Mamusie listopadowo-grudniowe 2009, cz. 3 :) - Strona 63 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-10-02, 12:03   #1861
simpatica
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie listopadowo-grudniowe 2009, cz. 3 :)

Cytat:
Napisane przez kolanosia Pokaż wiadomość
Juz są trzymane

Ja mam ok 6 - 9 kamieni w prawej nerce i jakąś drobnice w lewej
Simpatica nie zamartwiaj się, może u Ciebie objawy nie wystąpią, dopóki z nerki mocz odpływa to będzie ok.
tak też i lekarz mi powiedział ale jak tylko czuję jakieś kłucia w nerkach to mnie łapie strach że znowu będzie mnie tak bolało i znowu bedę musiała do szpitala jechać dobra nie myślę o tym
simpatica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-02, 12:07   #1862
konspiracja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gucia6 Pokaż wiadomość
Dziś odkryłam coś na swojej głowie. Tylko nie wiem, czy mi ktoś uwierzy. Otóż mam dwukolorowe włosy. Tzn jako takie to już mam jakiś czas, że znajduję białe nitki, ale dziś pojawił się jeden włos biały od cebulki do połowy i dalej brązowy Jak ktoś chce dowodu, to mogę wstawić zdjęcie (zostawiłam go sobie na pamiątkę). A że on mój to już musicie wząć na słowo, bo testów DNA nie chce mi się robić
Dobrebędziesz sprawdzona, pamietaj!

Cytat:
Napisane przez nedzia Pokaż wiadomość
dobra dziołszki, piłam tę kawę tak wolno jak tylko mogłam ale własnie się skończyła , co oznacza że muszę ruszyć wkońcu dupsko, chwycić za odkurzaczyk i ni ma zmiłuj.... będę poźniej..nara
szybkiego machania miotelką

ja też na razie uciekam, bo trochę pilnych sprawek mam,
na razie i prosze mi sie tu nie rozpakowywać ( to do Kareniny)
Brombusia, nie szalejcie za bardzo, miej glowe na karku dziewczyno, na niej wszak beret, a poza tym będziesz matka

Acha, Kachula _ gratulację że wybraliście imię! Na mojej liscie tez jest, ale dumam dalej a grudzień za pasem

na Groszka orbicie

Syzyf była kobietą
konspiracja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-02, 12:11   #1863
gucia6
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AsiCcccCA Pokaż wiadomość
Jeszcze mam do Was pytanko ,czego sie najbardziej boicie ?-porodu-wychowania ...macie jakies obawy ?
Dla mnie to głównie wychowanie. Bo poród będzie i minie, a z wychowaniem... wiadomo, każde dziecko jest inne i mam nadzieję, że będę wystarczająco cierpliwa.
Ale najbardziej to boję się chyba okresu dojrzewania Bo jeśli córa pójdzie w moje ślady, to będzie ciężko
Stary 2009-10-02, 12:19   #1864
magdawikp
Wtajemniczenie

GG do magdawikp Send a message via Skype™ to magdawikp

dziewczyny strach jest zdrowym objawem
pamiętajcie, ze tylko głupcy się nie boją
ja uważam, z einstynkt nas poprowadzi, a cierpliwość sie znajduje, nie mówię, ze nerwy nie puszczają, ale to nic nie daje a dziecko jest super obserwatorem i naprawdę nalezy sie pilnowac - i to nie zaleznie od wieku
a i jeszcze moja prywatna opinia - nie ma czegoś takiego jak beztresowe wychowanie - dziewczyny to się nazywa - hodowanie

---------- Dopisano o 12:19 ---------- Poprzedni post napisano o 12:17 ----------

Gucia miałaś czas na zrobienie zdjęcia i zmianę avatora
magdawikp jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-02, 12:19   #1865
brombusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez konspiracja Pokaż wiadomość
Brombusia, nie szalejcie za bardzo, miej glowe na karku dziewczyno, na niej wszak beret, a poza tym będziesz matka
Ja tam grzecznie przy soczku będę szaleć, no, może ewentualnie zjem trochę za dużo

Gucia jaki fajny piesek w avku

Ja muszę do sklepu, ale mi się nie chce

brombusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-02, 12:26   #1866
domi7ks
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karenina19 Pokaż wiadomość

