac.. ;p one maja mózgi jak łepki od zapałki;P a jakby włożyc do czaszki wróbla to była by grzechotka tylko tyle mam do powiedzenia;p zrobilam pierozki i wlasnie zandrabiam bo tyle zescie naskrobaly ze siedze i siedze..
|
|
#1872 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a to mieliscie jechac z nami![]() ![]() Cytat:
|
|
#1873 |
|
Wtajemniczenie
|
Sexy dzięki ale duzo mi do dobrej mamy - staram sie, a teraz jak będzie dzidziuś jeszcze bardziej
ja miałam dobrych rodziców - bardzo rygorystycznych ale mnie nie bili - teraz też stosuję metode rozmowy, choć różnie to bywa, nie powiem, ze nigdy nie dałam jej klapsa choć nie pamiętam kiedy to było. Też pamiętam jakie według mnie błędy popełniali moi rodzice w stosunku do mnie i staram sie tego unikać, choc sytuacja będzie inna bo ja nie miałąm rodzęństwa i tu akurat to TZ powinien jakoś pomóc, no zobaczymy dla mnie to grunt słuchac dziecko ale byc stanowczym i konsekwentnym i mówić przez słowa i czyny jak bardzo sie kocha tę istotę - dziecko ajk wie że jest kochane to jest szczęśliwe i wierz mi super zabawki tu nic nie dadzą - moja Iza ma kilka fajowych za dużą kasę ale woli ze mną malować farbami, ostatnio kupiłam jej fikuśne nożyczki kolorowy papier - wycinamy różniaste rzeczy - i to byćie razem daje jej największą frajdę z TŻtem uwielbia ich spacery - on zawsze gdziej ja zabierze a to nad rzeczkę a to nad stwik do kaczek koników itd i chyba lepiej gdzieś z dzieckiem jeździc niż kupowac nasteopną zbędną zabawke - wierzcie mi dzieciom tak naprawdę zabawki zwłaszcza jak są male szybko się nudzą, ale np. wyprawy do lasu, zoo a nawet zwykły wyjazd ale razem jest super ale to z mojego doświadczenia z moją Izą
SKARBY http://suwaczki.maluchy.pl/li-29517.png http://www.suwaczek.pl/cache/7f96cc3fa9.png http://suwaczki.maluchy.pl/li-38189.png Edytowane przez magdawikp Czas edycji: 2009-10-02 o 12:42 |
|
|
|
#1874 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Wiecie czego tak najbardziej sie obawiam? Tego, ze dziecko tak zmieni nasze zycie, ze nasz zwiazek z tz'tem na tym ucierpi...Mam w nim wielkie oparcie i sprawdzilismy sie jako para w wielu, ekstremalnych tez, sytuacjach, ale ta obawa czasami tak mnie nachodzi...ze ta intymnosc, ktora jest miedzy nami moze ucierpiec...ale to tak tylko czasami mnie bierze, bo mysle, ze damy rade i bedziemy w 3 jeszcze bardzoej szczesliwi niz tylko we dwoje Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
To wyobraz sobie jaka moj tz mial mine jak lezalam na porodowce podlaczona do ktg, pod dwoma kroplowkami, w trakcie skurczy i miedzy jednym usg a drugim pytalam czy maja tam neta... ![]() Cytat:
Tylko, ze paznokcie nie mozesz miec na zaden kolor pomalowane, bo w razie jakiegos zabiegu pod narkoza anestezjolog obserwuje barwe pazkonci wiec musza byc bezbarwne...
>> I nga wa o mua << Timszel... "The world is getting so hypersensitive. Soon I won´t be able to make fun of mysel without offending someone" Edytowane przez karenina19 Czas edycji: 2009-10-02 o 12:44 |
|||||||
|
|
|
#1875 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Sexy body Z resztą wszystkim naszym mamuśkom życzę przede wszystkim zdrówka dla nich samych i maluszków! Idę w końcu na zakupy, bo TŻ wróci z pracy a ja nawet chleba nie kupię
|
|
#1876 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A zdjęcie już jest stare, chciałam konkurencję Rufusowi Brombusi zrobić. Tak więc poznajcie Cezara, psa sąsiadów moich rodziców. Mój tata ma bzika na punkcie psów, zwłaszcza tego sąsiedzkiego, do tego stopnia, że kiedyś nauczył go otwierać drzwi do naszego domu, także teraz muszą być zawsze zakluczone, a same drzwi wyglądają przecudownie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() :rot fl: Prawie oplułam monitor
"what doesn't kill me makes me feel alive" Edytowane przez gucia6 Czas edycji: 2009-10-02 o 12:59 |
|||
|
|
|
#1877 |
|
Wtajemniczenie
|
Gucia ja mam przewagę nad Wami - mam już jedno dziecko w domu 9oczywiście pomijając TŻta
) i to obecnie 3 latke - mądralińska a co będzie dalej
|
|
|
|