Tak a propos Bravurki to dzisiaj przypomnialo mi sie jak bylam jeszcze na takim watku dla dziewczyn starajacych sie i dzidzie i po jakims czasie niektore wizazanki zaczely insynuowac, ze jedna dziewczyna, ktora zaszla na watku w ciaze wcale nie zaszla tylko udawala...tez byla wieeeelka klotnia, dziwne teksty pod jej adresem- ze sie fakty nie zgadzaja, medycznie tez nie bardzo, ze sama sobie przeczyla a dzisiaj ta dziewczyna ma prawie roczne dziecko....
pamietam, to była Zanka...ale była z nia jazda wtedy i ja wtedy tez odeszlam z tego watku, ale szybko sie kapnelam, ze cos nie halo i niektórzy przesadzaja...Tym bardziej mam teraz uraz do takich akcji

Cytat:
U mnie dziś na obiad - ziemniaczki ,zasmażana marcheweczka z cebulka ,i filecik,teraz odpoczywam i popijam kawusie i przegryzam snikersikiem

W połowie miesiaca jedziemy z Tżcikiem do Zakopanego ,Domi jedziecie z Nami(ale sie ciesze,Menżul dzwoni dzis z pracy ze wzioł wolne i jedziem,y a ja superrr.. ............

"
Pewnie, ze jedziemy
Na ile dni jedziecie???super:brzydal :

Nie bylo mnie 2 godziny a 3 strony nadrabiania

domi7ks jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-02, 12:27   #1867
sexy body
Rozeznanie

Dziewczynki ja też zaraz uciekam na kawkę, ale najpierw kilka słów:

Dziękuję za wyjaśnienie co czujecie w trakcie skurczy

konspiracja

magdawikp jak czytam to, co piszesz o stosunkach z córcią to jestem pod wrażeniem jaką jesteś dobrą mamuśką

kolanosia powtórzę to, co pisały dziewczyny - podziwiam Cie za podejscie do tej trudnej jakby nie było sytuacji Tak się nawet dziś rano zastanawiałam jak ja bym sie zachowywała majac takiego "przyjaciela" przy boku i podejrzewam, że ciagle bym marudziła i użalała się nad sobą

Narazie jesteśmy u rodziców TŻ i on się dziwi, że nawet tu nie mogę bez wizażu wytrzymać

sexy body jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-02, 12:29   #1868
AsiCcccCA
Zakorzenienie

GG do AsiCcccCA

Cytat:
Napisane przez domi7ks Pokaż wiadomość

Pewnie, ze jedziemy
Na ile dni jedziecie???super:brzydal :

Nie bylo mnie 2 godziny a 3 strony nadrabiania
Na 3 dni ,chyb a...uśmiech z buzi Mi nie znika (bedziemy mieli podróż pośluibną

karenina19
tez nie rusze sie na porodówke ,bez wymalowanych paznokci i pełnego makjiazu,żeby nie straszyc pó źnie wszystkich
Stary 2009-10-02, 12:34   #1869
brombusia
Zakorzenienie

Cytat:
karenina19tez nie rusze sie na porodówke ,bez wymalowanych paznokci i pełnego makjiazu,żeby nie straszyc pó źnie wszystkich
Ale u rąk chyba nie można mieć pomalowanych, bo jakby się coś, tfu tfu, działo, to paznokcie sinieją i lekarz wtedy szybko zobaczy.
W każdym razie coś takiego obiło mi się o uszy

brombusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-02, 12:37   #1870
domi7ks
Zakorzenienie

Cytat:
Na 3 dni ,chyb a...uśmiech z buzi Mi nie znika (bedziemy mieli podróż pośluibną

a macie juz rezerwacje zrobiona?gdzies blizej centrum??
Ja bym zjadla oscypka i golonke z "Owczarni" przywieź mi

Cytat:
Napisane przez brombusia Pokaż wiadomość
Ale u rąk chyba nie można mieć pomalowanych, bo jakby się coś, tfu tfu, działo, to paznokcie sinieją i lekarz wtedy szybko zobaczy.
ooo dobrze, ze o tym napisalas, bo nie wiedzialam

Stary 2009-10-02, 12:37   #1871
Agusia_a9
Zadomowienie

GG do Agusia_a9

Cytat:
Ja?

Kachula bo ja myslałam, że Ty mi podasz przepis ale na ta druga śmietane
a ja taką umiem zrobic

edit: ale mozesz podac, zobaczymy czy takie same proporcje sa:P

edit 2: moze ja robisz szybciej niz my:P
: hahaha matko.. to sie usmialam... .

Cytat:

Zapraszam na 18.00
Będzie ciasto wg. przepisu Lucky z bananami, chyba że zdążę jeszcze też zrobić tą szarlotką sypaną. Następnie świnki w kocykach, mozzarela z pomidorami w sosie z octem balsamicznym, jakaś sałatka ( może ta z przepisu minnie) i chyba bagietki takie z ziołami do pieca kupię
A jakby ktoś wcześniej zjechał, to na obiad dzisiaj sobie robię zupkę- krem cebulowy z serem topionym i z grzankami, bo za mną chodzi od kilku dni
adres prosze! tylko prawdzimy bo jak pojade i Cie nie edzie to nie recze za siebie

Ale mi sie chce smiac z tej calej afery.. nie chce mi sie tego nawet kometowac.. ;p one maja mózgi jak łepki od zapałki;P a jakby włożyc do czaszki wróbla to była by grzechotka

tylko tyle mam do powiedzenia;p zrobilam pierozki i wlasnie zandrabiam bo tyle zescie naskrobaly ze siedze i siedze..

'Uwielbiam ludzi, którzy umieją cieszyć się najbardziej zwykłą chwilą, ludzi którym nie potrzeba zbyt wiele.'

Fifi

Agusia_a9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-02, 12:40   #1872
AsiCcccCA
Zakorzenienie

GG do AsiCcccCA

Cytat:
a macie juz rezerwacje zrobiona?gdzies blizej centrum??
Ja bym zjadla oscypka i golonke z "Owczarni" przywieź mi

ooo dobrze, ze o tym napisalas, bo nie wiedzialam
Dopiero szukam a to mieliscie jechac z nami

Cytat:
ja nie słyszałam nic takiego
Stary 2009-10-02, 12:40   #1873
magdawikp
Wtajemniczenie

Sexy dzięki ale duzo mi do dobrej mamy - staram sie, a teraz jak będzie dzidziuś jeszcze bardziej
ja miałam dobrych rodziców - bardzo rygorystycznych ale mnie nie bili - teraz też stosuję metode rozmowy, choć różnie to bywa, nie powiem, ze nigdy nie dałam jej klapsa choć nie pamiętam kiedy to było. Też pamiętam jakie według mnie błędy popełniali moi rodzice w stosunku do mnie i staram sie tego unikać, choc sytuacja będzie inna bo ja nie miałąm rodzęństwa i tu akurat to TZ powinien jakoś pomóc, no zobaczymy
dla mnie to grunt słuchac dziecko ale byc stanowczym i konsekwentnym
i mówić przez słowa i czyny jak bardzo sie kocha tę istotę - dziecko ajk wie że jest kochane to jest szczęśliwe i wierz mi super zabawki tu nic nie dadzą - moja Iza ma kilka fajowych za dużą kasę ale woli ze mną malować farbami, ostatnio kupiłam jej fikuśne nożyczki kolorowy papier - wycinamy różniaste rzeczy - i to byćie razem daje jej największą frajdę
z TŻtem uwielbia ich spacery - on zawsze gdziej ja zabierze a to nad rzeczkę a to nad stwik do kaczek koników itd
i chyba lepiej gdzieś z dzieckiem jeździc niż kupowac nasteopną zbędną zabawke - wierzcie mi dzieciom tak naprawdę zabawki zwłaszcza jak są male szybko się nudzą, ale np. wyprawy do lasu, zoo a nawet zwykły wyjazd ale razem jest super
ale to z mojego doświadczenia z moją Izą

Edytowane przez magdawikp
Czas edycji: 2009-10-02 o 12:42
Stary 2009-10-02, 12:42   #1874
karenina19
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to karenina19

Cytat:
Ja wszystko teraz powoli robię, a w domu mam ciągle bałagan przez to remontowanie
No i prawidlowo - powolutku i bez stresow

Cytat:
Ależ kochana, tu się nie ma czym stresować. Jak dla mnie łatwowierność to żadna przywara, lecz zaleta świadcząca właśnie o otwartości umysłu

Cytat:
Jeszcze mam do Was pytanko ,czego sie najbardziej boicie ?-porodu-wychowania ...macie jakies obawy ?