#1878 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1879 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Właśnie przypomniałam sobie, jak rodzice zabierali mnie i mojego brata na łąkę i zawsze pokazywali zwierzęta po drodze, jakieś ciekawe zjawiska, tłumaczyli jak rosną rośliny. Potem zawsze tłumaczyli wszystko w prosty sposób. Wszystko to zaowocowało później w szkole, bo wiedziałam o rzeczach, których nie było w książkach i wszystko mogłam logicznie wytłumaczyć. W życiu też czerpię wiele z tamtych czasów, na przykład podczas podróży dostrzegam na polach zwierzaki, albo jakieś interesujące rośliny, na które inni nie zwracają nawet uwagi. Raz nawet zdarzyło mi się dostrzec w trawie jaszczurkę długości ok 5cm, kiedy szłam bez okularów (bo akurat z jeziora), bez których jestem ślepa jak kura ![]() Ehh... rozmarzyłam się To były piękne czasy.
"what doesn't kill me makes me feel alive" Edytowane przez gucia6 Czas edycji: 2009-10-02 o 13:02 |
|
|
|
|
#1880 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
wprawdzie mam 2 siostry i 2 braci ale nigdy w zyciu ich nie widzialam i nie wiedzialam o ich istnieniu .. ale nie wydaje mi sie zebym byla trudnym przypadkiem
|
|
#1881 |
|
Zakorzenienie
|
Któraś z mamuś pytała o przepis na zupę cebulową. Ja podałam swój, chociaż pewnie różni się od tego Brombusi, ale mam nadzieję, że będzie smakować
![]() A co do samej książki kucharskiej, może zamieścić link do niej też z listą mamuś na początku??? Tak żeby łatwo było znaleźć.
|
#1882 | |
|
Zakorzenienie
|
zastanawiałam sie co by tu ugotować za zupinke na obiad, i tak wpadłąm na pomysł cebulowej a tu akurat Gucia przepis dodała
![]() ---------- Dopisano o 13:32 ---------- Poprzedni post napisano o 13:31 ---------- Cytat:
też o tym myślałam jestem na tak
|
|
|
|
|
#1883 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
zastanawiam się tylko czy u rąk i u nóg czy tylko u rąk trzeba nie mieć lakieru. |
|||
|
|
|
#1884 |
|
Zakorzenienie
|
Myślę, że tylko u rąk. Te są przecież lepiej widoczne i łatwiej osiągalne. Ale tak to nie jestem pewna na 100%
|
#1885 |
|
Zakorzenienie
|
To pomaluje chociaz bezbarwnym
![]() Szukam tego noclegu i nic nie moge ciekawego znalesc ,eh
|
#1886 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zaraz to zrobie ![]() ---------- Dopisano o 14:01 ---------- Poprzedni post napisano o 14:00 ---------- Cytat:
Jak chcesz to Ci podam nr telefonu do fajnego domku, babka poza sezonem miala 35 zł za dobe
|
||
|
|
|
#1887 |
|
Zadomowienie
|
Pietrusia śliczna łazienka
my też jesteśmy w trakcie remontu, ale bliżej niż dalejkarenina19 piękny avatarek nic dodać nic ująć piękneJa chyba w przyszłym tyg. przejde się do lekarza żeby zbadał jak u mnie ze szyjką czy się dalej skraca Biore ten fenoterol ale nadal mnie brzuch boli Jak tylko pochodze lub postoje dłużej.....musiałabym cały czas leżeć lub siedzieć |
|
|
|
#1888 |
|
Wtajemniczenie
|
hej mamusie
tak czytam o zachciankach i to ze jak ma byc dziewczynka to na slodkie ma sie ochote a jak chlopak to na slone/pikantne/kwasne i u mnie to sie nie sprawdza a jak cora sie cieszy i kopie jak dostaje jakies kotleciki i td nawet ostatnio siedzielismy na sr z tz i pytalam sie co zjadl na obiad w pracy to on mowi ze golonke (ble) a mala tak sie ozywila w brzuchu ze szok przyznam ze troche paslam ja kebabami ale ostatnio staram sie zachowac umiar i zdrowy rozsadek we wszystkim ![]() mialam dzis ogorkowa ugotowac ale zrobilam krupnik (z kasza gryczana) mam pytanie do was, czy wasze dzidzie to sa juz ulozone glowka w dol czy nie? na ostatnim usg (3tyg temu w 30tc) mala byla w polozeniu podluznym glowkowym ale ona mi codzienie sie przekreca i w poprzek sie uklada albo tak skosno ze nozkami mi zebra doslownie wypycha wczoraj juz nie moglam schylic bo mala tak sie wypinala ze az mnie bolalo boje co by ulozyla sie w poprzek bo ja cc to nie chce raczej ![]() no i dzis zaczynamy 33 tc
|
#1889 |
|
Zakorzenienie
|
To podaj Domijak możesz
... ,a daleko jest od Pkp ,itd
|
#1890 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:11 ---------- Poprzedni post napisano o 14:07 ---------- Cytat:
I gratuluje 33tc![]() ---------- Dopisano o 14:13 ---------- Poprzedni post napisano o 14:11 ---------- A ja mam dzis mało "piątkowe" meny- bo na obiadek schabowy z pieczarkami, ziemniaczki i sałata. Już pachnie
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:07.

dobra nie myślę o tym

Bo jeśli córa pójdzie w moje ślady, to będzie ciężko 

superrr

matko.. to sie usmialam... .

też o tym myślałam jestem na tak
,a daleko jest od Pkp ,itd