Wiecie czego tak najbardziej sie obawiam? Tego, ze dziecko tak zmieni nasze zycie, ze nasz zwiazek z tz'tem na tym ucierpi...Mam w nim wielkie oparcie i sprawdzilismy sie jako para w wielu, ekstremalnych tez, sytuacjach, ale ta obawa czasami tak mnie nachodzi...ze ta intymnosc, ktora jest miedzy nami moze ucierpiec...ale to tak tylko czasami mnie bierze, bo mysle, ze damy rade i bedziemy w 3 jeszcze bardzoej szczesliwi niz tylko we dwoje

Cytat:
Napisane przez simpatica Pokaż wiadomość
tak też i lekarz mi powiedział ale jak tylko czuję jakieś kłucia w nerkach to mnie łapie strach że znowu będzie mnie tak bolało i znowu bedę musiała do szpitala jechać dobra nie myślę o tym
Nie mysl, wszystko bedzie dobrze

Cytat:
Napisane przez konspiracja Pokaż wiadomość
na razie i prosze mi sie tu nie rozpakowywać ( to do Kareniny)

Cytat:
pamietam, to była Zanka...ale była z nia jazda wtedy i ja wtedy tez odeszlam z tego watku, ale szybko sie kapnelam, ze cos nie halo i niektórzy przesadzaja...Tym bardziej mam teraz uraz do takich akcji
Wiem wiem, nie chcialam imionami rzucac...

Cytat:
Napisane przez sexy body Pokaż wiadomość
Narazie jesteśmy u rodziców TŻ i on się dziwi, że nawet tu nie mogę bez wizażu wytrzymać

To wyobraz sobie jaka moj tz mial mine jak lezalam na porodowce podlaczona do ktg, pod dwoma kroplowkami, w trakcie skurczy i miedzy jednym usg a drugim pytalam czy maja tam neta...

Cytat:

karenina19
tez nie rusze sie na porodówke ,bez wymalowanych paznokci i pełnego makjiazu,żeby nie straszyc pó źnie wszystkich

Tylko, ze paznokcie nie mozesz miec na zaden kolor pomalowane, bo w razie jakiegos zabiegu pod narkoza anestezjolog obserwuje barwe pazkonci wiec musza byc bezbarwne...

Edytowane przez karenina19
Czas edycji: 2009-10-02 o 12:44
karenina19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-02, 12:43   #1875
kolanosia
Rozeznanie

Cytat:
Też tak słyszałam:ehe m:

Sexy bodyAle nie mów co byś robiła w takiej sytuacji....My kobitki jesteśmy silniejsze niż nam się to wydaje, a sprawdzamy to dopiero jak cos trudnego spotka nas osobiście. Myślę, że byłabys równie dzielna, ale lepiej nie sprawdzać tego w autopscji - tego Ci życzę, tzn zdrówka!

Z resztą wszystkim naszym mamuśkom życzę przede wszystkim zdrówka dla nich samych i maluszków!

Idę w końcu na zakupy, bo TŻ wróci z pracy a ja nawet chleba nie kupię
Stary 2009-10-02, 12:44   #1876
gucia6
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magdawikp Pokaż wiadomość
dziewczyny strach jest zdrowym objawem
pamiętajcie, ze tylko głupcy się nie boją
ja uważam, z einstynkt nas poprowadzi, a cierpliwość sie znajduje, nie mówię, ze nerwy nie puszczają, ale to nic nie daje a dziecko jest super obserwatorem i naprawdę nalezy sie pilnowac - i to nie zaleznie od wieku
a i jeszcze moja prywatna opinia - nie ma czegoś takiego jak beztresowe wychowanie - dziewczyny to się nazywa - hodowanie

---------- Dopisano o 12:19 ---------- Poprzedni post napisano o 12:17 ----------

Gucia miałaś czas na zrobienie zdjęcia i zmianę avatora
Będę się do ciebie chyba często zgłaszać po rady

A zdjęcie już jest stare, chciałam konkurencję Rufusowi Brombusi zrobić.
Tak więc poznajcie Cezara, psa sąsiadów moich rodziców. Mój tata ma bzika na punkcie psów, zwłaszcza tego sąsiedzkiego, do tego stopnia, że kiedyś nauczył go otwierać drzwi do naszego domu, także teraz muszą być zawsze zakluczone, a same drzwi wyglądają przecudownie

Cytat:
U nas na porodówce jest nawet zmywacz do paznokci, bo nie można mieć pomalowanych

Cytat:
Napisane przez Agusia_a9 Pokaż wiadomość
Ale mi sie chce smiac z tej calej afery.. nie chce mi sie tego nawet kometowac.. ;p one maja mózgi jak łepki od zapałki;P a jakby włożyc do czaszki wróbla to była by grzechotka
:rot fl: Prawie oplułam monitor

Edytowane przez gucia6
Czas edycji: 2009-10-02 o 12:59
gucia6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-02, 12:51   #1877
magdawikp
Wtajemniczenie

Gucia ja mam przewagę nad Wami - mam już jedno dziecko w domu 9oczywiście pomijając TŻta ) i to obecnie 3 latke - mądralińska a co będzie dalej
Stary 2009-10-02, 12:56   #1878
malina81
Zadomowienie

Cytat:
Gucia ja mam przewagę nad Wami - mam już jedno dziecko w domu 9oczywiście pomijając TŻta ) i to obecnie 3 latke - mądralińska a co będzie dalej
Ja mam większą przewagę bo moje ma 6 lat a TZ jest jedynakiem wiec to jest szczególnie trudny przypadek
malina81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-02, 12:59   #1879
gucia6
Zakorzenienie

Cytat:
Sexy dzięki ale duzo mi do dobrej mamy - staram sie, a teraz jak będzie dzidziuś jeszcze bardziej
ja miałam dobrych rodziców - bardzo rygorystycznych ale mnie nie bili - teraz też stosuję metode rozmowy, choć różnie to bywa, nie powiem, ze nigdy nie dałam jej klapsa choć nie pamiętam kiedy to było. Też pamiętam jakie według mnie błędy popełniali moi rodzice w stosunku do mnie i staram sie tego unikać, choc sytuacja będzie inna bo ja nie miałąm rodzęństwa i tu akurat to TZ powinien jakoś pomóc, no zobaczymy
dla mnie to grunt słuchac dziecko ale byc stanowczym i konsekwentnym
i mówić przez słowa i czyny jak bardzo sie kocha tę istotę - dziecko ajk wie że jest kochane to jest szczęśliwe i wierz mi super zabawki tu nic nie dadzą - moja Iza ma kilka fajowych za dużą kasę ale woli ze mną malować farbami, ostatnio kupiłam jej fikuśne nożyczki kolorowy papier - wycinamy różniaste rzeczy - i to byćie razem daje jej największą frajdę
z TŻtem uwielbia ich spacery - on zawsze gdziej ja zabierze a to nad rzeczkę a to nad stwik do kaczek koników itd
i chyba lepiej gdzieś z dzieckiem jeździc niż kupowac nasteopną zbędną zabawke - wierzcie mi dzieciom tak naprawdę zabawki zwłaszcza jak są male szybko się nudzą, ale np. wyprawy do lasu, zoo a nawet zwykły wyjazd ale razem jest super
ale to z mojego doświadczenia z moją Izą
Wzruszyło mnie to co piszesz.
Właśnie przypomniałam sobie, jak rodzice zabierali mnie i mojego brata na łąkę i zawsze pokazywali zwierzęta po drodze, jakieś ciekawe zjawiska, tłumaczyli jak rosną rośliny. Potem zawsze tłumaczyli wszystko w prosty sposób. Wszystko to zaowocowało później w szkole, bo wiedziałam o rzeczach, których nie było w książkach i wszystko mogłam logicznie wytłumaczyć. W życiu też czerpię wiele z tamtych czasów, na przykład podczas podróży dostrzegam na polach zwierzaki, albo jakieś interesujące rośliny, na które inni nie zwracają nawet uwagi.
Raz nawet zdarzyło mi się dostrzec w trawie jaszczurkę długości ok 5cm, kiedy szłam bez okularów (bo akurat z jeziora), bez których jestem ślepa jak kura
Ehh... rozmarzyłam się To były piękne czasy.

Edytowane przez gucia6
Czas edycji: 2009-10-02 o 13:02
gucia6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-02, 13:10   #1880
Agusia_a9
Zadomowienie

GG do Agusia_a9

Cytat:
Napisane przez malina81 Pokaż wiadomość
Ja mam większą przewagę bo moje ma 6 lat a TZ jest jedynakiem wiec to jest szczególnie trudny przypadek
wypraszam sobie tez wychowywalam sie od samego poczatku jako jedynaczka wprawdzie mam 2 siostry i 2 braci ale nigdy w zyciu ich nie widzialam i nie wiedzialam o ich istnieniu .. ale nie wydaje mi sie zebym byla trudnym przypadkiem

'Uwielbiam ludzi, którzy umieją cieszyć się najbardziej zwykłą chwilą, ludzi którym nie potrzeba zbyt wiele.'

Fifi

Agusia_a9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-02, 13:30   #1881
gucia6
Zakorzenienie

Któraś z mamuś pytała o przepis na zupę cebulową. Ja podałam swój, chociaż pewnie różni się od tego Brombusi, ale mam nadzieję, że będzie smakować

A co do samej książki kucharskiej, może zamieścić link do niej też z listą mamuś na początku??? Tak żeby łatwo było znaleźć.
Stary 2009-10-02, 13:32   #1882
simpatica
Zakorzenienie

zastanawiałam sie co by tu ugotować za zupinke na obiad, i tak wpadłąm na pomysł cebulowej a tu akurat Gucia przepis dodała telepatia??

---------- Dopisano o 13:32 ---------- Poprzedni post napisano o 13:31 ----------

Cytat:
Któraś z mamuś pytała o przepis na zupę cebulową. Ja podałam swój, chociaż pewnie różni się od tego Brombusi, ale mam nadzieję, że będzie smakować

A co do samej książki kucharskiej, może zamieścić link do niej też z listą mamuś na początku??? Tak żeby łatwo było znaleźć.
też o tym myślałam jestem na tak
simpatica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-02, 13:39   #1883
tarasia
Wtajemniczenie

Cytat:
te wszystkie bezstresowo wychowane dzieci można zobaczyc w SUPER NIANI
Cytat:

karenina19
Cytat:
tak... nie można mieć pomalowanych paznokci z powodu o którym napisała karenina.
zastanawiam się tylko czy u rąk i u nóg czy tylko u rąk trzeba nie mieć lakieru.

tarasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-02, 13:46   #1884
gucia6
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tarasia Pokaż wiadomość
tak... nie można mieć pomalowanych paznokci z powodu o którym napisała karenina.
zastanawiam się tylko czy u rąk i u nóg czy tylko u rąk trzeba nie mieć lakieru.
Myślę, że tylko u rąk. Te są przecież lepiej widoczne i łatwiej osiągalne. Ale tak to nie jestem pewna na 100%
Stary 2009-10-02, 13:52   #1885
AsiCcccCA
Zakorzenienie

GG do AsiCcccCA

To pomaluje chociaz bezbarwnym

Szukam tego noclegu i nic nie moge ciekawego znalesc ,eh
Stary 2009-10-02, 14:01   #1886
domi7ks
Zakorzenienie

Cytat:

zaraz to zrobie

---------- Dopisano o 14:01 ---------- Poprzedni post napisano o 14:00 ----------

Cytat:
To pomaluje chociaz bezbarwnym

Szukam tego noclegu i nic nie moge ciekawego znalesc ,eh

Jak chcesz to Ci podam nr telefonu do fajnego domku, babka poza sezonem miala 35 zł za dobe

Stary 2009-10-02, 14:02   #1887
Maria2008
Zadomowienie

GG do Maria2008

Pietrusia śliczna łazienkamy też jesteśmy w trakcie remontu, ale bliżej niż dalej

karenina19 piękny avatarek nic dodać nic ująć piękne

Ja chyba w przyszłym tyg. przejde się do lekarza żeby zbadał jak u mnie ze szyjką czy się dalej skraca Biore ten fenoterol ale nadal mnie brzuch boli Jak tylko pochodze lub postoje dłużej.....musiałabym cały czas leżeć lub siedzieć
Maria2008 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-02, 14:03   #1888
mamrotka
Wtajemniczenie

hej mamusie

tak czytam o zachciankach i to ze jak ma byc dziewczynka to na slodkie ma sie ochote a jak chlopak to na slone/pikantne/kwasne i u mnie to sie nie sprawdza od poczatku ciazy chyba raz mialam ochote na chrupki kukurydziane a tak to tylko miecho( przed ciaza nie przepadalam za miesem) a jak cora sie cieszy i kopie jak dostaje jakies kotleciki i td nawet ostatnio siedzielismy na sr z tz i pytalam sie co zjadl na obiad w pracy to on mowi ze golonke (ble) a mala tak sie ozywila w brzuchu ze szok przyznam ze troche paslam ja kebabami ale ostatnio staram sie zachowac umiar i zdrowy rozsadek we wszystkim

mialam dzis ogorkowa ugotowac ale zrobilam krupnik (z kasza gryczana)

mam pytanie do was, czy wasze dzidzie to sa juz ulozone glowka w dol czy nie? na ostatnim usg (3tyg temu w 30tc) mala byla w polozeniu podluznym glowkowym ale ona mi codzienie sie przekreca i w poprzek sie uklada albo tak skosno ze nozkami mi zebra doslownie wypycha wczoraj juz nie moglam schylic bo mala tak sie wypinala ze az mnie bolalo boje co by ulozyla sie w poprzek bo ja cc to nie chce raczej a czasu juz coraz to mniej

no i dzis zaczynamy 33 tc
Stary 2009-10-02, 14:03   #1889
AsiCcccCA
Zakorzenienie

GG do AsiCcccCA

To podaj Domijak możesz ... ,a daleko jest od Pkp ,itd
Stary 2009-10-02, 14:13   #1890
malina81
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Agusia_a9 Pokaż wiadomość
wypraszam sobie tez wychowywalam sie od samego poczatku jako jedynaczka wprawdzie mam 2 siostry i 2 braci ale nigdy w zyciu ich nie widzialam i nie wiedzialam o ich istnieniu .. ale nie wydaje mi sie zebym byla trudnym przypadkiem
Ale Agusia ty jesteś płeć żenska a to juz zmienia postać rzeczy A poza tym ja mam wyjątkową teściową, która jest sprawcą tego mojego "nieszczęścia"

---------- Dopisano o 14:11 ---------- Poprzedni post napisano o 14:07 ----------

Cytat:
Napisane przez mamrotka Pokaż wiadomość
hej mamusie

tak czytam o zachciankach i to ze jak ma byc dziewczynka to na slodkie ma sie ochote a jak chlopak to na slone/pikantne/kwasne i u mnie to sie nie sprawdza od poczatku ciazy chyba raz mialam ochote na chrupki kukurydziane a tak to tylko miecho( przed ciaza nie przepadalam za miesem) a jak cora sie cieszy i kopie jak dostaje jakies kotleciki i td nawet ostatnio siedzielismy na sr z tz i pytalam sie co zjadl na obiad w pracy to on mowi ze golonke (ble) a mala tak sie ozywila w brzuchu ze szok przyznam ze troche paslam ja kebabami ale ostatnio staram sie zachowac umiar i zdrowy rozsadek we wszystkim

mialam dzis ogorkowa ugotowac ale zrobilam krupnik (z kasza gryczana)

mam pytanie do was, czy wasze dzidzie to sa juz ulozone glowka w dol czy nie? na ostatnim usg (3tyg temu w 30tc) mala byla w polozeniu podluznym glowkowym ale ona mi codzienie sie przekreca i w poprzek sie uklada albo tak skosno ze nozkami mi zebra doslownie wypycha wczoraj juz nie moglam schylic bo mala tak sie wypinala ze az mnie bolalo boje co by ulozyla sie w poprzek bo ja cc to nie chce raczej a czasu juz coraz to mniej

no i dzis zaczynamy 33 tc
Mamrotka u mnie zachcainki i smaki tez sie nie sprawdzaja bo szaleje na punkcie słodyczy- a tu chłopak w drodze. Co do ułozenie to na USG w 32tc było głowkowe- ale to nie znaczy że dzidzius leży w pionie- i to normalnie ze bedzie sie rozpychał nózkami I gratuluje 33tc

---------- Dopisano o 14:13 ---------- Poprzedni post napisano o 14:11 ----------

A ja mam dzis mało "piątkowe" meny- bo na obiadek schabowy z pieczarkami, ziemniaczki i sałata. Już pachnie
malina81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości